- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
KTTech #36699 üzenetére
Akkor viszont nem értem, mit szuttyogtak eddig.
A 3000 euro nem meglepő, de kíváncsi leszek, tud e borítókat kezelni, stb....
+ tényleg jöhetne valami részletesebb leírás róla. Remélem a napokban megjelenik.
Pont most akartam elkezdeni HTPC-t építeni..., legfeljebb várok kicsit. -
zetecR
addikt
válasz
KTTech #36627 üzenetére
Ezzel a dinamikakompresszióval kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Az erősítőmön 1-9-ig lehet állítani a mértékét, van egy MAX állás, egy OFF, amire azt írja a manual, hogy "a hangsáv szűkítés nélkül kerül reprodukálásra".
Továbbá egy STD, amire viszont a kövezkező a szöveges megjegyzés: "A hangmérnök által előírt teljes dinamikatartomány kerül reprodukálásra".Ezek szerint az OFF és a STD ugyanaz?
De akkor miért van rá külön lehetőség?Persze meg kellene hallgatni...
-
jos3ph
tag
válasz
KTTech #36633 üzenetére
Csak elmegyek Amerikába, újrakeverni a FastFive angol DTS hangját, vagy Steven Spielberg egyik filmjét. A kutyafáját, Vin Diesel beszélhetne hangosabban is, a széfet meg húzhatnák halkabban ak**aéletbebelemostmán
Ki tart velem?
Komolyra fordítva, nem volt még ilyen gondom, a legjobb kizárás, másik erősítő teszt volna.
-
jos3ph
tag
-
törölt tag
válasz
KTTech #34522 üzenetére
Na én is ezt irtam hogy jó kiépités kell neki.Valóban: nekem is D osztályú erősitő van a mélynyomómban,ami pioneer Lehet hogy a 300x Onkyoval lehet tuloztam kicsit.
Cekkk: van benne valami,de nekem egy ismerős is mondta hogy a 608-as hangja melegebb,jobb a 609-nél.Még a 609-el nem volt szerencsém (vagy szerencsétlenségem). -
mike1978
tag
válasz
KTTech #33933 üzenetére
Igazat adok neked, addig a szintig, hogy van aki nem teheti meg a drágább dolgokat, de olyat venni, ami olcsóbb és aztán nem leled benne örömed az meg pénzkidobás, tehát ha nincs sok akkor a keveset meg ne dobd már ki az ablakon...mert rá van írva hogy sony!
Nekem sincsenek millióim, és nem a legújabb trendeket követve vásárolok, és 100e körül valóban lehet ésszerűen vásárolni, de nem egy Sony hangfalszettet...
Annyiszor ajánlották már itt a fórumon az emberek az értelmes és használható belépő kategóriát-...kéne csinálni egy olyan táblázatot, ami segít a bizonytalan vásárlónak, amolyan éppen aktuális futó modellek legjobb ár/érték arányú termékei, címmel....tudom nem könnyű, mert kinek ez-kinek az tetszik de vannak adott árkategóriában favoritok...
JBL SCS178
Harman/Kardon HKTS szettek
Proson Event szett
Wharfedale szett (bár rühelem, de még mindig inkább mint a Sony)
Mission szett....stb
A vélemény pedig valóban az enyém, szubjektív, és egyéni, de ha egy nyilvános forumon valaki kérdez akkor mindenki ennek tükrében reagál....és még1x nem megbántás a cél...a szemek felnyitása sokkal inkább! -
cekkk
veterán
válasz
KTTech #33751 üzenetére
Na majd át olvasom ezeket.
Köszönöm!Most reggel jött meg a szerver, épp most telepítem.
Akkor majd utána lehet frissítem a bios-t, viszony én hülye nem vettem beépíthető keretet, amibe meg voltam számtech bolt, ott nem árulnak ilyet, se derékszögben elfordított sata kábelt
Majd amikor rendelem a vinyókat, meg plusz memóriát akkor megrendelem ezeket is
Most meg pakolom rá a 10.04 szervert -
BBéci
legenda
válasz
KTTech #33735 üzenetére
Nálam ez így nem fog menni.
Filmnézéshez marad a mostani helyzet, külső merevlemez USB-vel csatlakoztatva a tévéhez vagy a médialejátszóhoz. A le és feltöltés terhét szeretném levenni a laptopról. Egy 200-250000 forintos gépet luxus ilyesmivel koptatni, de lehet, hogy rosszul gondolom. -
robi-k
őstag
válasz
KTTech #33723 üzenetére
Ez furcsa, nálam több mint 70 MB/s az olvasási és több mint 52 MB/s az írási sebesség
Biztosan ugyan-arról a NAS-ról beszélünk
A torrent-ről letöltött filmek tárolására meg nekem nem kell RAID, ha mégis tönkre megy valamikor a lemez, legfeljebb még egyszer letöltöm, ha kellesz egyáltalán az a film.
És nem mindegy, hogy 70eFt, vagy 17eFt -
cekkk
veterán
válasz
KTTech #33697 üzenetére
Freenas-t próbáltam nekem valamiért nem volt szimpatikus.
Most a Ubuntu 10.04 LTS szerver van fent, és azzal szórakozgatok, én azt a szervert vettem meg amihez adtak még egy 250es vinyót mert tegnap 3 ezer ft volt közöttük a különbség és mondom akkor annyit megér. A támogatási idő miatt raktam fel ezt.
Jó ötlet ez a ZFS, bár én annyira nem ismerem a raid technológiát, mert soha nem használtam, így majd még ezeknek utána kell olvasnom bőven, és meg találni a legjobbat, bár ez szimpatikus mert a raid5 annyi baj volt ahogy hallom, hogy ott folyamatosan mentek volna a vinyók.
De majd lehet zaklatlak ez ügyben
Tegnap mit le nem szívtam a mappák írás olvasási jogosultság kezelésével a terminálban
Volt még oprendszerek tárgyam, de szerintem az utóbbi pár napban többet tanultam a linuxról, mint azokon az órákon egy fél év alatt
DM-Fan
Sajnos semmilyen tapasztalatom nincs velük, szerintem itt Debrecenben egyiket sem lehet meghallgatni.
A polnak nem nagyobb a membrán felülete? Lehet az mélyebbre menne. -
sb
veterán
válasz
KTTech #33437 üzenetére
Ez a fogyasztás engem is érdekelne.
Csak belépő szintű cuccokat nézegettem, konkrétan egy Onkyo HT-S3305-öt, aztán itt a topicban ajánlották az 5305-öt is. A datasheet-et megnézve ütötte meg a szemem a 300W körüli teljesítményfelvétel.
Akkor idle átlagban számolható a 25-30W? Működés közben ha van jel hogy alakul ez? Gondolom ott már erősen függ a leadott teljesítménytől... -
Integra
titán
válasz
KTTech #33454 üzenetére
muszáj. azért terveztem így a villamosságot, hogy se a tv, se a beamer, se a házimozi receiver, műhold receiver, media player, ps3 meg a többi, semmi se fogyasszon áramot kikapcsolva (standby-ban). feleslegesen nem pazarlunk áramot. úgy tűnik ez lesz az ára. na mindegy, akkor is így lesz.
viszont egy picit para van a műhold beltéri miatt, mert úgy tűnt, ohgy ha kihúzom a konnektorból (áramtalanítom), utána bekapcsolásnál azonnal telepíteni meg beállítani akarja magát. ez meg kemény dolog, mert 1200 csatornát talál meg 300 rádió csatornával, fw frissítést keres.. ezt minden alkalommal csinálná, akkor viszont nemtom micsináljak.. ja és a legjobb: hangja van a notebook hdd-nek benne, hallom ahogy idle-ben "kattog" néha... nem lesz ez így jó -
€uro
őstag
válasz
KTTech #33440 üzenetére
Azért érdekel a fogyasztás, mert szó szerint éjjel-nappal működni fog az erősítő. Egy számítógép lesz rákötve, és ezen keresztül lesz megszólaltatva minden.
A napi 24 óra legnagyobb részében nem fog szólni semmi. Például amikor az ágyon olvasok, beszélgetek valakivel vagy éppen alszok. De az erősítőnek mindig készenlétben kell állnia a munkára, mert bármikor felugorhat egy Windows ablak, vagy például kaphatok hangjelzést Skype, MSN vagy e-mail üzenetek érkezéséről. Természetesen ilyenkor a hangfalaknak azonnal meg kell szólalniuk.
-
€uro
őstag
válasz
KTTech #33437 üzenetére
Köszi! Ez így jól hangzik. Féltem tőle, hogy akár több száz wattot is fogyaszthatnak függetlenül attól, hogy szól-e rajtuk valami vagy sem.
De ugye a úgy értetted azt, hogy nincs rajta bemenő jel, hogy valójában van rajta, csak éppen a csend szól? Tehát olyan mérés érdekel, amikor mondjuk rádiót hallgatsz, de éppen nem szól semmi a rádióban, hanem néma csöndben van az adó.
-
Peak
addikt
válasz
KTTech #32927 üzenetére
Alapértelmezettként tiltva van minden eszközön a jumbo frame, az MTU a default 1500 volt mind a routeren, mind a NASban, mind a PC/notebookon, a többi eszközben nem tudom mennyi lehet ez.
próbálkoztam 1492vel, s a neten található egyéb "praktikus" MTU értékekkel, mindhiába.
elvérzett a sok csodakütyü. csak 1 legény maradt talpon a vidéken. -
Peak
addikt
válasz
KTTech #32919 üzenetére
A hálózat központja egy TPLink 1043ND gigabites router.
A falakban CAT6 kábelek.
A tároló egy NetGear ReadyNAS NV+ 8TB NAS Gigabites LANnal, CIFS/NFS megosztással.Az asztali PCm 24MB/sec olvas, 18MB/sec ír rá, csak úgy, mint a notebookom szintén gigabit lannal. Teljesen kiválló a CIFS megosztás.
Az m2ts fájl 3-6MB/sec bitrátás video/audio streamet tartalmazott, értelem szerűen max. 6MB/sec átvitelre lett volna szükség.
A PC és a notebook minden probléma nélkül játszotta a NASról a fájlt VLC/BSplayer/MPC lejátszókkal. Tehát a CIFSel nincs gond.
Az Acer RevoView R100, a Popcorn C200, a Hyundai MBox, a WD Live és A.C.Ryan DVR képtelenek voltak ugyan erre az egyszerű 6MB/sec ( 48Mbps ) stream áthúzására.
Ezek mind Realtek 1073DD és Sigma 8643 chipeket tartalmaztak.Egyedül az A.C.Ryan PlayON!HD2 volt képes problémamentesen áthúzni a NASról ezt az m2ts fájlt. Realtek 1185DD chipet tartalmaz.
U.i.: az Acer EasyStore H341-as is 24-25MB/sec olvas és ír szintén gigabites LAN porton, tehát a NetGear NAS is tökéletes CIFS beállításokkal rendelkezett.
-
BBéci
legenda
-
ricsik
őstag
válasz
KTTech #21985 üzenetére
Ezzel vitába szállnék. Az a 100e ár darabra értendő, ha a többi fal is ilyen típus akkor az 3 kiló feletti összeget takar mély nélkül. ahhoz szerintem egy picivel jobb való pl HK 255/260 vagy Denon 1911, vagy esetleg egy Marantz 5005. Akkor nem alulról súrolná az erősítő a hangfalat, később nagyobbra váltás esetén még jó lenne. Szvsz.
-
wwl
csendes tag
válasz
KTTech #21276 üzenetére
Szia
Nem lehet, hogy az adott HDMI bemenethez véletlenül másik hangforrás van hozzárendelve az erősítőn...? (nálam így működik a PC-s összeköttetés: HDMI-n megy a kép és optikán a hang)
Az erősítőben van 4 db HDMI bemenet és 1 kimenet.
Az erősítőben ugyan abban a HDMI aljzatba volt a kábel bedugva mikor a Dune-t próbáltam és nem jött hang és akkor is mikor a DVD lejátszót kötöttembe aminél volt hang.
Optikain és Koax-on jön hang de ugye ezeken csak DTS és DD hang jön a True és DTS HD hang nem illetve lekonvertálva jut csak át, ezért szeretném használni a HDMI kábelt. Pont emiatt cseréltem le az erősítőmet a napokban erre a Denon 1911 re és most nagyon szomorú vagyok hogy valami miatt nem jó. -
jones965
Modder
-
Tosee
őstag
válasz
KTTech #19697 üzenetére
Az SPDIF kimenet az alapértelmezett kimenet?
Próbáltam alapértelmezettként is, de semmi...A videokártya HDMI audio deviceként megjelenik a választható hangkimenetek közt?
Nem sajnos! Több drivert is próbáltam, de nem sikerült beállítani...
Nvidia Vezérlőpultban a HDMI csatlakozón a hang engedélyezve!
Megpróbáltam azt is, hogy felcserélem az spdif kábel ereit, hátha rosszul csatlakoztattam, de nem jó! -
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #18533 üzenetére
Esetleg, ha van otthon pl. optikai kábeled, kipróbálhatod még azzal, hátha úgy nem csinálja (kizárólag spórolás esetére). Egyébiránt szervíz.
Az a wharfi center a semminél biztosan jobb, de csodát ne várj. Gondolom nem passzol a többi komponenshez, szélsőséges esetben még ronthat is az összképen, főleg ha nem tudod a hangerőt külön beállítani csatornánként. Szerencsés esetben valamivel érthetőbb beszéghangot kaphatsz.
-
madgie
titán
válasz
KTTech #18374 üzenetére
A hivatalos oldalról letöltött legfrissebb, ez esetben a v1.4.2499. Valamelyiket néztem a közelmúltban az orosz oldalról is, nekem az is vacakolt.
szerk: hozzá kell tenni, hogy gépfüggő, az otthonin sz*r, a boltin meg jó.
-
madgie
titán
válasz
KTTech #18372 üzenetére
Többünknél is kicsit bugos az új MPC-HC, van ahol csak teljes képernyőre váltásnál fagy meg, ha be van állítva neki a tartalomfüggő képfrekiváltás, nálam meg apró szaggatásokkal játszik mindent, AC3-mal, külső kodekkel, bárhogy. Na mindegy, a lényeg, ha valaki így jár, attól még más progikkal is megy az SPDIF kimenet alaplapiról is, nálam a VLC meg a KMPlayer is szépen kiküldi, igaz, ott is be kell állítani.
-
lean
aktív tag
válasz
KTTech #17751 üzenetére
manapság már csak rendelkezik a gyártója HDCP licencszel
, persze ezt így nem állíthatom biztosra, szvsz nem nagy összeg, egy próbát megérhet...
A Missionokat még nem bírtam egyedül kibontani, várom a segítséget hozzá.
Annyira nem lehetnek nehezek azok a frontok, h lefektetve nem bírnád kihúzni őket a dobozból -
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17522 üzenetére
Bocsánat a 10e forintot a mélyek közti különbségre írtam, példaként, hogy tudom az is számít...
Ez a malac nem rossz választás, bár még nem hallottam a hangját normálisan, viszont jókat írnak róla.
Az AVR 255-ös HK vs Marantz NR-1501 csatát megnézném kíváncsiságból azért, de biztos, hogy egyáltalán nem rossz.A mélyre ismét azt tanácsolom (mint már előttem mások is), hogy nézd meg, hallgasd meg az általunk említett mélyeket alternatívaként, mert jobban járnál velük.
Az "5 évre" csak azt mondom, hogy egy jó rendszert szerintem max. minimális változtatásokkal, de több évig fogsz megelégedéssel használni, kivéve persze, ha rád szakad a bank.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest