- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
Esetleg erre valaki??? 1,9kg/s az mennyi Ns/m???(Hamgszoronal az Rms adat)
-
madgie
titán
-
Dorian
félisten
Mindkettőtöknek igaza van és egyikőtöknek sem. Valamint a kákán csomót keresés sem áll tőletek messze
5.1-es forrásnál nyilván lekeveri az erősítő a center csatornát a két frontra, ha nincs center beállítva (nem lesz olyan, mintha lenne center is), ugyanakkor az így nem 5.1-es hang, hanem 4.1-es. -
Tomics
addikt
válasz
Deadzone41 #48091 üzenetére
5.1-es hangnál a centerből szól az összes beszédhang. Szóval ha 5.1-be nézed és nincs center, akkor nem hallod mit beszélnek
-
Deadzone41
őstag
felmerült bennem 1-2 anomália:
az 5.1 es tartalmaknál a forrás határozza meg hogy mi szóljon a mélynyomón, vagy a rendszer keresztváltója? ha a forrás határozza meg akkor a keresztváltónak csak stereo módban van beleszólása a dologba?elhagyható elem a center sugárzó? én a rendszeremen stereo tartalmaknál egyáltalán nem hiányolom hogy nem szól a centerből semmi, ugyan úgy szépen össze ér a hangkép, a dialógusok, énekek középről szólnak. egy jól elhelyezett front párnál nem inkább csak ront a plusz egy elem a képben? vagy a hangmérnökök a sokcsatornás felvételeket úgy alakítják hogy feltétlen szükséges a center sugárzó?
-
holodp
aktív tag
Igen, van mélyláda. Beállítottam a frontot-surroundot 90 Hz-re, centert 100 Hz-re. Fura, hogy ezt rosszul mérte be, mert a távolságokat szinte centire pontosan megadta.
Nem tudom, mi zavarhatta. Nem volt semmi bekapcsolva, csak a TV. De csinált még fura dolgot, mérésnél néha kiírta, hogy nem érzékeli vagy a mikrofont, vagy valamelyik hangszórót. Aztán újraindítottam, akkor meg simán ment tovább. Na mindegy...
Jah, és egyébként a Dynamic EQ-nál is fura dB értékeket ír.
Csináljam újra az egészet? -
-
holodp
aktív tag
Megcsináltam végre a mikrofonos bemérést a rendszeren (Denon 1610- JBL SCS178), és a keresztváltóra ezeket adta:
Front: 40 Hz
Center: 40 Hz
Surround: 60 Hz
Ez nekem azért furcsa, mert a hangszórók leírása szerint a frekvenciatartományok:
Center: 100 Hz-22 kHz
Szatellitek: 90Hz - 22kHzNem lesz így majd "lyuk" 70-90 Hz-ig? Vagy jó ez így és ne piszkáljam?
-
MaTTeS
senior tag
Sztereó erősítőket nézegetek Concept 6-okhoz. Hirtelen ezekre akadtam rá: Pioneer, Onkyo, Yamaha
Megvennétek valamelyiket? Olyan erősítőt keresek amelyik "mindenevő", egyedül metált és klasszikust nem hallgatok, és lealázza zeneileg az Onkyo TX-SR605-öt, a keret max. 30.000 Ft.
Az is fontos, hogy távirányítható legyen, ezért esett ki a Rotel a rostából. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48078 üzenetére
Ha ki van számolva, akkor a reflexcső mérete is adott, nincs szükség a Polkot másolni.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48073 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az a hangszóró dupla lengőtekercses?
Az adataiból (Thiele-Small) kiderül, mekkora dobozba kell építeni és a terezőprogramok megadják a szükséges reflexcső méreteit is. Gondolom nem csak úgy, vaktában, hasraütésre számolgatsz.(#48072) daniel2121
Nem furcsa, csupán elektrosztatikus. A hifirajongók többsége imádja a Martin Loganokat, jogosan. -
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48073 üzenetére
A hangszóró Thiele/Small paraméterei alapján bármely tervezőprogram megmondja neked a szükséges dobozméretet és a reflexcső hosszát és a nyílás nagyságát (területét). Utána egy kis számolgatás, aztán lehet vágni a lapokat...
-
skoos
őstag
JBL ES80 szteróban (első lépésként) jó párosítás a 609hez?
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48070 üzenetére
Szereztél Polk mélyhangszórót?
-
Szabikaa20
őstag
Egy Polk PSW110-ben milyen atmerojü reflexcsö van?Ha valaki meg a hosszat is tudna az +
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #48064 üzenetére
A Focal Chorus passzolna hozzá, viszont Martin Logant nem kötnék házimozi rádióerősítőhöz. Centert és háttérsugárzókat is nehezen találnál az Aeriushoz.
(#48065) lzs79
Erre inkább nem válaszolok, mert tényleg hülye kérdés. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48060 üzenetére
Én most polk rti a3-al mozizok és mivel vannak szomszédaim az albérletben,ezeket is csak kulturáltan hallgathatom
De majd egyszer a saját lakásban...
Nekem 9-es diamondok voltak elötte,de azok is jól szóltak,a maguk kategóriájában. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
A Gotham SPK 2*2.5 kábel mellett döntöttem az ES30-hoz. Érdemes lenne árban drágább kábelt vadásznom hozzá? Itt ahogy olvastam megoszlanak róla a vélemények. Az ebben az árban lévő Kácsa és Inakustik kábeleknél vajon jobb? Érdemes banándugókat tetetni a végeire? Én csak az erősítő oldali végéré gondoltam. -
Termi16
őstag
Nyilván ugyanazért az árért jobb lesz a harmad akkora hangfal, már csak az anyagköltség miatt is
.
Ha viszont inkább mozira kell, akkor a nagyobb dinamika és a komolyabb mélyek miatt ajánlott álló hangfalakat venni. Persze ez már hely függvénye is, illetve pl egy 30kg-os behemótot nem célszerű betenni egy icipici szobába a falaktól 20cm-re. -
törölt tag
Tudom, neked több a tapasztalatod, de kíváncsi lennék, milyen varázsszert dobtak be az interferencia ellen? Hány hangszóróból választhatták ki azt a hármat? Én akkor is jobban szeretem, ha nem ennyire borsos az árcédula, s a doboz reprodukálja a hangot, (zenét), s nem előállítja.
(#48056) Egy jó állvány sokat dobhat a hangképen, s az sem mindegy, hová teszed a dobozt. A kicsiket érdemes kissé rátolni a falra.
-
BBéci
legenda
Könyörgöm, hagy már a polcozást!
Belépő kategóriás erősítőhöz ugyanúgy passzolnak a belépő kategóriába tartozó állványos kisdobozok, mint az állók. Meg merem kockáztatni, hogy a mélyátvitelt leszámítva nem hallanál köztük különbséget. A szoba mérete sokkal inkább meghatározó.
-
Zanik
addikt
válasz
bajnokpityu #48050 üzenetére
Én nem akartam leszólni. Többen is írták nekem, hogy a belépő kategóriás erősítőhöz inkább polcsugárzót válasszak. Illetve, hogy adott árért jobb polc frontokat találhatok használtan, mint állót. Szóval most már nem tudom, mit higgyek. Azt írod rocker/diszkós, nekem viszont tényleg mozira kell.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48050 üzenetére
Ezek a te dobozaid voltak?
Megtaláltam a hardverapron -
törölt tag
válasz
#09634560 #48033 üzenetére
Szerintem nagyon jó dobozokat lehet készíteni kettő darab hangszóróval is, a klasszikus iskola szerint. (Lásd a BBéci által nemrégen említett Heybrook.) Ha már subláda is kerül a rendszerbe, főleg, ha zenét is akarok hallgatni, akkor bizony kétutas, legalábbis preferált. Szerintem...
-
-
törölt tag
A többutas természetesen jobb de az csak 1 tényező a sok közül, ami miatt jó hangja van az adott hangdoboznak,sőt: olcsóbb kategóriában jobb kétutast venni mert az olcsóbb 3 utasok hangváltói felejtősek, inkább rontják a hangképet.
Olyant nézzél ami 2-3 év mulva is kapható lesz,ES szerintem annyira elterjedt hogy használtban is kedvező áron kaphatsz hozzá centert és ES20-at is. -
Arnee01
csendes tag
válasz
ginola #48027 üzenetére
Igen, ezen én is gondolkodtam, csak ajtó-ablak-erkély... szűk a mozgásterem, és valahogy be kell osztani négyzetmétereket, szóval külön moziszobára nem jut egyelőre.
Ennek ellenére (remélem) nem lehetetlen ebből a felállásból valami élvezhetőt kihozni, így próbálom a legjobb kompromisszumot megtalálni, úgyhogy ehhez köszönöm a(z eddigi) tanácsokat és észrevételeket.
-
lzs79
csendes tag
-
-
Termi16
őstag
Ezt a hány utas a hangfal témát el kéne felejteni. Kit érdekel? Hallgasd meg, ha tetszik, akkor nem mindegy? Amúgy sem igazán számít ebben a kategóriában szerintem.
Engem annó JBL ES vs Studio széria közötti választásnál mindenki az ES-re terelt, aztán meghallgattam őket egymás mellett, és tényleg ES lett, igaz a 90-es.
Ha mégis Studio-n gondolkozol, az Örs Vezér téri MM-ban van egy pár kiállított 100k-ért. Ha más nem, meg tudod hallgatni.
-
Arnee01
csendes tag
Az alábbi elrendezésről van szó:
- kékek az első hangfalak + center
- pirosak lennének a hátsók
- narancs pedig az ülőgarnitúraszerk: nem sikerült rendesen a linkelés, sorry
-
spiky03
veterán
-
krenkoka
tag
Sziasztok!
Tegnap voltam MM-ben és érdeklődtem dobozok felöl. Dali Lektor 6 5.0-ás szett 320K körül lenne ha egybe elhozná valaki, ami azért nem olyan rossz ár érte.
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48009 üzenetére
Google --> beírtam, hogy "polk audio PSW 110" --> képek keresése. Ez olyan nehéz?
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48000 üzenetére
Gugli a barátod: két kép a kiszedett hátsó panelről.
Szerintem nincs elválasztva a dobozon belül. Egy légtérben van a hangszóróval. Így legalább van egy kis légáramlás, hűtés, amikor üzemel a hangcucc.
-
Dorian
félisten
válasz
Arnee01 #47999 üzenetére
Fel a falra egy-egy konzolos polcot. Majd a surroundokat erre, befelé, a hallgató irányba fordítva.
(Én Ikeás "Lack" típust használok, 4 kilót még elbír) Olcsóbb, jobb és esztétikusabb megoldás, mint egy izgő-mozgó falikar.
Legjobb bizonyára egy-egy jó magas, masszív hangfalállvány lenne, de ilyen méretben nemigen vannak, ill. ha van mocsok drága, ágyúval verébre megoldás -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48000 üzenetére
Ha szétkapod, két kérdésre meg is van a válasz
Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest