Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Üdv. Van pár AAA akkum, de ezekből kettő lenne most az érdekes.
    Gyakorlatban kerékpár hátsólámpa meghajtására vannak, sok éves Ni-Mh technika. Szerintem 10+ éve vettem.
    Feltűnt, hogy gyakrabban kell tölteni mint régen, meg 4 éve volt pár év amikor dobozban voltak, minimális kezeléssel, és gondoltam egyet, beraktam egy nagyon gyenge fényerejű led fejlámpába, mikor lemerült odaadtam kollégámnak, hogy rakja be a töltőjébe, és lássuk mennyi kapacitás megy bele.
    Ezt a képet kaptuk:

Na most ezek 600mAh-s akkuk, és ennyitől se lettek D méretűek. :)
    Ha jól érzékelem, akkor nem zárlatos az akku, de van valami zárlatközeli átütés miatt önfogyasztása? Ez lehet kötelezően kémiai probléma, vagy lehet mechanikai is? Azaz a negatív pólus a külső ház, és felül a pozitívra van ráhajtva szigeteléssel. Ez a szigetelés öregedhet valamilyen szintű áthúzásig?
    Persze nem vagyok annyira szarrágó, hogy ezen spóroljak, a jelenséget szeretném megérteni. Reggel vették le a töltőről, szerintem holnap reggel majd tudok mérni aktuális kapocsfeszültséget.
    Szsrk,:
    Amúgy nálam Liitokala-100-al vannak töltve kb egy éve.

Új hozzászólás Aktív témák