- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz
Gorneck #16487 üzenetére
elsőre is uazt értettem, mint másodszorra...feltételezem a kollega maga a csatoló sávszélességéről beszélt
, de még mindig úgy érzem, hogy ez a kérdés nem releváns...értem én, hogy a 8xos 2.0 uazt tudja sávszélben, mint a16xos 1.1, de ennek pont fordított esetben lenne jelentősége...a 2.0 több adatvezetékkel rendelkezik, és épp ezért tud, két független 16os sávot biztosítani a kártyáknak...télleg nem értem mi értelme ennek az összehasonlításnak... -
Gorneck
legenda
válasz
csokisbugyi #16498 üzenetére
Víz. Erős víz...
-
SzlobiG
félisten
válasz
Bagira01 #16476 üzenetére
Nekem a L727A949 FPO-s quadom 3.6-on 1.488-al a mostani melegbe kis prime után felment azonnal 90 fok fölé és le is kapcsolt. Most szereztem egy L718A248-ast ez 1.42-vel szintén 3.6-on max 75-ig megy fel ugyanazzal a hűtővel igaz ezen van polír is.
Egy vízhűtés már nekem is megfordult a fejembe, hogy nem ártana, csak sajna nem nagyon éri meg.
-
fanti
addikt
Nekem a G0-ás Q6600 feszemelés nélkül a gyári hüsivel megy 3Ghz-en.
Prime alatt sem éri el a legmelegebb mag a 70 fokot.Szerintem a gyári hűtés elég egy normálisan szellőző házban a 3Ghz-hez, ha meg feszemeléses tuning kell, akkor legalább egy Hyper TX2, vagy egy 212, vagy jobb
igénytöl és bukszától függően..... -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #16488 üzenetére
Én majd a P45-re leszek kíváncsi...
-
Nyx89
aktív tag
Heló!
ahogy olvasom a hozzászolásokat , láttam hogy irtátok hogy a minimum a corsair 620as táp , de nekem tápos topikban azt mondták hogy egy vx450is elviszi ,szeretném tuningolni de csak léggel(xigmatek redscorp/achilles)tudnám hűteni,és max ~3,6ghz-t lőném neki , nem szeretek tul sokat kockáztatni.
szoval akkor milyen tápot vegyek ?és a hűtés jo lesz hozzá?
Előre is köszi a segitséget.U.i: a proc melett egy 96gt,2vinyó,1dvdrom ,4gigaram lenne....
-
szacsee
nagyúr
Akkor nincs mit szégyenlenem a multkori 75°C miatt amit prájm alatt tolt 3800-on.
Dilemma az van..:
Kicsi VID megy mint állat, cserébe melegszik, mint aminek több fesz kell ugyanahhoz a frekihez.
Nagy VID lehet 3,6-3,8-nál vége, de melegedés ugyanaz.
Talán a fogyasztás miatt jobb a kisebb VID-es proci..nemmintha sokat számítana. -
Воланд
titán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy Q6600-as (G0 stepping) processzor tuningolásában. A gépem MSI P6N nForce 650i SLI V2 alaplap (nem egy kifejezetten tuning lap), 4 GB Kingston DDR2 800MHz memória, MSI NX8800 GT 512MB
OC videókártya, 600W Chieftech táp, a hűtő pedig Asus Silent Knight II. A problémám az, hogy 1110 FSB felé nem tudok menni. +0,0250v fesz, FSB VTT core: 16%, memória 667Mhz, többi alapon hagyva és be sem bootol.
Igazából ez alapján indultam el, pontosabban ezt szeretném elérni: [Q6600 OC]
És hát ez lenne a [BIOS], amiből ki kell hozni ezeket az értékeket. -
Devid_81
félisten
Húha! erre lehet aludnom kell egyett.
Most 3.5ghz nél fullad ki a jelenlegi CPU-m és nem konvertálgatok, csak nagyon ritkán, játékhoz meg nagyon nem kell 4 mag.....nah most nagy kérdő jel van a fejem felett
Szerettem volna legalább vagy 3.4-3.5 ghz et abbol is.....
Léggel elbírja egyáltalán valami azt a rettenetet?Vagy ezt már inkább vízzel kell locsolgatni? -
Devid_81
félisten
Egy kis tuning és egy freezer 7 pro hogyan viszonyulnak egymáshoz a Q6600 al?
Épp CPU cserén gondolkodom...nem lenne sok a difi tuning biztosan lesz cooler csere tuti hogy nem....felejtős? -
Macka
veterán
Ekkis Prájm... [link]
1.33 volton Prime-stabil 3.6 Ghz-n.
-
syckaloz
aktív tag
válasz
csokisbugyi #16445 üzenetére
Szerintem jó a 60fok, bár picit lehetne kevesebb, olyan 55 körül,. Nekem alapon 55fok volt, 2,4en 3ghz - 3.2-n meg 70.
-
csokisbugyi
tag
Sracok!
2,4 en megy a procim, a hazam szellozese rossz, mert meg nincs benn venti.
Tr 120 extremmel 60 C fok a prime 30 perc utan. ez jo ?( polirozott a proci is, es a Tr alja is )
valaki tudna nekem adni, sajat referencia adatokat?
Egyebkent kint az asztalon 54 55 C volt.
Nem tudom de en sokkal jobbra szamitottam. -
szacsee
nagyúr
válasz
syckaloz #16433 üzenetére
X38-al nem megy annyira a Quad tuning, sztem P45 is elég a CF-hez..
Ott 2x 8x-os sebességgel mennek a csatik, de tuti lesz róla teszt is.Meg mivel asszem itt már a PCI 2.0 csati 8x sebessége megegyezik a PCI-E 1,1 x16-szoros sávszélességével nem lesz ekkora különbség, már ha lesz.
Keldor papa szerinted?Mod: Majd meglássuk..nem lesz az van egy olyan érzésem.
-
-
DeSanto
őstag
válasz
WiZARD #16407 üzenetére
1.440 V-on 3.6 ghz-n lement 1 óra prime.
Ez a drop utáni érték vagy ennyit állítottál be bios-ban?
Enyém se egy nagy tuningpéldány vagy csak a DS3R a gyenge hozzá.
BIOS-ban már be kell állítanom az 1,35V-ot (még ekkor is valójában 1,33V) a 3,2Ghz-hez úgy hogy utánna terhelésnél lemegy a fesz akár 1,27 körülire is. -
keIdor
titán
válasz
syckaloz #16429 üzenetére
Felejtsd el az X38-at, mert P35-nek jobb az ár/érték aránya. X38-at csak akkor vegyél ha kell rendes CrossFire, vagy ha egyszerűen csak van pénzed.
Gigabyte P35-DS3P
Gigabyte P35-DS4
Gigabyte P35-DQ6
ASUS P5K-Pro
ASUS P5K-E
ASUS P5K Deluxe
ASUS P5K Premium
ASUS Blitz Formula
DFi LanParty UT P35-T2RÉn is csak ezeket tudom javasolni. Amire figyelni kell a fázisok száma. Minimum 6 legyen! Ha mégis X38 lenne abból mindeggyik megoldás jó. (Asus, Gigabyte, DFi)
-
keszegduda
őstag
válasz
slett27 #16417 üzenetére
Úgy néz ki hogy egy darabig felejtős akkor a Q6600, pedig reménykedtem hogy tökéletes lesz a lap hozzá. Nagyon meg vagyok vele elégedve stabil és soha nincs vele gond és még extrák is vannak ami jól jön nekem (Firewire, sok usb stb.)
Szóval komoly lap kellene ami úgy kezdődik hogy 30K.
Idén már nem lesz, azért köszi mindenkinek! -
Macka
veterán
válasz
keszegduda #16414 üzenetére
Nagyon felejtős ez így.
-
slett27
addikt
válasz
Inkább nem írok semmit, nehogy engem szídj, ha nem menne 3,2GHz-en.
Ha Gigabyte P31-esre cserélsz, kevés pénz, azzal több esélyed lenne a stabil 3,2GHz-re.
De egy P35-DS3L sem lenne rossz. 15-18k között vannak a lapok, 9k-ért eladod a tiéd, 6-9k-t rákell áldozni a dologra. -
KTTech
veterán
válasz
Nekem még 3GHz-t sem vitt ennek a lapnak a testvére... A GA-X38-DQ6-om meg stabilan a 3.6-ot, ugyanazzal a procival.
-
KTTech
veterán
válasz
keszegduda #16413 üzenetére
Számításom szerint ez 3 fázisú táp...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #16382 üzenetére
valszeg túl sok feszt kap az alaplapi hang. esetleg nem megfelelő a védelme, és útközben felszed valami zajt a szomszédos áramkörökről.
ilyet mondjuk még akkor hallottam, amikor egyik barátom húzta a d805öst 3.4ig (asszem egy 965ben), aztán hopp, egyszercsak az alaplapi hangkártya már nem működött többet. visszaállította alapra, megint ment. két állapot között meg pattogásról is beszámolt. cserélte egy p5kra, na utálták egymást rendesen, szal végül lett egy q6600a
hőfok témához: tuningnál meg lassan szempont, hogy ha nincs légkondi, azért olyan 70 fölé ne menjen a proci nap közben sem primeolás alatt. lesz itt még melegebb is. én már gondolkodok a halk házventik midflow papstra cserélésén:/
lapban a p5k pro ahogy hallom ugyanúgy droppol, mint a p5k. giga ds4el p5k után tökéletesen meg vagyok elégedve.
-
Macka
veterán
válasz
keszegduda #16406 üzenetére
Annak a lapnak hány fázisú a tápellátása??
-
slett27
addikt
válasz
keszegduda #16409 üzenetére
Elvileg úgy tudom, hogy C2D-hoz "tervezték" a 965-ösöket. Talán az alaplapi VRM (Voltage Redundant Module) kialakításhoz van köze.
-
slett27
addikt
válasz
keszegduda #16406 üzenetére
965-ös chipset nem a legjobb alá. P35 kellene mindnképp a 3,2GHz+ tuninghoz. 965-el esetleg meglesz a 3,2GHz.
-
keszegduda
őstag
Gondolkodom azon hogy bezerezzek egy q6600-at azt viszont nem tudom hogy mennyire szeretnék egymást egy 965-ös lapban. Egy giga 965p DS3P-ről lenne szó (DS4 heatpipe nélkül igazából tudtommal) és a 3-3,6Ghz közti értéket szeretném majd kihozni belőle.
Ha lapcsere kell akkor már nem is érdekel a dolog, túl sok lenne már úgy... -
Ottoka
őstag
Na most megint csinálta, kimerevedett a képernyő, és villogni kezdett, gyorsan nyomkodtam a ctrl-alt-del-t, és bejött az a képernyő ahol zárolni lehet a gépet, és ott nyomtam egy mégsét, erre visszajött az windows és jobb sárga háromszög a képernyőillesztő az nvlddmkm.sys hibája miatt nem válaszolt majd helyreállt.
Lehet a gtx-ek miatt fagyott végig? Valamelyik szar?
-
VinoRosso
veterán
válasz
syckaloz #16394 üzenetére
p35 dq6. De ha tudsz valahonnét akkor szólj nekem is! Ha van pénzed akkor x48 dq6, ha mégtöbb van akkor XFX 790i pl ilyet láttam most 56kért, használt dehát nem lehetett túl sokat használva, mert nemrég jöttek ki.
ja bocs most olvasom a végét, hogy csak ddr2, akkor 790i kilőve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest