- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kicsit itt lehet off, de talán tudtok tanácsot adni.
A szobámon tavasszal egy kis átalakítást fogok eszközölni, konkrétan a plafontól úgy 20cm-re, körbe, ~ 40cm szélességeben csinálok gipszkartonból egy "erkélyt". Amiben pl. spotlámpákat fogok elhelyezni és ledsor lesz végigvezetve.
Viszont eszembe jutott, h a házimozit is megoldanám ebben a párkányban autóhangszórókkal. Csinálnék a szoba 4 sarkában a párkányon belül 1-1 dobozt, pl MDF-ből, és ezekbe vágnám be a hangszórókat.Milyen hatást érek így el? Lesz olyan, mint egy átlagnál kicsit jobb házimozi szett?
A hangszórók/falak/ meghajtásához gondolom be kell szereznem majd egy erőlködőt is, erre is kérnék szépen valami alternatívát.
Köszönöm.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz fatallerror #20700 üzenetére
4 éves modell, lassan 5, de tényleg tök jó. Én is majdnem vettem ilyet, de maradtam a szutyok alap Denonnál.
-
redhunter
senior tag
Ha egy onkyo tx sr 507 van a rendszerben akkor hd hangot ugy tudok vele hallgatni hogy a playerből hdmi az erősítő bemenetére ,abból pedig egy kimenetből a megjelenitőre ugye?
PSN - RedFoxHun
-
törölt tag
válasz fatallerror #20699 üzenetére
A legtöbb erősitőnek (kivéve pl.H/K) úgy adják meg a teljesitményét hogy 1 csatornát meghajtva adják meg az adatait. tehát 5 hangfalra már messze nem jut 100 watt esetleg tényleg kivételesen érheti el a 140 wattot(szinte sosem) az 1 hangfalra jutó terhelés, ennyit még a 100 Watt RMS (szinuszos) hangfalak simán kibirnak.
-
törölt tag
válasz runner 125 #20702 üzenetére
Vannak kifejezetten falba épithető hangfalak is,pl B&W, így megoldva még oké lenne de autóhangszórók sztem nem igazán alkalmasak,max kommersz célokra. Szerintem.
Erósitőt attól is függ,mekkora alapterület,zene,film,HD hangok kellenek-e. de a legtöbb autóshangzórót /emlékezetem szerint 45 wattosakat szoktak általában használni külön végfok nélkül) még az alap erősitők is simán tulhajtják.[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
Így néz ki a mélynyomóm hátulja:
A crossover frequency mit takar? És a phase? (rákerestem a phasere itt a fórumon, de csak 0-180 fokos beállításról meg hasonlókról olvastam. Itt meg csak On/Off van.
-
törölt tag
válasz fatallerror #20709 üzenetére
Nem. Például nézd meg a megadott csatornánkénti teljesitményt és vesd össze a tápegység max teljesitményfelvételével.Szembeötlő különbségekkel fogsz találkozni és ráadásul 30-80 wattot kategóriától függően levonhatsz még az egyéb elektronikus részek,pl HDMI egység,kijelző,védelmi elektr.stb. meghajtására.
-
fatallerror
addikt
válasz #09634560 #20711 üzenetére
aha, akkor a polk TSi 300 szett ahol a frontok 150ig bírják a hátsók 100ig a center 125ig elég pl az onkyo 708ashoz aminél 8 ohm-on csatornánként 130w-ot ír igaz?
de én megint rosszul értelmezem mert megnéztem az onkyo 608as hátulját és azt írja h 620 watt én ha azt osztom 8al akkor az kevesebb mint 80 watt, jó lenne ha tudnám legalább az alapokat
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
törölt tag
válasz Tomate #20710 üzenetére
Crossover frquvency:=keresztvágási frekvencia: a beállitott értékig fog az mélynyomód hangokat leadni. Phase:Itt is ugyanaz és az On itt 180 fokot jelöl. Akkor kell bekapcsolnod,ha a center és a sub közötti távolság a hallgatási ponttol mért távolság különbsége kb 150 vagy ez feletti cm. Rigth inputba kell bekötnöd a subkimenetet.
-
törölt tag
válasz fatallerror #20712 üzenetére
Elég lenne fizikailag de ne viccelj már: jobb hangfalak valók a 708-nak!Legalább RTi szerintem. És jól értelmezted,annyi jut de csak az összes csatorna egyidejű meghajtásakor.De ez elég lesz ne félj. és a különbözet is kell pl,ha egy hangfalra nagyobb megterhelés jut,pl center aránytalanu nagy terhelése beszédhang+szemből jövö hirtelen fékcsikorgás,vagy ha nagy hangereejű,pl jobb oldalról jövö robbanás,stb
-
törölt tag
válasz Tomate #20714 üzenetére
Igen,minden erősitőn van ilyen beállitás és erősitőn pl általában 80 hertzre állitjuk,satellitek esetén feljebb,jobb állók esetén lejjebb is mehet, és a subon mindnnképp feljebb, az erősitőnél beállitottnál,akár maxra is teheted.
Y kábelt még nem használtam,nem ismerem,csak az 1:1-et. -
fatallerror
addikt
válasz #09634560 #20715 üzenetére
nem probléma mivel 150 ezernél több nem fog jutni erősítőre szóval a 608as v 1 denon 1911es lesz ill ha a nyáron jövő új ugyanilyen kategória tudja majd hálózatról játszani a flac-et akkor az, bár még mindig nem tudom h mennyivel rosszabb ha a vga hdmi-n jön ki a flac mint a network erősítők streamelése
don't tell me what i can't do!
-
Pgabor79
aktív tag
Megkérdem még egyszer, hátha...:
Mi a véleményetek a HECO Superior Sub30A-ról?
Valamint: Hazakerült egy Sony KDL-40EX700 TV. Egy hét tapasztalatai után, nagyon elégedett vagyok vele. Ehhez kéne kicsit fejeszteni a hangrendszert. Lecserélném a régi Sony STR-DE545-ös AV erősítőmet, de nem tudom mi legyen helyette. Néztem a Sony STR-DH800-ast, 810-est. (Sony-buzi voltam eddig) De ezen a fórumon nem nagyon preferáljátok ezt a brendet úgy látom. Tehát ebben a 100ezres kategóriában gondolkodom. Szeretném ha tudná a TrueHD-t, DTS-HD-t.
A hangot Jamo Studio180 front(tudom, kaka, de mikor annó összeállt az 5.0 akkor így is magam alá csináltam a gyönyörtől...), Heco Vitas Center2 közép, Heco Vitas 200 surround adja. A Jamo-t ki akarom váltani Heco 500 vagy 600-al, ha találok használtan megkíméltet, meg ha azt mondjátok hogy nem rossz választás akkor beállítanám a fent említett Heco superior szubot is a sarokba...
Útmutatásotokat előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz fatallerror #20717 üzenetére
Ugy tervezz hogy 1 esgység erősitő ár=2 egység 5-0 szett van egymással pariban és a teljesitmény a sokadik,majdnem a legutolsó tényező,amit figyelemben kellene venni választáskor: egyszerűen igy vannak pariban,egálban a minőségük,tudásuk,képességük. Ha kevés a rávaló,vegyél először inkább sztereót és majd kiegészíted.Vagy használtat is nézhetsz az ujkori árukat figyelembe véve,így is találhatsz jó fogást.
-
törölt tag
válasz Pgabor79 #20719 üzenetére
Magát a subot nem ismerem de aatlapját elnézve 15-20 nm.alapterületű szobába elég a teljesitménye. Sonyról: valóban az alapszintű erősitőik nem teljesitenek jől és/vagy tulárazottak,pl a 610-eshez hasnló erősitőt már 80-ért vehetsz (én Onkyo 507 vagy Denon 1610-hez kötném tudásilag).De egy DA3600-al már simán hosszú barátságot kötnék(igaz,egyszer hallottam egy bev.központban).
-
Termi16
őstag
válasz fatallerror #20721 üzenetére
Komolyan nem értelek
Az 1. hsz-ban le van írva, hogy az az optimális, ha kétszer annyit költesz az 5.0-ra, mint az erősítőre. Ezt Sanci is elismételte neked érthetően. Ezek után mi a kérdés...?
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
fatallerror
addikt
válasz Termi16 #20723 üzenetére
tudom és meg is értettem csak elhinni nehéz h 1 belépő szintű házimozi fél millió forint :]
az onkyo 608ashoz ha mondtok hozzápasszoló cuccot ill ha megmondjátok h mi van ha picit gyengébb hangfalakat kap mint szeretne az erősítő, "pénzkidobás" v mi?don't tell me what i can't do!
-
törölt tag
válasz fatallerror #20721 üzenetére
15 négyzetméteres szobába sok a 608 (igaz tudásilag már oké kategória) .Pl. RTI A3 szett vagy ha álló is kell akkor 2 db RTi A3 és 2 darab A5-öt CSI A4-el (ha már polk) Szerintem.
-
Termi16
őstag
válasz fatallerror #20724 üzenetére
Így van, pénzkidobás, ha olyat veszel, amit utána nem használsz ki. Persze kivéve ha van vmi fontos szolgáltatása, amire szükséged van, vagy később bővíteni akarod a rendszered.
De minden más esetben minek veszed meg az erősítőt, ha gyengébb dobozokat kötsz rá, mint amikkel meg tudna birkózni? Akkor már inkább vegyél olcsóbb erősítőt, az is bőven jó egy 150k-s szetthez pl.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
törölt tag
válasz fatallerror #20724 üzenetére
Ha gyengébb akkor a se a 608,se a polkok nem fognak a tudásuknak megfelelöen teljesiteni.
És Polk RTIA3 szett +Onkyo 608 nem éri el a 400-at.Még A5 -el sem.Streamaudio árakat számolva. -
zozy84
senior tag
Lehet hogy nem veszek itt angliában HM rendszert.
Kef IQ70 szettben akciósan is átszámolva 400eft, ugyan ez a Streamaudioban 330eft körül van. Ennyiért otthon már IQ90es szettet vagy RTi A7 szettet lehet venni.Más. Marantz 5005ről vélemény? Tudom hogy nem 608 meg H/K 260 kategória már. Vagy nekem tök felesleges lenne egy Kef Iq70hez hasonló hangfal családhoz?
-
-
M@trixfan
addikt
Marantz ügyben én is szeretném megkérdezni, hogy hangminőségben egy SR5300 után mire számíthatnék egy SR5005-tel? Kellene nagyon a HDMI de nem szeretnék rosszabb hangminőséget. Annak idején máshogy skálázódtak a modellek, most az 5005-től indulnak. Az is érdekes, ohgy tudásban nem látok sok különbséget az 5005 és a 6005 között. Ejj de szép lenne pezsgő színben egy 7005!
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
hétalvó
addikt
válasz M@trixfan #20735 üzenetére
az 5-ös az maradt ugyanaz a végfok csak kivették alóluk a 3as és 4es sorozatot és elmentek prémium árazásba. szép az 5005, bár nekem elég lenne egy 5003-as is.
végre marantz-os a fórumon.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
törölt tag
válasz fatallerror #20705 üzenetére
Pedig ez a designt utoljára a 2008-as AVR 142 kapta meg. A képen levő AVR 445 egy 2006-os modell.
Nem a Denon szutyok úgy általában, csak az AVR 390-esemen látszik, hogy nagyon belépő. Persze az ára is az, szóval nem is igen ugrálok emiatt. Majd találok egy szívemnek kedves HD erősítőt, lecserélem arra, aztán jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
A surroundokhoz szeretnék állványt venni.
Szerintetek ez jó állvány és megér darabonként 15.000 Ft-ot?
Mert én azért kicsit sokallom. 30k 2 állványért?
OmniMount hangszóró faállvány 31" magas
Termékleírás
A Cosmic hangfalállványok csöve homokkal feltölthető, hogy csökkentse a rezonanciát, valamint egy külön részben elvezethető a vezeték is. -
-
Vidala
senior tag
válasz kimi02 #20682 üzenetére
Szépen alakul, jó lesz az. Így még a Mozi dizájn is testet ölteni.
(#20683) Jasonchan
Jó a felvetés, egyetértek, csak gondolom nem lenne két forint egy ekkora szobát teljesen körberakni akusztikai panelekkel.
Én esetleg azt javasolnám még, hogy a helyüket lehetne próbálgatni, hol segítenek a legtöbbet. Ráadásul én simán berakknám őket a függöny mögé a "dizájn" miatt, persze nem tudom, hogy néznek ki, lehet így lesz a jobb.
A múltkori témába vágó hsz-om éppen ilyesmi miatt írtam, mert biztosan javít az akusztikán ebben az esetben, bárhova is teszi.CoVboy Forever!
-
törölt tag
válasz fatallerror #20728 üzenetére
"biztos a legidegesítőbb amatőr vagyok"
Nem vagy idegesitő. Még vásárlás előttt vagy ,ugy is dönthetsz,elég az 508 vayg az 578 vagy a 607 is pl. vagy hogy előszőr sztereó RTIA7-be ruházol be és késöbb bövited,ugy kb pár honap mulva. Ettől sokkal idegesitőbb a "vettem egy uj LCD-t,vettem hozzá a Geniust (sorrend mindegy),most hogy kössem össze?" tipusú kérdések mert 1:vásárlás előtt is kérdezhetett volna és akkor nem nyúl mellé és 2: erre nincs jó válasz. -
törölt tag
válasz Tomate #20718 üzenetére
Sajna nem vagyok PH ügyeletes... 200ig azért ne mert előfordulhat,hogy ha nagyobbb sávszélen nem kap terhelést,mikor a többin igen, ott white noise(fehér zaj) keletkezhet és zúghat-búghat is. Olyan 20-30%-ot szoktunk ráhagyni mert nincs olyan áramkör ami pl 80 Hz-en teljesen átenged és 81-en vsizont teljesen zár (elvág). De ezt leirtuk már korábban is.
Ez a tudás nekem régről való,Béci vagy más esetleg kijavit. -
haarmaan
tag
Sziasztok JBL ES10-es hátér hangfalakat
[link]szeretnék venni a meglévő JBL ES30-as front hangfalak, és az ONKYO TX-SR508-as erösitömhöz. A mostani hátér hangfalaimat (Harman/Kardon HKTS 30 SAT-2) be tudtam egy picit fordítani a hallgatási pozíció irányába. Valamint fügölegesen is tudtam egy 2-3cm-t fordítani rajta hogy a hallgató felé sugározzon. A JBL ES10- es hangfalakkal viszont ezt nem tudom megtenni, mivel ezeket a falra fix-en kell felfúrni, nincs lehetőség semmilyen fordításra. Mivel a hallgatási pozíció elég közel van a hátsó falhoz (50cm) és a JBL ES10-esk is felszerelve 14cm-re elállnak a faltól, igy a hallgató pozíciója és a hangfalak síkja közt nem marad csak 35cm. A kérdésem az hogy elég ez a 35cm távolság ahhoz hogy rendesen tere legyen a hátsó sorrundoknak, és kialakuljon a rendesen körülölelő hangtér? Készítettem egy rajzot hogy érthetőbb legyen. Ami a rajzon nem látszik hogy a JBL ES10-es hangfalak tengelye 155cm-re lenne a padlótól. Elöre is kösz a segítőkész válaszokat.
[link][ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz fatallerror #20728 üzenetére
Nem mondtam ilyet
Csak azt nem értem meg sokszor (nem csak a te estedben), hogy ha valami egyértelműen le van írva(1. hsz +kereső), akkor azt miért kell újra és újra megkérdezni/megkérdőjelezni? De persze még mindig jobb, ha előbb kérdez az ember, mintha szart venne.
Vidala: Én csak ma tudok foglalkozni a hd-s hangok elővarázslásával, este meg ugye nem lesz sok időm, úgyhogy nem tudom, hogy mikor leszek kész.
A linket köszi, a másik topikban megtaláltam még tegnap én is, amit neked mutattak.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest