- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #21956 üzenetére
éppen ezért kell magasabb órajelen használni,mert nem használják ki a programok
egyszerű mint egy szeg...
ha használja a 4 magot akkor ok...de ott is mondjuk kódolásnál időt takarít meg az ember ha nem 3.3on hanem 3.8on járatja a rendszert. nah de mindegy...lehet neki nem megy többet,azért elégszik meg 3.3GHz-el...az enyém megy..akkor meg minek járassam kisebben? Veszek egy Ferrarit,de csak 50el megyek vele a vérosba..nem viszem ki az autópályára... nem hát... -
zsolt1129
addikt
válasz
szacsee #18407 üzenetére
Köszi a segitséget.Egyébként nem most tuningolok először.Csak ez a helyzet nagyon egyedinek bizonyul.Most az a gáz hogy Cpu-z és everest 1.346v-t mutat procifesznek.És ez az érték nem mozdul egy tizedet sem ha aláfeszelek vagy ha 1.5-öt adok neki akkor sem. 1.346 és nem mozdul bármit csinálok.Szerinted ez mi lehet?
-
zsolt1129
addikt
válasz
szacsee #17868 üzenetére
Igen a hűtő rézbetétes és pattannak felrakáskor.A hűtő volt már használva elötte de annyi volt hogy egy kicsit kifujtam tüdővel a port és raktam is fel paszta nélkül.lehet hülyeség volt de még alapórajelen használom.Bocsi lehet hülye kérdés lesz de a Q-fannnal mit lehet szabályozni?
-
bbchris
senior tag
válasz
szacsee #17764 üzenetére
Bizony van jelentősége a 4 magnak , persze mint ő írta játéknál még! nem fog de hamarosan igen ha kijönnek a multicore game-ek amik már nincsenek is olyan messze . Nálam biztos 4 mag lesz a befutó főleg hogy rácuppantam a videó-editálásra nahh ott aztán reszel a 4 mag rendesen , ekkor jöttem rá milyen jó is az . De érdekes hogy olyan játékoknál is máshogy fut 4 maggal ami nem is használja ki , gondolok itt az Ai-k változására stb .
-
HSM
félisten
válasz
szacsee #17342 üzenetére
Nekem 0,97V alatt elkezd minden baja lenni a procnak... De azért 40W max fogyasztás nem rossz egy quadtól.....
DEJVID: Szvsz kevesebb, mint feleannyit fogyaszt, mintha 3200-on használnám. Senkinek sem mondtam, hogy kezdjen underclockolni, de szerintem erősen megfontolandó, megér-e +33% teljesítménynövekedés +100%-os fogyasztásnövekedést..... (És ez ki lett mérve a lapommal, nem betippelt érték! Ráadásul 3200-on 1,2V-on mértem, kerek 80W-t os fogyasztást....)
-
Zájec
veterán
válasz
szacsee #17006 üzenetére
álj meg álj,, én nem szidtam a q6600-t... egy szóval sem...
minden elismerésem a Kentsfield-nek,, elég jóra sikeredett... én szerettem, pedig az enyém
nem volt egy válogatott alacsony VID-es példány, de nagyon szépen ment,akár 3.8-at 3Dmarkban...pontosan müködtek a hömérséklet senzorok , nem ugy mint a Yorkinál..
a terhelésre mássképp reagál a Yorki, nálam ha ráengedem a Prime-ot akkor 15 fokot ugrik fel ,mig
a q66 esetében 20-30fokot... valahogy nem úgy melegszik... nemtudom....
a drop 1.0v-1.2v volt a q66-nál a yorkinál meg csak 0.6v... ez is érdekes....
meg az is hogy a PWM hömérséklet is csõkkent 20-30 fokot terhelésnél,, alapon pedig 5-7 fokot..."70 értR1 9550":: ha annyi lesz még az sem olccsó...szindi nem fogom
magamat mert a Q9300-at 41-ért vettem amikor a boltba 52k a legolcsobb...
szerintem nem volt rossz vétel,, de várjuk meg a végét a tuningal kapcsolatban.....Gorneck:: 35ért zsákbamacskát veszel.... a Yorkinál meg mind alacsony VID-es..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #17006 üzenetére
én anno néztem a 9300 teszteket, amikor kijöttek... tudjátok, ha az ember belejön az alkatrészcserélésbe, nehéz leállni
főleg, hogy alacsony fogyasztást mondtak rájuk (nálam viszont nagyon sokat megy a gép, mert home médiaszervertől kezdve netezős gépen át tvig játékgépig és munkaállomásig mindent ellát), ami mondjuk hosszútávon nem mind1 (ezért jár csak 3.0án)... hát esznek vagy 4Wvel kevesebbet. a fogyasztásbeli különbség tehát a teljes rendszerre nézve kvázi elhanyagolható.
a probléma másrészt a 7.5ös szorzó. 400mhz mellett 3ghz, fölé pedig már nem árt a jobb memó, ha biztosan nem akarod, hogy az legyen a szűk keresztmetszet... de igen ám, a 2x2es ddr2-1066 kit éppen a duplájába kerül a ddr2-800nak. ehhez képest a q6600 a 3ghzet 333on viszi (ami kb bármilyen még kapható teszkósram megteszit jelent), és légen általában előbb futsz hőkorlátba, mint fsb wallba.
másrészt a q6600nak nagyobb a cache memóriája.
nem mondom, ha fejbevágnának egy qx9650/9750el, akkor örvendeznék, de a q6600 vs q9300 dolog nekem leginkább a 8800gtx vs 9800gtx helyzetre hasonlít.
C.Brigante: teljesen reális érték, nekem is hasonló értékeim vannak üresben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #16976 üzenetére
hát, enyém 9x333@1.208on 3 magig bírta a primeot (ill az orthos + 3dmarkot, a negyedik mag kapcsolásának pillanatában viszont hibázott). jelenleg prime stabil 9x333@1.264, ami nem is olyan rossz az 1.285ös VID mellett... avagy minek OC mellé feszt emelni, ha csökkenteni is lehet
ebbe a környezetbarát quadOC dologba lehet beszállok, ha vizsgák között marad rá idő... ilyen beteg dolgokra mindig kapható vagyok
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #16861 üzenetére
Szia!
Ma kiderül, délután megyek a TRU-ért este felpattintom a procira. Remélem Over szépre megcsinálja (nem mintha kételkednék a képességeiben
). Sajnos nem csináltam SS-t a polír előtti hőfokokról így kimarad a logout-os cikk ebből.
Marad az itteni tapasztalat megosztás. 70 fok volt a legmelegebb mag, kíváncsi vok mennyit esik polír után. Az összehasonlíthatóság kedvéért ugyan azt a Zalman pasztát kenem rá (már ha van még belőle annyi), pedig a polcomon figyel a bontatlan AC MX2 is...
-
keIdor
titán
válasz
szacsee #16521 üzenetére
Nincs, de ha jön még1 akkor majd lesz.
Most megyek gamelek egyet, már hiányzik a kockulás végre hétvége van ugyebár...
Aztán majd este nyúzom tovább. Vagy buli még nem tudom... Szomorú, hogy nincs elég pénzem most, mert én is megpróbálnám azt az MSi versenyt...Jó mondjuk nem LN2-vel, de legalább vizzel biztos.
-
keIdor
titán
válasz
szacsee #16519 üzenetére
400-ra, de akkor mindjárt variálok vele. Asszem leosztom a ramokat egyelőre 800 CL5-re a picsába most úgyse az kell... bár jelenleg is stabil.
Cinebech-et nem néztem most csak Prime-ra megyek és ha megvan jöhet a 4giga ami kb. 1,43V-on volt stabil Gigában.
XP-n szoktam Primeolni.
Nem menti.
-
Larry303
addikt
válasz
szacsee #16507 üzenetére
ja semmi gond én csak azért írtam, mert a 8200őm előtt egy quadom volt, és megyegetett azért a p5eben szépen az is...szlobig is 450es fsb vel hajtja az övét uebben a lapban, azért nem értem miért szidjátok ennyire az x38at...nálam tökéletesen bevállt...
lehet, hogy extremtuningra nem a legjobb (500+ fsb), de aki betéved ide és érdeklődik annak azért nem biztos, hogy rossz választás...
üdv! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #16382 üzenetére
valszeg túl sok feszt kap az alaplapi hang. esetleg nem megfelelő a védelme, és útközben felszed valami zajt a szomszédos áramkörökről.
ilyet mondjuk még akkor hallottam, amikor egyik barátom húzta a d805öst 3.4ig (asszem egy 965ben), aztán hopp, egyszercsak az alaplapi hangkártya már nem működött többet. visszaállította alapra, megint ment. két állapot között meg pattogásról is beszámolt. cserélte egy p5kra, na utálták egymást rendesen, szal végül lett egy q6600a
hőfok témához: tuningnál meg lassan szempont, hogy ha nincs légkondi, azért olyan 70 fölé ne menjen a proci nap közben sem primeolás alatt. lesz itt még melegebb is. én már gondolkodok a halk házventik midflow papstra cserélésén:/
lapban a p5k pro ahogy hallom ugyanúgy droppol, mint a p5k. giga ds4el p5k után tökéletesen meg vagyok elégedve.
-
VinoRosso
veterán
válasz
szacsee #16382 üzenetére
a prime miért nyírná ki a lapot? Jó a pwm elfüstölhet, ha szarok a kondik a lapodon, de ilyen hangpattogá mitől lenne? Nálam is volt ilyen, vagy hasonló, először azt hittem hogy a proci fuccsolt be, de nem prime után történt. Kiteszteltem és utána alapon használtam, tehát default bios beállításokkal, és egyszer csak elkezdett recsegni a hang egyik reboot után, és nem tudtam mitől lehet. Aztán megfigyelte, hogy akkor van gond, hogyha ablakoznia kell az OS-nek, vagy pl scrollozásnál, azt hittem először, hogy valami vga driver problem, cseréltem drivert nem lett jobb, aztán elindítottam egy gammát, és a 3D telejsítmény is visszaesett 20-30%-ra, és megijedtem, mert azt hittem a gx2 fuccsolt be, ugyhogy betettem a GTS-t, és azzal sokkal kevésbé recsegett, és itt kezdtem el gyanakodni a procira, hogy valahogy összefüggésbe van azzal, hogy mennyire hajtja meg ezeket a karikat, és kicseréltem egy mésik quadra, és megszűnt a recsegés. Aztán másnap meg a másik procival is random előjött, és akkor már a lapra kezdtem gyanakodni, és csináltam egy alapos CMOS cleart( tápkábelek, elem kikapásával ), és azóta( kb 2 hete ) nem jött elő. Szal gyanítom, hogy nálam a BIOS nem lőtt be valamit jól, mert ilyen többször fodult már elő, agyon vissza van már flashelve, meg állítgatva, és ezek szerint nem tesz jót neki, vagy már alapból szar volt.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #16344 üzenetére
Igen, én is ettől tartottam, hogy a proci fogyott ki a szuflából (előző procim is 3,15GHz-nél kidőlt (E6300), nincs szerencsém mostanában). Lehet mégis X38 DS4-et kellet volna vennem anno.
Vagy jobb procit kifogni.
Több fesszel nem kínoznám szerencsétlent, nem sok értelmét látom. Proci csere még nem lesz, most vga csere van, de 8800GTS 512-nek is elég egy 3,5GHz-es Q6600 (1280x1024-ben játszok) sztem. Igaz így 3DMák csúcsdöntés nem lesz.
Ram szépen megy 1170MHz-en CL5-ben csak nagyon melegszik szegény 2,2V-al.
Kéne fabrikálnom rá vmi hűtést, most vissza is vettem alapra inkább.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #16333 üzenetére
Megnéztem alacsonyabb szorzóval, nem jutottam messzebbre.
8x420-on stabil 1,5V-al (BIOS) load: 1,45V
8x450-en már nem tölt be a win. 1,55V-al sem (BIOS)
9x390-en stabilnak tűník (tesztelés folymatban) 1,5V (BIOS) load: 1,45V
9x400-on már nem stabil.Ezek szerint kb ennyit tud a procim? 3,5GHz-et? Loadline calib. Enableden van, (G)MCH kap +0,1V-ot, PCI-E fix 100.
mod: megnéztem 9x395-el, ott sem tölt már be a win. Feszben meg már nem nagyon merek feljebb menni. Vagy ne cicózzak? 1,6V o'szt csumakker?
-
-
-
joshua7
veterán
válasz
szacsee #16238 üzenetére
WIZARD-nak is:
ez az 1.45 honnan jött? Ki lett mérve, h minden ilyen táp ezt csinálja minden quad-dal, mert különben nem értem.
3600 nem igazán elég. Idővel, jobb hűtéssel 4ghz környéke lenne a cél. De ha azt mondjátok, h oda a táp kevés lesz, akkor hanyagolom még a quad-témát egyelőre és irány valami Wolfdale.
8800GT-m van egyébként. -
keIdor
titán
válasz
szacsee #16187 üzenetére
Lesz itt valami...
Dejó, hogy nem kapkodtam a Q9450 C1 után! -
Laraxior
titán
válasz
szacsee #15957 üzenetére
ennyi volt a max stabil értéke a 6750emnek. 480x8,persze hőfokban majdnem feleennyi
de a magszám is fele
ma semlesz win reinstall,ha így állok neki.... menek is Krályziszúni
Nem lehe valahogy megoldani a wint hogy ne kelljen formázni a partíciót és újratenni minden drivert? Van valami javítás funkció is... az használna valamit? -
slett27
addikt
válasz
szacsee #15952 üzenetére
Ebben a lapvan volt egy 1,2375V VID-es Q6600-om, ami 1,44V-on Primestabil volt 9x420-on. De itt iszonyatosan melegedett, vszínű a kupak volt sajze, vagy az IHS és a CPU közötti gyári trutyival volt vmi.
Sztem pakolok neki BIOS-ból 1,65V-ot, mert ilyen magas a VID-je. Ha tönkremegy, az Ő baja.
#15957 : Ez széjjevan hajtva !!
-
twine
veterán
válasz
szacsee #15942 üzenetére
Köszönöm..átolvastam,,,,
Bevallom ilyet nem próbáltam,,,eszembe nem jutott volna 6* egymás után ugyanazt a biost ujratolni....
Ötletnek persze nem rossz,,, mert ezek után már bármit el tudok képzelni...
Amúgy a megoldás ott van a az előbbi linkem végén :
Tegnap kora délután áramtalanítás, ma bejöttem a melóhelyre, bekapcs, és szó nélkül minden úgy működik mint ha "mise" történt volna
Az ilyen story-k után mindig eszembe jut a BRIAN élete c. film:
"Engem meg gyíkká változtatott.........................De már elmúlt...."
-
VinoRosso
veterán
válasz
szacsee #15944 üzenetére
remélem nem
A small FFT kimondottan a procit stesszeli, túl sok memória hozzáférést nem végez, egyedül a pwm lehet cink, de azon van borda, és a TRUE120-on lógó második venti pont arra szójra a levegőt, és mégcsak alig langyos,egyetalán nem meleg. Igaz a deszka nem a legfaszásabban működik, de ezek a hibái már régóta megvannak, le is akarom már régóta cserélni, csak nem találtam normális lapot, amiben lehetne tuningolni a quadokat. Illetve lenne ilyen lap, csak nem lehet kapni, vagy ahol lehet, ott aránytalanul drága. Olyan hibái vannak Pl elállítódik néha az RTC, vagy BIOS beállítások maguktól módosulnak, illete ha beállítok valamit BIOSba, az nem biztos hogy beállítódik. van hogy benyomom a mb/sw-t, és nem indul, rtc clear szokott lenni ilyenkor, erre pöccre, szal nagy valószínűséggel haldoklik a BIOS-a a lapnak, vagy már ilyen volt alapból, csak nem ütközött ki. Amikor megvettem annyi probléma volt vele, hogy egyből el akartam adni, de aztán megtartottam, mert azt hittem ezek a gyenge asus BIOS-ok miatt vannak, de úgy látszik hogy magával a chippel van gond.
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #15893 üzenetére
jóvammá na,be van már készítve a 600W Zalman... 5-én kapom meg a pénzem,meg a tápot is
Hmm..aszondod nem a táp fogy el? Bim aszongya nem kell neki semminek se pluszt adni,(procin kívül...)neki is ugyanilyen lapja van (nemhiába DS4)Melyik a tuti? Realtemp vagy a coretemp?Ha a real akkor dicsekszem hogy 50 alatt van 3300on prime alatt
1.296V-on.
-
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #15879 üzenetére
nem leszólni,csak kerülgetem...már nem azt hogy mit bír a proci,hanem a táp
1.4et adtam neki 3.6on de lekapcsolt.
VID:1.2625V
FPO:L739B271
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest