- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
ToxLee #39537 üzenetére
Ha mélynyomót akarsz építeni, akkor a másodiknak linkelt hangszóró alkalmasabbnak látszik a megadott paraméterei alapján. Elsősorban az alacsonyabb határfrekvencia miatt.
Az első akár megfelelő választás lehet egy 3 utas hangfalba, mert kb. 1000 Hz-ig néz ki jól a frekimenete, de egy ilyen hangfalban külön kamrába raknám reflexnyílással és extra merevítésekkel. A másik kamrába mehetne egy jó közép + egy ribbon magas
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #32826 üzenetére
260 cm van a frontok közt, én 280-ra ülök.
A preout kimeneten még nem próbáltam a Rotelt idő hiányában, kíváncsi vagyok, de ilyen hosszban ami szükséges, csak egy Kácsa basicline ic-m van.
Jók ezek a Denonok, és már természetesen zenére is használhatóak, szóval nem vesztesz vele, de ettől függetlenül egy 30ezres használt sztereó tud meglepetést okozni...
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #30930 üzenetére
Állítólag nem tesz jót a készülékeknek a ki-be kapcsolgatás. A milliós gépek alkatrészeit érdemes óvni, még akkor is, ha az jelentősebb áramköltséggel jár. A hangzásnak is jót tesz.
Ezek az erősítők teljesen áramtalanított állapot után, a bekapcsolást követően 1-2 óra múlva képesek a - magukhoz képest - legjobb hangminőségre. Azt nem mindig szeretné megvárni a tulajdonosuk. -
burcz.techno
tag
válasz
ToxLee #27063 üzenetére
Meggyőztél!
Akkor picit rohanjunk még előre az időbe... Hangfalakhoz milyen kábelt ajánlasz? A mostaniak nemsokkal vastagabbak a füleseménél. Na jó lehet picit túloztam... Lényeg h. régebbi hifi hangfalkábelek. hallottam h. Kácsa szaküzlet elég jó cuccokat készít. ehhez a rendszerhez érdemes lesz tőlük kábelt rendelni? Vagy elég az egyszerű vastagabb mezei hangfalkábel? -
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #25767 üzenetére
A szomszédok nem-zavarása elsősorban rajtuk múlik
Viszonylag sok fiatal lakik itt, ők toleránsabbak
És direkt úgy választottam lakást, hogy minél kevesebb közvetlen szomszédom legyen: Egyik oldalt lépcsőház, a másik oldalt másik lépcsőházbeli lakás, felettem a haverom maradék oldalt és alul pedig nagy tűrőképességű fiatalok
A hangerő -15 és -20 dB közt szokott esti filmnél lenni ez már mozi-élmény-szintű hangerőt jelent, a night módot nem használom: nem azért vettem nagy dinamikájú erőlködőt, hogy lebutítva hallgassam -
SLYM
veterán
válasz
ToxLee #24653 üzenetére
kemény. szerintem ez már nekem túl sok. vagy nagyon megéri a 100000-es helyett ilyet venni? kihallom én ezt egyáltalán?
közben eszembe jutott, hogy a legtöbb filmet laptopról fogom nézni, tehát ez a médialejátszó nem is kéne nekem, mert a MPCHC úgy is mindent lejátszik. nem tudom ez számít-e. szóval a házimozin igazából a hangrendszert értettem csak. meg az is eszembe jutott, hogy a laptopom egyáltalán tudja működtetni ezt a rendszert? vagy ennek nincs köze hozzá? ilyen laptopom van
-
K!$$rác
tag
válasz
ToxLee #24433 üzenetére
94 = +12 dB
De most leteszteltem hogy olyan bemenetre kapcsoltam amin nincs semmi és ott is kezd sisteregni (82)0dB fölött .. eddig sztem nem volt ilyen :S:S tnap szereltek klimát... nemtom mit csináltak de megkérdem apumatbár nem sok köze lehet hozzá mert a nem is a szobámba szerelték hanem a nappaliba...
-
-
-
fatallerror
addikt
válasz
ToxLee #22976 üzenetére
a concept 6 és 8 között elég nagy a különbség, 2 nagy mély sugárzója van szerintem ezért van hátul is. annyira nem lephetett meg a dolog :]
viszont az ikon 5 mk2 és a 6-os mk2 között látszólag nincs nagy különbség persze hangilag biztos nagy van mert 60 ezer v mennyi az árkülönbségük. ha nem lenne nagy akkor a legtöbben az 5 mk2-őt választanák de alig hallok az 5ről, biztos jóval gyengébb és akkor itt is megvan az a különbség mint a többi dali család között -
Z0mbi
senior tag
válasz
ToxLee #22737 üzenetére
No ok ertem en... szoval ugy ertettem hogy ha ezt a DVD jatszod produkalja akkor probald ki masik forrasrol de azon is optikain... hogy az produkalja e a jelenseget. Ez amit hallasz optikain meg nem hallottam. Hallottam analog jelatvitelnel, HDMIn de optikain meg soha. Ezert kerdezem
Lehet hogy fars fenyt kap valahol a kabeled(ma extra pihentagyu vagyok
)
-
robi0604
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
ToxLee #22398 üzenetére
Onnan, hogy elkértem egy barátom kábelét tesztre. Az övé valami ismeretlen volt kb 1000 forintos, de határozottan jobban szólt vele a C6. Csak azért nem cseréltem le eddig, mert megvárom az új erősítőt. Akkor megy a levesbe minden kábel: hangfal, hdmi, optikai, sub. Sajnos ezekből mindegyikből fos kategóriát vettem. Viszont a leckét megtanultam.
-
python1
veterán
válasz
ToxLee #22398 üzenetére
Várjuk a teszt eredményeket!
Már mint amit lehet 1 naposan eredménynek nevezni.
Listán van nekem is a Dali.
Vidala:sajna nem tudom párosítva próbálgatni,de szerintem H/K- nál mindegy,hogy melyik készülékét veszem.Majd ha már meg lesz akkor haza viszem és majd ,Magyarba veszek hozzá hangfalakat.Próbával! -
-
MaTTeS
senior tag
válasz
ToxLee #21331 üzenetére
Félreértettél
Ő azt írta, hogy az erősítőjét akarja lecserélni. Szerintem teljesen mind1, hogy egy 110 vagy 180 ezres erősítő van rákötve egy 70ezres szettre... Ezért javasoltam neki, hogy hagyja az erősítő cserét, és adja el a mostani hangfal szettjét és a 2-nek az összegét (kb 160-200 ezer Ft-ot) költse egy normális 5.0-s szettre.(#21335) sanyo24
Van egy 70ezer Ft-os szetted, miért cserélnéd le egy 60 ezresre?
Ökölszabály, hogy az erősítő árának a 2-2.5 szeresét kell a hangszórókra költeni, akkor lesznek párban. Nálad ez kb. 200 ezer Ft-ot jelent, mélynyomó nélkül.
Namost egy 110 ezres Pioneerhez egy 70 ezres szett az, már bocsi, de rohadtul karcsú -
python1
veterán
válasz
ToxLee #20989 üzenetére
Annyira azért nem értek hozzá!
Viszont azt megtanultam hogy dinamikát nem adnak csak úgy,ahhoz kell nagy trafó kondik, nem kis hely.Szinte lehetetlen,hogy elférjenek egy dobozban az áramkörök.Nálam pl minden egység egymástól el van szigetelne ,rezonanciatüskék, márvány ,természetes fa.
Én inkább egyszerű hallgató vagyok, mint hangmérnök és villamosmérnök.
De szerintem vannak itt nálam jobban hozzá értő emberek akik szívesen elmagyarázzák neked. -
M@trixfan
addikt
válasz
ToxLee #20906 üzenetére
Az én értékrendem szerint egy igazán jó minőségű hangfal halkan is szép részletesen kell, hogy szóljon. Nem is szeretek nagyon nagy hangerőn hallgatni mert fárasztja fület. Nem igazán hiszek a kőbe vésett "hány négyzetméterre milyen hangfal kell" elvekben, sokkal értelmesebb lenne légköbméterben gondolkodni. Ugyanolyan alapterületen teljesen más egy panel szobája és egy századfordulós polgári lakás szobája közel 4 méter belmagasságal.
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #20906 üzenetére
Hasonló tapasztalatom: A Dali C6-ok a lakásom amerikai konyhás nappalijában (kb. 22 m2, 260-as belmagasság) nem szólnak olyan jól, mint a korábbi lakás szobájában (kb. 30 m2 és 1,5x akkora belmagasság). Nem arról van szó, hogy nem szólnak szépen, hanem hogy tudom, hogy többet is tudnak. Pedig csak C6-ok. Lehet, hogy a kisebb helyiség méret miatt, de talán inkább a szobaakusztika miatt lehet: a korábbi szobában fűrészporos tapéta volt a falon, szőnyegek a padlón. A mostaani nappaliban ezek nincsenek, van viszont nagy üvegfelület, a frontokkal szemben polc nélküli csupasz fal.
-
fatallerror
addikt
válasz
ToxLee #20896 üzenetére
hát nem tudom... 1 jó hangcuccnak szerintem szobamérettől függetlenül jól kell szólnia, kisebb szobában kisebb hangerőn is, tehát lehet 1 szoba 15 négyzetméter is ha jól vannak elhelyezve a hangfalak és az akusztika is rendben van akkor ott is hoznia kell a minőséget, de lehet laikus vagyok :]
másrészt meg nem hiszem h mindenkinek legalább 35 négyzetméteres a szobája mégis ott áll a milliós hangcucc...
nekünk a nappalink is csak 25 négyzetméter, ha gazdagok lennénk se lenne szerintem nagyobb, 1 50 négyzetméteres szoba már nekem nem otthonos -
bozont
veterán
válasz
ToxLee #20618 üzenetére
Na de mi lehet az, már mindent próbáltam. Új driver sem segített, sőt driver nélkül van rendesen kép, de ha bármelyik te feltelepítem, akár a windows beépített verzióját akkor is kikapcsol a monitor mikor betöltené az asztalt. Pedig az erősítőn ott a jel hogy valami HDMI forrás van rákötve.
-
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #20442 üzenetére
Erősen valószínű jobb lesz, mint ha nem lenne, és kísérletezni pedig a legjobb ötlet. Annyi hátrányát tudom elképzelni, hogy maga az MDF v. OSB lap is rezonálhat, főleg ha csillapítás nélkül teszed a parkettára. Egy szőnyeget, vagy lábtörlőt, vagy valamit tegyél alá. Legjobb lenne, ha kitapasztalva az optimális helyét, a falra tudnád rögzíteni.
Egy barátom próbatermében csak "kísérletképpen" csináltunk a dobszerelés elé egy kb. 1,5mx1,5m-es paravánt. Összeragasztottunk néhány réteg (kb. 5-6) kartonlapot (szétszedett dobozokból). Óriásit javult az akusztikája a szobának.
Mindezt már jóval az után, hogy a 4-ből 2 falra teljes egészében készítettünk hangszigetelést (ebből az egyik az ablakok elé ment). Rételgelve parketta alá való habszivacsból ill kőzetgyapotból. Ez is rengeteget számított. Egész tűrhető akusztikája lett, az amúgy szinte üres szobának.
Minden ami csillapítja a visszaverődéseket, visszhangot határozottan jót tesz.Mindezt teljesen lelkes amatőrként, szerény tudással, persze némi utánaolvasással "okoskodtuk" ki. Azért írom, hátha segít nektek is.
Van még egy ötlet, amit még a T+A volt bemutatótermében alkalmaztak, sőt később még valamelyik magazin is írt a hatássoságáról. (Lehet már mondtam korábban).
Az alap szintén a kartonpapír: kb. 10cm-es csíkokra vágva, lapjával összeillesztve táblákba (nem kell ragasztani, elég összeszorítani, persze nem túlzottan). A falra élével merőlegesen volt rögzítve. A kellemes akusztikai hatása mellett, relatív olcsó és meglepően esztétikus. -
xtremetuning
addikt
válasz
ToxLee #19213 üzenetére
Azt gondolom mindegyiken nagyon sokat hoz.
Pont az a lényege, hogy amennyiben az erősítőd x forint és a kategóriában feljebb található lényegesen jobb hang általában x szer 2, akkor egy ilyen táp kábellel meg lehet közelíteni a következő szintet, ellenben az erősítők árkülönbségéhez képest az összeg elenyésző. -
krilinn
csendes tag
válasz
ToxLee #18763 üzenetére
Kövezzetek meg.
Engem is érdekelne hogy ezek a pro szériás cuccok /diszko mélynyomoknak van e létjogosultsága egy házimoziban.
Mivel épp keresek valami brutál szubot min.38cm átmérővel ráadásul 2-őt és ezeket töredék áron lehet megvásárolni.Tudnak ezek olyan minőségben megszólalni mint a házimozi subok.[link]
ilyenre gondolok
Nincs itt egy diszkós koma? -
erikke17
őstag
-
törölt tag
válasz
ToxLee #18333 üzenetére
Ugyanez van a Sonyval is: az alap szetjei tényleg csak mozira jók szerintem és szolgáltatásban és zeneileg (itt a populáris zenére gondolok) elmaradoznak az Onkyók mögött.Nagy Yamik már megérik az árukat.Sonyk is. Szerintem. Nagy Onkyókról ugyanez már nem mondható el.Béci szerint. Sony STR DA2400 felettiért a Yamaha 1300-am odaadom ha kell,a lelki üdvömmel együtt akár.
-
-
KTTech
veterán
válasz
ToxLee #17512 üzenetére
Könnyebb, mint gondolnád... a lelkemen szárad "pár" hangsugárzó halála, onnan tudom ezt - magas csere azokban a ládákban 25E/db volt, és 4 db kellett - ... pedig csak egy kis gerjedést kapott a rendszer (koncerthangosításnál előfordul).
Gerjedést meg otthon is kaphat, akár egy kissé rosszabb kábeltől, úgy, hogy nem is hallod a dolgot (az erősítők manapság akár 50-100kHz-ig is erősítenek és nem esik vissza a teljesítményük), csak egyszer megáll a magas benne például, de elég, ha csak megmelegszik a csévetest és pl. 2-3 évvel később egy kicsit nagyobb terhelés hatására le is válik... és senki nem tudja mi is történt, mert minden az előírt limiteken belül volt.
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #17400 üzenetére
Nem azért, hogy nagyobbat mondjak, nekem a Reference tetszik igazán, pár éve teszteltem egy rendszert, amiben 203-asok voltak a frontok.
Ha nagyon sok pénzem lenne, Focal Electra szettet pakolnék magam köré, 1028BE frontokkal, a Scala Utopia túl nagy lenne a szobámba.(#17424) redhunter
Pioneer.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest