Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #20083 üzenetére
Nem hinném hogy itt van olyan közöttünk a PH-n akinek kevés lenne a Prime stabilitás.
Mivel azon kevés programok amik 100% terhelik a 4 magot, nem képesek azt a terhelést adni mint a Prime. Tehát egy Cinemacraft DVD9->DVD5 encode 100% terheltségen más fogyasztást és terheltséget fog generálni, mint egy Prime smallFFT teszt. Ezért teszt progi a Prime. Mert ha hiba nélkül fut, akkor valósan nem tudja semmi megakasztani.
Ezért kérdőjeleztem meg egy Prime95-nél durvább tesztprogi futtatását.Nem csak számomra, más számára is.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
keIdor #18749 üzenetére
Ennyire azért nem vagyok otthon benne, tehát "mert nincs szávszél. a memók felé" annyira nem értem. Az ebből a szempontból nem számít, hogy én olyan memó órajelet állítok be, amit akarok, mert a 790i-be ez tök független az FSB-től? Vagy akkor is számít, mert rossz lesz az arányuk?
Igazából beteg árul egy QX6700-ast 34K-ért, én max erre gondoltam, mert azt olcsóbban megúsznám, mint lap+2vga cserét, és végülis ugyan ott lennék, csak nem +20-30K-ért, hanem megúsznám pár ezer forintból, és macera nélkül. Nem akarok most még vagyonokat ölni a gépbe, tehát, ha ez így jó, akkor így "megúsznám", és tudnám használni. De, ha még ezek után is azt mondod/játok, hogy sz@r lesz, akkor tényleg lecserélem a lapot, meg a VGA-kat.
Ja, és mit értesz ezen az elavult FSB-n? Egy 45nm-es már korszerűbb ebből a szempontból is?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
keIdor #18734 üzenetére
Ha esetleg el tudom adni a lapot, akkor gyorsan lépek. Kezdem már egy picit unni. Ma kiderül a proci is, nagyon remélem, hogy azzal nem lesz gond, mert akkor 1,5 hetet még várhatok, amíg Bagira hazajön, és még küdhetek vele is. Na, ehhez aztán végképp nincs kedvem, úgyhogy nagyon remélem, hogy csak a lap és a proci nem komálja egymást.
-
feka007
veterán
válasz
keIdor #18046 üzenetére
Most fingatom Prime95-tel 3,3 gigán, elvileg most jobban kéne izzasztania, bár ez még mindig nem négy mag, de nekem elég, ha 90%-ban stabilan megy, havonta egyszer megengedem, hogy lefagyjon.
Mod: előbb megpróbáltam úgy, hogy megnyitottam két Prime95-öt, és egyszerre elindítottam őket, de kb két perc alatt kifagyott 95 fokon, viszont hibát nem jelzett. -
Larry303
addikt
-
VinoRosso
veterán
válasz
keIdor #16653 üzenetére
Nem biztos, hogy a hőfok szabályozás miatt reastartol. Lehet hogy szimplán instabil, mert 70°C felett már eléggé benne van a képben a termikus zaj is, meg laptól is lehet a restart, ha a proci túl sok kakaót pörköl el, azt már egy két lap se bírja. Mondjuk ezt meg lehet próbálni úgy, ha tényleg csak 75°C felett restartolgat, hogy vissza kell venni az órajelet amennyire csak lehet, a feszt meg felemelni, és alacsonyabb órajelen úgy járatni, hogy elérje azokat a hőfokokat, ahol magasabb órajelen restrat van. Ha igy elmegy 80°Cig, akkor nem a hőszabályozás miatt restratol. Ilyen 90°C-vel meg jobb nem próbálkozni, még ha 1,3V-tal is annyi, hiába a 95-105 tjunction
-
WiZARD
addikt
válasz
keIdor #16679 üzenetére
4.3-on 1M superpi még lement 2x, aztán mentés is megvolt elvileg. aztán elszállt. az elmentett kép meg a raid0 cache-sel együtt elszállt, mielőtt vinyóra ki lett volna írva
sajnos 4.2 a max ami superpi/valid-nál többre is jó, mert 470 körül van a maxfsb amin használható
FPO L738B065 - VID 1.2250v
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
keIdor #16520 üzenetére
400-at ne használd!
333 ugyanaz az érték nem?? Legalábbis nálam a Quaddal..
Vagamo is szívott vele, 400-as Strappal hibázott a ram 333-on meg nem.
Ja neki P5K-E-je van, de egy kutya.
6850-ese van neki is..Pü-ben segítettem neki, van 1-2 hibakód, ha kell és mind memóriahiba miatt volt, vagy az északi híd nem kezelte normálisan 400-as Strappal.
Van kékhalálról hibakódod? -
szacsee
nagyúr
válasz
keIdor #16186 üzenetére
Erre csak azt tom mondani, hogy amikor kijöttek a Quadok, akkor mindenki elájult, ha 3,3-3,4-re teszteléskor fel tudta húzni...mai lapokkal 3,6 körül lenne. Mára viszont 3,6, jó procival 3,8 is mehet 7/24-ben (G0). Szerintem lesz stepingváltás, akkor reménykedhetünk.
.a magas szorzót meg kell fizetni, de csak annyit tudjon mint a mostani Q6600-ak, akkor már jól jártunk..ergo:
3600-2400=1200Mhz
9550-nél 2850+1200= 4Ghz
Majd meglátjuk, reménykedni lehet..addig mobo, VGA csere-bere, ha meg olcsó lesz, akkor proci. -
proci985
MODERÁTOR
-
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #15494 üzenetére
Hát én kritikus leszek a cikkel kapcsolatosan...
Persze, az odáig oké hogy elég a 2 mag.De mi a f@szért nem a mostani friss játékokkal teszteltek?
Assassin's Creed, Rainbow Six Vegas 2 és a tesztben szereplőknél újabb játékokon... mert bármilyen furcsa az újabbak jobban kihasználják a 4 magos procikat mint a tesztben szereplő gamék.Még ha nincs is sok ilyen játék de iránymutató mindenképp...ha 2-3 friss játékot bedobtak volna, hogy eddig nem volt jó a helyzet, de egyre jobb.Ez lett volna a reális.Ez egy propaganda teszt lett hogy játékra ne vegyen senki 4 magost...ennyi.
-
-
nygma
addikt
válasz
keIdor #15153 üzenetére
Blitz Formuláról cseréltem Maximus Formula SE-re...
Nagyon ott van az a lap ,de nekem nem jött,be akkoriban...( Kb fél éve volt ilyen lapom) Soak ne vedd sértésnek.
Nekem pl. a Quadom jobban megy sokkal a Maximusban...
De erre megint igaz az a mondás:..kinek ez ,kinek az..
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #15034 üzenetére
már most sem olyan vészes az ára.egy 1600os OCZ kit van 40ért...anno annyiért akartam venni a ballistixet.Sőt..most amit néztem OCZ Flex II az is 40k..mondjuk vizes blokkal,de nemveszem meg..legközelebb már DDR3..mindegy.
Korlátozás? Lett volna szó erről? Nem is hallottam... nem fognak neki örülni a népek... -
Laraxior
titán
válasz
keIdor #15030 üzenetére
Nehalem lesz DDR2esbe? vagy teljes komplett konfigváltás kell? lap proci memó?
nagyon menni fog az..nincs mese majd jövőre
2.66 az alapórajele,azért biztosan most majd megindul az FPO vadászat..tekintve az intel jól lenyomta az árát.Külföldi oldalakon nézelődünk aztán vásárlunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Májusi hardverszeánsz
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Gitáros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest