Hirdetés
Aktív témák
-
kimi02
őstag
BBéci : Ha jól emlékszem akkor te teszteltél Emotiva processzort és a hozzá tartozó végfokot.
Mi a véleményed róluk ? Milyen a hangminőségük ? -
zozy84
senior tag
válasz
fatallerror #21697 üzenetére
Hónapok óta olvasom a fórumot de sajnos nem sok rendszert hallottam még, de a Kef IQ70et igen és nagyon tetszett.
-
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #21696 üzenetére
kicsi a bors de erős :]
most olvasok egy külföldi fórumot és az új kef q300at agyondicséri mindenki, a régi iq elbújhat mellette még vki az iq70est is gyengébbnek titulálta
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #21695 üzenetére
Anno én ezt a pöttömöt hallgatva döntöttem el a fő csapásirányt.
Egy 25 ! wattos jadis csöves erősítő hajtotta olyan módon, hogy leesett a hajam.
Én sztereót hallgattam akkor vele, de hibátlanul szólt.Nem (feltétlenül) a méret a lényeg.
-
fatallerror
addikt
"A hangfalpárból, annak ellenére, hogy nem teljes földönálló darabokról beszélünk, döbbenetes erejű és tömegű mély hang bújt elő. Ha a falakat nem is, de a közéjük szoruló levegőt mindenképpen keményen megrázta."
"Bár méretét nem hazudtolja meg, mélyeivel továbbra is elismerést érdemel. 35 nm-en nem is kell ennél több. Többcsatornás felállásban, talán még 70 nm-en is elegendő lehet 4 db ilyen doboz és persze a szükséges center és mély."
ez a pöttöm tényleg képes ilyesmire?
-
python1
veterán
Srácok!
Ennyire ott lenne a HD hang a sima Digital mellett,ellen?
Sima jó minőségű végfokokkal plusz BD lejátszó analóg kimeneten előjön?A különbség.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21683 üzenetére
Felsővezető vagyok egy autóipari cégnél, pénzügyi területen.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21681 üzenetére
Köszönöm ,kellett pár év tanulás, türelem és sok-sok szerencse.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21679 üzenetére
Andrea Bocelli, Celine Dion például, mindkét előadótól vannak cd-k és blu-ray koncert lemezek is.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21677 üzenetére
Majdnem mindenevő vagyok, egy-két kivétel van azért
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21675 üzenetére
remélem, de nálam nem fog...
Különböző interconnect kábelekel is próbálgatni fogom, egyelőre VdH Orchid kábele van itt+ Vdh Thunderline, még Nordost kábelre várok. -
skoos
őstag
Sziasztok! Megvenném az Onkyo 508at, de a mission MV8 al tuti várnom kell, különben az Asszony felaggat a legközelebbi villanypóznára.
A Pio CS-5030 as háború előtti hangfalszett mennyivel fog rosszabban/gyengébben szólni a leendő Onkyo-val? 140W, 8Ohm, 3 utas és most egy Sony str-d965 -el van jack-RCA dugóval a TVte kötve.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #21665 üzenetére
Ez kérdés?? Velodyne. Eleve nagyobb a membránja.
-
-
Johnny1982
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb:
Dynavoice SW10 vs. Velodine Impact 12
-
Chrys_
addikt
Van egy Onkyo TX-SR605 erősítőm (7.1 hangfalrendszerrel), ami HDMI-n keresztül össze van kötve egy ATI 5850-nel.
Catalyst Control Center: 2010.0930.2237.38732
A 7.1 hang megy tökéletesen.A gondom az, hogy csak akkor működik, ha az erősítő mint másodlagos display is aktiválva van (1080p, 30Hz, interlaced). Az elsődleges monitor (az ATI-n DVI-1) egy DELL U2410f (1920x1200). Ha elindítom így a Battlefield 2-t, akkor erősen textúrahibás a játék a DELL-n. Ha csak SPDIF-n keresztül kötöm össze a gépet az erősítővel (HDMI-n keresztüli másodlagos display letiltva), akkor a game rendben fut. Viszont mivel a hangkártyám alaplapi, és a driver meglehetősen szar, ezért ezen az optikai úton gyakran megszűnik a hang akár 1sec-re is, ami sokszor zavaró.
A HDMI-vel csak meg akartam spórolni egy hangkártya vásárlását. Van valami lehetőség arra, hogy ne kezelje a gép az erősítőt úgy, mint egy csatlakoztatott kijelzőt vagy ez alapfeltétele a videokártyán keresztüli HDMI-összeköttetésnek, és inkább mégis vegyek hangkártyát? -
Johnny1982
csendes tag
Mi a véleményetek erről a mélynyomóról: Dynavoice SW10
http://www.dynavoice.se/index.php3?pageid=30&color=blackÉrdemes megvenni?
-
flacink73
csendes tag
Sziasztok!
Ma voltam Kecskeméten az AudioMekkában és megvettem az erősítőt.Végűl is Onkyo 308-as lett.Nagyon jó fejek voltak, még az árból is engedtek ,hogy ugyanazon az áron tudjam megvenni mint a VSX-520-t (csak ez nem volt) , optikai kábel árából is engedtek.Persze nem ez a legfontosabb tényező ,csak jól esett.Legfőképpen a bukszámnak.Valószínűleg a BD lejátszót is náluk veszem.Nagyon pozitív a véleményem róluk,és hát jól szól az erősítő is.
Üdv néktek. -
Dorian
félisten
A saját hozzászólásaimra hogy a pékben lehet rákeresni a fórumban?
-
Vidala
senior tag
válasz
Pgabor79 #21634 üzenetére
Úgy látom, amíg a bányában voltam, egész jól megbeszéltétek a dolgot.
Szerény tapasztalataim szerint éppen kb. ennél a kategóriánál kezd szépen óvatosan megjelenni a HD hangzás nyújtotta többlet. Viszont való igaz, hogy 2x annyi pénzért nem 2x olyan jól szóló szettet kapsz már errefelé, szóval csak igen óvatosan mennék tovább a helyedben, mert nem biztos, hogy annyira "jól járnál". Végső soron erről egy személyes teszttel tudnál meggyőződni.Sajnos ez van, mármint, hogy 200K egyáltalán nem "sok" egy jobb 5.0-ás szettre. Ezt nekem is hamar be kellett látnom, mikor "anno" nekiugrottam, hogy veszek egy zsír házimozit. Igazán jobb hangfalakra, még egy párra sem sok, inkább csak egyre...
Ezért kell mindekinek a saját igényeihez mérten belőnie a vásárlást. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #21602 üzenetére
Helló
Különben én indítottam útnak ezt a" tévhitet".
Úgy tudtam,hogy a basszus hangoknak kell a legnagyobb tér,hogy a hanghullámok kellően érvényesülni tudjanak.Most képzeljük el,hogy kb 5cm-re a membrán elé teszel valamit ami ráadásul a hanghullámokat lassítja,vissza veri.Basszus természetesen így is lesz de milyen minőségű .A zenekari basszus hangfalak membránjai sem lefelé néznek.Mozinál lehet előny de zenénél kétlem.
Akinek lefelé sugárzó mélynyomója van csak annyit tegyen meg,hogy fordítsa úgy ,hogy előre nézzen a membrán.
Várom a teszt eredményeit!
De ez erősen függ attól is,hogy kinek milyen"loudnesses a füle.
Vitatkozni kell, lehet több vélemény is.
Meg más ,más tapasztalat is. -
bcrics
tag
és az sem világos hogy a kijelzőn miért villog folyamatosan a digital felirat,tökmind1 hogy a Pcre vagy a Ps3ra váltok
-
bcrics
tag
válasz
fatallerror #21644 üzenetére
az a baj hoyg azt írja az utmutatoja hogy ha hdmivel kötöm össze a a piot a kijelzővel akkor az osd menu nem kerül megjelenítésre..így is történt mivel nem is láttam
-
BBéci
legenda
válasz
bcrics #21643 üzenetére
Még nem találkoztam olyan rendszerrel, szettel, ami passzív mélynyomóval "simán jóó" lett volna.
Arra kérlek, próbálj normálisan írni, a mondatokat nagybetűvel illene kezdeni, írásjel után szóközt kell hagyni, a mondatok végére sem ártana legalább pontot tenni és mellőzd az "oan" szót!
-
BBéci
legenda
válasz
bcrics #21637 üzenetére
Már többször leírtuk, hogy a házimozi (AV) erősítőknek csak RCA (vonali) szubkimenete van, amihez aktív mélyládát lehet csatlakoztatni.
Keress olyan videokimenetet, amilyen van a monitorodon is, vagy kösd tévéhez!(#21639) kimi02
Jó lemez, mind képben, mind hangban, de még nem néztem végig, irtózom a katasztrófafilmektől. -
kimi02
őstag
Holnap meg jön a 2012 Blu Ray filmem.
Kiváncsi leszek a DTS HD Master Audio hangsávra , hogy mit mutat.
Lesz-e érzékelhető különbség a DTS-hez képest.A rendszer amin szólni fog:
H/K 445
Polk RTI A7 Szett
Pioneer BDP-51FD
És analogon hallgatva. -
bcrics
tag
HEllo,
Pioneer vsx 820-ra a mélyet hová kell kötni?
ugyanis scak 1 jack bemenet van neki az erősítőn,de nekem csak egy +/- ér van,mint a többi hangszórón..hova tudom akkor bekötni így?Illetve szeretném bemikrofonozni is a hallgatószobát,,de a monitoron sehoyg sem tudom behozni a pio menüjét..a monitoron csak dvi és rgb csati van,,rgb van a pc,dvi a ps3.
hogyan hozzam ezt össze?
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #21631 üzenetére
És például egy általad javasolt M35i-n már hallhatóak a HD-s hangok? Mert ha nem akkor tényleg kár erőltetni a dolgot, és kár várni nagyobb erősítőre, mert az 5.0-esetében ennél az árkategóriánál (220e körül) már tényleg nem megyek tovább semmiképp. A jövőben sem.
A HDMI azért kellene mert nem szeretném a TV-t teleaggatni kábelekkel. És igen, vonzzana a hD-s hang, de nem minden áron...
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #21626 üzenetére
Ha kielégíti az igényeid akkor vedd meg. Szerintem.
Itt ne a pillanatnyi igényeid és szolgáltatásokra gondolj hanem az nézd hanem hogy kb.3-5 év mulva is jó lesz,és hogy hangfalat tudsz-e megfelelőt venni hozzájuk. Mert pl ha egy év mulva igen akkor oké, cseréld le, és addig ellesz a Hecóiddal.De ha úgy gondolod hogy később pl a HD hagokat is jobban élvezni akarod, akkor várj nagyobb kategóriát és azt vedd meg,pl.Denon 1911 vagy Onkyo608 vagy Pioneer 920,H/K 260,stb.És ezekhez hangfalat.
Természetesen nem elbizonytalanitani akarlak,hanem ez is egy lehetőség. -
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #21626 üzenetére
Erősítőt nem érdemes jóval a hangdobozok előtt venni, ha nincs rá különösebb ok, mert az értékük jóval gyorsabban csökken. HDMI miért hiányzik? A képet a lejátszóról közvetlenül tudod a tévébe vinni, optikain vagy koaxon keresztül pedig a hangot az erősítőbe. HDMI igazából a HD-s hangformátumokig nem hiányzik, a meglévő hangdobozaiddal pedig nem hiszem, hogy hallanál különbséget HD-s és nem HD-s hang közt.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #21624 üzenetére
Na ezt a választ vártam. Ezek szerint ebben az árkategóriában -lényegesen- jobbat nem találok.
Ez esetben akkor gyüjtögetek még egy komolyabb szettre.
És akkor arról mi a véleményed, megvegyem most a 508-at vagy 1611-et vagy ne? Most az erősítőváltás a HDMI hiánya miatt lenne esedékes. Azért venném a fent említettek valamelyikét, mert lehet hogy egy év múlva már vehetnék komolyabb 5.0-t az erősítő mellé. -
törölt tag
válasz
Pgabor79 #21623 üzenetére
Értem én,mire gondolsz. A Polk TSI szerintem jobb mint a Heco. De nem érdemes lecserélned rá.csak jobbra,nem nyernél vele.
Ezt csak hallgatással együtt tudnám megértetni. Ha meghalgatod a hecót,mellé a polkot,utánuk az általam ajánlottak egyikét,rájönnél,miről beszélünk.
Még az ajánlatokhoz hozzáveheted a JBL E80 szettet,ha találsz,arra viszont tuti érdemes váltanod. -
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #21621 üzenetére
Most már értem tehát nem az erő miatt kevés a Tsi300 meg a C7 hanem az erősítőhöz kevés? Másik kolléga azt írta hogy a 40nm miatt kevesek ezek.
Vonatkoztassunk el akkor az erősítőtől. Van ellenfele a Heco szett-nek a mai 150-180ezres kategóriában vagy nincs? Aztán lezárom ezt a kérdéskört mert úgy látom nem értitek, vagy nem tudom leírni hogy mire gondolok.
-
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #21620 üzenetére
Mert ezekhez az erősitőkhöz már nagyobb hangfalak valók. mint pl.ez vagy ez. És ehhez a hangerőnek az ég egy világon semmi köze nincs.Minőségileg fog mást nyujtani.Még alacsony hangerőn is érthetőbbé,nagyobb hangerőn pedig messszeb lesz a torzitási küszöbük. Hangerő pedig nemcsak a teljesitménytől, hanem az érzékenységtől,átmérőtől és valamelyest a dobozméretől is. Külső körülmények is befolyásolhatják,pl akusztika, visszhangosság vagy akár a kábel is.Nem arról van szó hogy jobban kell hajtani hanem hogy más szintet képviselnek.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
Vidala #21618 üzenetére
Akkor még egyszer megpróbálom leírni a gondolatomat.
Van egy Vitas szettem 600-as fronttal. Hamarosan lecserélem a régi Sony STR-DE545-öt egy Denon 1611-re vagy egy Onkyo508-ra. emellett van még kb 150eFt-om amit szívesen elköltenék egy másik 5.0 szettre ha találnék olyat ami felül tudja múlni a Hecot. Nem hangerőben -az elég volt eddig is- . Erre kaptam egy választ hogy az általam kiszemelt Polk Tsi300, és a KEFC7 gyenge lesz a cirka 40nm-es helyiségembe. A Heco nekem nem volt gyenge itt, és azért kérdeztem hogy miért lenne gyenge e két kiszemelt szett? A Hangerő miatt? Jobban túl kéne hajtani mint a Heco-kat? Mert azok fél hangerőn is nagyot szóltak a fent említett erősítővel. -
Vidala
senior tag
válasz
Pgabor79 #21614 üzenetére
Bocs, de én mostmár nem értelek. Ha a minőség az elsődleges, akkor a hangerő igen csekély mértékben releváns. Ha nagyobb hangerőt szeretnél, az könnyen megy a minőség rovására, mert mind az erősítő, mind a hagfalak a teljesítményük végéhez közeledve, egyre nagyobb torzítást produkálnak. Persze ez úgy általában igaz, mert megfelelő komponensek esetén nagy hangerő mellett sem romlik észrevehetően a hangzás, de itt már egyre inkább közeledünk a: Házibulihoz meg inkább egy kellemes, belső szerveket masszírozó basszus adja meg leginkább az alaphangulatot.
Na vége az ebédszünetnek, megyek vissza a bányába dolgozni...
-
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #21616 üzenetére
Egyetértek, sokkal kedvezőbb úgy az ára. Engem pl. nem zavar a "kikapcsolhatatlan" Faroudja csip, mivel próbáltam közvetlenül kötve is az eszközeimet a TV-mre, de nem volt jobb a kép, tehát akkor annyira nem erős a Samu A656 csipje ezek szerint. Nyilván, ha valakinek jobb van, már más tészta.
-
Vidala
senior tag
Én is osztom, hogy csak jó minőségű, eredeti CD-kkel szabad igazán tesztelni, mivel még azok között is óriási különbségek vannak. Ráadásul ez egy komolyabb rendszeren hatványozottan jön ki, nekem is leesett már egyszer-kétszer az állam egy-két CD minőségbeli különbségétől.
A minap költöztettem a barátom Polk TSI400-asait. Meglepődtem, hogy alul van a reflexcső, mert eddig valamiért teljesen zárt doboznak gondoltam (talán mert különben nem látszik, csak ha feldöntöd). Talán emiatt lehet az a basszusában, ami miatt egy picit kevésbé érzem feszesnek, pedig kráft van benne. Ettől még persze igen kellemes az összhatás.
Biztos xtremetuning-nak is igaza van, csak lehet, hogy az már jóval nagyobb átgondolást és precízitást stb feltételez, hogy meglegyen az eredménye, ami nem feltétlen igaz az "olcsóbb" szegmensre. -
-
Pgabor79
aktív tag
Azt hogy számomra elég hangerőt produkált a Heco, és az imént elhangzott hogy a 40nm-re kevés a Tsi300 meg a C7. Ezért kérdezem hogy erősebb-e a Heco, mert ha tudja azt a hangerőt hozni valamelyik szett mint amit a Heco nyújtott, akkor az nekem már jó. Nem nagyobb hangerő miatt váltanék hanem a minőségibb hangzást keresem. Talán érthető voltam.
-
Vidala
senior tag
válasz
Johnny1982 #21562 üzenetére
Én is a JBL-re és a Polk-ra adnék szavazatot, de a JBL-ből az ES-re inkább.
Az ES250P azért is drágább, mert van hozzá vezetéknélküli adapter, ami persze nem tudom mennyire jó, mármint a hangminőség szempontjából. Egy biztos, nem kell kábelle "vacakolnod".Engem amúgy eléggé meggyőzött a JBL feszessége és teljesítménye, viszont amit megfontolásra javasolnék még, az a Velodyne Impact 10 vagy 12. Én is töröm ezeken a fejemet, majd valamikor le kéne boltolnom egy összehasonlító meghallgatást mondjuk a Stream-ben.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #21531 üzenetére
Én inkább fordítva fogalmaznék:
Ezek moziban már mind meglehetősen jó szintet képviselnek. Melyik hoz zenében "elégséges" szintet?Én a Denont kilőném, de inkább a hátlapja miatt. A kettőből szubjektív alapon a HK-t választanám, de ez az Onkyo is egy elég jó darab már, sőt...
Ha tényleg csak a zene, akkor meg inkább a Denon és a HK között vacillálnék.
-
Dorian
félisten
válasz
Gondolom igazad van, ezek szerint tévedtem. Amiket eddig hallottam, azoknál így volt.
-
Pgabor79
aktív tag
Azt hiszem eladok mindent és kezdem elölről.
150e forintból milyen hangfalszettet érdemes venni?
Kef C7 és Polk Tsi300 szimpatikus, de vajon melyikkel járnék jobban? Kb 38 nm-en lenne (nappali-konyha-étkező egy légtér). Csak azt ne mondjátok hogy ide kevés lesz bármelyik, mert ennél többet nem áldozok rá semmiképp, de ebből az összegből a legjobbat szeretném kihozni. Erősítő valószínűleg 508 vagy 1611 lesz...ps.: a 38nm-be nincs benne a konyha, mert az viszonylag elkülönül, annak ellenére hogy egy légtér.
-
Gál István
senior tag
válasz
Nekem a (szintén a lefelé néző) KEF PSW 1000 subom is pontos, nem rontja el a hangképet ha bekapcsolom néha zenére.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #21585 üzenetére
Ezzel picit vitáznék......
Azt gondolom nem a hangszóró elhelyezésétől függ az emlitett loudnesses hangzás.
Az előző subom (wharfedale topaz sw15, 40 centis membrán, vödörfedél akkori csúcsa) olyan loudnesses mélyeket produkált hogy csak na.
A mostani (jm lab electra sw900) pedig lefelé néz és mégis olyan pontos, gyors, preciz, hogy borotválkozni lehet vele.Akkor ez most hogy is van ???
-
fatallerror
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest