- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mikisys #117796 üzenetére
nekem nem sikerült hallani még jelentősen jobb közepet, mint amit az utopiák tudnak. de komolyan.
és az is ugyanúgy dinamikus doboz volt, viszont sokkal-sokkal drágább.
magasuk megosztó lehet, de pont beszédhangok sztem mocsok erős oldala a márkának, akár a kisebbeken is.
ahol én wilsont hallottam szintén tök jó középtartomány volt..nekem meg az építettek között nem sikerült épkézláb közepet hallanom, bár egy ideje, miután kb mindegyik csalódást okozott nem is érdekelnek.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mikisys #117796 üzenetére
Erről egy mondás jutott eszembe: Boldogok a lelki szegények
Mindig irigykedtem azok iránt akik egy olcsó házilag barkácsold dobozt jobbnak hallanak, mint egy neves gyártó évekig tervezett drága dobozát. Nekem eddig sajna ilyen nem sikerült hallanom. Ami jó volt az rendszerint elég drága is volt. Ettől független elismerem a házilag készített darabok gyártóinak tehetségét is...Mindemellett nem értek egyet a mondanivalóddal, de elfogadom a véleményed. Ott valami más lehetett, mikor te hallgattad őket...
-
Mikisys
őstag
válasz
Valkűr #117795 üzenetére
Sajnos, mindkettőt más-más rendszerben hallottam bemutatón, vagy legalábbis nagyon hasonlókat, mint amik a képen láthatók.
A Focal hangzása, hangszínezete nem tetszik, sem zenén, sem beszédhangon hallgatva.
A Wilson más irányban színez, Jazz zenén (utálom az ilyen demokat) hallgatva, nekem (el)futhatnékom támadt.
Szóval, nekem nem kell egyik sem, még ingyen sem.
Lehet, hogy High-End kategóriások, de nem nálam.
Inkább építek egy-pár józanul árazott és egyébként jó minőségű hangszórókból valami élvezhető hangú hangsugárzót. Eddig ez bevált.Üdv!
-
Valkűr
addikt
válasz
xxlongikaxx #117780 üzenetére
Nekem a Sonus Faber Cremona tetszett nagyon, hihetetlen kis dobozka...
-
Osynho
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy Denon 4306-ról mire érdemes váltani, ha kevés pénzből szeretném megoldani? Szeretem ezt az erősítőt, sőt, overkill a rendszeremben, de vannak gondjai a 24p-vel, szeretnék egy kicsit modernebb erősítőt, újabb hdmi szabvánnyal, szolgáltatásokkal. Valamint hajt a kíváncsiság is.
Adja magát a 3808, ez kb hasonló hangban? Aztán nézegettem a Yamaha V3800-at, 3900-at. Pioneer LX modellek?
-
hoffman_
nagyúr
belefutottam az újabb kérdésbe. tegyük fel találok egy erősítőt a fentebb megbeszéltek alapján. hangfalakat hol érdemes keresnem? 2.0 es 5.0 jöhet szóba, mindkét esetben fontos, hogy azonos markából/családból tudjam 5.1-re bővíteni. a keretet félve maximalizálom 120-150e között. tudnátok mondani weboldalakat, ahol megbízható, használt szetteket tudok nézegetni?
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #117767 üzenetére
Kukázott amcsi mozicucc a negyvenes-ötvenes évekből? Hát igen, érdekes dolgok vannak a japán underground hifi világában.
-
Valkűr
addikt
válasz
Szabikaa20 #117781 üzenetére
Ez egy jó Audiophile hangsugárzó.. Én vásárlás előtt állok csak még senki reagált, h mi a difi a Paradigm monitor 9 és 11 közt...Bár ha úgy alakul akkor a Studio sorozatból lesz, de ez még nem biztos. 😱
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #117781 üzenetére
Látod, ez már benne van a középkategóriában.
-
Szabikaa20
őstag
Én egy ilyenbe vagyon szerelmes!
Jó ez nem hájend,de nekem maximalisan megfelelne!
-
xxlongikaxx
aktív tag
Hamar design, nekem a sonus-ok tetszenek nagyon, bar soha nem hallottam meg egyet sem:
Az en frontjaim is vannak jo 50 kilosak
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #117777 üzenetére
nincs elfelejtve.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #117775 üzenetére
Én ott voltam Nálad.....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning #117772 üzenetére
Az a gyanúm, Neked hamarabb meglesz...
-
z123456789
addikt
válasz
xtremetuning #117772 üzenetére
Atya úr isten!
Annyiból már jutna génmanipulációra is, és teremtetnék egy szirént, akinek valószínű ugyan olyan elvarázsoló hangja lenne.
-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123 #117771 üzenetére
Nekem is...
-
Valkűr
addikt
válasz
dgyuri0123 #117768 üzenetére
Nekem pld nagyon tetszenek a Wilsonok...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #117767 üzenetére
Igazad van, ez hihetetlenül csúnya.
Sok pénzt kéne fizetniük, hogy ezt betegyem a nappalimba. ( be sem beférne szerencsére )
Nálam sokat számít az esztétikum is. Ha valami nem tetszik külsőleg, azt nehezen tudnám magamra erőltetni, még ha az ára nem is számítana. -
bajnokpityu
félisten
válasz
dgyuri0123 #117764 üzenetére
silbatone
nemtom,h láttam-e már rondább highendet. de baromi jó hangja van. -
Cseneles
őstag
válasz
xtremetuning #117748 üzenetére
Ez csak az átlagkeresetre, igény lenne és kereslet csak kivitelezési problémák vannak
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #117764 üzenetére
+1, az első tényleg szép a második kép esetében én inkább egy kávéautomatára asszociálok mintsem egy hangfalra
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #117761 üzenetére
Viszont a Focal gyönyörű, a Wilson meg olyan, mint egy "Dalek", ha érted, mire gondolok.
Szerintem.
-
Cseneles
őstag
Mindenkinek az igénye és a pénztárcája húzza meg a határt és akkor még a helyről nem is beszéltem
HighEnd-ről nem nyilatkoznék mert itt kb 3 emberről tudok akinek a rendszere annak az alsó határát nyalogatja és az is már egy közel 25-30 milliós moziszoba ahol csak a szoba kialakítás annyiba került mint jómagam meg az átlag rendszererének az ára
volt szerencsém ebből 1-et hallgatni rendszeresen a másik már meghívott viszont még nem jutottam el odáig...Szerintem mindenkinek húzni kell egy lélektani határt a legelső mondatom alapján, ezen kívül ha eljutunk egy átlagosnak és elfogadhatónak mondható rendszerig (itt megjegyezném,h hogy kb a véleményem szerint egy 250-300- avr és 400-600000Ft hangfalszett +sub esetén megfelelő kábelezéssel) minden füllel hallható változásért dupláznunk kell a befektetett összeget avr/hangfal csere esetén...ezt azért nem árt szem előtt tartani
így is az átlagnak nem éri el a rendszere a 2 millás határt sajnos
használtban olcsóbban is kijön de ez a magyar helyzet
-
Valkűr
addikt
válasz
dgyuri0123 #117759 üzenetére
NA jó, h ne off legyen..ebből a két hangsugárzóból melyik a High End?
Focal Maestro Utopia
Vagy a Wilson Audio Alexia
-
Valkűr
addikt
válasz
dgyuri0123 #117757 üzenetére
Igen de ha hifi kategóriában méred akkor ettől független mind a kettő a High End vonal lesz...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Valkűr #117755 üzenetére
Én nem erre gondoltam.
Inkább Bentley vs BMW 7. Mindkettő remek autó, de a Bentley mindenből többet ad. Nagyobb a csend az utastérben, több lóerő, több extra, nemesebb anyagok, nagyobb komfortérzet, stb.
Szerintem ezek azok a dolgok, ami miatt valami megkaphatja az UHE jelzőt. Kb.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #117754 üzenetére
Jo pelda mert a luxus auto ipar ugyanigy mukodik szerintem, ott is egy szint felett mar nem a tudast fizetik meg a kocsinak hanem az arat.
-
Valkűr
addikt
válasz
dgyuri0123 #117754 üzenetére
Ő nem féltétlen tud többet...Lásd egy példa épp a minap láttam 2 ugyan olyan telefont, egyik gyári a másik annyiba különbözik, h más anyagból van, az árbeli difi többszázezer ft. Mind a kettő ugyan az minden más tekintetben...Sőt van ahol azt fizeted meg extrába, h nem a gép hanem emberi kézzel készítik, faragják...Nyilván a hifiben is a nevet, és minden egyéb más dolgot meg kell fizetni. Már azt is pénzben mérik, hogy hova sorolják. Egy adott szint után az ár már nem tükrözi a tudást, minőséget...Attól mert sokkal drágább még nem biztos, hogy jobb is.A kérdés az, hogy ezen a szinten biztos az a lényeg, h jobb? Sokaknak már maga a birtoklás megér milliókat, lásd a régi Mustangok az Elenor pld. Van jobb kocsi tőle, sokkal olcsóbban, mégis megveszik.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #117752 üzenetére
Egy 100 millás autó tudhat többet, mint egy 20 millás?
Szerintem igen. Mindkettő "hájend" a maga nemében, de mégis van feljebb és feljebb. Bocs a hülye hasonlatért....
-
Valkűr
addikt
Szerintem különböző gyártók modelljei sem mind vannak egy kategóriában , hiába sorolja X gyártó azt a belépő modelljei közé, mikor a Y gyártónak lehet a középkatos modellje ami egyen értékű vele...
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #117751 üzenetére
Azert megkell hagyni az UHE keszulekek nagyreszenek a kulcsin nem az erossege, foleg egy mono vegfok eseteben, van rajte egy LED meg egy desingolt alu doboz. Radasul szerintem az UHE gyartok nagy tobbsege a kis darabszam miatt siman megmaradt sufni szinten, ott is kezzel dolgoznak, es azert a meromuszerek sem kulonbozhetnek nagyon. Ertem en hogy a fejlesztes koltsege magas, de a hozzaszolasom arra iranyult hogy szerintem nem az ara hatarozza meg azt hogy egy eszkoz UHE, vagy HE.
Szerintem ezen a szinten siman olyanok a vevok hogy nekik mar csak az ar szamit, az hogy eltudja mondani a szomszed milliomosnak hogy o x ezer euroert vett egy mono vegofokot es ez mar ugyan UHD. Ezert hoznak letre ilyen szinteket.
Persze ne csak ugatom az egeszet mert kb UHE vegfokot csak kepen lattam meg. Ez csak az en velemenyem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #117745 üzenetére
A belbecs az egy dolog, de a külcsín is számít.
Egy faládába tokozott elektronikát sosem fogsz UHE-ként eladni...
Arról nem is beszélve, hogy sufniban, a büdös életben nem tudsz olyan minőséget összehozni, mint egy komoly "hanglaborban". Szvsz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kigyi_23 #117749 üzenetére
nem erről volt szó. az emberek 99%nak tényleg highend az x4000es denon.
de, ha a legjobbakat nézzük, akkor onnan nézve meg nem túl highend. kellett adni valami még fellengzősebb nevet.nekem nincs pénzem V8as autóra. ettől még elismerem, h jobb, szebb, komoylabb kategória, mint az 1.6os benzinem. most mondjam azt, h áá, fúj, nem kéne, nem is jobb nála? most magamat akarom átverni?
-
kigyi_23
addikt
válasz
xtremetuning #117748 üzenetére
Minimálbérből nehéz megvenni ám....
bajnokpityu: Azt értem, de sajnos nekem is az, ha a pénzügyi hátteremet nézem. Sajnos idehaza ez a realitás. Hiába tudom, hogy az még nem az a kategória, de én már azt sem érhetem fel.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Szabikaa20 #117746 üzenetére
Na vödörfedél az volt nekem is hát nem volt az igazi. Biztosan van abból normálisabb is, de azon az áron gondolom amiért a jobbat adnák belőle már nem éri meg azt választani
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
palesz53 #117728 üzenetére
Csak ugy kerdezem hogy egy eszkoz szintjet az ara hatarozza meg? Nem inkabb az hogy hogyan szol es milyen anyagokbol all? Amit ti elirtok azzal azt mondjatok hogy az ar egyenes aranyos a minoseggel, amit azert en eros ketsegekkel kezelnek. Ha en otthon epitek egy csovest telenyomom tiszta ezust vezetokkel, 300B NOS csovekkel, japan kimeno trafoval es elakarom adni akkor inkabb mondanom kell egy boduletes nagy osszeges es akkor mar az ultra high end+ ban vagyok.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Szabikaa20 #117738 üzenetére
Amiket a napokban mutattam azok közül bármelyik sokkal de sokkal jobb...
-
Szabikaa20
őstag
-
Köszönöm a tippeket/infókat, körbenézek a használt piacon. Aztán még biztos jelentkezem
-
kigyi_23
addikt
válasz
A kérdés az, hogy találsz-e hozzájuk centert, mert annak azért ugyanabból a családból kellene származnia mint a többinek, de legalább a frontokkal meg kellene egyeznie ebből a szempontból.
-
mivamma
senior tag
válasz
Szia!
Szvsz ami ezekben érdekes lehet az az áruk
Vagy csak nekem tűnik soknak? Én biztos egy családból választanék hangszórókat. Vagy te 2.0-t keresel?
-
Szabikaa20
őstag
Jó reggelt/napot!
Ezek közül érdekes lehet számomra valamelyik?
Az árak csak csak az oszlopokra értendőek a kis hangfalak a tetejükön az külön eladó! Yamaha RXV479-hez lennének...
Acoustic Energy NEO 3, 299 EUR
Mordaunt Short MS 906, 269 EUR
Mission M73, kicsit sérültek a szélei 179 EURA kis hagfalak pedig:
KEF Cresta 10, 129 EUR,
Mission V61, 129 EUR,
Mission M72, 99 EUR -
Ear001
addikt
válasz
palesz53 #117728 üzenetére
15 év? Alábecsülöd. Az Audio Note Ongaku az 1990-es évek elején került 30 000 fontba, majdnem 60 000 dollárba és valamelyik hifi magazin úgy írt róla, hogy az erősítő, aminek az árából repülőt lehet venni. Akkoriban annyiból tényleg volt eladó használt kis Cessna. De ott a Mark Levinson LMP-2 1800 dollárért nagyjából ugyan akkorról, ami egy ezressel volt drágább minden más amerikai előfoknál... Akkor ez volt a high-end, aztán az infláció meg a marketing elcsépelte ezt a kifejezést, és lett az ultra high-end.
Szerintem a mai árakat alaposan alábecsülöd. High-End 2000 USD? Még elektronikánál sem igazán, a hangdobozokról meg ne is beszéljünk, mert például a nyugat-európai piac úgy kategorizál,, hogy egy hangdoboznak legalább annyiba kell kerülnie, mint az előtte levő elektronikáknak összesen, akkor van egy súlycsoportban a kettő.
-
Valkűr
addikt
válasz
MasterMark #117630 üzenetére
Jogos a kérdés, nem szoktam hátratolni, de leszoktam takaritani az üveget mielőtt fotózom mert csúnya kép ha koszos, csak ezért maradt hátul a center, alap esetben teljesen ki van húzva az állvány elejére. A frontokat is előrébb szoktam húzni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #117732 üzenetére
Azokba az erősítőkbe tudják belepakolni "ráfrissíteni" amik 1.4 HDMI csatolóval szereltek. Ugyanis olvasataim alapján az Atmos és a DTS-X minőségben nem feltétlen különbözik a THD és DTS-HD-tól, viszont a ciki az, hogy csak 8 csatona megy át 1.3-as csatolóval a kép mellett -vagy erre van lekorlátozva
Tehát elviekben minden 1.4-es HDMI csatolóval szerelt erősítő Atmos és DTS-X képes "lenne" (lehet az is).
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #117715 üzenetére
"Ez, bocsi, nettó baromság! Az egyik pár pici szobába, a másik egy nagy hodályba.
Nézd meg az utópia sorozat legkisebb és legnagyobbja közötti ár különbséget."
Ez már puszta kötözködés.
Egyébként megnéztem, sőt, meghallgattam mindegyiket és nem tartom indokoltnak a meglévő árkülönbséget.
Akkor hozzáteszem, hogy a 10000 eurós hatalmas állódobozt és a 100000 eurós másik hatalmas állódobozt. Nem szokásom almát körtével hasonlítani.
De említettem erősítőket is, azokra ugyanúgy érvényesek a számok, legfeljebb picit megfaragva. Nem tartozhat ugyanabba a kategóriába a 10000 eurós és a 70000 eurós. Természetesen azonos kimenő teljesítményre gondolok.
Felesleges erről vitatkozni. Ha tetszik, ha nem, az "ultra high end" akkor is létező kategória, ha mi itt a fejünk tetejére állunk és úgy pörgünk, pattogunk. -
palesz53
senior tag
Lehet "szidni" Bbécit, csak épp helyesen és igazat beszél ultra high-end (vagy über high-end) témában.
A magazinok pár éve használják magát a kifejezést. Maga a kategória - kimondatlanul - szerintem vagy 15 éve jelen van, csak nem lett nevesítve. (A készítőknél én magam nem találkoztam vele, hogy magukra nézve használnák a kifejezést.)Mert mit kezdesz mondjuk egy darTZeel-lel? Vagy egy Bel Canto Design Black-kel? Vagy a Lamm Industries cuccaival? (De lehetne még példát említeni jópárat.)
Miért hasonlítanád ezeket a cuccokat egy 5-7-10e usd-s high-end termékkel? Irreális, hiszen a felsoroltak ára sokszorosa ezeknek.
(Mert high-end belépő szint az vhol 2000 usd. Kb 3500-tól (de 5000-től már tuti biztosan) meg már nem belépő szint.)Egyszerűen megjelent egy réteg, akit nem érdekel mi áll az árcímkén. Erősítőből valahol 20-25e usd már az ultra high-end szintje, és az árak csak robognak az utóbbi időben felfelé. Ma valahol 55-60e usd a csúcsközel.
Kábelből is van 40e usd-ért - és már a tesztelők is megjegyzik, hogy oké, remek, agyonver mindent, de nem ajánlják.
És a ló elszaladt ám, mert már negyed millás (dollárban!) cuccokkal készülnek... (A szaksajtó egyáltalán nem örül ám neki!)Az ultrahighend review meg linkelget mindenféle tesztet az oldalára - ezért szerintem ne kárhoztassuk, gondolom nem évi 200 kattintást szeretnének begyűjteni (ilyen a világ).
-
Norbi 72
veterán
válasz
Ragadozó #117708 üzenetére
Nézzük a Stream A. kínálatát,csak a 2015-ös vasakat.
Belépő kategória:
379-től 479-ig,100-120 ezer.
Alsó-közép kategória:
579-ől X2200-ig,170-220 ezer.
Középkategória:
748-tól,kb.6010-ig. 250-370 ezer
Felső-középkategória:
800-tól 1030(X6200?)-ig, 400-650(700) ezer.
Felsőkategória:
200-tól 787-ig,750-1,150 ezer.
Úgy,kb. szerintem.
Ér javítani!
-
törölt tag
válasz
mézespálinka #117723 üzenetére
Sajna nem.
-
kigyi_23
addikt
Nem nagyon lehet velük összehasonlítani és még egy jó darabig szerintem nem is lesz értelme az teljesen más súlycsoportban versenyzett annak idején. Csak az extrák hiányoznak róla amik manapság menő csatlakozások, pl. HDMI, de kiváló választás ahhoz a kategóriához képest moziban és zenén is. Bocs közben látom már más válaszolt elfelejtettem frissíteni.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Ha PC -> AVR -> Monitor/TV(3d-s) a jelenlegi rendszer, és az erősítőn (denon 1610) 1.3-as hdmi csati van, akkor a 3d -t tudok nézni pc-ről?
(valószínűleg atomláma kérdés, úgy hogy off-ba is teszem)
-
Hewty
csendes tag
Ac3filtert be lehet állítani hogy az összes hangra mukodjon? vagy valami más megoldás
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
BBéci #117712 üzenetére
high end pár éve elcsépelt lett, lejáratták.
Majd elkezdik a 100 e kategóriát is UHE hívni.
De az sem ésszerű, hogy egyaránt high endnek nevezzenek egy 10000 és egy 100000 eurós, vagy még drágább hangdobozpárt.
Ez, bocsi, nettó baromság! Az egyik pár pici szobába, a másik egy nagy hodályba.
Nézd meg az utópia sorozat legkisebb és legnagyobbja közötti ár különbséget.UI: ne szívd mellre nem személyeskedés.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #117711 üzenetére
Azért kényszerültek létrehozni azt a kategóriát, mert a high end pár éve elcsépelt lett, lejáratták. De az sem ésszerű, hogy egyaránt high endnek nevezzenek egy 10000 és egy 100000 eurós, vagy még drágább hangdobozpárt.
Ha tetszik nekünk, ha nem, attól még létezik, él és virul. -
törölt tag
válasz
hoffman_ #117709 üzenetére
Igen majdnem mindenütt van , netdeponál, streamaudioban, octogon audioban, Audiomekkában (oda többször járok, külön hallgatószobájuk van).
Beillesztek egy régi hozzászlálst tőlem..
Megpróbálok kisebb általános jellemzést irni az ismert márkákról:
Kommersz márkák:
Onkyo: mozis karakter ugy 8-as sorozatig ,mozira a legjobb választás ,zenérenem remekel,.
Sony: nekem nem tetszik a belépő még a 8xx se,.,a 10xx felett kellemesen telt hangzás, nagy Sony ES vagy ES master viszoont a Pionerek mellett a legjobak.
Yamaha: alsó szegmens mozis középső szegmens mindenevő, itt zenei qualitásokkal 1400-ast használtam hosszu ideig megelégedéssel, felső modelljeik is jók.
Pioneer a 3xx sorozat nekem gyenge, nem is ajánlom senkinek, középső gépek ilyen mindenevő (922 is) karakterrel, a nagyágyúk a legjobbak, prémiummárkákkel egyenértéküek de akár jobbak is lehetnek
Denon, zeneibb az alsó szegmens laposabb de részletesebb de a nagyok nagyon-nagyon jók, nem hibáznak csúcsgépeket megközelitik..
Marantz: részletező és jobb mint a denon, zenére a legjobb választás. . csak más karakter..
Prémiummárkák:
NAD,Rotel, CA(Cambridge Audio) középosztálytól indit de precedensértéket alkotnak itt is, referenciának is megteszik még akár a gyengébb modellek is. Bár a CA kicsit megossza a "közvéleményt, de denontól marantztól is zeneibb 5xx pedig akár az Onkyótol is mozisabb.
Felső szegmens:
Arcam, Primare: legjobbak, még az elő-végfokokat is megfogják tudásban, audio megszólaltatásban.Természetesen ezek a tulajdonságok megfelelő hangfalak esetén érvényesek és szubjektiv véleményt is tartalmaznak. Lehet kiegésziteni, véleményt nyilvánitani egyénileg bárkinek mert ez csak saját konklúzió.
Ja mozistól zeneiig rendeztem utólag a sorrendet -
hoffman_
nagyúr
válasz
#09634560 #117705 üzenetére
hogy-hogy hol? hát itt
a kérdésem arra irányult, hogy fejhallgatóknál a picit melegebb, színezett karakterisztikát kedvelem a lineárissal szemben. érdekelt, hogy van-e ilyen márkajellemző az AVR-ek tekintetében, illetve ha igen, melyik márkára jellemző, amit én keresek.
nyilván meg fogok hallgatni több dolgot egymás mellett, de ha itt felteszem a kérdést, bíztam benne, hogy el tudtok indítani.
következő kérdésem, amire nem kaptam választ fentebb, de most általad említésre került: a felsorolt helyeken van lehetőség tehát mindenféle hallgatózásra? gondolom igen.
szerk @ #11707:
jól van, köszönöm szépen a tippjeid!
szerk @ 2
az árazás kapcsán nem szeretnék nyilatkozni, mert nem tudom, hogy mit fogok gondolni hallgatózás után. jelenleg erősítőre 100-150 körül gondolok, ehhez két darab front hangfalra pedig 100 körül. az alkatrészek újonnan-használtan vegyesen is jöhetnek. ez persze csak az elképzelésem (mint látod a 150-ről így is feljebb emeltem)
-
válasz
Jegesmaci81 #117677 üzenetére
Az összefoglaló ezen része azért nem ma készült, én tudom szerkeszteni, majd egyeztetettek a szerzőkkel, hogy a módosításról.
A többiektől is várok ötletet, hogy mivel lehetne kiegészíteni-javítani.
-
törölt tag
-
hoffman_
nagyúr
még egy amatőr kérdés, hogy tudjam, mik azok a márkák, típusok, amiket meg kéne kérdeznem, ha eljutok az adott helyre.
fejhallgatónál az AKG K240-et elég sokan szeretik, jó pár gyűjteménnyel találkoztam már. én annyira nem kedvelem. a HD555 sokkal melegebb (nyilván színezett) összképet nyújt számomra, hiába ad az AKG a valósághoz sokkal közelibb képet. nem tudom, hogy ez alapján valaki tudja-e itt, hogy mire gondolhatok, ha igen, akkor tudna javasolni márká(ka)t, hogy melyiket érdemes ez alapján keresnem?
-
Alex0514
újonc
Sziasztok!
Cambridge Audio CXR120-hoz milyen tápkábel illene? A kiszemeltek Lessloss Original, IsoTek EVO3 Elite, Nordost Heimdall2? Tanácsokat előre is köszönöm!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged