- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Aktív témák
-
python1
veterán
Igen, a center mint már mondtam nagyon kevés az a centersugárzó kínálat ami az én ízlésemnek megfelelő a közép ármezőnyben. Magasabb árkategóriában találnék nekem valót,de az már a többi egység cseréjével járna ,legalábbis erősítőben.
Viszont észrevettem,hogy a HM erősítő saját centerkimenetét használva szinte elszívja a többi hangfal elől az erőt,ha külön végfokot használok csak a center erősítésére,sokkal jobb minőséget ill érthetőbb párbeszédeket,megfogóbb hangzást kapok.
De lehet,hogy bennem keresendő a hiba.Zolika46:én maradnék a frontoknál a centert és háttereket cserélném valamelyik ES szériára,erősítőben valami nagyobb h/k-t ajánlanék hozzá.
Azokban van elég kraft arra,hogy ne fulladjanak ki magasabb hangerőn sem.
Falakra ill mennyezetre mindenképp tennék hangelnyelő paneleket. -
ZolikaE46
senior tag
Köszi. OKsa akkor azt majd felrakom a tv elé... Az erősítő most lesz cserélve Denon AVR-2312-re, A jelenlegi Yamaha RX-V657 ami a mélyeket hajtja az viszont Crown XLS402 Azt is lecserélném szívem szerint, de csak repülnek a 100asok úgy, hogy először erősítő, utána center!
Eddig Dali volt a center, de azt eladtam és vissza raktam a yamaha-t úgy, hogy kell egy másik most! Sub Tipusa 40cm Dld LA1000.15 2x4Ohm, 30cm Dld 500+ új széria!Vetítőt pont most kezdtem el nézegetni, de ami tetszene az nagyon drága... úgy hogy max majd karácsonyra, de inkább jövőre...
(#50417)T-Tboy: Köszi! Igen nem rossz, de ha őszinte akarok lenni nem akkora szám még... kicsi a végfok mert 4ohm-ba van kötve és úgy 2x400w tud. A 4db 40cm subbok darabonként 1000w-k, na most 1db-ra 200w jut az-az meg se mozdul szinte... jó nem azt mondom... mozog a felső szinten minden, a gipszkarton is kimozog vagy 5cm-t
) de jó lenne egy Phonic XP5000 az meghajtaná rendesen 4Ohm 2x1800W. Ameddig nem a sarokba volt a sub ha nem középen úgy a két kicsi Db.-be nagyobbat nyomott! Azok 500w és arra valahogy jobb a 2x400w
-
törölt tag
Nekem Optoma 1690 volt, más referenciám nincs. Azt tartom, hogy a pixelstruktúra közelebbről tűnt el, mint LCD esetén. De annyira sosem mustrálgattam, hogy az életem tegyem fel rá, ma meg már nincs meg. Oka, az előző lakásban, ahol laktunk, nem engedtek vásznat szerelni, a fal meg barack színű volt. A PC-n próbáltam meg kevergetni a színeket, de tökéletes sosem lett. De mondom, ez a dolog már csak emlékeimben él, tehát vitát nem mernék vállalni ezzel kapcsolatban.
Azt viszont én tartom, hogy 3 méter felett nem tudsz különbséget tenni a 720 és 1080 felbontások között. Innentől fogva pedig felesleges a FullHD, logikusan. De ez megint az én véleményem.
zolaas
eszembe jutott a cucc, valami medion volt. Egy olyan emberke, mint pl. öcsém, aki heti egy filmet néz meg, DVD-n, esetleg Divx-ben, bőven hülyének néz bárkit, aki egy heti bérénél többet szán ilyesmire. Valahol megértem. Engem is simán hülyének néz a mostani cuccom miatt, pedig nincs is.De az igénytelenség, vagy igényesség fogalma nem mindenben teljesedik ki. Például egy szarrá tuningolt pár éves Vito-ja van, nekem 20 éves Micra-m
dhcodoki
Az a fajta kombó mozi amúgy engem sem elégített ki, bár különösebben nem vertem a fejem a falba, de tudtam, hogy azért annál jobbat akarok. Mindenesetre egy pár évet kiszolgált. Mondjuk másfeletStubi28
Aztán meg ne bánd!Termi16
Dehogynem értem meg! De nyilván, ha tanácsot adok, nem feltétlen azzal kezdem, hogy nekem jobb van, bár az fél milla volt.
100E-ret el lehet költeni szarul, meg jól. Ezért kértek itt támogatást. Csakhogy az helyett, hogy összedobtatok volna valamit a keretből jött az így szar, meg úgy szar, meg ezt ne vedd, meg azt ne vedd!
De hogy mit vegyen, arra nem érkezett tanács, mármint a kereteken belül mit!szerk:
A 10/9-es példa pedig azért nem szar, mert a vevők nagyobb része még mindíg 100E alatt vesz szettet, és nyilván van ellenpélda is, de azért nem viszik vissza tizesével, hogy ez gáz, hanem használják. Csak az én környezetemből ismerek egy rakat embert, igénytelen kis pöcs mindegyik, akik teljes megelégedéssel használják a szettjüket évek óta.
És eszükbe sem jutott perelni az eladót, mert átverte őket -
törölt tag
DLP-s projektoroknál kicsit elmosódottabb képet kapsz, olyan moziszerűbbet, mint mondjuk LCD-nél, a színkerék miatt. Az én projimon a kép szép éles volt, már amennyire az lehet egy proji esetében, tehát nem beállítási probléma volt. Ezt így nem tudom elmagyarázni, látnod kellene.
De ne gondolj valami maszatra. Inkább úgy mondom, hogy a pixelstruktúra egy LCD megjelenítő esetén egyértelműbb, mint proji esetén, valamint messzebbről is észlelhető.
De amire ezzel ki akartam lyukadni, az az, hogy a 720p cirka 4m-ről megfelelt 110-es képátlónál, akkor 50-nél is jó lesz. Ezért nem adtam felesleges pluszt a FullHD-ért.
-
törölt tag
csak helyreigazítás:
32" FullHD Samut adtam el, és használt 50-es 720-as plazmát vettem. A színvilág ég és föld, a pixelstruktúrát meg amúgy sem látom 4m-ről.
Mertem mindezt azért, mert volt korábban egy 720-as DLP-s Optomám, cirka 100-110-es képátlóval, és az akkor tapasztalataim alapján nem tartottam igényt a FullHD megjelenítésre.
(igaz, projin eleve elmosódott a pixelstruktúra)Amúgy új cuccot szinte sosem veszek, mivel elégedetlenség esetén a használtból, jó eséllyel ugyanúgy ki tudok szállni. Újról ez nem mondható el. Ami az új mellett szól, az a részletfizetés és a garancia.
Részlettől amúgy is ódzkodom, a garancia meg sanszos, hogy a lejárat után érne valamit, mikor már nem érvényesíthető. persze ez utóbbira van is és volt is rengeteg ellenpélda, én még, lekopogom, nem futottam bele.
De akkor is spóroltam már annyit az árkülönbözeten, hogy bármit vennék, ami tönkremegy, még akkor is megérte. -
törölt tag
-
törölt tag
- Ki vagy te, hogy neked linkelgessek? Na ez az, ahol nálam rezeg a léc. Ha mondanivalójában igaza is van (egyébként meg nincs) a stílus azért nem mindegy.
nem érzem például, hogy Veled kapcsolatban is ez lenne a helyzet, pedig nem értünk egyet.Hát a kábelekre meg most mit is mondhatnék??
De csak halkan kérdem. Előfordulhat e, hogy egy ilyen szett büszke tulajdonosának ajánlatát hallva, esetleg - szigorúan magadban persze - elküldenéd valami egyenlítői tájra nyaralni az illetőt, a felmenőivel egyetemben??szerk : a szett alatt azt értem, hogy feltételezhetően aki ezzel kábelez, annak a motyója is a high high end
-
eviktor
tag
Tehát gyűlölöd és undorodsz mindazoktól, akik 320-as mp3-akat hallgatnak. Nem is beszélve azokról, akik a 192-es mp3-at is tudják élvezni, róluk vajon mit gondolhatsz?! Hát még arról a generációról, akik TDK D90-es kazettákra másolt zenéken nőttek fel? Azokat tán nem is tartod embernek?
-
törölt tag
Értem amit írsz, de végletekben gondolkodsz.
Hogy a hasonlattal éljek, értsd, pottyantós budi, vagy kannás bor, azért azt nem hiszem, hogy a Jamo bármit is csinálna ebből a kategóriából. Mert akkor mi a Somogyi???
A segítséged akkor lenne igazán értékes, ha a legjobbat próbálnád kihozni a legkevesebből.
Mivel hangfalakhoz nem értek, átváltanám telefonra. (igaz, ahhoz sem)nekem anno az 5800-as Nokia volt a nyerő, mert rohadt olcsón mindent tudott, kb ugyanazt, mint az akkor megjelenő, és 3x annyiba kerülő csúcskészülék, csak kicsit visszafogottabban. (sajna nem ugrik be a neve, kihúzható fizikai billentyűzete volt)
Persze jöttek a telefonguruk, én meg szépen mindent megmutogattam, hogy lám, az enyém is tudja. na nyilván ugyanúgy meg lettem szapulva, mint most itt.
Ui. kiváncsi lennék, ha eladó lennél a saját üzletedben, akkor sem ajánlanád e az olcsóbb megoldásokat? Lehet, hamar felkopna az állad.
-
bajnokpityu
félisten
kb 1 hónapja jártam utóljára a DACos fórumban.besokalltam,hogy ha nem mérhető a differencia a cuccok között,akkor nincs is. 2 különböző árkategóriájú, teljesen ellentétes karakterű dac chipre épülő DACról leírták,hogy nem különböztethető meg a kettő egymástól. ment az éljenzés,h végre le mert irni ilyet valaki. az, hogy esetleg nem ez volt a gyenge láncszem,vagy,h nincs füle hozzá,az meg sem fordult. megy a népbutítás, és én meg placebótól szenvedek, h tápkábelt csereberélgettem,meg, hogy hangfalkábel helyett simán jó a kerítéskábel, hisz mind vezeti az áramot.
meg mi a francnak nagy keresztmetszetű tápkábel,meg mittomén.borzalmasan lesüllyedt a prohardver fórum szint. most úgy látom,h alulmúlja az AVXet. tisztelet a kivételnek.
kéne egy olyan hely, ahova van értelme járni, eszmét cserélni, és valamennyire fül minőség alapján szűrve vannak az userek. vagy nem is tudom, hogyan kéne csinálni.
-
Ed Parker
nagyúr
-
törölt tag
Bbéci én egyetértek az általad leírtakkal (és a többiekkel is), és valszeg én is hallanám a különbséget.
De a legnagyobb tisztelettel! Te pl. azt írod, nem hallgatsz mp3-at. Nos, nekem a zenéim nagy többsége mp3, némelyik (sajna) 128kbps, ezt még én is hallom. De annyira nem csíp a pisi miatta.
Az én zenehallgatási szokásom az kb az, hogy elindítom, és teszek-veszek a lakásba, főzök, takarítok, vagy a vállalkozást intézem.
Nincs egy "süketszobám" egy kényelmes bőrkanapéval, ahol átadhatom magam az élvezetnek, és nem is kell.
De hidd el, a felhasználók többsége ilyen! ránézésre vásárol, és többnyire elégedett.
Szóval azt gondolom, amit írtam, az nem ostobaság, csak egyfajta igényküszöb, ami jóval alacsonyabb a Tiednél. -
Szabikaa20
őstag
Értem....Egy szak üzletben javíttatom,ahol csak ilyenekkel foglalkoznak.És az én hibámból égettem ki,nem azért égett ki mert magától romlott volan el.Értem...hát ettől féltem én is...
geri788:Hát 50ért nem adnám oda!...
Amúgy gyönyörű hangja van!1hónapig használtam mielőtt kiégettem...
-
Szabikaa20
őstag
Értem....
És arra sem tudnál válaszolni,hogy kb. mennyiért tudnám eladni ha ennyi az új???Persze úgy,hogy már szervizelve lesz...
-
-
aleister
veterán
Köszi a választ!
Esetleg ki tudnád fejteni, hogy miért? Ahogy néztem teljesítményben többet nyújt a Pio (bár számomra elég a 100 watt is), és fícsörökben sem látok különbséget.
Egyszerűen jobb a hangzása?A másikat bár T-Tboynak írtad, de pont most olvastam a Jamo S-426-ról egy tesztet, ahol ezért az árért jó szettnek minősítik. Akkor ez az írás dezinformáció lenne?
-
Stubi28
tag
A szettet egy 20nm-es szobába szánom, és korlátozottan áll a hely rendelkezésre.
Ezen felül már említettem, hogy nem falat bontani akarok, egész egyszerűen élvezni szeretném a térhatás nyújtotta lehetőségeket.
Én nem hívogatom fel a haverokat, hogy ezt nézd meg azt nézd meg, csak meló után, hét végén jól esne néha megnézni némi filmet kikapcsolódás céljából. És persze nem úgy, hogy szét menjen a fejem, vagy a családé, vagy a szomszédé.
Ha te levél nehezéknek tartod a fent említett hangfalakt, tessék, itt a lehetőség, ajálnj egy szettet 50.000Ft-ig. Ha erre az árra is azt mondod, hogy nem kapok belőle az igényeimnek megfelelőt befejeztem és elhatárolódok a topiktól... -
mhmpista
aktív tag
Rendben akkor jack
Na találtam valamit:
http://download.p4c.philips.com/files/h/hts5540_12/hts5540_12_dfu_aen.pdf
Itt a Back connector résznél a közepe fele ennyi van rajta. Nem vitték túlzásba tudom, de valahogy csak meglehet oldani nem? Akár külön kábellel vagy akárhogy.
Köszi hogy próbálsz segíteni. -
bajnokpityu
félisten
no,legalább felpezsdült az élet,a nagy egyetértésben.
én csak azért nem válaszoltam rá,mert én a hecokat,magnatokat kb 8-10éve hallottam utóljára.azokra egyáltalán nem volt igaz az állitás,és egy heco azért nem hiszem,h teljesen elk*rvul.de tényekkel nem tudtam igazolni...sőt, wharfiból a VReket sem ismerem,csak elmondásokból. -
jcage
tag
Ezek szerint jobban járnék, ha m64/m66 helyett inkább pl a 76series felé mennék? Tudom, hogy nem a legjobb ár/érték arányt képviseli a Mission, plusz JBL-t ajánlanak H/K mellé sokan, de valószínűleg maradnék a márkánál. Bár az 5.0 lecserélése ebből már komolyabb tétel lenne anyagilag is.
Amúgy mi a véleményed a Mission dobozairól?Köszi,
J -
Szabikaa20
őstag
Mondjuk nemek nincs nagyon mihez hasonlítani...
Az én JBL Control 5-hez hasonlítottam!
Meg nézegettem az asztali médialejátszókat...milyenek a jobbak?Popcorn,Asus o!play,Dune HD....stb. -
Anubis_9
addikt
Elfelejtettem, hogy van hozzá egy Yamaha YST-SW315 mélynyomó is.
Ez 50.000 volt kb. 5 éve a két Jamo meg 100.000 Ft. Miért találod gyengének a Jamo-m, légyszi indokold? Köszi!
-
bajnokpityu
félisten
-
Toobee
veterán
Tegnap pont láttam egy Audioquest USB-t, azt hiszem Forest szériából, gondoltam ki kellene próbálni, de elvitték
Neked mi a véleményed az Oppo-ról? Illetve olvastam az oldaladon, de nem igazán tértél ki a média lejátszó képességeire. Főleg az érdekelne, valamint, hogy milyen minőséget képvisel zenében. Úgy néztem amazon.de-ről 165 ezer körül be lehet szerezni a régiófüggetlen verziót. Unokatesóm meg pont most megy ki melózni, vele el is tudnám hozatni valamikor.
-
Arnee01
csendes tag
Csak érdekességképp említem, és véletlenül sem vitának (pláne mivel erősen off-topic), hogy mindenki a saját szakmájának, szakterületének (vagy hobbijának) megfelelő területet ismer jól és ezért is ebben a témában mer használtat venni.
Én pl évekig autóiparban dolgoztam, és semmi szín alatt nem vennék új autót, de tudom mit és hogyan kell megnéznem egy használton, hogy jó eséllyes hasonlóan hűséges használati eszközöm legyen, mint a Te új autód. Te pedig nyilván a hifi/házimozi cuccokat ismered oda-vissza.
Talán lehet, hogy a túlzott ismeret és tapasztalat miatt is mondják sokan a saját "területükről" hogy újat aztán nem szabad venni, mert drága és ugyanolyan kaka mint a régi
Nade OFF vége, úgyhogy pl foglalkozzunk az iménti ONtopic kérdésemmel
-
-
Festina86
tag
Bele nem néztem, ezt meghagytam Szabó Zoltánnak. Szegénynek szerintem azóta rémálmai vannak miatta. Bevállalta, hogy a két es80-as frontot és a centert megcsinálja nekem egy nap alatt. Reggel 9-re értem fel a hangfalakkal Pestre és este 7-re készültek el a frontok, a centert meg másnap postán küldte el. Iszonyatosan sok munkája volt vele. Annyira nem értek hozzá, ezért aztán nem kérdeztem bővebben, hogy mi volt, de kicserélte az összes kábelt amiből volt jó sok, meg a tömőanyagot. Egyébként azt mondta korrektül megépített doboz, merevíteni nem kellett, a mély hangszórókat kifejezetten dicsérte, a magasokat már nem annyira
. Bővebben tőle tudod megkérdezni, hogy mit kellett rajta csinálni.
Egyébként jól sikerült a tuning. A mélyekből eltűnt a pufogás, csak a szép tiszta mélyek maradtak. A magas hangokban volt egy kiemelés ami néha elég idegesítő volt, és most ez is eltűnt. Talán úgy fogalmaznám meg, hogy eltűnt a parasztvakítós stílus, a túlzó mélyek és az irreálisan csilingelő magasok, és lett egy sokkal realisztikusabb hangkép. Ami a legjobban tetszik azok az énekhangok, jobban hallható és érthető az énekes. Mintha az énekes tett volna pár lépést előre. Filmekben is nagyban nőt a beszéd érthetősége.
-
ricsik
őstag
Egyetértek, de mindig vannak kivételek. A Dali C6 szerintem pont ilyen. Ha az eredeti forgalmazóváltás előtti listaárát nézzük, akkor valahol 160e körül volt. 80-90 körül kéne hozzá nézelődni AVR-t. Ha a mostani 230e körüli árát nézzük, akkor is csak a 120 körüli Denon 1612 illene hozzá. Szerintem van annyira jó doboz, hogy meghálálná a 1912-őt is, sőt tuninggal még a 2312 sem túlzás. Szvsz.
-
-
Szabikaa20
őstag
Na de nem az van hogy az erösitö árához 2x drágább hangfal kellene?Erösitö 60K körül ezek meg 120k körül a pár!
Zanik:Nekem is tetszik!
-
holodp
aktív tag
Egyelőre sajnos ennyim volt rá.
Úgy voltam vele, hogy később, ha lesz lehetőség, majd kap jobb hangszórókat. De csupa jót olvastam a JBL-ről, és jó áron sikerült beszereznem. Nem is csalódtam benne, panelbe most még jó ez, így is félek néha, hogy feldörömbölnek majd, pedig nem hallgatom hangosan. -
tobias40
veterán
És mi lenne az amit ki tudnék hozni 100-130 ezer ft-ból azok alapján amit írtam?
Nem vagyok egy "vásott" fülű user tehát ezért sem megyek bele a több százezres kategóriákba!
A média lejátszóhoz mi illene legjobban,ebben a kategóriában?Ez az egybe épített 5.1-s mennyire lehet jó nekem?
Philips HTS8140
Gondolom nem egy nagy minőség...Üdv!
-
Sanya46
csendes tag
Tehát ha rákötöm a 6 ohm-os hangfalakat, o-ra állítsam hangfalanként a db-ket, és majd hallás után korrigáljak.- valahol azt olvastam a topik- ban, hogy +-ban ne használjuk a gépet, mert kifeküdhet, etért kérdeztem, hogy ingulásnak minusz 5-6 felé állítsam, vagy kezdjem o-nál.
-
feketeibiza
tag
Én simán 2.0 ba plusz sub ugyebár... filmre zenére...
Stereobaneggyáltalán nem érzem ugy hogy kihasználnám 7.0 ba az erősitőt... kis szoba stb..
Tisztába vagyok mien audio szabványok vannak,de azt nemtudtam hogy opticán keresztül nem megy.
azthittem ezért van a topic hogy kielemezzük nem?
-
ricsik
őstag
Ha már szóba került. A KCE-HH2 és KCS-HH2 közt vajon mi a különbség? Utóbbi majdnem háromszoros áron van. Csak mert a gyári popi kábelt tervezem lecserélni, mert néha a képen furcsa dolgokat tapasztalok. Mintha a kölcsön Monsterrel nem lett volna, de csak rövid ideig tudtam tesztelni. A lényeg, hogy olcsó, de fasza kábelt keresek. Lehetőleg 15 alatt a 2 métert.
Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged