Hirdetés
- Akciókamerák
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
kimi02
őstag
Ez a kábel jó a DVD lejátszó digitális kimenetét és az erősitő bemenetét összekötni ?
Vagy inkább kimondott digikoax kábel kell ?
Link -
törölt tag
válasz
Andro_HUN #19796 üzenetére
Igy már valóban az. Sajnos nemigen ismerek szervizest.Pesti sem vagyok.De szerintem fordulj az A.I.D.A Audióhoz. Mivel garis kell legyen(eleve idei gyártmány) hátha ők gyorsabbak.
Szervizük:
Totel Bt.
1132 Budapest, Visegrádi u. 39.
Telefon: (06-1) 330-7011
E-mail: info@totel.hu
Garijegyed vidd magaddal! -
Andro_HUN
csendes tag
válasz
#09634560 #19793 üzenetére
Megvolt a kábel csere, hangfal csere, minden, minden formában.
Történések: Minden formában szarul szól a center kimenet, akármi van rákötve, akármilyen kábellel.Csak arra tudok következtetni, hogy az erősítő center aljzata szar..
így már, hogy minden opciót kipróbáltam, közel 100%.
hívtam a boltot ahol vettem, azt mondták közel 1 hónap a bevizsgálás...
úristen.. tudtok esetleg egy privát emberkét aki rápróbálna, esetleg javítana is?
kösziköszi
-
törölt tag
válasz
Andro_HUN #19791 üzenetére
.Tehát: rákötötted a frontot a center helyére és u.olyan gyengén szólt a front. És a center a front helyén jól szól? Ha a centerkimenetre kötött front rosszul szól,akkor vezeték csere(megcseréled a center vezetéket az egyik frontéval) után is ezt tette?
Tehát a következöket próbálgasd: center és front hangszóró csere és mindkettő üzem, Azután center vezeték csere és mindkettő üzem. Ha 1:frtont mindenütt jól szól akkor centerhengszóró, 2 Ha a front a center oldalán gyenge és vezeték csre után megjavol akkor vezeték, És ha a centerbe kötött front vezetékcsere után se lesz jó,akkor gyanakodj erősitőre.A konfigurációk természetesen helyesen bekötve értelmezhetők. -
Andro_HUN
csendes tag
tehát.
rákötöttem a center kábeleket a Kef egyik elsőre és ugyan olyan szar tompa halk hangot ad.
ahogy írtad DIRECT-re állítottam, Tarnsformers berak, minden brutál csak a CENTER gyenge és hangtalan megint..
Tehát: Hibás a DENON erősítő center kábel aljzata. Ergo, vissza kéne vinnem?!
Jól értelmezem?
köszönöm a segítséget.
-
defiant9
tag
válasz
xtremetuning #19569 üzenetére
Itt egy korrekt minta alpján végzett tápkábel vakteszt:
Can We Hear Differences Between A/C Power Cords?
Nem tudták megkülönböztetni a sok ezer dolláros kábelt a 3 dollárostól.
A hangszórók torzítása ezzel szemben egyszerű műszerekkel is mérhető, van tudományos alapja. Pl.
Measurement of speaker distortion
"Usually we assume that speaker distortion is the highest distortion of all components of the audio chain."Én azt javaslom hogy a pénztárcánkhoz képest a lehető legjobb hangfalakat vegyük meg, A hangszórók torzítása a szignifikáns, elsősorban erre kell lőni. Az 50 ezres erősítőn az emberek döntő többsége határozottan meghallja hogy 50 ezres vagy 500 ezres hangfal van, fordítva ez már kevésbé megy. A drágább kábelek árra és hozzáadott minőség aránya pedig elhanyagolható. Szvsz 1 milláig minden elköltött +1010 forintból kb. 900 menjen a hangfalra 100 az erősítőre és 10 a hangfal kábelre. A digitlális kábelek vagy átviszik a biteket hibamentesen vagy nem, olyan nincs hogy melegebb/élesebb/lágyabb a képe/hangja, a folyamatos bitfolyamban a kábelek nem tudják értelmezni a struktúrát/helyiértékéket, ha hibáznak azt bárhol megtehetik, és ezt jellemzően elég határozottan fogjuk észrevenni. A táp stabilitásáért pedig pedig az erősítő tápköre felel nem a passzív tápkábel.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Andro_HUN #19788 üzenetére
KApcsolj ki minden hokusz pokuszt es Direct-re rakd. No ha igy nem hallod a centered ahogy kellene akkor gebasz van.
Az egyik frontra rakd ra es probald ki a centered. Ha megy akkor az erosito center csatornajaban van a hiba(azert nezd meg az ajzatot is az erolkodoben hatha ott van a bibi.)
-
Andro_HUN
csendes tag
Sziasztok!
Most regisztráltam, és szeretném, ha segítenétek a problémám megoldásában!
5.1 problémám van, pontosabban csak a centerrel!
Specifikációm:
Erősítő: Denon AVR 1611
Mély: Infinity ps8
Első: Kef C7
Hátsó, center: Wharfedale crystal 2A probléma:
Mikrofonnal behangolom a rendszert. Transformers Bluray berak, trueHD angol hangsáv kiválaszt, a hangzás egyszerűen brutális, egyetlen problémával: a CENTERből az emberi hangok, beszédhangok egyszerűen hihetetlen halkak... megnéztem a beállításokat és már a maximális 12 decibellre állította a gép.. tehát minden brutál de nincs center..
Ha az audyssey beállítást módosítom előre kódolt hangra, például: mátrix, vagy multi channel stereo, vagy virtual, úgy van magas beszédhang, de ha jól hallom az sem a centerből jön, hanem a frontból (Kef)!
átkötöttem az egyik Kef-re a center kábeleit, ott már valamivel hangosabb volt az emberi hang, de fura mód a Kef mély részéből állította elő a hangot, tehát nem volt olyan magas mint például ha mátrix, vagy virtual, vagy más módba állítom.
Nem tudom érthető voltam-e..
Még egy észrevétel:
Ha bekapcsolom az erősítő rádióját és átrakom az audyssey-s beállításra akkor ugye csak a mélyláda és a center szól, és itt is harmat gyenge hangja van a centernek, semmi erő nincs benne.a két hátsó Wharfedale brutálul szól, csak a center része nem!
Ötelt? Szar a center? vagy az erősítő center ajzata, ahova a kábelt kötöm? vagy egyszerűen beállítás kérdése??
köszönöm, sokat segítenétek!
-
törölt tag
Oké:
1:nem lehet bőviteni,és ha rá akarsz még pl médiajátszót könti,már nem lehet.
2:ha elromlik valami,-nekem 3 ismerösnél előfördult- dobhatod ki az egészet vagy jelentősen leszűkül a felhasználási körük,pl olvasófej vagy 1 hangfal megadja magát.
3.Hangzásuk messze nem éri el a külön receiveres modellekét.
4: messze nem HD-képesek,vagy ha igen (léteznek BD-játszós modellek) akkor gyengébb a hangvisszaadásuk.Hiába képesek felmenni mondjuk 50 kHz-ig,a leadó felületük kissebb így nem megfelelő dinamikával tudják csak reprodukálni. -
törölt tag
-
Tosee
őstag
válasz
#09634560 #19774 üzenetére
Már annyit agyaltam rajt, hogy kezdek belekeveredni!
Egyébként nincs erősítőm, még csak most készülök házimozit venni...
Azért kérdezek, mert nem szeretnék olyat venni ami "nem jó" (esetemben)!(#19776) Tomate
Ha neked nincs vagy nem megy akkor hangkártya beszerzése nem árthat.
Csak ez van az alaplapi hangkártyán:
- Optical S/PDIF Out Connector
Egyébként egy Gigabyte EP35 DS3-R lapról van szó... -
törölt tag
"Megpróbáltam azt is, hogy felcserélem az spdif kábel ereit, hátha rosszul csatlakoztattam, de nem jó!"
Na így főleg nem kapnál hangot. De van S/PDIF kimeneted? Azt oké ha bekötöd a HM erősitőre,lenne DD és DTS.,kivéve HD-ra,arrra tényleg HDMI kell.. Milyen erősitőre kötnéd? -
Tomate
veterán
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19769 üzenetére
Én is megtenném,de melóhely bezárt 3-ig.Addig szünet.
-
törölt tag
-
Tosee
őstag
válasz
KTTech #19697 üzenetére
Az SPDIF kimenet az alapértelmezett kimenet?
Próbáltam alapértelmezettként is, de semmi...A videokártya HDMI audio deviceként megjelenik a választható hangkimenetek közt?
Nem sajnos! Több drivert is próbáltam, de nem sikerült beállítani...
Nvidia Vezérlőpultban a HDMI csatlakozón a hang engedélyezve!
Megpróbáltam azt is, hogy felcserélem az spdif kábel ereit, hátha rosszul csatlakoztattam, de nem jó! -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #19769 üzenetére
Egyébként hetedik hete nyomom szombat-vasárnap is. Kezd tele lenni a havasom, de legalább megérte. Jó leülni egy kis zenét hallgatni.
Tegnap éjszaka teszteltem a Yello - Touch of Yello dts-ét...hmmm
Megfűszereztem egy kis Logic 7-el. Yeah....Welcome to the Digital World...
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19764 üzenetére
Én idénre végeztem,igaz,24 Hrs volt az utsó müszak... Tülem 4-ig minden jó!
-
Tosee
őstag
válasz
Tomate #19693 üzenetére
És akkor egy ilyen bemenettel rendelkező erősítővel működni fog az általam leírt összekötés?
Tehát 5.1...
vga -> hdmi -> lcd tv -> optika -> erősítő vagy házimozi?
Viszont ebben az esetben ha pc-ről játszom le az adott filmet, akkor hang sem lesz, nemhogy 5.1... mivel a vga-m nem hajlandó hangot továbbítani!
Vagy esetleg másképpen is össze lehetne kötni a dolgokat? -
Tomate
veterán
-
xtremetuning
addikt
Még jó, hogy cseppet sem vagyunk offtopicok....
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19754 üzenetére
Holnap fogja.
-
Tomate
veterán
A jelenlegi hangfalszettem egy Magnat szett. A 2 front. A center meg a 2 surround És egy ilyen Wharfedale Topaz SW8-as mélynyomó.
Lehet, hülye kérdés, de érdemes hozzá venni egy új HDMI-s erősítőt? (ami tudja a DTS-HD-t) Van egy pár blu-ray filmem... Per pill egy Sony STR DE445-vel hajtom. (DTS-be)
-
python1
veterán
Addig talán még lesz több lehetőségem próbálni.
Használtat érdemes venni belőle?Éppen írni akartam,hogy lesz minden.Itt a Balaton is úgy,hogy mehet a dolog.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19731 üzenetére
Nálam akár hónapokig
is maradhat.
Szoktak adni bejáratott madzagot is, ha éppen van kéznél olyan. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19745 üzenetére
És jutalomként ott a harmadik lehetőség.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19743 üzenetére
Tesztelés v pia?
Majdnem mást írtam.Na komolyra fordítva a szót.
Tényleg oda fogok figyelni a részletekre és megfogadom a nálam okosabb és tapasztaltabb emberek véleményét,tanácsait
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19740 üzenetére
Időm lesz rengeteg tesztelni és fogok is rá fordítani.
Köszi srácok!
Azért annyit én sem iszom.
Viszont csak minőségi piát! -
xtremetuning
addikt
Plusz ne felejtsük el, hogy járatás alatt még sokat változik a kábel hangja.
Akár jó - akár rossz irányba.
Tehát én 1-2 percnél 'picit' többet javasolnék... -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19737 üzenetére
Veled ellentétben én iszom rendesen!
Akkor veletek ellentétben.
Még valaki absztinens?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19737 üzenetére
Én is absztinens vagyok. Müsoranyag lenne ,csak új készülék árát kell összegyülteni.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19733 üzenetére
és persze győzd sörrrel meg müsoranyaggal..
-
python1
veterán
Ez jóóóóóó!
Gondolom ezek azért már kicsit öregített kábelek.Nem?
De amúgy is gondolom az én 200-300 fos kábeleim-hez képest 1 perc alatt levágom,hogy jobbak.
Május-tól 2-hónapig jól megérdemelt szabimat töltöm úgy,hogy lessz időm tesztelgetni.
Meg sörözni! -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19731 üzenetére
1 hétig max.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19729 üzenetére
Muszáj,sokat pihentem...
-
xtremetuning
addikt
Megelőztetek rosszcsontok....
-
python1
veterán
Basszus eddig nem fordítottam semmilyen minőségi követelményt kábelek felé.
De ha most kiderül,hogy ezért nem tetszett a hangja a rendszernek le cuppantom magam!
-
python1
veterán
De viszont az a kérdésem lenne,hogy ha komoly kábelbe szeretnék befektetni előtte próba ,hogy lehetséges?
Vagy megveszem és utána eladom ha nem tetszik a hangja?Na akkor ennek is utána nézek.Basszus látom olcsó nem lesz.
Örülök,hogy jó tanácsokat kapok hidd el! -
xtremetuning
addikt
-
python1
veterán
válasz
muzsikpeti #19721 üzenetére
Milyen csati?
Csatiról szó sem volt csak kábelről.
De már kaptam választ érdembelit ,szét is néztem.
Hamarosan vissza térek a hi-fi hez pár évnyi szünet után és indulnak a tesztek,vásárolgatások.Szerinted mi ebben a vicces csupán fizikai értelemben beszéltem,kérdeztem.
Réz kábel között nincsen akkora különbség.De a réz és ezüst között igen ezt én is tudom ezért csak kizárólag ezüst jöhet nekem szóba.
-
Def26
félisten
Sziasztok
Most vettem egy Samsung LE40C550 LCD tv -t. Előtte is Samsung LCD volt.
Nos, a régi TV euroscart -on keresztül volt összekötve a házimozi szettel (egy rém egyszerű házimozi) és amikor a a házimozi erősítőn belőttem a TV-Audio -t akkor az 5.1 (nem 5.1 -ben) hangfalakon szólt a TV műsor hangja. Most ez valamiért nem működik az új TV -vel. Van valakinek tippje, hogy miért nem? Azért nem szívesen vennék egy optikai bemenetes házimozit, hogy a TV műsorokat a házimozi hangfalakon keresztül halljam....
-
kimi02
őstag
válasz
southernsun #19708 üzenetére
A H/K 445-ös erősitő sokkal jobb hangfalakat érdemelne, legalábbis szerintem.
Legalább egy Polk RTI A7-es szettet.
Utána jöhetne a kábelezés kérdése.Erősitsetek meg , hogy ez igy van-e.?
-
O_L_I
őstag
válasz
southernsun #19708 üzenetére
A legjobb megoldás az 5770->HDMI->Erősítő.
Olvass vissza pár oldalt mert pont volt erről szó.
"Úgy hallottam hogy sok esetben (főleg zenére) jobb egy külön hangkari által produkált hang mint, videokártyába integrálté. Érdemes ezzel próbálkoznom?" - Digitális jelátvitelnél tök mind1. A zenelejátszód által dekódolt hangot amit a windóz jelfolyammá alakít ugyan olyan hatékonyan képes egyesek és nullák formájában a digitális kimenetre rakni mind a két eszköz.
-
almi
senior tag
Most aktívval megy, de ugye közeleg a szilveszter, ahol nem árt némi hangosítás, de azért nem szeretném észnélkül...
és mondjuk a B kimenetre még 2 8Ohmos hangfal? Nem lesz már jó az sem igaz?Olvasgattam, és amikor azt írják, hogy sorosan kössön rá az ember hangfalakat, az azt jelenti, hogy egy kimenetre a 2-t?
-
southernsun
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott az alábbi rendszer:
ATI Radeon 5770
ASUS Xonar DX-XD
HK AVR 445
Polkaudio TSI400 Set
Hogyan érdemes összekábeleznem ezeket az eszközöket, hogy minden körülmények között a maximumot hozzam ki belőle. Úgy hallottam hogy sok esetben (főleg zenére) jobb egy külön hangkari által produkált hang mint, videokártyába integrálté. Érdemes ezzel próbálkoznom?
Zenehallgatás, HD filmnézés, játék amire használva lenne... -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #19704 üzenetére
Köszi!
Jó lenne nekem is egy olyan barát mint neked!
Sajna akivel értekeztem ez ügyben már nincs a képben, költözködés miatt.
Megfogadom a tanácsokat!
Megnézem mindet, vagy is meghallgatom.
Fel lettem villanyozva!
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Denon AVR-1306-os erősítő.Egyelőre egy pár Wharfedale Valdus 400-as van rákötve (4-8 Ω, 150w).Az 1. kérdésem az lenne, hogy mit takar a 4-8 Ω?Most 4 vagy 8?
A következő pedig az lenne, hogy rá tudok-e kötni egy 8 Ωos 150w os mélyládát VAGY még 1 pár 8 Ωos 2*80w-os hangfalat.
A or B 6-16 Ω.
A+B 12-16 Ω.Köszi.
-
python1
veterán
Hali!
Azért kérdeztem mert nem voltam teljesen tisztában vele. De kifogok próbálni párat! Csak eddig még nem volt olyan hely ahol alkalmam lett volna ilyenekre,megvettem amit gondoltam,hogy jó és kész.
Pár jó kábelmárkát amik árban a" földön járnak"javasolhatnátok.Szívesen fogadnék pár jó tanácsot!
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest