- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
TazLeacher #17698 üzenetére
Víz....
-
DEJVID
őstag
válasz
TazLeacher #17698 üzenetére
a válasz engem is érdekelne de ár/érték arányra tekintet nélkül. (szépen fogalmaztam ^^)
-
TazLeacher
nagyúr
Most komolyan...a fél délutánomat azzal töltöttem, hogy külföldi oldalakon CPU hűtő teszteket olvasgattam, de nem lettem sokkal okosabb. Azért ide írnék, mert a Milyen CPU-hűtőt vegyek topic elég kihalt...
Szóval, milyen hűtőt ajánlotok egy Q6600-osra? Maradjunk a léghűtések piacán. Amit néztem:
Xigmatek S1283: elvileg rohadt jó az ár/érték aránya, viszont nem vagyok tőle külsőleg elájulva (bár nem ez a legfontosabb), de elég jónak tűnik, olvastam olyan tesztet, ahol megelőzte az Ultra 120-at is.
Scythe Ninja Plus: régen ez volt az etalon. Még mindig olyan jó?
Cooler Master Hyper 212: jó olcsó, és nem tűnik gyengének, és pozitív a kék venti
. De elég lenne?
Thermalright Ultra 120: ha jól tudom most ez a csúcs, de elég drága, és még venti sincs hozzá.
Asus Silent Square EVO: szintén olcsó, nem rossz, és jól is néz ki.
Várnám a tapasztalatokat, véleményeket.
-
DEJVID
őstag
vki erre?
-
Macka
veterán
-
törölt tag
Milyen táp adja alá a kakaót?
Én is hasonló órajelen szeretném majd járatni, csak egy 430-as Seasonic S12 II-t néztem ki, annak pedig két 12V-os ága van - emiatt lehet, kevésnek bizonyul. Akkor viszont repül a francba a Kentsfield, s egy Wolfdale jön a helyére.
szerk.: Innye, ilyet nem teszek a gépbe.
Azért köszi.
-
Macka
veterán
Na, itten az első Gigabyte P45 DQ6 Prime stabil eredmény: [link]
-
Macka
veterán
Vegyen még valaki P45-ös lapot, mert én csak szopok....
-
Casanova*
veterán
köszi srácok! szóval akkor nagyobb lesz az fps. 8800 GTS 512 gainward karim van és tuningolom.
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #17671 üzenetére
Sokszor van értelme, sokszor csak poénból. Pl nekem általában alapon, alulfeszelve megy a quadom, ha épp nincs szükségem az erejére. Ha pedig van, akkor felhúzom 3200-ra, ahol érezhetően gyorsabb. (Főleg pl a Crysis-nél, vagy hasonló, CPU-zabáló, de 4 magot nem kezelő okosságoknál....
)
Ha meg olyan kedvem van, felhúzom 3400-ra, nyomok egy 3Dmarkot, vagy SuperPI-t, és örülök, hogy milyen jól megy....Szerk: RE: #17677 Casanova* üzenetére: Attól függ... Ha bírja a videokártya is, akkor általában igen, ha a videókártya ereje elfogy, akkor viszont hiába bármilyen brutál CPU tuning....
-
szacsee
nagyúr
-
Laraxior
titán
Meg tudjátok nekem mondani hogy melyik játékok használják ki a 4 magot? Úgy látom a Grid,és az Assassin's Creed igen... létezik még ilyen?
-
Casanova*
veterán
szasztok! arra lennék kiváncsi,hogy miért tuningoljátok az erős procikat?? mi értelme van? érdekelne
-
slett27
addikt
Na, sikerült belőnöm a kavdot 9x333=3000MHz 1,25V (BIOS) 1,168V (LOAD). Ez gondolom nem számít annyira jónak. De legalább így annyit eszik idle (115-120W) a rendszer mint alapon 2,4GHz@1,325V (BIOS).
-
TazLeacher
nagyúr
Gyors volt a válasz, köszi mind2töknek, már dobtam rá PÜ-t.
-
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #17657 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #17657 üzenetére
Aprók közt láttam nemrég ilyen hirdetés.... Nézz körül....
(Aprók->CPU->775 és valami matricás nevű hirdetés) -
DEJVID
őstag
nem arrol beszélek mikor save&exit után lekapcsol. minden indulásnál az van amit írtam.
más: indítottam egy kis small fft-t. kb 1 perc után everest szerint két mag is 90 fok fölött volt. cpu-ra 88at írt. 3,2ghz 1,3875v. sok lesz ez nagyon úgyérzem
egy infinity jó lenne mert úgy tudom nincs hátlapi cucc hozzá de dobjam ki ezért a 10k-s hűtőmet és költsek újjab 10k-t? soha nem lesz úgy tervelve mint prime alatt... -
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok arcok!
Nincs valakinek egy "fölösleges" Quad matricája, amit a dobozos procihoz adnak? Érdekelne!
-
hossszú
őstag
Az FSB wall elérésekor a gép azonnal restartol vagy a win még kezd tölteni?
-
DEJVID
őstag
feltttem az f8-at és felhúztam 3,2re. indításnál azt csinálja hogy ey pillanatra beindul (fél mp kb) aztán leáll és csak utána indul rendesen. ez normális?
-
Macka
veterán
Hétvégi előrejelzés:
Q6600 és P45 DQ6. -
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #17631 üzenetére
Honnan vetted a fasza ramokat?
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #17631 üzenetére
-
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #17629 üzenetére
És Ram csere is kelleni fog a legtöbb esetben. (DDR2 ---> DDR3)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Ottoka #17612 üzenetére
Meg aztán év végén itt vannak nahalem procik, érdemes lesz valszeg cserélni rájuk, sztem lassan 1-2 hónapon belül az első mérnöki példányok megérkeznek ide hozzánk is.
Azzal én várok megjelenés után min. fél évetm, hogy minden smakkul menjen...meg az a tré, hogy foglalatváltás is lesz, ergo megint nem elég procit cserélni, lapot is kell.
-
Skizz
addikt
Kinek sült már meg Quadja és hány volton?
1.5-öt szeretnék neki adományozni Lara fórumtárs hatására, csak nem tudom, hogy belevágjak -e egy htx2-vel. Tegnap 1.4V-on prime alatt 70 fokig másztak fel a magok, idle 50 körül. persze tudom, nem a maghő öli meg. -
Macka
veterán
válasz
Muréna #17616 üzenetére
Adj CPU-nak 1.45 voltot, ha tudod hűteni. Szorzó lehet 8x, így megtaláljuk az FSB wall-t. PCIE frekvenciát fixálod 100-ra, MCH-nak adsz 0.1 voltot. Ram-nak adsz 0.35-öt, ha 2.2 volt körüli feszt szereti. És próbálkozol. Adj neki először 400-as FSB-t, aztán ha stabiil, fokozataosan felfelé. Vizes még a rendszered?
-
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #17609 üzenetére
Én is gondolkodtam hogy dobom a q6400 es procimat és veszek egy qx9650-et. De aztán úgy döntöttem tök fölösleg, csak azért hogy 6-8- száz mhz-el gyorsabb proci legyen a gépben. Mivel nem tudok játszani egy quad procival meg egy 8800gtx sli-vel?
Meg aztán év végén itt vannak nahalem procik, érdemes lesz valszeg cserélni rájuk, sztem lassan 1-2 hónapon belül az első mérnöki példányok megérkeznek ide hozzánk is.
Legalábbis emlékeim szerint amit használok q6400 proci elég korán felbukkant Achilleusnál...
-
Muréna
őstag
valaki használ P35-DS3P lapot G0-s quad alá?
ha igen, jöhetne pár bios beállitás , mert nem akarom hinni, hogy ennyire fos Quadom lenne -
Hááát töbnyire ezt tapasztaltam, persze akadnak kivételek, de ritka.
Én annak a híve vagyok hogy ha valami szar akkor megmondom a frankót, nem ferdítem el a valóságot. Anno a legelső quadom 1.3v 3200MHz-et ment max prime stabilra (ez van most Pubszon-nál) és mondhattam volna, hogy nem volt húzva meg stb, és adom drágábban, de így láttam tisztességesnek hogy megmondtam: "ennyit tud nem épp a legjobb" és inkább áron alul adtam el. 45K-ért akkor mikor boltba még 60-65K volt. -
válasz
TazLeacher #17584 üzenetére
Én nem hiszek az ilyen "Nem volt húzva sosem, nemtudom mit megy" dolgokban.
Szerintem ezek azok a procik, amik mondjuk átlag darabok, esetleg még átlag alattiak, és szabadulna a tulaj tőlük. -
subaruwrc
félisten
skizz, Laraxior barmok
újáéledt a core 2 tuning mi ?
Casanova-megy privi -
DEJVID
őstag
everest szerint 50-55 fokosak a magok idle-be. nem sok ez picit?
everestem elég régi 4.20.1170-es vagy ez is jól mér?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Kerékpársportok
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Reklámblokkolók topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest