Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Azert 10A nem egy nagy aram, nem kell tulaggodni. 0.5mm*0.5mm keresztmetszetu es 1mm hosszu SnAgCu forraszdarabnak 0.5mOhm az ellenallassa. Amugy hullamforrasztasnal nem ritka, hogy nem megy at a tuloldalra teljes mertekben az on, ezt el is szoktak fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
Topikgazda
Igen, a működési elvük hasonló (vagy szinte egyforma).
De amit érdemes tudni: a HAKKO egy japán cég, és sokféle pákát gyárt, de T12 pákát nem (vagy már nem). Tehát valójában ez egy kínai "hakko klón" (ami nem baj, attól még jól használható). Namost, JBC klónt is gyártanak a távolkeleten, ami szintén használható, de az eredetinél jóval gyengébb minőségű. Ez a T12 valahol a kettő között lehet (tehát a JBC klónnál jobb, az eredeti JBC-nél gyengébb). A JBC profi ipari cucc, általában futószalag mellett is ezeket használják, mert ezek bírják a legjobban a strapát (pl. akár 24 órás folyamatos üzemet), otthoni használatban szinte kinyírhatatlan - a JBC klón viszont nem az - bár kinézetre nagyon hasonló. Ami a leginkább meg szokta lepni azt aki először próbálja ki, hogy a ránézésre vékonykának látszó páka is pillanatok alatt átmelegít nagy felületeket is, és amit egy wellerrel forrasztanál 5...10 másodpercig, az ezzel 1..2 másodperc alatt kész, ráadásul jobb minőségben. Lehet, hogy majd készítek erről videofelvételt, ahogy egy apró, tűhegyes, SMD-hez való pákaheggyel is meg tudok forrasztani egy hatalmas egybefüggő rézfelületet a panelen. Egy vaskosabb pákaheggyel persze ez nem is lenne kihívás, más páka viszont , ebben a helyzetben, egyszerűen odaragadna a felületre.Csak érdekességképen pár számszerű adat, JBC 245-ről (saját mérések eredménye):
egy átlagos forrasztáshoz max 10...20W teljesítmény igénye van, a hőntartáshoz kb. 7W kell. Brutális hőelvonás esetén (pl. vizes szivacson lehúzzuk a pákahegyet) felszalad a teljesítményfelvétel 50W-ig, elvileg ennyi a páka max RMS teljesítménye is. Viszont csúcsban (pl. a páka felfűtésekor), rövid időre, akár 150W-al fűthet. Ez azt jelenti, hogy hatalmas tartalékkal üzemel, egy sima forrasztás alig 1...2 fokkal tudja visszahűteni a pákahegyet (lásd a weblapon mért eredmények grafikonjai) és azt is igen rövid idő alatt kiszabályozza a forrasztóállomás.
Gondolom a T12 esetében is hasonló az élmény, a régebbi pákákhoz viszonyítva.[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
ekkold
Topikgazda
Próbálj majd ki egyszer egy igazán profi pákát, mondjuk egy JBC245-öt vagy egy JBC210-et (a 245-ös nekem kb. 6s alatt fűt fel, a 210-es kevesebb mint 2 másodperc alatt).
Ezek után én a weller pákáimat is eladtam, mert nem alternatíva ehhez képest...http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
baly81
aktív tag
"nem akartam belemászni senki lelki világába"
Nem történt ilyen! Csak leírja mindenki a tapasztalatait, gondolatait.
Igen, ez az automata multi nekem is fura volt elsőnek, és igazat adok neked, hogy az alacsonyabb feszt nem tudod így mérni és ez zavaró lehet. Én pl. automata módban nagyon ritkán használom, mert jobban szeretem a manual módot. Ugye ebben sokkal gyorsabban is használható. Viszont azt a tulajdonságát, hogy a méréshatárokat automatikusan váltja nagyon szeretem. Így azért nem kell sokszor az ismeretlen /hibás elektronika kimérésén visszafelé lépkedve haladni ezzel.
Amit én nem szeretek benne:
Bár ritkán használom szabad ég alatt, napos időben alig, vagy szinte lehetetlen látni a számokat. Nem szeretem az olyan készülékeket, amiknek nem az előlapján vannak a csatlakozók. Ráadásul a gyárilag hozzáadott mérőzsinórok csatija is egyenes, de legalább vállalható minőségű. A hőmérőszenzor működik, de ebben a formában nagyon sérülékeny, az cserés alapból. Szerencsére sikerült kiderítenem, hogy K-s, így azért könnyebb lesz alternatívát találni hozzá.Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
Köszönöm a magyarázatot! Így már tiszta, hogy miért kellett két műszer.
Az Anenges észrevételed nyilvánvalóan helytálló, ha pl. gyártási hibás készüléket nézel, legyen az forrasztás hiánya, gyengébb minőségű alkatrészek beépítése, esetlegesen egy-egy készülék részleges vagy teljes pontatlansága, stb. Azonban szerintem itt keveredünk egy kicsit és úgy gondolom talán nagyobb az elvárás felé, mint ami elvárható... Relatíve olcsó készülékeknél van olyan, ami totál flottul működik? Nem hiszem, legalábbis a kezemben nem járt ilyen, pedig kb. 30 típust kipróbáltam különböző gyártóktól.
Igaz én csak hobbista vagyok, biztosan nem rendelkezem századnyi tudással sem mint Te / Ti / vagy itt sokan, és nyilvánvalóan más a szemszög és az igény is. Azonban, az összehasonlító méréseim alapján a nálam lévő Aneng 683 közel a legpontosabb eredményeket produkálta, a nálam járt nem kevés számú muntiméter közül. Mint ahogy ekkold is leírta, pontosan ugyan azon a véleményen vagyok.
Már nem emlékszem, hogy mennyiért vettem, talán 11-ért, és nagyon úgy érzem, hogy jó választás volt, mert ennyi pénzért ilyen tudású, 6000 count-os, és mint mondtam -esetemben- pontos! készüléket, aminek ráadásul beépített akkuja van (type C aljzattal) nemigen vettem volna. Persze nem kell tőle hasra esni, látom a gyengeségeit is, de akinek hozzám hasonlóan hobbi/háztartási célra kell, annak véleményem szerint jó vásárlás lehet, ha szán rá ennyi jó magyar Forintnyi jüant!Egyébként érdemes megnézned az ekkold által linkelt videó kommentjeit is, nem csak egy, -a hangja alapján kiherélt- jútúber vergődésére hagyatkoznod, mert fele amit felró a készüléknek azt inkább szánalmasnak mondanám, nem szakmainak... Kommentben is többen, nagyon sokan írják, hogy van nekik Aneng készülék és teljesen jó...
Korábban linkeltem egy 683-as teszt-/ összehasonlító videót, amit már inkább nevezhetünk szakmainak. Mint írtam nem tökéletes, de ha megnézed, hogy a 300 EFt-os Fluke referenciához mérten mennyi az eltérés, akkor lehet más lesz a véleményed, arról a készülékről, amit ~11 EFt-ért (27%-os ÁFA-val) leszállítanak a címedre!No kiszálltam ebből a vonalból!
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
ekkold
Topikgazda
Igen, ez egy gyári hiba, de nem hinném, hogy minden darab ilyen. Viszont ha végignézed a videót, egészen jól együtt fut (a nagyságrendekkel drágább, és pontosabb) asztali multiméterrel. Nekem is ez a tapasztalatom. Van több különböző kézi multiméterem is, és ahány darab szinte annyi féle értéket mutat. De ez a kínai műszer van a legközelebb az asztali multiméterrel mért értékhez. A kapacitásmérője is meglepően pontos, és a frekvencia mérő is jó. Persze ez sokszor nem számít, és elég a szerényebb pontosság is. A másik ami szimpatikus, hogy nem 9V-os elemmel működik, hanem 3V-al, így ezek az elemek sok évig bírják, és olcsóbb is cserélni.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
baly81
aktív tag
Én volt apósomtól kaptam, még a 2000-es évek legelején. Magának vette még '95-ben , de rájött, hogy hülye hozzá, így nekem adta. Így van, nem volt olcsó termék...
A mai napig pontosan méri a feszültséget, áramerősség mérést azonban nem ellenőríztem rajta, gyanítom az is jó lenne. Egyébként én is több -még ha nem is olcsó- műszert használok "kapkodósnak". Ilyen egy érintőképernyős Aneng 683, egy Aneng A3009 multiméter-toll, de van egy Aneng A3005 is mellette.
Ez utóbbiakkal lehet fázisszekvenciát is mérni, és többek között azért szeretem, mert könnyen lehet mérni velük szűk helyeken is, illetve nem kell lerakni/felakasztani a készüléket, amire sokszor nincs is lehetőség.Amúgy, ezeket az Aneng termékeket bárkinek szívesen ajánlom!
Ha nem a legolcsóbb szériákat vásároljátok meg tőlük, akkor nagyon pontos készülék lesz a kezetekben![ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
nagyúr
lithium or polimer battery
Az li-ion (fém henger) és li-po (párna formájú) akksikat jelenthet, aminek a töltése lényegében nem különbözik (a li-po névleges feszültsége 1-2 tized volttal magasabb). A lifepo az másfajta töltést igényel.
(A többi kérdésre nem tudok válaszolni) -
nagyúr
Szerintem maga a panel lehet, hogy termel annyi hőt, hogy ha szorosan egymás mellé teszed és jól körbeszigeteled, az megvédi a fagyástól, de ez csak tipp. A hideg viszont nem tesz benne akkora kárt, mint a nyári túlmelegedés és a folyamatos teljes töltöttség. Úgy emlékszem érdemes az akkuval sorba kötni egy schottky (vagy normál) diódát, mert azon esik annyi feszültség, hogy az akku 80% töltöttség alatt maradjon, ezt pedig hosszú távon élettartam növekedéssel hálálja meg. (Remélem a többiek kijavítanak, ha hülyeséget írtam).
A lifepo akksiról sajnos nem sokat tudok, és nincs vele tapasztalatom, de ahhoz úgy tudom az alacsonyabb feszültsége miatt ez az elektronika nem fog passzolni.[ Szerkesztve ]
-
-
biker
nagyúr
Mármint a cserélendő aksinál mértem ezt, hogy bekapcsoláskor 2.4V-ra esik és csak parázslik, nem az újnál.
Az új akkuval egyszer bekapcsolt, majd ki és soha többet, de ez nem szupernova villanás volt, hogy most durrant el minden, normál fényerőn bekapcsolt, majd kia többi amelyik "túlélte" a cserét, az maradt jó, töltve ameddig fel tudja tölteni, 4-4.1-4.2V bekapcsoláskor 1 tizedet esik kb
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
ekkold
Topikgazda
Sok ilyen hulladékben még NiCd vagy NiMH cella van (1,2V), és egy kis egyszerű elektronika ami megemeli a feszültséget a led számára. Ha ilyenbe 3....4V -os akkut beteszel akkor persze, hogy egyből kinyiffan.
-
ecaddsell
aktív tag
Semennyire nem értek ehhez a solar LED lámpákhoz, de biztos vagy benne, hogy 3.7V-os cellák voltak benne eredetileg és nem LiFePO4 ami 0.4V-al kevesebb feszt tud (és a hideget is valamivel jobban tolerálja)? Vagy esetleg a kisebb kapacitás/nagyobb belső ellenállás jobban korlátozta az áramot...
-
t72killer
titán
+1, sokkal jobb a zsíroldó-képessége. Semmi sem indokolja, hogy drága etilalkohollal dolgozzunk.
#92157: mérgezőnek meg tényleg csak lenyelve az, kortynál nagyobb mennyiségben. A metil rosszabb... 0 rákkeltő és egyéb sunyi hatás, ha időnként kezet mosol benne.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Alien4
tag
Amúgy a kipárolgási idő miatt én (méréstechnikával foglalkozom) jobban is szeretem.
Takarítok valamint, nem szublimál olyan gyorsan, le lehet vele mosni a dolgokat.
Azért, hogy sűrített levegővel kell fújatni, kicsit erős számomra (főleg, mivel a sűrített levegőnek is van kicsapódás miatt nedvességtartalma). Értelmes mennyiséget kell oda fújni, lebillented ha túltoltad, lefolyik és megszárad.
Izopropil mérgező, etanollal meg a piádat is felütheted kb. Meg ugye ott a másik "barátunk" a mérgező oldalról... a metil na, hagyjuk is.bocs az offért!Korábbi billentyűzetes kérdésre senkinek semmi?
-
nagyúr
286liter 4300km-re 6,6liter/100km vagyis nem 3x annyi hanem pont annyi mintha autóval mennének
Igen, ha mindenki külön-külön autóval menne. De jellemzően nem egyedül utazik az ember autóban, és ha ketten ülnek benne, már rögtön csak 3,3liter/100km a fejenkénti fogyasztás. A cikk
jól kihasznált
autóval, átlag 3 fő/autó számolt. Jók azok a számok. -
t72killer
titán
Így van, bő 1m2 területre (~30centi x szumma 3 méter polchossz) 12db-al számoltam. Ez ebayes árakon kb 150-180£. Nagyjából ennyibe fájna, ha külön vennék warm + cri80+ égőket, 660+720 kombikat és pár 385öst. A megvilágítási szögeket is át kell gondolnom, tartok tőle 60 foknál nagyobb kell.
Átmehetünk a növényspec dolgokkal a chilli topikba, nem akarok itt offolni
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Naigen, ezt a soros bekötés = egy hibás led lepusztítja az egész égőt a német baumarktban 80€-ért vett lámpámhoz kapott díszpéldányok is tudták .
Kérdés persze az árazás és h mennyire vannak jól összeválogatva a LED-ek, mert ha 3 évig eléldegél így is, akkor semmi értelme 5x annyiba kerülő csilivilit venni.
"Ha az 80W lenne akkor egy combos procihűtő pörögne rajta" - teljesen jogos . Akkor nem félek megvenni 80ledes darabokat, nem csinálnak lecsót idő előtt a növényből
-
"Azt is hüteni kellene, az a borda erre együtt képtelen."
Nem is az a cél... Még a kicsit értelmesebb LED izzók is a hűtéssel vannak elkefélve, azaz annak hiányával. Mondjuk szavam nincs, kapom a tönkrement izzókat, nagy része LED csere után megy tovább...Mutogatni való hater díszpinty
-
t72killer
titán
Amazonon akadnak jók, párszáz feletti visszajelzéssel +az ebay se feltétlen megvetendő.
Kínából nem fogom áthozatni, csak egy technikai kérdés: amikor egy ilyen 120LED-es, alubordás kompozícióhoz 80W-ot írnak, az az ekvivalens kibocsátása lesz, vagy ennyit zabál( )?
Ebay kínai eladótól amúgy van már több LED-es háztartási égőm, semmivel se rosszabbak, mint amiket a helyi neves boltok árulnak. Aliról tleg nem rendeltem még ilyesmit.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezt inkább úgy szokták reklámozni, hogy 50 W LED tud annyi fényerőt, mint egy 600 W-os izzó, ha igaz lenne, de így sem stimmelnek az arányok.
Ha azt nézzük, hogy 50 W-ból ki lehet hozni 640 lm (izzó) vagy 3700 lm (LED) fényerőt, az egyik kalkulátor alapján, noha ebből is van többféle, meg azért a lámpák sem egyformák, de nagyjából ilyenek lehetnek az arányok.
100 W izzó például 1600-1800 lm.
-
t72killer
titán
. Igen, az én rendszeremben is <10% lesz az uv+ir. ~10 felnőtt cseresznyepaprikához-koktélparihoz lesz majd. 2 alternatíva közt döntök:
1: 3000K, cri80+ lámpák kb 10x10W, 660nm-es vagy 660+720nm-es alis körték: 5x24W és valami UV, első ötletnek 10db 3W-os 365nm LED merült fel, csak nehézkes+drágának tűnik2: komplett fehér+vörös+uvir kombó körték aliról, 10db. Sok egység kell, mert 2 kb 1,5m-es polcon lesznek a növények.
-
t72killer
titán
közben haladok a házi feladattal . Szóval LED kontra higany: 385nm-en már határozottan a LED tűnik nyerőnek, beérem ilyennel akkor - a higany által tudott UV-B/majdnem uv-b-nek nincs sok haszna. Itt egy leírás amúgy melyik hullámhosszon mit esznek a növények, röviden: az uv ellen mindenféle védekező fehérjét, embernek is hasznos antioxidánst, stb termelnek, amitől a szabad ég alatt termett cuccok "napfényízűek" lesznek.
lumen: éértem, akkor valami kibocsátott fénymennyiségre gondoltam, de az első cikk amit linkeltem, plusz ez kb elég iránymutatás lesz:
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
Noha főleg régebben, de én sok helyen jártam (TV-szerelés), onnan tudom, hogy vannak "berregő", azaz AC-zárak, nem is olyan kevés. Vagy lehet csak kattanó, amit néha még a forgalmi zaj miatt is alig hallani. De ha nincs zaj, akkor persze tisztán érzékelhető.
Később pedig én is szembetalálkoztam a síkmágnes brutál erős trükkös megoldással, ami csak addig fogja az ajtót, amíg van áram.
-
-
biker
nagyúr
Jesus, my bad, lenni fakking idiot volt ez a hibám itt az előzményben
Utánajártam jlcpcb-nél, megvan a hiba. Amikor ezt a szériát gyártattam, akkor a megszokott 100k 1% ellenállat elfogyott, és választottam mást, az első kézre eső 100k 0805 1% elemet. ami nem resistor hanem N thermistor azért nem jó, mert kapásból kettőt 5fokba vittünk ki, ahol már közel 200k az ellenállása. és azért jó egy a batchből, mert egy 25 fokos elosztóba került be.
Van itthon 47k majd megyek cserélgetni.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Dr. Szilikát
őstag
https://www.diodes.com/assets/Datasheets/TLV27x.pdf
14. oldal: az eltérés csak a gyártás idejére utal.
Mivel csak egyszerű műveleti erősítő, mondhatnánk azt is, kicsi az esély a hibájára (hibás széria?). Azért ezeket a gyártó is valószínűleg teszteli, legalább véletlenszerűen, ha nem is minden egyes darabot.
De ha mégis, cserével kiderülne.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
hmmm... üzemek kötelező méréséhez építed? Csak kérdezem, mert mi is várjuk, h beszereljék... rád várunk?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
Az elektronikai célra forgalmazott folyasztószereknek nem lenne szabad vezetést okozni, illetve nem lehet savas, korrozív.
A természetes fenyőgyanta, noha nagyon jó anyag, nekem nem is volt vele még gondom, de elvben kicsit kiszámíthatatlan, ritkán lehet savas is. Régen voltak olyan orosz készülékek, rádiók stb., amiben a gyanta hosszabb idő után berohadt, esetleg a rezet is megtámadta, néhol átvezetést okozott, valószínűleg valami savas termék lehetett.
De manapság ilyen célra forgalmazott gyantás anyagokat a gyártónak megfelelően be kellene vizsgálni, vagy illene. Főleg egy neves gyártónak. Az elektronikai zsírok, olajok sem lehetnek savasak.
Mivel teljesen nem egyértelmű, gyanta használatánál lehet a kockázatot mérlegelni: kritikus / fontos / érzékeny terület? Inkább lemosni. Vagy eleve nem is használni.
-
őstag
Pontosan mit figyel amire kötni szeretnéd? Felfutó/lefutó ágat, vagy mintavételezéssel 1/0 állapotokat? Mennyi helyed van a jelkonvertáló elektronikának?
Egyetemen a digit-elektro meg az nc-szerszámgépek órákon ezekkel az enkóderjelekkel zsonglőrködtünk, mindent IS meg lehet csinálni velük, akár logikai kapukkal is, persze ez mind elmélet volt, nem volt pl. megkötés semmire (például arra, hogy egy-egy kapu IC-je mekkora helyet foglal)Ha viszont az egyszerű alatt a komponenseket érted, akkor egy felprogramozott attiny85 kell neked.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Dr. Szilikát
őstag
Noha számítanak a szintek is, de az nem folyamatosan csökkenőre utal, hanem lyukszerű beesésre, ami tunernél eléggé valószínűtlen hiba. De mint tudjuk, ebben a szakmában semmi nem biztos (nem tudatlanság miatt, régen én például még FM-tunert is építettem házilag, vagyis "láttam már belülről" ).
TAP-leágazó van a rendszerben?
Feladata a kábelmodem visszirányú frekvenciájának csillapítása a TV-k irányába, ugyanakkor hálózat felé minimális csillapítással kell működnie.
Kivétel pl. a UPC-box, amelyik visszirányban is kommunikál, de csak az extra szolgáltatások céljára (a normál DVB-C vétel természetesen visszirány nélkül működik annál is).
-
-
Dr. Szilikát
őstag
Mármint konkrétan felcserélted egymással a két TV-t?
Tunerhibák ugyanis lehetségesek, csak az nem pont így szokott lenni. Az egész sáv alján vagy sáv felső részén megy el / gyengül a műsor, egyre romló mértékben, vagy az egész tuner lesz érzéketlen, illetve lehet teljes leállás is, tehát amikor a tuner belső oszcillátora áll meg.
"Félrehangol", manapság ez kicsit viccesen is hangzik, a frekvenciaszintézeres, processzoros hangolások világában, ami nem is tud félrehúzni.
Ha viszont feltételezzük, hogy pl. egyik szobában valamilyen zavaró frekvencia, illetve felharmonikus hat a tunerre, ami a másik szobában nincs vagy kevésbé hat, az más probléma. Pl. az internet visszirányú frekvencia felharmonikusa, ami ellen szűrővel / csillapítóval is lehet védekezni, hogy ne kerüljön a TV-re.
Digis DVB-C box is lehet mondjuk más minőségű (sőt, Digis boxnál létezik is ilyen, hogy gyenge jelből is jobb képet varázsolhat, mint némelyik TV, ami ennek ellenére hibátlan).
Nem zárható ki persze semmi, viszont még a két TV-t egymással felcserélve is lehetséges átverős jelenség (miszerint valójában egyik sem hibás, csak azt hiszi valaki).
De amúgy elég furcsa már az is, hogy pont azóta rossz, mióta a rendszert csesztették? Ld. valószínűségi esélyek ahhoz képest, hogy a tunerhibák eleve a ritkábbak közé tartoznak a szervizgyakorlatban.
Lehetne persze egy impulzussal kárt okozni a tuner bemeneti körében, csak az nem épp ilyet szokott okozni (ld. fent). -
-
FireKeeper
nagyúr
de oda csak nemrég költöztek, előtte az Örs-től nem messze egy panelház (ami asszem történetesen 10 emeletes) egyik emeleti lakásán volt az üzletük.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Kernel
nagyúr
Attól még a Graetz-puffer nem kerülhető meg, csak utána nem disszipatív szabályzó van, hanem step-down konverter, illetve további tápáramkörök is látszanak, de én csak fotón látom az említett panelokat.
Ezeket kellene mérni, lekövetni, hogyan alakulnak a bemeneti és kimeneti szintek, különbségek, töltőáram.
A step-down konverter törvényszerűsége, hogy kisebb tápfeszből nagyobb áramot vesz fel azonos teljesítmény leadásához, okozhat esetleg túlterhelődést, túlmelegedést, arra sem árt odafigyelni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
gyenesmartin
őstag
Mondjuk ebben lehet valami. Ezek az első olyan akkumulátoraim amik melegedtek 1A-es kisütés mellett. Még a kis 700mAh-s telefon akkuk sem csináltak ilyet.
Külső akkunak viszont tökéletes lesz majd.
Ebayről vennék egy olyat ami 5v 2A-a képes és működik 3 sorbakapcsolt cellával (Gyorsabban feltudnám így tölteni, mint ha párhuzamosan lennének bekötve). Tud valaki egy olyat, ami tényleg 1A-al tölti majd a telefonomat? Eddig amiket vettem, csak 500mA-al töltötték.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
kell adó és vevő oldalon is egy egy arduino(genuino) board meg két wifi shiled vagy az mkr1000 kombi modul?
És felprogramozni jól, és a kettőt egy hálózatra összehozni?
Vagy elég egy, és az adhat wifin jelet a pc/mac eszközre default?
Lehet hozzá desktop alkalmazást írni, amin megjelennek az értékek, vagy a két arduinoós párban a helyi eszközre kell kijelzőt készíteni, és felprogramozni?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
IstvánLászló
senior tag
Igen jól mondod CCFL a háttérvilágítás.
Az invertert most cseréltem ki 1-perce és a háttérvilágítás működik, kijelző fehéren világit és hang van a kép nem is látható.
Kérdezném kuka a tv és annyi most neki?(#51646) Kernel
A fénycsö és CCFL nem ugyanaz, ezt jól benézted sajnos.
A témát ezzel le is zárom most magamban.Köszönöm a segítségeteket.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Kernel
nagyúr
A hűtőborda takarásában van az inverter, illetve ott látszik a trafó is.
A vastagon szigetelt vezetékek a fénycsövek vezetékei, az megy be a kijelzőbe közvetlenül.
(#6575) IstvánLászló
Valamit rosszul olvashattál, nyilván felesleges EEPROM és egyéb kérdéseket feszegetni, ha kizárólag a háttérvilágítás hibás, amit okozhat csőhiba, kis kék kondi áthúzása is, vagy ami kiderül egy alaposabb vizsgálatnál (nem fórumon keresztül).
A háttérvilágítás alaplapról érkező DC-kapcsolójele könnyen megtalálható és ellenőrizhető, valamint van még egy PWM-jel, ami a fényerőt vezérli.
Ha véletlenül beindulna, inkább talán a háttérvilágítás csökkentésével lehetne próbálkozni, hátha úgy könnyebben indul legközelebb, persze ettől ne várj sokat.
De így azt sem tudom, hogy ennél lehet-e szabályozni, esetleg fix háttérfénye van? Vestel alaplapok általában tudnak vagy három fokozatot, melyiken szoktad járatni?
Lehet, ki kellene dobni a fénycsöveket, LED-szalagot beragasztani, 12 V-ot adni neki és hadd menjen...
Egyszer majd arra is sort kellene keríteni, hogy ha máshol nem, akkor majd itt elmagyarázom egyszer, hogy a kijelentő, kérdő, óhajtó, felszólító mondatok végére milyen írásjelet kell tenni, mert ez már túlzás, amilyen öntörvényűen kezeled ezeket a dolgokat (miután láttam a problémád a másik topikban is, a kettő együtt kicsit már sokk).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Ezt nézegetem egy időben, de azután mégsem volt rá szükség, így nem rendeltem belőle:
http://www.icstation.com/icstation-micro-control-channel-relay-module-p-4012.html
Az ára egyébként mindig így van kitéve, visszaszámlálós akcióval, de ez csak vevőcsalogató trükk, újraindulás után sem változik semmi.
-
And
veterán
(Sokféle HMI-t konfigurálunk illetve fejlesztünk azokra projekteket, de ilyennel még nem találkoztunk. Szerintem próbáld meg a PLC-s topikban, ott nagyobb valószínűséggel tűnnek fel ehhez megfelelő arcok.)
-
darvinya
titán
Rajzold már fel váltóáramból hogyan lesz egyenáram.
Tökéletes vonal lesz?
~¬¬(#33071) Batman2
Igen valami hasonlóról van szó.
100kHz-et eltudod képzelni a linkelt képen, akkor annyi, nem méregettem semmit.
Csak mutatam ilyen Xperia, viszont a Samu S2_es töltőjének vezetéke 2 eres volt és nem volt összekötve a Data -k.
Viszont a Samu töltő töltötte Xperia-t, de az Xperia-s töltő nem töltötte a Samu-t.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Lompos48
nagyúr
Ugye a tr4 tr5 ra van ragasztva a fetekre? A meleget kompenzalva?
Szokás ez a mutatvány FETeknél? Én úgy tudom, hogy ezek melegedés hatására maguktól "visszavesznek", mert az RDSon paraméter értéke növekszik a hőmérséklettel. Ellenkezőleg, mint a bipoláris tranzisztorok esetén, ahol a szerencsétlen tranzisztor egy növekedési spirálba/láncreakcióba kerül, amit bizony kompenzálni kell.
-
vodkaboy22
addikt
Nézz utána 1mm-es TIG wolfrám 15A- 0.5-ös lemez Impulzus üzemmód (lehet duplaimpulzus is) Van youtube-on egy rakás oktató videó
De mikroponthegesztéshez egy ilyen kellene miyachi
+ egy hegesztő fej servomotoros + egy fejvezérlő egység + egy kimeneti trafó hmm olyan 10-12ezer euro-ba meg is állna újan. (Sajna ilyen alkalmazásra a lézer se járható út könnyen mert réz az alapanyag. Az még drágább lenne)Tehát óccó? Forrasztás
Vagy inkább microTIG.
De mondom azt a picit lánggal is meghegesztem neked 3 feles után röhögve igaz kicsit kormos lesz.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
kjani18
őstag
Hegeszteni csak egyazon anyagot lehet. Különböző anyagokat forrasztják, vagy a kettő határán ötvözetet alakítanak ki, vagy a keményforrasztás. Hány db.-ot kell megcsinálni?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
moha21
veterán
Argon palackot nem tudom milyet lehet kapni kicsit, de ez már részletkérdés. A lényeg akkor az, hogy ha már valaki így meg tudta oldani neked, akkor lehet is csinálni. :-)
Teljesítményt meg lefele lehet kapcsolni a készüléken. Szerintem 150k-ból vígan ki lehet ügyeskedni a készüléket +palackot meg esetleg még marad is.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
A wolframelektróda nem olyan drága, mint a fórumtárs írta. Nekem relatív keveset kellett cserélnem.
AWI-s gépekből is láttam már 100k-ért használhatót, persze használtat, de ESAB-ot ( inkább veszek használtan ismertebb márkát, mint újonnan vmi noname-t ).
Persze palack is kell majd az argonnak.A hozaganyag megválasztása inkább a kérdés ( én jómagam nem tudom nikkelt rézzel mennyire jól lehet hegeszteni, ezt azért írom ide, mert ugyan csináltam, de ott nem igazán volt mechanikai igénybevétel utána ).
Ilyen részletet leginkább valami hegesztő fórumon vagy hegesztő mérnök ( gépész ) lenne jó megkérdezni.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
vodkaboy22
addikt
Ez még nem is olyan vészes azt hittem durvább a dolog
Pl:
Ez itt már durvább dolog... A vezeték kevesebb mint 0.5mm^2 és amihez hegesztjük is réz csak ón bevonata van és 0.2mm vastag...
Ez amit mutattál nem vészes dolog ezt én egy ügyeskezű TIG (AWI ) hegesztővel megtudnám csináltatni (én is pikpak megtudnám csinálni de még autogán lánggal is, de az lehet már túl sok hősok a munkadarabnak. VIszont ehhez már bika ponthegesztő kell bika tudással ami még drágább...)Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Ilyenből több cikket is írtam.
Több megoldás létezik.
Miyachi-unitek-nek vannak jó speckó gépei azokkal dolgoztam. De van más is.
Mindenesetre nagyon nehéz téma. Réz anyag ellenállásponthegesztése nem az a szakterület ahol beállítok 2-3 paramétert azt uccu neki. Főleg ha minőség a lényeg... Nem is tudom hány ezer ilyet hegesztettem és csiszoltam szét utána elektronmikroszkópos vizsgálat meg röntgen meg anyámkinyja... mire a megfelelő beállítások jók lettek... És ide meg kell fizetni a célgépet itt szarral nem is lehet elkezdeni a dolgot, mert csak selejt és szenvedés lesz nagy pénzből. Komolyan 1szerűbb vékonyfalú ALU 200baros nyomástartályt hegeszteni mint ezt.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest