- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
TazLeacher #18697 üzenetére
Alaplapcsere nVidia-ról Intelre... (tudom, bukik az SLI-d)? Elég nagy valószínűsége van a dolognak, hogy nem a CPU a hibás.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Probáld másik lapban.
-
Laraxior
titán
válasz
Akkor is mondtuk hogy a kép eléggé gyanús,valószínűleg nem ezé a procié,ugyanis az a kép ki van vágva valahonnan.
Szóval Te nem WiZARDtól vetted a procit,hanem...?Nem ártana közzétenni a nevét... garancia a procira? 3nap próbagar jár mindenre...,esetleg próbáld ki másik lapban...
Igazából ha alapon stabil és nincsen vele gond, nem reklamálhatsz, mert a tuning nem garanciaszóvl próbálgasd,mert abban a lapban millió beállítás létezik.
-
TazLeacher
nagyúr
Egy páran biztos tudják, hogy kb. 1 hete szenvedek egy tetves Quad tuninggal.
Ma este volt egy kis időm, és csináltam egy kis össze állítást a processzoromról.
Akkor nézzük miről is van szó: linkelek 4 db képet, egy kis szöveggel. A képeken az "érdekes" infó pirossal be van keretezve.
1. lépés:
Minden alapon, gép bekapcs: Itt a kép!2. lépés:
Visszavettem a szorzót 6-ra, az FSB-t pedig 400-ra emeltem: Itt a kép!
Avagy hogyan csinált az Intel is X3-as processzort...3. lépés:
Ezt látva indítsuk újra a gépet, BIOS-ba lépjünk be, és lám-lám, már 2(!) mag le van tiltva, nem is engedi "bekapcsolni" őket. (Erről van fénykép, de a telómon, majd d.e. felrakom.) Mindenesetre, ha nem lépek be a BIOS-ba, akkor is tanuja lehetek, méghozzá így: Itt a kép!
Avagy, hogy lesz a Q betűből E betű...4. lépés:
Csináljunk egy C-MOS Cleart, majd indítsuk el a gépet: Itt a kép!Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet. Már múlthéten is panaszkodtam, hogy az első perctől ezt csinálja a proci. Teljesen mind1, hogy sok vagy kevés (ha nagyon kevés, nem is bootol) a fesz, tök mindegy, hogy milyen szorzó, a lényeg, hogy kb. 325-ös FSB körül kezdődik valahol.
Kezdek egy iciri-picirit morcos
lenni, mert ezt a procit itt vettem PH!-n, és ez volt mellékelve, de ezt nem a proci tulajdonosa, hanem WiZARD csinálta.
Szóval várnám a javaslatokat!
-
Laraxior
titán
jéé...ez az enyém
nem volt stabil 3800on,sokat droppol a lapom, melegszik is, a szobában is meleg van. 3760on stabil ez biztos. BIOSból kap 1.5V-ot aztán szépen beosztja magának hogy mennyit ad neki.
az a bajom,hogy lecserélném az északi híd hűtését,csak egyben az egész nyavaja,így nem úsznám meg egy blokkbólPedig nekem bőven elég lenne a NB-re. Majd kitalálok valamit.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
elmoraan (r) #18682 üzenetére
Illetve 9x350 - mellényúltam egy kicsit.
-
válasz
subaruwrc #18681 üzenetére
Üdv! Kiderítettem nem egyszerűen h egy hajszál még befér a keret és a hűtő közé! Azaz nem ott a baj! Mindent kipróbáltam már szó szerint! vagy 10x szedtem szét! Próbáltam paszta nélkül is! Ment, csak kicsit meleg volt, most épp olyan h max 60 fokos everest terhelés teszt alatt az 1.-4. mag és kb 56 a 2.-3. mag, sima pasztával! (Volt már mindenféle attól függően hányszor szedtem szét) Próbáltam még egy kis polírt! Nem ott a gond ez fix már! full sima! Ha kint van a hűtő és ráillesztem akkor nukku rés!! Én részemről ennyi befejeztem! Meglátjuk h viszi e majd a 3.6-ot! Lapra gyanakszom! Ott valami nem kóser! mármint amikor oda kerül a sor h hűtő felfogatás!
-
Laraxior
titán
válasz
DeadMeat #18684 üzenetére
Hát egyelőre nem tudni
Azt mondta hogy 3 kondi pukkant el,de utána még eéindult a cucc,legalábbis világított a lap,csak ennyi mást nem csinált,mondtam neki ne nagyon kapcsolgassa be,hátha elfelejti táp a dolgát, és 220at pumpál a gépbe.
Mert minden fontosabb volt...mikor a konfignál a táp a legelső.most tessék itt a baj.
Jó hír vizsont hogy stabil vót a proci 3850en..legalábbis amíg ment a prime,mert gondolom aközben unta el magát a cucc1.5V bios fesszel.drop:1.47V kevesebbet droppol mint az enyém,ez lemegy 1.45ig.
-
-
-
Daremyth
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben veszek egy új gépet (miután a régit halálra strapáltam), és egy Q6600-as procit tervezek bele, egyedül ezt a típusú quad-ot tudom megfizetni.. Tudnátok nekem mondani róla pár bíztató dolgot? Talán már írtatok róla, de nézzétek el nekem, hogy nem böngészem át mind a 18000 hozzászólást..
Köszi előre is!
Daremyth -
Lehet az lesz h leszedem a hűtőt a paszta amúgy is mutatja hol érintkezik a pricival a hűtő és körülötte lecsiszolom egy durva papírral és előtte leragasztom azt a részt ahol a proci a hűtővel érintkezik! (kajak átláttam a proci és a hűtő között)
-
Mást nem tudok fogtam és jól kitöltöttem ezüstös pasztával! Láthatóan javultak az eredmények! Pl nem melegszik ugrászerüen terhelés hatására! kb így értem: 40-50-53 mindezt 3 másodperc alatt!
-
NEM POLÍR PROBLÉMÁM VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOST LÁTTAM MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZ ALAPLAP A BAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FERDE A FOGLALAT ÉS A HŰTŐ NEM A PROCIRA HANEM A LESZORÍTÓ FOGLALATRA TÁMASZKODIK! *********** jó!
a polír jó lett ez tény már! Az alaplap a ludas! Tudjátok van egy keret ami a procit leszorítja! A hyperem azon ül és nem a procin! Régen készült képeken polír előttieken is látszik h azon ült ugyanis kikoptatta! Feltettem a hűtőt és átláttam a proci és a hűtő között rendesen! HA viszon ta hűtőt megfordítottam és a procit rátettem és át akartam alatta nézni akkor nem láttam át! -
Viperator
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy milyen Q6600 procit érdemes venni? (stepping-re és FPO-ra gondoltam, szeretnék felhúzni egy kicsit /legalább 3GHz/, OCZ Vendetta vagy Xigmatek hűtővel lesz).
Előre is köszönöm a választ!
-
-
Laraxior
titán
hogy a retekbe lett az olyan fényes?
Két políros procit láttam szerény életemben,de egyiksem így nézett ki.... -
gazfickooo
tag
válasz
VinoRosso #18658 üzenetére
ez egy ilyen komplett rendszer volt amihez adtak szivattyút,dupla radit és blokkot is,ilyet ilyet arra gondoltam lecserélem egy d-tek fusion v2-re a blokkot mert szerintem az a gyenge pontja a rendszernek,a viz 34-35 fok szokott lenni ha meghúzom a procit most a 30fokos szobában is.Szerinted is blokk lehet a gyenge?,ez az első vizes rendszerem nincs tapasztalatom hogy mennyi az a hőfok amit egy vizhűtéstől el lehet várni tunningolt quad esetén
-
VinoRosso
veterán
válasz
gazfickooo #18644 üzenetére
mien blokk?
-
Laraxior
titán
válasz
DeadMeat #18653 üzenetére
igyekszem én többet kipréselni belőle
egyelőre megelégedek egy 24/7es 3800MHz-el,valahogy majd a hőmérsékletet kell lejjebb tornászniLehet veszek egy kishűtőt,és akkor belevágom a radit
Úgy fest ez stabil,csak ne melegedne túl ott a proci körül a többi valami.kondik,tekercsek,vagy mik vannak ottEnnyiben rossza a víz,nincsen légmozgás arrafelé
-
óóóóó! Polír óta az everest, coretemp egy hőfokot mutat, de a real temp tök mást sőt a hw monitor is! Melyik a valós?
-
Laraxior
titán
BIOS:1.5V
475x8
load:1.44V
víz:33 fok alatt
memória:1188MHz (még nincsen belőve,csak úgy tessék lássék,ezért a magas értékek)
magok 79 fokosak
Q6600@3800MHz -
Üdv! Proci polír után vagyok gép bele lóg gondoltam megnézem az eredményt............................. Hát pf!
-
VinoRosso
veterán
válasz
gazfickooo #18642 üzenetére
jó meleg, milyen hűtéssel ment?
-
gazfickooo
tag
Az új kicsikém majd jövőhéten kap egy vizesblokkot és megnyaggatom mit bir.
-
total90
veterán
De én nem akarom húzni a procit,akkor kb. milyen értékre számíthatok?
-
total90
veterán
Hello!
Van itt olyan aki esetleg Q6600-es procit CM Hyper TX2-vel hűt?Kíváncsi lennék mennyire hűti le... -
subaruwrc
félisten
ez nagyon LOL
kezdjük ott hogy a ,, megdőlt a prcoesszortuningolási világrekord ,, szöveg baromság. milyen rekord dőlt meg? semmi overall rekord nincs benne. nem a legnagyobb százalékos túlhajtás. ez a Q6600 WR. bár nem vagyok benne biztos....
jelenlegi Q6600 Wr
de a legjobb része a százalékos túlhajtásban vanazon szakadtam. különféle extrém hűtéssel bűvészkedők se érnek el 30% nál többet
itt lőttem volna le...
nem nagyon olvassa az XS-t.... de azért ottvan h 3800-7100-ra. kb 186%,...
ekkora fos cikket. aki nem ért hozzá minek ír róla? -
lbalog01
tag
válasz
Ottoka #18607 üzenetére
Alapvetően a 680i-ra gondoltam, ami még mindig drágább mint a P35, de mivel a neten elég sok kérdés merül fel a 790i tuningjával kapcsolatban és a legtöbb válasz a miért nem P35-45-ben tuningolod a procit irányába mutat, így az sem túl bizalom gerjesztő...de valóban igen szép tuningeredmények is léteznek, örülök, hogy Te nem bántad meg, hogy megvetted. De amint láthatod van olyan user is aki igen...
Mivel nem mondtam, hogy szar lap a 790i, így hogy Neked is az van meg nem is merném, nem értem mi ez a felháborodás, de majd megkövetem a nagy nvidia istent a merész kijelentésemért... hogy egy P35ben akár jobban is mehet egy Q66 mit a 790i-ben
peace -
Ottoka
őstag
válasz
TazLeacher #18608 üzenetére
Holnap délelőtt, ahogy felszáradtam, nagyon szívesen.
-
#TOTTI
őstag
válasz
elmoraan (r) #18614 üzenetére
Lehet szakértő volt a maga módján csak általánosságban beszélt.. és mivel egy figyelmes körültekintő ujságíró ügyelt rá nehogy beinditson egy olyan folyamatot hogy mindenki addig bolondul amig 112%kal fel nem huzza a quadot.. Tanult abbol az esetből amikor a Dragon Ball után többen megtanultak repülni... többek közt én is éreztem hogyha repülni nem is tudok de ha koncentrálok és felugrok kicsit többet maradok a levegőben mintha nem összpontositanám az energiáim..
-
Qru
MODERÁTOR
Q6600@5,1GHz.
Link
-
Beowulf_78
addikt
Létezhet hogy Vista X64 alatt 10 fsb-vel kevesebbet érek el Prime stabil eredményben mint XP SP2 alatt?
Céloznék itt a Vista teljesen más felépítésére, ami lehetséges hogy érzékenyebb az XP-nél.
Valakinek van már hasonló tapasztalata?
-
Qru
MODERÁTOR
Kupak milyen? Pasztázást kizárnám, ahhoz már eléggé rutinos vagy.
Igazából az a nagyobb probléma, hogy 45nm-nél eléggé kicsik már a magok, ezért nem tudja olyan gyorsan átadni a hőt a kupakra, mintha nagyobb területű (65nm) magok lennének. Ezáltal romlik a hőátadás, ami magyarázatot ad a langyos borda/meleg mag anomáliára. Kvázi hiába fogyaszt xW-al kevesebbett (mint a Q6600), ha a hőleadófelület csökkent kb 1/3-ával...Nyilván ez két magnál még nem jelntkezik olyan erősen, de 4 magnál már...
-
éN79
addikt
Sziasztok.
Sajnálatos módon eléggé hőfok .uzi lettem már egy jó ideje, így kérdezném, hogy reális-e véleményetek szerint, hogy egy Q9300 alapon (oc és fesz emelés nélkül) 56-55-53-57 fokos (everest szerint) magokkal rendelkezzen idle-ben, everest stress teszt alatt max. 73-74 fokig mennek fel a magok, viszont az 5V-on járatott TX2 bordája és a hőcsövek vége gyakorlatilag langyos. -
Ottoka
őstag
válasz
lbalog01 #18601 üzenetére
"remélem ha már van egy ilyen méregdrága lapod valamire jó is lesz, szégyen, hogy egy mezei P35 lenyomja az nvidia csúcs lapjait "
Elnézem neked e kijelentést, bár rettentő hülyeségeket beszélsz. Nagyon komoly tuningeredményeket értek el az nvidia lapjaival.
Pláne hogy biztos vagyok benne hogy még a közelében sem jártál ilyen lapoknak, tehát személyes tapasztalatod semmi nincs. Gondolom ilyen haveromnak a nagybátyjának az öcssének a húga férje kipróbálta tapasztalataid vannak.
Nos sli-m van, nforce 790 lappal, és a kezdeti gondok ellenére abszolút nem bántam meg.
Amik voltak bugok akár inteles lapokkal is megeshetnek
-
WiZARD
addikt
válasz
TazLeacher #18595 üzenetére
nem tőlem vette, övé volt, csak nála szarul ment (gyenge alaplapja volt), és megkérte, hogy teszteljem le.
nem nagyon volt semmi extra fesz. (illetve giga tudtommal emelgeti magának a feszeket, így nemtom pontosan mi mennyit kapott. csak ramot és procit feszeltem manuálisan) -
zsolt1129
addikt
válasz
lbalog01 #18603 üzenetére
Köszi de már nem is egyedül próbáltam ki.Hidd el hogy az én lapom egyszerűen nem megy semmilyen beálitással.Áttraktam egy másik lapba a Quadot és 5 perc alatt belőttem 3.6GHz-ra.Akkor itt valami nem sttimmmt.
Jer1cho: Sok szerencsét a tuninghoz, én is egy cipőben jártam veled.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
lbalog01 #18601 üzenetére
Köszi az infókat!
Tegnap kipróbáltam egy másik gépbe működő komplett beállítást. Az lett vele az eredmény, hogy indításnál kékhalál, utána meg használhatatlan lett teljesen a win, úgy szétesett, úgyhogy tegnap esete még wint telepítettem.
A ramok unlinkeden vannak, és az 1600-as ramok 1333-on mennek. Keresek valakit, aki már tuningolt pont ilyen lapban, és kérek tőle segítséget.
Igazából ragaszkodtam az SLI-hez, mert ki akartam próbálni, de cseszhetem, ha nem tudom majd kihajtani a kettő kártyát, mert nem lesz alá procim.
-
lbalog01
tag
válasz
zsolt1129 #18602 üzenetére
még annyi eszembe jutott, hogy az én lapom alapból iszonyat kevés 1,9V-ot ad a memóknak, és rendesen meg sem ismeri őket hiszen alapból 800-on hajtja az 1066-os RAMokat. Ezek 2,2-2,4V-on érzik jól magukat /a feliratuk szerint
/, így ha a memók feszkójához nem nyúltam, tuti volt a kékhalál, nézd meg hátha nálad is van ilyen anomália....
-
lbalog01
tag
válasz
TazLeacher #18600 üzenetére
Azt hittem a 790i-k über tuning lapok
bár nekem 680i-s a lapom, ami ugye garantált anti Q66 tuning lap
de 3Ghz-et azért kisajtol magából némi /nem kicsi/ rugdosásra /jelzem, hogy a procek p35-ben vízzel 1,5V-on 4,1Ghz-et ment és 1.3-on 3,6Ghz-et futott/: mivel nem ismerem a 790-es biosát ezért leírom a 680-nál mi az amit tuti piszkálni kell, hogy megmozdítsa a seggét a proci, talán a 790-nél is segít:
- Vcore 1,45V /nem tudom mekkorát droppol a lapod ezért akár többet is adhatsz neki csak hűtsed/
- Cpu Vtt: 1,55V /állítólag ez sokat segít a stabilitásban/
- NB core fesz: 1,45V /ide is vagy egy fasza északi híd hűtő, vagy igazán szellős ház kell/ talán a 790-es nem olyan melegedős mint a 680
- HT fesznek is kell tolni egy kicsit: 1,35V
ez lenne a proci, de a memóriák még simán megszívathatnak:
- próbáld unlinkedben alapon tartani őket, a DDR3-al nem igazán van tapasztalatom, így nem is osztogatok tanácsot
remélem ha már van egy ilyen méregdrága lapod valamire jó is lesz, szégyen, hogy egy mezei P35 lenyomja az nvidia csúcs lapjait
végül a konklúzió: ha nem ragaszkodsz az SLI-hez /mondjuk egy 4870 szimplán ugyan ott van/ akkor nforce+Q66=szívás /legalábbis nekem ez jött ki végeredménynek/
remélem sikerül valami rendes tuningot elérned!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- 170db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest