- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
csongi #97356 üzenetére
Nem a wifi jelerősséggel volt a baj, hanem az appja használhatatlan. Eleve hülységek vannak benne, pl nem lehet színhőmérsékletet állítani, hanem csinálni kell magadról egy szelfit és ő megpróbálja kitalálni mi neked a legjobb színhőmérséklet lol
Illetve szerintem az IR szenzor is hibás volt nem nagyon akart bekapcsolni az utóbbi időben csak ha belevilágítottam zseblámpával.
Mikor szedtem szét és a tükör alá nyúltam pengével hogy elvágjam a ragasztót leütöttem sajnos pár komponenst a nyákról, visszaforraszgtattam őket, de csak villogtak a ledek azán az egyik tekercs meggyulladt, így elvesztettem a referenciámDe sztm elengedem, keresek valami jó minőségű COB ledes szalagot.
#97357 rednifegnar: Ez egy "Smart Sensor Mirror" ami alapvetően egy nagy sminktükör pár jó minőségű LED-el. Több nő szerint a környezetemben "a legjobb amit próbáltak" de mint termék nagyon rossz. Feleslegesen túlbonyolított, pont egy wifire kapcsolt tükörre van szükség a házban
1. naptól tervezgettem, hogy szétbontom és kiherélem
-
ViZion
félisten
válasz
csongi #97335 üzenetére
hát... ezekre (Tasmota, Esphome, EspEasy, stb.) nem kell programot írni. Van egy keretrendszer, ezen belül kb. annyit programozol, h mi mit csináljon. nem kell arduino ide meg c++
Persze lehet full megírni, de a fűtés egy kritikus rendszer, ott nem gyakorolnék. A fentieket sokan használják, tesztelik, az alap modulok tuti működnek, nem akadnak össze, nem fagy le... -
válasz
csongi #97328 üzenetére
Ez tökmezei aszinkron motoros segédfázisos szivattyú.
Ezt tudod lágyindítani.
Akár egy kikísérletezett értékű pár mikrofarádos kondi+2 másodperc késleltető vagy ohmos előtét és szintén pár sec múlva megkapja a teljes 230-at.
Ha nagyon profi akarsz lenni, egy triakos fázishasító ami kb. 30-40%-ról pár másodperc alatt fut fel 100%-ra. -
-
ViZion
félisten
válasz
csongi #97291 üzenetére
ohh, nekem a 45 Wra leszabályozott fűtési keringető is egy pillanatra kavitál. Nem mindig, szal. szerintem akkor, ha a radik egy része zárva van. De 2005 óta üzemel, gondoltam már takarékosabbra cserélni, majd az árakat elnézve ez a Grundfos innen megy majd a vastelepre... remélem jó sokára
Bejövő víz oldalon mik vannak? Ahogy Tibi mondta, nincs esetleg pl. rossz visszacsapó szelep vagy akármi? Azt a vizes topikban kérdezd meg, h pl. egy kis tágulási beépítése segítene-e ezen. -
válasz
csongi #97291 üzenetére
Ha tényleg kavitál, amit én kizárnék, pláne ha ivóvízen van, ott a 3-5bar nyomás alatt eleve nagyon nehezen tudna. Meg ez egy nokedli szivattyú, picike kerékkel, a lapátkerék szélén el kéne érni a kritikus sebességet ami megint csak kizárt.
Még egy zártrendszerű fűtéshálózatba is szinte kizárt az 1,5-2 bar nyomásnál.
Ott valami csőhálózat szűkület van akkor, mégpedig a szívóágon.Véletlenül nem a hidegvizes ágba a csöpögőszelep előtt van kialakítva a cirkulációs ág? Mert akkor tényleg nem tud szerencsétlen szivattyú rendesen szívni mivel le kell győznie a szelep rugóerejét is.
-
válasz
csongi #97287 üzenetére
Ha ez olyan mint amit írtam, azt mondod nem hagyományos motoros hanem bldc, azon semmit nem tudsz lágyindítani vagy leállítani.
Abba elektronika van ami ha megkapja a tápot, egy szint felett indul a motor, lefelé meg pillanat alatt leáll.Nekem elektronikus a kazánkeringetőm és bohóckodtam vele anno. Én 270V DC-ről hajtom, most nem ez a lényeg.
Lényeg hogy 190V alatt el se indul, 195 volton meg felpörög 0,5sec alatt.
Ezt nem tudod lágyindítani. Nem hagyományos.Maga a forgórész egyébként szerintem mindegyikbe lassan fut fel, legalábbis egy hagyományos aszinkron motoros szivattyúhoz képest.
Melóhelyemen van 5 darab Grundfos ivóvíz bypass szivattyú, napi 6x kapcsolnak be és állnak le.
Ezt 15 éve teszik hiba nélkül.Ha még mindig nem vettem el a kedved
próbálj kísérletezni, termisztor, izzó, triakos szabályzó.
Írd le mire jutottál mert tényleg kíváncsi vagyok.
De ha tényleg elektronikus akkor azt pont egy fázishasításos kísérletezgetéssel esélyes hogy hazavágod. -
-
-
Reggie0
félisten
válasz
csongi #97167 üzenetére
Ha Unipolaris a DC kimenet, akkor igen.
Jol erted. Ezzel azt lehet tesztelni, hogy milyen csatolas van a tap - es a fold kozott a levalasztott tapban. Ez alatt nem csak a galvanikust ertem(azt ki lehet multimeterrel is merni), hanem, hogy mekkora lesz a kapacitiv csatolas.
-
Reggie0
félisten
válasz
csongi #97164 üzenetére
Ha akksirol jo, akkor utana probald ki, hogy rakotod az akksi nullajara a bekapcsolt tap nullajat, de a +-t nem. Azaz nem a taprol fog menni, de a foldhurokproblemat igy tudod tesztelni. Ha igy is jo, akkor csak a tapot terheld meg valami egyeb terhelesse(izzo, akarmi), es akkor kiderul, hogy terheles kozben lesz-e foldzaj, de kozben az erosito menjen az akkurol, csak a nulla legyen kozos pont.
-
atesss
addikt
válasz
csongi #96953 üzenetére
7db, kb. max. 5W-os led lámpa.
Szóval az áram tényleg nem lesz sok.
Csak valamennyire érintkezzen...
És ne romoljon tovább utána se.razorbenke92
Én is úgy tudom hogy használható forrasztotthoz a Wago.
Ellenben a csavaros kötés viszont előírás szerint nem használható már jó néhány éve ónozotthoz. Ugyanis annak nincs után-feszítése, és az ónozott vezeték - állítólag - fel tud puhulni. -
válasz
csongi #96931 üzenetére
Nem. Mivel egymásra fognak pofázni a körök, ha lediódázod csak azt éred el hogy csak az egyik félhullám.
Abban az esetben működik ha a közös az valóban közös, a szekunder tekercs egyik kivezetése, és tudod mi micsoda és ehhez képest diódázol, nem ad-hoc.
Itt se AC se DC relé nem lesz jó közvetlen, a félhullámú tápolás miatt, megoldás DC relé+megfelelő kapacirású puffer elkó.
Ha ez nem megy, bár látom a rajzodon hogy van common, ami akkor tuti common,
el kéne választani a köröket, vagy mindegyik körre akasztasz egy AC24V relét és a kimeneteiket már minden további nélkül közösítheted, vagy optocsatolók+elektronika. -
-
válasz
csongi #96283 üzenetére
Ha elindul a tápja, legalább mérjél a kimenetén mekkora feszültségek jönnek ki mert ha a táp jó, könnyen lehet találni a táphoz végfokmodulokat.
Olyan nincs hogy az összes végfok egyszerre döglik meg, hacsak nem a táp halt meg és megszaladt de ez nagyon ritka.
Nem lehet hogy a végfokoknak semmi bajuk, hanem a meghajtás, a bement köszönt el, vagy annak a segédtápja? És nincs nagyobb baja?
Hol laksz? Pest megye Pécelhez közel? Ha igen, segítek szívesen, ingyen. -
-
válasz
csongi #96279 üzenetére
Nem látszik rajta olyan jellegű károsodás(pl. égés) ami indokolná a javíthatatlanságát.
A kínai erősítőnek is kell egy tápegységet csinálnod.Lehet,hogy ha 1 potira akarod kötni az 5 bemenetet akkor kelleni fog egy egybe épített mondjuk 5x100k-s potméter mert az erősítő felépítéséből adódóan nem lehet közösíteni a bemeneteket.
1000-nyi nyitott kérdés van... -
-
laed
aktív tag
válasz
csongi #96253 üzenetére
Érdemes ezzel bíbelődni
Hát ezt Rád bízom.
Lehet venni erősítő modult, de 10e darabja.
Mivel 6 csatornád van; ezért csak ez már annyiba lenne, amennyiért kapsz újat. És akkor még táp is kell neki, meg még a franc tudja mi.
Esetleg hangszóróhibás modulból ki lehetne termelni a hibás panelt; de ilyet találni - a hirdetési költségeid meghaladnák az új termék értékét. -
-
válasz
csongi #84206 üzenetére
Az a baj hogy eléggé ki kellene hegyezni az értéket.
Valamint ez egy tervezett rendszer.
menj végig a vezetéken, bele kellene mennie egy lapos alkatrészbe amibe esetleg töb szál is megy.
Ez egy hő hatására változó ellenállás.
Hidegbe minimális az ellenállása, az átfolyó áramtól megmelegszik és a tervezett idő után annyira lecsökkenti az áramot hogy a szívató elejt.
Ha most álltál meg, meleg a motor, vagy 38C fok van mint most, akkor erre is reagál azaz meleg motornál nincs dúsítás mert nagy az ellenállása, nem működik a szívató.
Pofonegyszerű és megbíztató rendszer. Ha nem a tervezett értékek vannak, pl. nálad, akkor ez a faék egyszerű rendszer felborul.Potmétert 3-4 wattosba elég nehéz/vagy qurva drágán találsz.
Mi..? 17 ohm?
Azt írtad 15% időnövekedés kéne.
A tekercs 14ohm. Erre Te beteszel 17ohmot, ami által a rendszer működési ideje 130%-al megnő, vagy ki se kapcsol sose.
Honnan vetted a 17 ohmot, hasraütés vagy ez volt otthon?
Kiszámoltam, 2,2ohm, a nemlátható tényezőket figyelembe véve 2-5ohm között kísérletezz. -
-
válasz
csongi #84197 üzenetére
Feltetelezem a 12V uzemi feszultseget.
I=U/R azaz 12:14=0,86A
Ennek a 15% -a 0,13 azaz neked 0,74A kellene.
A fogyasztod 14ohm, ennek a 15%-a 2,1 azaz 16,1 ohm kell.
Ellenorizzuk, 12:16,1=0,74A vagyis jol szamoltunk.
Az elotet ellenallas teljesitmenye,
esik rajta U=I*R azaz 1,55V.
P=U*I azaz 1,15W.
Gondolom ez egy robogo automata szivato (tul hamar visszaveszi a dusitast es meg nem meleg, elkezd rangatni) eleg meleg kornyezet is elofordulhat ezert neked kell egy
2,2ohm 3wattos ellenallas.
Azert 2,2 mert a 2,1 nem mindenhol kaphato.
. -
válasz
csongi #84197 üzenetére
Vegyél 4 db ilyen 1,5 ohm / 5W ellenállást.
A 4 db-al már tudsz kísérletezni, kötheted őket sorba egymással, vagy párhuzamosan, előbb-utóbb csak megtalálod a megfelelő ellenállás értéket.
-
Ribi
nagyúr
válasz
csongi #84199 üzenetére
Asszem elsőre félrenéztem a dolgot. Valami kép amúgy tényleg jó lenne, mert nem tudni hol is van mi és micsinál, egyáltalán elvezethető onnan a hő?
1-2Wos ellenállás biztos kevés, ugyanis 14Vor ráeresztesz 14+14ohmra, akkor 7W jut a kettőre, szóval 3.5W-al fűt majd mind2 ellenállás. Minimum a 10Wos, de csak akkor ha nagyon jól szellőzik. Ha jól értem egyáltalán a feladatot.
Ő 1-2 ohmos ellenállást írt. abból elég lehet az 1-2Wos. -
ekkold
Topikgazda
válasz
csongi #84197 üzenetére
A 14Ω 10...15%-ának megfelelő, 1...2W terhelhetőségű ellenállást kellene sorbakötni. Persze a gyakorlatban lehet, hogy ez nem lesz ennyire egyszerű, mert a gyakoribb elektromos fogyasztók ellenállása nem fix, hanem feszültség/áram/hőmérséklet/terhelés függő.
Tehát la leírtad volna a valós problémát akkor talán hasznosabb választ is kaphattál volna. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
csongi #78930 üzenetére
Némelyik forrasztópákában is használják:
https://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=vibration+sensor
#78929 VIPowER
TV-szervizemben nyilván "próbáltam", illetve láttam már dolgokat, gondolok itt a LED-háttérvilágításokra is.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
csongi #78147 üzenetére
Igen, tetején látszik a felirat, de itt van részletesebben is (PDF):
https://www.tme.eu/hu/details/40.52.8.024.000/elektromagn-miniatur-relek/finder/40-52-8-024-0000/
-
csongi
veterán
válasz
csongi #78145 üzenetére
Ilyet találtam, Ez jó lehet ?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
csongi #78138 üzenetére
AC-relénél úgy szokták megoldani, már amit én láttam, hogy vasmagja részben osztott, keresztmetszetének egyik felében réz rövidzár biztosít fáziskésést, így a nullátmenetnél is biztosít tartást, vagy egyik, vagy az eltolt fázis.
Sejthető módon DC-vel is tart, AC táplálásnál viszont a rövidzár melegszik, energiát von el, miután a menetben feszültség indukálódik, de rövidre is záródik.
DC konstrukciónál ilyen veszteség nincs, de az meg AC-ra berezeg. Egyenirányító is kevés általában, mert attól még lesz nullapont a hullámzásban, ezért kell ilyenkor még egy pufferkondi is. De csak annyi, hogy ne adjon olyan késleltetést (tartást), amit mondjuk nem akarsz.
Bejön még a képbe az is, hogy például 24 V AC csúcsra pufferelve gyök2 x 24 V DC lesz, esetleg az is probléma.
Míg egyes esetekben az is működhet, hogy fogsz 1 diódát és 1 dolláros DC-konvertert, ami a maga 100 mikrós kapacitásaival biztosíthat annyi tartást, hogy mondjuk nem rezeg be, a félhullámú egyenirányítás dacára. De ez próba kérdése. Így a kívánt feszültséget is pontosan be tudod állítani.
-
mezis
félisten
válasz
csongi #78138 üzenetére
"Vagy váltó áramnál nem melegszik annyira?"
Azanos feszültség esetén bizonyára valamivel kisebb áram folyik rajta, mivel nem csak a tekercs ellenállása, hanem annak induktivitása is akadályozza az elektronok szabad (liberális) áramlását.
Egyenáramú relék esetében lehet csökkenteni a hőtermelést a behúzó áram - benntartó áram beállításával.
-
-
-
-
válasz
csongi #74619 üzenetére
Ha tudod, hogy kerek 10000-ig kell számolni, felfűzöl pl. 4db 74LS90-t, mögé pedig egy 555 időzítő kapcsolást és kész.
Ha mégis az arduino mellett döntesz, gyere az arduino topikba, és segítünk megírni a programot. Úgy nézem jó az a kütyü, amit linkeltél. A hall sensor a képen látható fém burkolaton belül van, nem biztos, hogy lesz annyira érzékeny és használható, mint egy külön vásárolt hall sensor, lehet bármilyen olcsó arduino és diszkrét hall sensor jobban megfelel a célnak. Mondjuk ehhez jó lenne tudni milyen távolságban lesz a mágnes, amit értékelnie kell, stb. -
PHM
addikt
válasz
csongi #72356 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy az xLogic programja kompatibilis
az általad linkelt PLC modullal?
Mert nekem gyanús, hogy az xLogic funkcióblokkokkal dolgozik,
míg az Alisnál csak a létradiagramot láttam megemlíteni.Szerk: GX Developer, vagy GX Works2 kell hozzá, ez utóbbi fizetős.
-
PHM
addikt
válasz
csongi #72353 üzenetére
- Hm, ez engem is érdekel!
Egy kollégám pont hasonlón agyal. Eredetileg AVR, illetve valamelyik
kis PLC volt a cél, de a Siemens Logo! drága volt, az AVR programozását
pedig meg kéne tanulni, úgyhogy egyelőre halasztva lett a terv.
- Szerintem bőven el tudja látni a feladatot. Sőt, jóval többet is.
Ha nincsenek bővítési terveid, akár valamelyik kisebb verzió is elég lenne. -
And
veterán
válasz
csongi #72281 üzenetére
A "Q" pozíciójelből valószínűsíthető, hogy tényleg tranzisztor, de a polaritás (npn vagy pnp) önmagában még nem feltétlenül elegendő a hibás alkatrész kiváltásához, ha egyáltalán bipoláris tranzisztorról van szó. A megfejtésben sokat segítenének az alábbi infók:
- a Q2-es jelölőkódja, ha olvasható még rajta valami felirat,
- a 14-pines IC kódja, mert a környezetéből talán kikövetkeztethető valami,
- egy olyan fotó, amin nem a szerelőasztal lapja éles, hanem az alkatrészek síkja / felirata, és látszódik az egész áramkör,
- annak leírása, hogy egyáltalán mi ez a valami, és mi a pontos típusa,
- mi volt a hibát közvetlenül kiváltó ok, mivel egyáltalán nem biztos, hogy csak a Q2-es ment tönkre. -
darvinya
titán
válasz
csongi #69646 üzenetére
A nyomás érzékelővel nyitott rendszernél nem érsz semmit, mert nincs állandó nyomás alatt.
Pont ezért jobb megoldásom, szívó oldali nedvesség/víz érzékelő, mert az csak akkor indítana, ha van víz a kútban.
Viszont nyitott rendszernél a fellépő törés, stb. egyszerű módon nem tudod kiszűrni.Az, hogy öntözés közben leesik a nyomás, az normális földalatti folyóból és nem folyó meder fenék közeléből veszed ki a vízet, vagy nem tud létre jönni elegendő nyomás.
-
darvinya
titán
válasz
csongi #69640 üzenetére
A infó morzsákból azt vettem ki, hogy itt egy öntöző rendszerről van szó, ami kútról üzemel.
Aminél szeretnéd megoldani, hogy ne tudjon feleslegesen vízet folyatni.
Vagy kiszárad kútból a szivattyú levegőt szívni, és ezzel tönkre menjen.Nedvesség érzékelő, vagy víz érzékelő kellne szívó részhez, így ameddig nincs víz, addig nem indul és nyomja ki magából bennelévőt.
-
-
-
válasz
csongi #69635 üzenetére
Nekem ilyen áramláskapcsoló van így nem nagyon kell foglalkoznom a szivattyúval a master szelep állításon még gondolkodom, de ha lesz időm akkor megcsinálom és akkor nincs állandóan nyomás alatt a rendszer (bár kb 2-3 hónapja állandó nyomáson volt ... egy lidlös csap adta meg magát, de jobb félni mint megilyedni
...
Így az áramláskapcsolóval már nem kell a szivattyúval nagyon foglalkoznom - mint írtam max on-off kell a többit automatikusan intéz
-
válasz
csongi #69633 üzenetére
nálam áramlás kapcsoló van pontosabban de az a szárazon futás ellen is véd ahogy a túl sok ki-be kapcsolás esetén is tilt...
Most akarok majd domoticzba szabályokat arra, ha nem indul el locsoláskor a szivattyú akkor azt jelezze nekem vagy ha többet megy mint a programban van (valahol "csőtörés" van) akkor szintén
-
válasz
csongi #69630 üzenetére
áram... a nyomáskapcsoló kapcsolja (zárja az áramot) a szivattyú felé ha leesik a nyomás... így azt a kettőt sorba kell kötnöd...
- külön relé nem feltétlenül szükséges a szivattyúra mert ha nem esik le a nyomás akkor nem indítja a szivattyút a nyomáskapcsoló... De ha valahol cső törés van vagy széttörik valamiakkor akkor is megy a szivattyú amikor nem kéne... ezért jó ha plusz egy master relét kap ez a nyomáskapcsoló / szivattyú kör...
Nekünk 1-2 m3 víz folyt el legutóbb egy slag miatt amiről letört a műanyag golyóscsap éjszaka álltábanelég nagy mocsár lett pár napra a környéken
-
nyogo83
senior tag
válasz
csongi #66587 üzenetére
Erre szerintem kesz panel nem lesz(bar biztos van jo penzert kifejezetten erre a celra vezerlo).
Olcso, de meloval jaro megoldas, Arduino vezerlo+erzekelok+relek(viszont itt kell egy kis programozas, meg elektronikai jartassag osszerakni).
Esetleg megnezni, hogy valamelyik gyarto "okos otthon" cuccaibol nem lehet-e osszerakni egy ilyen rendszert kulon modulokbol.
Sima wifirol kapcsolhato releje a Sonoff-nak van ami olcso. -
-
Lompos48
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csongi #11026 üzenetére
Mikor gépezel/filmezel, akkor tartsd kézközelben a távkapcsolót, és kapcsold standbyba, ez a legegyszerűbb. Ez mellé vehetsz egy master-slave elosztót, hogy csak akkor kapjon áramot, ha megy a számítógép/TV.
Egyébként volt ilyen rettenetem, éjszakára áramtalanítani kellett, mert standby módban is egyfolytában hallatszott a hálózati 50Hz a mélynyomóból. A fa munka szép, de az elektronika benne teljesen mentes mindenféle árnyékolástól (szétszedtem, megnéztem belülről). No meg persze a hangszórókon is ott áll a felirat benne, hogy made in china, olyan is a hangja, el is adtam hamar, bár azt a 24k-t, amibe került, végül is megérte...
-
didyman
őstag
Az IC 1-es lába felülről nézve a bal felső sarokban van, ezt a végét jelölik bevágással, mélyedéssel. Innen körbejárva a 14-es lábig.
A BC327 bekötését nehéz elképzelni NYÁK nélkül. A kiosztás, ha lábaival felfelé tartod és lapjával feléd: E-B-C.
Én egy kapcsolót látok Z1 névvel, ez látja el a VGA csatlakozóról táppal a TTL IC-t, valamint köti TTL "H" szintre a Scart blank jelét, amitől a kikapcsolt TV bekapcsol, illetve a normál TV üzemről AV bemenetre vált. Nincs ott szó földre zárásról. -
And
veterán
Nem, természetesen működni fog, csak így már értelme is lesz, mivel a terhelőáram bőven a 'kezelhető' tartományban marad. Az is igaz, hogy a neten n+1 egyszerű időzítőkapcsolást találhatsz, a linkelt verzió csak egyetlen a sok közül. Futás közben nem lehet újraindítani, a beállított idő leteltével már igen. Valamint az ajánlott legnagyobb időzítés 10 perc, amit a leírás is említ. Utóbbi időtartam talán az IC CMOS-verzióival (LMC555C, 7555) hosszabbítható. Egyéb időzítő-gyűjtemények: [link], [link], stb.
#7240: Igaz, ólomakkuknál a '20 órás' kapacitást szokás megadni, bár adatlapok szerint a 10h-s érték ennek még mindig több, mint 90%-a. NiMH / NiCd esetén viszont a 10 órás kisütési időtartamra vonatkozó érték a specifikált kapacitás. -
And
veterán
Akkor kezdjük az elejéről: az a 45 Ah nem teljesítmény, hanem kapacitás, és semmilyen kapcsolatban nem áll azzal, hogy te mekkora árammal szeretnéd terhelni az akkut. Ez a szám csak azt mondja meg, hogy adott terhelőárammal meddig tudod terhelni az akkut, mielőtt az lemerülne (szemléletesen: 4,5A-es árammal 10 órán át terhelheted, a teljesen feltöltött állapotból kiindulva, utána lemerül). Tehát mekkora áramú vagy teljesítményű az az ülésfűtés? A 20..40 W-os teljesítményfelvétel 1,7..3,3 A áramfelvételt jelent, amit természetesen elbír egy szivargyújtó-csatlakozó. A bibi ott volt, amikor 12V / 45A-t írtál, pedig az akkukapacitásra gondolktál, ami Ah, nem A. Ezen az egy betűn múlt, hogy többen is félreértettük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged