Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #96398 üzenetére
Igen, tudom, hogy le lehet venni (másik felhasználásnál 500mA-re korlátoztam).
De egyrészt nagy ez a modul most és talán a zárt ház miatt a melegedés is gond lehet.Egy ilyen jellegű, filléres kis habosítót képzelj el: [link] (nem pont ez)
Az elemeket eszi (félig merülve már nem megy velük rendesen), a NiMh akkuk pedig állásukban is merülnek annyit, hogy a napi 5-10perc használat esetén is hetente töltögessem. Persze előtte merítsem le teljesen, hogy a "memória effektus"-t elkerüljem.
Az asszony pedig heti 1 alkalommal panaszkodjon, hogy "már megint alig megy"Már arra gondoltam, leszedem a habosító részt és rászerelem a villanyborotvám motorjára. Abban Li-Ion akku van, elmenne vele egy hónapot biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz #78522999 #96397 üzenetére
1 A töltőárammal kapod a modult, de azt lejjebb lehet vinni egy ellenállás cseréjével.
DW01A védelmi áramkör szerepel rajta, ami rendesen végzi a dolgát. Merüléskor 2,4 V-on szakítja meg a terhelést, ezután a cella feszültsége emelkedik általában, 3 V-on engedélyezi ismét a terhelést. Véd a TP4056 áteresztőjének zárlata ellen is, 4,3 V felett lekapcsol.
-
törölt tag
válasz Barret001 #96395 üzenetére
Nagyon le kene vinni a toltoaramot.
Apro, zart hazban ez meleg is lenne szerintem es a szelessege miatt bele sem ferne.
Most eppen egy 250mAh kis cellat epitenek be egy kis dc motor taplalasra. (kavehabosito, AA elemek helyett)
Illetve milyen feszultsegen van ennek a merulesvedelme? -
Gyula84
veterán
válasz Rodzser Mór #96357 üzenetére
majd ha tönkremegy egy ilyen géped szedd szét teljesen a kapcsolót is és meglátod, hogy működik
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
atesss
addikt
válasz atesss #96391 üzenetére
Illetve ha nem dugóval csinálod, hanem csak egy random USB kábelt szétvágsz és blankolsz, az nem feltétlenül a legkönnyebb még gyakorlattal sem.
Olyan baromi vékony egyrészt a külső szigetelés is (vagy kemény anyagú, inkább műanyagos mint gumis) - hogy emiatt nehezen blankolható úgy hogy közben ne sérüljön a belső.
Másrészt a belső erek is nagyon vékonyak, blakolni is nehézkes, meg utána is könnyen törik még jól beónozva is.
Persze van jobb minőségű kábel is, de ugye az a ritkább. Na meg általában pont nem azt jut eszedbe beáldozni szétvágásra...Szóval ami ezen könnyít, az egy gyárilag vezetékvéges USB kábel: [link]
Ezt emlékeim szerint kiegészítő forrasztás/ónozás nélkül be tudod rakni egy Wago-ba (nem ér végig, de egy átlátszó Wago-ba be lehet úgy dugni hogy jó legyen).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudnatok segiteni, hogy 300-1000mAh kozotti kis Li-Ion/Li-Poli akkuhoz milyen tolto/merules vedo aramkort lehetne hasznalni?
Minel aprobb megoldas volna jo. -
-
atesss
addikt
-
romeozor
csendes tag
Sziasztok! Keresek olyan banán dugó párt, aminek USB-A a másik vége, preferáltan anya. Szeretnék teszt jelleggel tápról üzemeltetni raspberry pi-t.
Próbáltam már keresni, de itthon nem ad találatot, kínából meg nem akarok egy hónapot várni a csomagra.
-
-
mezis
félisten
Nyári hűsítő:
A túlmelegedését kezelési hiba okozhatta, megszorulhatott. Vagy a 230V lehetett már neki sok.
A "fehér arany"-nak látszó (ALU) tekercselési vezeték átmérője kb 0,2mm.
A csatlakozó dugóján ellenállás mérő 40 - 14MΩ között ugráló értéket mutat. Azt hittem zavarszűrő, szikraoltó kondenzátor csinálja, de olyasmi nem volt benne.
Elektrokémiai korróziót indított be a műszer egyenárama?
Szerszám vásárlásakor nagyon figyeljünk arra, hogy 230V-on fogjuk üzemeltetni![ Szerkesztve ]
mezis
-
Panthera
őstag
Sziasztok.
Van több hibás napelemes lámpám (egy garnitúra) aminek először azt hittem a kicsit korrodált + elem csatlakozó a baja. De nem. Most inkább a LED driverre gyanakszom. Ha a nyákon a YX805 driver VDD (2.) pinje és a LED ellenállás között bárhol külön ráadom a + tápot, szépen világít, figyelembe veszi az aktuális fényt is. Azt viszont nem tudom, hogy így töltene rendesen? Rövidesen teszek fel képet, hogy érthetőbb legyen.
-
ekkold
Topikgazda
válasz hotkar #96377 üzenetére
Létezik úgynevezett I²R szabályzás (nem tudom, hogy hivatalos név-e, vagy csak az öregebb szakik hívták-e így) itt a motor ohmos ellenállásának kb. megfelelő abszolút értékű, de negatív kimenő ellenállású a szabályozó. Ezt áram visszacsatolással érik el, aminek az lesz a hatása, hogy a motor egész jól (közel állandó értéken) tartja a fordulatszámát. A Kazettás magnókban erre még cél-IC is volt, a főtengely meghajtó motorokba beépítve - ez tartotta a motor fordulatszámát állandó értéken.
Magyarul nem csak a fordulatszámból lehet hatékony visszacsatolást képezni.http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz tordaitibi #96376 üzenetére
Én feladtam.
Nyertél.Hurrá!
-
hotkar
aktív tag
válasz tordaitibi #96376 üzenetére
Teljesen igazad van. Irányítástechnikai szempontból ezek vezérlőelemek, nem szabályzók. A szabályzáshoz visszacsatolás (ellenőrző jel) kell, aminek - jelen esetben - fordulatszám-érzékelőnek kellene lennie, de ilyet nem építenek be.
-
tordaitibi
veterán
válasz Rodzser Mór #96372 üzenetére
Tehát a gomb nyomásával arányosan változik a fordulatszám úgy hogy nincs benne fordulatszám szabályzó.
A fordulatszám szabályzó csakiskizárólag tekerős lehet, nyomós/tolós/fokozatkapcsolós érintős esetleg wifin állítható, Shelly, Arduino, Sonoff, esetleg variac, frekiváltó, és még 500 megoldás, nos ezek nem fordulatszám szabályzók, nemnem.
És ez a tézis érvényes az egész univerzumra.
Amennyiben egy gépnek a fordulatszáma bármilyen más módon változtatható mint a tekerős megoldás, abba NINCS szabályzó.
A tézis vonatkozik minden fordulatszámszabályzós fúrógépre ahol a ravasz benyomásának arányában változik a fordulat. NINCS egyikben sem semmi szabályzó, nem is lehet.Én feladtam.
Nyertél.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
hmm... a fordulatszám szabályozás csak tekerős lehet, ez valami fekete mágia...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pötyi
őstag
válasz Rodzser Mór #96372 üzenetére
Aha, tehát a ravasz, a gomb "nyomásérzékeny" és a benyomás mértéke határozza meg a fordulatszámot?
QNX is cool!
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz tordaitibi #96371 üzenetére
Pedig leírtam (szerintem érthetően) #96364-ben:
"Nincs benne fordulatszámszabályozó. A annyira forog, amennyire nyomod a gombot, hasonlóan a fúrógéphez. Ha rámarkolok a markolatra, ahol a gomb is van, mert így stabil fogni a nehéz gépet és csutkagázon forog, az sok."Tehát: a fúrógépeken szokásos tekerentyű nélküli gomb van a masinán.
A meglévő fordulatszámszabályzó elektronikát belebarkácsolom egy dobozba dugaljjal, aztán majd rádugom a gépeket. Flexet is le akarom szabályozni. Ki fog derülni, hogyan működik.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz Rodzser Mór #96364 üzenetére
Ne akassz ki....
Leírtad többször, VAN benne fordulatszámszabályzó, azt nyomkodod és ennek arányában változik a gép fordulatszáma. Akkor ezt minek nevezzem ha nem fordulatszám szabályzónak?
Nincs a nyomógombon egy tekerentyű amivel a max. fordulatot be lehet állítani, ezt kérdezte Mezis is.
Ha nincs akkor passz, haezzel sorbakötsz egy másik külső fázishasításos szabályzót azok vagy kinyírják egymástt vagy össze-vissza fog forogni, felpörög, lelassul, vagy el se indul.
A külsőhöz ki kell kerülni a belsőt.
Nem lehet meghekkelni, kihozni valahova egy potit amivel beállítod a neked megfelelőt és utána a ravasz tökig nyomására ez lesz a fordulat. -
Barret001
addikt
válasz Rodzser Mór #96368 üzenetére
Nem azért linkeltem hogy meg vedd. ezt is lehet kívül használni, csak példaként mutattam.
-
mezis
félisten
"...a markolatnál kézzel adagolja az ember a fordulatszámot."
Szokás a bekapcsoló gombot potméterrel kombinálni, ami egyúttal fordulatszámot is szabályozza. Ha a potméter "recsegős"vagy szakadt, akkor előfordulhat az, hogy nincs lassú fordulatszám, csak egyből max.
WD40 sokszor csodát tesz.Nekem csak a porszívón van külön fordulatszám szabályozó, Bosch fúró, akkus fúró-csavarbehajtó fordulatszáma a bekapcsoló "ravasz", elsütő billentyű) izével szabályozható.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Barret001
addikt
válasz Rodzser Mór #96364 üzenetére
Egy [ilyen] kellene bele,mindkét problémát megoldja.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz tordaitibi #96358 üzenetére
Nincs benne fordulatszámszabályozó. A annyira forog, amennyire nyomod a gombot, hasonlóan a fúrógéphez. Ha rámarkolok a markolatra, ahol a gomb is van, mert így stabil fogni a nehéz gépet és csutkagázon forog, az sok.
Igazad lehet, hogy fordulatszámszabályozó kellene hozzá és nem lágyíndító. De nem bánnám, hogy ha az indítása is lassabb felfutású lenne.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
úgy van most. a hosszú vezeték nem megoldás, akkor is lehet ilyen konstellacio... ehh, szünetmentes kell minden fontos bizbaszra.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Barret001
addikt
válasz Oryctolagus #96359 üzenetére
Nem a pákától függ...Az csak hőt ad át,ami ha megfelelő erősségű,akkor megolvad az ón. A többi már gyakorlat kérdése.
-
ViZion
félisten
válasz tordaitibi #96356 üzenetére
3 fázis, de kuka. 3x16 A Cvel tökéletes volt.
Most van 25-16-16, de B mind. Amikor a mosógép fűtés (gondolom) bekapcsol, egy pillanatra megugrik az áramfelvétel. Most mellette van 2 klíma, szivattyú, etc... gondolom egyszerre indultak, csatt.
Másikon bojlerek, tűzhely, sütő. Itt tudom vezérelni, h sütés közben ne fűtsön a bojler...
Mondjuk első leverése volt tegnap, lehet nem kellene túlaggódnom.
Hmmm... esetleg átkapcsolni a 25 A tűzhely fázisra, ha az nem üzemel de asszony örökké főz...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Oryctolagus
tag
válasz Dr. Szilikát #96350 üzenetére
Nahát hogy pont legyen egy ilyen videó a youtubeon. ( :
Középsuliban tanultam elektronikát, forrasztottunk is gyakorlaton.
Később is forrasztottam munkában, szóval ennyit megtudok csinálni.Van valahol szippantóm és ónszívó szalag is.
Igazából csak egy normális páka kellene mát évek óta, mert ami van az már eléggé elhasznált. (hasonló mint ez csak fharenheit a márka, azt hiszem)
Per aspera ad astra.
-
tordaitibi
veterán
Neked nem lágyindító kell hanem fordulatszabályzó.
Viszont mint írtad az meg van benne. Vagy nincs? én nem értem amit írtál.
Vagy mechanikus? Ha szabályozza akkor csak van benne valami.
A lágyindító csak annyit csinál hogy nagyobb áramfelvételű gépeknél, transzformátoroknál 0,5-1 másodpercig csökkentett feszültséget ad ki de ezután ott van a teljes graft. Ez azért kell ne verdesse a gép a kismefszakítót hanem picit felpörög és ezután már mehet rá a teljes teljesítmény. De ezzel fordulatszámot nem fogsz szabályozni. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz tordaitibi #96353 üzenetére
Köszi!
Úgy emlékszem, nincs rajta fordulatszámszabályozó. Hanem a markolatnál kézzel adagolja az ember a fordulatszámot. Mintha egy gázkar lenne. És nem tudtam úgy vele dolgozni - csak próbára volt nálam eddig - hogy indításkor ne pörögjön föl tulságosan. Pedig próbáltam finoman adagolni. Így hamar elment tőle a kedvem. Nem életszerű így dolgozni vele, ha markolaton lévő gombot kell folyamatosan bűvölni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
válasz ViZion #96354 üzenetére
Szerintem a mosogep futoszal nem melegszik annyit, hogy etekintetben erdemben novekedjen az ellenallasa, igy egy lagyinditas nem oldana meg a problemadat. Ha mar megbontod akkor egyszerubb, ha ele kotsz egy fix ellenallast, a futes soran ugyis van ketpont-szabalyozas.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz tordaitibi #96353 üzenetére
mosógépnél a fűtőszál elé, vagy a teljes mosógép bemenőre egy ilyen lágyindító el tudná nyújtani az áram görbét? Bre cserélt a DÉMÁSZ, azóta néha bánatos...
-
tordaitibi
veterán
válasz Rodzser Mór #96352 üzenetére
Mindegy. Akkor nem mindegy ha sűrűn, pár másodpercenként kapcsolgatod ki-be a gépet, akkor a 3 vezetékes, amúgy amelyik szimpatikus.
A 2 vezetékest sorbakötöd a fogyasztóval, a 3 vezetékesen rajta van a bekötése.Habarcskeverőn nincs fordulatszámszabályzó? Akkor esélyes hogy összeveszik majd a lágyindítóval.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Vennék lágyindító elektronikát elektromos szerszámhoz (pl. habarcskeverőhöz) valószínűleg aliexpressről. 1000-2000 Ft körül van.
A kínálatban 2-fajtát láttam. Amelyikből 2 vezeték lóg és amelyikkből 3 vezeték lóg ki.
Itt látszik mindkét fajta:
[link]
Mi a különbésg? Mi határozza meg, hogy a 2 vagy a 3 vezetékes kell a célra? (habarcskeverő
És kérdés az is, hogyan kell ezeket bekötni?[ Szerkesztve ]
-
válasz Dr. Szilikát #96350 üzenetére
90-es években egy gyárban diákként kezembe adtak egy ónszippantós pákát, hogy szedjek ki vele alkatrészeket Jóvót'
Mutogatni való hater díszpinty
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Oryctolagus #96342 üzenetére
Itt a videóban ónszívó fonattal szedi fel az ónt, ami nem mindig válik be, de sikerülhet, folyasztószerrel is megsegítve.
https://www.youtube.com/watch?v=NOT-Z8XqI9A
Pillanatforrasztó pákára lehet hajtani rézhuzalból olyan alakzatot, amivel egyszerre melegíthetők a kapcsoló lábai. Vagy megpakolni ónnal és egy ilyen Hakko heggyel átmelegíthetők érzéssel.
Régen volt használatos az ónlefújás trükkje, amihez a szervizben mindig akadtak teleszkópantennából származó darabok. Végét kicsit szűkíteni kell, hogy jobban fújjon. Hasonló egy golyóstoll csöve is. A fújás hatására persze szétröppennek a forró óncseppek, azzal is számolni kell.
Ennek ellenére, főleg szükséghelyzetben egy működő dolog volt.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Ha nincs hozzá semmi profi készséged, mármint szerszámilag, szippantós páka, ónszívó harisnya ilyenek,
elmondom a barbár módszerem.
Egy kicsike éles csípőfogóval szétcsipkeded a mikrokapcsolót, ezután a 4 lábát ki tudod szedni bármilyen páka+csipesz.
Vagy nagy óncseppet csináélsz 2 lábra, közbe a másik oldalról feszíted a mikrokapcsolót. Ezt felváltva 2-3 ilyen után kijön.
A lukat melegítve áttolsz a lukon egy megfelelő vastag varrótűt, erre ráérzel mikor kell megmozgatni és megvan a furatgalván is. Mármint megmaradt
Majd beépíted az újat. -
demars
addikt
Rendeltem akku töltőhöz vvezérlőt ami a betápot (230V) kapcsolja.
Mekkora töltő feszültség kell? Trafót még keresek (itthonra építenék egy töltőt).
Töltőnél kell pufferelni?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Gázost ne, azzal csak szétégeted.
Mutogatni való hater díszpinty
-
őstag
Inkább kérjél meg valaki,hogy cserélje ki Neked.
1-2 forrasztáshoz venni pákát?Ha meg gyenge minőségű a páka akkor szétéghet a rézfólia a nyákon....Üdv:Attila
-
rednifegnar
senior tag
pakat nem tom en villanyost hasznalnek erre.
mindenkeppen erdemes szerezni egy onszippantot (esetleg harisnyat) plusz folyasztot. nem nagy tetelek de sokat segitenek es evekig kitartanak.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Van egy logitech g203 egerem ami duplán kattint egy kattintáskor, a bal gombon.
Rendeltem hozzá új kapcsolót a messzi kínából.
Szeretenék javaslatot, forrasztópákára amivel szépen lehet dolgozni ezen remek nyákon.
Én egy Dremel gázos pákát néztem ki.
Köszi!Per aspera ad astra.
-
-
ViZion
félisten
nem, ez az ic adja a delejt a feteknek, amik relét kapcsolnak.
-
-
mezis
félisten
-
ViZion
félisten
-
-
ViZion
félisten
-
-
ViZion
félisten
igen, de ettől még nem adnak rajzokat.
Szárítógép vezérlő panel volt drágán és olcsón is. az olcsóbb nem volt programozva... több típus kapja a panelt. sw nélkül javíthatod, ha akarod, jogod van
Gondolom mindenhol találnánk ilyen kiskapukat, hogy csak kelljen újat venni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tomazin
veterán
Lehet nem a legjobb helyre jovok, de nincs jobb otletem.
Van egy eleg regi mosogatogepunk, amit eladtunk a hazzal. Volt hozza service manualom, ugyhogy soha nem kellett szerelot hivnom, mindent meg tudtam javitani rajta.
Viszont most venni kell masikat es a bosch lenne a befuto, de user manualon kivul semmit nem talalok egy modellhez sem. Aztan gondoltam akkor nezek a mielehez, de azokhoz sem talaltam. Csak ujak ezek a gepek es azert nincs fent, vagy ez mar az ujhullamos lehuzoka resze,h az ember nem szerelheti maganak a gepet? -
Barret001
addikt
Ez vajon egy egyszerű váltó áramú motor lenne? 2 kivezetése van,egymás után van tekercselve a 4 pólus,nincs csillagpont. Állandó mágneses a forgórésze.
-
biker
nagyúr
válasz Miniszter1 #96323 üzenetére
3x230V deltába kötve tökéletes. Y-ban 75%-on fog menni a motor
DE! 230V 35A az combos lesz bemenő oldalon, van ennyi áramod?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Miniszter1
újonc
Sziasztok
gondba vagyok
3 fázisú 7 kW motrot kéne meghajtanom, de csak egy fázisom van.
gondoltam inverterre, amit találtam nem horror áron nem tudom jó lenne e hozzá
Leírás
Modell: A2-8075
Teljesítmény: 7,5 kW
Bemeneti feszültség: AC 200-260V
Kimeneti feszültség: AC 220V
Bemeneti áram: 35A
Kimeneti áram: 50A
Bemeneti fázis: 1 vagy 3 fázis
Kimeneti fázis: 3 fázis
Bemeneti frekvencia: 45-65 Hz
Kimeneti frekvencia: 0,1-400 Hz
Lóerő: 10 LE
Üzemi hőmérséklet: 14 ~ 104 ℉ / -10 ~ 40 ℃
Páratartalom: 10-95% relatív páratartalom (harmat nélkül
)Rezgés: 0,4 G
Nettó súly: 5,78 font / 2,62 kg
Termék mérete: 5,9 x 7,1 x 8,7 hüvelyk / 150 x 180 x 220 mmmegzavar, hogy "Kimeneti feszültség: AC 220V" és Kimeneti fázis: 3 fázis
https://eur.vevor.com/variable-frequency-drives-c_10745/10hp-7-5kw-vfd-variable-frequency-drive-inverter-pid-avr-technique-single-phase-p_010337363762
előre kösz a segítséget
-
roti86
őstag
válasz rednifegnar #96321 üzenetére
szerk: nem válasz akart lenni, bocs.
Sziasztok!
Adott egy vezeték nélküli kültéri IP kamera, ami pár hete a viharban sajnos lezuhant a tartó konzoláról a földre. Külsérelmi nyom nem látszik rajta, viszont olyan hibája lett, hogy pont 10 perc múlva reseteli magát. Ha összehangolom és beállítom akkor 10 percig jó, majd kezdi előlről a resetet....
Sikerült szétszednem, én mint laikus nem látok a boardokon semmi különöset. 2 board van benne (pontosabban 3, de a 3. csak az éjjellátó ledeket tartalmazza szinte): 1 kisebb, amin a nyomógomb is van és 1 nagyobb, amin az USB port van és az akku is csatlakozik.
Tudnátok segíteni melyik alkatrész hibája produkálhat ilyet? Próbáltam guglizni, egy ilyen hasonoló hibát találtam valamelyik gyártó oldalán, de csak annyit írtak rá, hogy hardware failure.... hát ezzel ki lettem segítve.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok esetleg ajánlani régebbi rádió szerelőt? Lenne egy régebbi rádióm, aminek igazából eszmei értéke van, de ha már itt van, akár a konyhába is szólhatna.
Multkor bedugtam, akkor úgy ahogy működött, csak a poti cseszekedett. De most már full néma. Felújjítatnám, amennyiben az egy vállalható összeg. BP, Dél-Pest, Dabas vonalon.
-
-
biker
nagyúr
válasz baly81 #96309 üzenetére
ilyen van a fiamnak betéve. valaki kidobta hogy nem javítható, csak táphiba volt 10perc után szólt.
talán tda7294 a sub és két kisebb tda a szatelliteknek, 2.1-ben használjukElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
baly81
aktív tag
válasz csongi #96310 üzenetére
Szerintem magasan ez a legjobb széria belőle. Annyival tudok segíteni, ha a javítás során a panelodon lévő alkatrészek valamelyikéről nem tudod leolvasni az infókat, akkor írd meg melyik az. Beazonosítom az enyémen, vagy mérek ha kell.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
válasz totya694 #96306 üzenetére
Értelek!
csongi
Én azt hittem neked is az újabb van, mert -azt hiszem- a rigiektől eltérően csak egy betűvel tért el a típusszám. (gyorsan rákeresve, meg pont az újabbikat dobta fel a google) Ezek voltak utoljára kereskedelemben kaphatók. Akkor neked is ilyen van?
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
őstag
válasz baly81 #96305 üzenetére
Elhiszem én,hogy a kategóriájában egy jó példány de én eddig sem szerettem a házimozi hangzást,rendszereket meg ez után sem fogom.Házimozi erősítőt sem vettem soha igaz egyszer kaptam de azt is gyors eladtam...
Arra emlékszem,hogy volt valami Genius széria ami táptrafó meghibásodás miatt nem tudtak javítani de az is egy alul méretezett thermo biztosíték okozott amit a trafó belsejébe ragasztottak és 1 intenzívebb melegedés után végleg megszakadt a trafó primer tekercse.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Attila
-
baly81
aktív tag
válasz totya694 #96299 üzenetére
Ez a csongi féle Genius hangrendszer elég jól, szépen szól. Nyilván nem egy 1MFt-os cuccal kell összevetni, de kategóriájában az egyik legjobb volt. Nekem is ez a típus van, pontosabban az eggyel korábbi, kijelző nélküli. Ezen még volt standby üzemmód is, az övén már nincs...
Volt szerencsém összevetni a kettőt, hangzásban majdcsak ugyanaz, sajátomat kicsit erősebbnek és dinamikusabbnak éreztem.
Nálam még most is ez üzemel, 2005 óta. Eszem ágában nem lenne lecserélni. Egyszer próbálkoztam 10-12 típust megnézve, de 150 EFt alatt nem találtam érdemben jobbat, sőt olyat sem, amely ezt a hangzást tudná.Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
őstag
válasz csongi #96300 üzenetére
Én már moziba nem járok.itthon is csak TV-t nézek de azt is csak fél szemmel
Zavar a zaj ami egy moziba megy manapság(szörcsögnek,zacskót csörgetnek,telefonálnak,élvezhetetlenül hangos,fél órát nevetnek 1 poénon és addig másik 3-at nem lehet hallani stb-stb)Üdv:Attila
-
laed
tag
válasz Rodzser Mór #96301 üzenetére
Műszerdobozban gondolkodj.
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló.
Vannak bevált műanyag házak/dobozok elektronikának?
Ha fúrni, faragni kell kicsit, az nem gond.Vettem fordulatszámszabályozó elektronikát.
Mérete kb. 6x4x4 cm. Az alaplapra erősítet potmétere van. Ezt szeretném rögzíteni egy dobozba. A tekerenytú persze kívül lenne.
Az 2in+2out érintkezőit - melyekhez csavarral lehet a vezetéket rögzíteni - kivezetném egy lengőcsatlakozóhoz vagy egy falonkívüli duglajhoz.Illetve mennyire kell hűtést biztosítani? Teljesen zárt doboz (pl IP54-es) nem is jó? Inkább legyen lukacsos a szellzéshez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest