- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tdd587 #32640 üzenetére
Jel: az amit észlel az interface, ez lehet akár folyamatos, vagy diszkrét: különbözö értékeket milyen relációk (értelmezést lásd alább) alapján változtat.
Adat: jelet és ebből eredő információt hordozó közeg vagy fizikai test. Információ akkor lesz belőle ha értelmezésre kerül.
Tehát sehol nincs az értelmezésben olyan kitétel ahol bármelyik attributuma kizárná annak analóg (jellemzője a folyamatosan változó értékkészlet mely egyikből másikba átalakul, mértéke előző érték+ ennek változója) vagy digitális, számjegyes (jellemzője hoyg diszkrét:azaz adott értéket vehet fel, amit egy bármilyen másik érték követ mely független az előző értéktől) voltát.
Ennyit erről matematikai értelemben (matematikus barátom irta le nekem). -
gyurczy
őstag
válasz
tdd587 #32543 üzenetére
22-es csapdája: Optimális nézési távolság VS optimális zenehallgatási távolság.
Maga az eszköz tudja a 7.1-et, szóval ez nem probléma, de nem tudom mennyire van létjogosultsága 26 m2-en.
A jelenlegi bútorzat mellett (kivéve asztal és székek) ez a leghamarabb és legkönnyebben megvalósítható változat:
Szerk: Innen tovább lehet lépni a számítógép sarok étkező megcserélésével, így a kanapé messzebb tehető. Aztán mehet a nappaliszekrény is a levesbe, meg a 42-es tévé is lehetne 60-as, esetleg egy jó kis projektor vászonnal a tisztasági festés után amikor is sötétre festem a falakat.
-
gyurczy
őstag
válasz
tdd587 #32480 üzenetére
(#32480) tdd587 Nos, hogy a szimmetria is megvalósuljon a tv-s szekrényt kellene beáldozni, illetve dobós a kifigyelt kanapé is (úgysem nagyon kapkodnak a mostaniért). A szekrény csere mellett szól, hogy nem fér bele nagyobb TV.
(#32485) Patice Igen, ha az az elrendezés marad, akkor a hátterek elhelyezését én is úgy gondoltam. Függöny kizárva.
-
Reno7
senior tag
-
törölt tag
válasz
tdd587 #30216 üzenetére
Jelen esetben nem a TrueHD-ból torrentkirály által készített DTS-re gondoltam (bár ilyet sosem szeretnék magaménak tudni).
Béci felvetette, hogy : A DTS sokkal jobb, ki sem kölcsönzök olyan filmet, amin csak Dolby Digital van.
Ezen a felvetésen kissé meglepődtem. Ha már említette a Batman Begins-t, The Drak Knight és Transformers c filmeket, ezeknek 640kbps "magja" is messze minőségibb, mint egy rakás 1536kbps DTS hanggal megjelent film. Erre értettem, hogy ha kiváló hangmérnökök minőségi munkát végeznek, akkor a 640kbps Dolby Digital is lehet mértékadó hangsáv.
Míg egy b-kategóriás munka gyárilag hiába lesz 1536kbps DTS, szarul fog szólni. Nem kezdek el filmeket sorolni, de több százat is tudnék melynek DTS hangja van, enne kellenére meg sem közelíti az említett TDK hangját, még akkor sem ha kikapcsoljuk a HD hangsávot, és csak a 640-es Dolby-t hallgatjuk.
-
-
BBéci
legenda
válasz
tdd587 #26100 üzenetére
Így is az a vád ér minket, hogy kevés megfizethető termékről írunk, folyton csak az átlagemberek számára elérhetetlen kategóriáról.
A Norma CD-játszó és erősítő high-end, a Lossless Signature tápkábelek, a JBL Synthesis rendszerek és a SIM2 vetítők szintén. A Primare SPA22 közelít ahhoz a kategóriához. És még sorolhatnám. -
xtremetuning
addikt
válasz
tdd587 #26096 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. A itt fórumozók nagy többsége örülne egy ilyen lehetőségnek is.
Tapasztalatszerzés, tanulás relatíve anélkül, hogy pénzt kellene beletenni. Erre gondolhatnak a legszerencsésebb jelzővel.26097 # : Papi, ha kívánságműsor, akkor kérj Kostyótól egy Maestro Utopiát......- Na ugye, hogy annyira nem is kívánságműsor ?
-
BBéci
legenda
válasz
tdd587 #26093 üzenetére
Miféle dzsunka szarokra gondolsz? Amióta ezt a foglalkozást űzöm, kevés kivételtől eltekintve csak a csúcskategóriás készülékek tesztelését vállalom el. Most is Furutech SpeakerFlux és AudioQuest Vodka vannak a rendszerben, OPPO 103 lejátszóval, Pioneer SC-LX76 erősítővel.
Nem volt nálam a százrongyos Denon, de a nagyobbik testvérei sem. A 4520-on még gondolkozom.(#26095) xtremetuning
Pedig kívánságműsor, csak nem mindig tudják teljesíteni a forgalmazók. Pioneerből a 86-ost kértem, 76 lett belőle. -
xtremetuning
addikt
válasz
tdd587 #23877 üzenetére
Nyugtatja a hangot, mint az SSC illetve a StillPoint. Csak azt veszi el, ami nem odavaló, káros rezgéseket csillapít, nem odavaló felhangokat szed le.
DE ! Sok rendszerben nem működik és lapossá teszi a felső frekiket, tompa, zavaros lesz tőle a hangzás.
Ez most pár embernek nem fog tetszeni, de arra a megállapításra jutottunk páran, hogy ez akár egy mérce is lehet a rendszer milyenségére. A forgalamzóval (Penna-Poor) Petivel beszélgettem és ő még sarkosabban fogalmazott : ' - amennyiben rosszabb lesz a hang tőle, nem elég jó a rendszered ' -
Mikisys
őstag
válasz
tdd587 #23867 üzenetére
Igen van, csak negatív tapasztalatot szereztünk vele.
Igen drágán adják, ez az eladónak nyilván haszon, nekünk pedig teljesen felesleges pénzkiadás.
Azt a pénzt tessék másik készülékre, jobb kábelre, vagy hangsugárzó tüskékre, lábazatra költeni, vagy zenei CD-re, DVD-filmre.Üdv!
-
Patice
nagyúr
válasz
tdd587 #23249 üzenetére
Akkor lenne az alaplapon HDMI, ha azon is lenn egy integrált "videókártya", vagy most már a procikba is integrálják.
De így marad az a lehetőség esetleg, amit írtam: ha olyan a videókártya, amin van HDMi + DVI, akkor ezekkel lehetne megoldani.
Esetleg driver frissítés: 32 bites vagy 64 bites, OP rendszernek megfelelően.
Ez, ha jól tudom tartalmazza az AMD-s HDMI Audio drivert is. Esetleg ha az alaplapon Realtek integrált hangkártya van, akkor kell a HDMI-s hanghoz ez a driver is.
-
Patice
nagyúr
válasz
tdd587 #23232 üzenetére
Ha ez videólejátszás alatt lenne, akkor meg kéne nézni, hogy hány audio eszközt mutat a Win. Az újabb alaplapokon szokott lenni HDMI kimenet + egy külön videókártyán is lenne. Ilyen esetben szerintem két HDMI audio eszközt kellene látnia a Windows-nak.
A lejátszó szoftverében (a jobbakban, pl. MPC-HC) ki lehet választani, hogy lejátszás közben melyik audio eszközre küldje a hangot.
Audio fájlok esetén szintén a lejátszó szoftverben kell kiválasztani, hogy melyik kimenetre küldje a hangot.
Akkor már nehezebb a helyzet, ha az alaplapon nincs HDMI, csak a videókártyán. De szerintem ott is megoldható, ha van rajta DVI + HDMI kimenet. DVI-n a kép, HDMI-n mehet a hang.
Esetleg jöhet privátba is. Szívesen segítek.
-
TCr
veterán
válasz
tdd587 #21609 üzenetére
Egy szavazat a 2311-re.
Esetleg 2310, alkuképes 130-ért. -
-
törölt tag
válasz
tdd587 #19644 üzenetére
Igen, ezt értem is.
Az nem fér a fejembe, hogy a vászon méret az, ami nem változik, viszont a forrásanyag felbontása nagyon sokszor eltérő lehet, ami azzal jár, hogy torzul a kép, nem?Ezeken a képeken, amik a bluray-es oldalon vannak fent, majd mindenhol 2,39:1-es képarányú a vászon.
Ha csak az Avatarra vagy az Avengersre gondolok, teljes 16:9-es képarányba jött ki, ha jók az infóim.
Vagy a bluray lemezeken többféle felbontású anyag is található? -
xtremetuning
addikt
-
BBéci
legenda
-
Csabroncka
addikt
válasz
tdd587 #17499 üzenetére
Szerintem ez pont nem összehasonlítható dolog!
8 millióm vagy kitudja mennyi... sohasem lesz egy ilyen rendszerre, de Pl a Müpa-ba elmehetek 5000-Ftért akusztikailag már kiváló helyre, ahol megkapom ugyan azt vagy még jobb minőséget (bár a két dolog nem feltétlen összehasonlítható)
Sajnos 458-as bérautót még nem láttam, de 5000-ért még beülni sem engednének!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tdd587 #17499 üzenetére
Tavaly mikor volt lehetőségem,hogy vezessem főnököm 18M-os BMW 520d business kocsiját úgy 400km-n át,nem vizeltem össze magam,hogy mekkora élmény,pedig nekem csak egy 7 gen. Honda Civicem volt.
sztem egy drága kocsinál nem feltétlen éri meg a 3-4szeres ár,ha az autód,normális.
-
xtremetuning
addikt
válasz
tdd587 #17247 üzenetére
Anno, amikor az első Stealth Audio kábelek megjöttek, a haverom megvette az összeset. Dream V10 Hangfalkábel, Shakra XLR, V10 Dream sorozat tápokból.
Miután bizonyos körökben híre ment, kapott egy telefont, hogy valaki szeretné meghallgatni, mert eddig nem volt lehetősége sehol az országban. Haverom mondta, legyen.
Megérkezett emberünk egy 120-as Skodrival 1980-ból.
Majd miután meghallgatta, lerendelte a komplett szettet magának.
Megmondta, erre várt nagyon rég óta. Ennyit arról, hogy aki spórol bármilyen hobbira, nem biztos, hogy spiccen akar lenni az élet minden más területén is. -
jaktib
tag
válasz
tdd587 #17247 üzenetére
Szerintem ebből is egy kicsit meg abból is egy kicsit
Egy kis rövid életünk van ha nincs pénzünk mindenkinek el kell dönteni mi a fontos. Ez behatárolja az igényeinket.Sokan mennek Horvátországba nyaralni és szerintem ők is jól érzik magukat nem kell feltétlen a Balira menni. De azért tudjuk, hogy az egy szebb hely de ezzel is meg kell elégedni. Vagy nem veszek valamit és megyek Balira mert az a fontos.
-
BBéci
legenda
válasz
tdd587 #17078 üzenetére
A high-end ma már nem a szó szerinti - felső véglet - jelentésében használatos, hanem egy meglehetősen széles kategória elnevezése. Sajnos sokan ráhúzzák felső-középkategóriás cuccokra, ami engem rendkívüli mértékben bosszant, de nem lehet mit tenni ellene. AVO-s kollégáimmal sokat agyaltunk a besorolásokon, nagyjából a nemzetközi szaksajtóban elfogadott ár és minőségi kategóriákhoz igazodunk. Ennek értelmében az említett Norma simán belefér a high-endbe. Az pedig durva tévedésnek érzem, hogy integrált erősítő nem lehet high-end és most nem kezdem sorolni a nyilvánvaló példákat.
A müncheni HIGH END 2012 kiállításon is találkoztunk az "ultra high-end" kifejezéssel. Amiket Te emlegetsz, azok oda tartoznak. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
tdd587 #17074 üzenetére
Sztem erre egy másik topik kellene hiend és felette címmel.
Ott lehetne ekkora számokkal dobálózni, itt sztem nem sok értelme van.
Én is a második célcsoportba tartozom, pedig elherdáltam már én is egy jelentős összeget hifire.Béci: persze ez így is van, de ezek azért még föld közeli cuccok, nem azok amiről tdd587 fórumtárs beszél.
-
BBéci
legenda
válasz
tdd587 #16485 üzenetére
Ugyanígy állok hozzá én is. Itt a szuper Norma Revo és néha napokig be sem kapcsolom, mert nincs időm úgy zenét hallgatni, ahogy azt illik, ahogy leírtad. Társaságban, beszélgetés, kártyázás közben képtelenség a zenére figyelni, akkor inkább ne is szóljon.
Annyiból jobb a helyzetem, hogy az autómban is csúcsminőségű cucc szolgáltatja a zenét, viszont vezetés közben is ritkán lehet arra koncentrálni. -
andorra
őstag
válasz
tdd587 #16475 üzenetére
Én kb. 35 éve kezdtem a hifizést, de persze emiatt nem formálok magamnak előjogokat kezdőkkel semben sem. Az AB tesztről persze joggal lehet feltételezni, hogy az a legjobb módszer, pedig valóban nem az, ahogy te is tapasztaltad. Kis különbségek jó megítéléséhez hosszabb ideig kell hallgatni a rendszert. Mi a helyzet a hálózati kábellel? Az én értékrendemben: ha a hangfalkábel 5, akkor az interconnect 4, a hálózati kábel pedig 0.5 ! Ezzel szemben egy jó hangfal állvány lehet akár 6 (ismert esetekben ez eleve kiesik) és a jó készülékállványokon történő elhelyezés 3-4 pontértékű. Persze ez a saját értékrendem, nyugodtan lehet másnak más, de ha még semilyen sincs érdemes rajta elgondolkozni. A rendszerépítés stratégia kérdés, könnyű úgy elkölteni a meglévő keretet, hogy ne a leghatékonyabb eredményt kapjuk.
-
Jim-X
őstag
válasz
tdd587 #16475 üzenetére
Ez mind szép és jó amit írsz, de ez nem a zene szeretete! Ahogy Parci is írta, a kedvencedet bárhol is (bármilyen rendszeren, kis túlzással persze) hallod, libabőrös lesz a kezed és tudod élvezni...
Az, hogy csak ha nagyon odafigyelek, meg nem megfelelő idegállpotban vagyok, a csillagok nem úgy állnak stb. csak akkor hallom (vagy nem) a különbséget, az messze van a ZENEHALLGATÁSTÓL, HÁZIMOZIZÁSTÓL!
Peace
(#16434) Parci : Azon nekem is megakadt a szemem, brutális egy gépezet, de te sem panaszkodhatsz...jó vásárt csináltál ahogy hallom/olvasom...
-
válasz
tdd587 #16475 üzenetére
ez biztosan így van, minden érzékelésre igaz ez, legyen az ízlés, látásmód, bármi. fejleszthető, tanítható (egy bizonyos, egyénenként változó szintig).
igazából én most megállapodok hosszabb időre a denon a1sr + elac párossal, szerintem szépen össze is illenek, maximálisan kihasználtam a rendelkezésre álló keretet, és meg tudom nyugtatni magam azzal, hogy pár éve ezek milliós cuccok voltak, ergo jó vételt csináltam. nekem ennyi kellett, nincs hiányérzetem, nem keresek mást. persze a kisördög mindig ott van a férfiemberben, a technózás a vérünkben van.
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tdd587 #15893 üzenetére
Én nem jelentenék így ki előre semmit.
A tabletre is azt mondták hogy halott ügy, most mégis erről szól minden.
Az Apple vagy az amazon vagy valamelyik tőkeerős vállalat megcsinálhatja.
Mp3-ért nem vagyok hajlandó fizetni, csak ha olyan amit végképp nem tudok máshogyan megszerezni.Én jazz rajongó vagyok, ha már vettem hozzá jó felszerelést élvezni akarom a HD minőséget.
Elektronikus zenékhez meg eddig is mindegy volt min hallgatom.De mint először írtam, a praktikusságon van a hangsúly, nem a jazz és más Hi res felvételeken, hogy minél egyszerűbben lehessen tárolni és elérni őket.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tdd587 #15851 üzenetére
Sztem nem a sebesség itt a lényeg, sokkal inkább hogy kompakt a rendszer.
Mert ha van egy Nas vagy egy zeneszerver ahol a zenék HD minőségben vannak fent,jobban is szól mint egy normal cd.
A HD tracks tele van jobbnál jobb anyagokkal.
Számomra sokkal kényelmesebb wav és flac-ban tárolni 500 albumot, mint a cd-kkel vesződni, a filmekkel is hasonló a helyzet, sztem csakis a praktikusság van előtérben.
Nem a sebesség, legalábbis számomra nem. -
Integra
titán
válasz
tdd587 #15851 üzenetére
az, hogy beteszek egy komolyabb optikai meghajtós lejátszót, vagy egy bakelit lejátszót, nem oszt, nem szoroz - máris van egy komolyabb hangminőséghez szükséges eszköz is. de ma, az mp3 és flac és a számtech korszakában a nas elkerülhetetlen, és nem minden zene érhető el sacd-n, főleg az én zenim nem, mikor csak szerveren van minden tárolva usa-ban.. ez ilyen egyszerű
ettől függetlenül digitális forrásból is ki lehet hozni szép dolgokat szerintem.
és igen, maradi vagy az én értelmezésem szerint is, de ezzel nincsen semmi gond. én viszont írok egy scriptet és már csinál mindent magától amit kell, ehhez kell megtalálnom a megfelelő interface-t. nálam a régi és a modern tökéletes szimbiózisban él egymás mellett, nem zárja ki egyik a másikat.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
tdd587 #15851 üzenetére
Nasról a médialejátszó a flacot is betölti egy pillanat alatt. Ne ragadj le a hulladék mp3-nál.
Nálam PC-ről megy XBMC-vel a zenelejátszás, usb DAC-on keresztül és úgy a sztereóba. A számokat pedig nagy többségben ipod touchon XBMC app-val választom ki Wifin (vagy ha nincs kéznél, akkor androidos telefonon). Kényelmes, gyors.
Filmeknél ugyanez a helyzet, csak ide vettem innen ph-ról egy 2000 Ft-os "plug and play" usb-s PC távirányítót. Nem kell lesni az ipod kijelzőjét merre navigálj a menüben, hanem megszokás után már lehet érzésre. -
Toobee
veterán
válasz
tdd587 #15349 üzenetére
Tegnap ebéd körül nézegettem a kínálatot. Láttam egy filmet, ami 8.4 port.hu-n. Na, mondom ez biztos jó lesz, azért ezt már nem osztogatják csak úgy. Igaz csak 91 ember véleménye, de több, mint a semmi. Na nálam maximum 2-est ér a film, azt is csak azért, mert az biztos létezik szarabb is. Én már megtanultam, hogy ilyen szavazók oldalak véleményére nem szabad adni. Sokkal inkább hiszek itt valakinek, egy ajánlás után szívesebben nézek filmet, mint port, vagy imdb alapján.
-
MaTTeS
senior tag
-
válasz
tdd587 #15349 üzenetére
Ez kategória függő, ahogy nézem, mert pl egy horror film ami 5.x-et kap az már nagyon jónak mondható, mert kisebb a közönsége, mint mondjuk egy Gladiátornak. 2-3at a blokbászter filmek paródiája vagy a "komolyan gondolt" utánzata/mása kap, lásd Terminators, Trasmorfers, Nazis at the center of the earth... stb.
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged