Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- RAM topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Icewind #2098 üzenetére
Én is az usából akartam,
kissé olcsóbb, aztán eszembe jutott a konnektor emiatt letettem róla, meg aztán az enyémnek nem kis doboza van és kb. 13kg, de aztán találtam itt akciósan köztes áron. Talán svájcal próbálkozz vagy a németeknél.
Az átalakítóhoz tudnod kellene, hogy mennyi a max. fogyasztása az erősítőnek, és ha annyit le tud adni(ha max. hangerőn is akarod hallgatni), akkor elméletileg jó hozzá. -
DJ WOKKY
addikt
Helló!! Nekem egy Denon-om van, és ami azt illeti nagyon nem bántam meg, h ezt vettem meg, mert ezen megvan minden ami kell.... (ki-bemenet, hangzásmódok,hangminőség,stb) Kicsit technikailag is megközelítve a yamaha is jó, mint hi-fi erőssítő, de mint házimozi, úgy már sztem kicsit gyengébb a "tudása", mint a denon, vagy akár a maranz-oké!!! Bár ilyen árakban nem beszéletünk, "rosz" cumókról, de én hallottam a külömbséget egy yamaha, és egy denon között, ( és a hangszorok között nem volt olyan klömbség, h ezt befolyásolhatta volna )Így hát az én kis 7x110W-os erőssítőmhöz vettem egy Jamo 5.0-ás hangfalszetet.(Front:120/80W, center:120/80W, hátsók: 80/60W) és későbbmindehhez vettem egy SAL 120W-os mélyet. ha érdekel 1-2 kép az összhatásrol szivesen csinálok, és küldök !!! De a döntés nállad van!!! De mondom mind zene, mint házimozizásban tuti jobb a denon... sztem egy márka van előte: ez nem más mint a maranz.... Jó vásárlást bye
-
Icewind
aktív tag
Hali
Helyzetjelentés: a mostani terv hogy külföldről olcson egy pana(már 2x meghallgattam, azért nem egy rossz joszág az XR57, amennyiért kint megkapni, annyiért megéri...), majd valszeg nyáron lecserélem egy cambridge audiora
Szóval úgy néz ki az USAból veszek házimozi erősítőt... illetve szeretnék, de a üzlet azt mondta, hogy ez nem jó europába és itt le fog égni, illetve leéghet(épp a panával kapcsolatban). Na elektronikához annyira értek mint a léghajo kormányzásához(semennyire), azt hittem elég ehez egy ilyen kis átalakitő dugaj. Na kicsi utána olvasva ha az nem is, de ilyesmik?
[link]
[link]vagy ezek kevesek egy erősítőhöz?? Egyáltalán mennyire megbízható és biztonságos kütyük ezek? tényleg nem vágom ezt a témát...
-
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2096 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
-
bajnokpityu
félisten
denon csak tranyós végfokokat használ.alsó kategóriájában nagyjából a 20 évvel ezelőtti technics kapcsolásokat,ahogy hallom.
pana,JVC próbálkozik egyedül ebben a kategóriában digit erősitőkkel.eddig nem sok sikerrel. fizetett szaklapok meg azt mondanak amit akarnak.eddig minden magyar-nemzetközi szaklapról derült már ki félrehúzás. magánszemély szubjektiv tesztje meg annyiból problémás, hogy az ember nem tudja megfogalmazni mi a jó és mi a kevéssé jó tulajdonsága a saját hifijének,mig nem hallott jobbat.nem véletlen szokták a külföldi fórumokon kérni,h a véleménye mellé irja oda,milyen cucca volt még a teszt példányon kivül.1x már leirtam pár hónapja miért jó ez a digit dolog kocsiban sub erősitőnek.máshol még eddig nem hallottam meggyőző előadást.de hátha PHs barátunk megveszi az első jó alsó kategóriás digit erősitőt,és rohanunk mi is a boltba
hifiben néha történnek csodák.JVC is ki-ki adott meglepő hangminőségű cuccokat közepes áron,aztán egyszercsak, letörik a vetélytársak az áraikat,és azonos tipusjelzés alatt egy sokkal gyengébbet(vetélytársak szintjén levő) árul. ez rusnya becsapás.megnyerik a teszteket, mindenki áradozik a cuccaikról, magánember meg 1 hónappal később megveszi,és átvágva érzi magát.
-
NoName?!
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2089 üzenetére
Én is csak megerősíteni tudlak, nekem van egy denon HM-is és egy sztereó erősítőm. Hát bizony a HM-es közelébe se ér a sztereónak... Nincs "élet" a hangjában, és ez még az én bot fülemmel is hallható
-
törölt tag
Hello!
Amelyiknek a végerősítője digitális, az vékonyabb(kisebb) dobozban van, nem melegszik annyira nincs benne marha nagy hűtőborda, kevesebbet fogyaszt, de még nem annyira jó a hangminősége, mint az analóg végfokos(tranzisztoros) társaiknak, amik nagyobbak, jobban melegednek és szerintem még többségben vannak, mert ua. a hangminőség ebben a verzióban olcsóbban kijön. -
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy házimozi rendszert. Amire használnám az elsősorban zenehallgatás, a filmezés csak másodrangú. Stílusra leginkább Pink Floyd és hasonló rock, illetve időnként némi komolyzene jöhet szóba. Ami fontos, hogy a meglevő Pio AV600 SACD lejátszót kapcsolnám hozzá, és persze SACD-vel hallgatnám.
Kinéztem magamnak egy Harman Kardon AVR-247 AV erősítőt és egy JBL Northridge szetet (E60 front, EC25 center és E20 háttér).
Szerintetek ez egy megfelelő összeállítás? Szivesen veszek más javaslatokat, de árban feljebb már nem tudok menni! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam az előző hsz-okat, és ennek kapcsán szeretném megkérdezni, h mi a különbség az analóg és a digit erősítők között, ill. h mit nevezünk annak?
Én úgy tudom, h a mostani összes hm és sztereó erősítők nagy része digitális, és a csöves erősítők az analógok.
Sajna csöves erősítőt én eddíg csak képen láttam, meghallgatni meg végképp nem volt szerencsém,de az már elég erősen high-end kategória, úgyhogy rosznak biztos h nem rossz..
Bocsi a lam kérdésért, de szeretnék én is képbe lenni a témában.
Bármilyen infót előre is köszi! -
colizoli1
csendes tag
sziasztok
a havernak van egy yamaha 1400-se es valszeg el akarja adni mert fejleszteni akar. Tudtok kicsit több infot adni a neten talalhato szamokon kivül. szubjektiv gondolom. mennyi lenne a realis ar erte? aszem ugy 3-4 eves körül van. Es milyen hangfalszettet ajanlotok hozza? neki egy quadral szettje van -
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2088 üzenetére
meg fogom remélem.
amugy egy régi pana/technic volt.nagy kék csikszerű fénye volt.ennyire emlékszem.meg volt sub csati erősitve rajta.tehát ebből is látszik nem mai darab,me ez nem divat.amugy hol olvastad,h azt irtam,h a kinézett modellt ne vedd meg?én csak felhivtam figyelmet,h hallgasd meg mielőtt kifizeted.és ha téged nem zavar/kiküszöbölték a hibát,vedd meg.ezt irtam immár sokadjára.
én amugy mostanság a csövesekkel kacsintgatok.akármilyen bénák papiron,de a működésük pofon egyszerű.nincs rájuk hatással a hangfal frekvenciánként változó impedanciája,fáziskeveredése,nincs bennük semmi ördöngősség,semmi fölösleges elektronika.bemegy1 elektron,kijön 3.primitiv,de rég kikopott volna,ha rosszak lennének.
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2086 üzenetére
oké, én elhiszem, nem értek hozzá annyira. De az tuti, hogy ENNÉL A MODELLNÉL, ha ez a digitális hangzás annyira hallható / zavaró lenne, egyrészt tuti olvastam volna róla a tesztekben, másrészt hallottam volna mikor meghallgatgattam. Azért nem minden digi gép ugyanolyan, nem tudom Te melyik modellt hallottad, de ahogy az írásodból kivehető nem ezt, onnantól pedig kicsit általánosítás a dolog.. ha egyszer lesz lehetőséged hallgasd meg ezt is
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2086 üzenetére
Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a digitális erősítő olyan hangot ad a dolgoknak, mint ha valami robot énekelne...
Az én véleményem az, hogy ez annyit csinál, hogy jön a DVD-CD felől a bitek sorozata (mert ugye mind2 digitálisan tárol) az optikai kábelen, majd az erősítőben ezen jeleket felerősítik és a végén analóggá alakítják egy ugyanolyan csippel, mint amilyen egy analóg erősítőben is van, amely digitális bemenetről fogad jelet. A különbséget én abban látom, hogy nem az analóg jelet erősítik fel minden zajával, hanem a még digitálisat, így nem tesz az erősítés bele plusz zajt. Aztán persze a végeremény a D/A átalakító minőségétől fog függni, amely ezt a jelet a hangfalak által érthetővé konvertálja.
De persze lehet, hogy rosszul sejtem a dolog működését, lévén, hogy nem vagyok a terület szakértője. Ha valakit bánt a "hülyeség", amit gondolok, gyorsan oktasson ki, csak hogy tisztában legyek a dolog pontos működésével.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2084 üzenetére
irtóra nem értesz...a részletgazdagságnak semmi köze a digit hanghoz.
a részletgazdagság jó,mig a digit hang rossz.sőt az analóg cucc sem ken el semmit.a digit rak hozzá természetellenességet.emlékszel az 5. elemben volt az a jellegzetes hangú énekesnő.szép volt meg minden,csak olyan vokoderes.na nem ilyen mértékben,de hasonló.
félreértesz mindent.mindegy,kivánom,h ne legyen olyan a pana,mint ami digit szélessávú erősítőket hallottam,akkor jó vétel is lehet.kiváncsinak kiváncsi vok rá,de hogy én nem lennék az első,az is tuti -
Icewind
aktív tag
Arra gondoltam, rendelek külföldről egy panát, jóval olcsóbban megkapni, és akkor nem is adtam ki érte annyit. Aztán ha majd javul az anyagi helyzetem, 8-10honap múlva talán lecserélem a hangfalakkal együtt valami komolyabb összeállításra, addig viszont szerintem jó lesz ez nekem... biztos jobb mint a semmi, márpedig egykét hete erősítő nélkül tengetem a napokat...
Sajna edigitalba nem tudtam igazán kivesézni a hangját, kb egy 10percig hallgatgattam rajta különböző rádióadokat, amíg ki nem dobtak hogy túl hangos...
Az alapján nekem bejött, + amiket eddig olvastam, kicsit kompromisszumos, de hálás masina, szerintem jóban lennénk...
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2083 üzenetére
sztem pont ezt írta le Loga, csak más szemszögböl. Mert bizony a kis pana hangjára azt írják hogy nagyon részletgazdag, tiszta, szinte tapintható. Ha ez digitális hang, akkor az, de sokaknak pont ez jön be, míg másoknak bántja a fülét...de egyre több helyen olvasom, hogy igenis van létjogosultsága, sőt..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2081 üzenetére
én nem elkenésre gondolok.a digitális erősitőknek olyan jellegű hangja van számomra,mint a tömöritett zenéknek.nemtom hogy elmondani,mindenesetre nekem amit eddig hallottam,nem tetszett.aki ilyen jellegű hangot hallott,azt érti mire gondolok,hogy digitális a hangja.hifi körökben is igy hivják,legalábbis találóbbat még nem hallottam.
a hazai tulajú kereskedők,akik hosszabb távra gondolkodnak,általában megengedik a hazavitelt.több erősitőt,hangfalat is vittem már vissza,hogy nem elégiti ki igényemet.volt aki kikérdezett,h mi nem tetszett,volt aki duzzogott.másnak is tanácsolom,hogy ha teheti igy vásároljon.a korrekt eladónak az a jó,ha a vásárlója visszajár,és elégedett.netes áruházak meg kerülik a kapcsolatot a vevővel.persze más az árrés.
ha azt sem tudod még mire kötöd,akkor sztem tök fölösleges amugy az eladót szivatni.
hogyne lenne jelforrás az erősitő?minden ami a hallgató agyáig eljut alakitja a véleményt.CD alapanyag,lejátszó,kábelek,erősitő,hangfalak,szoba,fények,stb... láncben kell gondolkodni,nem külön külön.minden egység hozzátesz,elvesz a hangból,zenéből.
-
Winzsolt
aktív tag
Hm.
Még régebben hallottam az Onkyo TX-SR603E erősítőt, alap jamo hangfalakkal, és meglepett...
Vettem egy Onkyo TX-SR505E nevűt. Hát hozza a szintet
Mindenkinek ajánlom!
(Heco Victa 500,200,100 szól róla. +egy kis polk psw10 szub.) -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2080 üzenetére
LOL
. Elkérem az erősítőt? Ilyen is van? Nekem nincs hangfalam, azt is venni akarok, jelenleg egy Panasonic mini-tornyom van
. Vagy van másik bolt, ahol a hangfalakat lehet elkérni? Zsír lenne, mert akkor mindent mindennel kipróbálhatnék
.
Én nem mondtam, hogy megveszem a Panasonic erősítőt, csak, hogy megnézem, mert sok jót írnak róla. Igazából nem értek veled teljesen egyet a digitálissal kapcsolatban, mert, ha belegondolsz, ez nem zajforrás, hiszen bitszinten toávbbítja a bemenő jelet. Ezáltal a lehető legtökéletesebben adja vissza a bemenő digitális jelet felerősítve. A gond azzal van, hogy sokan ezt már természetellenesnek tartják, túl "élesnek", nagy hangerőn már akár bántónak érzik, mert nem keni el az erősítő.
De én is szívesebben vennék egy hagyományos analóg erősítőt, mint akár a Denon, amivel amúgy semmi bajom...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2079 üzenetére
ez ebben a formában elég érdekes számomra.
én autóhifim mélynyomóján kivül nem vennék egyelőre digit erősitőt.minél kevesebb digit cucc van a láncban,annál jobb,szerintem.nekem a CD is digitális.DVD már becsap,de a CD még digit.nem véletlen dicsérik a komolyabb CDket,hogy milyen szép analóg a hangjuk.
panák digit erősitői régebben meg nem voltak stabilak sem.nemcsak,hogy szétesett a hangjuk hangerő növelésével,de le is kapcsolgatott.mindenesetre érdekesnek találnám,ha úgy döntesz digitet veszel,én nem merném még.majd beszámolsz.
de ha rám hallgatsz,akkor elkéred az erősitőt egy emberi boltban,hazaviszed,és sját hangfalaidon,CDden kipróbálod.akármelyiket veszed. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2078 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy Denon, Marantz, HK, CA, Onkyo mind jó, de simán ki lehet fogni rosszat is belőlük. Csak azt írtam, hogy Denonról hallottam rosszat, hogy volt velük hiba, de az csak a tájékozatlanságomat mutatja, hogy pl. a HKról nem. Ez szerintem úgyis szerencse kérdése, nem hinném, hogy ezen nevesebb gyártók sz@rokat adnának ki a kezük közül. Biztos vagyok benne, hogy még a NADok között is akad hibás...
Amúgy nem segítettél sokat a döntésemben
.
Az a baj, hogy sokra megyek azzal, hogy 100ból csak 1 rossz, ha pont az enyém az. Nekem 1 kell, az legyen jó. De a fent említett márkák közül jómagam nem tudok választani, ezért kértem a véleményetek.
Visszatérve a Panasonicra, egész délelőtt azt nézegettem és azt a tanúlságot vontam le, hogy meg kell hallgatni. Ugyanis mindenki azt írja, hogy máshogy szól, mint az analóg erősítők, nem teszi a hangokra azt az elmosást, amit az analóg, szinte lineáris a karakterisztikája egészen 88kHzig, nem úgy, mint analóg társaié. Van akinek ez a fajta tökéletes hangreprodukció bejön, mások meg pont az analóg erősítők által belevitt színt hiányolják. Ez ízlés kérdese tehát. Amúgy a pontos hangzást mindenki elismeri, és akinek bejön, az hatalmas vételnek tartja az ára alapján. Mondjuk lehetne kicsit szebb...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2073 üzenetére
azért nagy butaság lenne 1 erősitő miatt keirni a márkát,h rossz minőségű.
az is marhaság,h HK zenei.azaz ma már a tüctücöt is zenének nevezik.rockot már zenének mondom,vannak egész igényes darabok,de jazz,klasszikus témára már nem az igazi.és pont a 13xsorozató HKval voltak forrasztási gondok.és nem 1-2 példánynál,hanem az adott tipusból minddel.annyit fogyaszt,amennyire húzod neki.marantz is izlés kérdése,jellege hasonlit a denonra.ártól függően sokféle képp tud szólni.de a marantznál is voltak potméter gondok.ami érdekes,mert ugyanott gyártják ezeket is.
-
colizoli1
csendes tag
sziasztok
a havernak van egy yamaha 1400-se es valszeg el akarja adni mert fejleszteni akar. tudtok kicsit több infot adni a neten talalhato szamokon kivül. szubjektiv gondolom. menyi lenne a realis ar erte? aszem ugy 3-4 eves körül van. Es milyen hangfalszettet ajanlotok hozza? neki egy quadral szettje van -
törölt tag
válasz
Icewind #2075 üzenetére
Hát jó lenne megtudni, hogy vett-e valaki 71k-ért CAt a netdepoban. Mert ha nem, akkor csúnyán átb@sszák az embereket. Nincs is, meg ha van is, akkorse annyi... Pedig szimpatikus volt a netdepo...
Hmm. Most nem találom sehol a cikket, amiben a Panasonicról olvastam :$.
Asszem végülis elrágódok rajta még 1-2 hetet, amíg megjön a következő fizu, ráérek utána dönteni. Addig meg megpróbálok valamiket meghallgatni. Ha közben vennél valamit, kíváncsi vagyok a véleményedre!
LöGA
-
Icewind
aktív tag
válasz
Panáról ezt a cikket olvastad Loga?
"Hangreprodukciója olyan közvetlen és tiszta, ami ezen az árszinten ritkaság. Az SA-XR55 hangjai kristálytiszták és szinte tapinthatók, feltéve, ha a hangerőt kordában tartjuk. Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy minél alacsonyabb a hangerő, annál nagyobb a hangminőség. Magasabb hangerő esetén éles és nyers tonalitásban lehet részünk. Ez nem az a rádióerősítő, amelyik szereti, ha megdolgoztatják.
Ésszerű határokon belül azonban dinamikusnak és izgalmasnak mutatkozik. "
(Házimozi Magazin 2006. II. száma)Én csak itt olvastam hogy magasabb hangerőn van ilyen gondja, meg talán egy külföldi tesztben volt vmi ilyesmi, de amúgy nemtudom, sok helyen meg pont hogy dicsérik a hangját. Szerintem eléggé megkell hajtani ahoz hogy ilyen gondjai legyenek, nem tervezem túl gyakran annyira megküldeni... nem olyan nagy a szobám, kisebb szobákba nagyon jó választásnak tartja több teszt is.
Ma Mamutban lévő edigitalban volt szerencsém meghallgatni egy ilyen Panát, és tetszett, tényleg választékos, részletgazdag a hangja.Dehát kinek mi. Az Onkyoval tuti jól jársz, nekem valamiért nemjön be, de az egyéni szocproblem. A Denon meg...Van 3 ismerősőm, akik boldog tulajdonosai egy hasonló kategóriás Denonnak, semmi gond nem mutatkozott. Meg ezek az újabb szériák(1508, 1708...stb) gondolom már jobbak. Én most csak kirpóbálnék valami mást, de ha eddig nem Denonom lett volna, elég valószínű hogy most azt vennék, mert hangzásilag amúgy tényleg fasza, a 1508 asszem 78 rongy, és feketébe elég jól is néz ki.
Érdekes én a Harman Kardonról meg pont azt hallottam hogy rockzenész
Persze, Cambridge lenne a legjobb, de szerintem ne reménykedj benne, mert ha érkezik is, nem ezen az áron jön - emaileztem a Hifibarlangal, ők a Cambridge magyarországi impörtőre, és azt írták, hogy érdekes hogy a netdeponál ennyiért kapható, mert ők szállítanak a netdeponak is, és még nemjött egy darab se. És hogyha jön is - 100 ezer forint lesz elvileg. Hát igen, amúgyis gyanús volt a netdepos 71...
Hát, én lehet hogy Panasonicozok egyet, lesz ami lesz, nekem bejött az eddig olvasottak, valamint a meghallgatás alapján...
-
törölt tag
válasz
terhelés függvnyében esznek, nem kell emiatt aggódnod
pl.: nekem onkyo 503 van max 590W-os fogyaszást írtak rá, 40W-ról indúl, én álltalában 20-30 között használom ha jó emlékszem 30-nál kb. 60w-ot mértem, maxot nem tudtam nézni, mert nem akartam halláskárosult lenni
amúgy igen, tud melegedni rendesen, de nem vészes ventit sincs benne, tök passzív hűtése van
ha energiatakarékosabbat akarsz digitálist vegyélmindenkinek: a totel bt-t szerintem felejtsétek el
-
törölt tag
válasz
Icewind #2065 üzenetére
Üdv!
Attól még, hogy csendben voltam, azért figyeltem az eseményeket. Elkeseredtem picit, mikor olvastam, hogy nem tud netdepo CAt szerezni, bár nekem még egy-két hét hátra van a vásárlásig.
Viszont én is utánaolvastam pl. az Onkyonak. Jókat írnak róla, dícsérik az ár-érték arányát, de hát a kinézetétől nem vagyok elájulva... Az ára azonban tudásához képest jó (persze azt nem a netdepoban).
Panasonicot is megnéztem, azt nem dícsérik halálra. Azt mondják a magasai nem hibátlanok, nagyobb hangerőnél meg az egész hangképe "eltorzul" (nem biztos, hogy értem, mit jelent ez, de ha az okosok ezt mondják...).
Megnéztem az emlegetett Denont is, télleg tudása alapján jó vételnek tűnik, de ha ennyien panaszkodtok rá, akkor almás...
Még a 70k körüli kategóriában találtam Marantz SR3001et, meg ugye ott van még a kívülről nekem nagyon tetsző Harman Kardon AVR 132. Előbbiről semmit nem tudok, utóbbról azt mondják, hogy inkább muzikális, mint filmekhez való, ráadásul zenében sem minden stílus testhez álló neki, leginkább a ritmusosabb, "tüctüc" zene a terepe. Azért szívesen veszek bármilyen véleményt róla, ha valaki megosztja ide.
Még az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy amiket mostanában nézek, azok mind ilyen 5-600Wos táppal lettek szerelve. Az még hagyján, hogy megszalad az áramszámla, de nem fog ez úgy melegedni, mint az állat? Meg nekem pici szobában lesz, tud ez azért takarékosabb is lenni?
Uhh, hosszú lett, bocsi
.
LöGA
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2071 üzenetére
érdekes.előző sztereo denonom 12éves volt,mikor eladtam,végig tökéletes,hibátlan volt.
most a 2106 megy,sehol semmi rosszat nem olvastam erről.vagy vki tud valamit?
a 1705ösnek az előerősitő része volt a gyenge?hirdetésekben láttam anno,h 1-2 input féloldalas.HKben meg teljes szériák haltak meg anno.
-
Icewind
aktív tag
Elvileg a hivatalos Denon szervíz magyarországon a Totel bt, a Visegrádi utcában... én odavittem, 17ezret elkértek, 3 hónap múlva meghalt, szóval szerintem oda ne vidd. Elég romos ház, egy szoba van berendezve erősítőkkel......
én mégegyszer a Visegrádi utcába el nem viszem, hogy megint így csinálják meg... Kellene valami szimpla erősítő szervíz, ahol emberi árakkal, de megbízhatóan dolgoznak... Budapesti... tud vki ilyet?
-
djtörök
senior tag
Hali!
Egy 4 ohm-os hangfalból lehet valahogy 8 ohm-osat csinálni? -
st81
tag
Nekem denon 1706-os van. Más fórumon több esetben írtak arról a típusú meghibásodásról, amiről ice is írt. Tehát az 1706-os sem mentes a hibáktól.
Nálam 2 éve napi 3-4 órában üzemel, ezalatt talán kétszer volt teljesen áramtalanítva.
Olyan 100-150eFt közötti front hangfalakat tud kiszolgálni, afölött már az erősítő a szűk keresztmetszet a hangban.
Ezzel együtt teljesen elégedett vagyok vele. De itt is érvényes, hogy ki kell fogni a jó darabot.Gubu, mivel a már nem garanciális, a szervíz nem szól az miatt, mert meg lett bontva a készülék. Szépen helyrerakják - ha tudják - oszt ennyi.
-
Gubu
csendes tag
Hello!
Nekem is Denon erősítöm van (sajna).
Most lett benne 7 alkatrész kicserélve erősítő részben és még mindig jönnek elő újabbnál újabb hibák.
Mostmár ott tartok hogy lehet küldöm hivatalos szervízbe ha még eggyáltalán fognak vele foglalkozni
Azt tudja valaki ha ilyenkor már lett javítva maszeknál akkor még a szervíz megcsinálja?
Vagy nem.
Az a baj hogy már 1év 3hónapos és garancia az már nincs
Mértne ilynekor jönne elő baja :S -
csizzah
aktív tag
válasz
Icewind #2065 üzenetére
HI,
Hát nehéz ügy ez, egyébként ha esetleg használt is szóba jöhet, akkor pont most nézegettem hificity-n a hírdetéseket, és kapásból találtam 3db CA 540R-t, 75, 79, és 83E Ft-os árakon, lehet érdemes lenne őket megnézni.
Bár gondolom a negatív tapasztalatod után nem szívesen vágnál bele egy ilyen üzletbe, de ha kifogsz egy normális példányt, inkább úgy mondom hogy nem nyúlsz bele úra, akkor a következő rendszerfejlesztésig biztos probléma nélkül elzenélget neked.
Üdv.
-
Icewind
aktív tag
aki olvassa ezt a fórumot, az ismeri a storymat, egy kétszer tönkrement Denon után új erősítőt keresek 70 ezer körül. Rá is találtam a CA 340R-re, de sajnos beszerezhetetlennek tűnik. Bemásolnám amit a Surányi fórumba írtam, ezek legújabb fejlemények...
"újabb x órányi teszt, vélemény és fórumolvasgatás után a következőre jutottam.
Először is nemhiszem, hogy várni fogok a netdepora 3 hetet, mert ugye még abban sem biztosak hogy egyáltalán jön a kis CA... máshol továbbra se kapható, külföldön még mindig 100ezer fölött.... kár
Utoljára mégegyszer egy táblázatban összesítettem mik jöhetnek szóba.
Yamahát ebben a kategóriában nem ajánlottátok(igaz, több helyen is olvastam hogy kissé szinezik a hangot...), pedig beleférne a költségvetésbe a RX-V461 vagy a RX-V559. Namind1, de azt megkell hagyni amúgy, hogy feketébe baromi jól néznek ki ezzel a vöröses kijelzővel.
Pioneerből a VSX-817 van hasonló árban, gondolom erre se fogtok most rábeszélni. Ahozképest hogy X hete első körben ezt akartam megvenni, most nem áll túl jól szegénykém.
3 komolyabb versenyző marad.
Először is, a CA miatti elkeseredésemben újra számításba vettem a Denont mint márkát. Az AVR-1508 az anyagi keret legfelső határát pengeti, 79 ezer forintért találtam meg legolcsóbban. Persze ez lenne a legtutibb, legbiztosabb megoldás... leírtam már lentebb, hogy nem arról van szó, hogy nem bíznék ebben a márkában, csak mert az enyém(1705) 2x elromlott, az egyéni szoc problem. Inkább olyan ez kicsit mint a mobiltelefon - a Sony Ericsson a kedvenc márkám, volt már több is, de sosem egymás után - ki akarok próbálni valami mást. Kisebb szünetekkel 2 évig használtam a Denonomat, nyilván én is rájöttem milyen szépen szól, valamint megismertem a karakterisztikáját, hangzásvilágát, ami szintén tök jó, de most annyira megismernék valami mást... Tuti lesz még az életbe Denonom, talán majd következő váltáskor visszatérek hozzá.
Onkyo TX-SR505E - ez a darab már jó rég az esélyesek közt szerepel nálam, mégsem került soha első helyre. Nem is tudom igazán megmondani mért, kicsit olyan nem is tudom... talán azt mondanám hogy átlagosan jónak tűnik, olyan jól felszerelt, sok funkciós, jóhangzású cucc lehet, de valahogy nemlátom benne az egyéniség varázsát, valamiért nem tudok 100%-osan szimpatizálni vele. Értem ezt úgy, hogy pl a CA kicsi, talán puritánnak mondanám, kevesebb funkcióval, de majdnem mindenki szerint kiemelkedő hangással. Nekem az Onkyobol hiányzik ez a kiemelkedés, mindenhol írják hogy jó-jó, de senki nem vágódott hanyatt tőle. Az is érdekes, hogy az egyik legolcsóbb 7.1-es cucc(amire továbbra sincs szükségem 5 hangfalhoz). Persze ettől még biztos jó... szerintetek a Denon 1508hoz képest milyen? Hasonló szinten lehetnek vagy valamelyiket jobbnak gondoljátok?
Nah, belépett a képbe egy harmadik versenyző, és van egy olyan érzésem hogy ezért lefogtok ugatni.
Ő pedig nem más mint a Panasonic SA-XR55. Elég sok boltba 90körül vesztegetik, de Edigitálnál "csak" 75...
Nemtudom kinek mennyire jön be ez a full digitális dolog, igazából nem is tudtam meg hallottam róla sokat, ezért ma egész este ezt googleztam, elég sok külföldi tesztbe és fórumba belenéztem ezzel a modellel kapcs.
Negatívumként emlithető, hogy kicsit ez is puritán, nincs egymilio plusz funkcio és lehetőség, ami abszolút nem zavar, mert baromira nem használtam ki a Denont se ilyen szempontból. A másik dolog meg, hogy ha nagyon felnyomja az ember a hangerőt, akkor már nyersen, vagy félre tonalizás, nem szereti ha nagyon meghajtják. Épp ezért kisebb szobákba ajánlják - oda viszont nagyon!!! Sőt egyenesen meglepően jó választásnak titulálják - és itt rá is térhetünk a pozitivumokra, ugyanis a szobám nem nagyobb 25nm-nél, nem hinném hogy gyakran használnám faldöngető üzemmódban. A hangjáról igen jókat olvasni, szinte mindenhol kiemelik hogy részletgazdag. Meg persze kicsi, szép, könnyű, és alig melegszik. Na ebben már sokkal inkább látom az egyéniséget, szerintem van ebbe a kis gépbe karakter. Kicsit olyan mint a CA - egyszerű de jó. Persze, mielőtt letámadnátok, elhiszem hogy a CA-nak mégszebb hangja van ésatöbbi, de ami nincs, arról nincs sok értelme beszélni... Ez legalább van, és jelenleg a CA után képzeletbeli második helyezet, az eddig olvasottak alapján ez tetszik a legjobban. Arról nem is beszélve, hogy a míg a tesztek kisebb hibái ellenére viszonylag jónak találják, addig az olvasói értékelések - ahol több 10, esetenként több 100 user pontoz - meglepően magas számot mutatnak a legtöbb helyen.Igazából onnantól, hogy így látatlanba beleszerettem a CA-ba, majd megfosztottak tőle, úgy vagyok vele, hogy most veszek valamit amivel elvagyok, aztán reményeim szerint fél, vagy inkább 1 év múlva jobb anyagi helyzetben leszek(na meg egyszer a fősulinak is vége lesz), majd újragondolom a hangfalrendszert, s talán majd az erősítőt is. Persze kitudja, távoli jövő. Most viszont muszáj vennem valamit, amióta tönkrement a Denon, üzembe helyeztem 2db 4ezer forintos, kb 12centi magasságú labtec hangfalat - gondolhatjátok milyen - szal nem birom ezzel sokáig.
Hm?"
-
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2063 üzenetére
Köszi az infót!
-
bajnokpityu
félisten
most magamra veszem a kérdést,lévén én is denon tulaj (2106) vok,és szeretem a hangját a CAnak is.összességében:élettel teli.denon olyan mint a kő,CAban meg van élet.persze bizonyos dolgokban meg rosszabb, csodák nincsenek.a denon végletesen preciz,a CA meg plasztikus, kicsit műanyagos, és inkább zenél, mint megmutat.bántó hiányossága viszont nincs.mindkettő már izlés dolga,az átlag erősitők mindkettőnél sokkal bántóbbak.
HM erősitője(még a legdrágább CA HM erősitője is) viszont,mint minden HM erősitő elken, beszűkül,szinpad függöny mögött marad.emiatt az élettelisége a CA márkának nem tud rendesen érvényesülni.
én úgy oldottam meg,h a denon HM erősitő mögött egy CA sztereo van, előerősitett kimeneten át.igy zenei DVDnél a frontok denon előerősitőn keresztül CA végerősitőn át szaladnak. sztereonál meg csak CAt használom.
tegyük hozzá A-B módon nem hallgattam meg egy közepes CA HM erősitőt a denonommal szemben,akkoriban irdatlan drága volt a CA.és nem adott igazi pluszt a denonhoz képest még drágábban sem a HM kategóriában.
-
Geeco
csendes tag
Cambridge Audióban mint márkában én is gondolkodtam anno, de meghallgatni sajna nem volt szerencsém így a Denonnál maradtam, amit nem bántam meg (az ellenfél egy 132-es H/K volt..). Hál isten rendesen müxik, de még csak 2 hónapja van meg, az meg nem idő az ilyeneknél szerintem. Nekem is 2 év gari van rá, remélem nem fog elszállni...
A Cambridge Audio milyen hangkaraterisztikáju erősítő? Úgy értem h hasonló a Denonhoz, vagy teljesen más?
Előre is köszi az infót! -
bajnokpityu
félisten
pont a webshopok a jellemző szürke importos boltok.
cambridge nagyon zenei sztereokat csinál,HMjük is meggyőző volt a többi HMhez képest.de azért mivel ócsó kategória,azért én meghallgatnám valahol fizetés előtt.
első széria semmivel sem rosszabb mint a második sztem.a sokadik szériáknál meg szoktak olcsósitani,ahogy a piac diktálja,h maga a készülék is olcsóbb legyen.
-
Icewind
aktív tag
válasz
scream24 #2056 üzenetére
a cambridge audiot, mint márkát ismerem, csak ezt a modellt nem, mert még túl új. Próbáltam azóta erről is mindent elolvasni, és azok alapján én úgy döntöttem, megelőlegezem neki a bizalmat, illetve kénytelen vagyok, mert nemhogy meghallgatni nemtudom, de még megvenni is nehézkes, mert perpillanat tudtommal nemkapható itthon sehol. Most várok hogy a netdepo tud-e még hozatni...
Amúgy ha nem is több százan, de elég sokan ajánlották igen
mert ez ugyan az kb hangzásban mint a nagyobb testvére (540R) csak kisebb teljesitménnyel + csak 5.1, de nekem annál több nem is kell.
amúgy ha nem tudnak hozatni, szerintem Onkyo SR-505E lesz a vége a dolognak...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
scream24 #2056 üzenetére
igy van.és a szóban forgó termékek között a minőségnek-élettartamnak sincs köze a garihoz.
és mielőtt megkövezne vki,én sem támogatom feltétlen a fekete importot.én denonom is 2 év garos volt.pont azért,mert ezek a hm erősitők annyira sok alkatrészt tartalmaznak,h legalább addig ne kelljen hibát keresni.mindenesetre nagyon megbizhatóak és hosszú életűek általánosságban ezek a cuccok,1-2 tipus kivételével.
-
scream24
senior tag
válasz
Icewind #2054 üzenetére
A garinak tényleg semmi köze a hangzáshoz, nem is azért irtam. És ha tényleg hetek, honapok ota olvasgatsz, és feltünik egy erösitö amiröl eddig semmit, vagy keveset lehetett hallani és gipsz jakab azt mondja, hogy cool akkor egyböl elhiszed?? Vagy több százan irták? Természetesen a te döntésed, de azért megfülelném mielött pénzt adnék érte.
bajnokpityu Ez is egy nézöpont. De ahol a piora 1 év garit adnak, ott valami suskuss lehet. Ha meg nem számitana a gari akkor fekete import, de akkor cirka fél ár. szvsz
-
bajnokpityu
félisten
válasz
scream24 #2052 üzenetére
ez elég buta hozzáállás.arra nem gondolsz,h esetleg szürke-fekete importként érkeztek hazánkba?mint a zacskós winyók,hardverek.1 évet arra is adnak,mert kötelező.
miért van,h akár denont,akár piot lehet 1-2-3 év garival is kapni?tök ugyanaz,csak más a forrás.mellesleg ma szinte minden márka ugyanugy távolkeleten készül.azonos gépsorokon.az 1 és a 3 év garis is. -
Icewind
aktív tag
válasz
scream24 #2052 üzenetére
hogy miböl gondolom... abból hogy hetek óta a témában olvasgatok, forumozok Surányinál(ahol vannak igencsak hozzáértő emberkék) + ismerösök tapasztalatai. A garit senki sem firtatta, az hogy a netdepo ennyit ad, szerintem vajnyi kevés köze van az erősítő hangzásához..
De persze mindenki hallgassa meg maga ha venni akar valamit, aztán döntsön
-
Icewind
aktív tag
válasz
Icewind #2046 üzenetére
persze... visszaírtak a netdepotol...
"Kedves Vásárlónk!
Köszönjük megrendelését!
Hát sajnos fekete színben nincs a készülék. Még csak ezüst színben jött, de állítólag hétfőn eladták az utolsót.. Utána nézünk, hogy mikor lehetne hozzá jutni egy fekete készülékhez és jelezzük."Nemtom hogyha valami nincs, akkor mért lehet megrendelni 1-2napos határidővel..
-
scream24
senior tag
válasz
Icewind #2050 üzenetére
Nentom miböl gondolod, hogy ebben az árban akár a pio, akár a yamaha gyengébb lenne? Nem tom milyen termék lehet az, amelyre csak egy év garit adnak. Még a gyárto sem bizik a legyártott cumojában? A pio a legolcsobb erösitöire ugyan ugy 3 éves garit ad, mint a fél millásra. Azért ez elgodolkottato!!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet jó áron hozzájutni egy Yamaha RX-V459-hez?
Milyen tapasztalataitok vannak az internetes vásárlás kapcsán?Köszi
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2039 üzenetére
Szeva, mint irtam fentebb a hosszú bejegyzésembe, nekem Heco szettem van, csak nem Victa, hanem Superior, bár kicsit hasonlítanak szerintem(még árban is
) [link]
Anno mikor Surányinál vettem, alapbetően Magnat szettet akartam venni, hasonló árban volt... Surányi Feri leültetett a kanapéra, megmutogatta hogy szól a magnat, majd hogy tud valami jobbat: ekkor jött a Heco. A magnatnak doboz hangja volt, mintha valami lepell mögött zenélne, a Heco meg kb olyan volt, mintha élőben ottlennél vmi koncerten, szép tisztán szólt. Megvettem, és az erősítővel ellentétben a hangfalakkal nagyon megvoltam, és vagyok is elégedve, nagyon szépen szólnak.
Victa-t még nem hallottam, de az sem lehet rossz
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Lakásfelújítás van és már most be szeretném húzni a hangfal kábeleket, hogy ne utólag kelljen. Előreláthatóan Genius HT 5.1 rendszer lesz, vagy hasonló kaliber. Hol lehet kapni jó áron méterre kábeleket? Nem feltétlen a csúcs minőség érdekel.
Köszi -
törölt tag
Akkor míg várunk a CA árára, addig tanácsot kérnék (megint) hangfal ügyben. Találtam egy jó árú Heco Victa hangfalszettet. Valakinek van ilyenről bármilyen tapasztalata?
Heco Victa Set 500 - ő az.
Később még veszek hozzá egy mélyládát, de ez egyszerre az erősítővel kicsit már sok lenne. Így megúsznám az erősítő+5.0-t 150k+kábelek árban. Nem ismerem a Hecot, ezért jó lenne, ha valaki, aki találkozott már vele, írna valami véleményt róla.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Icewind #2035 üzenetére
Ha lesz válaszod, lécci írd már be ide, engem is érdekel. De nem akarok írni én is, mert a végén azért emelik, mert ilyen nagy rá az érdeklődés
.
Nézegettem még kicsit külföldi oldalakon, olyan 100k forintnak megfelelő fontért láttam legolcsóbban. De az meg tény, hogy nyilván olcsóbbnak kell lennie, mint az 540Rnek, ami pedig olyan 120k forintnyi fontért található. Szóval nem tudom, ha lesz válasz, okosabbak leszünk.
-
vmatyko
tag
hello
az lenne a kérdésem hogy milyen kimeneti
mintavételi frekvencián adjam a pc-ről digitális
kábelen a jelet az erősítőnek (panasonic sa-xr25)?van ugye:
44.1
48
96
192és ezek miben térnek el?
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2032 üzenetére
még 18:37:04-kor irtam ezt a suranyi forumba("Te kérdezel én (Surányi Ferenc) válaszolok (HÁZIMOZI)":
"Najo, akkor max 70K körül ezeket találtam jobbféle márkákból:
Harman Kardon AVR 132
ONKYO TX-SR505E
Cambridge Audio 340REbben az árban van még a kevésbé "elit" márkából a Yamaha RX-V559 és a Pioneer VSX-817.
Na szal, mit mondtok, ezek közül a Cambridge a legjobb?"látom kicsit hasoloan választottunk
írd meg majd miként döntöttél
-
törölt tag
válasz
Icewind #2031 üzenetére
Kicsit feljebb valaki nagyjából leírta őket:
1. Harman Kardon AVR 132
2. Pioneer VSX-817
3. Onkyo TX-SR505
4. Yamaha RXV-559
5. Cambridge Audio 340R (most már)Ezek nagyjából hasonló áruak, 70k körüliek. Onkyo nem Netdepoban, ott sokkal drágább, mint máshol. DigitalPlazaban pl. csak 69.500 HUF.
-
Icewind
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Icewind #2028 üzenetére
Hello!
Megnéztem a Cambridge Audiot amit írtál, nekem tetszik. Keresgéltem róla véleményeket, nagyjából ezt olvasom ki belőlük:
+ szép a hangja, felsőbb kategóriákkal is versenyezhet
+ elfogadható az ára (főleg egy Cambride Audiohoz)
+ marha jól néz ki (persze ez szubjektív)
- csak 5.1-et tud
- HDMIből nem képes audio jelet szerezni magának, így még egy digitális kábel is kell a DVDhez pl.
- távirányítója elég gagyiÉn ebben a 70k körüli kategóriában gondolkodom (én is épp erősítő vásárlás előtt állok), és én felveszem a jelöltjeim közé. Az tény, hogy nem a tudása miatt adnék ki rá ennyi pénzt...
Remélem segítettem
-
Icewind
aktív tag
hm, surányi forumba leugatták az ilyen 50K körüli piot, yamahat... ezt ajánlgatták:
Cambridge Audio 340R [L:http://www.netdepo.hu/product_info.php?products_id=2925&PHPSESSID=22eecccd7e916185abdf404934b2d94c][/L]hát nem olcsó darab, 70rongy + nagyon új modell, alig kapható még vhol... hm?
-
vmatyko
tag
az ohmokkal nem volt baj. és egy 6.1-es erősítővel is lehet 5.1-et csinálni (vagy 5.0-át vagy sztereot vagy bármit) - nekem is egy 6.1-esem van most épp sztereoban.
amúgy sztem azt érdeklődd meg hogy miért csak 1 év garit kaptál a 3 helyett. nekem is volt hasonló és szó nélkül átírták az 1 évet 3-ra. ("jaj bocs elnéztük") de ne mondd hogy azért kérded mert elromlott
-
Icewind
aktív tag
na sziasztok, leírom az én storymat..
kb 2,5 éve, a Surányi hifinél vettem egy Denon AVR-1705 erősítőt [link] , valamint egy Heco Superior hangfalszettet, pontosan ezt, csak feketébe: [link] - jól lement az ára azóta... amúgy nagyon szépen szólnak.
Épp költözés alatt voltunk, egyéb problémák, csak kb fél évvel késöbb kezdtem őket használni. Körülbelül másfél év múlva, minden előzetes jel nélkül meghalt a Denon. Amit a mai napig érdekes találok, hogy én erre 1 év garit kaptam, ahozképest hogy most elnézve a Surányinál minden Denon erősítőre 3év van... de mind1. Megkerestem az egyetlen hivatalos Denon szervízt a Visegrádi utcában, Westendtől nem messze. Novemberben vittem el, megállapították hogy több alkatrész is tönkrement, majd kb 2 hét múlva elvileg mindent kicseréltek, én pedig 17 ezer forintot fizettem ezért.
2 hónap garanciát adtak a javításra.Murphy-törvény, harmadik hónap: kezdte azt csinálni, hogy ha felviszem a hangerőt, lekapcsol és villog. De nem ám ordításra kell gondolni, hanem olyan magasabb hangerőre, aminek még a 2x-esét is birnia kéne simán. Gondoltam csak túlmelegedett(pedig nincs a rtetején semmi, nyugodtan szellőzhet), de egyre többször megtörtént. Végül néhány napja, ismét megtörtént, csak most egy hatalmas kattanás kíséretében kapcsolt ki, a tetejéből pedig szállt a füst. Meghalt. A harmadik hónapban, mikor állítólag megjavították. Ezúton is gratulálok az egyetlen budapesti hivatalos Denon szervíznek. Mostmár garim sincs rá, megint fizethetek x ezer forintot, remek tényleg... És nem, nincs érintkezés, mikor visszakaptam novemberbe, újrakötöttem az összes kábelt, nagyon gondosan, a tetején semmi, szellőzés rendben elvileg, és baromira nem volt túlhajtva, nem bömböltettem, ideje 90%át halk zenélgetéssel töltötte. Hát ez van.
Csak tűnődök rajta hogy miért ment már megint tönkre. Nem nagyon értek ezekhez az Ohmokhoz és hasonlókhoz, belinkeltem a hangfalakat és az erősítőt fentebb az adataikkal, mondjatok rá valami okosat pls. Igaz azt sem értem, hogy a Surányi Feri mért egy 6.1es erősítőt adott el nekem 5 hangfalhoz, egyszerre vettem őket nála, és Ő ajánlgatott ezt azt.
Lényeg mi lényeg, ha megint megcsináltatom, én nem fogok ezzel már szenvedni, lesz rá gondolom megint 2 hónap gari, eladom a francba, nagyon elegem lett már belőle.
TUDOM hogy a Denon nagyon jó márka, és TUDOM hogy csak én fogtam ki egy ilyen példányt, de köszönöm, most egy ideig nemkérek belőle.Szóval 5.1es erősítő kellene, nagyonmax 60ért...
JVC & Kenwood kiszórva.
Marad: Yamaha, Pioneer, Sony ( esetleg pana? )
Jó lenne, ha elérhető lenne fekete színben, azok nagyon szépek...Nagyjából ez a 3 jöhet szóba, ezeket találtam ilyen árban:
PIONEER VSX-417 [link]
YAMAHA RX-V361 [link]
Sony STR-DG510B [link]nekem amúgy a Pio a legszimpibb...
Még 3 alternatíva, amik csak akkor jöhetnek szóba, ha nagyon rábeszéltek...
Panábol van egy ilyen nagyon kis olcsó, gondolom nem képes túl sok mindenre:
Panasonic - SA-HE40 [link]Ez kicsit kimegy a keretből...
YAMAHA RX-V461[link]Ez pláne kimegy, de ez a legolcsóbb Onkyo.... sajna 7.1 amire megint semmi szükségem...
ONKYO TX-SR505E [link]Nagyjából ennyi. Tudom, hogy elméletben a legjobb választás, a mindenki által ajánlott denon lenne, illetve az én erősítőmnek az 5.1es változata, a Denon AVR-1306 [link] , de mint mondtam a Denontól most kicsit...
Szóval, mint mondtok a felsorolt 6 erősítőre, egymáshoz ÉS a denonhoz viszonyítva?
Köszi előre is
üdv
Ice
-
csizzah
aktív tag
válasz
vmatyko #2017 üzenetére
Hi,
Hát annyi pénzért a Magnat 990-nél jobb szettet szerintem nem nagyon fogsz kapni. Ennél olcsóbban esetleg Koda, vagy a lent említett System Fidelity márkából találhatsz egy pár hangfalat, vagy még azokból sem.
Tipp: Pár hónappal ezelőtt akciósan árultak a MM-ban Magnat monitor 220-as dobozokat,
16e Ft volt egy pár, vettem is belőle egyet, és azt kell hogy mondjam hogy eddíg a legjobb ÁR/ÉRTÉK arányú hangfal amit valaha hallottam. Nem kell tőle hasraesni, de az árát mindenképpen megéri. Egy ideig megteszik frontnak, aztán idővel esetleg be tudsz majd fektetni valami jobb front dobozba és mehetnek hátra surroundnak. Én is annak használom őket, arra mindenképpen jók, és szerintem ilyen funkciójukban nagyságrendekkel drágább rendszerekben is megállják a helyüket.
Esetleg nézz el valamelyik MM-ba hátha él még az akció, és egyben meg is tudod hallgatni.Üdv.
-
törölt tag
Hi!
Ismét jelentkezem, nem sikerült döntenem hangfal ügyben. Viszont beszéltem nálamnál "hozzábbértővel" és már az erősítőben is bizonytalan vagyok. Úgy döntöttem, az egészet szakemberek kezébe teszem, a Tietekbe
.
Tehát van kb 180k forintom, amiből egy házimozi erősítőt szeretnék venni jó minőségű front hangfalpárral. Ha kijön, persze lehet szett is, de fontos a jó minőség (Magnat félék nem érdekelnek). Mindenképpen újban gondolkodom.
Olyat hallottam, hogy hangfalat az erősítő karakteréhez kell választani, tehát pl. a Harman Kardon erősítője pattogós, dinamikus, "szögletes", míg pl. a Dali hangfalak lágyak, kellemesek, "kerekek". Tehát nem illenek össze. Van ebben valami igazság? Ha igen, akkor milyen erősítő-hangfal kombóban érdemes gondolkozni?
Előre is köszi a segítséget!
LöGA
-
vmatyko
tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem
vettem egy pana sa-xr25-ös erősítőt.
hangfalat vennék hozzá.20e lenne 2 frontra (nyilván használtan vennék)
vagy egy 5-össel több egy 5.0-ára.eddig egy ajánlatot kaptam egy magnat monitor 990 setre 26-ért.
Sajnos kicsit többet sem tudok kisajtolni magamból (a hangfalat nem ehetem meg hónap végén).
szal ebből a pénzből érdemes ebbe belevágnom, vagy lenne jobb megoldás?
egyáltalán javasoljátok ezt az összeállítást?
vagy mit javasoltok?
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
A System Fidelity szubjairól mi a véleményetek?
Csak most láttam a márkát neten, sajna teljesen ismeretlen számomra.
Bármilyen infót előre is köszi! -
csizzah
aktív tag
válasz
donw3ga #2013 üzenetére
Hi,
Bár az Onkyo-ból csak az 504-est hallottam, de az jobban tetszett mint a másik kettő, gondolom az 505 csak jobb lehet, szóval egy szavazat az onkyo-ra.
mod
Ha emlékezetem nem csal, akkor azt hiszem Cifu nevű fórumtársunknak épp ilyen gépe van(Onkyo SR-505E) esetleg kérdezd meg milyen tapasztalatai vannak vele.
Üdv.
-
donw3ga
őstag
Sziasztok, átolvasta, visszakeresgéltem de nem igazán tudok dönteni az alábbi erősítők közül:
1. Onkyo SR-505E
2. Harman Kardon AVR 132
3. YAMAHA RX-V461
kb. egy árban vannak, H/K és az ONYO a legesélyesebb.
használat az 50-50% film-zenehallgatás.köszi, előre is
-
fury71
aktív tag
válasz
vmatyko #2011 üzenetére
Mélynyomó nem feltétlenül szükséges, de ezt neked kell eldöntened elég-e a frontokban lévő mély vagy kell a sub is, de ha megvan az 5.0 szett később is lehet hozzá venni mélynyomót. Én úgy vagyok vele, hogy a mozihoz nekem feltétlenül kell a jó mély és ehhez feltétlenül szükséges egy jó mélynyomó.Ebben topicban ha visszaolvasol találsz a témában hozzászólásokat.
-
fury71
aktív tag
válasz
vmatyko #2008 üzenetére
A Pana erősítőhöz az jó választás lehet, de jó lenne meghallgatni mielőtt megveszed persze ha van rá lehetőséged. Teljesítménye megfelelő.
A két éves hangfal neked idős?Vannak 8-10 évesek megkímélt állapotban kitűnő hanggal. A legjobb korban van, persze ha nem volt túlhajtva akkor azok hangfalak be vannak járatva és éppen a megfelelő a hangjuk. Azért is lenne jó meghallgatni hogy szól..
-
vmatyko
tag
olcsóbban, igen
eleve csak használtakat nézek
amúgy 5.1-es vagy 5.0-ás felállást javasoltok? 2 v 3 utas hangfalakat?
Ha 8 Ohm-es hangfalakat akarok rákötni akkor milyen teljesítményűeket vegyek?pillatnyilag egy ilyen Acoustic Solutions-el szemezek: KÉP
egy apron találtam nagyon jó áron "140/190W" ennyi infom van perpill róla
mit gondoltok?
egyenlőre csak frontokat akarok venni (esetleg még subot, ha azt tanácsoljátok), aztán szépen lassan a többit.
-
fury71
aktív tag
válasz
vmatyko #2005 üzenetére
Persze hogy használhatsz 8 Ohmos hangfalakt. A manualban 6-8 ohmig írja, de 4 ohmosakat ne vegyél hozzá. A 6x100W @ 6 Ohm csak annyit jelent, hogy 6 ohmon az erősítő teljesítménye 100W csatornánként.
Konkrétan mennyit szánsz a hangfalakra, mert ez erősen behatárolja a lehetőségeidet.
Én javasolni tudom a HECO, Wherfadale, Jamo, Magnat márkákat, ezekből vannak olcsóbb szettek is úgy 70-80 ezer körül, vagy olcsóbban akarod megúszni? -
vmatyko
tag
jah és itt van a teljes leírás: PDF
a milyen hangfalak alatt azt értem, hogy 2 v 3 utasakat-e (frontnak) subbal legyen a rendszer v sub nélkül.
szal minél több infot mondtok annál boldogabb leszek
-
vmatyko
tag
hahó
lett egy Panasonic SA-XR25-ös erősítőm.
ezeket tudja KÉP(nagy vonalakban: 6x100W @ 6 Ohm)
Kérdés, hogy milyen hangfalakat vegyek hozzá? 5.1-es vagy 5.0-át szeretnék (sztetek melyiket?)
nagyon kis pénztárcájú vagyok szal lehetőleg ne ilyen audifil katalógusból kilinkelt cuccokat mondjatok
ps: amúgy ehhez használhatok 8 Ohm-es hangfalakat is? (ha igen milyen teljesítményűeket?)
-
Geeco
csendes tag
csizzah, SupertFly:
Kösz szépen az infókat! -
SuperFly
csendes tag
hello, sztem az összes sub-nak van a hátulján egy kis poti, amivel lehet a teljesítményét állítani (mivel aktívak a házimozi sub-ok, rendelkeznek saját erősítővel, így az erősítés mértékét tudod rajta állítani, pl 10%, 60%)
viszont ízlés dolga, de legjobb tudomásom szerint általában a nagyobb átmérőjűnek lágyabb, kicsit lomhább, és mélyebb hangja van, a kisebbnek pedig fürgébb, talán pontosabb, és inkább koppanósabb, mint brummogós
de itt ezeket nem tényként írtam le, csak mint véleményt, de remélem segített kicsitmod: Surányiékat én is ajánlhatom
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezősködnék egy kicsit mélynyomó ügyben.
Már megvannak a jelöltjeim, (sajnos a Polk 110es kiesett győrben való meghallgathatatlansága okán) de még van egy dolog ami nem tiszta.
Szal amibe most gondolkozom, az a jamo-nak a 250-es ill 300-as szubja, emellett alternatívaként a Wharfadale pover cube 10.
A szubnak (csak azért írom le, h ne keljen visszaolvasnotok) egy 1306-os denonnal, és egy jamo hcs 418-as 5.0-ás szettel kellene együtt ügyködnie egy kb 25 nm-es szobában.
Viszont az nem tiszta h hogy lehet a hangerejüket belőni.
Úgy értem, pl a 300-asból lehet-e úgymond 250-st csinálni?
Azért kérdezem, mert a napokba felhívtam a fukarékat, ott is dícsérte az eladó a 300-ast, de mondta hogy az tényleg dörren ott is (és ilyen helyen meg nagy a tér ugye).
Itt kezdtem el gondolkozni azon, h a 300-as lehet h túl erős lenne nekem a 25 nm-en. Viszont a 300-as nekem is bejön, főleg amiatt, h a 250-esbe csak 20 cm-es a membrán, de aggódom amiatt, h mivel a 1306-os denon nem valami erős erősítő (legalábbis nálam, lehet h a frontjaimat men tudja rendesen kihajtani) a 300-as sub "szétbrummogná" a rendszert.
Nem szeretném azt, h pl egy vokális számban az énekhang helyett a basszus lenne túlsúlyban.
Szal az lenne a kérdésem, hogy ha pl túl erősnek érzem a 300-as szubot akkor le ehet -e venni kb olyan szintre a hangerejét mint a 250-esé, ill a Wharfi pc 10 szerintetek az említett szubokhoz képest hol helyezkedik el?
Bármilyen infót előre is köszi ezúttal is, és bocs a hosszú bevezetőért!
Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest