- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Mugen 2 azért előg ütős hűtő, de nyáron lehet gondban lesz, mikor a külső hőmérséklet verdesi a 30 fokot lazán. Ősztől tavaszig elbánik vele az fix de nyáron sztem is necces lehet. Sok függ a házszellőzéstől is.
mod: Háát, sztem jobban járnál ha maradna mellé a 4GHz-es E8600 ha játékra kell. Nem sok játék profitál a 4 magból (kivéve GTA IV), ezért inkább a magasabb órajel + több cache a lényeg még mindig. Igazb Q6600-ban 2xx4 ebben meg "csak" 2x3 van, de E8600-ban gyorsabbak a gyorsítótárak. Szvsz csak gémre kell akkor maradjon a húzott E8600.
-
Pubszon
veterán
Nyáron a jó melegbe sztem veszélyesen magas lesz a maghő 1.4V-on.
De ha megfelelően nagy felbontásba játszol, akkor nem kell agyonhúzni a procit, elég a 3.2Ghz is.MOD: Az én konfigurációm egyébként max terhelésnél(GPU CapsWiever+Prime95) 250W-ot vesz fel a tápból. Ehhez tudsz viszonyítani.
-
Laraxior
titán
nah igen,és mi a helyzet a QX9770, a Q9450, az e8500el? Azokról is ígért tesztet...
Vagy nekem kell megcsinálni?az utolsó kész is van a Wolfdale topikban,és a 3dmark06ban. Az elsőhöz remélem jövő héten hozzájutok, és akkor az is meglesz.Q9450el meg nem foglalkozom, nem maradt cash
-
nygma
addikt
X38-ba nálam 1.336V 1 óra 20 perc Prime stabil 3600.7 mhz-en...
Asus Maximus Formula,Q6600@3600.7 MHZ@1.336V+1 óra 20 perc Prime stabil
P45 lapban 1.3V alatt vinné a 3600 MHZ-et szerintem...
-
twine
veterán
Szia
Leírnás ha szépen megkérlek mik voltak a "copások" a P45-elés a q6600-al?
Egy ilyen imádott procim van, csak ma viszem a Deszkámat gariztatni, és hát ha lehet akkor inkább rádobnék még és valami P45-ön gondolkoztam...De a stabilitás nállam fontos lenne, mivel melóra használom a gépet.....Ezért érdekelne a véleményed....
Köszi
üdv
twine -
DeadMeat
nagyúr
-
törölt tag
Milyen táp adja alá a kakaót?
Én is hasonló órajelen szeretném majd járatni, csak egy 430-as Seasonic S12 II-t néztem ki, annak pedig két 12V-os ága van - emiatt lehet, kevésnek bizonyul. Akkor viszont repül a francba a Kentsfield, s egy Wolfdale jön a helyére.
szerk.: Innye, ilyet nem teszek a gépbe.
Azért köszi.
-
Hááát töbnyire ezt tapasztaltam, persze akadnak kivételek, de ritka.
Én annak a híve vagyok hogy ha valami szar akkor megmondom a frankót, nem ferdítem el a valóságot. Anno a legelső quadom 1.3v 3200MHz-et ment max prime stabilra (ez van most Pubszon-nál) és mondhattam volna, hogy nem volt húzva meg stb, és adom drágábban, de így láttam tisztességesnek hogy megmondtam: "ennyit tud nem épp a legjobb" és inkább áron alul adtam el. 45K-ért akkor mikor boltba még 60-65K volt. -
Skizz
addikt
Masik hutot nem volt lehetosegem kiprobalni, de egyebkent c1e+eist beiktatasaval egyik windows sem all fol. Ez akar CPU hiba is lehet? e4300zal nem volt ilyel gondom, quaddal van csak ez. Ketfele XP es vista alatt sem megz ay energiamenedzsment.
elnezest, mindjart keresek egy magzaritast xphez.
-
WiZARD
addikt
-
slett27
addikt
bim : de még milyen. Macka : viszem át Gorneck23-hoz, megnézzük mit megy a P35-DS3C-ben, vagy a Gigabyte P45-ben.
Mindkét lap ott lesz. Elvileg bontatlan volt a doboz.De a kupakon láttam egy "hűtő talp" nyomot, ez lehet hogy a gyárban tesztnél keletkezett ?
Lapom amúgy EP35-DS3, táp Chieftec A-BA 650W. Ezzel a táppal 3730MHz-en is tudtam stabilizálni Quadot, ezért vagyok tanácstalan. 8x-val már nem is akartam próbálkozni.
-
HSM
félisten
Mire nem jó egy kis alklmazás, amivel windózból lehet a feszeket adagolni....
(Max fél óra vacakolás, kb 0,03V-os pontosság kapásból....)
Nálam ez a csoda az easytune5, először azt hittem, mi ez a sz*r, ez úgyse jó semmire, aztán találtam neki munkát....(+ a smartfan-t is ezzel lehet finomhangolni....)
-
topyjo
aktív tag
Jó esetben nincs rá szükség.
Saját magambol kiindulva: Ha csak kicsi baromságot állítottam a biosban, akkor újraindult automatikusan, és nem kellett cirmos.
Ha nagyot, akkor már a bios sem tudott elindulni, nálam 3 másodpercenként újraindult és nem segített az áramtalanítás sem. Na akkor kellett a gomb. -
Madtomi
tag
Nem sértődtem meg. A Prime teszt kérése az egy normális dolog szerintem. Egyébként az igazság azaz, hogy itt nekem beváltak 24/7-re viszont két napja próbáltam a 800MHz-en a 3-3-3-9-et nah az nem ment így fogtam visszatettem erre az órajelre. Egyébként igen ezek kerültek összesen 6eFt-ba ha jól emlékszek és ilyen ár érték aránnyal számolva nem sok ram van a piacon na meg olyan proci sem ami 500-as fsb-n 24/7-ben jár.
-
topyjo
aktív tag
Nem kellett forrasztani.
Egy döglött venti csatlakozóját használtam, ami ugyanaz a méret, mintha jumpert dugnál a
cmosra. A venti egy mobil-rack tartozéka volt amíg el nem kezdett sipolni.
[link]
Meghosszabítottam a vezetéket, es a másik végére ráforrasztottam a nyomógombot.
Nekem az volt a gebasz, hogy a vga bordája rátakart a cmosra, így nem fértem hozzá. -
HSM
félisten
Kell hozzá egy háromállású kapcsoló, meg egy szétkapott ház. A házban találsz ilyen jumpertüskére rakható cumót (mint pl a power, vagy reset). Elvágod a kábelét, és ráforrasztod a kapcsolóra. És akkor már nem kell bántani az alaplapot, csak rádugod a megfelelő tüsire és kész.
(Persze egyéb alternatív megoldások biztos vanak, légy kreatív....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest