Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Aktív témák
-
skoos
őstag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Termi16 #47896 üzenetére
Azért gondoltam leírni ezeket a követelményeket, mert volt nálam kölcsönbe egy új Pioneer VSX 521 vagy 421 nem is tudom már, hogy melyik de a Media Marktban lett véve.. 60e Ft körül. És a Sony helyére berakva, egyszerűen szörnyű volt a hangja. A hangokat nem lehetett megkülönböztetni egymástól, semmi dinamika nem volt benne.. akármit állítottam.. akárhogy csináltam.. éreztem, hogy gyenge.
Mindig is álmondtam egy H/K-ról
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Termi16 #40728 üzenetére
egyébként használtan nem sok sztereo erősitő van 40-60között.
ha akarod egy tuningolatlan 935ös rotelt kölcsön tudok adni néhány napra, kb jövő hétvégén,de ez alatta van az összegnek.(hogy hangja mit ér,azt nem vetetted fel,tuning nélkül egyébként kb annyit ér,mint a többi 40rugós)Dorian,amúgy minek,ha van dacod?
1 előnye van a belső DACnak,hogy nincs adattovábbitás. nálam ez a gyenge pont,de ezen majd dolgozok.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Termi16 #40190 üzenetére
A 815 szerintem nem ér 160-at. Ellenben ezzel a kiváló szettel, ami nagyon korrekt áron eladó. avforum!
Eladó JM Lab COBALT 5.1 hangfalak.
front: 816 Signature színben
center: CC800 Signature színben
sub: SW800 Signature színben
Surround: SR800 Technic színbenA hangfalak esztétikailag, műszakilag kifogástalan állapotban vannak.
A surroundok doboza is megvan.A hangfalak egyben eladóak.
ár:400.000Ft
-
Gál István
senior tag
válasz
Termi16 #40193 üzenetére
Értem. Szerintem hasonlóan jártál mint én régebben a Dali C8-al. Épp hogy meglett a Denon erősítőm, be voltam sózva hogy kell egy hangfalpár és elhamarkodottan, rosszul döntöttem. Szerintem 18nm-re egy jó monitor doboz tökéletes. Mozira meg körbepakolod a sorroundokkal és subbal és kész.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #39496 üzenetére
Csak hogy tiszában legyél/legyen bárki vele hogy nem csak az erősitő kerül 300 ezerbe,hanem a teljes rendszer 5.0-val.
A hozzászólásodból ez nem volt sztem kivehető. Ha igen sorry érte!
Látom szerkesztetted. Én az új árát értettem: pl. Onkyo 508+ JBL Es vagy Polk TSI hangfalak. -
erdoke
titán
válasz
Termi16 #39365 üzenetére
Jelenleg 190e Ft a 180-as, és 250e a 190-es 5.0 szett ára. Utóbbival én magam is szemezgetek néha, de jó lenne egy alig drágább Polk szett mellett meghallgatni, a 2 vs. 5 év garancia is számíthat hosszabb távra tervezőknél. Nyilván a 190 árát mesterségesen fent tartja az EISA díj egyébként...
Abban egyetértek, hogy már a 180-hoz is jobb lehet egy kicsit combosabb erősítőt párosítani. -
balajti
tag
válasz
Termi16 #38556 üzenetére
pedig az a hely jó lenne neki, mert a centerem nem fér be oda így meg maradna ott egy üres hely ami nem valami szép. közben leszedtem a burkolatát és megnéztem, 2 venti is van benne, de egyik se megy. nem lehet hogy beindulnak ha kritikus lenne az érték. a táp rész ami nagyon melegszik de ez érthető, többi olyan épp hogy csak forró kezd lenni.
-
KatonaT
aktív tag
válasz
Termi16 #38447 üzenetére
Eddig ugyan így volt beállítva a másik erősítőmmel...
Próbáltam Splash PRO-val és PowerDVD-vel is és semmi!
Kiteszettem a régi erősítőt ma aztán be az újat! rádugtam a HDMI-t kipróbálni és úgy nagyon jó de betugtam az optikait mert azzal szeretném használni és azzal csak sztereó hang...
Nem állítottam át semmit csak a HDMI-nél!
Meg már próbáltam állítani a hangnál is .....
1 dolgot nem értettem a jvc erősítőnél sem a Realtek Digital Outputnál speciális beállításoknál az alapértelmezett formátumnál csak 2 csatorna és a bitráta állítható de csak 2 csatornával...
De ezt már néztem a régi erősítőnél is mégis volt DTS és AC3-5.1-is rendesen! -
Poplacsek
senior tag
válasz
Termi16 #37636 üzenetére
Ez nem egy "csavarós-szorítós" RCA dugó véletlenül?
Lazítsd (csavard) ki teljesen, aztán told rá az RCA aljzatra és szorítsd rá (csavard rá) miközben tolod a csatlakozót az aljzat felé... Na ezt jól leírtam, de sztem csak annyi bajod van, hogy megszorított helyzetben nem megy rá a foglalatra a csatlakozó dugó, ami természetes..Ha nem akkor szori!
-
BBéci
legenda
válasz
Termi16 #35259 üzenetére
Érdekes a hangerő szint kérdéskör. Az Arcam AVR500 50-55 között remek mozihangulatot teremtett, afelett le akarta bontani a házat. A 400-zal 75-ösön mozizom, de 80 az igazán ütős. Leírása szerint 7x90 wattot ad le, az 500-as tízzel többet, ami elméletileg elhanyagolható különbség. Talán a bemeneti érzékenységet kell megváltoztatnom, bár mindkettő gyári alapértéken volt, van.
Távirányítójukat jobb nem is említeni. -
robi0604
őstag
válasz
Termi16 #34870 üzenetére
A legtöbb HK, amivel találkoztam, skálázásban egy kicsit talán másképp épül fel, nem annyira lineáris, ha szabad így fogalmazni.
Ha azon gondolkozol, hogy mennyire kell feltekerni egy 100-as skálán a hangerőt, az nem a legjobb, mert az egyik 70-en, a másik 80-on tudja ugyanazt, de nem minden esetben azért, mert gyengébb lenne.
Váltig állítom, hogy az egészséges mozihangerő után a HK-ban még mindig lesz tartalék az Onkyo-hoz képest és nem fog fulladozni, szétesni.
A 608 az más tészta, ott a mély-kiemelése miatt érzed kicsit dinamikusabbnak és sztereón erősebb, de ez is hajlamosabb a hangkép szétesésére hasonló hangerőn.
-
Dictator^
veterán
válasz
Termi16 #22087 üzenetére
Megnézem majd akkor azzal, amúgy nálam is elég nagy a kábelrengeteg, főleg, hogy a számitógép kábelei is az asztal mögött mennek.
De holnap rászolok, és megnézem nálam ezt.
Van egy 5M-es hdmi kábele, ami elég vastag, meg van egy 5m ami nagyon vékony (vékony volt nála bedugva).Erősitő : Onkyo TX-SR 508 + Polkaudio RTi A3.
De rászolok, azt megírom mi lett a változás (ha lett).
Kössz. -
bozont
veterán
válasz
Termi16 #20779 üzenetére
Még nem sikerült, de közben én is rátaláltam erre az EDID problémára. Egyelőre megvárom mi a fejlemény a gyártók részéről. Mondjuk az AMD-től már jött válasz, hogy írjak a Yamaha supportnak mert ez valószínűleg EDID probléma és ők majd segítenek vagy új firmware-rel vagy új EDID infóval. Na majd meglátjuk ez már csak jövőhéten derül ki.
A másik lehetőség hogy vagy a vga-t vagy az erősítőt cserélem le, amit nem nagyon szeretnék, bár most ez a Marantz NR1501 elég csábító és ha az erősítőmet kicsit bolti ár alatt sikerülne eladni akkor kb 10-15k ráfizetéssel meg is tudnám venni. szerintem megérné. -
fatallerror
addikt
válasz
Termi16 #20768 üzenetére
"5.1-es rendszerben a front-center-surround-szub dobozokra költendő összeg az erősítő árának legalább duplája legyen,"
én ennek függvényében néztem, nem tudtam h az 5.0át kell nézni, bocsi
nyilván hallás alapján választok de ár alapján ha 12 szett passzol attól még a típushoz csak 5-6 való ténylegesen, és időt spórolok magamnak és a boltnak is ha szűkített listával megyek be a boltba
de hagyjuk ezt az ár dolgot, szetteket mondjál léci a 608ashoz, küldök bííííírt :Đhétalvó: köszi, felkerült a listára
-
fatallerror
addikt
válasz
Termi16 #20750 üzenetére
csak beszélgetünk szóval nehogy félreértsd, nem kötözködöm de én az első hsz alapján jutottam arra h a 608ashoz a TSi 300 vagy inkább a 400as szett elég mert a 400as subbal együtt 250 ezer tehát majdnem a duplája a 608 120-130 ezres árának :] ti írtátok az RTi A5 ill A7es szettjét ami 400 ezer v több tehát a triplája az erősítő árának ezért összezavarodtam és ezért kérdezősködtem ilyen hülyén
a 608 alá egyrészt azért nem mennék mert kitudja mikor repülök ki a családi fészekből és viszem a cuccaim nagyobb szobába másrészt meg én a streamelés miatt még 1 708ast is kihasználnék :]
hangfalnál azért talán szabad 10 évben gondolkodni és mivel nem olcsó dolog ezért minden baromságot megfogok kérdezniés mivel sok évre veszem ezért gyűjtök tovább ha a drágábbat kell megvennem :]
a jelenlegi palettához (denon 1911 és a 608as onkyo) akkor ha leírjátok ártól függetlenül mely hangfalszetteket nézzem meg (és a hozzájuk illő subot) akkor szerintem hangfalkérdésem nem lesz több :] legalábbis remélem -
fatallerror
addikt
-
Vidala
senior tag
válasz
Termi16 #20619 üzenetére
Én is épp ezen munkálkodom. Tegnap este végigpróbáltam néhány lejátszót (XBMC, TMT5trial, MPC-HC). Eddig egyik sem tökéletes, de a MPC-re kaptam egy linket hogyan is kéne "felturbózni". Sajnos már csak átfutni maradt erőm, legkorábban ma este tudom folytatni (sajna dolgozni is kell közben), viszont ígéretesnek tűnik. Ha bejön, akkor úgy gondolom nem nagyon kell más a gépre.
ZOmbi:
Vacak a kábel amit vettél. Sajnos az, hogy 2,5x annyiba került mint a "gagyi" 1000Ft-os, még nem feltétlenül jelenti, hogy 2x jobb is. Fogyasztói társadalom van.Nekem most 4 db HDMI kábelem van otthon. 2 HAMA (Home Theater széria), 1 amit még a TV-hez rendeltem anno, nem is tudom a márkáját, és 1 H/K, amit a DVD játékos mellé csomagoltak. Szerencsére egyikkel sincs gond, sőt mindegyik hoz egy elég jó színvonalat is (egy-két megcserélem-kipróbálommal már szórakoztam, de nem vittem túlzásba, mert amit látok-hallok alapvetően minőségnek mondható). Persze olyanra még nem volt alkalmam, hogy mondjuk egy 5x annyiba fájó Audioquest, vagy Futuretech kábellel tudtam volna összehasonlítani őket. Persze egyik sem 1K v. 2K-s kábel így sem.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #20481 üzenetére
Én egész eddig úgy tudtam, hogy játékoknál is megy a térhangzás. Ezzel szemben hirtelen ketten is állítottátok, hogy analóg kell hozzá. Meg is lepődtem.
Az tény, hogy voltak problémák HDMI-n, de úgy emlékszem ez a különböző HDMI verziók közti különbségeknek és a másolásvédelmi eljárásoknak volt köszönhető.
fatallerror:
Az input lagról csak annyit tudok, hogy sokan a TV ellen is ezzel érvelnek ha játékról van szó, de én még nem tapszataltam. Nem tudom, hogy ha közbeiktatsz egy erősítőt, akkor mi lesz. Nem olvastam a témában és sajnos kipróbálni sem tudom, mert egy régebbi rendszerem van.
Azt viszont vedd figyelembe, hogy ha az erősítő nem támogatja a standby passthrough funkciót és így van összeköte a rendszer, akkor be kell kapcsolni az AVR-t ahhoz, hogy képet kapj a TV-n.
A kinézett Onkyo 608 úgy tudom támogatja, de mintha sokat (20-30 W) fogyasztana ebben az állapotban. Szerintem kérdezz utána, nehogy meglepetés érjen. -
törölt tag
válasz
Termi16 #20474 üzenetére
"Ha pedig játszani szeretnél, akkor analógon is össze kell kötnöd..."
Pedig a HDMI-n átmegy a 7.1-es LPCM hang is. Cifunál a már korosnak számító 4870-esen a gyakorlatban is működött:
"Játékok alatt is működik a 7.1, az erősítőn olvashatóak szerint 7.1 LPCM módban kapja a jelet. Az EVE Online-ban, HL2: Episode 2-ben és az UT3-ban volt kipróbálva, egyből működött tökéletesen a térhangzás, nem kellett semmi hókuszpókusz."
-
fatallerror
addikt
válasz
Termi16 #20474 üzenetére
aha tehát ez a zöld, fekete, narancssárga beletud menni az erősítőbe is, amatőr kérdésben király vagyok
pont ezért kérdezek meg mindent h ha majd megvan a pénz és itt a rendszer ne lepődjek meg h ez sem meg az sem jó, köszönöm ezt a választ és a későbbinek is a kábelesválaszt, akkor elméletileg nem kell majd 50 ezret kábelre költenem (remélem)inkább a polk tetszik adatok ill külső alapján de a fülem dönt úgy is meg a pénztárcám, 200 körül szeretném sub-al együtt megúszni a hangfal dolgot, 6 éve 1 szutyok creative p580as pcs 5.1em van gondolhatod h mekkora váltás lesz ez, fősulis vagyok és ezt a 600 ezret se lesz könnyű összeszedni, tárgyam már szinte nincs is így rendes 8 órás (hogy fogok majd edzeni is járni
) melót akarok majd amiből netto 90-100e körül befolyik és akkor nyár végefele meglehet a házimozi
de mondhatsz/mondhattok még hangfalakat ha az erősítők rendben vannak és megnézem az árát és majd kiderül :]
a normál hangerős fogyasztásra tudtok értéket mondani? csak nem fogyaszt több 100 w-ot
-
fatallerror
addikt
válasz
Termi16 #20453 üzenetére
zavar van még mindig :]
akkor úgy kérdem h hogy kössem a pc-m az erősítőre ha azt akarom h minden hang megszólaljon ahogy kell nekik (a sztereo sztereoként, a játékok 5.1-e 5.1ben stb)
(egyébként sb audigy hangkártyám van, amitől gondolom el kell búcsúznom)a felsorolt cuccok közül egyébként bármelyik jó választás? br lejátszót abszolút nem tudom milyet érdemes venni 50e alatt, csak úgy írtam azt a sonyt
kábeleket mit kapok? pl hangfalkábelt is vennem kell vagy minden kábelt kapok kivéve a hdmi és egyéb igényt kielégítő kábeleket?
hdmi-ből mi a különbség a 20 ezres és a 6 ezres között?
bocsánat a sok kérdésért
-
-
törölt tag
válasz
Termi16 #19007 üzenetére
Akkor éri meg jobbb hangkártya,ha sztereó erősitőt teszel rá. Onkyo 508 árához keveset hozzzátéve már nagyon jó,szinte tökéletes sztereó erősitőt lehet kapni. Ahhoz érné meg jobb hangkártya véleményem szerint,mert a Burr&Brown így is egészen jó DAC-okat gyárt. Debben kérd ki BBéci véleményét is: sztereóban ő jobban otthon van.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #19003 üzenetére
Ha digitálisan küldöd ki a jelet,akkot nem kell a DAC és nem kell másik hangkártya sem. Ha HD kell,úgyis a vidkártyán keresztül (HDMI) kell küldened tehát ilyenkor a hangkártya semmit sem számit. Akkor számit,ha a hangkártyával dekódoltatod és PCM vagy analóg jelet küldesz ki. Az előbbire semmi szzükség,az utóbbi előnye inkább jobb sztereó vagy analóg bemenetes erősitőnél lenne. Szvsz.
-
Vidala
senior tag
válasz
Termi16 #15548 üzenetére
Bocsi, nem is igazán neked szántam, hanem v.attisnak, illetve úgy általában reflektálva a felvetésedre. Amúgy eddig nekem is a Denon és a H/K tűnt a legzeneibbnek (de ezt csak halkan mondom, mert különben meghazudtomolom önmagam), viszont nagyon nem mindegy a többi láncszem sem. Sőt, ne feledkezzünk meg a szobaakusztikáról, elhelyezésről sem (úgy látszik nem lehet eleget ismételni).
Ja és persze azért is lehetnek ezek az urban legendek, mert a Denon, Onkyo, H/K stb. relatíve ismert márkák. Én is ezeket hallottam a legtöbbet. Míg egy Nad, Rotel stb. már jóval kevésbé, ezért kevesebb regét szőnek köréjük a tulajdonosaik. -
Vidala
senior tag
válasz
Termi16 #15537 üzenetére
Én nem tudok teljesen egyetérteni ezzel a "városi legendával", hogy az egyik vagy másik erősítő zeneibb, vagy sem. Én eleinte pl. részben ezért vonzódtam a H/K-hoz (nem mintha amúgy a Denon-nal vagy a többivel bármi bajom lenne), végül nem kizárólag ez döntött mellette. Ahogy BBéci is mondja, meglehetősen kis különbségeket lehet felfedezni a hasonló árú erősítők között, különösen a belépő szint környékén. Ennek egy lényeges oka, hogy a hozzájuk párosított hangfalak is hasonlóan kompromisszumosak még ebben az árfekvésben. Félreértés elkerülése végett ez a kijelentésem nem egyenlő a gagyival, vagy más hasonló jelzővel.
Itt ki is jukdtam a mondandóm céljához: láncban kell megpróbálnotok gondolkodni, nem csak ilyen-olyan erősítőben. Tehát a hangdobozok, la ejátszó is erősen befolyásolja a végeredményt és az összhatást. Ezért is jó elmenni tesztelni: több hangdobozt meghallgatni ugyanazzal az erősítővel illetve ugyanazzal a hangfallal több erősítőt stb. Ráadásul ez nem feltétlen kell egész napos program legyen, 5-6 perc hallgatás (sok esetben 30 mp) után is jól hallható a különbség. Persze érdemes olyan zenét-filmet vinni, amit sokszor hallottál-láttál már. Itt a fórumon nagyon sok mindenben tudunk segíteni, de ebben a legkevésbé.
Aztán lehet vacillálni igazán!
Szerk: Látom közben BBéci megelőzött egy tömör mondattal, Termi16 meg egy picit többel, Sancit meg csak most olvasom!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest