Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroland25
tag
válasz
xtremetuning #116899 üzenetére
Köszi az infót..Még egy kicsit növök hozzá és akkor talán
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #116895 üzenetére
Te nem az AVA (replika) helyére tetted a Kontaset-et?
Mert ha igen és nem esett össze a hang, ráadásul tetszett is neked, akkor talán el lehet mondani hogy jó a Kontaset, nem?
Már azért is, mert Te nem egy Belkin túlfesz védős vacakról váltottál, mint én, így hallanod kellett volna "komolyabb visszalépést" hangban. Ráadásul, ha valamit sokáig hallgatsz és rosszabbra váltasz, nagyon észreveszed, jobban, mint pl. a jó irányba történő elmozdulást.
Summázva: Vagy jó a Kontaset, vagy semmit nem ért az eddigi replika elosztód.
Ugyanis, ha rossz a Kontaset, de úgy "szól", mint a replikád, akkor az is rossz.Érted????
De felőlem senki ne vegye meg, nekem attól még nem lesznek álmatlan éjszakáim.
(#116888) BBéci: egyetlen dolgot szerettem volna jelezni, természetesen nem Neked, ( mert nincs rá szükséged ) hogy egy 4700 Ft-os mezei elosztó is sokkal jobb, mint egy, akár több tízezerbe kerülő túlfeszvédős "valami". Nem gondolom, hogy csoda történt nálam, csak a szkeptikusokat szerettem volna felébreszteni, akik szerint a drót-az-drót. Nyilvánvalóan egy többszázezres tápszűrő kb. 4698x jobb, mint a Kontaset, ezt eddig sem vontam kétségbe.
Az AVA tápkábelt csak azért használtam fel, mert úgy gondolom, a fém kígyóbőr árnyékolás csak nem árthat annyit a hangnak, mint a gyári 3x1.5 mm-es, árnyékolásmentes pvc kanóc. Csak azt ne mondd, hogy rosszabb az AVA kábelével, mint a gyárilag szerelt verzió.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116894 üzenetére
Hol fogod kipróbálni és milyen módon, milyen készülékekkel, milyen műsoranyaggal? Ugye nem a kőpadlós, csupasz falú szobában?
Belépő kategóriás rendszerben annyira csekély különbség várható, aminek meghallásához igencsak gyakorlott fülek kellenek. Nem összes hangszóróra kevert sztereó zenén edződöttek. -
válasz
dgyuri0123 #116887 üzenetére
Nálad felerősíthette a Kontaset esetleges pozitív hatását, az addigi MGE/APC túlfeszvédős elosztók esetleges negatív hatása.
AVA KZH-8 beltartalmával készült diy másolatról van szó. Teljesen ugyanaz a zavarszűrő van benne, felépítése és kábele hasonló. A gyárinak az új ára 55-70k volt, több árral is találkoztam, gondolom kábel, kábelhossz és IEC csati függvénye is volt.)Tamoo : "El kellene már döntenem, hogy Musical Fidelity vagy Creek."
A kríket tartsd meg! Azt könnyebb kimondani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #116890 üzenetére
Ha hallasz különbséget érdemes ha nem hallasz nem érdemes..... max lelked megnyugtatására. Ennyi.
Amit pl. fapaci árul az Kontaset di-strip. Belül nincs átkábelezve, kizárólag egy "saját" tápkábel van belekötve. Néhai KS240-et árul, de ő kiszedi a vezetősínt és belül is átkábelezi. Én egy di-stripbe rakattam Supra Lorad tápkábelt a gyárban, de attól jobbnak hallottam Néhai elosztóját. De nálam kis különbségek voltak, simán belefért a placebóba, többek közt ezért nem is szoktam elosztókat ajánlgatni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #116886 üzenetére
Én az elosztó témát már nem bolygatom.
~7 különböző már megfordult nálam, jelentős "különbséget" egyik sem produkált. Úgy látszik Heves megyében jó a villamos hálózat.
Majd te jössz holnap! ... El kellene már döntenem, hogy Musical Fidelity vagy Creek. Tegnap nekiültem, hogy összehallgatom őket, de elaludtam.
Az a baj, hogy tetszik mindkettő.
-
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #116887 üzenetére
Te azt mesélted el, hogy a Kontaset jobb hangot eredményezett, mint a túlfeszültségvédős, PC-hez való elosztó. Ezt előre lehetett tudni, magától értetődő, senki nem vonta kétségbe.
Az viszont erősen kétesélyes, hogy a 4737 forintos Kontaset és az AVA KZH-8, hangra gyakorolt hatása között van vagy nincs különbség. Nem lennék meglepve, ha Liszinél ugyanazt a hangot produkálnák, mert nála ennél nagyobb furcsaságok is megestek már. Komolyra fordítva, ahol az áram "minősége" eleve jó - kisvárosi, családi házas környezet - ott csökkennek a különbségek, akár elhanyagolható mértékűek is lehetnek. Persze 10 M feletti összegbe kerülő rendszeren már az is durvának tűnhet. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #116886 üzenetére
"Nyugi, nem csak neked nem szabad hinni!
"
Ebben egyetértünk, de a válaszodtól még nem érzem magam jobban.
(OFF)"Egyébként betettem, "meghallgattam", teljesen rendben lévőnek tűnik ez az elosztó is."(/OFF)
4737 Ft-ért is lehet jó valami? Na neeee. Mennyi volt újonnan, amit most kivetél a rendszerből, ha szabad kérdeznem? Mégis lehet hinni nekem egy kicsit?
-
válasz
dgyuri0123 #116871 üzenetére
"...de tudom, nekem nem szabad hinni."
Nyugi, nem csak neked nem szabad hinni!
(#116870) gyurczy "Azért egy 4700Ft-os, általános célú elosztótól sokat ne várjunk!"
Hohohohóóóó!!! Álljunk meg egy szóra! Egyrészt 4737, másrészt külön fel van tüntetve, hogy "Audio/videotechnika"! Így már biztos fasza!
Egyébként köszönöm mindenkinek, de én tudatos downgrade-et hajtok végre az elosztócserével. Abból a pár ezresből, amit kinyerek belőle, elviszem a családot egy alsómocsoládi hosszú hétvégére. Vagy egy rövid hételejére, majd meglátjuk.
Egyébként betettem, "meghallgattam", teljesen rendben rendben lévőnek tűnik ez az elosztó is. Ha lesz időm és kedvem, akkor levaktesztelem az AVA-val, meg egy Isotek Polaris-al. Vetted, Tamoo? Jössz, vagy csak küldöd az elosztódat?
-
kigyi_23
addikt
Igen közben én is átgondoltam és rájöttem, hogy amúgy is nagyon gyorsan közlekedik ott az infó tehát értelmetlen enne késésén gondolkodni max a kábelkülönbség áll fenn ahogy írtam is.
Remete1: Nekem volt digit jelet fogadó Genius-om is (DD és DTS dekódolással). Nem volt egy nagy szám, de sokba került
Akkoriban még nem ismertem a HM vasakat és különben is valahol el kell kezdeni.
Bence3111: számítógépre, olyan DVD lejátszóra amelynek van analóg 5.1 kimenete és bármire aminek van analóg 5.1 kimenete
-
Bence3111
tag
Sziasztok!!
Szeretnék venni egy Genius SW-HF 5.1 6000-et venni és a DVD lejátszómmal szeretném összekötni.És nem tudom hogy össze lehet e kötni a kettőt.
DVD lejátszóm:Samsung DVD D530(hátuljáról kép):Hangfalszett: Genius SW-HF 5.1 6000(hátuljáról kép):
Szóval az a kérdés hogy össze lehet e kötni vagy nem?(Úgy hogy az összes hangfal szóljon).
Ui:Eléggé új vagyok ebben a hangfal világban szóval nézzétek el ha totál hülyeséget kérdezek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mettek #116875 üzenetére
magam által gyártott 6os DIY elosztóra. drágább volt anyagáron,mint a limited. amikor egy normális aljzat 4től kezdődik, nehéz ilyet kihozni 35ből.
Tamoo: nekem is a kontaset az a néhai féle elosztó volt. állítólag 35rugó volt az anyagára a belső kábelek miatt. ezt ugyan kétlem, de biztos, h jobb volt, mint a tömör rézsin. gyári megoldások 200alatt sztem nem lehetnek sokkal jobbak, mint egy átkábelezett kontaset. ami képeket látok gyári elosztókról, az alapján mondom.
valabnak van egész normális áron alu doboza, pont a furu méreteinek megfelelő. azt normális kábellel megtámogatva, fogadásom van,h jobb lesz, mint a gyári 2-300rugós megoldások.
de tudod, saját rendszeremben a passziv szűrős megoldások nem működtek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #116874 üzenetére
Nekem Néhai elosztója után az Isotek Polaris nem bizonyult különösebben előrelépésnek. Szerintem nem volt rossz áráért az a moddolt Kontaset.
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #116874 üzenetére
Milyenre cserélted illetve milyet javasolnál? Max 35k-ig.
-
mp54
senior tag
válasz
kigyi_23 #116862 üzenetére
A HM vasak viszont tudják kompenzálni azt a minimális késést amit ez a 3 m okozna
Szerintem a drótban az elektromos jel gyakorlatilag fénysebességgel terjed, tehát azt (főleg ilyen rövid távon) nem kell kompenzálni.
A hangdoboz-hallgatói pozíció távolságok különbségét kompenzálja a HM vas (mert ott már levegőben megy a hang, kb. 340 m/s) -
gyurczy
őstag
válasz
dgyuri0123 #116868 üzenetére
Azért egy 4700Ft-os, általános célú elosztótól sokat ne várjunk!
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #116867 üzenetére
Arra gondolok, így oldják meg. És még büszkék is rá, minden hírben kiemelten szerepel a Trinnov együttműködés.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #116863 üzenetére
ha olcsóbb készen megvenni egy olyat, amit nekik drágább kifejleszteni, miért ne?
nagyon sokan úgyis csak a brandet látják.az xmc-1 gen 1et is vagy 4 brand csinálta együtt. emo kivált, megcsinálta a gen2-t, másik 3 árulja azóta is.
-
mettek
addikt
Jelenleg kácsás sub kábelt használok az svs pb12-höz. Érdemes feljebb lépni AQBoxerra? Vagy fontosabb lehet egy tápkábel a subhoz?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #116863 üzenetére
Ja így igen, de consumer Atmos és DTS:X upgrade.
-
kigyi_23
addikt
válasz
ProdyG #116855 üzenetére
Régebben ebből volt vita, azt mondják a legjobb az amikor ugyanakkora kábelt használsz (ez logikus is ezzel nincs mit vitatkozni). A HM vasak viszont tudják kompenzálni azt a minimális késést amit ez a 3 m okozna így azzal nincs gond. Nem hinném, hogy komolyan hallható lenne a változás. Viszont azt el tudom képzelni, hogy más hangja lesz egy ideig a két oldalnak mivel a kábelnek is kell idő amire bejáratod és azért nem egy gyártásból valók nem biztos, hogy azonos minőségűek.
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Nos, az anyagi körülményeimhez mérten sikerült vennem egy Onkyo TX-NR636-os erősítőt, újonnan. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez milyen hangfalszett jöhetne szóba? 20 négyzetméter a szoba, tehát nagy méretű kivitel nem igazán jöhet aktuális. Jelenleg a régi Yamaha szettet használom, viszont szeretném majd cserélni, szintén, ahogy (két kisgyerek mellett) az anyagiak engedik.
Köszönöm az ötlteket előre.
-
z123456789
addikt
válasz
rayoliviero #116808 üzenetére
Mert nem dizájnos.
-
válasz
ProdyG #116855 üzenetére
Én most ilyet vettem, lecseréltem rá a jóval drágább zavarszűrős elosztómat. Nemsokára beteszem. Természetesen semmilyen változásra nem számítok, de szép, igényesen elkészített, többek által javasolt cumó, és ez jót tesz a tudatnak.
Ha érdekel, később leírom hogy mit "hallottam", bár szokásommal ellentétben ezt egyelőre nem fogom vaktesztelni, így nem igazán lesz releváns. -
didros
senior tag
Sziasztok! Lenne egy láma kérdésem...
Adott egy régi Dolby Digital JVC erősítő, aminek NINCS 5.1 analóg bemenete és NEM tud DTS-t.
Jól gondolom, hogy az optikai kábelen csak digitális jel megy keresztül, tehát hiába küldöm rá a DTS hangot az optikai bemeneten, akkor sem fogja tudni lekezelni, mert az erősítőnek ilyenkor magának kell(ene) elvégezni a digitál-analóg átváltást? Remélem nem írtam nagy hülyeséget... -
ProdyG
őstag
Sziasztok, költöztetem a házimozi rendszeremet egy másik lakásba... ezzel kapcsolatban 2 probléma merült fel:
- a 2 hátsó hangdobozhoz rövidek lettek a kábelek, vagyis az egyik még mindig jó, csak a másik nem. Szerencsére tudok venni ugyanolyan kábelt megfelelő hosszban, mint ami most is van. A kérdésem: baj lenne az, hogy az egyik kábel 5 méter, a másik pedig 8? Vagy fontos, hogy egyforma legyen a 2 hátsó kábel hossza?
- tápkábel témakör, látom volt róla szó a napokban: az SVS szubomhoz egy 1 méteres minőségi tápkábelem van, ami eddig a falba volt bedugva, de most ez sajnos esélytelen. Egy hosszabbítót kell vennem hozzá. Nem tervezek több 10 ezres hosszabbítót venni. De ahogy olvasom, ha a kábel vége jó, akkor minden jó
Szóval milyen elosztót / hosszabbítót vegyek szerintetek hozzá? Számít-e egyáltalán?
köszi -
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #116850 üzenetére
Erről a FineArts -ról mindig a Chokito -ra tudok asszociálni!
Már 4 éve használok egy V4-et, és örülök neki! -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #116850 üzenetére
-
FNZ
őstag
hali!
van egy sony házimozim (DVD-s), de sajnos nincsen rajta hangbemenet, így a tv hangját nem tudom kirakni rá (külső eszközről néznék filmet), ezért egy rádiós erősítőn gondolkodok (valami ilyesmire gondoltam: Yamaha HTR-2067 vagy Pioneer VSX-424 illetve ilyesmi kategória).
elolvastam az összefoglalót és ott az van írva hogy „Természetesen egy határ alá nem érdemes menni (általában 4 ohm)”.
kérdésem, hogy a jelenlegi hangfalakat azért rá lehetne e kötni az új erősítőre, nem mennének e tönkre hamar?
a hangfalak a házimoziból 3 ohmosak (SS-TS71, SS-CT71, SS-WS84).esetleg inkább vegyek ennyi pénzért komplett erősítőt hangfalakkal?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #116840 üzenetére
Mire gondolsz, uncsi a dizájn? Vártam milyen upgrade lesz, ha már SDP nézzen ki úgy. Mozitechnikát úgyis mindenki elrejti.
Persze tudod, hogy én szépnek látom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
renatto #116847 üzenetére
Mondhatunk mi jót 150e-ért is, de nincs kizárva hogy hazaviszed aztán nem hoz semmi számottevő javulást. Főként "kezdők" gyakran esnek abba a hibába, hogy megvesznek valamit bemondásra aztán keresik az önigazolást, hogy tényleg jobb lett .... közben meg semmi vagy alig. Saját tapasztalat ...
-
renatto
őstag
válasz
Tamoo #116845 üzenetére
Persze, hogy van, csak mire elhozom, meg visszaviszem kácsa-hoz a kábelt kb meg is vehettem volna annyiból. Arra gondoltam biztosan van egy-két olyan termék, ami bátran ajánlható, mint a korábban említett IsoTek EVO3 Premier kábel, ami mindenképp előre lépés vagy hálózati elosztóban, ami mindenképp javít a gyatra hálózati helyzeten.... nem finomhangolni akarok, csak kicsit javítani a helyzeten. Mivel többen írtátok itt, hogy az elosztó/kapcsolós elosztót mindenképp érdemes cserélni, így lehet lecserélném én is. De mivel gondolom más sem 50-100-200k-ra cserélt egyből, biztos van 10-20-30k-ért is. Már csak az a kérdés, melyik az, amelyik minőséget képvisel. Ne olyat nézzek, amiről később kiderül, hogy persze, mert az sz@r... Az, hogy kihallom-e belőle a javulást, majd legyen az én gondom.
-
mp54
senior tag
válasz
rayoliviero #116827 üzenetére
Én sajnos csak abban hiszek, amit tudományosan meg tudnak magyarázni, hogy miért működik.
Hát akkor neked ezen a téren nincs szerencséd....( a szexben is csak az a jó, amit meg tudsz magadnak indokolni?)
Ezen a téren próbálj meg CSAK a fülednek hinni! Ha sikerül, jól jártál... -
Tamoo
nagyúr
válasz
renatto #116844 üzenetére
Mindenkinek van lehetősége próbálgatásra, csak akarni kell. Van akinek macerásabb, van akinek kevésbé ... de lehetőség az mindig van. Én is vidéki vagyok, úgyhogy hagyjuk a kifogásokat.
Az hogy mi éri az árát illetve mi pénzkidobás az csak saját rendszerben történő meghallgatás után derül ki. Úgy a legkönnyebb kilapátolni a pénzt az ablakon ha ilyen témában vakon követsz másokat. Véleményt lehet kérni, az megint más dolog. De bemondásra vásárolni az szimplán hülyeség. -
renatto
őstag
válasz
liszi70 #116806 üzenetére
Sajnos nincs lehetőségem próbálgatásra.
Jó lenne ha pár termék is meg lenne nevezve, ami elfogadottan jó és éri az árát, vagyis nem pénzkidobás. Eloszó és táp (sub/erősítő) kábelra is szivesen fogadnék pár javaslatot. Denon AVR-X2200, ES250PW-hez lenne, mivel gondolom ez is számít. Olyan 10 - 30k-ig gondolnám/db.
-
mp54
senior tag
válasz
Tarlóbetyár #116795 üzenetére
Tv falra, a centert úgy szint alá egy lebegő polcra felteszed, íróasztal pont alá!
Ekkor a tv szerintem marha magasra kerülne...! -
xtremetuning
addikt
-
kigyi_23
addikt
válasz
rayoliviero #116820 üzenetére
Én pont olyan voltam mint te, na jó talán egy kicsit elvetemültebb is
Informatikus vagyok a kábel az kábel, persze azok között is van különbség, de nem foglalkoztam sokat vele. Van amelyik megfelel egy szabványnak akkor az egy jó kábel oda és kész alapon gondolkodtam. Aztán vettem egy Denon 1909-et egy Wharfi Vr400-as szettel és ugyan minimális eltérést tapasztaltam a kábelek között, de ezt betudtam annak, hogy ugyanabban a pillanatban nem hallgathattam egyszerre 2 különböző kábellel és ez csak placebo (azért a tyúkbél és egy normálisabb kábel között volt némi különbség, de nem komoly). Ebben meg is egyeztem magammal, mert hát az a lényeg, hogy magának meg tudja magyarázni az ember
Majd cseréltem hangdobozokat. Vettem egy Polk TSi400-as szettet, hát itt már a hangfalkábelek között tudtam különbséget tenni, de az AVR ugyanaz maradt. A következő lépés a Marantz-om lett. Na itt ért a meglepetés. HDMI kábelek között jól hallható különbség van vele. Ejj pedig aztán ebben tényleg hitetlen kutyának számítottam, mert a HDMI az HDMI átviszi a digitális jelet azt kész. Aztán persze ez így van, de még is hallható a különbség ez hihetetlen. Tápkábelben is gondolkodom, de itt a környéken senki sincs aki ilyennel foglalkozik a Kácsától meg futárral még idegenkedek rendelni, mert ugye egyet kipróbálni nincs értelme többet meg hogyan?
Tudom nem szereted a hozzászólásaimat, kicsit nyersek, de ez van
-
mettek
addikt
Sziasztok. Svs pb12nsd subhoz milyen tápkábelt javasolnátok? Keret legyen 30ezer, első sorban használt.
De érdekel továbba az is hogy egy Onkyo nr818-hoz milyen hálózati lenne javallott. Köszi -
Konfigos
őstag
válasz
rayoliviero #116825 üzenetére
Tessék egy komoly rendszer,és lehet szőnyeg is van,hacsak szét nem szedte a hiúz!
Érdemes a környékén lévő hszket is elolvasni,én lefordultam pár napja a székről amikor olvastam
-
robi222
senior tag
válasz
Norbi 72 #116822 üzenetére
Ribonokat az Ikonban nem kimagaslóan hallod.Csak annyit veszel észre ,hogy szebbek a magasaid és nem bántóan kiugró.Én pl használtam Pio lx72-höz, és sokkal jobban tetszett,mint a Denon 4100-al .
Csak azon múlik ki milyen stílust szeret.A tábkábelekhez csak annyit ,hogy engemsem lehetett meggyőzni ,hogy javít.Mig haver át nem hozott egy Hivox táp kábelt.Ha ingyen van miért ne próbáljam ki.Persze a meglepitől egyből le esett az állam.Azóta mindenhol lecseréltem,még a projinál és a sub-ná is.Sokszor a hangfal kábel cserélyénél, nem hallok akkora változást.
-
MasterMark
titán
válasz
Te is az "amit nem lehet mérni, az nincs" táborba vagy ezek szerint.
Kis kiegészítés, hogy de van rá tudományos vagy annak tűnő magyarázat is.
-
MasterMark
titán
válasz
Az agyat nagyon könnyű a tudatot kikerülve átverni.
De most vonatkoztassunk el ettől. Próbáld ki, utána mond, hogy mi a véleményed.
Csak figyelmeztetlek, hogy létezik egy nocebó jelenség is, amikor te például azt beszéled be magadnak, hogy úgysem fogsz különbséget hallani, aztán nem is hallasz. De tegyük fel tényleg van.
Szóval ez oda-vissza működhet.
(Egyébként szerintem neked még bőven túl korai ezzel foglalkozni, először mint már javasoltam elég sokmindent kellene rendbe tenni. Aztán megtanulni figyelni a zenére, hallani azt ami tényleg a zene. (Nem pedig Pro Logic-cal vagy DTS Neo-val, vagy bármilyen DSP-vel összerontani.))
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116823 üzenetére
Tudom, hogy placebónak hívják, volt is pszichóból ilyen témakörünk, még vizsgáztam is pont ebből. De nálam sajnos nem működik.
Igen, ha ennyire nem hiszek a hálózati kábelben és kipróbálnám és tényleg lenne hatása, azon lepődnék meg csak igazán.
Jó lenne kipróbálni...
BBéci: Én sajnos csak abban hiszek, amit tudományosan meg tudnak magyarázni, hogy miért működik.
Az autógumi más, ott van magyarázat, hogy miért tapad az aszfalthoz. -
BBéci
legenda
Például abban a rendszerben, amit pár napja, egyik fórumtársunknál hallgattam, több áramjavító egység végzi áldásos tevékenységét, többek között két PS Audio. Hallottam korábban is, amikor ezek nem voltak a láncban és nem placebo, hogy mekkora a hatásuk.
Ha már szóba került, elmesélem, hogy az új centersugárzó, és a harmadik szubláda tudta fokozni azt az élményfaktort, amiről már jóval korábban azt lehetett hinni, hogy nincs feljebb. A Superlumis képe pedig lélegzetelállító.
Minden részletében extrém, illetve Xtreme.(#116825) Gazsi00
Nem jó a megközelítés.
Hagyd a csudába a zavarszűrést, szorítkozz a lényegre, arra a tényre, hogy javítja a hangot és pont.
Illetve a 300 forintos tápkábel rontja a hangot, nem tudja a készülék megmutatni, hogy valójában mire képes.
Tápkábel kérdésben sosem voltam szkeptikus, mert hiszek a nálam tapasztaltabbaknak. Nyilván nem véletlenül mondják valamire, hogy jó. Kivéve akkor, ha el akarják adni, de ebben az esetben nem erről van szó. -
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #116822 üzenetére
Természeten olyan helyen szeretném egyszer kipróbálni, ahol komolyabb rendszer van. Mert az enyémnél semmi esélyét nem látom, hogy halljak különbséget.
BBéci: Felfogom, hogy a hang az áramból lesz, de azt nem tudom felfogni, hogy a gagyi kábelen jött áramból kiszűri a zavarokat 1 vagy 2 méter kábel.
Ezekben a készülékekben már inkább hiszek, de ez nem ugyanaz, mint egy minőségi méteres kábel. -
BBéci
legenda
válasz
Mi a fenéért hinne bárki abban, hogy ki kell adnia 30-50-100000 forintot egy tápkábelre? Nem inkább azt kellene bebeszélni magunknak, hogy az a nyavalyás drága kábel semmit nem javít a hangminőségen? Inkább a placebo ellenkezője áll fenn. De sajnos javít, és amikor kikerül a rendszerből, utána hiányzik és valahogyan össze kell szedni a rávalót.
Nem adja ingyen az orvos, hazahozzuk, kipróbáljuk és kizárólag akkor adunk érte pénzt, ha értelmét látjuk. Nem szégyen visszavinni a boltba, ahonnan letét ellenében elhoztuk.Hogy a rosseb enné meg, szubládán is annyit javít egy jó tápkábel, hogy szívjuk a fogunkat, mert muszáj beszerezni valami normálisat a gyári helyett. Fogd már fel, hogy a hang, amit hallasz, az a konnektorból kinyert áramból lesz!
És akkor még nem beszéltünk az áramjavító készülékekről: PurePower, Psaudio és társaik. -
MasterMark
titán
válasz
Placebónak hívják, és igen ez is jelen van. Még ha ez is okozza, akkor? Neked kell eldönteni, hogy megéri-e neked az árát.
Ezért nem is értem azt, ha a placebón rugóznak egyesek És? Ha meggyógyulsz a placebó gyógyszertől, akkor meggyógyultál, nem?
Lényegtelen, hogy a tápkábel mágikusan szűri-e ki a zavarokat, vagy csak az agyad hallja jobbnak a zenét. Ha jobb, akkor jobb. -
Norbi 72
veterán
válasz
Ti annyira hisztek benne, hogy a drágább kábel javít a hangminőségen, hogy jobbnak halljátok, attól félek, mint amilyen valójában.
20 éve én se hittem benne.
Ebben az esetben, minél drágább a kábel vagy minél nagyobb nevű gyártótól származik, annál jobban hisztek benne.
Ez nem igaz.
De ettől függetlenül egyszer kipróbálok egy drága hálózati kábelt, ha lesz lehetőségem, mert nem tartom azért kizártnak amit írtok, csak egyelőre nem hiszek benne.
Ahhoz szvsz feljebb kéne lépned.Sajnos nincs tapasztalatom belépő rendszer "tuningolásában".
(#116821) szaya A ribbonok bizonyos rendszerekben nem biztos,hogy tetszenek neked.Hallgatózni kell.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116817 üzenetére
Az autógumi más.
Jön kilométereken keresztül az áram, a házban szar vezeték van, az utolsó egy-két méter kábel pedig kiszűri a zavarokat.Ha az ember nagyon hisz valamiben, akkor az be is következik.
A betegnek adnak egy hatástalan gyógyszert, elhiteti az orvos vele, hogy ettől meg fog gyógyulni, akkor ez be is következhet. A hatást még az is segíti, ha orvoson rajta van a fehér köpeny, kórházi körülmények között kapja a beteg a gyógyszert stb.
Ti annyira hisztek benne, hogy a drágább kábel javít a hangminőségen, hogy jobbnak halljátok, attól félek, mint amilyen valójában. Ebben az esetben, minél drágább a kábel vagy minél nagyobb nevű gyártótól származik, annál jobban hisztek benne.De ettől függetlenül egyszer kipróbálok egy drága hálózati kábelt, ha lesz lehetőségem, mert nem tartom azért kizártnak amit írtok, csak egyelőre nem hiszek benne.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116804 üzenetére
A saját tapasztalataidból fogsz a legtöbbet tanulni majd. Kell-e szőnyeg? Ha igen, mekkora? Márványlap, gránit vagy egyik sem? Milyen kép a falra? Könyvek, függöny? Stb. Nem 1 hónap lesz ez.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116813 üzenetére
Nem tök mindegy, hogy miért és hogyan javítja a hangzást a jó tápkábel? Nem a végeredmény a lényeg?
Elemezgeted az autógumikat, mitől jó a tapadásuk? Felszerelteted és örülsz.Nézegesd a dedikált moziszobák képeit! Mindenhol puha, süppedős szőnyeget és hasonló burkolatú falakat, mennyezetet fogsz látni.
(#116814) szaya
IKON és CONCEPT igencsak más kategóriába tartoznak, ahhoz az erősítőhöz inkább az előbbi passzol. De más gyártótól is válogathatsz. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #116812 üzenetére
Igen, ez tömören a lényeg.
Valamint az ember hangulatát is meghatározza a környezet. Nem véletlenül született a mondás: keleti kényelem. Arrafelé minden tele van szőnyegekkel, puha textíliákkal, sehol egy szabad rideg felület.(#116808) Gazsi00
Azok a képek legfeljebb elrettentő példának jók. Rengeteg embernek van sok pénze, de hallása egy szál se. Sőt, ismerete sincs. Megrendelik a sok drága cuccot, mert trendi és a szakemberek hiába mondják, hogy az úgy nem jó. Nyilván nem fogják elzavarni a halál f@szára az olyan vevőt, élni is kell valamiből, pedig azt érdemelnék.
De ez egy házimozis szakmai topik, ahol a hangminőség a legfontosabb, nem a dizájn. -
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116813 üzenetére
Egy méter nem sokat. Inkább hosszabbat szokás. Az elmélet, hogy az utolsó pár méteren egy ilyen kábel "ki tudja szűrni" a nem kívánt zavarokat.
Nem hinni kell benne, hanem kipróbálni, aztán ha hallasz különbséget, akkor használni. De ez már inkább a vége legyen. Először az akusztikát, és az elrendezést kell rendbe tenni.
-
szaya
tag
Lehet, hogy "voltmá", de Pioneer mozigép (LX72) mellé Dali Ikon 6 vagy Concept 6 jó választás lehet? Vagy köztudottan utálják egymást....
-
rayoliviero
veterán
válasz
Csabroncka #116811 üzenetére
Barátnőm szőnyegét majd kipróbálom. Azt mondjuk megjegyzem, hogy az auto MCACC bemérés után, néha azt jelezte, hogy az egyik frontom fordítva van bekötve, de a következő mérésnél már jónak találta.
Lehet ezért mérte rosszul, szőnyeggel majd kipróbálom, hogy jelez-e hibát.
A szőnyegről úgy érzem, hogy meggyőztetek.
Hálózati kábelben viszont még msot sem hiszek. Ha gagyi vezeték van a falban, akkor miért segít az egy méteres profi?
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116810 üzenetére
Ez óriási tévedés. Sőt nálad még jobban is számítana. Az akusztika a legfontosabb.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #116810 üzenetére
Kérj kölcsön, vagy tegyél oda egy kb méretben megfelelőt egy másik szobából!
Próbáld ki, ha nem hoz semmit akkor nem gond, de elviekben szőnyeg nélkül visszhangos és "kopogós" a hang. -
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116809 üzenetére
Ja, sok több milliós rendszert használnak szőnyeg nélkül, akkor nálam is megfelel szőnyeg nélkül ez a belépű szintű rendszer. Ez kb. olyan nekem, mint a drága hálózati kábel, kábel bejáratás stb. Nem ezektől várom a csodát, ha segít, max minimálisat segítenek ilyen dolgok, úgy gondolom. Több milliós rendsznél lehet kijön az előnyük jobban.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116808 üzenetére
És akkor ez ok neked, hogy te se foglalkozz, vagy hogy érted?
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116805 üzenetére
Közben rájöttem a netes képekből, de sokan nem foglalkoznak vele, úgy tűnik.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Gondolom festettél már szobát vagy költözés.. stb
Se függöny, se szőnyeg > ergo visszhangzott mint állat
Na ezért!
-
válasz
Szőnyeg nem a hangfalak alá kell, hanem a padlóra, eléjük. Akusztikán javíthat, ami nagyon fontos dolog.
(#116803) renatto "Illetve ez akkor is javít a helyzeten, ha már maga a ház hálózata is bajos...?"
Egyáltalán nem biztos, hogy javít, ahogy az sem biztos, hogy a Trust ront. A te rendszeredben, a te körülményeid között, neked kell kipróbálni, tesztelni, lehetőleg egy kölcsön-elosztóval. Addig ne vegyél meg semmit, amíg le nem tesztelted normálisan.
-
MasterMark
titán
válasz
Nem a hangfalat kell rátenni, hanem a nagy sima felületeket kell csökkenteni.
szerk.: Oda is kellene.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116779 üzenetére
Szőnyeg?
Eddig meg voltam győzödve, hogy minél keményebb valamin van a hangfal, annál jobb. Akkor miért teszik az emberek márvány lapra a hangfalakat?
Itt sincsen szőnyeg általában.
A nagyon drágáknál láttam a netes képek alapján, de még ott is volt elég sok, ahol szőnyeg a közelben sem volt.
-
renatto
őstag
válasz
BBéci #116801 üzenetére
Értem. És mennyitől indul, amit már érdemes is megvenni? Illetve ez akkor is javít a helyzeten, ha már maga a ház hálózata is bajos (90-ben épült kertes ház)? Ha a közelben van másik konnektor, azzal segítek ha az erősítőt külön oda dugnám be vagy a médialejátszó, sub, TV, ami az elosztóban marad úgyis összegyűjti a zajt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Háztartási gépek
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest