Hirdetés
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chromecast topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem fogom feleslegesen hajtani, mivel nagyvalószínűséggel marad a 3200 24/7-re.
ennél több nem kell egyelőre nekem, amit játszok, csinálok a gépen ahoz bőven megfelel, ha meg úgy adódik akkor felhúzom.
Tesztek lesznek még, de még csak most hétvégén állt össze a rendszer így nem nagyon volt időm tesztelni.
Most hogy így hűvösebbek vannak, és jó idő is, csinálni akarok egy kinti tesztet is hogy meglássam mennyiben befolyásoló tényező a minnél alacsonyabb hőmérséklet.
Erre azért vagyok kiváncsi mert pl arra számítottam hogy ugye légnél kellett 1.178V 3200-hőz, és víznél beéri kevesebbel is. A számításom nem jött be, ha egy értékkel is kissebbet adok akkor hibázik.
Annyit viszont illő megjegyeznem hogy nagyon jól viselkedő proci, a legjobb ami eddig nálam járt. Ha kevés a fesz nem fagy nem indul újra, csak hibázik.
1.25V-al is feláll a win minden gond nélkül, de ha rányomom a primeot akkor sincs semmi gond, szimplán hibázik csak, és semmi marhaság. Az ezelötti procijaim még a prime stabil érték közelében is hajlamosak voltak újraindulásra és BSOD-re. -
bim
veterán
válasz
Shkiz0 #19498 üzenetére
azt majd kiprobálhatnád hogy milyen hőfoktol válik instabillá.nálam a lélektani határ az 75°.
szerintem ha ezt a határt megtalálod akkor érdemes csak pár fokkal alatta hajtani a ventiket.
pl. ha nálad is 75°akkor felesleges 1400rpm-en hajtani a ventiket load 53°-ért ha 900rpm-el is 70 a max amig felmegy a hőfok.és hangban nagyon nem egyforma a két fordulatszám.
igazábol nekem teljesen mindegy hogy 70 vagy 50 ha stabil marad. -
mint mondtam megnyugodtam, hogy nem a proci szar, és annyira nem érdekel hogy 1.28 kell a 3600-hoz, vagy 1.32V
Ettől nem lesz nagyobb pöcsöm
Hát költséges volt szó mi szó, és voltak nem tervezett dolgok mind jó, mind rossz értelemben.
A következők vannak benne:
Nexxxos extreme tripla radi, enzotech sapphire, EK nb+sb blokk, Heatkiller fetblokkok, laing d5, noise isolator tartály, illetve AC ventik gondoskodnak arról, hogy hűvös maradjon
Persze volt még pár apróság amit nem írtam, pl paszta, szenzor stb, de cakk-pakk utánnajárással meg mindennel olyan 95-100K magasságában volt.Hogy megérte e? Szerintem meg.
Csendesebb lett, hűvösebb lett.
Eddig Hyper tx-el volt hűtve akkor a hőfokok úgy alakultak:
3200MHz 1.178V levett oldallappal, ventik fullon,
idle 49-47-45-45. load 60-59-55-56most a vízzel zárt háznál, 1db házventivel, pumpa 1-es állásban, a fenti értékeken,
idle 36-32-31-34, load 48-43-45-45.
Idle a ventik 620-at, terhelve 880-at forognak a radin.[ szerkesztette Shkiz0 ]
-
bim
veterán
válasz
Shkiz0 #19481 üzenetére
szép!szerintem kár ezen tördelni a kezed hogy annyin menjen a procid.nekem is ment egy órát 1,296-on a 9x400 FPO mint a tied de mégis a 8x450-hez picit több feszt igényelt.végülis nem játszottam mert adtam neki annyit hogy idle legyen 1,36V és kész.0,06 századdal magasab fesz mint 9x400-on.na puff neki.
most amugy ezen az órajelen hajtom a procit.a feszt is hasraütésre toltam neki.ez nem FFT hanem blend és stabil is a gép.nem indulgat ujra és nem fagyogat...
amugy hogy tetszik a viz?hőfokok? hang?boss:
wizard procija egy kivételes darab.
-
^Boss
őstag
volt kis idom most tuningolni
valid
super pi 1Mléggel..
-
NFree
addikt
Csövi mindenkim tudom már volt róla szó, de mlyen hűtőt rakjak a Q6600 ra, mert szegénykém b@romira melegszik, 1.32v-al 3.2 ghz-en majdnem 80 fokosak a magok, egy hyper tx2 van most rajta.
-
GPU Caps Viewer,FluidMark is ezt írja! Mióta 3.44-en van, de írt ez már mást is mikor 3.2-ön szenvedtem épp!
-
Van tippetek miért írja ki a gépem h 3.87Ghz? 3d mark 06, vezérlőpult>rendszer fül is, ja meg everest alaplap>cpu>
Multi CPU
Alaplap azonosítója OEM00000 PROD00000000
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
CPU #2 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
CPU #3 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
CPU #4 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
na meg ki tudja még mi! 3.44en megy éppen a kiírástól eltekintve! -
válasz
Shkiz0 #19475 üzenetére
Nos nem hagyott nyugodni ez az egész, aztán visszaolvasgattam a topicban és belefutottam nemsokkal feljebb egy hsz.-ba ahol "HaRdCoRe" kolléga írta hogy neki se igazán úgy megy ahogy kellene.
HaRdCoRe-nak se ment annyit mint a dq6-ban, neki is elmaradt sokkal pedig az övé is tud ha akar
Annyit kell tudni, hogy neki is L734A934-es procija van, ugyanazzal a VID-el mint nekem.
Valószínűleg nem a proci hibája, hanem valamiért az Asus lapokban nem megy ennyit.
De ennyiért nem fogok új lapot venni, Nehalemig elvagyok ezzel, aztán csere az egész cfg -
Brumi˘
addikt
válasz
Bagira01 #19473 üzenetére
Neeem, biztos hogy nem veszek még 1-et. Holnap kikapom ránézek, ha homorú kap a pofájára ha nem akkor másmilyen pasztát adok neki. Ha úgyse jó akkor használom 3,2-n. Több úgyse nagyon kell. Főleg hogy 2 hét múlva veszem a 22-es moncsit. Ott meg már vga limit előbb benéz szerintem szűrőkkel.
-
Nos primeolgattam kicsit, de nem vagyok épp túl boldog.
Így elsőre nem igazán viszi a proci azt az értéket. amit előző tulajánál. (prmcsk 3600@1.28V)
Követlező megadható érték az 1.3V, de itt 1x lement 1 órát hiba nélkül, másodszorra nem.
1.31V-al úgy néz ki stabil, bár anomáliát vélek felfedezni
OCCT pl 1.3v-al is simán lemegy, ellenben prime ua. ezen a feszen hibát dob.
Ami még érdekesebb, hogy prime alatt mindig a 2. mag szál el.
10ből 10x, de ha 100x futtatnám akkor 100x a 2. mag.
De pl sourceoztam, grideztem pár órát és ott még 1.28v-al se fagyott le, indult újra vagy valami.
Kezdem azt hinni hogy valami beállítás gond lesz v valami, de egyelőre most nincs erőm tovább baszakodni vele.
Löttem pár képet is bár nem lettek valami fényesek majd nappal csinálok normálisakat. -
Brumi˘
addikt
Nah megvan az új q6600-am. FPO: L723B595 VID: 1,2625V Néztem gyosba egy primeot 3,2ghz@1,265V és majdnem hanyatt estem. A magok 70°C fölé mentek. Lehet szarul van rajta a hűtő vagy sok pasztát raktam, de ez akkor is nagyon durva szerintem. Holnap szétkapom megnézem a proci kupakját élvonalzóval, aztán ha nem tetszik amit látok ellátom a baját egy 2000-es polír papírral. Jah ami kimaradt egy polírozott talpú bigtyphoon van rajta egy 1600rpm-es zalmi ventivel. Ami még érdekes a heatpipeok szinte hidegek... előző quadnál sütöttek rendesen amikor az már 60°C-os volt. (igaz az polírozott volt.
)
-
válasz
elmoraan (r) #19466 üzenetére
Én arra gondoltam(lehet mert a villamos szakma felé hajlok)
-
-
judek
tag
GEIL ULTRÁIM vannak, nemigen mennek azok 900-on
-
Laraxior
titán
szeretnék én azzal találkozni...
Igen valid nekem is meglenne szerintem... csak ugye azon nem látszik a feszjudek: 10x 400 szerintem felejtős téma... elég lesz a 9x400 is.
egyébként lehet ám a ramokat is húzni a gagyik is mennek 900on minimum. és akkor jobban jársz egy 8x450el... -
judek
tag
Szaisztok!
Egy gyors kérdésem lenne..
Q6700(G0-ás) - ből kb mennyit lehet kihozni? Vinné a 10x400-at vagy felejtős..
vagy legalább a 9x400-at
azért 400-azok mert 800-as ramjaim vannak -
storg
csendes tag
ASUS P5K SE/EPU Gb LAN, iP35, HDA na szoval ez az alaplap
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
schwartz #19444 üzenetére
ok, meggyőztél, h ez bizony nagyon jó cumó. 520as stabil FSB finoman szólva is szép dolog quaddal.
nem azt mondtam, hogy a drop nem jó dolog (azok a tüskék tényleg veszélyesek, és kinyirhatják a procit). azt mondtam, hogy asus P5Knál ha beállítasz 1.300át, idleben lemegy 1.280ra, majd load alatt 1.244re, ezekután beállítasz 1.285öt, idle 1.265, load 1.208(!), majd bios 1.35, ami prime alatt végül 1.285 és stabilt jelent. magyarán teljesen összevissza droppolt, még a több feszből nagyobb drop elv se érvényesült. azt már csak elbeszélésekből hallottam, hogy a P5Kk hajlamosak voltak akár 0.1es droppokra is bizonyos fesz felett (olyan 1.45től), ami finoman szólva is horror kategória. a P5K SE pedig a P5K olcsósított verziójának tűnik így első blikkre, amit quad alá, főleg ha tuning is képbekerül, semmiképpen nem ajánlanék. nem jókedvemben cseréltem le én se anno...
-
storg
csendes tag
-
storg
csendes tag
melyik szerintetek a jobb graf ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 2xDVI HDMI vagyATI Sapphire HD3870 512MB DDR4 2xDVI HDMI?kérelk ezt még mondjátok meg
-
storg
csendes tag
kosz mindent maradok mindennél és választok más grafot
-
schwartz
addikt
válasz
proci985 #19442 üzenetére
De ha eleve Yorkfield-et szeretne, nezd mit irnak az AnandTech-nel.
Clearly, removing Vdroop gains us nothing and only serves to create problems that are more serious... No Vdroop means the VRM circuit must work harder at maintaining a constant voltage Link.A DFI-rol mar linkeltem egy par hsz-el elobb. Kentsfield 520FSB
-
storg
csendes tag
és akkor most mitévő legyek ,mert amugyis ha huznáám elveszne a jotálás segits olz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
schwartz #19437 üzenetére
ok, de a DFI nem Asus, és nem droppol akkorákat tapasztalatok alapján a Deluxe/WIFIk kivételével, mint a ház. kb a hajad téped, mire nagynehezen stabillá lehet benne tenni (adod a feszt a procinak, és csodálkozol, hogy tök összevissza reagál rá terhelés alatt...). szóval alapvetően a kritika nem a fázisról, hanem inkább az asus nem prémium modelljeiről szólt, amik quad tuningra nem éppen a legalkalmasabbak, bármennyire is jók dualcore alá.
DFIről alapvetően én még nem sok tapasztalatot olvastam quaddal kapcsolatban, ha jó a célra, akkor lehet ajánlani nyugodtan, eddig eléggé szűkös a mivel megy jól lista.
a 3870 téma tényleg nem ide tartozik.
-
storg
csendes tag
CPU INTEL Core 2 Duo E8500 BOX (3.16GHz)ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 2xDVI HDMI ez igy milyen ?ha ezekre cserélném?
-
storg
csendes tag
akkor grafot vagy procit cseréljek inkább?
-
storg
csendes tag
kosz mindent már csak egy kérdés mit cseréljek ki a gépbe h nagyon jo legyen játékra és még jo legyen azár másokra is
-
schwartz
addikt
válasz
proci985 #19435 üzenetére
csak 4 fesszabályozója van, akkor inkább giga p35-ds4, mint minimum;> 9600gtt még egy 3870 is agyonveri
De oda vagytok azzal a DS4-el.
Megsugom, az en DFI-m is csak 4 fazisos, megsem esik hasra egy kis tuningtol. Az meg, hogy a HD3870 mit ver agyon azt mashol kene kitargyalni.
-
storg
csendes tag
deh most minek vegyek jobbat nem tudnám még kihasználni
-
proci985
MODERÁTOR
9300as helyett a q6600 jobb... 3.0 fölött elhúz ha tuningra kerül sor és több cacheje van. p5k SE nem tudom milyen, de ha annak is csak 4 fesszabályozója van, akkor inkább giga p35-ds4, mint minimum;> 9600gtt még egy 3870 is agyonveri már, azt meg még relatíve olcsón meg is kapsz... tápnak meg corsair 650, de min egy 500as FSP.
-
storg
csendes tag
mér az nem jo?
-
storg
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek amugy ezen a gépen filoztam ezt fogom holnap megvenni azt még egy kicsit gondolkodtam Intel® Core2Quad® Q9300 2.5GHz, Asu.P5K SE, 4GB RAM, 500/16 GB, VGA GeF. 9600GT/ 512 570W
-
Chaser
legenda
válasz
Kolondrum #19421 üzenetére
Az válaszol aki tud
Ez már feszemeléssel volt nem? Azért 8x333-at ezek alapján loadon 80-100W között talán meg lehetne úszni
#19422 Laraxior: Ilyennel véletlenül se próbálkoznék
Kicsit finomítva a kérdést, hátha valaki mérte, alapórajelen, esetleg még alulfeszelve mennyit ehet loadon? A fenti link alapján 95W-ot csak nem.
szerk: #19425 proci985: Droppolás oké, a peak alatt a fogyasztást érted?
-
storg
csendes tag
koszi még azt h a játékra már nem is jo a quad?..
-
storg
csendes tag
hello hali a quadrol nemtudtok egy egyszeru pozitiv szoveget leirni?
nemtom h dualt vagy quadot vegyek jo lenne ha segitenétek kérlek
-
Chaser
legenda
válasz
proci985 #19380 üzenetére
Fogyasztásról tudtok valamit mondani? Mindent írnak a neten. 95W max hivatalosan. Hűtő nem lenne rá nagy, táp is egy kicsi 350-es FSP, 8x333-mal is kibékülnék
Igazából csak úrimuri lenne, használtan nem sokkal több mint egy E7200, viszont 4 magos, úh erősen elgondolkodtam rajta.
szerk: a lap is az egyik legolcsóbb, g31-es de jól tuningolható, külföldi fórumokon sok user írja a 9x400-at, de nem akarom túllépni a hivatalosan támogatott FSB-t, és megsütni se a tápszabályzó köröket
-
HaRdCoRe
aktív tag
-
Befejeztem! Itt van egy small fft és egy blent test eredmény!
[SMALL FFT]
[Blend]
Utóbbinál kiderült h a ram még nem szereti a dolgot így emeltem feszt, ettől eltekintve a két beállítás full egyforma! END -
Azt látom h a memómból alig marad 1x mega de ettől függetlenül minden zavartalanul megy tovább! Múltkor a kísérleti időszakban még egy 2 órás DivX film is belefért! Semmi lassulás az ég egy adta világon!Viszont everest test alatt az egér is megáll néha! Nemhogy ablak előtérbe hozás! viszont ott se mindegy mit tesztelek, ha minden be van ikxelve akkor nem lassul be ha csak az fpu van beikxelve akkor áll be de nagyon!
finish van lassan gép off, eleget szenvedett már az elmúlt egy hétben!
-
Ti akármilyen prime test alatt tapasztaltok lassulást a gép működésében? Én nem!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #19391 üzenetére
Crysis semmit nem terhel rendesen és folyamatosan, egyszerűen az eddig általam látott egyik legtrehányabbul optimalizált darab. GPU bench 1280@ultrán egyik pillanatban CPU limit 30%os terhelés mellett, GPU henyél, következőben CPU 10% mellett GPU limit... azt hiszem ez mindent elmond róla. nevetséges. ha nem a krájzisz lenne, rég ki kellett volna dobni a fenébe a benchekből, annyira hiteltelen a teljesítménye. avagy úgy könnyű szaggatni, hogy a vidkari és a cpu az idő nagyrészében nincs rendesen leterhelve...
pl a Slatker tud szép egyenes 100%os vonalat rajzolni a GPU terhelésnél folyamatosan.
-
válasz
hossszú #19404 üzenetére
Én ebbe a lapba közel se tuDom elérni amit te a dq6-ba tudtál! De nem panaszkodom a feszekre!
Tudom de akkor még nem tudtam amit most tudok! Akkor én a pcie 2.0-ra meg ezekre figyeltem! Nem a csipszetre stb! Ma már vinném, egybe küldhetted vna a procival! és úgy ahogy a procit elvittem úgy azt is elvinném egy nap alatt téve nagyívben minden más érdeklődőre!
-
HaRdCoRe
aktív tag
Nagy dilemmában vagyok lapválasztást illetően, és a hullámok nem akarnak csitulni... Mindíg jön valami pozitív, illetve negatív infó éppen akkor, amikor már azt hiszem döntöttem.
A legfontosabb szempont az, hogy végre valahára közelébe tudja kerülni a Q6600 procimmal, egy Gigabyte P35 DQ6-tal elért eredményhez. Persze a végső cél ennek túlszárnyalása! (Cél a 3600MHz, lehető legalacsonyabb fesszel való elérése -Prime stabilan.)
Sikerült hozzájutnom anno egy Foxconn Marshoz, illetve most egy Asus Blitz Formulához, de sajnos csak megközelíteni tudták a DQ6-os eredményt.
Ezért teszem fel itt (is) a kérdést, hátha választ találok a legjobb lépésemre.
Amik eddig figyelmem középponjába kerültek a következők voltak:- DFI LANParty P35 UT T2R
- DFI LANParty P35 DK T2RS
- MSI P45 Platinum
- GIGABYTE P35 DQ6 (ismét)
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- VoLTE/VoWiFi
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- World of Tanks - MMO
- Milyen széket vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest