- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #33777 üzenetére
Csak akkor használom a routert, ha a dolgozószobából kiviszem a laptopot, havi 1-2 alkalommal, alapesetben kábellel kötöm össze a modemmel. Igazából a tévék és egyebek netes képességeinek kipróbálására vettem. Totál feleslegesnek érzem a wifit, arasznyira vannak egymástól az asztalon.
Az igényeket többször leírtam, a nonstop seedelés a lényeg. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #33290 üzenetére
Á, végre van egy jó rendszerem, az akusztika is rendben van, eszemben sincs cserélgetni. Őszintén megvallva számomra ez a tesztelgetés, fejlesztgetés variálás, "hogyan jobb" stb. egy ideig élvezetes, de aztán kezd fárasztó lenni. Még a sztereó erősítő tuningja és sztereóhoz, AVR-hez normális tápkábel hátra van (a subhoz érdemes legalább házilagos módszerrel gyártani egyet, hogy ne "számítógépes" tápkábelje legyen?) Aztán ennyi, hátradőlök és élvezem a filmeket, zenéket, hiszen ez a lényeg.
A CD-met talán még elcserélném valami Marantzra vagy Rotelre, de azt már csak árában, pusztán esztétikai okokból: nem illik a többi közé. -
Peak
addikt
válasz
Vidala #33001 üzenetére
A DVD esetén azért lehet jobb, mert a TV felkonvertáló algoritmusa, képjel feldolgozó chipje rosszabb minőségű, mint az AVR-é.
Én pl. egyértelmű változást tapasztaltam a HD felbontású filmek megjelenítésében, mióta az AVRen keresztül meg a TVre a kép HDMI-n Egy picit mint ha művibb lenne. Homogénebb felületek, harsányabb kontúrok... de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak.
A HDMI bypasst még nem próbáltam ki, annyira vagány a H/K OSD-je!
-
Integra
titán
válasz
Vidala #33001 üzenetére
valami hasonlót gondolok én is, de mivel már elfogadható receiverbe dugom, nem szabadna kijöjjön. csak eddig u2410-be dugtam a receivert, most meg már lesz normális plazma meg projektor. de nem hinném, hogy szignifikáns változás lenne. ellenben a kényelem és egyszerűség, hogy nem egy kábeldzsihád van a receiverbe dugva, felettébb vonzó.
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #32852 üzenetére
A hátsó hangtér olyan, amilyen. Ami a képen talán nem nagyon látszik, a kanapé mögött is van egy szekrény, így a fejem olyan 55 cm-re van a hátsó faltól, tehát a kanapé nincs rátolva. Normális forrás esetén azért egész jó a térélmény, de örülnék, ha lenne mögöttem olyan 1,5m. Sajnos a nappali(lakás)csere nem mostanában lesz aktuális, ezt kell szeretni.
Különben is hangulatfüggő az egész hifizés, most kaptam egy ajánlott levél-szelvényt a Szombathelyi rendőr-főkapitányságtól, nem tudom mennyi lesz a gyorshajtás, de azt hiszem ma semmi zene nem fog tetszeni...
-
Peak
addikt
válasz
Vidala #32701 üzenetére
Nos mielőtt benéztem volna ebbe a topikba én is a MMban kapható "hiperszuperextra" LG 5.1+BR szettet nézegettem 95kHUFért.
Aztán megláttam a "bögreszett" kifejezést és a többi jelzőt, infot rá, és elszégyeltem magam, hogy minőségre érzékeny informatikai/technkai emberke lévén egyáltalán megfordult a fejemben, hogy egy olyat vegyek.
SUB az 2-3 hónap múlva érkezik, addig is építgetem a csillapítást a szobába, hogy valamennyire élvezhető legyen a rendszer.
Most a kábelekkel vagyok "bajban".
Azt hiszem KáCsás kábeleket fogok venni, az sem egy olcsó mulatság, lévén 52 m kell.
Van esetleg javaslat, hogy melyiket? Elszálni nem akarok árban. -
Dorian
félisten
válasz
Vidala #32553 üzenetére
Asszonnyal kiegyeztem: a hátsó panelek színét ő választotta, így lett sárga "Hogy legyen valami vidám szín a nappaliban".
A frontok tetején csak nem-zörgős dolgok vannak filc tappancsokon így nem zavarnak. A mészkő lapokat direkt én tettem rájuk (és a CD-re is), talán számít valamit a lesúlyozás. A subról persze filmezés előtt lepakolom a vázát, úgyis lemászna magától
Érdekesen változott egyébként a sub a gránitlap+ gumitappancs alátéttől: sokkal többféle és sokkal feszesebb mélyek lettek. Talán nem megy olyan mélyre, mint korábban, de ez eltörpül a javulás mellett. Viszont lehet, hogy újra kellene audyessy bemérést csinálnom emiatt, de ezzel már megvárom a bútorokat.
-
robi0604
őstag
válasz
Vidala #32476 üzenetére
Még annyival had egészítsem ki a postod második felét, ha megengeded, hogy:
Nem szeretnék senkit hitelre buzdítani, de van ilyen lehetőség is.
Ezt csak azért mondom, mert elég sok ember fordult meg itt, aki teljesíteni szerette volna az álmát és hitelre vette az adott készülékét. Más a számítógépére, autójára, stb-re gyűjt, spórol, van aki erre... -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vidala #32452 üzenetére
De látod, ahogy itt leírtad, úgy is le lehet írni. Ebben semmi bántó nincsen, és teljesen érthető egy laikus számára is, hogy miről beszélsz.
Pont azok miatt az érvek miatt döntöttem úgy, hogy veszek egy olcsóbb erősítős szettet a kompakt helyett, amiket leírtál. Ha ezt így leírod neki, akkor lehet, hogy elgondolkodik, hogy "Te ennek a srácnak lehet, hogy igaza van...", és nem úgy távozik a topicból, hogy "A sok sznob kö*ög rohadjon meg...".
De akkor térjünk vissza az én példámra, mert én is megkaptam, hogy a "80K-s szettet b@sszam bele egy konténerbe". És most azért, hogy egy kicsit életszagúbb legyen, íme az Én személyes szitum:
Tönkrement az előző kompakt szettem, most kaptam ajándékba egy kb. 10 éves kompakt szettet azt használom,ezt szeretném leváltani. Az általam összeállított rendszer kb. olyan 120K-ba lesz. Igen, bizonyára ha hozzádobnék még 50-100K-t, akkor már egy jóval komolyabb cuccot kapnék a pénzemért. Ősszel költöztem kertes házba, még meg kellene csináltatnom idén a komplett füvesítést, le kéne burkoltatnom a teraszt, és szeretnék venni egy normális kertibútor szettet is, és még a klímát is be kellene szereltetnem. Idén januárban egy barom kilőtte alólam az autómat, totálkáros lett, a rendőrség húzza a dolgot, nagy valószínűséggel hosszú ideig - akár évekig - nem jutok hozzá a kártérítéshez, most a feleségem autójával járunk ketten, jövőre kéne egy autót is vennem.
Tudnék most venni 300K-ért házimozit? Tudnék. Valóban ez a legfontosabb most? Nem hiszem. Nem szeretném már sokáig húzni a jelenlegivel, mert elég gyatra, de annak a +100K-nak bizony most van jóval több helye is az életemben. És igen, lehet, hogy 1-2 év múlva úgy gondolom, hogy most belefér, de nem tudom. Ettől függetlenül szerettem volna a lehető legolcsóbban, az én általam felállított keretből, amit MOST rá TUDOK és rá AKAROK szánni erre a célra a legjobbat kihozni. Az a plusz pár 10-20-50 ezer forint nekem most elég sokat számít mert meg van a helye. Kis túlzással, amit ráköltök most, az is túlzás, de ennyi kell, hogy egy kicsit jobban érezzem magam. Ennyi. Nem kértem sokat azt hiszem, mindössze annyit, hogy a tanácsot kérőt tiszteljétek már meg emberi hangnemmel. Ennyi, semmi több.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vidala #32443 üzenetére
Mivel nekem lett címezve erre röviden válaszolnék:
Nem véletlenül nem neked címeztem a hsz-t, ezen érdemes elgondolkodnod.
Azért, ha nagyon akarok a Te hsz-edben is bőven találok cinikus és irónikus részt, amit ha kihagytál volna, attól a tartalmi része nem lett volna kevesebb, de lehet, hogy a delvikvens nem érzi magát egy csóró sz@rnak...ezen is érdemes legondolkodni.
-
sulep
senior tag
válasz
Vidala #32426 üzenetére
Persze érthető a dolog, mert mindenki szeretne szép fadobozos hiper szuper hangfalakat venni csak hát sajnos nem Monacoban élünk így vannak határok. Sőt mondhatjuk azt, hiába veszel most egy jónak mondottat fényévekre lesz a 20 évvel ezelőtti minőségtől. Azért köszönöm a hozzászólásokat.
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #32348 üzenetére
Persze, hogy javít ez is, hiszen egy puha rugalmas anyagról (gyapoton a fólia, szivacson a festővászon) kicsit el is nyelődik, ami visszaverődik, az viszont gyengébben teszi + szétszóródik (olyasmi, mint vízágyon járni)
Figyelni kell, hogy ha a gyengébb hatásfok miatt több felületre van szükség, de mivel adott vastagságban adott frekiig történik a csillapítás, ezért jól át kell gondolni (magamtól ilyent nem mernék) nehogy aránytalanul sokat csillapítson a magas tartományban. Ha lehetőség van rá, nem csak ezt a megoldást kell alkalmazni, hanem könyvespolcot, nyitott polcot biszbaszokkal, leveles virágokat, stb. diffúzorként lehet alkalmazni, hiszen többnyire lakószobáról beszélünk, oda meg amúgy is kellenek ilyesmik, hogy otthonos legyen.
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #32341 üzenetére
Nálam is évekig állványokon voltak a háttérsugárzók, lévén a szoba egyik oldala végig ablakos. Aztán beköltöztem saját terveim alapján készült nappalimba és THX ajánlás szerinti helyekre kerültek a hangdobozok. Így sokkal jobban tetszik.
(#32342) Peak
Ez eddig nem volt egyértelmű.Ha átfújható, akkor jó lesz. -
Dorian
félisten
válasz
Vidala #32332 üzenetére
A vászon jobb a semminél, de erőteljesen lecsökken a hatásfoka az egésznek, nem hiszem, hogy úgy megéri. A példád nem jó: nem hangszigetelésre van szükség, hanem a visszhangok hangcsillapításra. A kettő közt jelentős a különbség, de gondolom triviális. Nem elég, ha simán légáteresztő egy anyag (és a festék is rajta lesz), különben az űrhajós szkafanderen kívül nagyon sok minden megfelelne, sajnos nem így van.
-
Halasi38
csendes tag
válasz
Vidala #32315 üzenetére
Két különböző ajánlás létezik a háttérsugárzók elhelyezésével kapcsolatban:
1. Amit írtatok is- 60-90 cm feljebb. Tulajdonképpen ha moziba mész ott is feljebb van, bár azért az más fajta hangreprodukció, és szvsz kényszer is mivel fülmagasságba ott nem nagyon lehetne tenni.
2. A HÁTTÉRSUGÁRZÓ A FRONTSUGÁRZÓHOZ KÉPEST MAX. 15 FOKKAL ELTÉRŐ ELHELYEZÉS.
A műsor hangját előállító stúdiókban az ITU-R BS.775-1 szabvány ajánlása szerint így helyezik el a hangsugárzókat és így ajánlják az otthoni elhelyezést is.
Ha átgondoljátok ez a HÁZI-MOZI ami soha nem lesz MOZI ott kicsit más a hangreprodukció.CIKK: házi-mozi hangsugárzók elhelyezése és a szoba akusztikai kölcsönhatásai.
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #32322 üzenetére
Rögzítést én nem-rejtetten oldom majd meg: 4-4 kis fém lapocska (vagy mi) 2-2 lyukkal a panelek sarkaira. Egyiken keresztül csavarozom a kerethez a másik lyukon pedig a túloldalról a falhoz húzatom csavarral a panelt, mert azok sem tökéletesen síkok (használt faanyagból) és sztem a fal sem. Nem girbegurba azért nem azt kell képzelni, de így stabil lesz, rés nélkül, passzentosan a falhoz, nem lóg, lebeg meg mittudomén
A keretben lesz egy kis feszültség, de annyit simán elbír. Ha szerencsém van, kapok peremes kis fémbiszbaszokat, amire ráhúzható valami takaróprofil.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vidala #32314 üzenetére
akkor ez nem a sima falbólkiálló rejtett konzolos változat.
fémdűbel nem a világ luxusa azért, pár száz forintért sokkal merevebb tud lennie a sima változat. a Tiedhez persze fölösleges. és télleg tipli. melóban mindig ezt mondom,de állandóan kijavitottak tipnire... direkt jól akartam irni...
-
cekkk
veterán
válasz
Vidala #31929 üzenetére
Sajnos túl sok rossz mkv-t láttam én már ahhoz, hogy azt nézzek, más részt ha van egy olyan lejátszóm ami tudja a bd lemezeket kezelni és a hd hangsávokat, erősítő ami megint képes rá, és olyan hangfalak aminél már érezhető a különbség akkor én ki szeretném élvezni ezt, és nem ac3 meg sima dts-el hallgatni a filmeket. Vagy csak mondok egy példát, vannak az air által készített filmek, a srác színvak, mert egyszer beszéltem vele, hogy figyelj már a film képe lilás, és ő mondta, hogy előfordulhat, mert színvak
, azóta nem tudom mi változott nála, de soha többet olyat
Meg az innen onnan lopott nyújtott hangok
A tároláshoz meg annyit még, hogy az utóbbi egy évben látott filmek kb 10% az ami számomra olyan volt, hogy talán később még újra megnézném, a többi ment a kukába sajnos.Vinyó
Van rá megoldás le is van írva, nekem is ilyen vinyóm van, de kínlódok én mással az informatika területén, és erre már nincs idegzetem.
Az ok, hogy most még megy, de majd ha csak egy vinyója van az embernek, és azon kettő tera adattal, és az szál el, akkor majd lehet nézni, mint a moziban, hogy akkor mi is történt.
Ha valaki megcsinálja a parkolásra a megoldást akkor jó a vinyó, egyébként szerintem ugyan úgy jó a többi márka is. -
Gál István
senior tag
válasz
Vidala #31688 üzenetére
Azért ezek a grafikonok valószínűleg hogy komoly műszerek által, bizonyos referencia komponensekkel lettek mérve. Mivel ahány ember annyi lánc így könnyen lehet hogy nálad a saját hangfalad egy kicsit vagy sokkal inkább másképp "viselkedik" mint ahogy az gyártva, tervezve lett. És persze lehet hogy pont ezért így tetszik.
-
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #31687 üzenetére
Kicsit komolyabban:
Mivel ES dobozaim vannak elsősorban arról tudok leginkább véleményt formálni, de igazából csak egy dolgot vetné fel ezzel kapcsolatban. A legtöbb teszt a magas hangokat "sokallja" kissé, amit én is alátámasztok (bár nekem ez nem annyira hátrány, így szerettem meg). Ezt viszont valahogy nem látom tükröződni a görbéken.
Ezzel nem azt kívánom mondani, hogy semmire sem jók az ilyen grafikonok, de igen könnyen félrevezethetnek, mert ez csak egy igen pici részét adja vissza a valóságnak.
Gyanítom, hogy egy "mezei" és egy sztradivári hegedű hangnyomásgörbéit összevetve igen hasonló képet látnánk, és mégis (szakállas példa, de nem lehet megunni).Szóval csak óvatosan tessék ezekre alapozva válogatni, mert csúnya meglepetések érhetnek, ha meghozza a futár az áhított cuccot.
-
Cezar7
csendes tag
válasz
Vidala #31460 üzenetére
Egyáltalán nem veszem kötekedésnek....
Biztos igazatok van, de egyelőre az anyagi forrásaim ezt teszik lehetővé,
50-60e + fejlesztésben sem gondolkodom a szervizelést pedig megoldja a gyártó.....
--------------------------------------------
Még egy kis segítséget kérnék,
"Optikai kábelt vagy Toslink kábelt kérj mellé"Az optikai a piros-fehér-sárga?
A Toslink pedig "egyes" fejvégű?Mindkettőt tudja fogadni a TV/DVD vagy ezt azért jó lenne ellenőrizni?
Kíván valamilyen különleges beállítást ez a csatlakoztatási mód vagy nem vagy ez már nem eme topicba tartozik?Tehát akkor elmondható hogy az 5.1es hang kihozható az általam említett hármasból toslink vagy optikai kábellel történő csatlakoztatás esetén.
--------------------------------------------Előre is köszönöm.
ui: de ha van ötletetek ilyen árkategóriában magasabb minőség elérésére akkor szívesen fogadom. -
Poplacsek
senior tag
válasz
Vidala #31488 üzenetére
Igazad van.
Nekem ez az egész írogatás az a Darvas féle cikk felemlítéséből indult ki, ami már annyira elmerészkedett és a Hi-Fi-t olyan területekre vitte, hogy azt már nem lehet kritika nélkül tűrni.
Egy kismegszakító cseréjének (és a betáp kábelek ésszerűtlen keresztmettszet növelésének) a hangra gyakorolt hatását gyakorlatilag nem hiszem el. A cikk elemzi, hogy melyik típusú km-nek milyen a hangja :-))))) Az ilyen esetekben lenne létjogosultsága a mérésnek, amivel egyszerűen megdönthető lenne az írás, vagy pedig nem és akkor elhiszem a cikk írójának, hogy mit hall. Ha viszont mikrofonnal mérhetetlen lenne a km-ek cseréje, onnantól a szaktekintély író összes írása....
Tápkábelek esetében is csakis ezért érdekelne konkrét mérés, mert mindenkinek kinyílik otthon a színpad, megjönnek a magasak, helyre kerülnek a mélyek stb-stb, amint betesz egy drágább tápkábelt... Aztán kicseréli azt a kábelt egy "mégjobbra" és még tovább nyílik a színpad, még precízebb magasak.... :-)Bármely egyéb rendszer komponens (hangfal, forrás, erősítő, hangfalkábel, és még az IC vagy HDMI kábel is) cseréje esetén egyértelmű a változás magyarázata.
De a tápkábel, kismegszakító, keresztmettszet növelés, kábelalátámasztás stb-stb. szvsz mind-mind humbuk
-
Peak
addikt
válasz
Vidala #31483 üzenetére
Nem arról van szó, hogy egyik vagy másik görbét mutató mérésből melyik a jobb.
Poplacsek szerintem azt kérdőjelezi meg, hogy van-e egyáltalán mérhető különbség ebben a fordigatásban mondjuk egy hangfaltesztnél.
Én eleve hiányolom, hogy miért nincs pl. süket szobában készített hangfal-karakterisztikai mérés és grafikon publikálva a gyártóktól???
Ott objektiven láthatóvá válna, hogy X erősítő Y forrásból a Z hangfalon mittomén -9 dB-en ilyen és ilyen görbét mutat, és ebből rohadt sok féle mérés sok hangfallal.
Természetesen a mérőmikrofon karakterisztikáját kivonva a mérési eredményekből.
Bár azt nem tudom megállapitani, hogy azt mivel mérik ki.))
Ez megint csak nem azt mutatná, hogy melyik a jobb!!! Hanem mérhető különbségeket mutatna. Amit aztán mindenki hallás után megállapítaná, hogy neki a TESZT22-en mért B&W hangfal hangja tetszett a legjobban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vidala #31454 üzenetére
budaörsön is van zárt helyiség,de egy rakás borzalom az egész.azonnal életrekel a szoba,ahogy közepes hangerőt eléri.arról nem is beszélve,h visszhangzik össze vissza.
mutathatnak akármilyen jó hangfalat(itt egyébként igazán jók nicnsenek,obsidian, jamo a max) rendesen figyelni kell(és tapasztalat nélkül esélytelen) hogy észrevedd a hangfal képességeit. -
ricsik
őstag
válasz
Vidala #31379 üzenetére
Igen, a kinézete sokkal jobb, vaciláltam én is sokat, meg néztem az adatlapokat. Remélem beválik, leírások alapján sanszos
. Már csak az erősítővel leszek bajban, míg nem cserélek, mert nincs benne az adatbázisban, szal jön a tanítgatás. Hét vége felé megjön, majd beszámolok, milyen volt az első találkozás.
-
nismoka
addikt
válasz
Vidala #30493 üzenetére
Kb a megjelenés óta használok Harmony One-t, én is csak jókat tudok róla mondani. Ami lehetne jobb az az akku kapacitása, persze a praktikus dock töltőjével ez sem nagy gond.
Ja meg kicsit gyorsabban mehetne az adat küldés rá, dehát azt sem kell sürün csinálni. Az Activity-k beállításánál a készülékeknek küldendő infrajelek késleltetési idejével azért kellett kissé szüttyögnöm. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Vidala #30444 üzenetére
Köszönöm a korrekt válaszod a válaszod a naiv kis kérdésemre, és a többieknek is
"Ráadásul mostanában alakulgat egy olyan "szokás" a régebbi fórumtársak között, hogy egymáshoz is elmennek hallgatózni, vagy cserélnek ezt-azt rövidebb időre. "
Erre pedig, én is emelem kalapom, nagyon pozitív dolog
Egyébként eltrafáltad, a mozizás(mind otthon, mind fizetősen) egy nagyon kedvelt hobbim, csak mivel nagyon nincs egyedül, ezért se az idő, se a pénz nem hozzá vándorol teljes mértékben. Az is igaz viszont, hogy mindig tovább akarok nyújtózkodni, míg a takarom ér, és elég türelmetlen típus vagyok. Értem ezt arra, hogy felkeltették az érdeklődésem már most, a komolyabb házimozi-szettek, amikről megosztjátok a tapasztalatokat, pedig most fogtam csak fel, hogy léteznek ilyen szinten
+1: Meg ugye, ha már ilyenben gondolkodik az ember, akkor azért a zenehallgatás is erősen benne van a pakliban. Annak ellenére is, hogy pont amiatt kényszerül(tök) kompromisszumokat kötni.
-
tevike
senior tag
válasz
Vidala #30338 üzenetére
Rendben,köszönöm szépen,már láttam 1-2ő őskövületet,kérdés h működik-e,vannak ilyen 5-6 ezer forintos összegért
...apám korabeliek kb...
Egyszer volt egy Technics erősítőnk itthon,amit 21évesen vett, szóval egy 25éves volt mikor én használatba vettem,tv-re lehetett kötni még is és elég durván szólt
Persze nincs abszolút hallásom....de szépen szólt,akkor egy vagyon volt :|
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vidala #29975 üzenetére
hát a denon
viccet félretéve:akkoriban amikor erősitőt vettem,bennem bazári feelinget hagyott általánosságban a márka.döngő mélyek,nulla részlet,eladó szerint műszaki problémák,direkt sound hiánya.nyilván nem a csúcsmodell volt,és nem is tegnap,de ehhez képest vettem egy denont ugyanannyiért,ami most a komolyabb hangfalakon sem vérzett el,soha nyikkja sem volt,és még mindig esztétikus,minőségi hatást kelt.
lehet,hogy közben utólérte a többieket, a hifi ráadásul szubjektiv,de ettől még én meg lettem győzve.
-
-
FlameBox
csendes tag
válasz
Vidala #29900 üzenetére
Köszi a választ mindenknek!
Én belenéztem az online megtalálható kézikönyvbe, de nem láttam ott Pro Logic II-t, csak Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™ és Dolby® Digital Plus-t.
Ezt néztem: http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S3305.html
Tutira biztos vagy benne, hogy tud Pro Logic II-t?
Köszi mégegyszer! <3
-
Brandys
tag
válasz
Vidala #29869 üzenetére
Egyáltalán nem untatsz. Ahogy tanult kollégám mondta "a széles látókör mindenkinek jár". Én szívesen veszek bármilyen információt, ami a hülyeség keretein kívül van. Régóta követem ezt a fórumot és sokat tanultam ... persze néha azért mosolyra is húzódott a szám ... de ez meg csak feldobta a napomat. Úgyhogy inkább köszönöm az infókat.
-
Brandys
tag
válasz
Vidala #29867 üzenetére
Igen, mélyek előtérben, de nem tolakodóak. Mondjuk én nem tervezek mélynyomót, a zene lenne nagyobb súllyal (70/30). Más tesztben is dicsérik, hát igen ... a meghallgatás!!! Azért ha van valakinek gyakorlati tapasztalata, az jó lenne ha megosztaná (Mordaunt Short Aviano 6). Most fel van adva a lecke ...
A Monitor Audio M4-et hallottam, de azért itt is érdekelne másnak a véleménye, akinek esetleg ilyen ketyeg otthon. -
Ribi
nagyúr
válasz
Vidala #27824 üzenetére
De te sem érted.
Egy co proci vagy jó vagy hibás.
Egy hifi kábel meg van gagyi, kicsit jobb, jó, nagyonjó, highend, olyan amitól kicsit puha lesz a zene, olyan amitől kicsit ércesebb, olyan amitől kicsit ... sorolhatnám naphosszat.
Érted a különbséget? Olyan rendszer aminél a kábelnek nem szabadna beleszólnia semmibe mégis számít. Ez a digitális rendszerek megcsúfolása. -
Ribi
nagyúr
válasz
Vidala #27819 üzenetére
De neked feltűnt, hogy az nem ellipszis.
Vagy ellipszist rajzol, vagy nem azt. Kicserélted.
Nem tudod kicserélni 2x olyan jóra, csak olyanra mint ami benne volt. Hiába aranyozod be a lábait, hiába csavarod be alufóliába hogy árnyékold, az nem lesz jobb. Az vagy jó, vagy hibás.
+4-en kezdtem kazettás cuccal, szóval volt szerencsém ilyenhez. Ott a külső nagy floppy lemez meghajtó volt a besza behu sebesség. -
Ribi
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vidala #27612 üzenetére
Áááá. Értem. Nekemt a TV-m netre van kötve egy wi-fi adapterrel (DLNA-n keresztül a géphez van csatlakoztatva), így lényegében elég lenne az egyikbe netet dugni, a másik már megkapná onnan. Mondjuk pont a PS3-ban is van wi-fi...hmm. Ezen még el kell gondolkoznom. Köszönöm mégegyszer mindenkinek.
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #27606 üzenetére
A Silver Line-el annyi szopás van, hogy ennek már iránya is van, de a feliratot majdnem teljesen takarja a dizájn "kígyóbőr" utánzat szövés, úgyhogy ledes zseblámpával rávilágítva sikerült kisilabizálni, aztán rögtön rajzoltam rá a nyilat alkoholos filccel.
Én így, hogy megdrágult az előbbi, inkább a Qed-est venném, Bécinek van olyan és még ő is elégedett vele, ami nagy szó -
zolaas
senior tag
válasz
Vidala #27567 üzenetére
Még 1 pici off ehhez
Én is/mi is úgy gondoltuk, h csak 2 tanu azt csókolom. De így utólag nagyon-nagyon tudom azokat sajnálni akik így házasodnak, mert egy hatalmas élménnyel lettünk volna szegényebbek. Egy meghatározó dolog amire bármikor szívesen nézek vissza(eddig) pedig nem kis lagzit csináltam, mert kb 130-an voltunk. És nem a felvágásból mondom ezt a számot, csak mint info. egyébként meg valahol a költségvetést nézni fullon, hihetetlen, h alig került végül saját pénzbe. Bár erre számítani nem kell illetve nem is lehet csak végelszámolásban ki is derült, mi, h hogy is álltunk meg. Mindez tapasztalatok és saját élmény után csak szánom azokat az ifjú párokat akik 2 tanu ebéd azt csókolom. Bár természetesen nem lenézve ezen emberek véleményét, illetve hozzáállását. Szvsz nekik a házasság nem is jelent "sokat" csak egy db papírt, tisztelet a kivetelnek. A házasság sztm egy ünnep minden ember életében amit természetes, h szeretnénk megosztani azon emberekkel akiket kedvelünk, szeretünk. Persze ha nincs ilyen vagy csak kevés akkor már más a helyzet, de sztm az a ritka kivetelek közé sorolható. Mondjuk hitelt én se vettem volna föl sose, akkor inkább vártunk volna még 1 évet.
No bocsesz, h kicsit hosszúra nyúlt, csak kikívánkozott
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #27561 üzenetére
Nálunk az említett társaság már bővítettnek nevezhető, mert eredeti terveim szerint csak 2 tanú lett volna jelen, senki más.
Magát a házasságkötést is értelmetlen felesleges ceremóniának tekintem. Egy forinttal többet kiadni rá, mint ami feltétlenül szükséges, (illetékek, eljárási díj, házasságkötőterem bérleti díj) az nálam pénzkidobás kategória.
Közöltem a lánnyal, vagy így, vagy sehogy. Pedig nem lett volna nehéz 100 embert - családtagokat, barátokat - összetrombitálni.
Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Logitech Blue Yeti mikrofon állvánnyal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest