- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
Aktív témák
-
leviii69
csendes tag
Ui:. a szobám kb 23 nm-es...házimozira és zenehallgatásra egyaránt használnám
-
leviii69
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés a következő:
Szeretnék majd venni egy 5.1es minőségi,bár "olcsóbb" hangfalszettet,és egy megfelelő erősítőt hozzá....... a következőket néztem ki..http://www.avplanet.hu/VSX-519
http://www.hangcenter.hu/termekeink.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=886&category_id=272
na meg a sub.... http://www.procinema.hu/termek/aktiv-hazimozi-melysugarzo/jamo-sub-200
Szerintetek???
thx... akinek van jobb ötlete ilyen árfekvésben az jelezze
-
ProdyG
őstag
Hi, mkv filmeket nézek MPC-HC-vel.
LCD-TV-vel kötöm össze a gépet, 24hz, tru-motion ON.
Szóval szépen simán mennek a filmek....
Az X-Fi hangkarim digitális kimenetét kötöm össze a házimozi erősítőmmel, de elég sok filmnél amiben több hangsáv van, ha a DTS hangsávot használom, akkor néhány másodpercenként beszaggat a kép. nem durván szaggat, csak megugrik a kép és ez nagyon zavaró.
és a film csak akkor akadozik, ha SPDIF-en keresztül adja ki a DTS jelet a hangkari a házimozierősítőmnek. ha a "use SPDIF"-et kikepcsolom az AC3filter-ben, akkor a DTS-ből átalakított sztereo jelet kap az erősítőm, de így nem szaggat.
tehát csak akkor szaggat, ha DTS-t küldök és közvetlenül SPDIF-en keresztül digitális formában.
mitől lehet ez? tapasztat már valaki ilyet, aki hasonló hardverekkel, szoftverekkel néz filmet?
(ja és a HD filmek lejátszása topikban javasolták, hogy esetleg itt is tegyem fel ezt a kérdést)
-
Zozzy
aktív tag
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #10084 üzenetére
picasaweb.google.com/m/photo?uname=vtechun&id=5469998342738718722&aid=5444287660579246833&start=7
n, ez az a jbl melynyomo, nem ertem, mert netes cuccok szerint 36x37x41 centis, 20 centis membrannal, viszont ezt megmertem es : 36x41x46 centi, 25 centis membrannal, mindez 56 ezerert, csak az az erdekes, hogy a hatara a balboa sub 10/230 van irva, na, kerdesem az lenne, hogy ez eri meg jobban vagy a polkaudio psw 110 ?
ui : telorol vagyok
-
hétalvó
addikt
válasz
KTTech #10080 üzenetére
Nem tudom, de szerintem ezek már nem analóg módon vágnak, nem hinném, hogy lenne a kimenetek előtt szűrőáramkör, digitálisan szétkapja a proci és csók.
BBéci: Én is úgy szerettem sokáig, ameddig nem jött meg az új mélyládám, ezzel vágva szeretem a frontokat, de azért ez a kérdés már igencsak ízlés kérdése. Egyébként nem hülyeség az a 40Hz, ha a frontjaid odáig mennek le, ellehet azt találni., onnan pedig a sub tolja. Mondjuk biztos nem lesz lineáris, de ha nem hallgatsz minden nap frekvencia CD-t nem lehet észrevenni.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Rejtőfan #10085 üzenetére
Gábor11-nek (csak rossz helyre klikkeltem)
Ennyiért , még ha nem is tudja a HDMI 1,4 jel átvitelt (nem volt időm utána informálódni) mindenképpen ajándék áron van ez a NAD HM erősítő!
Az 1,4 HDMI jel átvitelről, most nem szeretnék eszmecserét nyitni, de meggyőződésem, hogy 1,5 - 2 évig, még nagyon sokan, kitűnően ellesznek nélküle.
Front hangfal párt nehéz választani, ami "olcsó" és elnyeri tetszésedet. Ebben nem tudnék ötletet adni. Mindenesetre, Rejtőfan fórumtársnak nagyon igaza van abban, hogy frontokat érdemes használtan venni! Ahogy most pang a piac, eszméletlen jó dolgokat lehet "gombokért" beszerezni!
A fentebb linkelt fórum "piacát" érdemes átnézni ez ügyben is. -
Rejtőfan
csendes tag
válasz
Gábor11 #10083 üzenetére
Én ezt megnézném a helyedben, és e mellé egy nagyon jó frontpár beleférne használtan.
http://www.avland.co.uk/nad/t753/t753lrg.jpghttp://www.avforum.hu/index.php?showtopic=5453, ez a linkje
Ez 90k és még elképzelhető egy kis alku. Hangban nagyon jól járnál vele! (szerintem ez a fő szempont)A frontpárra ez lenne a javaslatom:
http://www.hifipiac.hu/index.php/aprohirdetesek?page=show_ad&adid=4007&catid=24Én, ha maradt volna pénzem az erősítővásárlás után, biztosan ezt venném, de én is gyűjtögetek most egy ütősebb frontra és még kevés a "segély"!
Természetesen ezek saját vélemények, a döntés a Tiéd!
Üdv! -
Gábor11
csendes tag
Üdvözlöm a fórumtagokat !
Segítséget szeretnék kérni és próbálom rövidre fogni.
20,5 m2 alapterület, kevés bútorzat, gipszkarton falak és mennyezet, belmagasság 220 cm, tehát bruttó 45 m3 légtér. Elsődleges cél mozi, a zene is csak rádióadás nagyrészt.
1. Milyen erősítőt a következő igények alapján?: Hdmi (1.4 jövője ?) és 720p felskálázás (a megjelenítőm ennél többre úgysem képes)
Nézegettem: Onkyo tx-sr507,607,608, valamint igen-igen tetszik a Pioneer vsx-919ah.
Ez utóbbiról semmilyen felhasználói véleményt nem olvastam. Valaki ?2. Fenti, vagy egyéb javasolt erősítőhöz milyen frontokat? Úgy tervezem, hogy előbb a frontok legyenek meg, a többi apránként.
3. Mindezekre kb. 200 pénz.
Minden jószándékú segítséget köszönök!
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10070 üzenetére
Komolyabb, drágább erősítők mindegyik csatornára/hangdobozra külön vágási frekvenciát (és egyebeket) képesek beállítani.
Nem hinném, hogy kivételes hangdobozokkal rendelkezem, az automatikus EQ-k mégis mindegyiket LARGE-nak szokták mérni.Évekig használtam a 40 hertzes minimum állásban a mélyládám frekvenciaváltóját, miközben a frontok megkapták az egész tartományt, vágás nélkül. Most a Velodyne SPL 1200 Ultra beállította saját magát, ennek ellenére a frontokra jutó jeleket nem vágom. Egyesek szerint ez marhaság, de nekem tetszik.
-
KTTech
veterán
válasz
Thuglife #10074 üzenetére
Khm... ha a sub nem kap 80Hz-nél nagyobb frekvenciájú jelet, akkor minek a saját vágását is hozzáállítani? Nem logikus a dolog... Akkor lenne szükség a frekvencia beállítására, ha az erősítő nem tenné meg ezt.
Lásd: rendezvényhangosításnál ha nem szórakozunk sokat, 3 sávra bontjuk a jelet: Sub - közép - magas (sztereóban). A végprocesszor nem fogja átállítani a teljes sávú (10Hz-100kHz) 2.4KW-os erősítőt attól, hogy csak kb. 90Hz-ig engedünk rá jelet. -
vtechun
veterán
hi, elobb voltam egyik Electro Worldben, élőben néztem vmi JBL Balboa SUB 10/230-at, 55900 ft-ért. Nemtom, élőben rohadt nagynak tűnt. Ér ez ennyit? Illetőleg van erről valahol vmi specifikáció? Hirtelen nem találtam ill amit találtam nem nagyon hasonlított rá, kisebbnek tűnt kép alapján.
-
hétalvó
addikt
válasz
Thuglife #10074 üzenetére
nem jol tudod, nem kihagyas nem lesz hanem pup nem lesz a frekigorbeben es folosleges a melyladan bekapcsolni a hangvaltot, mivel a normalis hazimozi erosito megoldja ezt.
az en szubomban van egy pupli csokkento aramkor plusszban, amihez nekem nincs fulem se kedvem beallitani.
ha kicsit a frontok erdemes 100-120-ig felvinni a vagast, mert akkor hangosabban tud szolni egy adott rendszer, igaz lehet mar hallani a sub helyzetet.
pupli ott keletkezik ahol atfedi egymast a 2 frekigorbe, de minden hangvaltoban van egy kicsi meg a hangfalakban is, amit igyekszik minden gyarto eltuntetni.
wiki az hogy milyen tartomanyban van mindegy (mely/kozep/magas)
ha ezek a frekik raadasul meg nem is egyeznek akkor tenyleg lehet lyuk, vagy orias pupli is, de ha egyeznek leginkabb pupli lesz.
ha ertitek, pupli
-
Thuglife
senior tag
válasz
ricsik #10073 üzenetére
Látom nem érted...
Ha pl 80Hz-re állítod a frekivágást az erősítőn akkor 80-20000 Hz-ig "engeded rá" a hangszórókra! De azért kell ilyenkor a subot is 80hz-re állítani mert az a legalsó frekvenciájától (subtól függően 20-35 Hz-től) 80 hz-ig adja le a mélyeket és így nincs úgymond kihagyás a frekvenciában! Na eztet jól megaszondtamde remélem érthető!
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #10068 üzenetére
Ilyenkor a vágás az egész rendszerre szól, vagy lehet külön külön állítani (front, sorrund, sub...)?
Alapesetben a hangfalakban nem olyan a hangváltó, hogy nem enged bizonyos frekiket a hangszórókra nehogy tönkre menjenek?Nem csak Doriannak szól, csak véletlenül választ nyomtam...
-
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #10066 üzenetére
A speckót kb. meg sem érdemes nézni, szvsz. 42 Hz-en már olyan kicsi hangnyomást tud... Hallgass a füledre. Nálam pl. 100 Hz-re volt állítva, de túl soknak érzetem a mélyet (Dali C6 szett + Heco Vitas 30) Gondolkodtam is egy sub cserén. Aztán átállítottam a vágást 80 Hz-re és a sub hangerejét 50%-ra, úgy, hogy azért frontok is megszólaltatják a mélyből amit tudnak, így már pont jó a mély és sokkal precízebb is.
-
Thuglife
senior tag
Bocs, nem a frontoknak, az egész rendszerre értettem a 100hz-es vágást! Ezt állította be magának az Audyssey is de hallgattam kb egy hónapot 80Hzel is de úgy éreztem h ott már a frontok részéről lejebb hagy a lendület! Utána meg bekapcsolódik a sub és hirtelen sok lesz a mély! Pedig speckó szerint 42 Hz-ig simán kéne bírnia... Mondjuk ezt zenénél, és azon belül is sok méllyel rendelkező hiphop, Rnb-nél hallottam! Az már a saját hülyeségem, hogy zenénél is be van kapcsolva a sub de nagyon visszafogottan (-6, -7dB) Látszik 15 cm-es hangszóróktól nem kell csodákat várni, meg ugye nem egy "hájend" cuccról van szó!
-
intuicio
aktív tag
válasz
nyunyu #10030 üzenetére
Sanci38
Ezt kaptam ma reggel mail-ba:
Kedves Zsolt!Ha úgymond komolyak a szándékai, akkor be tudunk hozatni egyet demóra és installáljuk Önnek!
Üdvözlettel
Vééégreeee
És azért ez se semmi:
Kedves Zsolt!
Ez a termék nálunk nem megtekinthető. Jellemzően nem foglalkozunk ilyen
kisméretű kompakt házimozikkal több okból, ezeket csak rendelésre hozzuk ha
valaki szeretné megvásárolni.
Amennyiben szeretné megrendelni, akkor kérnék egy megrendelő e-mailt névvel
telefonszámmal címmel. Ha esetleg nem kötött nagyon az ár kérdésében, tudok
ajánlani ugyan drágább de jobb hangú és időt állóbb összeállítást. Ez ügyben
kérem keressen meg telefonon.LoL
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #10060 üzenetére
"a 100 Hz jobban áll a frontoknak"
Ez miként kell értelmezni? Csak a 100 Hz fölötti tartományt szólaltatják meg a frontok???
A lehető legmélyebbre célszerű állítani, amit a hangszórók elbírnak. Vagy 80-ra az összeset, THX előírásoknak megfelelően.Nem a mikrofont spórolták ki a 308-asból, hanem az egész önbemérő szolgáltatást.
-
vtechun
veterán
válasz
Thuglife #10060 üzenetére
ha lenne ilyen mikrofon, azt hova kellene dugni? illetőleg van most is egy kisebb mélynyomó, egyébként én is frontokat large-ra raktam, többit meg small-ra. jó lenne tényleg egy ilyen mikrofon, belőni a távolságokat.
ui: egész tűrhetően besegít a mélyekbe az Orion...
De majd a Polk lesz az igazi, hmm, mondjuk 25%-os hangerőn igy is majd leszakítota a fejem az Outlnader című film elején az űrhajó lezuhanása..
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10059 üzenetére
Nincs vmi ismerősöd akitől tudsz kölcsön kérni egy Audyssey mikrofont? Mert hallom most már nem adnak az alapkategóriás Onkyokhoz!
Amíg nincs sub-od addig úgyis minden mélyet a frontokra nyom az erősítő! Állítsd be úgy, hogy front large, center small, surr. small, sub none (vagyis nincs)!
Ha már van mélyed akkor újra állítani az egészet... én először 80Hz-re állítottam de egy kis hallgatással rájöttem, hogy a 100 Hz jobban áll a frontoknak.. és így is lőtte be magát az Audyssey!U.i.: SZVSZ azt az Oriont nagyon gyorsan leszeded és elrakod a szekrénybe
Annál még a frontok is több mélyet nyomnak!
-
vtechun
veterán
most, hogy normális (Mission mv8) szettem van, és egyelőre nincs normális mélynyomóm (20 ezres Orion 13 centis nyomója megy jelenleg) képbe került az erősítőn belül egy olyan opció is, hogy Crossover Frequency.
Kérdésem az lenne, hogy ez csak a frontokra vonatkozik, vagy center és surround is beleszámít? Mert a frontok "ezerszer" nagyobbak mint a surroundok. Illetőleg, ennél a szettnél mennyinél érdemes meghúzni a crossover frequencyt? 150 Hz volt mikor beszereltem a szettet, most átállítottam 80 Hz-re. Aztán, ha meglesz egy normálisabb mélynyomó, akkor megint átállítom egy hozzáértőbb által javasoltra.
-
foppa
tag
Az egész egy 20nm-es szobába lesz! Elég lesz a teljesítményük, vagy inkább vegyek egy erősebbet?
-
foppa
tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor az alábbi 2 sub maradt vesenyben:
Infinity Classia PSW8
polkaudio PSW110
E kettő közül melyiket éri meg jobban megvenni? Az Infinity most akcióban 10k-val olcsóbb! -
Diplomata
aktív tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10053 üzenetére
15-20e Ft között ki lehet fogni,főleg manapság pro logic erősítőket,még talán dts,dolby dekóderest is.Régebbi pioneer,kenwood,sony,technics,esetleg yamaha,onkyo is.Csak egy példa,mivel nem hirdetési fórum:[link] Alkudni meg szinte kötelező ilyen helyeken,persze csak módjával.
-
Thuglife
senior tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10053 üzenetére
-
Diplomata
aktív tag
válasz
t.rudolf #10049 üzenetére
Szerintem nem erről kell hogy szóljon a hifizés mint fogalom,ezekre abból az időből emlékszem mikor a hülye gyerekek tömték be a házilag mókolt kitudja mekkora méretű ládákat,nyomókat a gagyibbnál gagyibb street racer verdákba,és csak azt hallottad kizárólag még közelről is leengedett ablakkal is hogy bumm-bumm,szépen fogalmazva.Persze manapság is sokan képesek olyan hangfalakat "gyártani" otthonra hogy életveszély
-
Thuglife
senior tag
-
foppa
tag
A Mission mv8-as szetthez milyen mélynyomót ajánlotok? A mission saját, ms8-as ládája jó lesz, vagy nézzek inkább valami mást abban az árkategóriában?
-
Thuglife
senior tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10045 üzenetére
Tipp: Vatera, Teszvesz, Ebay, stb... Ennyi pénzért csak használtat kapsz, és az sem 1-2 éves lesz!
-
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
10-20 ezres kategóriába tudnátok valami viszonylag árához képest erős 5.1-es erősítőt?
van itthon 4 nagy 1 center is sok kis szatelit hangfalam, ezeket kötném rá.
Lehet hogy ez így most elég hülyének tűnik, maga a leírás, de nem nagyon értek ehhez, és szeretnék véleményt és ötletket kérniÜdv: G.
-
ricsik
őstag
Vajon a Denon 1611 le tudja választani a hdmiről a hangot?
-
Thuglife
senior tag
Mivel minden évben kiadnak újabbat, ezért akár évente is cserélgethetnénk az erősítőt, de úgy érzem ha ma befektet az ember egy TrueHD-s, 1.4 HDMI-s erősítőbe az nem fog mostanában elavulni! Én Onkyo párti vagyok és ha vennék akkor most biztos az 508-ast! De kérdezz meg egy "Denonost", ő biztos a Denont ajánlja
-
foppa
tag
Erősítők terén mennyire jó az Onkyo S508? Megéri ezt venni, vagy inkább vegyek Denont? Abból is kinéztem a most megjelenő 1611-es modellt? Vagy ebből megfelelő a tavalyi is? Az 1.4-es HDMI-n kívül lesz valami komolyabb változás?
-
Thuglife
senior tag
Én lassan egy éve használom ezt a "pack"-ot de csak annyit mondhatok, hogy az árát abszolút megérte! És én még 99.900 ért vettem! Aki csak ezt a kategóriát tudja elérni, vagy többet nem szánna rá (ahogy én is) annak tökéletes... A magas és a középtartomány teljesen rendben,a magasok csilingelnek szépen....A mély zenére elég, de filmekhez mindenképp ki kell egészíteni egy subbal mert hamar elfogy a szufla az alsó tartományokban!
-
foppa
tag
Ezek a Mission szettek mennyire jók? Ahogy látom, most soj helyen akciózzák 90k-ért!
-
nyunyu
félisten
-
KTTech
veterán
Hangfal alá állványnak EZ vajon megteszi?:
Épített hangfalaim vannak, és költözés miatt kell néznem alájuk valami tartót, kb. 50cm magasat (és 25cm széleset, 37cm mélyet, elvileg)... ahogy nézem egyelőre maradni is fognak, legfeljebb kapnak még maguk mellé illeszkedő surroundot, centert és sub-ot.
Ilyen hangfaltüskékkel raknám rá.
(közben most látom, ezt nem ide kellett volna, de már nem rakom át a hsz-t...)
-
Zozzy
aktív tag
válasz
gellei #10031 üzenetére
Én konkrétan semmit, ezt inkább rábíznám a nálam tapasztaltabbakra. De egyvalami biztos: mindenképp jobban jársz, ha meghallgatod a rendszert, mielőtt megveszed. Ha lehet, olyan vagy hasonló erősítővel, mint amivel használni fogod. Ha szűkös az anyagi kereted, akkor én is csak azt tudom mondani, mint a többiek, hogy először inkább a két frontot vedd meg. A zenét javarészt úgyis csak sztereoban fogod hallgatni.
Nekem már megvan az 5.1, de zenéhez nem használom csak a 2 frontot. Kipróbáltam 2.1-ben is, de teljesen fölösleges a sub zenéhez, pedig dübörgősen szeretem. Subbal egyszerűen eltúlzottnak éreztem már a mélyeket, közepes hangerőn is rezeg az ablak két helységgel odébb.
Erősítőnél meg vedd figyelembe, hogy nem pár hónapra veszed, ezért ne csak a most csatlakoztatni kívánt eszközökkel számolj! Úgy tervezd, hogy bővíteni is tudd a rendszert! -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10017 üzenetére
A felsoroltak közül nekem a KEF és a Monitor tetszenek leginkább, barátomnak éppen ez utóbbit javasoltam a NAD BD-játszó/AV receiver pároshoz.
A Polk RTi A3 is hasonló árkategória.(#10030) nyunyu
A Streamaudiónál rengeteg Onkyo megtalálható, meghallgatható.(#10027) Zozzy
Halkan csak az igazán jó rendszerek képesek szépen szólni. -
ToxLee
őstag
#10017-es hozzászólásra várom a válaszokat. Köszi
-
intuicio
aktív tag
válasz
nyunyu #10030 üzenetére
Köszi szépen, megtekintem a boltot majd.. Szerintem írok nekik most egy mailt, ezzel az igénylésemmel kapcsolatban.. Eddig 9bolt elküldött a csába..
Szval eddig ugy látom megvagytok elégedve az Onkyos-cuccokkal
Ha bárki valamit tud még írni ezzel a termékemmel kapcsolatban, nagyon várom -
nyunyu
félisten
válasz
intuicio #10029 üzenetére
A nevetséges dolog az, hogy Onkyo-s márkaboltot, bemutatótermet nem ismerek sehol Budapesten.
Westendtol 2 percre a Nagykorut/Hegedus Gyula sarkon mar nincs meg az Annex?
Regen ok importaltak az Onkyo cuccokat.Aha, atnevezodtek a 8 eves erositom garjegyen talalt Annex Zrt-rol Annex Hangcenter kft-re, de ugyanugy Hegedus Gyula 2 a cimuk.
-
intuicio
aktív tag
válasz
#09634560 #10028 üzenetére
Igen nekik is írtam már mailt.. Ő szerintük ez a kis hal tipus, azaz csak megrendelésem után vásárlás elött lehet meghallgatni, de ajánlottak egy kicsit drágább szettet,ami szerintük jobb,az én kiválasztott Onkyos cuccomnál.. Üzletpolitika.. Szval kicsit várakozó üzemmódban vagyok, hátha majd valamelyik boltba rálelek.. Jó Lenne, mert nagyon bejön látványilag,tudásilag
A nevetséges dolog az, hogy Onkyo-s márkaboltot, bemutatótermet nem ismerek sehol Budapesten.. kicsit vicces -
Zozzy
aktív tag
válasz
gellei #10025 üzenetére
Ne azt számold, hogy tudod-e hangosan hallgatni, mert nincs összefüggés. A saját példámat tudom csak felhozni, én a régi Orionokat cseréltem le nemrég JBL Northridge E80-ra, hát kb ég és föld a különbség, és nem a hangerőben. Igaz erősítőt is cseréltem, valószínűleg az is közrejátszik, mert az új frontokat nem próbáltam ki a régi erősítőmmel. De nem hangosan hallgatva is valami hihetetlen a hangzása az előző rendszeremhez képest, az összes frekvenciatartományban.
Most utólag megvettem a rendszerhez való sub-ot is, de zenéhez egész eggyszerűen fölöslegesnek tartom, mert még alacsony hangerőn is rezeg tőle a gyomrom. Pedig a szekrénysor adottságai miatt az elhelyezés egyelőre még csak nem is ideális.
Az egészből azt akartam kihozni, hogy egy álló frontnál sose nézd, hogy a szomszédok mit fognak szólni. -
intuicio
aktív tag
válasz
#09634560 #10022 üzenetére
Szia! Köszi a gyors választ
A TV-m : Panasonic FullHD
A vidikarim: GTX260OC
Mivel a vidikarin 2kimeneti DVI csati van, az ugye foglalt a TV-nek,és a monitornak..
A hangot az alaplapról akarom összekötni optikai kábellel az erölködőhöz.
Maga ez a tipus 90e huf. Csak annyi a gáz még, hogy nem lehet sehol meghallgatni mit tud.. Legalább is nem tudok ilyen üzletet.. Már vagy 10üzletnek küldtem ezzel kapcsolatban mail-t,hogy hol lehetne meghallgatni a terméket -
törölt tag
válasz
gellei #10020 üzenetére
Az Ohmmal nemigen kell törödni. Ezt ezerszer leirtuk már. A 4 Ohmossal nagyobb lesz a kimenö teljesitmény viszont jobban melegszik és hamarabb torzit.
Nem válik kárára ha kevesebb hangszórót használsz. Söt szokták ajánlani,hogy inkább elöször minőségi hangfalat vegyen 2-t és azt késöbb bővitse,mint vegyen vki gagyi (pl.SAL) 5.1-et.Azért minimum a 2 front. -
Thuglife
senior tag
válasz
gellei #10020 üzenetére
Kicsit olvass vissza a fórumban, látni fogod h annyira nem kell foglalkozni azokkal a csúnya "ómokkal"
4-16 ohm között bármilyet ráköthetsz erre az erősítőre és azért se fog csúnyán nézni ha kevesebb hangszórót érzékel a kimenetein (bár azért frontok nélkül nem tudom mit vársz
-
törölt tag
válasz
intuicio #10018 üzenetére
Ugyan az egydobozosokat nem szeretem,de ez amit kinéztél ugylátom,bátran ajánlható,mivel csak erőlködő+hangszórók.Sztem egyenértékű a 308-al.
A tévéd nem derült ki hogy milyenTehát ha a videókártyát (van-e rajta HDMI) és a tévét azért megírhatnád hogy milyen.
Részemről az erölkődőd az "erősen ajánlott" kategória lenne.Az Onkyo "szereti" a techno és a rock müfajt is,Filmre ütős,akciódús filmekre bátran ajánlható tehát ha nem kerül 120-nál többe akkor irány a bolt. Egyéb alternativa: Onkyo 308+ JBL SCL 178. Vagy Mission szettel,amit vtechun is használ. -
gellei
aktív tag
válasz
Thuglife #10015 üzenetére
Ezzel már szemeztem én is.
Az alábbi cucc van hozzá: (rég vettem, de csak kipróbálva volt)
Magnat - Motion Add On 300
Egyenlőre ezzel használnám, viszont nem vágom, hogy ennyi meg annyi ohm-os hangszórók, meg hogy csak kevesebb van rákötve, nem 5.1 az károsíthatja az erősítőt? -
intuicio
aktív tag
Mivel zárolták a topicomat, ezért itt kérek segítséget tőletek.
Nem igazán találtam magyar oldalon erről a tipusról, tesztet, észrevételeket
Onkyo HT-S3305 [link] , [link]
Elvben nemrég jött ki.
Van-e esetleg valakinek ilyen készüléke, vagy tudna-e róla egy kis infót mondani.
Még soha nem volt Onkyo-m ezért is jól jönne egy kis itinerA szobám 13m²
Amihez használnám:
-számítógépről hajtanám a filmeket a FullHD Panasonic TV-re+ innen csatlakoznék erre a kiszemelt erősítőre. Értelemszerűen filmnézés, játékra, és zenére használnám (Trance-Techno)
A számítogép speckóm a nevemre klikk
A FullHD TV: [link]Szóval esetleg akinek ilyen erősitője van, vagy hasonló, azok kérem írjanak
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Kezd összeállni a szett. Yamaha RX-V640 erősítő és egy Yamaha YST-SW515 subom van eddig. Most következnek a frontok. Szoba kb. 20-22m2.
A következő polcsugárzók közül melyek ajánlottak?Mission M32i
Polkaudio TSi 200
Dali Concept 1 vagy 2(használtan)
Kef iQ10
Kef iQ30(használtan)
Acoustic Energy Neo 1(használtan)
Monitor Audio Bronze BR2 (használtan)Ezeket vettem fel a listára, hogy meghallgatom, de ha szerintetek valamelyik nem üti meg azt a bizonyos szintet, akkor kihúzom a listáról.
Előre is köszönöm
-
Thuglife
senior tag
válasz
gellei #10012 üzenetére
50k környékén én ezt az erősítőt ajánlom:Onkyo TX-SR307
-
foppa
tag
Sziasztok!
Ma egy gyors tesztre beugrottam.a Saturnba, és ezt a 2 renszer tetszett a legjobban az olcsóbb kategóriából:
Jamo S506 100k +. Sub200 40k vagy Sub250 70k
Jbl Balboa 125k + Balboa sub 50k
Nagyrészt házimozira használnám és kisebb részben zenére, és abban is inkább koncertfilmeket néznék! Erre melyik a jobb választás?
Ez a Mission MV-8 szett mennyire jó? -
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék házimozit vásárolni, viszont egyenlőre csak 50k van rá. Egy erősítőre gondoltam kezdésnek, mert van egy Magnat hangfalszettem (center+két hangszóró), aztán később vennék valami Front hangfalpárt. 50-ből tudnátok ajánlani valami jó erősítőt az asus O!play-emhez, vagy inkább egy 5.1-es komplett renszert vegyek ennyiért (pl: LG HT503PH)?
Nem értek egyáltalán a házimozihoz, de a TV-m hangjánál szeretném jobb minőségben nézni a filmeket. Általában HD anyagokat nézek.
Előre is köszönöm!
-
vtechun
veterán
na, megvan a Mission MV 8 szett
egyelőre még csak a munkahelyen, nemtom be fog-e férni a swiftbe
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest