Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tisvol
aktív tag
Sziasztok! Valszeg nem idevaló, de a megfelelő topik eléggé halott. Max majd átmoderálják oda.
Szóval szeretnék venni egy komplett 5.1 házimozi rendszert.Ami nekem fontos lenne, hogy USB-ről megbízhatóan tudjon lejátszani DivX-et és nagyfelbontású (Pl. DivX HD, MKV, stb) tartalmakat. Olvasgatva teszteket és hozzászólásokat, sok rendszernek ez problémát okoz. Tudtok ajánlani (esetleg saját tapasztalatból) olyan rendszert aminek ez nem okoz problémát?
Előre is köszi a segítséget. -
sirfer
aktív tag
Örülök, hogy leírtad, mert valamennyire már nyílt kapukat döngetsz.
1. A szekrény-hangfal csere meglesz, ok.
2. Szőnyegvásárlás már folyamatban van.
3. A rendszer mögött fal tavasszal lesz megcsinálva ,térkő-egyéb díszekkel, világítással.
4. Az erősítő feletti polcot megemelem. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #18632 üzenetére
Cseppet sem örülök annak, amit kénytelen vagyok leírni, miután alaposan megnéztem a fényképeket.
Összehoztál egy irigylésréméltó rendszert, amit mindnyájan boldogan birtokolnánk és használnánk, de a hangdobozok elhelyezése és a szobaakusztika méltatlan a készülékekhez.
A vitrineket kellene betolni a sarokba, nem a hangdobozokat, amik az oldalfalaktól legalább 70 centire kellene álljanak!!! Mögöttük egy üreg képződött, ami totálisan megváltoztatja, elszínezi a hangzást. Ráadásul a nagy, csupasz falfelületek és a parkett akkora visszaverődéseket okoznak, amit még az Euphoniák sem tolerálnának. Ide felesleges Mentorokat beállítani.
Komolyan mondom, számomra elkeserítő a látvány!
Sürgősen tegyél vastag, puha szőnyeget és hangelnyelő paneleket a szobába!
Még egy megjegyzés: a sztereó erősítő fölött nem sok hely van a légáramlás, szellőzés számára.
Remélem érzed, hogy a jobbítás szándéka vezérelt, azért írtam a fentieket! -
zozy84
senior tag
Tudom,hogy milliószor ki lett tárgyalva de nem tudok dönteni.
Denon 1911 vagy Onkyo 608 vagy H/K 255????
(árbeli különbség szinte lényegtelen)Szerintetek melyik?
-
manoarc
senior tag
Sziasztok !
Vásároltam egy 5.1-es Genius szettet amit dvd játékoshoz kapcsoltam.
A hátsó hangszórók a dvd és a sub/erősítő közötti gyári RCA kábeleit valahova elkevertem.
Helyettesítettem két-két dvd lejátszóhoz kapott "mezei" rca kábellel.
Eredményképp nagyon halk hátsó hangzást és minimális zúgást kaptam.
Csak annyit szeretnék,hogy hasonlóan erősen/tisztán szóljanak a hátsók is mint az elsők,milyen kábelt javasoltok ami pénztárca kímélő is lenne?köszönöm!
-
Vidala
senior tag
válasz
flacink73 #18687 üzenetére
Vannak dolgok amiben a Samsung már bizonyított, de ez a HM erősítőkre még nem igaz. Válassz inkább olyan gyártótól, aki ezt csinálja már évtizedek óta. pl. Denon, Onkyo, Harman Kardon, Yamaha stb. a teljesség igénye nélkül. Picit visszaolvasol konkrét ajánlások sokaságát találod hasonló árban is.
-
flacink73
csendes tag
Sziasztok!
Van egy házi építésű 8 ohmos 5.1 -es hangszoró garniturám,valamint sajnos csak volt egy szintén házi építésű 5.1-es erősítőm.Mivel ez megadta magát és vettem egy ASUS Oplay Air-t szeretném megkérdezni ,hogy érdemes e megvenni a Samsung HW-C500 5.1 "6x100W" hatcsatornás AV erősítőt.Erősítőt nem akarok építeni ,egyszer elég volt.Ez meg meghajtja a sub-ot is.
Üdv
Flacink73 -
pety27
tag
Hali.
Most tervezek egy Samsung BD-C5500 BD lejátszót venni.
Van róla valakinek véleménye?? jó kis gép??
A másik,PCvel össze tudnám kötni ruteren keresztül?? Ki tudnám rá küldeni a filmeket stb... ?????
Előre is köszi a választ..
Üdv: P. -
Vidala
senior tag
Hosszas keresgélés és töprengés eredményeképpen a mai hozzászólásaimat már egy Sony Vaio F13M-ről írom. Nagyon kellemes kis gép, az elmúlt 24 óra tapasztalatai alapján. Egyelőre még mindig csak ismerkedem vele, de a lényeg: igazi kis multimédiás masina, mindent tud, ami kellhet akár a mozizáshoz is. (Blu-ray lejátszó, nVidia GT 425M-el, ami bitstream-eli HDMI-n a HD hangsávokat stb-stb.)
További részleteket majd akkor, ha "élesben" is sikerült tesztelnem. Remélem beválik, mert akkor nyugodtan várhatom a Dune HD Max és társai árának csökkenését. -
szmegma
aktív tag
válasz
szmegma #18676 üzenetére
Mivel ignoraltatok a kerdesem ezert kicsit kutakodtam es megtalaltam a valaszt:
Azert inaktiv a CROSSOVER FREQ. mivel a speakers pattern-ban a hangszorok merete LARGE-ra van allitva. Amint atallitom SMALL-ra aktivva valik a CROSSOVER FREQ beallitas. Ekkor beallithatom kulon-kulon, hogy a frontok-center-surrondok frekvenciai hol legyenek vagva.
A kerdesem, hogy allitsam SMALL meretre a hangfalak meretet es kezzel adjam meg, hogy 60 HZ-nel vagjon, vagy hagyjam a LARGE mereten es akkor az erosito beepitett vagasi frekvenciajat hasznaljam.
Ha ez utobbi akkor aruljatok mar el, hogy gyarilag mi ez a frekvencia? -
O_L_I
őstag
Köszi!
A vastagság végülis mennyire releváns? (a hangfalkábelnél)
A minőségi kábelből elég 2,5-3 mm2-is?
Most azt tervezem, hogy a biampban kötött 2X4mm2-es kommersz somogyi kábelt cserélném le például arra a 3mm2-es Inakustik Atmos Air 297-re de azt nem duplán.
Nem vesztek többet a kisebb keresztmetszet miatt mint ami nyerek a jobb minőségen? -
erikke17
őstag
-
erikke17
őstag
Sziasztok nem tudom jó helyre jövök de ezt találtam alkalmasabbnak.
A lényeg a meglévő Thomson házimozira szeretném az Asus O!Play HD2 optikai kábelen keresztül a hangot át vinni a házimozira, ez még ül is csak nem tudom hogy az optikán át megy e az 5.1? Mert ha nem akkor nem tudom hogy cuccolom át a 5.1-et a házimozira
Esetleg ha kell lefényképezem házimozi hátulját milyen kimenetek vannak.
Előre is köszi.
-
szmegma
aktív tag
Az utolso kerdesemre is szeretnek valaszt kapni mert nem igazan tom, hogy kellene megoldani:
A subon van egy olyan, hogy CROSSOVER amit beallitottam 60-ra.
Ekkor ugyebar a 60 Hz alatti hangtartomany fog a subbol szolni... am nem ertem, hogy az erosito beallitasaiban a crossover opcio miert nem aktiv, pedig a speakers patternben beallitottam a jelenlegi speakerek szamat ami 3.1, mivel a ket surrondhoz nem erkezett meg a kabel.
Szoval, hogyan tehetnem aktivva az erositon beluli beallitasban a CROSSOVER opciot?Koszonom.
-
törölt tag
válasz
szmegma #18648 üzenetére
Utsó két kérdésedre válasz:
A phase az fázisforditó és a káros inteferenciák kerülhetőek el vele? Mérd meg a center s a sub távolságát és vond ki nagyobbol a kissebbet és ha kb,150 cm feletti számot kapsz akkor át kell forditani 180-ra.
A nagyhangfalaknak sem muszáj feléd nézniük,elég sikbn lenniük. Subnak meg pláne.Annsk az irányát nem tudod füllel megállapitani helyes beállitás esetén. -
törölt tag
válasz
Old FatBoy #18660 üzenetére
Nem árt neki,csak alacsony hangerőn szebben szől,de nagyon hamar torzitani fog.
-
Möhe
addikt
Kárt tud okozni a plazmában egy mágnesesen nem árnyékolt center doboz,amennyiben közvetlen előtte van a tv-nek??
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hozzáértőktől!
Van egy Onkyo TX SR308-asom aminek 6 ohmon 100W az RMS teljesítménye.
Mennnyire passzolna hozzá egy Jamo S 708 front hangfalpár aminek duplája 200W?
Nem kell tulzottan feltekerni a hangerőt? -
ati888
senior tag
Összekábeleztem végre a szettet, végül kácsa kábelekkel, most állítgatom be az erősítőt, de a subot valahogy nem hallom, ah melléfekszek vagy a kezemet ráteszem akkor sem érzem. Nincs valami teszt ami csak a subot dolgoztatja meg?
ati
-
ogreg96
csendes tag
Azt szeretném megtudni hogy, Onkyo TX-8255 HiFi Rádióerősítő-t rá lehet e csatlakoztatni egy számítógéphez (laptop-hoz) és ha igen hogyan?
-
Palapo
aktív tag
Kérdés,hogy befolyásolja a házimozi hangot,ha a szobából egy 1,6m széles átjáró van az étkezőhöz? A tv-vel szemközti oldalon van az átjáró.
-
Vicodin24
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni!Házimozit akarok összerakni,vásárolni.Meghallgattam pár összeállított cuccot(lejátszó és hangfalak)több márkát,de nem vagyok megelégedve a hangzással!!ezért inkább kicsit többet szánok rá,de jobb legyen!Főleg filmnézésre használnám,zene az másodlagos..Kb 25-nm a szoba és divx és a most "divat"BD ripeket nézném...Álló hangfalakat nem tudom elhelyezni! TV:Samsung Le 37B530 és ezt a cuccost néztem ki: Onkyo HT-S3305 szerintetek jó választás lenne?Van-e valami hasonló ami esetleg jobb lenne??Hasonló árban,ennyit sem szántam rá,de valamit valamiért....Jó DVD lejátszó csak azután..
Esetleg fehérvári MM-ban vmi jó cucc?
Előre is köszi -
Palapo
aktív tag
Tegnap voltam a MM Megaparkban és ott megkérdeztem egy eladót a Blu-Ray lejátszók lemez beolvasási sebességével kapcsolatban... Az eladó azt állítja,hogy az a lényeg,hogy minél frissebb konstrukció,annál gyorsabb. Elvileg. Valaki? Vélemény?
-
szmegma
aktív tag
Megerkezett az uj subwooferem REL R205.
Volna 3 kerdesem:
Van rajta egy olyan, hogy CROSSOVER amit beallitottam 100-ra.
Ekkor ugyebar a 100 Hz alatti hangtartomany fog a subbol szolni... am nem ertem, hogy az erosito beallitasaiban a crossover opcio miert nem aktiv, pedig a speakers patternben beallitottam, hogy jelenlegi speakerek szamat ami 3.1, mivel a ket surrondhoz nem erkezett meg a kabel.
Szoval miert nem aktiv az erosito beallitasaban a crossover? Vagy esetleg a minimum 5.1 beallitas utan lesz az?A masik kerdesem, hogy az a 0-180 phase az mi is lenne es melyiket kell valasztani?
Az utolso kerdesem, hogy a kozep vonaltol min. 30cm-el jobbra v. balra kell elhelyezni a dobozt ezt tom, de mint a frontokat is a nezo iranyaba kell iranyitani (2 front 60 fokos szoget zarjon be) ennek megfeleloen a subot is a nezo fele kell iranyzekolni, vagy nezzen elore?
Koszonom.
-
ogreg96
csendes tag
azt szeretném megtudni hogy jó -e z 5.1-es erősítőhöz a két hangfal
-
sirfer
aktív tag
válasz
Dictator^ #18637 üzenetére
Hello, nem próbáltam parhuzamosan tenni még, az összes beállítás ehhez az álláshoz lett belőve.
Nem voltál, az előzőekben írtam, hogy kapok egy Mentor 6-os hangfalpárt demózásra a jövő hét második felében.
HA nagyon-nagyon bejön akkor az Ikon 6-ok mennek stereo-ra a H/K Stereo Legend szetthez, a Mentorok pedig front +stereo szerepet kapnak majd.Minden kiderül hamarosan.
Utána csinálok PH! nyílt napot.
-
Dictator^
veterán
válasz
sirfer #18636 üzenetére
Ikon 6 -ot probáltad egyenesre a fallal párhuzamosan betenni? Tehát nem beforgatva beállítani?
Állitólag nem rossz úgy sem, legalábbis a ribbon magas is azt szereti.. bár ez nem tapasztalat, csak a legtöbben eztmondták..
Mentor 6 teszt? Hogyhogy?
És mikor lehet meghallgatni a rendszert?
)
-
Palapo
aktív tag
Megmondom miről van szó...
Azon filózom most,hogy megvegyem az Onkyo 507 és POLK TSI 300 és ennyi vagy pedig most egy Onkyo 608 vegyek plusz egy Blu-Ray lejátszót és majd januárban egy hozzá psszoló hangfal szettet...
Kérdés,hogy a 17m2-es szobába érdemes-e nagyobb házimozi rendszer venni,mint a fent említett együttes? -
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18626 üzenetére
Ha van egy pl.70ezres erősitő hozzá egy 150ezres hangfal szett. Ez jó. Viszont ha ehhez egy pl.250ezres hangfal szettet adunk hozzá,akkor jobban kijön a hang? Vagy egy 70ezres erősítő teljes ereje kijön egy 150ezres hangfal szetten?
Sorry,ha kissé aprólékos vagyok,de szeretnék minél tisztábban látni... -
Jampec8686
csendes tag
hello segítséget szeretnék kérni megvettem mindent ami kell egy jó házimozihoz kicsi pénzből szóval nem fullos cuccot de jól szól és optikai kábellel(vagy amit ajánlotok de eddig ez tünt a legjobnak) akarom összekötni az erősítőt a pc vel. jelenleg nincs a hangkarimon optikai kimenet de cserélném csak nem tudom milyenre. na ez a nagy kérdésem milyet vegyek hogy jól átadja a hd filmek hangját??? előre is köszönöm a segítséget ja és olyan 5-6 ezerre gondoltam használt karikra.Az
erősító egy 9 éves pioneer vsx d710 es 2 optikai ls egy koax bemenettel dts dolby digital támogatás.két ajánlatot kaptam egy asus xonar ds és egy trust dc7600 pci.
tényleg ezek megfelelőek lesznek?vagy elég egy Soundblaster Audigy 4 de erről sok rosszat hallottam hogy pl elmarad messze az előző kettő hankaritól .
-
Termi16
őstag
Holnap megyek hallgatózni pár helyre (sajnos csak műszaki áruházakba), de azért megkérdezem itt is
Szerintetek melyik erősítő lenne a legjobb választás ezek közül:
Harman Kardon AVR-255
Denon AVR-1910
Onkyo TX-SR608EFő szempont, hogy a mostani Yamaha RXV-430-hoz képest zenében sokkal jobbat nyújtson.
Hdmi meg egyéb dolgok is kellenek, szóval régebbi típus nem igen jöhet szóba!Én most az AVR-255-re szavaznék így elsőre, de az elbizonytalanít kicsit, hogy az Onkyo másfélszer annyit fogyaszt, mint a másik kettő, szóval lehet, hogy ennyivel több kakaó lenne benne? (6xxW vs 4xxW)
-
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #18604 üzenetére
Lehet inkább valami kisebb zárt ládát nézegetnék. 500W-ot tuti nem bírnának ki a szomszédok
Sajnos a családi ház még nagyon nagyon távlati terv
Az első szettem gránit lapokon áll, állítólag ez jó neki... én meg azt vettem észre, hogy a szomszédoknak tuti jobb
Mintha így kevesebb rezgést adna át a padlónak. Persze lehet ezt is csak bemesélem magamnak
De egy 500W-os ládát nem tudom mire kellene állítanom hogy ne remegjen a födém
Lehet a legjobb lenne víz alá nyomni
-
Az-X
őstag
Szerettem volna elkerülni a próbálgatást
Nem túl olcsók a jóféle kábelek, ratyi kábellel meg semmi értelme a tesztelésnek. De akkor marad a próba. Rákérdek Kácsában hátha ilyenből is van demó darab
Sajna az Oplay az filmnézésre még csak csak jó, de zenére...
Szeretnék kipróbálni majd egy WD TV Live Hub-ot, hátha az jobbCsak még idehaza nem nagyon láttam.
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18603 üzenetére
Ma jártam a MM Megaparkban...
Meglestem a H/K szettet(HK-TS 16 BQ)... hááát... elég gyenge volt,bár lehet azért,mert nem a studióban volt kirakva a szett,hanem elötte a nagy térben...Láttam egy JBL BALBOA szettet(Balboa 10 BK, Balboa 30BK, Balboa CEN BK) 115ezerért. Erről valami vélemény?
Mi a különbség az Onkyo 308-as és az Onkyo 507-es erősítő között?Még egy kérdés...
Az Onkyo 507-es tudja a HD hangot,ugye?! Ebben az esetben akkor hangfal függvénye,hogy mennyire jön ki a Blu-Ray HD hangja? Csakis 5.1-ben gondolkodom.Extra kérdés...
Az gáz,ha erősítőt veszek meg Blu-Ray lejátszót és a 10 éves hi-fim két hangfalát kötöm rá az erősítőre(azért,mert esetleg januárban vennék hangfal szettet). -
O_L_I
őstag
Kicsit keresgéltem és három kábelt találtam ami érdekes lehet.
Ezek közül melyiket érdemes venni?
-
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #18600 üzenetére
Köszönöm! Akkor kell keresnem (vagy építenem) a rendszerbe illő subot
Amúgy ezeknek a hangfalaknak 20-as a mélyközepe. De igazad lehet, mert van egy ilyen rendszer tesztem ahol szépen ereszti le a frekit és egy idő után hopp némaság
Persze kérdés, hogy egy filmben van e olyan mély hang
Igazából igyekszem kizárólag HD anyagokat beszerezni (projektoron filmezek). 1,5m sajnos nincs kb olyan 1m van a fotelek és az ablak között.
A Pioneer DAC-ján amúgy nagyon meglepődtem. Az én rendszeremnél komolyabban is ki lett már próbálva és igencsak megállta a helyét. Picit műanyag kinézetű, nem is egy kifejezetten drága darab, de nagyon szeretem. Mondjuk az erősítő miatt lehet fogok picit kacsintgatni egy NAD lejátszó felé, de egyelőre mindenképp marad.
Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest