- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
Nem is mondtam,kaptam egy Nordost subkábelt próbára,kicsi járatás után kíváncsi vagyok.
-
válasz
Csabroncka #115591 üzenetére
tényleg milyen az új hely? összeállt már a házimozi? meg lehet nézni?
-
Norbi 72
veterán
Egy apró "malőr" után visszatért a subocska.
2-esnél nem merem feljebb rakni.
Van az Oblivionban egy jelenet 19 percnél,amikor leesik Tomy a kötélről.Ahol kis Polkom elfogyott,ott még ez csúnyán megy lefelé,nem semmi.
Be kell járatnom,szegény szomszédok..
-
mp54
senior tag
válasz
Jim-Y #115560 üzenetére
Én is azt mondom, hogy ne akarj ilyen kevés pénzből házimozit( 5.0; 5.1), sztereó erősítő+ 2 db hangdoboz, esetleg egy olcsó DAC a tv-erősítő közé (tv kimenet=optikai). Minden szigorúan használt (DAC lehet kivétel), de 50 eFt erre sem elég. Tegyél hozzá, vagy ne erre költsd el az 50-et.
-
Cseneles
őstag
Aki egy kicsit szeretne az akusztikával foglalkozni annak csak ajánlom ezt a céget
Nagyon segítőkészek és gyártanak egyedi méretre
persze nem a leg esztétikusabb viszont pénztálca barát megoldás
-
Norbi 72
veterán
válasz
carpediem007 #115580 üzenetére
-
törölt tag
válasz
carpediem007 #115580 üzenetére
Kácsa-audio.
-
carpediem007
tag
Sziasztok. Hdmi 2.0 18Gb/s Hdmi kábelt szeretnék venni, mit tudtok ajánlani és hol?? Pár üzletnek is írtam, vagy nincs nekik vagy olyan drága mint egy jobb erősítő ☺ nem vagyok anyagias de 10e körül férjen már bele 3m ☺ amúgy is kettő kellene.
Típus üzlettel nagyon hálás lennék érte 😉 -
IreN!CuS
addikt
Üdv Urak.
Jelenleg egy Logitech z-5500-as hangrendszerem van , ami meghalt 8 év után.Egyelőre próbálom kideríteni hol lehet a hiba ilyesmi , viszont benne van, hogy nem lehet lehet javítani vagy nem éri meg.
Így elkezdtem gondolkodni mi legyen , régi vágyam ,hogy valami komolyabb ( nem milliós ) rendszerem legyen.Mivel a keret szűk ezért nem akarok azonnal mindent egyben megvenni.
Első körbe arra gondoltam ,hogy nézek egy erősítőt ( ~100-150 körül ) amivel ideglenesen meghajtom a Logitech 5 hangfalát, kicsit később amikor már megörülök a cirpeléstől egy mélyláda és a végén egy 5.0 hozzá.
Ezzel nagyjából meglenne a normális erősítő+láda+hangfalak.
Többnyire egy kis szobában lenne ( ~20 nm ) viszont házibulikra illetve későbbiekben egy ( ~40 nm ) nappaliban is helyt kéne állnia.
Ebben szeretnék segítséget kérni mit merre hogyan mivel zöldfülű vagyok a témában.
Olvastam az összefoglalót láttam körvonalakban merre induljak el , de jobbnak érzem amikor x év tapasztalattal valaki megmondja mi lehet a jó.
Használt erősítő is szoba jöhet de szeretem a "tiszta" dolgokat ilyen téren. -
Valkűr
addikt
válasz
xxlongikaxx #115574 üzenetére
Én saját véleményem írtam le, másét nem tudom. Nekem az új gépek 150-200 ezer környékén nem tudták nyújtani azt az igazi mozi élményt. De ugye nem vagyunk egyformák. Az is lehet, h neki az újak közt az 50 ezres pioneer is katarzist okoz...
-
kabar
senior tag
válasz
Valkűr #115569 üzenetére
Azért ennyire nem kell elrémiszteni. Egy TX-NR 609 (okos) is szól már valahogyan, nemrég volt fent CA540R (hülye, de jól szól) ötvenért, és jobban fog szólni, mint sokaknak itt a kezdő cucca. Láttam fent igen értelmes hangfalkészletet 60-80 körül. Tehát a korábban írt 150-160-ból már azért lehet garázdálkodni szerintem, bár kétségtelen, hogy határ a csillagos ég.
-
Valkűr
addikt
válasz
xxlongikaxx #115570 üzenetére
Persze kis szerencsével használtan 70-80 körül is megtudja venni, ez alatt a Mozitudas kérdőjeles...
-
Valkűr
addikt
válasz
Jim-Y #115556 üzenetére
Őszinte leszek hozzád, mert végigjártam a lépcsőt én is. 50 ezerből nem rendszer nincs, de meg értelmes erősítő sem. Használtan is 100 körül indulnak a régebbi, de valamirevaló darabok. Hangsugarzokkal is hasonló a helyzet, használtan a frontok indulnak 100-150 környékén a mai árak mellett.
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #115566 üzenetére
Pff...nem látok ingyenes hírdetést.
-
Gabesz26
senior tag
A Blu-ray lejátszó keresés margójára: ez elég jó áron van...
-
Jim-Y
veterán
válasz
z123456789 #115559 üzenetére
Jolvan, koszonom, akkor ilyet keresek
-
z123456789
addikt
válasz
Jim-Y #115556 üzenetére
Az elsőt hívjuk bögreszettnek. Nem ajánlott, és ez a topic ezzel nem foglalkozik. Ha továbbra is ezt szeretnéd akkor jobb felső sarok.
A második már jobban mutat, krédés hogy milyen lehet a hangzása? Nem ismerem.
50e Ft-ból szerintem használtban gondolkozz, és sztereóban, ahogy írták! Én is úgy kezdtem. Egy erősítő+2 hangfal. Aztán majd megvadítunk.
Ja, és igen. Amit Béci mond, helytálló. A megjelenítő sokszorosát el lehet költeni hogy kb egyensúlyban tartsd a megjelenítés+megszólalás minőségét. Nem elijeszteni akarunk nyugi! Ez volt a hidegzuhany.
-
BBéci
legenda
válasz
Jim-Y #115556 üzenetére
E topik lakóinak többsége a tévé árának sokszorosát költötte házimozi hangrendszerre. Nem nagyzolásból, vagy pénzszórási kedvből, hanem azért, mert a jó hangot nem adják olcsón. Amiket linkeltél azok több sebből véreznek. Gondolj bele, ha az általam előbb ajánlott aktív hangdobozpár annyiba kerül, mint a linkelt Samsung bögreszett, akkor melyiknek jobb a hangminősége?
Mellesleg az is offtopik. -
Jim-Y
veterán
válasz
BBéci #115553 üzenetére
Koszi a valszt, es mi a helyzet ezekkel
1: [link] ezek gondolom alap/belepo szintu hazimozi rendszerek. Ezekkel csak az a bajom, hogy ott a media lejatszo, amire nincs tul nagy szuksegem. Gondolom a masik megoldas, az 5.0 mediaplayer nelkul ->
2: [link]Ezekrol mi a velemeny? Ennel tobbet semmikepp nem gondoltam kolteni, mert a TV sem volt egy vagyon igy rosszul esne kb ugyanannyit hangcuccra kolteni mint TV-re
Norbi 72: hasznalttol sem zarkozom el, es amugy fel szavad sem ertettem:/
A keret <50.000, ez egy lelektani hatar erre.
-
Jim-Y
veterán
válasz
kigyi_23 #115552 üzenetére
Koszi, meg par info ami latom, hogy talan segithet.
A szoba az olyan 20,25nm, a TV 43"-os FHD es majd tobbnyire FHD tartalmat szeretnek nezni rajta geprol meghajtva. A jelenlegi cel, hogy kicsit jobb legyen a hangzas (nem mintha a mostani rossz lenne, de azert gondolom ez is sokat szamit nem csak a vizualis latvany)
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Elkezdtem olvasni az osszefoglalot, es ugy nagyjabol at is futottam, de bocsassatok meg nekem, de az egeszet nem olvastam el. Viszonylag egyszeru lenne a kerdesem. Vettem egy TV-t es szeretnem koruljarni a temat, hogy vajon a mozis elmeny fokozasa erdekeben lenne-e ertelme befektetni 5.1-es (vagy akarmilyen) hangfalakra. Tehat, van egy uj TV de nincs semmi mas hozza, es szeretnem majd fokozni a filmnezesi elmenyt. Mi az az alap szint amivel mar jobb elmenyt lehetne elerni mint a TV hangszoroival? Tenyleg nincsenek tul nagy igenyeim es sajnos megtippelni sem tudom, hogy ez igy mennyibol lenne megvalosithato?! 30e, vagy inkabb 200? Fogalmam sincs. Egyaltalan mar az is sokat dobna a dolgon ha vennek 2.0-as hangfalakat a TV-ben levok helyett? Vagy ez semmit sem er?
Elore is koszonom a valszt.
-
mp54
senior tag
Spotify hallgatásakor mit szólna a hangminőség ahhoz , ha a notebook-HM-vas közötti HDMI kábel 10 m hosszú, alap KÁCSA lenne? (5 m épp kevés...) [link]
Kösz! -
eumano
tag
Sziasztok!
A sokat emlegetett Van Damme kábelnek a pontos típusát valaki meg tudná mondani?
Előre is köszönöm! -
válasz
Csabroncka #115542 üzenetére
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #115542 üzenetére
Én sem tartom problémának a beolvasás lassúságát.
Pont annyi idő alatt megyek egy hideg sörért.
Egyszer talán lemérem,nálam mennyi idő,de kevesebb.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #115540 üzenetére
Olvasgattam a fórumhozzászólásokat, aláírom, hogy a bootolás gyorsabb is lehetne, de szerintem nem gáz. A lemezbeolvasásról annyit: ki az akinek 15 másodperc alatt betölti a BD olvasó az 50 gigás eredeti lemezt a menüig?! Aláírom, hogy senki ugyanis legalább 5 snitt van még a figyelmeztetésektől a logókon át a reklámig ugrál az olvasófej, és akkor az esetleges beállításról (hang, felirat) még nem is beszéltünk. Na a beállítás után 2 másodperccel már indul a buli....
-
Norbi 72
veterán
válasz
xxlongikaxx #115525 üzenetére
Barangolás közben találtam egy nagyon jó lejátszót.
-
-
Norbi 72
veterán
Új belépőmodell az Onkyo-tól.Szvsz kicsit drága..
Erre ki csap le gyorsan?
-
kigyi_23
addikt
Denon AVR-1909 vs Marantz SR-5007
Ugyan még mindig csak 2 napnyi teszteléssel a hátam mögött, de jónak tűnik a dolog, mindenképpen minőségi feljebb lépésnek értékelem.
A Denon jó volt, de Multi EQ nélkül gondolom főleg a szoba problémás elrendezése miatt nem tudott mit kezdeni a zenéimmel. Szóltak, még volt ami egész jól is szólt, de Rock, Dubstep, Techno szólt rajta normálisan ezek is csak azért, mert a basszus elvitte a hátán őket. Ezzel el is érkeztünk a Denon nagy előnyéhez, hogy töménytelen mennyiségű basszust tudott produkálni szinte bármihez ami ezeknél a zenéknél még jól jön, de lássuk be ez nem minden. Házibulihoz tökéletes oda a dinamika sem fontos csak huppogjon, de erre meg éppen nem használom így keresnem kellett valami utódotMarantz: Ehhez képest amikor megkaptam hát kicsit még hiányoltam a mélyeket aztán meg a beállítást követően elégedett nyugtáztam, hogy nem mindenhol tolja az arcomba őket, de ahol kell és ahol megkívánja a forrás ott van annyi amennyi oda kell se több se kevesebb. Egyértelműen sztereón kategóriát léptem vele nem is kicsit a Denonhoz képest. Lágyabb lett a hangja, de mégis pontosabb és kellemesebb. Valószínűleg erősen színez, de erre még nem tudok válaszolni annyit nem sikerült hallgatni amennyit szerettem volna.
5.1 hát itt még kicsit húzom a szám szép-szép, de valami hiányzik ezen még valamit állítanom kell, talán rá is jövök mi az egyenlőre a menüt tanultam meg mi micsoda és merre található. A websetup jól jön gépről látom és állíthatom vagy telefonról is akár 2 marantz alkalmazást is találtam hozzá. A webrádió nagyon jól jön itt FM jel nincs csak nagyobb antennával tehát eddig a popcorn-ról kellett zenét hallgatnom ami kicsit macerásabb volt.
A saját zenelejátszóját nem próbáltam egyáltalán érdemes? Vagy inkább használjam továbbra is a popcorn-t? -
Norbi 72
veterán
válasz
xxlongikaxx #115525 üzenetére
450-es,és az LX-ek.
-
válasz
xxlongikaxx #115521 üzenetére
1713 nem olyan rossz vétel ha Denon-t akarsz én is leragadtam ennél, mert az Oppo-t nem magyar embernek árazták...
-
Valkűr
addikt
válasz
xxlongikaxx #115521 üzenetére
Hát ha olcsón akarsz és ne legyen vacak akkor a Pioneer ami szoba jöhet...
-
Valkűr
addikt
válasz
xxlongikaxx #115519 üzenetére
Denon mellé tegyél Denont..Használt is lehet?
-
xxlongikaxx
aktív tag
Bluray lejatszot akarok venni a Denon 2312 melle, milyen tipust ajanlotok? Nem akarok aranyaron es ujat venni. Milyen gyartok johetnek szamitasba es milyen tipusai?
-
skoos
őstag
Hali!
Cd játékost keresek x3000 és m65 v4 mellé. Max 50-60.
Avx en találtam jelentősen olcsobban denon Dcd 715-öst.Vélemény erről, javaslat?
Köszi!
-
Shingen
addikt
válasz
xtremetuning #115499 üzenetére
Nagyon szépek!
-
renatto
őstag
Szervíz kérdésben kellene nekem segítség. Egyik barátomnak a Teufel Hybrid Theater 4 hangfal mély részéből csak érces recsegés jön ki. Hova lenne ezt érdemes elvinni megnézetni? Budapesten van a hangfal.
-
kigyi_23
addikt
válasz
MasterMark #115510 üzenetére
Tény, hogy arra lett kitalálva 10/100-as csatlakozást is létesíthet ezzel a két eszköz egymás között, de nem fog menni a notin. Egyenlőre ez is csak egy jól hangzó rész a specifikációjában a kábelnek
Sajnos elég kevés eszköz támogatja a valóságban.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Tegnap megneztem a Rush cimu F1-es filmet, a tortenet es a film eleg jo, de a hangja szerintem elegge kritikan aluli volt. Lehet csak azzal a verzoval volt gond amit en lattam...
-
renatto
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy az "IsoTek Full System Enhancer and Rejuvenation Disc" futtatásánál, ha multichannel stereora rakom akkor az összes hangfalat járatni fogja, de a vágások miatt a két frontot is csak 80Hz-ig fogja leengedni az erősítő. Jó lesz ez így?
-
mp54
senior tag
Ha összekötöm a notebook (melyben van net csatlakozás) HDMI kimenetét és a HM vas bármely HDMI bemenetét egy HMDI® CABLE with ETHERNET kábellel, akkor a HM vasban ugyan úgy "benne" lesz a net jel, mintha netkábelt dugtam volna bele?
Hol és mit kell beállítani?
Kösz! -
Poplacsek
senior tag
válasz
Hmmm... Gyönyörű "center"!
-
Dorian
félisten
válasz
Hű banyek, mekkora dög ez
-
bajnokpityu
félisten
válasz
pedig az electra se pöttöm/szar hangú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest