Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
T-Tboy #50418 üzenetére
Jártam néhány high-end házimoziban, 20 és 30M forint közötti összegbe kerülőkről van szó. A tapasztaltak alapján egyértelmű, hogy két db 38-40 centis mélynyomó bőségesen elegendő lenne a képen látható rendszerbe. Amennyi most van, az durván túlzás.
A kék membrános ládát néztem centernek, legalább akkora passzolna a frontokhoz. -
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #50379 üzenetére
Amit linkeltem az tápkábel (Nordost Odin power cord), és csak mutatni akartam, hogy mi az igazán drága.
Soha, senki nem állította, hogy a hifiben, házimoziban az ár növekedésével egyenesen arányos a minőségjavulás. Éppen ezért érdemes használt készülékeket venni.(#50402) Stubi28
Mi az a BL? Bajnokok Ligája? -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #50350 üzenetére
Jelenleg, pár hete LCD vetítőt tesztelek, viszont 90 %-ban DLP szokott lenni nálam, többnyire SIM2, szóval tisztában vagyok a képminőségükkel. Lehet borotvaéles és annak semmi köze a színkerékhez, annál inkább az objektív lencséinek. Teljes erővel cáfolom, hogy elmosódottabb lenne, mint a más technológiájúaké.
Most sajnos csak 2 méter széles vásznat nézek 4,3 méterről, nemsokára érkezik a 240-es. Viszont a full HD-ból semmi szín alatt nem engednék. -
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #50330 üzenetére
Első magnóm BRG MK21 volt, mondhatni, azzal a kezemben nőttem fel. Sokol rádió hangszórójára, a bőrtokra tapasztott mikrofonnal készítettem felvételeket. Remélem ez elárul valamennyit rólam és a tapasztalataimról.
Akkoriban nem volt más. Viszont a zenék MP3 helyett, letölthetők veszteségmentes tömörítésű formátumban is, valamint lehet venni CD-ket párszáz forintért. Aki mégis empéhármat hallgat, attól nem undorodom, csak lesújtó véleménnyel vagyok róluk, mert igénytelenek és attól a jellemvonástól, tulajdonságtól undorodom. Ugyanígy vagyok a hazugsággal, de az nem tartozik ide.(#50335) pitepeti71
Vehettél volna 26-32 colos belépő LCD tévét, de 50-es plazmát választottál és nem használtat. Miért? Mert volt, van rá igényed és az helyes.Xtremetuning csak reagált a felszólításodra, hogy linkeljen. Maximálisan igaza volt. Mi oka lenne rá? Mi alapon kérsz tőle ilyesmit?
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #50322 üzenetére
Csak Te érzed fellengzősnek, maximálisan igaza van, minden szó helytálló, amit leírt.
Azon szörnyűlködj, hogy a Nordost Odin tápkábel 3M forintba (8750 GBP) kerül.
[link][link]
És még nem is a világ legdrágábbja.(#50326) Stubi28
Sajnálatos, hogy nem érted a hasonlatot.
Lefordítom: nem fogsz valami ótvar szart rásózni az illetőre, csak azért, mert olcsó, viszont csak bosszúságot fog számára okozni öröm helyett.
Mellesleg - feleségem nagy bánatára - irtózom az akváriumoktól. Halnak természetes élővízben a helye. Ez minden ketrecre, terráriumra vonatkozik, nem tudom lakásban elviselni. -
BBéci
legenda
válasz
Stubi28 #50318 üzenetére
Viszont nem fogsz olyan akváriumot ajánlani, amiről tudod, hogy egy hét múlva megdöglenek benne a halak.
Azok a hangdobozok, amiket linkeltél, abba a kategóriába tartoznak. De tudod mit? Vedd meg a szettet, magasról letojom.(#50317) pitepeti71
Saját üzletemben nem árulnék hulladékot, mer más az ócskapiac és más a házimozi szaküzlet.
Rossz a telefonos példád, mert nem a hangminőségüket hasonlítottad össze, hanem a funkciókat. Hangdobozok esetében csak az fontos, hogyan szól. A szóbanforgó Jamókról leírtam a saját tapasztalaton alapuló véleményemet. -
BBéci
legenda
Azok a 320-as MP3 zenék, amiket a neten el lehet érni, olyanok, amilyenek, teljesen felesleges bármilyen profizmussal egy napon emlegetni őket.
Tehát baromira nem érdekel, mit lehet kihozni a veszteséges formátumokból, zsigerből gyűlölöm mindegyiket és feláll tőlük a szőr a hátamon. Akik olyanokat hallgatnak, azoktól is. Engem taszít az igénytelenség.
Elárulom, én még a kisebb és a nagyobb bitrátájú FLAC között is hallom a különbséget, nem beszélve a tömörítetlen WAV-ról. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #50293 üzenetére
Xtremetuning bölcs tanácsát megfogadom, de előtte megismétlem egy korábbi hozzászólásom részletét.
Letöltöttem egy 280 zeneszámból álló MP3 fájlt, benne rengeteg régi, kedvencemmel. Bitrátája 320-as, készítettem egy 50-es válogatást. Megszólaltattam a rendszeremen, mire a konyhában tevékenykedő feleségem bejött és közölte, ilyen vackot nem hajlandó hallgatni, azonnal tegyek fel helyette normális (CD) minőségű zenét.Nem érdekel a felhasználók többségének igénytelensége. Aki ránézésre vásárol, az nem kér tanácsot egy szaktopikban.
Elárulom, süketszobában kifejezetten borzalmas, zenét hallgatni.
Visszatérve az igénytelenségre, ezzel az erővel pottyantós budin is végezhetnénk a dolgunkat, miféle buta luxus az angol WC. Vagy amit már javasoltam, lakjunk barlangban!
Például nem iszom kannás bort akkor sem, ha nincs pénzem minőségire, inkább teázom, de azt is csakis szálas fűből, nem filteresből készítem.
(#50307) Sanci38
Így van! Viszont az olcsóságra törekvésnek nem szabad igénytelenségbe átcsapnia.
Semmivel nem kerül többe FLAC-ot letölteni, mint empéhármat. Korábban, 15-17 éven keresztül a nagy lemezboltok turkálóiból szedtem össze a hallgatnivalót. Némelyik olyan minőségben szól, hogy egy botfülű is megnyalná az összes ujját. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #50283 üzenetére
"egy teljesen átlagos cucc bőven megteszi, így a kiválasztottak is jók lesznek."
Már megbocsáss, de azokat én hallottam szólni és botrányosan szarok, nem lehet átlagosnak nevezni egyiket sem. Közelében nincsenek annak a Mordaunt Short párosnak, aminek a fényképét linkelted. Viszont nem nevezném őket falra szerelhetőnek.
Ha már az átlagos szót használtad, kölcsönveszem. Egy átlagos hallású ember meghallja a 100 és az 500e forintos rendszerek közötti különbséget, Amennyiben nem, akkor hallássérült. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #50269 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy javított, hanem a pillanatnyi állapot, a működőképesség, a hangzás. Az autóknál lényeges a sérülésmentesség hangsúlyozása, egy erősítő értékét nem csorbítja, ha korábban szakszerűen megjavították.
Inkább a kereslet hiánya és a szűk, speciális felhasználhatóság nyomja le a Crown árát. -
BBéci
legenda
válasz
Stubi28 #50261 üzenetére
Tüzelőnek való mindegyik. A padlásomon van olyan center és két háttér, valamikor 1997-98 táján kaptam egy tartozás részeként. Kipróbáltam és elborzadtam tőlük, pedig akkor még gyerekcipőben járt a házimozi, nem sok összehasonlítási alapom volt. Frekvenciaátvitelük a Pro Logichoz illeszkedik, de azt sem teljesítik, a centerből egyetlen tiszta érthető szó nem jön ki.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #50258 üzenetére
Soha nem fogom megérteni, mi visz rá egy normális hallással rendelkező embert arra, hogy butított, komprimált zajt hallgasson zene helyett.
Inkább fütyörészek, dúdolgatok, de empéhármat nem hallgatok. 6-8 éve rádiót sem, mert az összes adó átállt empéháromra.(#50259) Stubi28
Tegnap már írtam Neked, hogy az állódobozokat kizárólag a padlóra szabad helyezni, fektetni szigorúan tilos. Bornírt ötlet.
Vegyél monitor/állványos dobozokat, de azoknak is fülmagasságban kell lenniük, különben vacak lesz a hangzás. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #50255 üzenetére
Szerintem senki nem találkozott még ahhoz hasonlóval sem, ezért ne erőltesd a kérdést.
(#50256) Stubi28
Azok a hangdobozok dermesztően sz@rok.
Miért szeretnél alacsony frontsugárzókat? Mélyen ülsz a fotelben? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #50239 üzenetére
Ezer éve nem hallgattam Heco szubládát, ezért a válaszom: fogalmam sincs. Feltételezem, nem megy annyira mélyre (fizika), de lehet pontosabb, gyorsabb, megfogottabb, mert ezek elmondhatók a Proson R ládákra.
-
BBéci
legenda
válasz
harcikoca #50227 üzenetére
Azt nem árultad el, hogy pontosan milyen hangdobozt, dobozokat kötnél rá, az asztali kategóriát nem ismerem.
A mélyláda beépített erősítőjének a hangminősége lenne a gyenge pont még akkor is, ha hiperszuper monitorsugárzókat hajtanál meg vele.
Próbáld ki, ha Neked tetszik a végeredmény, akkor nincs értelme lebeszélni róla.(#50228) Martin107
Az első hozzászólást elolvastad?
Milyen tévéd van? Márka, pontos típus? -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
T-Tboy #50209 üzenetére
Fogalmam sincs, milyen hangminőségre képes az Onyx szett, de nem tetszik a (ránézésre) három tökegyforma mélyközépsugárzó és a centerben, surroundokban lévő apró, mindössze 10 centis hangszórók. A frontok 16 centiseihez minimum 13-as passzolna, ha már nem ugyanakkorák.
(#50218) harcikoca
Nem lehet baja. Viszont szerintem semmi értelme. -
BBéci
legenda
válasz
aleister #50198 üzenetére
Azok a teljesítményadatok, amiket a kommersz gyártók megadnak, a valóságban szinte kivétel nélkül utópisztikusak. Soha a büdös életben nem képesek annyi wattot leadni.
Mint minden esetben, ezeket is a hangminőségük alapján minősítettem.Nem dezinformáció, de az a honlap erősen kötődik a Jamo forgalmazójához, Ők üzemeltetik.
-
BBéci
legenda
válasz
Stubi28 #50185 üzenetére
Hangerőt egy árva szóval nem említettem. Hogy jön ide a falbontás?
Azt is rengetegszer leírtuk, hogy a jó minőség nem méret és hangerő függvénye. Viszont az ugyancsak tény, hogy minél jobb minőségű egy rendszer, annál jobban szól halkan és egészen nagy hangerőn is, amire az olcsók nem képesek.
Kiadtál közel 300000 forintot tévére, ugyanakkor a hangzást meg akarod úszni a harmadánál is kevesebből. Ez csak durva kompromisszumok árán sikerülhet. Egy 50 colos G30-hoz tisztességes házimozi rendszer való.
Az én nappalim 22,5 négyzetméteres és kényelmesen elférnek a nagy állódobozok, melyeket semmi körülmények között nem szabad fektetni vagy szekrényre tenni. -
BBéci
legenda
válasz
aleister #50170 üzenetére
A VSX 520 tavalyelőtti, 2010-es modell, az ára is azért kedvező, nem lepne meg, ha már többet nem találnának belőle a raktárak mélyén.
Viszont az említett Yamahát jobbnak gondolom, mint a Pio 421-et.(#50169) Stubi28
A topik teljes népe számára örömet okozna, ha visszaolvasnál és/vagy használnád a keresőt!
Rendkívül idegesítő, amikor heti rendszerességgel, többször kitárgyalt témák kerülnek elő.
Nemrég írtam, hogy annak a Pioneer szettnek a hangdobozai legfeljebb levélnehezéknek használhatók.(#50172) T-Tboy
Vannak hangdobozszériák, amiket jó szívvel senkinek, na jó, esetleg a nemlétező ellenségemnek ajánlanék, ezek közé tartozik a Jamo S. Bár egy bögreszettnél még mindig sokkal jobb. -
BBéci
legenda
válasz
mhmpista #50119 üzenetére
Jack a neve annak, amit Te jag-nak írtál.
A sárga a létező legrosszabb minőségű képátvitelt biztosítja, kompozit, magyarul összetett videojel meg rajta. A piros és a fehér az analóg sztereó RCA csatlakozók.
A komponens teljesen más, azt most ne keverjük ide, csak zavart okozna.
A tévé ki és bemeneteit ismerjük, a Philipsről kellene pontos információkkal szolgálnod, csakis akkor tudunk segíteni. Minden csatlakozóaljzatot megcímkéznek, mellé írják, hogy be- vagy kimenet.(#50122) Dorian
Folyamatosan ajánlgatom a faltól elhúzást, ezek szerint joggal. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #50098 üzenetére
Amióta kínai, ez a helyzet.
-
BBéci
legenda
válasz
mhmpista #50087 üzenetére
Az egydobozos szettek, amilyen a Philips is, nem rendelkeznek normális csatlakozókkal, bemenetekkel, ezért hatalmas hiba olyanokat megvenni. Az meg nevetséges és egyben felháborító, hogy rá mernek írni 1200 wattot.
Nem egyértelmű, hogy melyik készüléken van a digital coaxial csatlakozó?
Nincs jobb megoldás, mint ami topik címében is olvasható: házimozi erősítőt kell venni és ahhoz minden hozzáköthető! -
BBéci
legenda
válasz
Stubi28 #50023 üzenetére
Jól gondoltad, mert annak a filipsz csodaizének a hangszórói nem bírják a nagy terhelést, elolvadhat a lengőcséve tekercselése.
A 20e forintért kapható erősítők egyrészt ezerévesek, másrészt a hangminőségük is erős kompromisszumot kíván.
Hogy nem érted Ginola mondanivalóját, arról csak Te tehetsz. -
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49815 üzenetére
Annak a láncnak egyik eleme sem való sztereó zenehallgatásra, azért lehetett dermesztően vacak a hangzás.
Zanik!
Egy Yamaha hangversenyzongorát ajánlok. -
BBéci
legenda
Ugyanannak a hangdoboznak nagyobb testvérére váltani nem jelent számottevő előrelépést, inkább szériában lépj majd feljebb.
A nőgyógyásznak ne adj pénzt, a bőr hüljön rá a harácsoló fajtájukra. Mostanában indítottak eljárást néhányuk ellen, mert követelték a paraszolvenciát. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Anubis_9 #49757 üzenetére
Ismerem azt a mélyládát, teszteltem. Nem tetszett, mert nagyobb hangerőn jelentős csőzajt produkált, de összességében nem rossz darab.
Nem tudom, mit kell azon indokolni, ha az ember egy hangdobozra azt mondja, hogy nem jó? Egyértelmű, hogy a hangjára gondoltam, ami - szerintem - bűn rossz. Egyetlenegy tiszta, természetes, színezetlen hang nem hagyja el a membránjait. Se mélye, se közepe, se magasa. 3 éve az avx-en, 80-ért árultak egy 5.0 szettet, annyit talán megért -
BBéci
legenda
válasz
Anubis_9 #49747 üzenetére
Azok a hangdobozok még a mostani Yamahádhoz képest is gyenge hangminőségűek, ezért teljesen felesleges drágább, újabb erősítőt venni hozzájuk.
Szubládával együtt, legalább 300000 forintos hangdobozszett való a VSX-921-hez.(#49749) Tamoo
Ne vedd meg!
Nekem újkorában sem tetszett. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #49685 üzenetére
"Bbeci: es mar lehet usbrol jo hangot is kapni?"
Tapasztalatod szerint nem lehet?
Nem az volt a lényeg, hanem az USB kábel hatása a hangra.(#49687) Toobee
Én csak az OPPO BDP95-ről írtam és kitértem a médialejátszási képességeire és a hangjára is. A 93-as nyilván mindenben gyengébb, arra vigyáztak a gyártók. A tápja is nudli a nagyobb tesóéhoz képest, ez mindenre kihatással van. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #49654 üzenetére
Ha már kábel, tegnap részt vettem egy Nordost bemutatón, mely során interconnect és tápkábeleket csereberélve hallgattunk zenét. Cekkk topiktársat kellett volna elcsalni, leesett volna az álla, hogy mennyit számít a 230-as kanóc.
(#49671) Patice
Azt gondoltam, ezen már túl vagy. De még mennyire, hogy van különbség.
Más téma.
Laptop és DAC közötti USB kábelek akkora különbséget okoznak, hogy az döbbenetes. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #49638 üzenetére
Én is magamban tartottam néhány durvább hangvételű mondatot.
Akit zavar, hogy fogyasztói társadalomban élünk, az lakjon barlangban és egyen füvet meg bogarakat, ne házimozizzon! -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49627 üzenetére
Jó, mert kevesebbért adják, mint az új ár fele.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49624 üzenetére
Azután, amikor megvetted a jó autót, ami a házad garázsában áll, következhet a házimozi kiépítése, továbbfejlesztése.
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #49579 üzenetére
"Csak egy példa. Autóban is újat veszel? Pedig ott azért nagyobb értéket bukhatsz, mint egy házimozi szett vásárlásakor."
1984 óta vezetek, eleinte használt autókat (max. 4 éveset) sikerült vennem, mindegyikkel volt valamilyen, kisebb, nagyobb (2x váltócsere) nyűgöm, javítanivalóm. A legutolsót 8 évesen adtam el. Mostani járgányomat újonnan vásároltam 2001-ben, a listaárnál 20 százalékkal olcsóbban. 10 évig szinte semmi (csomagtérzár csere) bajom nem volt, most előjött egy két hiba, például szivárog a tandempumpa.
Ergo: szerintem éppen az autó az a használati tárgy, amiből inkább újat érdemes venni.Viszont hifi és házimozi cuccból csakis használtat.
(#49581) Zanik
Egy fél, vagy harmadáron vett, kipróbált, meghallgatott erősítőnek nem lehet olyan baja, ami miatt akár kicsit is lehetne bukni. Ha néhány hónap múlva romlik el, a javítás szinte soha nem több 5-10000 forintnál. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49556 üzenetére
Nem értetted a lényeget.
Arra akarlak rávenni, hogy értelmesebben költsd el az a 120000 forintot. Sokkal jobb minőséget kapsz abból a pénzből, ha használtat veszel. Például annyiért 3806-ost, 2809-est kapni.
Sajnos Te csak a villogást fogtad fel. -
BBéci
legenda
válasz
Arthemi$ #49540 üzenetére
Az első hozzászólást elolvashatnád!
6 ohmra adták meg a teljesítményt, de ráköthetsz 4 ohmos hangdobozokat semmi baja nem lesz.Szabikaa20!
Ennyi elszórnivaló pénzed van? Új erősítőt csak az újgazdagok vesznek, legyen mivel villogni az ismerősök előtt.
Tisztelet a kivételnek. -
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #49527 üzenetére
Milyen hátterekkel számoltál? Én 20-asokkal.
Csak a hazai forgalmazók árait érdemes nézni.Ha kiveszed az egyik mélysugárzót, vagy a csatlakozó terminált, attól nem szűnik meg a garancia. Én is megtettem a Quadralommal.
Az LS kábelezése ritka gány munka, igazi hülye, aki úgy hallgatja. Azért szeretném tudni, milyen az ES bele?T-Tboy!
Akkoriban ugyanaz a cég - Annex - importálta mindkettőt, azért kínálták párban, csomagban. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49491 üzenetére
A lényeget Dorian leírta, amihez hozzáteszem - legalább századszor - hogy nem az akciós, hanem az eredeti listaárakat kell összehasonlítási alapnak tekinteni.
Egy JBL ES szett, 80-as frontokkal cirka 300-320000 Ft, amihez 150-180000 forintos erősítő való. Azért írtam magasabb felső árat, mert az ES-ek bőven meghálálják, pláne némi belső tuning után. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49487 üzenetére
Mostanában erősen leárazva kínálják az ES dobozokat, ezért határozottan jó vételnek számítanak, viszont nem lennénak arányban az erősítőddel, annak hangminőségével. Legalább 500-as, de inkább 700-as Yamaha való hozzájuk.
-
BBéci
legenda
Nekem is tetszett a hangja és a kinézete is, messze árán felül teljesít.
(#49481) Szabikaa20
Az E és az ES között jókora különbség van, előbbit nem tudnám 2 percnél tovább elviselni. A Yamaha 777 valahol a kettő között lehet.ES tulajokat kérdezem, néztek-e már a doboz belsejébe, milyen a kábelezése?
-
BBéci
legenda
válasz
feketeibiza #49413 üzenetére
Máshol kellene megkérdezned. Egyrészt itt offtopik, másrészt hamarabb kapnál választ.
-
BBéci
legenda
válasz
feketeibiza #49411 üzenetére
Nem ismerem és változtatni sem akarok ezen az állapoton, mert hidegen hagynak a PC-s aktívdobozok.
-
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #49397 üzenetére
Megelőztél. A keverése idegesítő, de a hangminőség és a zene kárpótol. Emellett van 6-7 Botti CD-m, egyik kedvencem. Viszont Adele koncertjéből egy számot tudtam végignézni, hallgatni, annyira nem tetszik a stílusa.
Amit említettél, az Octogon szobája volt és természetesen NAD páros volt a Polkok elé kötve. Szerintem elég vacakul szólt az a cucc. -
BBéci
legenda
válasz
Sanya46 #49371 üzenetére
Alaphelyzetben nullán állnak a szintek és a késleltetés, melyeket első körben, haladéktalanul a helyi adottságokhoz kell igazítani. Erre semmiféle tippet nem lehet adni.
A lejátszó csatlakoztatása tetszésed szerinti, mivel HD hangokkal nem kell bonyolítani az életedet.Tobias40
100e forintból csak a legegyszerűbb, belépő kategóriás házimozit tudod összeállítani, tehát minőségről beszélni csak óvatosan szabad. -
BBéci
legenda
válasz
Sotime #49356 üzenetére
Arra kérlek, tartsd be a Fórum szabályait, különösen azt, amelyik az 5 percen belüli szerkesztésre hívja fel a figyelmet! Folyamatosan szórod az új hozzászólásokat, pedig köteles lennél szerkeszteni az elsőt.
A következőnél szólok a moderátoroknak!(#49308) Pgabor79
Mivel a KCS szerepelt a linkedben, természetesen én is arról beszéltem. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #49324 üzenetére
Használatiját! Nem működik a j billentyűd?
Ha mindezt pontosan beállítod képernyőmenü nélkül, mielőtt idegbajt kapsz, akkor gratulálok.
(#49344) madgie
A sima Dolby Digitalnál a DTS core is sokkal jobban szól. Ez utóbbit hasonlítsd össze a DTS-HD MasterAudio sávval.
Sok filmnél még az OPPO + Arcam AVR400 + Quadral Aurum + Velodyne rendszeren is minimális a különbség. Némelyiknél viszont jelentős. -
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #49294 üzenetére
Foresthez nem hasonlítottam, csak a másik kettőhöz, amik elméletileg jobbak nála. Ezért helytálló lehet a következtetésed. Egy biztos, a HH1 rémesen merev.
(#49298) Sotime
Úgy megy oda, hogy a legtöbb ember számára az a három márka is nonémnek tűnhet, mint a Taga. Viszont az is igaz, hogy a Tagákkal ellentétben, sokszorosan bizonyították, hogy bőven megérik az árukat. -
BBéci
legenda
válasz
Mercutio_ #49286 üzenetére
Sanci szerint megérdemli az ajánlást, a listát Ő állította össze, én csak átfésültem, korrektúráztam.
Ha én írom, biztosan nem kerül bele.(#49287) Viper26
Alaposan hasonlítsd össze a Tagákat a hasonló összegért kapható, ismertebb hangdobozokkal, mielőtt megvennéd. Kicsit tartanék tőle a helyedben.
Bár a Netdepónál semmi értelmes alternatívát nem látok. -
BBéci
legenda
válasz
Mercutio_ #49283 üzenetére
A Yamaha 300-as sorozata a Denon 1300-asának felel meg, ezért hangminőség szempontjából nem látom értelmét a cserének.
Haverom H/K 142-esét próbáltam beállítani, rengeteget szenvedtem vele, megutáltam egy életre. Mindenkit lebeszélek róla.(#49250) Pgabor79
A HH1-est Cinnamonhoz és Chocolate-hoz hasonlítottam, minimális, alig észrevehető különbséget láttam egy 50 colos VT20-on. A Jelforrás 2 db HDMI kimenetes Pana BDP volt, ami eredeti Casino Royale lemezt pörgetett.
Ebből következik, hogy elképesztően jó ár/érték arányú az a KáCsa kábel. Apósomnak vettem ajándékba egy 3 méterest. -
BBéci
legenda
Kevésnek vélem az AVR 255 hangminőségét az ES szetthez, de nem drámaian. Valamint azt gondolom, a Prime megvétele pénzkidobás, jobban járnál egy TV-101 típusú ketyerével, ami csak 32000 Ft. 3 hete megelégedéssel használom, talán vissza sem adom.
Kenand!
Engem büntetni lehetne a hangjukkal. -
BBéci
legenda
válasz
feketeibiza #49149 üzenetére
Dupla volt.
Nálatok is döcögős az oldalak betöltése? -
BBéci
legenda
válasz
feketeibiza #49149 üzenetére
Áruld el, Te mit értesz HD audio szabvány alatt?
Mert mi és mindenki más a Dolby TrueHD és a DTS-HD MasterAudio formátumokat. Márpedig ezek kizárólag HDMI-n közlekednek és belépő kategóriás készülékeken, hangdobozokon nincs értelme megszólaltatni őket. Nem érzékelhető a bennük rejlő többlet. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
kenand #49105 üzenetére
A Te figyelmedet is felhívom az előző hozzászólásaimban leírtakra: Nincs HDMI 1.3 /1.4 kábel!!!
Valamint a 3D mkv adatmennyisége nudli, az nem is igazi, csak fél HD (SBS). Ahhoz a gagyi kábel is megfelel. Mint írtam, 3 méterig a standard-speed kábel is átviszi a full HD 3D-t. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #49101 üzenetére
A HDMI.org [link] nyitólapján is felhívják a figyelmet: ne használjuk az 1.4 megnevezést! Sőt, semmilyen számozást!
Semmilyen példát nem láttam, számozást csak a kóklerek írtak a kábelekre.
Itt van az asztalomon a laptop mellett a Profigold doboz, azon sincs semmi olyasmi, se 1.3, se 1.4. De highspeed sem, tehát korrektek.
99,96% OFC, háromszoros árnyékolás, 24 karátos arany csatlakozóbevonat, superior performance.
2-3000 forintos KáCsa HDMI kábelimen simán átmegy a 3D, de azok csak 1-1,5 méteresek. -
BBéci
legenda
válasz
geri788 #49097 üzenetére
Ideális esetben - ami gyakorlatilag szinte kivitelezhetetlen - a házimozi rendszerek hangdobozai egy köríven helyezkednek el, melynek középpontjában ül a hallgató.
A valóságban az elülső 3 doboztól sokkal messzebb helyezkedünk el, mint a surroundoktól, ami nem probléma, mert hangerő szintekkel és késleltetéssel lehet kompenzálni. Viszont az semmiképp nem szerencsés, ha az 5-6-7-ből valamelyik a többihez képest sokkal közelebb van, mert bármennyire lehalkítod, közelében sem lesz az élmény az optimálisnak. Tehát 6/7.1-nél a surround dobozokat az említett körön kell elhelyezni. Lásd: www.thx.comNem válaszoltál, hány darab 6.1 filmed van? Mennyi ezek aránya az összeshez képest?
(#49094) Patice
Ismétlem: nem létezik 1.4-es HDMI kábel!
Nagyjából másfél-két éve kerültek piacra az 5 méternél hosszabb high-speed" kábelek, amelyek alkalmasak 3D 1080p átvitelre. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #49084 üzenetére
Éppen HDMI kábellel szívok, mert a 2 évvel ezelőtt 49990 forintba kerülő, 15 méteres Profigold nem viszi át a 3D-t. Nem volt egyszerű behúzni a gégecsőbe, megunt kúszhatok, mászhatok a padláson, mire kicserélem.
(#49091) Patice
Igazad van, de az emlegetett esetben - állítólag - minden szabályszerű.(#49087) geri788
Magam részéről semmilyet nem ajánlok, mert szerintem 22 négyzetméterre felesleges a 6.1. Még akkor sem látom értelmét, ha az előírásoknak megfelelően, akkora távolságba tudod elhelyezni a hallgatási ponttól a hátsó centert, mint az oldalsó surroundokat. Ez saccra 1,3- 1,6 méter. Hány darab 6.1/7.1 hangú filmed van? -
BBéci
legenda
válasz
kenand #49064 üzenetére
A HDMI ki- és bemenetekre vonatkozó igényed teljesen elfogadható és ésszerű.
Egyik hátránya, hogy az erősítő bekapcsolása nélkül a tévén semelyik készülék jele (képe, hangja) nem fog megjelenni.
A Pioneer HTP 101 dobozkáit még levélnehezéknek sem ajánlom, a leggagyibb bögreszetteknél csak árnyalatnyival jobbak. Felejtsd el!(#49089) Patice
Tervezőprogram adta meg a cső és a doboz méreteit, azokat ne kérdőjelezzük meg így látatlanban!
A portzaj kialakulása ellen nem sok orvosság létezik, szerencse fontos szerepet játszik.
Nem létezik 1.4-es HDMI kábel, azt csak az interfészre alkalmazzák.(#49086) Pgabor79
Olyan az MV8 hangja, mint általában a 90000 forintos 5.0 szetteknek. -
BBéci
legenda
Ilyen esetekben az induló listaárakat kell viszonyítani.
Az ES80 darabja 110-120 körül volt.Abrion
Headsetet telefonhoz használok, fogalmam sincs, mi köze a házimozihoz. Mellesleg 74 perc után nem kellene hisztizni. Egy nap múlva, ha nem kaptál választ, megismételheted a kérdésedet. -
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #48866 üzenetére
Csak összehasonlítás után lehet válaszolni a kérdésedre.
Milyen szempontból nem vagy elégedett a Denonod hangjával? Miben szeretnél mást, többet?(#48867) hétalvó
Mi a bizonyítékod arra, hogy a Denon AVR-3311 és a Marantz SR7005 belseje azonos? Ebben erősen kételkedem.
Mellesleg a Marantz kb. 100000 forinttal többe került.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Anime filmek és sorozatok
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest