Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajnos nincs mit.
Amennyire tudom, csak a 112 érintett ebben. A közös pont az automata be/kikapcs elsülése szokott lenni, valamint néhányan bizonyos hangerő felett port zajra panaszkodtak.
Annyira nem jártam utána, de lehet, hogy ezek hibaarányon belül vannak.
A 115-öt sokan dicsérik, ár érték arányban egy nagyon jó szub.Próbáld meg, hogy telefont, laptopot rákötve tolsz egy frekvencia generátort. Próbálgasd különböző hangerőn, hátha elő tudod csalni "orvosi" körülmények között is.
-
b.
félisten
Ah, köszi, fenébe.Igen ez az ami az első és az utolsó videón van, csak hangosabb. A 115 is érintett ebben ? Gondolom igen . Pedig remek doboz
Nem tudom amúgy mikor csinálja mikor nem. Néha olyan dörrenéseknél hogy beleremeg a ház tökéletes néha meg apróbb zajoknál zörög.
Felveszem a kapcsolatot az eladóval -
Moloch 01
csendes tag
Mi a véleményetek ezekről a szettekről,melyiket érdemes meg venni?
Taga Harmony TAV-607F 5.0
Taga Harmony TAV-807s 5.0
Movix Wilson 5.0 -
mexel
veterán
Persze. Itt nem is lehet nagyon mást állítani. Ha bekapcsolom a HDMI Ctrl-t akkor nem állítható, hanem auto-ra teszi. ( és szürke a menü)
Azt nem értem hogy az első tesztnél átment a jel, igaz csak 1080p-ben, de volt kép. Most nincs kép ha 4k-s filmre kapcsolok.
Kezdem unni ezt a sok szutykot. Minden típusból teszteltem 1-2 darabot, de 1 olyan nincs amiben minden benne lenne vagy úgy lenne hogy jól kezelhető és használható legyen minden. ( talán a Yamaha és Sony volt idáig a legjobb hangú és legjobban kezelhető)
A sok típusban mindben van valami amit érdemes lenne egy eszközbe tenni, és sok amit másikból átrakni, de úgy látszik a gyártók összebeszéltek hogy ne legyen 1 tuti sem és akkor mindegy mit választunk -
mexel
veterán
Pontosabban annyi történik itt, hogy ha megnyomom a bd/dvd gombotés kétszer az on/off gombot választhatok 2 lehetőség közül:
HDMI onboard :use vagy ignore -
mexel
veterán
Van nálam egy Onkyo TX-NR509 erősítő. Elvileg a 4K 30 fps-t még át kellene engednie, de nem tudom mit állítsak hogy működjön. Amikor bekapcsoltam, a 4K filmek 1080p-ben mentek, így átengedte. 1x2x újraindítottam, és próbáltam a BD/DVD gomb+bekapcsolóval állítani a hdmi kimenetet, de azóta semmilyen módon nem megy át a 4K, elmegy a kép. ( a lejátszón semmit sem állítottam)
Van valami állítási mód vajon amit nem tdok vagy nem veszek észre? -
b.
félisten
válasz
Moloch 01 #68989 üzenetére
Az erősítő szerintem jó lehet, de ezt a Wisont kerüld el. Jobban jársz egy használt minőségibb 5.0 cuccal.
Mikor 1-2 éve próbáltam ezt a Wilson Viper 5.0 szettet , én olcsó dobozhangot hallottam belőle ki ,szerintem élvezhetetlen. Inkább költs kicsit többet rá de ne bánd meg.
Ha újat akarsz olcsón akkor helyedben ránéznék erre a Polk szettre : [link] vagy ugyan itt egy Monitor Audio 300 ra.
Használtan meg ha látsz valamit linkeld be ide, biztos lesz véleménye itt az emberkéknek. -
b.
félisten
Mit gondoltok arról, hogy nagyobb hangerőn ( kb 12 fölött ióraállásban nézve a subon) zörög az SW112 ? mitől lehet ez? sok neki a hangerő? Nem minden frekin,, csak az igazán mély morgó hangoknál, Dörrenések , robbanások nem mindíg ott is inkábba lecsengés utózúgás alatt, de ahogy extra mélyre süllyed a hang ott akár alacsonyabb hangerőn is zörgést hallok. EZ lehet attól, hogy esetleg sarokba van? vagy ez semmikeppen nem fordulhatna elő?
-
Moloch 01
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Az alábbi dologban kérném a hozzáértők segítségét:
Egy 19nm nappaliba szeretnék a tepsi tv (lg 55um74) mellé (mivel a régi lg stereo tvsokkal jobban szolt) egy soundbart v. 5.0 házimozit amit később bővítenénk mennyezeti hangszóróval és mélynyomóval.Ami azt illeti nem igazán igazodok ki ebben a témában,de szeretem ha valami szépen szol.
A rászánt keret ca.400-550e.Ezeket néztem idáig, de nem tudom,hogy a Denonra rá lehet-e kötni majd a mennyezeti hangszórót.?
Ti biztosan tudtok jobb össze állítást azt légyszi írjátok meg.pl. Samsung HW-Q950A 5.1 Házimozi rendszer 400e
Denon AVR-X1700H DAB + Movix Wilson 5.0 410e -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #68987 üzenetére
[kép] az a baj, hogy ha megnezed a center ott van bent (a feketesegbe hajolva) a TValvany also polcan. a kep a vaszon tesztje alatt keszult es nem vegleges (erosito pl nincs visszarakva), de kb behatarolja a lehetosegeket.
hangatereszto vaszon megoldas lenne, de nem opcio: egy normalis, motoros 120"es vaszon (mint a kepen a Grandview) is mar boven 1000 euro felett van normal esetben. a TVt pedig meg akartam tartani, tarsasaggal hatterkijelzonek jo.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
greggorius #68979 üzenetére
Ilyen olcsón lehetetlen pótolni, főleg, hogy subot is erősítenek a hasonlók. Ha szerencséd van, találsz használt fejegységet, de nem jellemző, hogy bárhol van.
-
Rp526
aktív tag
válasz
greggorius #68979 üzenetére
Olyan AVR, amit a pénztárcád elbír. Kb a legolcsóbb régi használt vasak, amit össze tudsz kötni a TV-vel és a PC-vel. + ehhez egy aktív sub. Ilyen lehetőséged van, ha meg szeretnéd tartani a hangfalakat. Kb. akármit veszel a piacon erősítőt jobb hangot fog produkálni, mint az elődje.
-
greggorius
tag
Sziasztok!
Az alábbi dologban kérném a hozzáértők segítségét:
sajnos megadta magát a Panasonic SA-PT 170 házimozirendszerem dvd lejátszója, ami amúgy össze van kötve a pc-vel + tv-vel.
Ebben a típusban beépített erősítő van, de mivel a hangfalak még jók és kidobni sajnálom őket, így megoldást keresek, hogy milyen összeállítással
lehetne újra működésre bírni őket? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #68866 üzenetére
na vegul 1.5os atlatszo kabel lett kb 2eur/meter (brutto) aron. neztem supra classic 2.5os kb 3.5euro / meter korul, de azt lenyegesen nehezebb lett volna eldugni es ahogy neztem kb mindegy. meg azt kell kisakkozni, hogy fer el a cucc, de otleteim vannak.
ja es sajnos koszonom a tippet, RP-160M lett.
neztem egyebkent az RP280akat is (800 euro volt akcioban), de ahhoz kb ki kellett volna robbantani a subokat a helyukrol, es ugyse voltam benne biztos, hogy rendesen elfernenek a vaszon mellett.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Primary92 #68974 üzenetére
Jó helyen jársz. Bár van projektoros topik, itt is sokan azzal mozizunk. Sötétítés alatt ne a külső fények szűrésére gondolj, mert oda egy redőny bőven elég, hanem hogy a szobádat úgy fesd/rendezd be, hogy minél sötétebb legyen, minél kevesebb világos tárgy legyen közvetlenül a visszavert fény útjában.
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Tervezgetjük a házunkat és szeretnénk majd házimozit projektorral. Az előkészítéshez keresek ötleteket, tanácsokat.
Jó helyen járok?A másik kérdés a sötétítési megoldások. Milyen megoldások vannak a sötétítésre?
-
rakartibi
csendes újonc
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a hangfal szetthez, Jamo e670 5.1, néztem ezt az erősítőt Onkyo TX-SR 373. Megfelelő hozzá vagy nézzek másik erősítőt?
Előre is köszi a segítséget! -
Abel-0101
aktív tag
válasz
VoidXs #68962 üzenetére
Végül megoldódott, az infó, hogy nincsenek le árnyékolva ezek a kisebb teljesítményű hangszórókábelek oldotta meg a problémát.
Ennek tudatában bátran elvágtam a kábelt, megtoldottam 2x1.5 os hangszóró kábellel, és semmi teljesítmény veszteség nélkül megoldotott. (221es csatos wagokat használtam)Megemlíteném azt is, hogy ezek a skót fejű tervezők, mi a fenéért 22awg-s keresztmetszetű kábelt tesznek bele, hogy még csak véletlenül se lehessen toldani 1métert sem (~0.34m²) Vicces része az, hogy még a wagoval se lehetne (hivatalosan) használni.(min. 0.75mm²)
-
Khaosz55
addikt
Az atmos hangsugárzók lenne kérdésem. Kimértem és én azonos hangerő szintre állítottam a frontokhoz és centerhez képest, viszont egy film alatt meg lehet kb határozni, hogy mennyivel kevesebb watt kell a fronthoz képest az atmosnak?
[link] Kalkulátorban kiszámítottam, hogy pl 50W esetén 1 atmos hangsugárzó 97Db hangnyomást csinál. Persze az a kérdés, hogy a frothoz-centerhez képest valójában mennyivel kisebb jel megy az atmosnak, gondolom ez film függő is. -
gab1ka
senior tag
válasz
Abel-0101 #68957 üzenetére
Komolyan megéri ennyit kínlódni meg szétvágni/törni egy ilyen olcsó noname vackot? Félre ne érts, megértem hogy ha csak ilyenek a lehetőségeid, de ennyit izzadni meg mókolni szerintem időpocsékolás, kétlem hogy itt hangminőségről lehet beszélni. Még mindig benne vagy a 14 napban, állj el tőle és válassz valami másik szettet, amit nem neked kell utólag otthon toldozni, foltozni, meg összeragasztani.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
VoidXs #68958 üzenetére
Emiatt irtam hszt ebbe a topikba, erre vagytok kihegyezve, ti értetek a hangszórókhoz ,)
Akkor végsősoron mit ajánlasz? 1.opcióHa nem kell az árnykolással bajlódni, akkor konkrétan Wagoval vagy szikszalag+forrasztással rátoldok 1.5mm ös hangszórókábeleket.
2.opció szétszedem a hangszórókat (amit annyira nem preferálok, mert fogalmam sincs, hogy hogy van összeragasztva) és akkor komplett hangszórókábelt teszek bele. (1.5öset.) -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Abel-0101 #68957 üzenetére
Hangszórókábelt nem szoktunk árnyékolni, mert olyan kicsi feszültséget indukál, hogy nincs rá szükség. Ha a kábel sérülésétől sistereg, ott az erősítő a hibás. Jól mondod, hogy a vastagabb kábel kisebb impedanciaként járul a rendszerhez, de én toldással nem spórolnék, vissza is jön az a párszáz forint, ha fogyasztást nézel. Ragasztást nyugodtan vágj szét a tövénél, úgyis normálisan fogod visszatenni.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
VoidXs #68950 üzenetére
Azt aláirom, valós, hogy a hangszóró gyári kábelei nagyon kis keresztmetszetűek, ezért ha rákötök 5-10métert, már nagyon nagyon esik a feszültség=teljesítmény is.
Ha megtoldanám 0.75/1.5mm² es vezetékkel, akkor elvileg nem esne 50%ot hanem csak pl 10 max 20%ot (elvileg) igaz?
De viszont amiatt még mindig lehetne aggódni, hogy a toldás miatt elmenne az àrnyékolás, és egyúttal folyamatosan sistergés lenne...Szétszerelni, leforrasztani, visszaforrasztani +/- vezetéket, pont....
De viszont ezek a hülyék ragasztva tették össze....
Fogalmam sincs, mivel lehetne szét szedni.
Szike/vékony keskeny fém eszközzel a nútba végig "vágni" talán?!
Visszaragsztást már megoldanàm.. -
embe
nagyúr
válasz
ilovedigweed #68953 üzenetére
Nem olvastam vissza.
Nézd meg, hogy a HDMI beállításoknál mire van a videó kimenet állítva. Lehet a stock beállítás az, Denonnál, Onkyonál azt hiszem az, hogy csak a Main van beállítva. Vagyis csak az 1 zóna kimenetén, a főkimeneten jelenjen meg kép. Be lehet állítani hogy mindkét kimeneten legyen kép. Hátha.....szerk: Visszaolvastam. Denonod van.
szerk 2: Ha minden igaz az alapbeállítás a kettős kimenet. Így akkor passz.
-
Ger_man
senior tag
válasz
julius666 #68945 üzenetére
Szia!
Ha pl Plex-et használsz belső hálózaton tárolt filmek lejátszására akkor a plex átkonvertálja. Streaming esetén (Netflix, HBO) szerintem meg autómatikusan fel se kínálja az atmos hangot, hanem 5.1-et küld.
Sima médialejátszónál szerintem érhet olyan kellemetlen meglepetés, hogy csak kiírja h a hang nem támogatott.
Konzolnál nincs gond, mert pl PS-nél ki tudod választani mit küldjön az erősítőnek (DD, DTS, PCM + csatornák száma).
-
b.
félisten
válasz
ilovedigweed #68951 üzenetére
Csak egy ötlet ,hátha..esetleg próbáltad, hogy a PS nél kikapcsolod a beállításoknál a HDCP-t?engem az szivatott meg PS5 nel a Denon 2500 nal.Kikapcsoltam,utana volt kep mindegyik HDMI-n.
-
ilovedigweed
senior tag
Próbáltam a cserét. Az LG ment a zona2-re, a monitor maradt a monitor kimeneten. Hiába állítottam a bemenetet source-ra, fekete képernyő volt a zona2-n. Azért kérdeztem a topikban, hogy van e valakinek esetleg ilyen setup hátha másnak sikerül és nálam lesz a gond.
Egyébként a Zidoo z1000 pro megjelent a zona2-n amikor azt választottam ki forrásnak. A PS5 (8k ín) képe viszont nem.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Abel-0101 #68947 üzenetére
Nem a fejeken esik sok, hanem azon, ha vékony a kábel. Az összefoglalóban megtalálsz mindent, ami a helyes vastagság kiválasztásához kell, de amennyire közel van árban a 0.75 és a 1.5 mm^2, teljesen megéri az utóbbi. Nem éri meg szétszerelés nélkül megoldani, főleg, hogy újra felhasználhatod a fejet.
-
b.
félisten
válasz
ilovedigweed #68935 üzenetére
Elméletileg rátudsz,4 K 60 Hz az alap felbontása a kimenetnek és tudja a 4K 120Hz VRR átengedést is.nekem a Yamaha tudja de az nem 4K 120 Hz alapból, 4K@60. De ezt miért nem teszteled le, megcserélve a két kijelzőt?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
ilovedigweed #68935 üzenetére
Valaki esetleg?
-
Abel-0101
aktív tag
Sziasztok
Az lenne a gond, hogy a hangszórók vezeték méretei, túl rövidek...
A hangszóró (5.1) végei -RCA apa.
Gondoltam megtoldom RCA anya-apa kábellel, de az impedancia miatt vesztett a teljesítményéből. Gondoltam arra, hogy elvágom a fenébe az Rca fejet a hangszóró kábelekből, és úgy kötöm össze, forrasztás/zsugor csővel/szig szalag stb, de akkor meg nem lesz árnyékolása.Milyen alternatíva lenne?
Arra gondoltam, hogy hangszóró kábellel 2x0,75-el lehúzom nekik teljesen... De viszont direktbe van kötve a hangszórókba, ezért szét kellene szerelni, (vadiúj) és valszeg ragasztott.
Utóbbi működik (ez fix).Kérdésem az lenne inkább, hogy lenne e olyan adapter/kábel amivel szétszerelés nélkül lehetne megoldani. (Nem óckodok tőle, megcsinálom én, azzal nincs gond, csak egyszerűbb lenne szimpla 'toldással'(nagyobb ohm felvétel nélkül) mint forrasztgatni, ragasztást leszedni, újravezetékezni stb.
Illetve hallottam egy olyant a mainap, hogy az sem mindegy, hogy a hangszóró kábele egységes legyen a toldott kábelével, (mono-mono/sztereo-sztereo)
Koszi<3
-
julius666
addikt
válasz
Ger_man #68944 üzenetére
Köszi a válaszokat!
amennyiben olyan hangot akarsz lejátszani ami átmegy a sima ARC-on (sima 5.1-es DolbyDigital)A TV nem konvertálja ezeket automatikusan? Tfh a forrás az TrueHD/Atmos, akkor nincs hang?
De jó megoldás még erre a Coaxial és optikai kábel is.
Igen, optikai lett volna még az (olcsó) alternatíva, ha ARC-n nem megy át a külső forrás hangja. De ha jól értem az optikai kábelnek kb. ugyanazok a korlátai, szóval akkor már ARC értelmesebb irány, lévén csak egy kábel kell hozzá, meg kevésbé nyűgös mondjuk a kábel meghajlítására. -
Ger_man
senior tag
válasz
julius666 #68942 üzenetére
Szia!
Igen, működni fog. Amit rádugsz a tv-re pl konzol, vagy médialejátszó, annak a hangját is vissza fogja küldeni az erősítőbe, amennyiben olyan hangot akarsz lejátszani ami átmegy a sima ARC-on (sima 5.1-es DolbyDigital). De jó megoldás még erre a Coaxial és optikai kábel is.
-
julius666
addikt
Sziasztok!
Lenne egy eléggé láma/kezdő kérdésem. Ha a TV-nek van HDMI ARC
kibemenete, azon visszaküldi a rádugott erősítő felé a hangot ha a TV-n hagyományos tv-adást nézünk, vagy mondjuk a beépített lejátszójával játszunk le valamit. Ez eddig tiszta sor, erre való az ARC.De ha a TV más HDMI bemeneteire dugunk más eszközöket és a TV-n azokat néznénk, azoknak is visszaküldi a hangját így? Vagy ezeket inkább az erősítő HDMI bemenetére kéne dugni?
Erősítő vásárlás előtt állok, 4k TV-n szeretnék külső forrásból 4k jelet lejátszani, de erősítőből sajnálnám a pénzt 4k képes verzióra.
Sima 5.1-ről lenne szó (vagyis első körben 2.1-ről), Atmosra meg egyéb extra dolgokra nem igazán lenne szükségem, szóval amit az alap ARC szabvány tud, az én botfülemnek bőven elég lehet. Ha ehhez tudtok ajánlani erősítőt is (használt bőven jó), azt is megköszönöm. Bár így, hogy nincsenek magas igényeim, gondolom kb. majdnem bármi ajánlható lenne.
-
Rp526
aktív tag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Aurig@ #68934 üzenetére
Ha jó a kontakt, akkor a toldással semmi baj nincs, de sajnos a csiptetős nem mindig jó. Lehet kapni banándugó aljzatokat, én olyanokkal építeném meg. Hirtelen csak drágát találtam, de biztos vagyok benne, hogy más eladóknál bőven van 1000 körül is.
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Adott egy x3700h avr.
eArc kimenetre egy LG c1, monitor kimenetre egy 1080 144 monitor van kötve. Előbbinél mászkálós, utóbbinál FPS játékokkal játszom. Szeretnék szimulátorozni és a zona2 kimenetre szeretnék egy másik 4k 60 tv-t csatlakoztatni.
Az lenne a kérdésem, hogy a zona2 HDMI kimeneten keresztül elő lehet varázsolni a képet ha a 8k bemenet (ps5) használom forrásként?
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Egy-két kérdés:
Érdemes a hangfalkábelt fali csatlakozóba csatlakoztatni?
Esztétikailag szebb, mintha a falból lógna ki a madzag és azt dugnám a hangfalba, de ha az erősítőből is a falba csatlakoztatom 50-60 cm kábellel, meg a hangfalnál is az 2*60 cm plusz a falban lévő. Tehát három részből állna egy összekötés: hangfal -> fali aljzat -> /falban lévő kábel/ másik fali aljzat -> erősítő. Vagy inkább lógjon ki a falból, de akkor nincs kettő kötés benne?
Ha érdemes, akkor melyik a célszerűbb, csavaros vagy befugós és összeszorítja a kábelt?
Köszönöm -
attila.86
tag
Nekem a 2017-es Samsung MU7000-en nem hajlandó az HBO max sem HDR-t sem Atmost használni. Hálózatról simán játszik a tv mindkét formátumot. A fenti listához írja is az oldaluk, feltéve, ha az internet sebessége engedi. Gondolom "kevés" neki a valós legalább 600-700Mbit/s sávszél...
-
-
Sziasztok remélem most jó helyen teszem fel a kérdést .
LG GX tvt vettem mellé LG GX 3.1 soundbart és LG SPK8-S 2.0 hangszóró párt ami vezetéknélkül kapcsolódik a 3.1 hez és így lesz 5.1 .
A GX 3.1 támogatja a Dolby Atmost de ha nem tévedek ehhez HDMI 2.1 kell . Ha a Shield Pro ( hdmi2.0) játssza le a filmeket a NAS (Qnap ts233)ról akkor ez esetben nincs e veszteség ? -
Rp526
aktív tag
Nekem is csak 5.1 van. Illetve a hangsáv sem zavarna, mert amúgy is csak angolul használjuk. Viszont most pár fórumot átnézve egyeseknek volt baja HDMI-vel és optikát javasoltak nekik. Merthogy lehet baja van az appnak az ARC-vel. Viszont ez nekem annyira abszurd, főleg, hogy elméletileg ez egy hejjdehajjde csúcsszuper új fejlesztés.
-
Qtyii
aktív tag
Nekem kiadjak az 5.1-et (optikai dd természetesen)
Sajnos nincs annyi zsé hogy kiprobalhassam az atmos hangrendszertcsak egy 5.1 lg hazimozi (amin nincs earc csak optika) a felszerelésem
Ja...sok filmnél ott az 5.1 de van hogy az csak az eredeti hang sávra vonatkozó soxor így a magyar hangsav már csak dd2.0 a házimozi szerint (sajnos csak innen tudom ellenőrizni hogy mi is jön ki....mivel sehol nem írja ez a retek hbomax hogy mi a tényleges hangsav paramétere amit épp kivalasztok.. De a legtöbb filmnél dd5.1 jön ki és hallatszik is a különbség)
-
Rp526
aktív tag
Biztos többen használjátok az HBO Max-et, sajnos engem is rávettek, hogy "szükségünk" van rá.
Felállás: TV- HDMI (ARC) - AVR.
Netflix megy hibátlanul, DD. HBO Max hangosan reklámozta, hogy Atmos lesz stb. Nekem még a DD se jön ki belőle. Azt olvastam a supportjukon, hogy csak ott megy, ahol van 5.1 logó a filmeknél, sorozatoknál. Nekem ott sem vált, sima sztereót kapok.
Vki utánajárt már ennek? Köszi! -
Csabi1984
addikt
Sziasztok szakik
Ha egy TV támogatja a Dolby Digital 5.1-et (Atmos, TrueHD nem érdekel) van-e hátrány ha nem az erősitőbe csatlakoztatom a Dune RealVision 4K playert hanem a TV-be? (Jelenleg így van).
Erösitő: Denon X550Bt
Tv: Sony 55XH9096Erősítő befolyásolhat képet negatív irányba vagy szebbé teszi az amúgy se tré képet?
Ha csak hangot továbbítani akkor nem lenne odairva, hig Dolby Vision, HDR, HDR10+, HLG.
Ilyen téren nem látok bele a működésbe. -
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék: számítógépből szeretném átvinni tévére a jelet, 15m a távolság. Most még csak 1080p de később 4K lenne, hangban semmi extra, csak a TV.
Olvasva információkat az már biztos, hogy ekkora távolságra a jó minőségű HDMI kábel nekem drága.
Viszont HDMI átalakítva UTP-re és vissza HDMI-re járható útnak tűnik. Valakinek van tapasztalata ilyen átalakítóval, esetleg konkrét típust is tudna ajánlani?
Ha nem ide illik a kérdésem, akkor elnézést kérek! -
Ger_man
senior tag
válasz
Abassc1982 #68910 üzenetére
Inkább te a CEC-ről beszélsz, és mintha azzal lenne gondod. Milyen erősítőd van?
ARC/eARC CEC mellett akkor kell, mikor a hangforrás a TV-ből jön, vagy TV-re dugott eszközről, és azon a HDMI-n keresztül megy tovább a hang az erősítőbe amin igazából csak kép szokott menni az erősítőből a TV-re.
Ha az erősítőbe van dugva az adott eszköz, itt a Zidoo médialejásztó, akkor nincs szükség ARC/eARC-ra. Az erősítő feldogozza a hangot, a képet pedig továbbküldi a TV-nek. Van olyan beállítás, hogy kikapcsolt erősítő esetén mind a képet mind a hangot továbbküldi a TV-nek és a TV hangszóróján fog megszólalni a tartalom.
Furcsa hogy ilyen annomáliák jelentkeznek nálad. -
Abassc1982
kezdő
válasz
Ger_man #68909 üzenetére
Hát olyan lenne a gondom hogy az ARC nem úgy működik ahogy kellene és mintha azóta lenne így hogy a zidoo rajta van az erősítőn. Azon nincs ARC bekapcsolva(zidoo) mert nem kell. Bekapcsolom a tv-t ha úgy van kapja a jelet az erősítő és bekapcsol. De úgy hogy a tv a saját hangszórójára vált és nekem kell ARC-ra tenni. Vagy marad ARC-on de nincs hang. Ilyenkor én váltok tv hangszóróra aztán vissza ARC-ra és van hang. De olyan is van hogy megy minden de a tv távirányítóval nem lehet a hangot vezérelni csak az erősítőével. Úgy is csináltam már hogy előbb bekapcsoltam az erősítőt utána a tv-t de akkor is belezavarodik néha.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Abassc1982 #68908 üzenetére
Szia! Igen, átmegy az atmos is earc-on. De miért nem jó ha a zidoot közvetlenül az erősítőre kötöd? Nem tudja esetleg az erősítő a DV-t míg a zidoo igen, vagy mi a "szűk keresztmetszet" ?
-
Ger_man
senior tag
válasz
#06969344 #68902 üzenetére
Esetleg eARC tudású erősítő nem elég? TV-re dugod a konzolt, úgy meglesznek a gaming fícsörök közvezlenül a TV-vel, a hangot (PCM, vagy Atmos) meg átküldöd eARC-on keresztül az erősítőnek. Nekem az erősítőm nem tudja a 1080p@120-at sem, de a TV igen, ha a PS5-öt arra dugom közvetlen akkor tudok 120FPS módban játszani (1080p-n), a PCM 7.1 meg szépen visszamegy a HDMI-n az erősítőbe (Sony STR-DN1080).
-
törölt tag
Sziasztok!
Házimozi erősítőt szeretnék vásárolni Pc-hez, és Xbox Series X-hez. Melyiket javasoljátok ami ezeket tudja: (VRR,QFT,QMS,,ALLM,HDR10+,4K/120Hz) ? Előre is köszönöm a javaslatokat. -
mexel
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest