Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr. bryan
tag
Ma voltam kb 2 eve eloszor moziban. Biztos regen is ilyen volt, de most felfigyeltem arra, hogy maga a hang nem volt "hangos", de nagyon jo volt, a beszed szep ertheto volt, es kozben a fulem sem bantotta. Nem tudom hogy irjam le.
Egyaltalan nem hasonlitott arra ami itthon van (ma bronze 100 frontok, center, mind 6g, dupla dali concept szub minidsp 2x4-el, denon x2000). Itt is tiszta es ertheto a hang, de ha felhangositom, akkor elkezd fajo lenni meg mielott elerne a mozis hangerzetet. A tv kb 2 meterre van tolem, a frontok pedig mellette, egy vonalban.
Nem tudom ertitek-e mire gondolok? Ez mindig ilyen lesz, ha kis szobaban, kozeli hangfalakkal mozizok, vagy en rontottam el valamit?
-
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
Az Atmos ágyúval oldja meg az 5.1 sok problémáját. Nem elég jó a térérzet, mert kezeletlen szobában olcsó hangszórók nem képesek erre? Ha 9 csatornát teszel magad köré, az már a legolcsóbb darabokkal is tudja éreztetni, amit az 5.1 csak ideális környezetben. Nem a magasság átadása a legfontosabb hozadéka, hanem a jóval pontosabb térképzés.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BIGi75
senior tag
Szerintem már olyan is van, hogy belépő szintű atmos. Ahogy fejlődik a technika egyre olcsóbbak, elterjedtebbek az alsóbb osztályokban is az új dolgok. Nincs ezzel semmi baj, van aki törekszik a lehető legjobb minőségre, van aki meg az új technológiákra hajt low budget-ben. Nem vagyunk egyformák, legtöbben kompromisszumot kötünk, kinek mi a prioritás.
-
-KP-
addikt
Szerintem az Atmos az "i-re a pont" és nem a talapzat. Amíg az 5.1 ezer sebből vérzik, addig nem azzal kezdeném, hogy egy belépő szintű avr és belépő szintű hangsugárzók+atmos, hanem inkább próbálnám az 5.1-et a lehető legjobbra összehozni.
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz VoidXs #69291 üzenetére
Próbáltam elől is, de szerintem a Triangle Celius frontok "megették" a kis atmosokat, nem volt úgy különösebb hatása, ezért hátra kerültek, szintén fentre, döntve lefelé sugározva, a Comete surroundok meg oldalra, így nekem jobb a hangtér. Kár, hogy nincs atmosa a 902 családnak, mert akkor lecserélném a sonykat, sajnos oda, ahol bevált csak ilyen döntött atmost tudok tenni.
@b.
Én is 19es Shield Pro-t használok lejátszásra Kodival, nekem is bevált. -
félisten
válasz titanium_100 #69292 üzenetére
Nem tudom hogy lesz e újabb de mindent tud amit kell. Folyamatos hozzá a frissítés még a 2017 es modellekhez is,de az a Dolby Visiont nem tudja.van hozzá Kodi, amit úgy fejlesztesz ahogy akarsz Ma a piacon az egyik legjobb ilyen mediaplayer.
Ne aggódj nem tud szörnyű lenni Atmos ha 5.1, akkor az erősítőben úgynevezett virtuális keverések vannak rá. Én nem szoktam általában azt használni, mert úgy az erősítő belenyúl a eredeti keverésbe, de néha jól tud működni, mint írtam, pl Netflix alatt,ahol nem annyira nagy veszteség az eredeti 5.1 minősége. Ha nem akarod használni egyszerűen egy 5.1 anyagnál hagyod eredeti érintetlen hangsávot.
Annyit javasolnék hogy vigyázz a jamo Dolby atmos hangsugárzókkal mert kizárólag a talpán lévő tüskékkel tudod őket installálni az ehhez kompatibilis Jamo frontok tetejére. Én annak sok értelmét látom de van akinek bevállt.
Ha azokat veszed ( mondjuk a Jamo s8) akkor nincs ehetőséged azokat falra tenni. Ha lehet ne azt vedd atmosnak vagy ha márkán belül akarsz maradi sima polc sugárzókat vegyél és azokat tedd a frontok fölé a falra vagy vegyél Klipsch R41 Atmost és vezetékkel tudod a frontok tetejére is tenni, ha úgy nem válik be tudod a falra is őket szerelni.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
titanium_100
tag
Ebből az nVIDIA shield-ből nem lesz újabb változat? vagy frissíthető a frimware-je, hogy mindent tudjon amit egy mai egyéb média lejátszó?
Ha szörnyű az atmos akkor lelehet kapcsolni az avr beállításaiban 5.1-re adott filmnél ugye? nem szentírás, hogy erőltesse ha nem akarom, hogy mindent megszólaltasson ami rá van dugva... gondolom. -
BBéci
legenda
-
félisten
válasz titanium_100 #69285 üzenetére
Képes 5.1 et is jól lekeverni Atmosra az erősítő, de ez függ a hangsávtól is. Yamahánál kifejezetten élvezetes tud lenni az AI DSP, szerintem Denon is tud jó munkát végezni ahogy tapasztaltam.
Ami fontos, hogy sok 5.1 hangsáv esetén jobb és élvezhetőbb tud lenni, az eredeti érintetlen 5.1 mint az erősítő által kikevert és belenyúlt több csatornás Atmosra kevert hangzás.
Például a Gyűrűk ura eredeti 5.1 rohadt jól tud szólni, sok digitális effekt nyilak röpködése, stb, Ha Atmosra kikevertetem az erősítővel ront a hangzáson, de Netflix alatt több filmnél amik jobban tömörített, az 5.1 remekül működik a virtuális kikeverés atomosra, például a Lost in Space is egy ilyen sorozat ahol éltek a kikevert magassági sugárzók.A fenti, media playeres kérdésedre kérdésedre amire BBéci válaszolt még annyit , hogy az LG például nem támogat DTS hangsávot és Androidos tv felületeken megy jól a Kodi de amúgy akadhatnak és akadnak is problémák. Ha viszonylag jó élményre vágysz és szereted a Netflix 4 K-t, HBMO max és minden evőt szeretnél, a Dolby Atmost és Dolby Vision én egy Nvidia Shiel Pro-t javasolnék,2019 es modellt.
A Jamok-nál a 809 nél a frontokon felülre lehet ha jól tudom elhelyezni a hozzá való Atmosokat a csatlakozókkal, valami ilyesmi rémlik.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BIGi75
senior tag
válasz titanium_100 #69285 üzenetére
AVonline tesztelte atmos-al is. Az AVR ki fogja keverni a plussz csatornákra a hangot 5.1nél.
-
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
Passzív polc hangfalat szeretnék vásárolni,frontként üzemelne.
Tehát adott két háttérsugárzóm,egy mélyládám,(centerem még beszerzés alatt) és ez frontként üzemelne.Igazából a két álló oszlop hangfalam szeretném lecserélni polc hangfalra,amit a falra szeretnék szerelni.(hely hiánya miatt cserélem)
A szoba mindössze olyan 9nm.
A hangfalalkat számítógépre kötve,egy Pioneer vsx-324 erősítővel hajtva,gamingre,filmre,és stereo (elektronikus) zenére használnám,tehát aféle mindenes lenne.
Az összeg amit erre szánnék 40e-ft és 60e,esetleg 70e ft közt.
Szeretnék véleményeket esetleg akinek ilyesmi van otthon,vagy hallott működés alatt ilyen termékeket,végülis nekem ebben az ár szegmensben melyik volna a legjobb választás. ?
[ Szerkesztve ]
Üdv Sectoyd
-
titanium_100
tag
válasz BIGi75 #69284 üzenetére
Hát igen, kb. most így eldőlt a kérdés avr ügyben. Köszi a tanácsot. Atmosrol nem vette el a kedvenet, 70 ezret megér neken az a par hangfal + jol is néznek ki, valamit csak fog csinálni 😂 Nyílvan nen ilyannlesz mint egy több millás házimozi. + gondolom 5.1-es hangsávnál ne nagyon számitsak atmos hangsugarzók túlzottan nagy munkájára 🙃
Denonon és média lejátszókon kikapcsolhatóak film közben a display feliratok? Hogy sötét szobában ne zavarjon.....
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz titanium_100 #69282 üzenetére
A Denonban jóval több a kraft, van tartalék dinamikára, a többi technikai paraméter nagyjából megegyezik. Én biztosan az X1700at venném, főleg ha BBéci nem vette el a kedved az atmos sugárzótól vagy később esetleg 7.1re bővítenél..
-
titanium_100
tag
-
Quqesz
nagyúr
Sabre 32 ultra D/A konverter jónak számít?(telókban az volt)
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Quqesz
nagyúr
válasz titanium_100 #69279 üzenetére
Itt van raktáron [link]
-
BIGi75
senior tag
válasz titanium_100 #69274 üzenetére
Nem olyan rossz az a jamo szett...
Sztem egy Yamaha RX-V6A-val vagy egy, Denon X1700-al kimaxolod. link -
BBéci
legenda
válasz titanium_100 #69274 üzenetére
1. "akkor mindegy hogy tv-vel vagy médialejátszó segítségével játszom le a tartalmat?"
Nem mindegy, a tv-ben lévő izé adja a leggyengébb kép- és hangminőséget, a legjobbat egy jól beállított szoftverű PC. Kettő között helyezkednek el a médialejátszók.
2. "erős középkategória ehhez a hangrendszerhez"
Azokhoz a hangdobozokhoz felesleges az erős középkategória, lejjebb keresgélj!
3. Atmosról: totál felesleges a frontsugárzókra tenni, lepkepuki a hatása.
4. Magától értetődően minden az AVR beállításaitól függ. Szólhat az 5.1 zene sztereóban és szólhat a sztereó zene mindegyik hangdobozból (részemről nem ajánlott).Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titanium_100
tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem, kérlek válaszoljatok rá legjobb tudásotok függvényében
1. Kép és hangminőségben van különbség, ha egy adott tartalmat, legyen az film, a TV-n keresztül nyitok meg és játszok le - ezt összekötve közvetlen az avr-rel, illetve ha beiktatom a kettő közé a médialejátszót? Ha a tv képes lejátszani az adott fájlt, akkor mindegy hogy tv-vel vagy médialejátszó segítségével játszom le a tartalmat?
2. Melyik AVR-t ajánljátok jamo s809 + S810 rendszerhez? ami nem túlságosan extra kiadás de egy erős középkategória ehhez a hangrendszerhez? lehet jobb lenne ha ezüst színben elérhető lenne, valamint azt hallottam, nehezen beszerezhető manapság bármilyen avr. Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo márkákat nézegettem.
3. Van értelme ehhez a rendszerhez az atmos sugárzókat megvenni? Úgy értem érdemben a megfelelő avr-rel tényleg érezhető a különbség, vagy csak akkor lehetne ezt jobban észrevenni ha rendesen a plafonra vagy a falra lenne szerelve az atmos hangsugárzó pár - de ugye a jamo rendszere nem ilyen, hanem az első álló sugárzókra kell illeszteni.
4. Zenét lejátszva egy többcsatornás hangrendszer hátsó hangszórói is megszólalnak , ha a zene olyan, vagy mindenképpen 2.0 avagy 2.1 eszközöket szólaltat majd meg az avr?
A tér ahova kerül ez az egész rendszer a nappali, ami hasznos területben kb 18-20nm de maga az egész nappali szoba 35nm.
Köszi a válaszokat előre is! -
Quqesz
nagyúr
Amúgy avr árakról még annyit, hogy mikor kezdtem nézegetni a Denon X3700 olyan 489e körül volt több boltban is, csak nem volt raktáron. Amint lett egyből 569e-re ugrott az ára...
mettek
Pontosan! (párom logisztikában dolgozik, folyamatosan emelik az árakat).[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Nem csak. Közrejátszik a chipgyártás akadozása és a szállítás 400%-os drágulása. Már a covid kitörésekor ilyen mértékben drágult a tengeri szállítás. És most még a szárazföldi is duplázódott az üzemanyag ára miatt. És az inflációt nem is említettem.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
félisten
válasz gab1ka #69266 üzenetére
Ha lenne kinalat a boltokban szerintem az arak is viszonylag normalizalodnanak ez a parhuzam szerintem.
Amugy persze minden kerdeses ilyen Euro ar mellett[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Én speciel értem a gondolatmenetedet és félig meddig egyet is értek, csak egy dologra világítanék rá, ne a VGA piac aktuális helyzetéből vonatkoztass, azt a kirpto piac aktualitásai alakították úgy ahogy, míg minden mást a covid általi gazdasági állapotok, illetve az éppen zajló háborúnak sem lesz pozitív hatása ilyen téren. A két dolog közt még ha van is átfedéses kapcsolat, nincsenek egymással egyenes arányban szerintem.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz morfondőr #69262 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen konzol az ami neked van. Én most vettem egy ilyen elosztót. Ezzel a Playstation 5 hibátlanul működik. Ha nem szükséges a HDMI 2.1 akkor olcsóbb ( HDMI 1.4 vagy 2.0 ), Magyarországon is kapható is elég lehet neked. Én, ennél nem tapasztalok latency problémát pedig 5m-es HDMI kábellel van csatlakoztatva. A Display port nem tudom mennyire elterjedt ezekben a termékekben.
Azt arc tulajdonságát nem teszteltem, számomra nem szükséges tulajdonság.
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
ilovedigweed
senior tag
Yamaha 2020.04.15. 399.990 Ft (jelenlegi új ára nincs mert kifutott)
Denon 2020.08.13. 419.000 Ft (jelenlegi új ára 560.000 Ft)
Ha be akarod lőni a használt árát akkor azt a mostani új árhoz kell. Sajnos a tiéd nem kapható így jó vétel volt 300k-ért.
Az enyém most is kapható 560.000 Ft új áron. Ehhez képest te majdnem, hogy megfeleznéd az árát.
Nem mondtam, hogy örömködj, hogy jó vételnek tituláld, csak maradj a realitás talaján!
Egy idézettel befejeztem amit picit átszerkesztettem,
"Ha valakinek egy ilyen kell és sokallja a használt árát akkor menjen a boltba és fizessen 560 ezret vagy nézelődjön más árszínvonalon."
Ha megbántottalak elnézést, nem állt szándékomban.
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
morfondőr
őstag
Üdvözlet!
A közeljövőben szeretném kicsit upgrade-elni a házimozim, és erősen nézegetem az AVR-eket. Egy olyan kérdésben szeretnék tanácsot kérni, hogy kettő megjelenítőt szeretnék használni, ami egy TV és egy pc monitor lenne (pc monitorhoz a pc dp-n az avr hdmi-n csatlakozna). Alapvetően a monitor nem lenne ilyen téren napi használatban, ezért a két kimenetes AVR-ek felára nem biztos, hogy megérné (tekintsünk el a magasabb kategóriával járó többlet tudástól). Egy HDMI splitter mennyire élhető megoldás? A TV-ből működhet az ARC a splitteren keresztül is? Konzol is lógna az AVR-en, latency gondolom nőne, de általában mennyivel?
A válaszokat előre is köszönöm!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
félisten
válasz ilovedigweed #69258 üzenetére
Nem erzem a kulonbseget mert az enyem 2020 ban volt 399 a tied meg 2021 ben 1 evvel kesobb,covid hianyban. Semmi kulonbseg nincs kozte.A Yamaha 1080 2021 marciusban 589 ezer volt amikor a tied 429.hulyeseg ezzel ervelni de nem en hoztam ezt fel.
A velemenyem adott,most is van fent egy uj dobozos 4700 IMAX Denon 500 ezerert vagy egy 6200 417 ezerert amiket jobb vetelnek gondolok.
En elhiszem,hogy most egy masfel eves 3700 420 ezerert eladható, de ne vard mar el,hogy szemelyesen ennek oromkodjek es kivetelesen jo ajanlatnak tartsam..Ez gáz,de ez lett a piacból sajnos,elfogadom a velemenyeteket,hogy ez így jó arazas.
Biztos el fogod adni,nem kerdes,ne erts felre.En egy darabig nem veszek semmit.
Amugy a VGA arak is esnek,mar kb felere zuhantak az arak.Ido kerdese lesz szerintem hogy ez a piac is helyrealljon es legyen kinalat a boltokban.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz mettek #69245 üzenetére
A 120 FPS PC-n röhögve megy, konzolokon tényleg csak marketingpont. A filmes 4K-nak nem az a lényege, mint a mozis 4K-nak, hanem az, hogy a Full HD-t teljesen kihasználja, hiszen Full HD esetében a valódi színinformáció csak 540p. Van ezeknek a dolgoknak értelme, még ha a 4K paneleknek kis képernyőn nincs is sok.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quqesz
nagyúr
válasz mettek #69253 üzenetére
Egy-két akciót eltekintve abszolúte igaz. Bár az akciók is kifutáskor szoktak lenni, ergo várj még 5-10 évet helyzet...
Nagyon gondolkozok a Pio LX59-en, amit több helyen kimagaslóra értékelnek(bár ez is relatív, ki írta).
[ Szerkesztve ]
-
ilovedigweed
senior tag
Igen, pont ezért érzed a különbséget?
Legolcsóbb áron az enyém még így is drágább volt a tiednél.
Újabb modell tehát még mindig kapható (560k), garanciás és azt mondod ugyan annyit ér mint a tiéd.Szerintem a mostani árakat tekintve (mindegy, hogy használt vagy új) teljesen reális a 400K-s árcédula. Tekintve, hogy hibátlan, javított és első tulajdonostól.
@mettek, ismét +1.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
A használt ár az original bolti árhoz igazodik, nem a mindenkori legalacsonyabb árhoz vagy a valós eszmei értékhez
Az általam árult emotiva xmc2-nek is felment az ára 1.6 millióra. Amikor megjelent akkor 1.3 korul volt. Én sem fogom 1.1 alatt odaadni. Ha valakinek egy ilyen kell és sokallja a használt árát akkor menjen a boltba és fizessen 1.6 misit vagy nézelődjön más árszínvonalon. Most sajnos ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ilovedigweed #69254 üzenetére
A tied pedig 2021 ev elejen a covid hiany kozepen 419 ezerbe kerult.
Nincs most normalis helyet ez teny.Annyiert arulod amennyiert akarod.Szerintem nem er ennyit hasznaltan,de nem nekem kell,hogy erjen.[ Szerkesztve ]
-
ilovedigweed
senior tag
Attól, hogy realizálódik a helyzet, attól még nem lesz 200k. A helyzet nem változtat a hangján, dinamikáján, stb és a tulajdonságain.
Az x3700h is túlmutat önmagán, nem csak itt olvasható.
2020.04.15.-én az avr-ed pontosan 399.990 Ft-ért volt kapható.
@mettek, ezt pontosan így van és sajnos nem csak a házimozi világában.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Szerintem ezzel a 200k-val kicsit alálőttél. Most 560k egy ilyen AVR itthon, ehhez képest a 400e teljesen reális, pláne a keresleti piacot tekintve. Az hogy mit hoz a jövő azt senki se tudja, de azt hogy ősszel minden a felére csökkenne azt kétlem annak fényében, hogy milyen válságot prognosztizál konkrétan minden létező gazdasági elemző.
-
félisten
válasz ilovedigweed #69240 üzenetére
En februarban vettem a Yamaha Advantage RX A 1080 at 300 ezerert.ez soha nem volt 530 alatt,sot volt 700+ is.2 eves,de nincs garancia ra.Kategoriaban elmeletileg a 4700- 5000 Denonok szintjen van.Ezt realis arnak gondolom de meg a gari miatt igy is sokalltam.
Persze ertem en a helyzetet,hogy most ennyi,de attol nem lesz felsokategorias egy 3700 es lehet osszel a gazdaja 200 K ert tudja eladni,ha elakarja.
Szemelyes velemeny csak,szerintem el fog menni igy is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pedig nincs semmi extra benne,amit nem lehet megerteni.Egy hasznal piacon 400+ ezres kozepkategorias erosito a denon kinalataban,ennek a tudasa/belso felepitese a Marantz 50xx belepoje...VRR 4 K 120Hz HDMI 2.1szabvany resze.enelkul vehetnel egy generacioval ezelotti 5-6000 ezrest is jobb hangzassal ,hdmi 2.0 val.de egy erositot nem egy evre vesz az ember.Egy kozepkategorias erosito 2022 ben ezeket tudja kezelni 2 ev mulva meg egy belepoben is alap lesz.
Mint írja a gazdaja meg lett oldva szervizben ..
ennyi penzert tudja mar ami ra van irva.Ha 1 ev mulva helyre all az ellatas ennek az erositonek a realis hasznaltpiaci ara 200K,ha nem tudja a HDMI 2.1 et meg annyi sem.
Szemelyes velemeny,de ha nem kell HDMI 2.1 en ennyiert ezt kihagynam.[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #69232 üzenetére
Részletkérdés, de X4300H-d volt. Csak azért tudom mert meg akartam venni de lemaradtam róla.
Mégsenem
-
gab1ka
senior tag
Attól hogy neked valami nem fontos attól még másnak lehet az, az oka meg mindenkinek a saját dolga. Ezt a fajta buborék gondolkodást meg én nem értem speciel.
Amúgy lehet pc-n is használni a 120fps-t ez nem csak konzol kiváltság.
Félreértés ne essék, engem sem hoz lázba a 8K meg a flancos feature-k, b. csak rámutatott hogy ez a része az AVR-nek még problémás is lehet a mellett hogy túlárazott, minden többi csak a lényegtől való elterelődés.Gondolom te sem úgy vásárolsz mondjuk mobiltelefont, hogy 200 helyett 300k az ára amibe van már mittomén talpmasszírozó funkció, annyi, hogy nem működik..Nem baj, az úgy se kell.. Szerintem kb ennyi értelme volt a fenti "mizériának".
-
mettek
addikt
válasz gab1ka #69239 üzenetére
Ezt a 120hz-et sem értem. Van ps5-öm és inkább hagyjuk hogy hány és milyen játék támogatja. A 4k 60fps is csak butított grafika mellett megy a konzolnak.
szóval továbbra sem értem a 8k és 4k 120fps mizériát. Arról nem is beszélve hogy manapság streaminget néz az átlagember ahol szintén a 4k a max felbontás de az is milyen? Hagyjuk inkább. A panel gyártás tolja a pixeleket, miközben a forrás minősége folyamatosan romlik. A go pro meg tv demo videókon kívül nincs normális anyag ezekhez a felbontásokhoz.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Azt szokták mondani, amint kiviszed a boltból, azonnal az új ár 70%-át éri.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
farkas-j
őstag
Tegnap jött a Denon AVR S960H erősítőmre egy firmware frissítés. Hol lehet utánanézni, hogy miben változtattak, mert én semmilyen infót nem találtam erről?
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
ilovedigweed
senior tag
Februárban például egy X3600H kelt el garancia és 4k@120 opció nélkül.
Miért lenne sok a 400k az x3700h-ért?
-
ilovedigweed
senior tag
Üdv mindenkinek!
A szóban forgó x3700h az enyém.
2021.02.18.-ai vásárlás az avr. Viszont két hónapot volt szervizben, várva az alkatrészre. Két hónappal hosszabbodott is a garancia idő. 2024.04.18. HDMI panel csere történt benne, immáron nincs meg a gyerekbetegsége. Benne van a hirdetésben is. Nálam Playstation 5-ön hibátlanul működik (4k@120), Xbox az nincs, szerintem nem is lesz.
400-ért vihető, ez 119 - 169k-val olcsóbb mint a mostani új ára. Ugyan az mint amit most rendelnél csak egy évvel kevesebb garival.
300-ért kicsit vicces ár szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz mettek #69238 üzenetére
Mert a 4k120FPS is érintett, ami ma is már egy általánosan használt funkció lehet sokaknak, illetve nagyjából épp ez a HDMI 2.1 támogatottság az árnövelő új feature a 700-asokban, amiért érthető ha az ember nem akar premium árat fizetni ha egyszer nem is működik, pláne ha azért vásárolt újat, mert hosszú távra tervez értsd 5-10 év vagy több. Addigra már a 8k is "béna" lesz majd, de lehet hogy már most is egy 75"os vagy nagyobb 8K kijelzőt használ.
Amúgy ha a boltban ezt megnézheti a vevő, akkor elvileg kiküszöbölhető probléma:
"This issue affected all of Denon and Marantz's 2020 AVRs but Denon models with serial numbers that end with 70001 onwards should be bug-free, as they boast an upgraded HDMI 2.1 chip." Whathifi
-
mettek
addikt
-
félisten
válasz Quqesz #69235 üzenetére
Most van fent uj 4700 H 500 ert meg 6200 is 420 ert .a 3700 szerintem 100 ezerrel felul van arazva.raadasul hdmi cseres is a 8K miatt.ha nincs hozza igenyelve a kiegeszito akkor meg azt is intezni kell.
En orulok .Jo vetel volt az 1080 300 ert ugy erzem.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz jambiyya #69212 üzenetére
A hardver az, amit a gyártó alátesz, a korlátozás szoftveres.
#69213 gab1ka: Igaz, de az átlag user nem foglalkozik azzal sem, hogy fórumon utánakérdezzen, hogyan hozhatja ki a legjobbat a rendszerből.
#69214 BIGi75: A csapadék eszi meg, felszakad tőle a perem. Egy délutánra kitenni nem gond, estére kint hagyni deresedni gond.
-
Gino20
őstag
válasz ctrlaltdel13 #69232 üzenetére
Ezek a "tömegcuccok" kb évente "frissülnek" , vagyis árukereső szerint is kicsit kevesebb mint 2 éve létezik denon x700 sorozat. Persze ez a lényegen semmit nem változtat. Az egekben vannak az árak.
-
gab1ka
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #69229 üzenetére
Még 2 éve sem volt kapható és 420-nál nem volt olcsóbb boltban, szerintem nem egyről beszéltek.
-
BIGi75
senior tag
-
félisten
Igen sajnos,nem olcso.
R1580 az elso olyan.Az most 30160 Ft az Aquanal,az arkategoriad felso hatara.
azt meg nem hallottam de elmeletileg az en 1380 paromnak az ujabb kiadasa.En nagyon elegedett vagyok vele.
De lehetseges hogy van jobb,nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Nem feltétlenül kell minőségből több. Mármint a telefonnál igen, de Edifiernél egyel gyengébb kategória is bőven jó lenne még nekem.
Edifierben is alig találtam olyat ami bluetooth-os is, és távirányítós is, amiket találtam azok már nem a max 20-30 ezer forint közötti kategória.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Quqesz
nagyúr
válasz BIGi75 #69214 üzenetére
Kivihetni kivihetsz, de hosszú távon megeszi az idő. Nem véletlen a kinti hangfalak hangszórói, előlapjai más anyagból vannak. Ha valami olcsó hangfalt vinnél ki, akkor mehet, de drága hangfalat nem tennék ki. Inkább egy aktív hangfal kintre, ami oda való.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha minosegben elorelepest szeretnel,nem biztos hogy a 31 ezres Edifierrel szemben barmi jobb 25 ezerert.Nagyon jo cuccokat gyartanak.
[ Szerkesztve ]
-
-
BIGi75
senior tag
Ez nem tudom hova tartozik;
Beltéri hangfalat kivihetek fixen kültérre (fedett teraszra) vagy tönkremegy, ha kint van tartósan? -
gab1ka
senior tag
válasz VoidXs #69211 üzenetére
Ez az átlag usernek aki a YPAO vagy Audyssey közt szemezget nem sokat mond, feltételezem ő meg akarja nyomni a start-stop gombot, nem pedig pc-vel importálni exportálni meg vacakolni.
Én ugyanakkor nagyon szívesen kipróbálnám és megnézném hogy egy belépő AVR-en mit mutat az előtte utána állapot a beépítetthez képest, valahogy kétkedve hiszem hogy mostantól minden Denon/Marantz AVR ugyanarra a szintre került ebben a tekintetben, én örülnék neki a legjobban ha így lenne.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz gab1ka #69207 üzenetére
MultEQ-X-hez konkrétan van Cavern támogatás. A hardver ott van minden eszközben, szoftveresen fogták őket vissza. Amióta viszont külön kell venni a kalibrálót, nem építik be az AVR árába a 200 dollárt, hirtelen megy az olcsókon is. Pont szerencsés időben beszéltünk róla, 5 hónappal ezelőtt tényleg nem ért sokat az Audyssey.
-
Laby
őstag
Ez az irány jó, egy picit szeretném olcsóbban megúszni. Még várok 1-2 ötletet, hátha lesz olcsóbb használható is.
Ez az Edifier méretéből kiindulva elég jó cucc lehet, egy kicsit kisebb teljesítményű hangfal is jó lehet nekem, ha az olcsóbb árral párosul.#69209farkas-j
Köszönöm, de nem cél hogy hordozható legyen, és távirányító sincs hozzá.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
farkas-j
őstag
Ár/minőség arányban a TRONSMART-nak vannak egészen jó hangú Bluetooth hangszórói. Nekem pl. egy éve (15eFt-ért) sikerült beszerezni egy Tronsmart Element Mega Pro hangszórót. Nem akartam elhinni, hogy abból a kis dobozból jött ki a hang, olyan jól szólt a méretéhez (és az árához) képest.
-
félisten
Edifier környeken nezz korul .
Az 1580 es attol felfele BT es taviranyitó alap.Jol szólnak,a Geniusnal szerintem jobb minoseget kepvisel.Nekem 1380 van pc mellett,meglepoen jól szól.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz VoidXs #69201 üzenetére
Én ebbe némi csúsztatást látok hogy egy alig 5 hónapja megjelent szoftver magyarázná az idézett sok sok évre utaló általánosítást.
Amúgy az a MultiEQ-X egy 200$-s túlárazott per user per AVR kezelőfelület, kis túlzással a fekete hátterű mobil app fehérben 10x annyi pénzért egykét kényelmi funkcióval. Ettől még nem lesz belőle Cavern tudtommal, legalábbis konkrétan írták is a redditen hogy arra ne számítson senki hogy a sima XT-t a 32 szintjére emeli pl, hiszen a hardver és a limitei nem változnak ettől. Azt nem tudom, hogy az új AVR-ekhez alapból jár e a csomag, az akár elfogadható is volna, de a beszélgetés tárgyán nem sokat változtat. -
Laby
őstag
Sziasztok!
4 elég hasonló topic közül melós volt kitalálni, hogy hova írjak, de remélem jól választottam.Szeretnék vásárolni egy olyan hangfalat, amihez van távirányító ki/bekapcsoláshoz, és a telefonommal bluetooth-tal rátudok csatlakozni.
Nincsenek nagy igények. Egy kicsi hálószobába szeretném berakni (nem kell hogy hordozható legyen) ha ágyban vagyok, de nem akarom telefon hangszóróval kínozni a fülem, akkor lustán ágyban maradva távirányítóval betudjam kapcsolni, vezeték nélkül rácsatlakozni, és úgy hallgatni zenét.
Genius SP-HF1250B hangfalam van PC-hez, amit nagyon szeretek, van egy JBL Charge 3 hordozhatóm, amit szintén nagyon szeretek. Egyik sem egy túl magas szintű hangélmény, de az én fülemnek bőven tökéletes.
Úgyhogy ennyi lenne a cél:
- távirányító
- bluetooth
- Genius SP-HF1250B szintű hangélményNem fog üvölteni, chillezős esti zene hallgatás, egy kicsi szobában.
Árban örülnék ha 20-30ezer között megállna.
Remélem tudtok segíteni, köszönöm előre is!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
farkas-j
őstag
válasz makoss #69145 üzenetére
Én egy CSR8675 Bluetooth 5-ös (adó/vevő) eszközt használok a Bluetooth füleseimhez. Az (is) benne a jó, hogy az analógon kívül van optikai bemenete is. Ráadásul bitang nagy a hatótávolsága. Vettem mellé egy másikat is, mert rendezvényeken a keverőpultból ezzel ragyogóan át tudom lőni a hangot a videórendszerhez. Utóbbi esetben külön előny, hogy nem kell a táppal bajlódni. A késleltetése is még elfogadható mértékű.
-
BBéci
legenda
válasz BIGi75 #69200 üzenetére
A tévék kimenete még vacakabb hangminőségű, mint az AVR-eké, tehát felejtős.
A Bluetooth alapból tré, ha aptX, pláne aptX HD/LL, akkor már közeledünk a jó (nem kiváló) hangminőséghez. De ezeket az adónak - lejátszó, jelforrás - és a fogadónak is ismernie kell.
Mihez, hová csatlakoztatnád a "fejhallgató erősítős Bluetooth DAC-ot"? Mert makoss az AVR-je kimenetének hangminőségét szeretné feljavítani, arra semmiféle eszköz nem képes.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz gab1ka #69199 üzenetére
Azért újonnan már eléggé sok lehetőség van a testreszabásra. Volt egy pár éves időszak, amikor egyértelműen a használt kalibrációs csomag határozta meg, hogy melyik AVR szól jobban, de ma már szinte mind felülbírálható, sőt, a MultEQ-X visszamenőlegesen is támogat belépő modelleket, még az alig több, mint 100000 Forintos Denon X1300W-t is, abba pedig konkrétan PC szintű kalibrációt tölthetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest