- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
törölt tag
-
Az-X
őstag
Végre sikerült szereznem egy NAD T 753-ast. Sok helyen olvastam róla, hogy remek házimozi erősítő, de a stereo teljesítménye is kiemelkedő. Meg kell mondjam végre jó szívvel válok meg az Onkyo Integra 8015-től
Már elsőre is nagyon nagyon megszerettem ezt a NAD-ot... hát mi lesz még ha rendesen be is fogom állítgatni
Csak a teljesség kedvéért. A front pár ami rá van kötve egy MB Quart 600-as, a center egy MB Quart QL 30 C. Hátsó pár egyelőre még nincs, de valószínűleg oda is MB Quartot szeretnék csakis a márkahűség miatt
. Valószínűleg valami kisebb, olcsóbb változat, talán QL 10 C vagy valami ilyesmi.
Lenne viszont kérdésem...
Az első, hogy érdemes subot illetve hátsó centert betennem?
A másik, eddig ugye minden stereoban szólt, analóg jelek RCA kábeleken, amiből persze igyekeztem jobb minőségűt (NeoTech KHS201A) beszerezni. De most ugye felmerül, hogy melyik jobb... a lejátszók DA-ja analóg kábelezéssel, vagy digitális bemeneten az erősítő DA-ja.
A lejátszóim:
Logitech Squeezebox Classic, nagyon szeretem zenehallgatásra.
Pioneer DV-696AV, kizárólag CD, SACD, Audio DVD hallgatásra használom
ASUS O!Play Air HDP-R3, erről nézem a filmeket
Illetve nagyon ritkán rádugom a laptopom is, de csak ha az ASUS nem visz valamit.Az ASUS miatt mindenképp veszek valami digitális kábelt. De az nem produkál túl nagy hangminőséget, ezért valami egyszerűbbet vennék hozzá. Kérdés, hogy a többihez érdemes e valami komolyabbat (10e körül) venni vagy maradjon az eddigi analóg RCA-s megoldás?
-
O_L_I
őstag
ERRŐL a kábelről tudna valaki infót adni?
Meg úgy általában ebben a még megfizethető kategóriában milyet érdemes venni? -
ati888
senior tag
Megszívtam a hangszórókábel vásárlást. Vettem vagy 35 méter 2x2,5mm2-est egy elektronikai boltban 300 Ft-ért, átlátszó szigetelésű és az egyik szál rézszínű a másik ezüst színű (gondolom meg van futtatva ónnal vagy valamivel). Hazahoztam és itthon vettem észre, hogy az egyik szálon a szigetelés több helyen kinyílt és szabadon van a rézszál. Végignéztem és ha kicsit jobban megtöröm a kábelt, akkor kinyílik a szigetelés annyira, hogy a körmöm már befér.
Ez gondolom nem szerencsés. Az a baj, hogy hétfőig vissza sem tudom vinni, mert csak akkor lesznek megint nyitva. Nyíregyházi vagyok, úgyhogy maradt a mediamarkt vagy az electroworld, ami nyitva van hétvégén. Ezekben hama kábeleket láttam csak, azok jók?
ati
-
Daert
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
perczeg7032 #18585 üzenetére
Köszi és gratula, hogy jót választottál!
-
perczeg7032
csendes tag
válasz
ricsik #18584 üzenetére
Személyes benyomásokat tudok mondani, de szerintem mást nem is lehetne és szabadna. Hallgattam mindhármat és nekem azért maradt a JBL, mert nekem a hangja sokkal életszerűbb volt. Nagyon tetszett a Dali is, de ahhoz, hogy a 50nm2 nappalimat bezengje, már nem fért volna bele a büdzsébe az a kategória, ami kellett volna. Nekem a polk nem jött be, nem tetszett az összkép. Nekem puha volt. Viszont a polk külsőre nagyon tetszik, sztem nagyon impozáns főleg az rti7 és attól felfele. Ráadásul nekem a HK, mint erősítő, nagyon bejön és a JBL-el alkotott párosuk szenzációs. Legalábbis az én fülemnek. Sztereóban hallgatom, mert sok zenét hallgatok, de a múltkor moziztunk és nem volt sub hiányom :-) Érdekes módon a zenében a jazz és a komolyzene is tetszik a megformálásában.
-
ricsik
őstag
És milyen hangja van pl az ES100-nak ha az azonos árkategóriát nézzük, pl polkhoz, dalihoz képest?
-
egitomi
csendes tag
Nah elmentem olyan kábelért, sikerült szereznem
mostmeg várom hogy megjöjjön az onkyo skf4700 5.0, meg a pioneer vsx 520, hogy kipróbálhassam. Csak a rohadt hó miatt nem jön túl gyorsan a futár...
-
Vidala
senior tag
Tegnap hazafelé beugrottam a Westend MM-ba, hogy kíváncsiságból rápillantsak az Onkyo SKF hangfalaira. Az egy dolog, hogy nem volt, de szerintem ha lett volna se tudtam volna meghallgatni. Sajnos ez az üzlet is csak egy "lerakat", még a "HM stúdiója" is rettenetesen csapnivaló, arról nem is beszélve, hogy eladót csak hálóval lehetett volna fogni.
A másik élményem, hogy nagyon nyomatják a Bose cuccait, pl a "stúdióban" egy Lifestile (asszem V széria) 5.1 dübörgött kb. 700K-ért. Sajnos csak dübörgött, mert értelmes hangspektrum nem jött ki belőle. Persze lehet, hogy csak be kellett volna állítani (mert mondjuk az eladók felcsavarták rajta a basszust), de idáig ugye a korábban említett okokból nem jutottam el. Persze szvsz azokból a mikrobögrégtől nem is várnék el ennél többet, de azért erre is kíváncsi lettem volna.Szóval ismét azt tudom csak mondani, hogy aki kicsit is komolyabban gondolja a tudatos vásárlást, az elmegy egy szaküzletbe. Egy kellemes kivételt tudok csak ez alól, a Duna Plaza Saturn üzletét, ahol ráadásul még hozzáértő eladó is akad. Persze még így sem veheti fel a versenyt egy "stúdióval", csak ha valakinek útba esik...
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #18575 üzenetére
Én ezzel nagyon beszoptam. Laptopomon van ilyen, de azt hittem, hogy jack formában csak koax lehet. Vettem rca-jack koaxot, erősítőre ráköt, és nem szólt a nyavalyás...
Hónapokig nem hallgattam szgépről zenét, mert biztos voltam benne, hogy hibás a kimenet, de munkaeszközként nem értem rá javíttatni küldeni a laptopot. Még szerencse.
-
egitomi
csendes tag
nahjó most lehet rettenet nagy ökörséget mondtam, ahogy lesegetem tovább a netet, de akkor sem értem hogy milyen kábellel kell most összekötnöm a gépem az erösírtővel, hogy fasza hang menjen át
-
egitomi
csendes tag
Hát próba lesz belőle, mert útmutatóban nem találtam meg, pedig biztos benne van. Az usb hangkarikről van esetleg tapasztalatod? vagy talán erről az asus xonar u1-esről, gondolom azért jobb mintha a jack-rca kábellel kötöm rá az erösítőre a laptopot, flac-eket szeretnék hallgatni, és közel jó minőségben szeretném kivinni a gépről.
-
egitomi
csendes tag
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az aluminium macbookba belerakott videókari Nvdidia Geforce 9400M kimenete az egy Mini DVI kimenet, nah ha én ezt átalakítom egy HDMI átalakítóval, majd rádugom az erösítőre, az hangot nem fog vinni magával ugye?
Másik kérdés hogy Usb-s hangkártyákról mi a véleményetek? Az asus xonar u1-es hangkariját néztem, azon van optikai kimenet is, vkinek esetleg tapasztalata róla?
Köszi a segítséget -
jones965
Modder
Nekem a Tsi 200 surround sugárzóként funkcionálnak az alábbi módon.
A tartókat az OBI-ban vettem 7xxx Ft-ért.
20 kg-ig terhelhetőek, ráadásul dönthető és forgatható kivitelűek. -
BBéci
legenda
-
nyurga82
tag
válasz
ati888 #18541 üzenetére
Nagyon tetszenek a TSi 200-as tartó elemek, honnan vannak, mennyibe kerültek?? A TSi 100-as is passzol hozzá?
Szerintem nem lenne lényegi változás ha a subot előre húznád mert neki nem hátul hanem alul van a nyílása (mondjuk egy próbát megér).
A háttér hangsugárzókat pedig felesleges megdönteni, azt mondják hogy 60-80 cm-rel a fülmagasság fölé kell helyezni, döntés helyett inkább rakd lejjebb, de szerintem azt sem kell, mert ritka csoda szerintem a TSi 100-as mivel alul van a magas sugárzója így feljebb is könnyen elhelyezhető mint fülmagasság.
GRAT a cuccokhoz nekem tetszik! -
ati888
senior tag
Ajánljatok valami jó ár-érték arányú kábelt subhoz, erősítőhöz, hangfalhoz.
Ez például jó?: [link]
ati
-
ati888
senior tag
ati
-
ati888
senior tag
ati
-
ati888
senior tag
Na ezzel sikerült.
ati
-
ati888
senior tag
Nem tudom feltenni a képet, a kepfeltoltes.hu nem működik, a többivel meg valamiért nem sikerül.
-
ati888
senior tag
Na így sikerült felraknom a frontokat:
Holnap bekábelezem, aztán próba.
ati
-
jooker82
nagyúr
Hy,hogy tudom a legjobb hangzást elérni a laptop és a házimozi összekötésével??Tehát most normál 3,5-es rca kábellel van összekötve...de pl a flac minőségű számoknál,nem érzek minőségjavulást az mp3-hoz képest...
A laptopomon csak usb és jack bemenet van..a házimozi az fullos...
Milyen kábellel lehetne jobbá tenni.?
Amúgy nem mintha rossz lenne,csak hátha többet is ki lehet hozni belőle... -
Daert
őstag
Köszi......
Kicsit elkenődtem -
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #18533 üzenetére
Esetleg, ha van otthon pl. optikai kábeled, kipróbálhatod még azzal, hátha úgy nem csinálja (kizárólag spórolás esetére). Egyébiránt szervíz.
Az a wharfi center a semminél biztosan jobb, de csodát ne várj. Gondolom nem passzol a többi komponenshez, szélsőséges esetben még ronthat is az összképen, főleg ha nem tudod a hangerőt külön beállítani csatornánként. Szerencsés esetben valamivel érthetőbb beszéghangot kaphatsz.
-
Daert
őstag
Üdv.
2 dolgot szeretnék kérdezni.Először is, van egy Philips FR975ös házimozi erősítőm.Ehhez RCA/Coax kábellel csatlakoztattam a DVD lejátszót és filmnézés közben egyszer csak átugrik a Tuner-re és hallgatom valamelyik rádiócsatornát.Ez mitől lehet??Hogy orvosolható?
A másik dolog:Alacsony költségvetésből dolgozom és vennék egy ilyen Wharfedale centert.Érdemes ennyiért megvenni?Mit jelent a keresztváltó,tudtommal ebben nincs,de arról sincs infóm hogy ez a center mágnesesen árnyékolt-e? -
-
törölt tag
Csak hogy tudd,mi az az ITU: "1932-ben a CCIR és több más szervezet (beleértve az eredeti ITU, amely már megalapozott, mivel a Nemzetközi Távíró Unió 1865-ben) létrejött mi 1934-ben vált ismertté, mint a Nemzetközi Távközlési Unió. 1992-ben, a CCIR lett az ITU-R."
Mondjuk én is elismerem a THX-et. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #18527 üzenetére
Nem jelenti azt, hogy kötelező befelé fordítani a frontsugárzókat. Hangdoboztól és szobaakusztikától függ, nem lehet általános szabályt felállítani, próbálgatni kell. Előfordul, hogy a színpadkép beszűkül a szembefordítástól.
A surroundokat nem szokás dönteni, a hallgató felé fordításukra érvényesek a fentiek. -
törölt tag
Elfogadom de én se a levegőből vettem: idézet a házimozi.hu-ról:
" Az ajánlás szerint a hallgatási pont körüli 2 és 4 méter közötti (ezt az ajánlást az ITU-R BS.1116–1 tartalmazza) sugarú kör mentén kell elhelyezni a hangsugárzókat. Ami a hallgatási pozícióból, mint csúcspontból kiinduló elhelyezési szögeket illeti, a vízszintes síkban 60 fokos szöget kell bezárniuk a front bal és jobb hangsugárzóknak. " -
BBéci
legenda
-
ati888
senior tag
Rosszul írtam bocs, a subot RCA-val.
-
ati888
senior tag
Hello!
Most rakom össze a házimozit, a tv-t a falra szereltem, alá a centert és most jönnek a frontok (nem állók, Polk TSI200), milyen magasra és távolra tegyem őket a tv-től? A tv középvonalához vagy az alá kerüljenek inkább? Fali tartón lesznek.
A másik kérdés az összekötés. A frontoknak 2,5 mm2-es kábel kell, a hátsókhoz elég a 1,5 mm2-es is azt mondták a streamaudioban. A lejátszót koax kábellel kell az erősítőhöz és HDMI-vel a plazmához ugye? A subot pedig szintén koax-szal?
ati
-
BBéci
legenda
-
sirfer
aktív tag
válasz
ricsik #18504 üzenetére
Biztosan nem lesz eladó az Ikon
Ha minden jól megy és azt kapom ,amit várok ,akkor az Ikon megy a Harman-Kardon Stereo Legend szettemhez a felső szinte.
Meg akartam lépni ,csak jövőre és előbb az Ikon-t akartam kiismerni, azért nem egyszerre lett meg a kettő ,meg persze anyagiakmiatt is...
Sanci
Csak úgy "vállaltam" ezt az egészet ,hogy nem kell kifizetnem, ha nem azt kapom ,amit várok. Az elvárásom az, hogy döbbenetes (!) különbség legyen a zenei részben. Így a házimozi rész is magasabb színvonalra megy, a rendszerben egyedül a frontok voltak kérdésesek. A Mentor 8 már nem az én kategóriám és BBcéri hallgatva eleve csak a Mentor 6 jöhetett szóba.
Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged