Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21898 üzenetére
Nem ezen múlik. Én nagyon élveztem annakidején a 80-as évek alter zenéit (Balaton, Európa Kiadó, stb.) 10xmásolt kazettákon hallgatva is, mert nem a hangminőség határoz meg mindent, főleg ennél a stílusnál.
-
kaci70
csendes tag
válasz
hello28 #21808 üzenetére
Esetleg ha segít, nekem egy Egreat EG-M34A lejátszóm van. Engem is foglakoztatott a téma már mint a HD hangsávok lejátszása, és ezért elvittem a kütyüt a pécsi MM-be, összekötöttem egy Denon 1911-es erősítővel, mert sajna nekem nincs HD képes erősítőm otthon. A légyeg , hogy simán játszotta a DTS-HD MA hangsávot ez erősítőt gyönyörűen világított a HD jelzés, bár hozzáteszem , hogy úgy tudom TrueHD-t nem kezeli.
-
fatallerror
addikt
válasz
python1 #21897 üzenetére
"Ha igazából meghitt zenei élményre vágyok akkor jó ital mellett kényelmesen,letisztult,kiegyensúlyozott idegi állapotban teszem."
tehát részegen
én élvezem ezen a szaron is a zenét, nem a világvége csak nem szabad felhangosítani mert akkor már összefolyik nagyon és az csak ricsaj
azért nem csak high-end cuccon jó a zene, vagy inkább úgy mondom h élvezhető
de nyilván ha meglesz az A3-as vagy a Q300-as akkor már én se akarok lejjebb adni :]
BBécinek az a rossz h hall egy csomó high-end cuccot és utána "hazamegy" a szintén nem olcsó cuccához és berak egy zenét akkor annak tudatában h hallott jobbat lehet húzza a száját és azt mondja h "ejjj" -
python1
veterán
válasz
fatallerror #21896 üzenetére
Érdekes dolgok ám ezek,ha akarsz és odafigyelsz akkor hallasz,ha pedig nem érdekel csak barátokkal iszogatsz vagy éppen más dolgot csinálsz ami nem éppen meghitt zenehallgatás.
Természetesen azért írtam ,hogy egy csomó tényező van.
Ha igazából meghitt zenei élményre vágyok akkor jó ital mellett kényelmesen,letisztult,kiegyensúlyozott idegi állapotban teszem.
-
fatallerror
addikt
"Aki nem hallja a sima és a HD hangformátumok közti különbséget, annak baj van a hallásával."
vagy a hangcuccával...
a lényeg h a lehető legjobb hangsávot válasszuk, blu-ray-eken már csak hd hang van úgy láttamén ismerek korombelieket akik nem hallanak különbséget az mp3 és a flac között, biztos nem megfelelő cuccon hallották
mondjuk sokat én se hallok de csak mert nekem is szar a hangcuccom
-
python1
veterán
Jól van na,igazad van teljes mértékben.
De még is itt oly kevesen vannak akik meg lennének elégedve a hangrendszerükkel.
Jó nagy adag pszichikai tényezőktől ,idegi,kedvbeli tényezőtől is függ a mozizás illetve zenei reprodukció élvezete.
Meg attól is,hogy milyen maga a környezet ahol nézzük. -
BBéci
legenda
Aki nem hallja a sima és a HD hangformátumok közti különbséget, annak baj van a hallásával.
Ha lehetséges, dts hangsávot választok, sokkal nagyobb (2-3x) a bitrátája, mint a Dolby Digitalé.
DTS HD MA lehet 1,9 és 4 Mbps is, amit szintén egyértelműen meg lehet különböztetni egy jó rendszeren.(#21892) python1
A dinamika csak egy a hangjellemzők közül, szerintem semmivel nem fontosabb, mint a felbontóképesség, részletezőképesség vagy a színezetlenség. -
python1
veterán
Nekem is tökéletesen megfelel a DD hang.
Inkább törekszem a minél minőségibb,dinamikusabb hang reprodukcióra.
Inkább én az a film élvezős típus vagyok mint, aki tesztelget állandóan és kb 5 filmmel tesztelget.
Természetesen a hd minőségű kép alap nálam is de,ha csak dvd akkor sem baj. -
-
modflow
veterán
válasz
fatallerror #21887 üzenetére
Ezért nem akarok aprót, mert az a helyzet, hogy akciósan vettem.
De oly nyomik voltak a boltban, hogy nem tudták megmondani, hogy az ár az 1 db-ra, vagy 1 párra vonatkozik.
Így 2 db -ot vettem, ami ma jött meg és ez 2 garnitúra, szóval az egyik felesleges nekem.Azt mondták, ha több jön, akkor visszaveszik. Szóval hétfőn én vissza is vetetem velük.
-
fatallerror
addikt
egy center esetében mennyit számít h 2 vagy 3 utas?
-
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21877 üzenetére
Ha összerakod, akkor HD-ből lesz TrueHD (sztem ez kb ugyanolyan jó tud lenni, mint a DTS-HD bár tudom, hogy szabvány szerint a DTS-HD lehet jobb
) illetve LPCM. mindkettő meg tudja mutatni, milyen a HD hang a sima DD-hez vagy DTS-hez képest, és tudsz dönteni, kell-e az a plusz ~40k, hogy legyen DTS-HD (DUNE tutibiztosan tudja, lehet valami olcsóbb cucc is, azt nem tudom)
Ami a szettet illeti, sztem teljesen korrekt rendszer, megfelelő szinten vannak a komponensek, szépen építkeznek majd egymásra.
A HD élmény csalóka tud lenni, iszonyatosan filmfüggő (és gondolom hangmérnök) melyik formátumból mit tud kihozni. hallottam már sima DTS szintű DTS-HD-t és kimagaslóan jó DTS-t is.
Tuib
Szerk: A subnál igaza van Doriannak, egy polk tényleg jobb lenne.
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #21871 üzenetére
Magnat helyett inkább egy Polk Audio psw 125-öt válassz.
Ha teheted, akkor a nagyobb Denont.
DTS és DD inkább azért van különbség, mert az angol nyelvű dts hangsáv jóval nagyobb bitrátájú szokott lenni, mint a magyar DD. Ugyanolyan bitrátával szerintem ugyanolyan minőséget kapsz. -
hello28
aktív tag
Tru hd akkor kimegy rajta...igazad van meglátom hogy miylen lesz az tudom hogy a dts és a dolby digital között sok a különbség...és akkor tru hd és dts hd is van különbség nemde??komolyabb..szerinteg gáz a szettem dts hd hoz????vagy most akkor ha ezt össze rakom akkor egyáltalán nem tudom élvezni a hd hangokat??
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21871 üzenetére
Háát sztem határeset.
Első körben rakd össze ezeket, nyugodtan hagyd meg a WD TV-t, és aztán majd eldöntöd. TrueHD-t tudsz hallgatni vele, az már meg tudja mutatni a különbséget, erre remek a Dark Knight
Sztem DTS-ből is jó hangokat lehet előszedni, plusz vannak PCM sávval ellátott ISO-k is (legutóbb a "300" nál láttam) azokat is tudja.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21867 üzenetére
CD lejátszására semmi szín alatt nem ajánlom a 100000 forint alatti BD-játszókat.
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21863 üzenetére
Szia!
WD TV Live a HD hangok közül egészen pontosan csak a Dolby TrueHD-t adja ki. A DTS-HD semmilyen változatát nem tudja, helyette csak a DTS core-t tolja ki. Ennek oka, hogy a WD nem licencelte a DTS-HD, és amíg nem teszi meg, frissítés szinten sem fog megjelenni.
Jómagem pont emiatt vettem DUNE-t, pedig a WD TV Live sok dologban jobban tetszett
Tuib
-
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21824 üzenetére
Nem állítottam, hogy sokkal jobbak lesznek az új Dunék. Egyelőre szinte semmit nem tudni róluk, de feltételezhető, hogy nem fejlődnek vissza.
-
hello28
aktív tag
Bocsi még egy kérdés nektek lehet én rosszul tudom de pl wd live ..Hdmi be az erősitőbe és mondjuk egy denon 1611-es pl felkonvertálja a hangot dts-hd-ba..iylen nem lehet??
Mert mondjuk az olcsobb hdmi-s erősitők ezt nem tudják..??
Például ez nem lehetséges hogy egy komolyabb erösitő orvosolja ezt a kérdést??Hogy ha a wd live átküldi az erősitönek és majd az erősitő megoldja a kérédst??
Lehet hülyeséget irtam.. -
hello28
aktív tag
Sziasztok
Akkor wd live kuka akkor...tehát ha hd hangot akarok akkor felejtő a dolog?? -
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21835 üzenetére
Teljesen logikus amit irsz.
Szabad kérdeznem,hogy milyen BD lejátszóban gondolkodsz? Én első körben egy Pioneer-re gondoltam. Állítólag nagyon jó az optikája.
-
Pgabor79
aktív tag
Véleményetek szerint a Concept6 vagy egy E80 szettel járnék-e jobban? (Mozi 70, zene 30%) Ezekkel a későbbiekben halandó ember fülével érzékelhetőek lehetnek-e HD-s hangok? Nem vagyok maximalista, ezért nem is gondolkodom magasabb kategóriákban, sem árban, sem minőségben.
-
Diablo18
senior tag
válasz
Gál István #21047 üzenetére
nem igazán értem hogy most miről is akarsz flac et mire
de ha hallgatni akarod
akkor talán ajánlom figyelmedbe a sandisk sansa lejátszót
2-.4 gigás kivitel
10-17 ezer ft között mozogflac wma ogg mp3 lejátszás
és szépen szól rá kell tenni 1 rockboxot és elég hangos is lesz
-
modflow
veterán
Érdekel valakit egy OmniMount Cosmic 31 hangfalállvány (1 pár: 2 db)?
Vadi új, bontatlan. -
python1
veterán
válasz
bittehilfmir #21846 üzenetére
Csak óvatosan mindig az ilyen kényes dolgokkal.
Könnyen meg sértheted a hangszóró membránját is.
-
python1
veterán
válasz
bittehilfmir #21842 üzenetére
Neeeeem!
Csak a fekete szövet szedhető le,az ezüst műanyag nem jön le az a hangfalhoz van rögzítve.
Ne késsel inkább köröm vagy valami műanyaggal, könnyen sérül a műanyag rész.
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #21843 üzenetére
ah, most látom, hogy itt a szürke rész is ott van, tehát akkor csak a szövetet kéne piszkálni.
-
bittehilfmir
tag
-
python1
veterán
válasz
bittehilfmir #21840 üzenetére
Mondjuk most néztem tényleg elég kicsik,Dorian-nak igaza van ezeknek a hangfalaknak tényleg jobb,ha small-ra vannak állítva.
Bocs. -
python1
veterán
válasz
bittehilfmir #21837 üzenetére
Csak nyúlj a szövet ás a műanyag előlap közé óvatosan körömmel vagy ujjbeggyel pattintsd ki.
Óvatosan!
-
python1
veterán
válasz
bittehilfmir #21833 üzenetére
Állítsd Large-re!
A vágási frekvenciát pedig 80 hz-re.
Egyébként a vágási frekvencia a subb ra és a frontokra vonatkozik.A thx szabvány is 80-hz javasol.
-
fatallerror
addikt
válasz
Palapo #21832 üzenetére
írtam h kb, szóval 20 ezerrel még megkell toldani de 35-40 körül jó bd lejátszók vannak, meg ha 23 ezer a különbség akkor gondolhatod h nem olyan az mint 1 jó 40 ezres bd lejátszó, de nem is kell elvégre ez mégiscsak médialejátszó
én így látom és szerintem én külön fogom venni, egyik hónapban a dune-t a másikban meg a bd-t :]
ez csak az én agymunkám mert ahogy írta nekem úgy tűnt h van infomorzsája az újakról és azok elég pozitív morzsák
-
Thuglife
senior tag
válasz
bittehilfmir #21833 üzenetére
Hello!
1. magát a hangszórót védő szövetet le lehet venni, de minek akarod leszedni a műanyagot az elejéről??? Tönkre akarod tenni a dobozt?
2. szerintem ne kapcsold be a Double Bass-t, azt álló dobozok esetén érdemesebb ill. 16 cm feletti membránoknál.
3. Amiről te beszélsz (3000Hz) az a hangsugárzó keresztváltójának értéke, ott vágja le a mélyeket/magasokat. A 307-es Onkyo-nak van Audyssey kalibráló rendszere, bízd arra a beállításokat. Kb. 100 Hz-re fogja belőni... -
bittehilfmir
tag
Sziasztok, vettem egy Mission MX-1 hangfalpárt frontnak.
1. Nem tudja véletlenül valaki, akinek van, vagy fogott már, hogy le lehet-e szedni valahogy az elejéről a műanyagot?
2. Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy az [erősítőn] bekapcsoljam a Double Bass funkciót? Ezt csak úgy lehet, ha a front hangsugárzó méretét Large-ra állítom, de a használati útmutató azt írja, hogy 16cm fölött számít large-nak. Mx-1-nek pedig csak 13 centi.
3. Valamint az is érdekele, hogy a crossover frequency-t milyen értékre állítsam? Mert a hangfal leírásában 3000 Hz szerepel, de az erősítőn pedig csak 40 és 200 Hz között lehet állítani.Kösziszépen
-
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21824 üzenetére
Arra emlékszem,hogy te is ajánlottad a Dune+BD lejátszó komponenst.
Megnéztem a Prime és a Base között 23ezer a különbség. Kérdés,hogy mennyiért van olyan Bd lejátszó ami jobb,mint a Prime BD lejátszója...
Oké.
Akkor várunk BBécire. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #21825 üzenetére
Kicsit utánanéztem: Ha nem kell HD-s hang és fontos a zenei hangminőség, ne tökölj, mert 90-ért pikpakk elviszik, vagy meggondolja magát a tulaj. Nekem az adott árkategóriában csak az (ennél egyébként 2 kategóriával kisebb, bár jóval újabb) 4001 hozta azt a zenei hangot, amire a sztereó Rotelemet - azért így is kompromisszumok árán - érdemes volt elcserélni.
fatallerror: nem firtattam, honnét van
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21826 üzenetére
Én tőle vettem a jelenlegi Marantz-omat. Pont akkor jelent meg, új modell volt, 150 helyett 100-ért odaadta. (szerintem ezek inkább kamionról leesett cuccok)
-
fatallerror
addikt
válasz
Palapo #21782 üzenetére
ezt én korábban felhoztam és akkor is mondtam neked h az a tutibb megoldás h dune+ bd lejátszó külön, kb ugyanannyiból jön ki
de még várj a vásárlással mert BBéci tud vmit az új dunekről mert nagyon hallgat ha rákérdünk h mit tud róla bár már annyit elhintett h sokkal jobbak lesznek az újak -
Dorian
félisten
-
szmegma
aktív tag
A #21761-os kerdesemre esetleg vki?
-
hello28
aktív tag
válasz
Gergőke88 #21800 üzenetére
Szia
Értem akkor nagy valoszinűséggel felejtő a wd live....magot adja ki és akkor teljes dts hd az nem irja ki tehát akkor nem abba formátumban van...Én egy éve vettem nemtom ezeknél olyan hogy frissités és akkor megjönne e ez a funkcio oylan nincs mi?
Akkor még hd hanggal nem tesztelted az erősitöt??
Köszi hogy irtál -
ricsik
őstag
válasz
hello28 #21779 üzenetére
Nekem is Concept 6 szettem van, de szerintem is inkább 100 fölött vegyél hozzá erősítőt, mert megérdemli. Én is jó ideje a Denon 1911, Onkyo 608 ás HK 155/160 255/260 közt vacilálok. Nem azért mert nem tudok dönteni, hanem nincs meg rá a keret, így ráérek agyalni rajta melyik legyen. Én a HK felé húzok. Szerintem ez a kategória hozná ki a legtöbbet a C6-ból. Nagyobb kategória viszont már nem biztos hogy megérné, nem hozna annyi javulást.
Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest