Hirdetés
- Akciókamerák
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
-
válasz
#09634560 #19293 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel a helyzettel, hogy részben örülök annak, hogy nem vagyok totál vájtfülű, hanem a hallásomnak az érzékenysége megelégszik egy PolkAudio RTi A7-el vagy ezzel a szinttel, hogy úgy mondjam. Apám Sonus Faberei sem jobbak, mint amennyivel drágábbak. Az én rendszeremben is van némi fejlődési lehetőség, de már az is azt a határt súrolja, hogy felmerüljön bennem az a kérdés, hogy valóban megéri e a ráköltött pénzt, vagy lehetne e okosabban is "elbaszni" azt? Jelenleg, nálam a TV cseréje jelentené a legnagyobb minőségbeni és élménybeni ugrást, mert a méret a lényeg ugyebár...
Ja és már így is rengeteg gemppa van ezekbe a cuccokba beleölve, ami a házimozimat érinti. Tudom, hogy mik a hiányosságai, hogy hol lehetne esetleg javítani a helyzeten, de legalább az enyém és qrvára örülök neki, hogy van saját mozim és nem kell költenem nyilvános mozikra, ugye az meg min. 5 rongy per alkalom, mert asszonynak is hobbija ez...
Egy szó mint száz, valóban, hogy legyen is abból a nyamvadt házimoziból valami, ahhoz szükséges kb. 400 rongy és akkor ez tényleg a belépő szint, de legalább lehet kezdeni vele valamit. Innen meg már a fülünk dönt illetve a pénztárcánk.
Üdv,
Vik -
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #19264 üzenetére
A 750Ft/m-es 2,5-es káben sajnos nem különösebben drága, az általam is sokszor javasolt "normál/rendes" kategóriát képviselik. Ha esetleg jobban utánamész, talán letornázhatod 650 Ft/m körülre.
A banándugó nem létkérdés, be lehet a vezeték csupasz végét is szorítani (összesodorva). Eddigi tapasztalatom viszont az, hogy így néha ellenőrizni kell, nem lazultak-e meg a rezonanciától a kötések. Nyilván - részben ebből kifolyólag - minőségbeli különbség is adódhat.Másik kérdés: én is nézegettem már a dipól hangfalakat, mert hasonlóan problémás nálam is a sorroundok elhelyezése, de sajnos nincs minden típusból, és ami van az sem olcsó. A streamaudio honlapján könnyedén találsz párat tájékozódásul.
-
Warter
addikt
Ha már szó volt a tápkábelekről, egy 200e Ft-os erősítőhöz milyen értékű tápkábel lenne a reális párosítás? 10-15e Ft?
-
clarlet167
csendes tag
válasz
python1 #19271 üzenetére
Lehet csak túlságosan pesszimisták az eladók, de ahol fellelhető volt MO-on a prime, ott mindenhol azt mondták hogy nincs, és nagy valószínűséggel már nem is lesz, mert az importőr már az új modelleket fogja hozni.
Ha ez így van, figyelni kell a használtpiacot. Nekem sikerült 80-ba ráakadni egy 1 hónapos darabra.
-
törölt tag
válasz
lszacsuri #19215 üzenetére
"Itt néhányan egyre keményebb cuccokat toltok srácok, ami nem gond, csak visszásnak érzem egy picit.
Nem úgy kellene tanácsot adni a népnek, hogy rögtön azon a szinten tolja magába az anyagot, ahol ti jártok"
Erre három válaszom van.Egyiket se vedd bántásnak,csak a véleményemet tükrözik:
1: senkinek semi köze hozzá,hogy ki mennyit költ/költhet. Itt mindenki amire be tud ruházni arra a rendszerre kap tanácsot.Ha épp egy tápkábel dob rajta akkor azt,ha elég neki jobb hangfalkészlet akkor azt.Ha belépőre telik akkor nyilván nem ajánlunk neki általad javasolt "paksig kábelcserét" mert semmi előnyét nem látná.
2.: itt még senkit nem engedtünk el tanács nélkül,ha tudtuk a választ,alig van megválaszolatlan kérdés,akár 50 ezer,akár 5 milliót áldoz a rendszerére, Senkinek nem ajánlottunk neki meg nem fizethető dolgot,pl Onkyo HT-S helyett NR5000-est.Nyilván más követelmények vannak a két rendszer között akusztikailag.természetesen felajánljuk neki a jobb rendszerre a tanácsot ha tapasztalatunk azt mondatja hogy lehet abból az összegből jobbat kihozni,de senkit úgymond nem fosztunk ki.És mindenki olyan szinten kapott tanácsot amit megengedhet magának.Feltéve ha jelezte a ráforditható maximumot..
3. És mi abban a rossz ha valakinek azt ajánljuk,tegye jobbá épülő vagy meglévő rendszerét?Ő jár vele jól!Tapasztalatokat osztunk meg,nem árulunk zsákbamacskát.Mindeki kipróbálhatja,reprodukálhatja az itt tapasztaltakat,leírtakat,nincs bennük semmi misztikum.
És rajtad kivűl senki nem panaszkodott a hozzáállásunkra.Ezt akár a magam,akár minden segitő szándékú forumozó kollektíva nevében irhatom.
Szerintem.
Ha nincs más vélemény,részemről off. -
ToxLee
őstag
Szerintetek a subon csavargassam a phase kapcsolót vagy az erősítőn állítsam a phase-t? Esetleg mindkettőn?
-
python1
veterán
válasz
flacink73 #19284 üzenetére
Hali!
Nekem már voltak ilyen belépő szintű erősítőim ,elméletileg ugyanazt tudják.De én mégis neked, egy komoly high-end építő ismerősöm szavaival élve az" ONKYO mérnökeivel beszélgetve komolyabb, jobban kidolgozott termékről tett tanúbizonyságot".Ennek ellenére most adtam el az onkyo-mat és helyette pioneer van.De jobban szolt az onkyo!
Csak tudott valamit az én ismerősöm.
-
bozont
veterán
válasz
Palapo #19264 üzenetére
A banándugó nem feltétlenül szükséges, javulást nem valószínű hogy hozna, legalább is nem túl sokat. Inkább úgy mondanám, hogy praktikus. Viszont nekem ezek a Nakamichi banándugók vannak és ezen a záron elég minőségi darabok, a 24db-os (12 pár) kiszerelés kb 3700Ft és a posta is ingyen van.
-
kisbuba
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert sub-ot szeretnék venni (2-3 napon belül) és nem igazán tudom eldönteni, hogy a KEF C4-et vagy a POLKAUDIO PSW110-et vegyem. A szobám 16nm-es és jelenleg egy Wharfedale vr300-as 5,0 szettem van, amit egy Onkyo SR307 erősítő hajt meg. A sub-ok meghallgatására sajnos nincs lehetőségem, viszont akinek van tapasztalata valamelyikkel is kapcsolatban, szívesen fogadnám.
Várom mielőbbi válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm. -
modflow
veterán
Eljön lassan az idei karácson és kértem a Jézuskától egy PolkAudio PSW 110-et a meglévő rendszeremhez:
Yamaha NS-8900 5.0 hangfalszett + Yamaha HTR-6230 erősítőItt most mire kell majd beállítanom a keresztvágást? Hány hz-re?
-
flacink73
csendes tag
Kérdés,a "A/B hangsugárzó terminál" azt jelenti ,hogy "B"-t a másik szobába áthúzva a szomszéd szobában is lehet hallgatni az erősítőt (persze nem egyszerre ,pl. a rádiót)?
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19275 üzenetére
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19270 üzenetére
Nem a kóddal volt a probléma (mindegyikkel kipróbáltam, hátha) vmi van ennek a disc-nek a főmenüjével, bár a többi tényleg simán viszi. A firmware lesz a megoldás.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19267 üzenetére
Sajna nem Karácsonyi!
De a következő alkalom ez lesz! Ja meg valami komolyabb hangfalakMajd még arra is kitérünk később.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19266 üzenetére
Akkor ehhez az egy lemezhez marad a Pioneer., a többit simán viszi
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19259 üzenetére
Figyu!
Már kb egy éve az őrületbe kergetem a családot ezzel a mizériával,már két ilyen készüléket vehettem volna azon a pénzen amit a ht-pc építgetésbe beleöltem és mi lett a vége nincs vége de.Most itt van volt egy karnyújtásnyira! Hát ezért nagy köszi!
-
Palapo
aktív tag
válasz
Vidala #19197 üzenetére
Oké,majd irok.
Most mindenesetre az Onkyo 508-at sikerült megvenni a Mammut Saturnban cirka 80ropiért.
Most a hangfal kábeleken filózok,de nagyon...
A banándugó mennyire "szükséges"?
A streamaudiotól azt az ajánlatot kaptam,hogy a 2,5mm2 sodrott kábel 750ft/m és aranyozott banándugó 500 vagy 550ft/db.
Mivel 5 hangfal van,összesen 20db banándugóra lenne szükség és ez alsó hangon min.10ropi.
Az nem jó,ha csak a kábelt veszem meg és úgy rákötöm? A banánnal nagy minőségi ugrást érek el? -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19261 üzenetére
Nem, csak kiírja, hogy Menü és kész, léptetni sem tudom.
Nem valószínű, hogy régió baja volt.Eredeti lemezről.
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #19261 üzenetére
Egyébként lemezről, vagy vinyóról játszanád le ?
Mert én csak vinyóval teszteltem, azzal hibátlan. (...nálam...) -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19240 üzenetére
Műxik
Bár a problémám nem oldódott megA Celine Dion blu-ray lemez főmenüjét nem játsza le, csak fekete a kép, 2 másik blu-ray lejátszóm viszont simán viszi.
(Pioneer, LG)
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19254 üzenetére
Sőt most,hogy jobban utána néztem ez a megoldás!
Mégegyszer
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19254 üzenetére
Köszi!
Lehet,hogy valami hasonló lesz a vége.
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19251 üzenetére
Nem hagyjuk.
Egyedi lesz és késssssz.... -
python1
veterán
Srácok bocs,hogy belemászok a magán életetekbe kérdésem az lenne,hogy szerintetek mozizáshoz minőségileg mi lenne a legmegfelelőbb ht-pc vagy különálló komponens Blu Ray lejátszó?Melyik nyújtja a legjobb kép illetve hang minőséget.
-
muzsikpeti
aktív tag
Sajnos még sosem hallottam utopiákat szólni. De electra-t, cobaltot, és chorus-t már többet is. Azóta eszem ágába se jutna más hangfalat venni. Azóta mióta nekem van, a nálam járt ismerőseim közül 2 is boldog jmlab tulaj lett,miután meghallgatták őket. Pedig azelött mindent akartak venni csak focalt nem.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #19248 üzenetére
Hát igen, nem lesz egyszerű neki ugrani egy csavarhúzóval. Lehet inkább hagyni kéne az egészet, és csak a hangját élvezni
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19247 üzenetére
Képzeld, majd amikor a zsír új electra első lépése nem a meghallgatás lesz, hanem a darabokra szedés....
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #19245 üzenetére
Már a neve is nagyvonalú
Nagyon szép feketében, és könnyű lesz ilyenre festeni az electra centert. -
muzsikpeti
aktív tag
Nem akarok neki reklámot csinálni, de ha elfogadható összegért kerestek kimagasló minőségü kábeleket, akkor NÉHAI féle táp, ic és hangfalkábeleivel tegyetek egy próbát. Nagyon tudom ajánlani a srácot. 7N tisztaságú kábelt használ, és utólag is tudja hangolni bármilyen irányba.
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19244 üzenetére
Fekametál. Porsche lakkozással
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #19229 üzenetére
Na ez nekem is új, nem láttam még ilyet.
De szerintem is felesleges, elég lesz az electra center is.
Milyen színben van neked a scala? -
kimi02
őstag
Ha valaki igazán jó erősitőt akar karácsonyra.
Link -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19235 üzenetére
-
Messi1983
csendes tag
Sziasztok!
A most vett plazma televíziómat mivel csatlakoztassam a dekóderemhez, amin csak scart és
rca (piros, fehér, sárga) csatlakozás van, hdmi és komponens nincs. Vagy valamilyen átalakítóval próbálkozzak (scart-hdmi)?Előre is köszönöm!
-
xtremetuning
addikt
válasz
nyurga82 #19211 üzenetére
Egy idő után hiába minőségibb a hangfal, ha a kábel miatt korlátozva van a tudása....
...lehet erős autót venni, de jó minőségű gumi nélkül mit fog leadni a teljesítményéből az útra ?
Remélem érthető a párhuzamom :
- motor teljesítmény -> gumi -> aszfalt
- erősítő -> kábel -> hangfal -
xtremetuning
addikt
3 kiló felett én kötelezővé tenném, hogy az eladók elmondják :
- az erősítőhöz kapott 'gyári' tápkábellel lehetetlen a maximumot kihozni a termékből.
- amennyiben színpadot, teret és jelenlétérzetet szeretne kérem vásároljon normális tápkábelt (is) .
- mint ahogy elmondhatnák azt is, a készülék hanminősége erősen függeni fog a jövőben felhasznált kábelek minőségétől.Persze ez magyarország, örülnek, ha eladják a készüléket.
Az, hogy a tulaj a közelébe sem fog érni a hangminőségbeli tudásához...... -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19221 üzenetére
Mutatok valamit, mert már létezik :
Sosem lesz ilyenem
Ez már mértéktelenül túlzás, őrültség. Ezért inkább az electra berylliumos centerénél maradok, csak lefényeztetem ugyanolyanra, mint a frontok.
Az utolsó lépésem pedig a hátterek electrára cserélése lesz.Egyébként köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19226 üzenetére
Szerintem egy 300000 Ft feletti erősítőhöz erősen ajánlott a tápkábel cseréje, de hangsúlyozom, csakis próba, meghallgatás után!
-
xtremetuning
addikt
válasz
ToxLee #19213 üzenetére
Azt gondolom mindegyiken nagyon sokat hoz.
Pont az a lényege, hogy amennyiben az erősítőd x forint és a kategóriában feljebb található lényegesen jobb hang általában x szer 2, akkor egy ilyen táp kábellel meg lehet közelíteni a következő szintet, ellenben az erősítők árkülönbségéhez képest az összeg elenyésző. -
lean
aktív tag
aha, nekem is svéd cucc van, szintén nem túl ismert QLN...de jó páros alkot, elégedett vok...
A hangfalselyem design még hasonlít is
88dB érzékenység?így érthető a 608jampec:
Windows digitális kimenet legyen alapértelmezett
a második képen az AC3 beállításoknál kimeneti formátum (as is no change, tehát változatlan)
az SPDIF passtroughnál jelöld be a dts-t is
SPDIF optionsnál vegyél ki minden pipát, nem kell enkódolni semmit. -
válasz
Jampec8686 #19219 üzenetére
Milyen VGAd van? Ha Radeon HD 4xxx vagy jobb akkor nem lesz gond a hanggal és a hangkarit el is adhatod, felesleges. Próbáld ki az XBMC-t egyszerű, könnyen érthető és mindent visz.
Üdv,
Vik -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #19163 üzenetére
Ez komoly ugrás lesz a revelekhez képest. De azért a hátsó hagfalaknak se ártana jmlab-nak lenni. Mert gondolom így felborult azért az egységes hangzás, nem?
Tudod, hogy nekem is jmlab-jaim vannak, csak a chorus szériából. Én annó nagyon szerettem volna igazán egységes hangot kihozni. Ezért tudatosan ugyanabból a sorozatból válogattam őket össze. Most a frontoknak, centernek és a hátsó hangsugárzóknak teljesen egyforma hangszóró készlete is van. El is értem a célomat, nagyon tetszik a hangjuk, ez főleg zenei blu-ray-eknél jön jól.
Mivel úgy tudom utopia center nincs is, így tényleg marad számodra az electra, de szerintem akkor egy electra 1007-es is jó lenne hátra.
Én ha tovább fogok lépni tuti electra-kat fogok venni, 1027-est, 1007-es, a centert és a subot.
A lexicon is nagyon jó választás volt, az tuti. Nekem rotel procim van 6csatornás végfokkal. azt egy jó darabig nem fogom cserélni.
Grat még egyszer a rendszeredhez! -
Vidala
senior tag
válasz
kalgabika #19203 üzenetére
Először egy pici kiigazítással kezdeném, aztén néhány személyes tapasztalatot is megosztok:
A polcsugárzó elnevezés nem igazán szakszerű, az állványos doboz inkább. Felesleges kérdezned kitől tanultam.Ebben azt hiszem elég sok minden benne van, csak megerősítés képpen: fontos a stabil alátámasztás is, a káros rezonanciák kiküszöbölése végett. Valamint ezeket elsősorban nem azért csinálják "kisebbre", hogy oda is jó legyen, ahol az állódoboz nem férne el, hanem a hangreprodukció különbözősége okán. Az egy másik kérdés, hogy mire használjuk, illetve milyen a végeredmény.
Sok audiofil rendszerben ilyen állványos dobozokat használnak a hangzásuk miatt.Nekem ES80-as állódobozaim vannak. Az itt hallott tanácsok alapján tologattam őket nem keveset, hogy megtaláljam a lehetőségekhez képesti ideális helyüket. Volt jobban a falra tolva merőlegesen, legalább 40cm-re előrébb húzva, meg kissé beforgatva is stb.
Most ott állapodtam meg, hogy kissé beforgatva vannak a hallgatási pozíció felé, de csak úgy kb. 20-25 cm-re elhúzva a hátsó faltól egy "klasszikus" szekrénysor két oldalán, a szekrénytől 15-30 cm-re oldaltávolságban. (Mivel ferdén áll, és a doboz oldalai sem párhuzamosak, ezért nem tudom pontosabban megmondani a távolságot, amellett, hogy nem mértem meg utólag.) A hallgatási szög úgy 50-55 fok.
Szóval az ökölszabályok igen hasznosak, de mindig az egyedi tér, akusztika, meg úgy egyébként a komplett láncfogja meghatározni egyedileg, hogy mi lesz "ideális", ezt pedig próbálgatással lehet kitapasztalni. (Remélem nem ismétlünk túl sokat
)
-
Jampec8686
csendes tag
szeretnék segítséget kérni . én számítógépről szeretném nézni a hd illetve mkv filmeket! vettem egy sb audigy se 7.1 et ősszekötöttem az erősítővel( pioneer vsx d710s) egy digitális koax kábelel. media player classic home cinemát használom be van állítvan ac3 is frankón menjen a dts. DE!!! elkezdeném nézni az mkv filmet megy a hang az erősítőn de nincs az embereknek beszédhangjuk.....meg még jó pár hang nem hallatszik... és hiába a windows 5.1 be állítva a teszten csak a két első szólal meg.
ez miért van?
van a windowsba egy lehetőség hogy átállítsam a hangot: hangszórók vagy digitális hangeszköz kép: http://kepfeltoltes.hu/view/101213/IMG113_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ha a digitális hangeszközt választom ki akkor már mingyárt van hang de akkor sokkal halkabb minden. de legalább van hang. csak azért irom ezt mert nem vok biztos benne hogy ezzel megoldódott a problémám. kép az ac3 beállítiásairol: http://kepfeltoltes.hu/view/101213/IMG114_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
az erősítőre az van írva hogy ha érzékeli a dts hangot akkor felvillan a dts jel rajta de én nézem a filmet aminek angolul van dts hangja és elvileg digitális kimeneten a hangkariból kimegy akkor az erősítő miért nem érzékeli???? vagy ez a sb audigy se 7.1 nem jó erre? forumokon azt olvastam hogy csak játéknál nem lesz dts de a filmeken lesz.
köszi szépen előre is -
BBéci
legenda
válasz
A magyar háztartások jelentős hányadában nem foglalkoznak azzal, hogy minőségi képet és hangot hozzanak össze. Ez viszont egy szaktopik.
Még senkit nem akartam rábeszélni 50000 forintos tápkábelre, de ha szóbakerül, elmondom róla a véleményemet.
Akkor olvastam a Darvas-féle cikket, amikor a házam épült és semmiből nem állt 1 db Merlin-Gerin kismegszakítót venni Bakony helyett, 4 mm2-es kábelt behúzatni a másfeles helyett. Sajnos a csövek már a falban voltak, nem sikerült behúzni a 6-ost.
A minőségi elosztót és tápkábelt nem a 200000 forintos rendszerekhez találták ki, ám egy félmilliósnál már megfontolandó a beszerzésük, persze szigorúan csak meghallgatás után! -
Tuib
aktív tag
válasz
Érdekes, szerintem pont ez az a házimozi fórum, ahol semmi ilyet nem tapasztaltam, rettenetesen segítőkészek a fórumtársak, semmi kivagyiság, vagy "kinyílvánítást" nem olvasok itt.
BBéci sztem csak arra gondolt, hogy egy partalan vitába kell belebonyolódnia a tápkábelek fontosságát illetően, emiat reagálhatott így
-
lszacsuri
csendes tag
A cikk alapján Paksot kivéve eltatáltam a dolgot.
Nem volt meglepő számomra; pontosan erre a kompromisszumok nélküli hozzáállásra próbáltam utalni; illetve ezzel szemben arra, hogy a magyar háztartások jelentős hányadában olyan elektromos szerelvényeket találni, amikről jobb, ha nem is beszélünk...
Viszont ha tényleg ennyire lehengerlő a különbség, akkor kezdődhetne úgy az #1 hsz, hogy "szerezz be új megszakítókat, és úgy 10 kiló derótot, ipari csatikat, stb"...
A hifi az egy drog.
Itt néhányan egyre keményebb cuccokat toltok srácok, ami nem gond, csak visszásnak érzem egy picit.
Nem úgy kellene tanácsot adni a népnek, hogy rögtön azon a szinten tolja magába az anyagot, ahol ti jártok... -
ToxLee
őstag
válasz
xtremetuning #19175 üzenetére
Milyen áru erősítőnél van jogosultsága egy ilyen tápkábelnek?
-
Z0mbi
senior tag
Koszi.
A dobozok... nem tul ismertek a koznel... Sved gyartmany Audio Pro. Brutal jo cuccok. A forras meg egy AC Ryan tobbnyire. (HD tartalommalmost van utban a TrueHD es DTSHD MA cucc is
)
Egyebkent ha erdekel a csipogo:
front/satelit
Center
SubEzek kb 5-6 evesek es anno skandinaviaban bekaszaltak a teszteket
. Es nincs az a penz amiert eladnam oket
-
BBéci
legenda
válasz
kalgabika #19203 üzenetére
Léteznek falra szerelhető hangdobozok, de az egészen speciálisakat kivéve rájuk is vonatkozik, amit az előbb leírtam.
Kényszerhelyzetben elfogadható, de hangjukat illetően kompromisszumokkal jár.
A Bose apró kockáihoz is kapható állvány, nem véletlenül.
Hallgattam a Q-kat, megérik az árukat, de inkább halk háttérzenéhez, mint házimozihoz alkalmasak. Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
lszacsuri #19204 üzenetére
Sikerült feltenned a lehető leidegesítőbb kérdéseket.
A fali aljzatba kell csatlakoztatni, vagy egy hozzáillő elosztóba. Bármilyen meglepő, annak az egyméteres kábeldarabnak és a végein lévő csatlakozóknak jelentős befolyása van a hangminőségre. Paks emlegetése helyett hallgatással győződj meg róla, le fog esni az állad!
Ajánlott olvasmány: Az ideális hálózat
-
lszacsuri
csendes tag
válasz
xtremetuning #19175 üzenetére
No offense, de mibe kell szerintetek utána dugni ezt az aranyárú táp kábelt?
Egyből cseréljünk konnektort, majd verjük szét a falat, kábelezzük újra az egész kecót, aztán irány a biztosítószekrény, hogy azt is cseréljük, majd a lépcsőházi főkapcsoló, és az út végén Paks van?
Vagy hogy? -
kalgabika
csendes tag
Sajnos pont ez a baj hogy anyira nem tudom elöre hozni a JBL ES30-ast. Max 15cm-t tudok a háta mögöt hagyni és ez a 15cm csak középen lenne meg mivel befelé forditanám egy kicsit a hangfalakat igy a belsö oldalán nem lenne csak 7-8cm.A Jbl ES30 egyébként is, polc sugárzóhóz mérten nagyon mély hangfal 33cm. Ha álvány kellene hozá akkor akár vehetnék földön áló hangfalakat is, de ezt nem akarom. Mindenkép valami falra furható vagy falra szerelhetö front hangfalakban gondolkodnék. Esetleg ebben az árban 170000 ft tudnátok valami hangfalrendszert ajánlani mélynyomo nélkül. Olyant ami négy polc vagy falraszerelhetö hangfalat és egy center sugárzót tartalmaz.
Gondolkodtam ezzen isFront
[link]Center
[link]Hátér
[link]de félek hogy ehhez az erösitöhöz (ONKYO TX-SR508)és ehez a szobához kb (18m2 és 40m3) kevés lenne, és szerintem az erösizö teljesitménye tul nagy ezekhez a falakhoz. Ráadásul azt sem tudtam eldönteni hogy ezzek most 4 vagy 6 ohm-os hangfalak.
-
BBéci
legenda
válasz
kalgabika #19194 üzenetére
A JBL ES30 és a hozzá hasonló dobozok hangja lényegesen jobb egy állványon, mint bármilyen földön álló vagy falra erősített polcon. Ez saját tapasztalatom. Ráadásul a Sanci által javasolt 15 centi helyett 40-50 centire elhúzva a faltól, óriási mértékben javul a térleképzés, a színpadkép. Erről magad is meggyőződhetsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest