Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Tehát hdmi-n be a hd video hd hanggal. Az erősítő (denon1911) leválasztja a video jelet, és komponensen továbbítja hd felbontásban.
S-video biztosan nem tud hd-t? -
python1
veterán
Nincsen semmi veszve később sem,Júliustól újra Németben vagyok ha kell valami csak szóljatok rám.
Általában két hetente járok haza,eur váltás sem gond én itt megveszem otthon meg fizettek közép-ben. -
trippla
tag
A Zone 2 kimenet annyit jelent, hogy ráköthetek még két hangalat, melyet akár más helyiségbe is kivezethetek? A két hangrendszer egymástól függetlenül tud működni? A Harman 355-nél írják ezt, de nem látok rajta olyan kimenetet.
-
python1
veterán
Itt a link:[link]
-
Sziasztok!
Amd Brazos-t szeretnék összekötni az erősítővel. Nálunk otthon minden kábel a falban fut, de az idióta kábelezők elbarmolták a hdmi kábelt így az nem igazán működik.
A kérdésem az, hogy az erősítő a hdmi-ről átkonvertálva s-video-n ki tud nyomni hd felbontású képet projektorhoz?Köszi
-
python1
veterán
Gyerekek már leírtam egy párszor ,hogy szívesen megveszem és haza is viszem ingyenbe.
Persze a készülék árat azért ki kell fizetni.
Mondjuk én még 3,hétig vagyok kint és utána 2-hónapig otthon. -
KisApám
addikt
Azért a Pioneer VSX-LX53 sem semmi: 900 EUR ott
azaz NÉMETBEN 240 000 ft,
ITTHON meg 469 900 ftÉRDEMES elmenni Münchenbe (autóval 1400 km oda-vissza, 1 nap alatt megvan), és megvenni.
-
cekkk
veterán
válasz
KisApám #28083 üzenetére
www.saturn.de én itt néztem az első berlini üzletüket, és ott is volt akcióban. De nézd meg a többi boltit is, amelyik neked közelben van.
-
KisApám
addikt
válasz
python1 #28076 üzenetére
Akkor akár ki is lehet utazni repcsivel meg vissza, és olcsóbban lehet kijönni, mint amennyiért itthon van...
Itthon 289 900, kint 499 EUR (267 Ft x 499 EUR = kb. 133 000 Ft!!!)
Azaz 156 900 Ft-al olcsóbb!!!Repjegy Lufthansával 1 átszállással Berlinbe pl. 04.14-én oda és 04.15-én vissza: 51 000 Ft.
Még mindig olcsóbb 105 900 Ft-al.
Szóval lehet menni még sörözni is bővenpython1: rakj el egyet nekem, kimegyek érte
Amúgy hol?
Lehet, hogy a cég szállítással együtt 51 000 Ft alatt megoldaná
No meg mivel EU-n belül van, nincs rá VÁM -
python1
veterán
Gyerekek most nézem itt Németben egyik helyen a DENON2311-es modell 499-eur.
-
jcage
tag
Sziasztok,
Tippeket, illetve segítséget kérnék sub vásárláshoz. Mission m6x család alkotja az 5.0-át, de az ehhez tartozó m6as elég húzos árban van, plusz a srácok a hifi barlangban is azt javasolták, hogy inkább az ms10-et próbáljam, mert az az ő tapasztalatuk is, hogy nem éri meg azt a felárat a nagyobb. Viszont a 10-est nem tudtam meghallgatni, mert nem volt raktáron. Viszont nagyon jókat olvastam a Polk 110 és 125-ös típusairól is. Az erősítő egy AVR255. A szoba kb 22nm2.
Ebben az árkategóriában várnék javaslatokat.
Thx,
J -
8nemesis8
veterán
-
Warter
addikt
Kipróbáltam ezt a dugóforgatást, én sem hittem volna, hogy ennyi változást hoz. Ki is derült hamar, hogy jól volt bedugva alapból. Forgatás után, mintha összeesett volna a tér és a mélyek is elmentek vadászni.
-
8nemesis8
veterán
Úgy néz ki, hogy pár napon belül egy Jamo D570 tulajdonosa leszek, csak egyenlőre még klinikán fekszem
-
cekkk
veterán
Most nézem az Üvegtigris 3
DTS-HD High-Res Audio Hungarian 4224 kbps hanggal jelenik majd meg...
Hát erre is kell a DTS_HD mint halottnak a csók, olyan filmeknél meg ahol kellene persze DD hang van8nemesis8
Jobbulást neked! -
KisApám
addikt
Van itt egy Harman/Kardon AVR 460 195 000 ft-ért. (ITT a netdepónál 285 000 ft).
Gondolom ennyiért megéri... főleg ha garis
Gondolom nem csak házimozilag, hanem ZENEILEG is OK a gépezet.
-
Gabor970
addikt
igen, gondolom, hogy így lehet. Mondjuk az durva, hogy az onkyo 501-es digitális kapcsolaton keresztül is lényegesen rosszabb volt 2.0-ban, vagy akár 2.1-ben, mint a Luxman LV-112 a fejhallgató kimeneten keresztül 2.0-ban. Az onkyon nagyon sok részlet elveszett. Nem volt teste a hangszereknek, ami most van. Most hallom az énekest, ahogy levegőt vesz, hallani ahogy a gitáros bal keze ujja csúszik a húrokon. Az onkyoval olyan minden egyben elmosottan szólt elöttem, most legtöbbször megvan a hangszerek helye, sokkal jobban leválik a zene a hangfalakról, nem a két hangfal szól, hanem elöttem a térben szólnak a dolgok. És mindezt csak a TV-n nézett köncertekkel kapcsolatban írom. Az LP-ről nincs mit hasonlítani, mert az ugye az onkyo erősítőre nem volt rákötve. Az természetesen még pár lépéssel jobb.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #28061 üzenetére
Ha vannak otthon díszpárnáid ,vagy akár takaróval is próbálkozhatsz csak azért,hogy megbizonyosodj arról ,hogy tényleg mennyit számít a hangzásban pakolászd szét a kecóban a nagyobb falfelületekre ,hangfalak mögé.Jól meg is tömheted a kanapé melletti fiókos szekrényt ruha darabokkal.
Persze ha barátnő,vagy már az asszonykád nem tudom,nincsen otthon,jobb elkerülni azt a látszatot,hogy teljesen megbolondultál.
Nálam ez megszokott dolog,már nem tud meglepődni semmin. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #28060 üzenetére
Sajnos tudom. Mindenesetre az új L kanapét már megrendeltem, a polcokra kiküldtem az ajánlatkérőket. A hifista haverom kapásból mondta, hogy elég sok reflexió jön hátulról. Érdekes, hogy az oldalsó ablak felől nem igazán, pedig csak egy vékony organza van előtte.
A tesztelgetések során arra is rájöttem, hogy a kanapé melletti fiókos szekrényt jó lenne telepakolni, mert így üresen kb. hangdobozként működik, visszahallani oldalról a mélyhangok egy részét, nyilván csak enyhén, de azért zavaróan.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #28059 üzenetére
Helló!
Írtad,hogy nem igen veszel észre különbségeket a rendszernél akár mit cserélgetsz vagy legalább is nagyon csekély mértékben.
Szerintem nagyon rossz a szoba akusztikád.Nekem is most nagyon gyatra mindegy,hogy mit cserélgetek semmi változás szinte,pedig Németben ahol lakom ott minden kis változtatás hatalmas hangzásbeli különbségeket hozott.Tele van kint a nappali ülőgarnitúrával,szekrényekkel,sörös rekeszekkel.
Régebben a szülői házban ahol tesztelgettem a különféle anyagokat. ott is televolt szőnyegekkel,bútor,könyvespolc képek a falon és mindent észre lehetett venni.Na mindegy,semmit ne dobj ki majd be hangoljuk a szobát és utána indulhat az egész.Meg viszem a CD lejátszód alá a fa rezonancia asztalkát,talán az is dob valamit a hangzáson,mint itt pár képen is látható:[link]
BBéci:köszi a választ, akkor szépen fokozatosan haladva vásárolgatom össze a kábeleket. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #28057 üzenetére
Már többször említettem, mint kiváló ár/érték arányú terméket, az AVA KZH-8 [link] elosztót, amihez kábelt is illik venni, különben csak félkarú óriás lenne.
Ha ehhez csatlakoztatod a készülékeidet, már léptél egyet a jobb hangzás irányába, de a gyári madzagok cseréjével - azon lehet, de kár lenne spórolni - még egy szinttel feljebb jutnál. -
-
nyunyu
félisten
válasz
Dorian #27927 üzenetére
Próbáld ki. Ha nem jól van bedugva, akkor erősebb, de búgósabb a mély, hosszabban hallgatva fárasztó + a színpad kevéssé lesz definiált, a mélysége megszűnik.
Minimalis elektronikai ismeretekkel megaldott/megvert informatikuskent eddig nem hittem ebben a villasdugo forgatosdiban, mondvan az aramnak mindegy a folyasiranya, most kivancsisagbol megforditottam az 508-at, egybol megszelidult a basszusa a fejhallgato kimeneten
Masik allasban elviselhetetlen volt a K242HD.
Regi erositommel sosem volt ilyen problema, ezek szerint az helyesen volt bedugva.
-
python1
veterán
Helló!
Én sohasem állítok mikrofonnal semmit!!!Még bízok annyira a fülemben,hogy ne kelljen használnom,szép is lenne ha már annyira el veszíteném még azt az óriási adományt is amit kaptam,hogy ne használjam.
Hozzá teszem még soha sem csalódtam benne!
Hazudtam:egyszer azzal állítottam,jóóóó nagy sz@r is lett az egész!
-
kimi02
őstag
Dorian :
Azért megirhatnád.
Lehet tudunk meghivót szerezni mástól. -
nyunyu
félisten
válasz
zuzu000 #27945 üzenetére
Van egy 5.1-es hangrendszerem,de nem szólal meg a mély hang.
Nem lehet, hogy elallitottad az erositon a hangfal meret opciot?
Legalabbis Onkyokon lehet allitani, hogy a front hangfal small vagy large
Large modban ami bejon jel a frontra azt valtozatlanul tolja ki, akkor is ha a hangfal meretenel fogva nem birja megszolaltatni.
Small modban csak az x Hznel magasabb hangokat kuldi a frontra, az alattiak mennek a melynyomora. (x Hz allithato.) -
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #28048 üzenetére
Ahogy nezem Onkyonal korabban sem volt divat a digitalis bemeneteket analogra tolni, negy evjarattal korabbi 474 manualjaban is el van dugva egy ilyen mondat a hangeszkozok csatlakoztatasa resznel:
A DVD or other component equipped with a digital output can be connected to this receiver. The digital connection must be used in conjunction with an analog connection, because if the analog cable is disconnected, the audio output from TAPE OUT and VIDEO-2 will not work.
-
Gabor970
addikt
válasz
nyunyu #28048 üzenetére
köszi!
You cannot record from AV components that are connected
to the digital inputs. You must use analog connections.vagyis ez így nem megy. No mindegy. csak szerettem volna meghallgatni, hogy mennyiben más a hangminőség, ha a TV digit kimenetét használom az fejhallgató kimenet helyett.
majd ha lesz DAC-om, megtudom.
-
nyunyu
félisten
válasz
Gabor970 #28047 üzenetére
Nem nyert, 11. oldalon azt irja, hogy:
Audio Connection FormatsAudio equipment can be connected to the TX-SR501/
TX-SR501E using the following audio connection formats:
analog, optical, coaxial, and multi-channel (5.1).
When choosing a connection format, bear in mind that the
TX-SR501/TX-SR501E doesn’t convert between formats, as
shown below.For example, audio signals connected to the OPTICAL or
COAXIAL digital input are not output by the analog TAPE
OUT connectors, so if you want to record from, for example,
your CD player, in addition to connecting it to a digital input,
you must also connect it to the analog CD IN connectors.Vagyis csak analog bemeneteket tud analog kimenetre tolni, digitalisakat NEM!
-
Gabor970
addikt
egy kérdés:
Onkyo 501-es erőlködő (de sztem bármilyen alap masina) ha rádugom optikán a hangot ami a TV-ből kijön, látja-veszi (mer automatikusan érzékeli, és ezt jelzi is a kijelzőjén) miért nem adja ki az analog sztereo vonal szintű jelet a Tape out csatiján? Nem kell neki? Általában ezt nem szokták? Magyarul csak DAC-nak akartam használni. Pre out az nincs, azt gondoltam a Tape outon ki kellene adnia. Rosszul gondoltam?
Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz
daniel2121 #28045 üzenetére
-
trippla
tag
A H/K 355-ön az A-BUS mire való?
-
Dorian
félisten
Gyerekek, nekiálltam zenét hallgatni: Egy új lelőhelyen (Köszi Mattes) sikerült megtalálnom egy csomó olyan zenét flac-ban, ami eddig csak mp3-ban volt meg: Hihetetlen élmény újrahallgatni őket!!!
-
foppa
tag
Sziasztok!
Edy Denon AVR-1611-es erősítőhöz milyen hangfalszettet ajánlotok? Úgy maximum 200k körüli összeget szánnék rá, gondolom ennél többet nem is nagyon érdemes! -
cekkk
veterán
válasz
trippla #28034 üzenetére
Oda adnám én is, de látom messze vagy!
Az absolutsound.hu a importőr, olyan 5-6 ezer kerül van.
Amikor én megvettem először magamnak beállítottam, másnap kipróbáltam a mikrofont, és hasonló eredmény született, más frekvencián vágta a mikrofonos beméréskor, meg az egyik frontnál magasabb dB értéket vett, ami zene hallgatásnál nagyon érződött. Szóval mikrofon nélkül is van élet. Amikor Leantől vissza kaptam az erősítőt, már nem is vettem elő a mikrofont. -
Dorian
félisten
-
trippla
tag
Még mindig házimozi erősítőt akarok venni. Pioneer 520 már kilőve, jelenleg Onkyo 508-ra fáj a fogam, de kaptam egy használt H/K 355-re ajánlatot, ami megfontolandó számomra. Ezt gyorsan el kéne döntenem, ezért kérem a segítségeteket. Jobb a H/K, mint az Onkyo? Hallottam, hogy a Harmannál van valami felskálázási probléma, amit nem lehet kikapcsolni, Ez mit jelent?
Sajnos bemérő mikrofon nincs a készülékhez, nem tudom, hogy egyáltalán szükséges e. Szerintetek? -
Dorian
félisten
A csajomtól is megkaptam, hogy "Te nálad ezek a kábele arra valók, mint más fasziknál a nagyobb autók?" És röhögött
-
Dorian
félisten
Tesztelgettem ma a hálókábeleket. A meglévőt, egy sima számítógépest és az új bazi drágát.
Hajszálnyi különbségeket hallottam, úgyhogy ezt is viszem vissza.
A sima kábelnél az új jobb volt: a magasak szebben csilingeltek és a hangok lecsengése teljesebb volt. Viszont szentségtörés vagy sem, a meglévő kábelem tetszett a legjobban. ismétlem, hajszálnyi különbségekről van szó. Hogy ez mennyire pszichológia, a rendszerem vagy a hallásom korlátozottsága, nem tudom. Viszont én olyan vagyok, hogy csak olyasmiért vagyok hajlandó pénzt adni (a gránitlapokkal beszoptam), ami egyértelműen jobb és nem koncentrálni, hogy talán valamit észrevegyen az ember.
Kicsit meguntam most a tesztelgetést, mert rádöbbentem, hogy mostanában többet tesztelek, mint zenét hallgatok és ez elég gáz. -
törölt tag
válasz
Gál István #28020 üzenetére
a Házimozi pre out kimenetét kell a sztereó erősitő main in vagy pre in dugaljába.Ez sok sztereó erősitőnek össza van kötve U alaku jumperrel egy pre out csatlakozóval ezek az un bontható erősitők.
-
Gál István
senior tag
Régebben volt arról szó hogy a frontokat külön sztereó erősítóvel hajtja egy kolléga. Ezt konkrétan el tudná magyarázni valaki hogy mit hova kötve érhető el ez a megoldás?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28014 üzenetére
Borzasztóan sajnálom, de nem saját tapasztalatból ajánlottam a Logit, még nem volt olyanhoz szerencsém.
Megbízható forrásokból származó információkra támaszkodtam.
Azt rebesgetik, a Dune Max szintjét hozza. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28014 üzenetére
ja a 10-15rugós kábelnek 5 méteresnek kell lennie...
-
Z0mbi
senior tag
válasz
nebulo5 #28009 üzenetére
Tetszik rogton az elso hozzaszolas... ugyan ilyenem van... 267 e ert vettuk
Mintha szamitana. Mindig is a kedvencem volt a duma hogy azert adok valamit ennyirert mert en elba..tt dragan vettemEgyebkent erdemes a hozzaszolasokat vegigolvasni... Ez a vatera egyik gyongyszeme
-
nebulo5
senior tag
Szerintem, ez az értékesítési marketing duma és a hozzászólások így a reggeli órákban elolvasva, jól indítják a munkanapot!
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #27971 üzenetére
Nem hiszem, hogy külön zenével is tesztelgetik és értékelik a médialejátszókat, viszont amennyiben az a legfontosabb, a Logutech Squeezeboxot ajánlom.
Nálam még mindig a Dune a favorit, orrhosszal megelőzve a Popcornokat. Az O!Play annyival gyengébb náluk, amennyivel olcsóbb.(#28007) python1
Németeknél nagyon népszerűek az AIV termékek, egyik szintén deutsch, hifiőrült ismerősöm sok jót mesélt róluk.(#27997) python1
Nebuló írásaival kapcsolatos véleményeddel teljes mértékben egyetértek. -
python1
veterán
Itt van egy jobb [link]róla.
-
python1
veterán
Halott már valaki ezekről a kábelekről?
Most vásároltam be belőlük egy pár darabot,minőségileg kiválóak már mint külső szemléletre.High-End minőséget sugal.
Ja és természetesen szerelhető kivitelben,de viszont árban nincsenek elszállva.
K!SSrác:a HTPC neked nem alternatíva? -
K!$$rác
tag
sikerült a régi vgamat elcserélni egy Ati 5670-es passzívra s ma végre beletudtam hallgatni pár bd-s,.mkv-s DTS-HD res. /Master hangzásba s hát gyerekek azért **** nagy különbség van a sima dts-hez képest ! hétvégén tuti leülök s egy pár filmet megnézek hd-s hangokkal
Asszem előbb utóbb lesz egy dune ismég ennél is jobban szól s már el se tudom képzelni milyen lehet az
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28000 üzenetére
Ok!
Szeretek betonozni nagyon!Kedvenc sportom a nehézsúlyú villanykapcsolás és a nagy pályás karónyelés után.
Ha persze van elég HP akkor jobban megy.
Ja vigyek betonkeverőt is?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Fűnyíró topik
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest