-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
válasz
Rodzser Mór #96357 üzenetére
majd ha tönkremegy egy ilyen géped szedd szét teljesen a kapcsolót is és meglátod, hogy működik
-
mezis
félisten
válasz
"...a markolatnál kézzel adagolja az ember a fordulatszámot."
Szokás a bekapcsoló gombot potméterrel kombinálni, ami egyúttal fordulatszámot is szabályozza. Ha a potméter "recsegős"vagy szakadt, akkor előfordulhat az, hogy nincs lassú fordulatszám, csak egyből max.
WD40 sokszor csodát tesz.Nekem csak a porszívón van külön fordulatszám szabályozó, Bosch fúró, akkus fúró-csavarbehajtó fordulatszáma a bekapcsoló "ravasz", elsütő billentyű) izével szabályozható.
-
válasz
Neked nem lágyindító kell hanem fordulatszabályzó.
Viszont mint írtad az meg van benne. Vagy nincs? én nem értem amit írtál.
Vagy mechanikus? Ha szabályozza akkor csak van benne valami.
A lágyindító csak annyit csinál hogy nagyobb áramfelvételű gépeknél, transzformátoroknál 0,5-1 másodpercig csökkentett feszültséget ad ki de ezután ott van a teljes graft. Ez azért kell ne verdesse a gép a kismefszakítót hanem picit felpörög és ezután már mehet rá a teljes teljesítmény. De ezzel fordulatszámot nem fogsz szabályozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged