Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.
félisten
válasz
MrRL19 #71685 üzenetére
szia! Ha felmész a felső pénzhatárodig akkor ezt [Pioneer VSX-322k] vedd meg ha teheted, ez már tudja az ARC-ot. HDMI-vel könnyebb az élet és Netflix stb hez jó lesz.
De azért tudod ,hogy ezek már nem mai gyerekek, lehetnek problémák. -
Yamahás
junior tag
válasz
Taltos0711 #71691 üzenetére
Csak egy ötlet volt. Nálam ez volt, nem azt jelenti,hogy nálad is.
-
morfondőr
addikt
válasz
VoidXs #71681 üzenetére
150-200 között már lehet kapni atmos képes erősítőt. Hangszórók tekintetében ahogy nézem óriási szórás van, komplett 5.1 szetteket is lehet kapni 50-70k-ért is. Egy visszafogottabb 5.1.2 rendszer kihozható 400-500-ból, ami azért már nem a legalja, de van még hova fejlődni. Persze ez szinte kizárólag használtpiac, mert újonnan gyakorlatilag kilőttek az árak még a nyáriakhoz viszonyítva is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #71681 üzenetére
talan az EUR vagy USD lenne a megbizhatobb, vagy siman egy flat 35%os emeles az osszes ertekre [link] ami kb jol reflektal az utobbi 2-5 ev penzromlasara.
esetleg egy komment, hogy 420as EURonal es 420as USDnel szulettek a jelenlegi arak, szoval ha a forint tovabb esik (ahogy varhato), akkor lehet utanallitani.
-
MrRL19
senior tag
Csaó sziasztok !
Helpet kérnék
milyen erősítőt keressek hozzá , hdmi használnám tv-n (TCL 65C728) :NETFLIX, HBO MAX, DISNEY + PRIME etc... ?
Denon , Pioneer,Onkyo gondolkodom mi lenne hozzá a legjobb ebben az árban?
keret amit szánnék rá : 30-40k használt
(nem tudom típust jelenleg nincs előttem) Denon sys 5.1 rendszerköszi előre
-
VoidXs
Topikgazda
Sziasztok!
Az árkategóriák az összefoglalóban az infláció óta durván alulbecslik a valóságot, például 250-ért nemhogy használt AVR-es Atmost, de még PC-set se nagyon lehet építeni. Én már nem is követem az árakat, vannak javaslataitok, hogy mik legyenek az új számok?
-
Yamahás
junior tag
válasz
Taltos0711 #71677 üzenetére
Sokat szenvedtem korábban én is ilyennel. Aztán kiderült,hogy a koaxon jön be. Hiába csak a 220-ba volt bedugva,valahogy oda is átkerült,lehet,hogy a szomszédtól,mert úgy is próbáltam,hogy minden ki volt húzva. Aztán a tv-k elé raktam ilyeneket,és megszünt. Számomra is logikátlan volt, de ez volt a helyzet. Aztán bevezették az optikait,azzal nem volt gond.
-
pepimama
tag
Szerintetek kivitelezhető-e az alábbi képen szembe a régi CRT fölé (régi videójátékok miatt még pár évig maradna) rakni az új 55" vagy 65 "-os FALD Tv-t ?(lemértem és kb. jobbra majdnem monitorig tartana a széle, balra szekrényben Dvd, erősítő stb.)
Amit szemből az ágyból néznénk, párnával a fej mögött, kb. 50 cm magasan kezdődne a kb. 70-80 magas Tv képe, kicsit aggódom, hogy nem rossz-e ez a szemnek, fejnek, ha felfelé nézünk, bár kényelmesnek tűnik...panelban,KÖSZ a segítséget! -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Taltos0711 #71673 üzenetére
Ha végig ott lenne, lenne gyanúm, de mivel 20 percet is késhet, először kapcsold be bemenet nélkül, hogy egyáltalán a sub rossz-e.
-
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék; van egy KEF mélyládám, ami mondhatni egyik pillanatról a másikra elkezdett egy kb. 50 Hz-es brummogást produkálni nagyjából a bekapcsolás után 20 perccel. Roppant idegesítő, szeretném megjavítani, szét is szedtem, hátha látszik egy felpúposodott kondi vagy valami, de semmit nem találtam. Kérdezném, mielőtt jobban beleásom magam, hogy ez egy jellegzetes hiba, aminek van megoldása vagy ez egy teljesen egyedi eset? Találkozott már valaki ezzel?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Yamahás
junior tag
Mostanában ( a miértjét hagyjuk) többször volt áramkimaradás nálunk.
A tv, a beltéri, az erősítő és a kamera rendszer központja elé raknék egy szünetmentes tápot.Milyet érdemes választani? Gondolom a reakció idő,az fontos. kb. 400 wattos is elég lehet.
Milyen paraméter ami még fontos l?
Köszi -
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #71662 üzenetére
Amikor a Soundcare Superspikes alátétekről volt szó, elmeséltem, hogy öt különböző kivitelűt hasonlítottam össze és hallás alapján a tüskék nyertek.
Szubláda alatt is van létjogosultsága a tüskének, lásd a Monitor Audio Gold-ot! Azzal használtam közel két hónapig. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
FireShadow #71669 üzenetére
Szerintem egyszerűbb a TV alá rakni, és akkor csak egy konstrukciót kell mozgatni.
-
FireShadow
senior tag
válasz
VoidXs #71668 üzenetére
Köszi! Igen, pont ez a lényeg hogy "kikukucskál fölüle". Másik lehetőség hogy valami monitor armra vagy egyéb diy megoldásra rakva "lebegtetem" közvetlen a TV fölé, de az már nagyon bazári hangulat. A bal jobb is ezt a magasságot követné, egy mini vesa mountra rakva, hogy tudjam állítani a szögüket hogy lefele meg kicsit befele forduljanak.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
FireShadow #71667 üzenetére
Működhet, a te szemszögedből úgy fog tűnni, mintha közvetlenül a TV felett lenni. A TV mindenhogy megbolygatja a hullámfrontot, akkor is, ha a hangszóró alatt van közvetlenül.
-
FireShadow
senior tag
Ez nagyon belépőszint lesz
de talán itt lehet kérdezni 5.1 pozicionálással kapcsolatban. Szóval a centert gondoltam úgy a tv "mögé" rakni, hogy igazából felette van fél méterrel és közvetlen rálátok. A TV mozgatható, sokszor be van húzva a térbe, az ágy lábához. Mielőtt szaladok kipróbálni valami létrára felrakva a hangszórót meg ilyenek: ez a magas és lefele döntött elhelyezés nagyon ördögtől való, vagy működhet? Egy hátulütőjét látom, hogy a hanghullámok egy része "megakad" a TVben és visszapattan róla. Szoba keresztmetszet:
-
Gino20
őstag
Nekem a belépő Denon + belépő M.A centerel egyszerűen élvezhetetlen volt sok esetben egy mezei filmezés, főleg este család mellett, így Én masszívan alkalmaztam a dynamic range-t, ami valóban durván kiemeli pl a surrond-okat (aminek hiányát első szett után szokni is kellett a jelenlegi szett esetén), de legalább a dialógus esetemben rendben volt. Nekem e nélkül valahogy a center kiemelése sem segített igazán (főleg hangprojektorból érkezve, ahol nem számít az eredeti hang, hanem pl kimondottan a dialógus kiemelése a szempont), de végül (a dr-t használva) elfogadtam amit írnak, hogy hát ami hangos az hangos, ami halk az halk, aztán jött némi meglepetés a váltáskor, így nem is teljesen értek egyet a leírtakkal. Természetesen nem szakmailag kérdőjelezem meg, hogy ront a dinamikán, stb
hanem csak egy kicsit jobb vas meg talán a kicsit jobb center egészen más dialógust eredményez nálam a varázslások nélkül is.
A jelenlegi AVR-em nem is enged ilyen "eretnekségeket"meg akad mellé egy jobb center és lőn csoda, varázslás nélkül is általában teljesen rendben van a dialógus (amit valójában az AVR-nek tudok be), vagyis csak igazán fos szinkronoknál maradt meg a probléma, de ezen már tényleg csak a center extrém emelése segíthetne, ami meg máskor válna zavaróvá.
100 szónak is.........ha számodra, az épp aktuális szettel úgy érzed, hogy kell a dynamic range, akkor szerintem alkalmazd nyugodtan (ne szenvedj esténként) és engedd el az eretnekség szó fogalmát is -
VoidXs
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13 #71662 üzenetére
ASR-en volt róla mérés, minimálisan tényleg jobb a tüske. Annyira minimálisan, hogy igazából tényleg mindegy, melyiket használod, 300 ms utáni zengésben volt 1 dB különbség. Az elcsatolás a lényeg, onnantól már mindent a szemnek. Én gumipárti vagyok, mert
nem akarok gyereketsokkal olcsóbb és alig észrevehető, de azzal dönteni már csúnya. -
proci985
MODERÁTOR
80Hzs vagas altalaban oke kikapcsolt subokkal.
nagyon nem fog lemenni melybe, de annyira nem zavaro, cserebe a szomszedokat sem. B varians az emlitett night mode (vagy a dinamika kompresszio).
mondjuk magyar szinkronnal jellemzoen amugy sincs dinamika, szoval ugy eleg a sub kikapcsolasa.
-
-
törölt tag
válasz
Dorian #71655 üzenetére
Értem, köszönöm.
Ez kis lakás, tipikus társasházi amerikai konyhás, ráadásul elrendezés miatt keresztbe, nem is hosszába, így csodát nem várok.
Próbálom a használható tippeket összeszedni. Nemrég volt szó a centerről és a gumilábakról. Nekem is be volt tolva a center, kihúztam a szekrény elejére és a 2 front + mélynyomó kapott gumilábakat és így még a belépőszintű eszközökhöz képest is nagyot javult a hangzás.
Gondoltam hátha még ezek a beállítások is javíthatnak valamit vagy nem jól alkalmaztam őket.
LPF for LFE 120Hz-en van nálam, az összes többi hangfalat meg 80Hz-en vágom, de akkor hagyom is így.
Még azt nem tudom érdemes lenne-e a center alá gumilábakat tenni? Most kicsi tüskékkel meg van döntve valamennyire, így fülmagasságra van állítva, de ha gumilábakkal kiszintezem, akkor előre egyenesen szólna fülmagasság alatt. -
Dorian
félisten
válasz
#82860288 #71652 üzenetére
Az AVR-ek igencsak limitált teljesítménye és tápja miatt nincs bennük elég erő, hogy sokcsatornás hang alatt a teljesítmény túlnyomó részét igénybe vevő mélyhangokat pontosan és dinamikusan adják le. Részben érthető is, hiszen pont ezért létezik az aktív szub.
Éppen ezért 80 Hz alá nemigen állítanám őket, hiába lenne meg a hangdobozban a képesség. Hogy ennél esetleg feljebb pontosan hová érdemes, ahhoz már REW-es mérés, stb szükséges, nem ennek a topiknak a témája, átlagos szinten nem kell vele foglalkozni. -
krx21
nagyúr
Ha éjszaka nem akarom használni a subwoofer-eket érthető okok miatt, ezért nem kapcsolom be... De nem akarom bukni a teljes LFE csatornát, akkor állítsam a subwoofer az AVR-ben OFF-ba és a frontot engedjek legalább 60Hz-ig? Ilyenkor az LFE a front-ra megy, jól gondolom?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
#82860288 #71649 üzenetére
Nem írtad rosszul, hogy okozhat anomáliát, de miután teljes karrierem során egyetlen olyan effektet hallottam, ami 120 fölé megy (Dolby - Amaze, villámcsapás), fontosabbnak tartom, hogy ne legyen dupla lowpass, mert az egy másik, sokkal rosszabb, és rendszeres anomáliát okoz.
-
Dorian
félisten
válasz
#82860288 #71649 üzenetére
Nem okoz semmi anomáliát, az LFE vágása feletti rész egyszerűen nem hallatszik és ennyi.
A bemérő buta. Az csak annyit tud, hogy meddig képes az adott hangfal lemenni még értékelhető hangnyomással. Ezért kell utánaállítani a vágásukat, mert egyéb szempontok is léteznek
-
törölt tag
válasz
aldebaran #71647 üzenetére
Ha jól értem Patice leírását, akkor az LFE csatornán eleve csak 120Hz alatti jel mehetne, eredetileg így kevernek a hangmérnökök, de ha véletlen magasabb frekvenciákat is rákevernek, akkor az okozhat anomáliákat.
Mondjuk nálam inkább a vágási frekvencia kérdés, mert nálam is 80Hz van beállítva az összes hangfalra, de amikor mikrofonnal bemérek, akkor ezek teljesen mások.
Frontokat nálam 40-60-ra teszi néha Large beállítással.
Center talán 100 vagy 120Hz, a hátsók meg 150Hz.
De 80Hz-nél tűnik egységesnek a hangzás, de lehet még kísérletezek majd ezzel.szerk: közben látom megelőztek és rosszul írtam?
-
b.
félisten
dynamic range sztem pocsék munkát végez Denonnál. nagyon túlszínezi surroundokat túl emeli a hangerőt rajtuk, ésa mély tartományban is. és nem hallani nagyon semmit a centerből és a valódi térhangzásból.
Kb a boltban a TV-knél a bemutató színbeállításhoz tudnám hasonlítani, olyan parasztvakítás a valóságtól messze van. Ráadásul a mikrofonos bemérés akkor felesleges ha az aktiválva van. -
VoidXs
Topikgazda
Maradjon 8-on.
#71638 krx21: Ha neked úgy tetszik, akkor nem eretnekség csökkenteni a dinamikán. Általában arra törekszünk, hogy minél dinamikusabb legyen az élmény (ami a valóságban is hangos, az legyen hangos, ami pedig halk, az legyen halk), de ha te a konstans hangerőt várod el, arra vannak ezek az opciók.
-
krx21
nagyúr
Másik észrevételem: A dynamic range használta mennyire eretnekség?
Csak mert ma megnéztem egy filmet és a párbeszédeknél figyelnem kellett rendesen, az akció zene pedig zengett, szinte zavaróan hangos volt… -
Quetz
őstag
Ez Így működik:
LFE+MAIN, large frontok:
- Frontokon minden megszólal, amit a front L/R hangsáv tartalmaz.
- Mélynyomóra kerül az LFE csatorna tartalma és a front L/R csatornák crossover alatti része.Ha jól értettem, te az LFE csatorna tartalmát szeretnéd a frontokra keverni. Ez az, ami nem fog menni a Denonnal.
-
krx21
nagyúr
Nos, nem véletlenül kérdeztem. A régi Yamaha-m tudta ezt.
De lehet itt is így működik: [link]
“A dupla basszus, vagy LFE + Main opciót a házimozi erősítők gyártói találták ki kompromisszumként az olyan felhasználók számára, akik „megsértődnek” azon, ha a házimozi erősítőjük menüjében a hangsugárzóik „Small” beállítást kapnak. Ilyen módban a fő (front) hangsugárzók megkapják a teljes frekvencia tartományt, és a mélynyomó is megkapja a meghatározott frekvencia alatti hangokat. Azaz a front hangsugárzók és a mélynyomó is kapnak mély hangokat. A probléma ebben az esetben a frekvencia átfedés a frontok és a mélynyomó között, amitől a mély hangok hangereje megduplázódik és terjengőssé, dübörgővé kezd válni.” -
Quetz
őstag
Paradoxon amit be akarsz állítani. A frontokat 80Hz-en vágnád így azok a mélynyomóra kerülnének, majd az egészet vissza küldenéd a frontokra....
Az LFE+MAIN annyit csinál, hogy ha LARGE-ra állítod a frontokat, akkor teljes frekvencia tartomány megjelenik rajtuk + a crossover alatti részt rákeveri az LFE-re is. Olyat nem tud, hogy az LFE tartalmát a mélynyomóra és a frontokra is kirakja. Ehhez már EQ APO vagy hasonló equalizer kell neked.
-
aldebaran
addikt
Nekem ez a Taga mélysugárzóm van. Itt az értékek azt jelentik, hogy az LFE-t 150Hz-re állíthatom? (automatán 120-ra tette)
Illetve ha a hátsó sugárzóm ez, akkor small, vagy large?
Illetve, ha a hangfalak 6ohm-osak, és az erősítőt nem állítottam be és 8ohm-al dolgozik, az nagyon gáz?
Erősítő: Denon X1700H -
VoidXs
Topikgazda
-
morfondőr
addikt
válasz
szabeska #71618 üzenetére
Nálam a frontokat és a mennyezeti sugárzókat large-ra teszi a kalibráció! Bűnös vagyok?
A frontokból azért jön rendesen mély (MA Bronze 100) a mennyezetivel kisérleteztem, de maradt az eredeti. Igaz 62 hz az alja és ezért kicsit vékonyka hangja van, de ha vágom 80-nál, néhány effekt lemarad. Extra bass be van kapcsolva, szóval minden mélyet megkap a sub is. -
törölt tag
Sziasztok.
Van egy egyszerűbb és "öregecske", de a céljaimnak megfelelő Yamaha AV erősítőm, amit jelenleg csak sztereó módban használok.
Két nagyobb front van rákötve és sub. Nem igazán értek a házimozi audió dolgokhoz, eddig csak sztereó rendszerben ténykedtem.Szeretném azt megoldani, hogy 2db másik hangsugárzót rákötve váltani tudjak, hogy melyik kettő szólaljon meg. Olyasmi módon, mint ahogyan a sztereó erősítőknél megszokott.
A jelenleg használt dobozaim a Front csatlakozóba vannak kötve, míg a másik két darab hangsugárzót a Zone2/F.Presence/Bi-Amp csatlakozóba kötöttem és próbáltam valamit beállítani, de nem jöttem rá, hogy miként tudnám a váltást elérni. Nem szólalt meg, miközben teszt alatt működik, tehát fizikailag nincs gond vele.
Van erre lehetőség, hogy válthassak a 2-2 hangsugárzó között? -
krx21
nagyúr
Denon X1700H esetén ha a sub jelet, LFE+Main-re állítom és minden csatorna jele 80hz-nél vágva van (small). Akkor nincs különbség a LFE és a LFE+Main között? Jól olvasom? Csak ha a forint large?
Hogyan tudom a sub jelet a frontokra is ráküldeni ha azt amúgy 80hz-en vágni szeretném (oldalt abban is van 20cm sub sugárzó).
Régi Yamahán ez sub mode: boot volt állítható… -
proci985
MODERÁTOR
7.2om van (Yamaha AX840 + 7.2es setup Yamaha subokkal + Klipsch surrounddal).
agyalok cserelni kene a front Klipsch R26F megoldasokat RP28Fre. kb 800 euro a par 1600 helyett.
egyebkent B varians, hogy hatul van ket RP160, azok is mehetnenek az R26Fek helyere. szerintetek?
-
törölt tag
válasz
Perillustris #71608 üzenetére
Nekem az 55" verzió van, meglepően
jónem rossz egyébként, ahhoz képest.
Leszámítva a firmware bugokat és az ügyfélszolgálat kaki hozzáállását a dolgokhoz.
De gondolom te Oledre gondoltál és nem sima LCD-re. -
powerup2
addikt
Van 1 millió alatt nagy tv de azért gondolkodjunk el azon hogy mit ér ma 200 ezer huf .... Nekem pl van 77" oled tv-m ami 1.3-1.5 millió de ez olyan képet ad amit a projektorok nem tudnak. De ha valami 65" körül nézelődne akkor 350-400 ezer körül már lenne olyan ami normális.
-
BBéci
legenda
válasz
Perillustris #71608 üzenetére
Tuti, hogy az a linkelt Samsung tv sokkal jobb képminőséget ad, mint az Acer H5617ABD.
Ne várj sokat egy újonnan 200000 forintnál olcsóbb projektortól!
Csúnyán fog "hangzani", de én pont azt nem kapcsolnám be filmnézéshez. -
szabeska
addikt
válasz
Perillustris #71606 üzenetére
De van [link]
-
BIGi75
senior tag
válasz
Perillustris #71601 üzenetére
A trapézkorrekciót lehetőség szerint igyekezni kell elkerülni, mert a képminőség romlásával jár és csökkenti a felbontást ( [link] ).
Valóban 76"-ban szeretnél vetíteni? Nagyobb képméret már meg is oldaná a problémát. 100" alatt szerintem egyszerűbb és kényelmesebb egy TV-t beállítni.
De a Projektor topikban is tehetsz egy próbát a kérdéssel... -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Perillustris #71601 üzenetére
Te nem PC-zel? Mert akkor a végtelenségig lehet trapézkorrekciózni, egyébként gyártófüggő, de nem szokott túl nagy mozgástér lenni.
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
A kalkulátor ezeket az adatokat hozza:
Az a kérdésem, hogy vajon mekkora lefelé döntést visel el a projektor és persze a kép, hogy kisebb távolság is elég legyen, mint 73 cm? Feljebb nem akarom "tenni" a vászon alját. Sőt, inkább lejjebb, ha lehet, hogy kb. 60 cm magasan legyen. Látom, hogy vannak 25-30 fokig dönthető konzolok is, de nem tudom, ez nem sok-e már a trapézkorrekciónak.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Battlefield 6
- Könyvajánló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest