Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali.
Van olyan topic ahol sima aktív hangszórókkal foglalkoznak?
Erről a termékről lenne pár kérdésem: [link]
Köszi.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Khaosz55
addikt
Elvetettem a 7.1 ötletét, vagyis nem én hanem a párom. Kitaláltam hova szeretném az oldalsókat rakni. Nem engedélyezett .
Háttér sugárzó egy falra helyezhető kivivitel és ezért csak 10cm vastag, 60cm magas és 20cm széles.
Az a kérdésem, hogy 5 hangsugárzó esetén mennyire elvetemült ötlet, ha a háttér sugárzókat az üléspozició mögötti falra helyezem ami kb 80cm-re van.
Esetleg tudnám még a mögöttem lévő sarkokba rakni úgy, hogy az üléspozició felé irányítom, de ehhez konzol kell a falra és nem lesz meg rá a hivatalos engedélyem... -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Pioneer vsx 827 et szeretném lecserélni 4k avr re. Tudtok olcsóbb opciót ami viszonylag jó is 200 e alatt?
üdv -
törölt tag
válasz tothjani81 #68757 üzenetére
Sokáig szenvedtem én is korábban, már a régi erősítőm is, a SUB is búgott, csak a toroid trafós nem. Míg nem kiderült,hogy földhurok. Azt nem találtam meg,hogy hol, viszont mindegyik tv koaxbemenetéhez tettem ilyet. Azután megszünt mindenhol a búgás.
Most már nincs rá szükségem, mert optikain jön a házba minden.
Egy próbát megér.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #68787 üzenetére
Az LCR részt nyilván nem piszkálja. 5.1-ről 7.1-re többfajta upmixer beállítás is szokott lenni az AVR-eken, de hogy melyik pontosan mit hogy kever rá azt nem tudom. Nemigazán szokták részletezni. Elég gyakran használtam, mert sok film csak 5.1-ben van. Amióta PC-zek és nincs dolby vagy dts upmixer, azóta csak side surrondokat klónozom át rá.
-
Khaosz55
addikt
válasz ctrlaltdel13 #68793 üzenetére
Ok köszi.
-
Ger_man
senior tag
Szia!
Nekem az előző erősítőmön (Onkyo TX-NR656) ha 5.1-es DTS-HD MA-t hallgattam, akkor a 7.1-es setupomon, a Surround-ot átküldte a Surround Back-ra is upmixer nélkül is. TrueHD 5.1-nél viszont nem, ott nem szólt a SB.
Persze mindkettőnél be lehetett kapcsolni a Dolby Surround vagy a DTS Neural:X upmixerét, és akkor bármilyen forrást az adott 7.1-re konvertált. Hogy ezen belül ő pontosan hogyan oldja meg a hiányzó csatornákat, azt nem tudom. De nagyon jól működik azt kell hogy mondjam. Sokáig nem használtam ezt a fícsört, de mióta a 7.1-át átvariáltam 5.1.2-re, sok sima 5.1-et kevertetek fel Dolby Surround/DTS Neural:X a Sony STR-DN1080-assal.
Játéknál is nagyon jól működik. PS5 nem tud atmost, mint pl az Xbox játék alatt, csak sima 5.1-et vagy 7.1-et tud, de nagyon meggyőzően alakítja át. Mennydörgés pl a felső hangszóróból jön. Sokszor próbálgatom melyik a jobb, mert van különbség a kettő upmixer között, de igazából egyikkel se tud nagyon mellélőni az ember. -
félisten
-
szuladam
aktív tag
válasz mikrofon #68786 üzenetére
Köszi b.-nek és Gino20-nak is a rengetek infót! Nagy segítség volt a beszélgetésetek, mert ahogy végül mikrofon összefoglalta a jbl bar a legmegfelelőbb. És engedtem az atmos csábításának és 9.1-et veszek. (külföldről veszem, szóval még a magyar ártól is valamivel olcsóbban jutok hozzá, szóval így már tényleg remek ár/érték arányú)
Köszönöm még1x a segítséget!(remélem a mélyláda nem lesz túl erős a 20nm-es szobába)
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Valamit elárazott az aqua..... [link]
És készleten is van...[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Kapanyél
őstag
Leginkább AVR-függő, de ha korrektül konfiguráltad a hangfal kiosztást, akkor a hangsávhoz tartozó alap dekóder csak oda fog kiküldeni hangot, ahová kell.
Bármelyik virtualizáció vagy egyéb okosításnál ez borul általában és mindenhonnan szól minden.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
gondolkodom 5.0 helyett 7.1 kiépítésén.
A következő kérdésem van amiben nem vagyok teljesen tisztában.Ha a hanganyag 5.1-es nyilván a két hátsó csatorna nem szól. Na most viszont ilyen esetben mi történik, ha upmixelem 7.1-re? A hátsó két hangsugárzó kapja meg az oldalsók jelét és többi csatornába FR,FL,Center csatornába nem fog bele avatkozni ? Szokás így használni?
Lehet ez ritka eset mert a legtöbb a DTS-HS és True HD anyag 7 csatornás, de gondoltam megkérdezem.
-
mikrofon
veterán
Jelenleg 330.000HUF több helyen is a jbl bar 9.1. Ennyiért nagyon jó vétel főleg annak aki valódi térhangzást szeretne de nincs helye fixen elhelyezni a hátsó hangszórókat vagy vak nem szeretné.
Kár ennyit erről vitázni, mert a kategóriájában ez a legjobb ezen az áron.
Ugyan ez igaz az 5.1-es kistestvérére is.
Ha valaki soundbar-ban gondolkodik és elfér a 9.1-es akkor érdemes arra beruházni mert biztos nem fogja megbánni. Főleg hogy a hardverapro-n 300.000HUF-ért rendelhető. Ennyiért nincs jobb. De még közel ilyen jó sem.
Ennek ellenére ha valaki a kisebb 5.1-est választja nem túl nagy helyiségbe, akkor azt se fogja megbánni. -
Gino20
őstag
-
félisten
válasz Gino20 #68783 üzenetére
"kategóriát illetően szerintem nyomokban sem hozza azt amit elvárna tőle a felhasználó"
? ezt hogy érted. Ez szerintem csak a te szubjektív véleményed de nem igaz. A teszteken és úgy általában a JBL soundbarok kiemelkedő eredményeket hoznak .A HK / JBL a Samsung leányvállalatai.
Szerintem ebben nagyon nem értünk egyet, a JBL szerintem simán hozza az elvártakat, A Samsung Q800 és mellé a hátsókkal 270 ezer a JBL bar 5.1 275 ezer.
A Q 950 404 ezer a JBL bar 9.1 375 ezer.
A Samsung nem beépített akksis azaz mindegyik szatelit külön tápkábelt igényel míg a JBL nek beépített akksik vannak 10 órás működéssel, teljesen wireless. Itt cserébe számolni kell az aksik amortizálódásával idővel és a valamivel kisebb sorruond teljesítménnyel.
A mély a JBL nél 10 " komolyabb teljesítményű a samsung 8 ".Nem hinném hogy bármelyik kategóriaiban a Samsung jobb lenne vagy olcsóbb lenne. [link]
Ha a Samsung olcsóbb lenne akkor azt mondom ok, de inkább drágább. Innentől preferencia kérdése, én biztos hogy a JBL-t venném te mega Samut[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Gino20
őstag
Az jó, akkor hasonló tapasztalataink vannak, vagyis rendszeresen hallom a JBL-t és 1-2 éven keresztül különböző samukat saját környezetben . Ha valóban 500 lenne....., de ugye nem annyi [link] Ettől függetlenül elképesztően túlárazottnak tartom a samut is, de az alap témát illető BAR 5.1-et ugyan úgy. Szóval szólhat, de nem hallottad.....A Q800 meg SWA9100 nem 300 fölött van hanem ~270 [link] [link} ami szintén nagyon sok........Elhiszem, hogy a JBL audió gyártó cég, de kategóriát illetően szerintem nyomokban sem hozza azt amit elvárna tőle a felhasználó és a samu meg tudom, hogy csak samu (HK-val kiegészítve) mégis egészen meglepő dolgokra képes, amit nagy általánosságban a tesztek és felhasználói vélemények is alátámasztanak akár JBL-el szemben is. A lényeg: majd a leendő vásárló eldönti
#68782b: Én kis vezetékkel hasonló áron tudok . Q800A + SWA9100, Dolby atmos - DTS-X támogatással, sőt még airplay 2 funkcióval is, igaz Én ezt sosem fogom használni
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BIGi75 #68781 üzenetére
Biztos, hogy tudnak, nem vonom kétségbe. Harman Kardon és JBL / Samsung egy cég. Annyiért verhetetlen jó vétel volt
De ha akció nélkül 240 ezerért nem igen tudok valós hátsó hangszórókkal és ilyen mélyládával megtámogatott soudbart, mint az 5.1 JBL vagy a drágább 9.1 Érdemes lenne meghallgatnod azokat is, hidd el.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BIGi75
senior tag
Azért a samsung is tud jó soundbart csinálni. 2db NW700-am van itthon, az egyik egy 9000S vezetéknélküli hátsó párral megtámogatva. Őszintén szólva meglepődtem mikor hazahoztam, soundbar-ból még ilyen hangot korábban nem nagyon hallottam. Nem kis darab, végigéri az 55" TV-t, és mélynyomó nélkül is adja 30 Hz-től. Nem tyúktojásnyi hangszórók vannak benne. 70k-ért volt akciós anno az expertben, mikor 180-200k-ért ment máshol. Nem is értettem, azt mondták kifuttatják ezt a családot. Hazavittem 1et bekapcsoltam, aztán fordultam még 1et . Jelenleg egy helyen kapni 168k-ért, de azt a pénzt is megéri. Surrounddal, +mélynyomóval kiegészíve is 300k és szerintem odapakol sok mai hasonló árú szettnek.
-
félisten
válasz Gino20 #68779 üzenetére
Én használtam pár napig -hétig , meg szinte minden hétvégén hallom annál akié lett. Szóval jól bírják. Ebayen amúgy elég olcsón van hozzá akksi ha megadná magát. Kb 20 ezerből a kettőben ki lehet cserélni.
Hát ha szerinted a JBL bar drága 240 ezerért, a JBL bar 9.1 gyel egy szinten lévő Q950 500 ezerért még jobban az. Egy Q800 kb ami szerintem úgy szólhat ahogy a BAR 5.1, de ahhoz még veszel két normális hátsó vezeték nélkülit hátra és 300 fölött vagy. ÉN nem adnék egy Samsungért ennyit inkább egy JBL ha hangról van szó, bár nem tudom ezeket együtt fejlesztették e a Harmannal, mert ha igen akko meg egy kutya kölyke.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
A BAR aksis surroudjai? azt tudom vagy mire gondolsz?
Én csak saját hallás alapján írtam amit, szóval nem kőbe vésett, hanem ízlések és pofonok, szóval ezt majd a vevő eldönti , mondjuk hogy mi alapján azt nem tudom, mert ezeket nehezebb meghallgatni.
~250-ért szerintem kegyetlen drága a BAR 5.1. Hallgattam sokat BAR 3.1-et az meg gyakorlatilag levehető surround nélküli BAR 5.1 meg elég sok samu hangprojektort is és SUB-ot tekintve már egy "olcsó" Q60R is jobb élmény volt, mint a BAR 3.1, de a (jelenleg) Q800-tól szerelt SUB már nem szenved szerintem hiányt a JBL SUB-jához képest sem.Közben szerkesztetted, így már látom: Tudom, hogy aksis. Ez megint csak ízlések. Én a falra másznék tőle Egyszerűen nem lenne kedvem állandóan pakolgatni hanem pl a linkelt kis tartóra akasztanék valamit meg hát a fene se tudja azok a csatik, és aksi meddig fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gino20 #68777 üzenetére
nem kábellel kapcsolódik, vezeték nélküliek teljesen az 5.1 ben is. Én nem a Samsungot venném az 5.1 gyel szemben sem. Jól szólnak azok a kis levehető surroundok is a méretükhöz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz szuladam #68775 üzenetére
Ha nem kell akkora teljesítmény, akkor olcsóbban is kihozható [link] [link].
Az swa vezeték nélkül kapcsolódik az SB-hez, de a 2db kis surround sugárzót kábellel kell bekötni az swa egységbe, de ha szűkös a hely és esetleg a kanapé / ágy amúgy is a fal környékén van, akkor ez a vezeték mögötte simán elfér - a lényeg, hogy nem kell keresztbe kábelezni a helyiséget és a kis surround-okat meg akár egy ilyenre [link] szépen rá lehet akasztani.
A tavalyi samu "A" sorozathoz elvileg már ezek kellenek [link] [link]
Samuból, ami már kategóriájában igen jó az a Q800-as sorozat, ami szerintem messze jobb választás, mint a BAR 5.1 ~250-ért.
Van amúgy BAR 9.1 is exaudioba csom sérülten [link] Ha JBL, akkor Én biztosan kifizetném a felárat az 5.1-hez képest, de ha már ~300e Ft, akkor van ilyen is [link] . Ennek a surround sugárzói vezeték nélküliek, de 230-at kérnek. -
félisten
válasz szuladam #68775 üzenetére
Ha az ár miatt kérdezed, hogy olcsóbban tud e azt nem tudom. Azt tudom , hogy a JBL 5.1 jól szól.
Ha térérzetre utalsz, az biztos ,hogy valós valóban a hátad mögött ott lévő hangsugárzót, még ha ez a levehető is, egy normal Soundbar sem tud helyettesíteni térérzet szempontjából. Ha teheted ilyet vegyél, ha nem annyira fontos akkor biztos van több alternatíva.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szuladam #68773 üzenetére
Az egy elég jó kis cucc, nekem is volt. Meg fogsz lepődni a hangzásán. Ha jó árban van hozd el nyugodtan. Nem hiszem ,hogy egy hétköznapi jobb tv akár csak a közelébe lenne hangzásban. ( Nekem Philips 706 Oled van, az egyik legjobb hangú tv most az átlag kategóriában, de a JBL bar 5.1 más dimenzió ehhez) Van fent amúgy most Aprón egy 9.1 is .
A Subja elég termetes jószág, csak a hely miatt mondom ,hogy azt vedd azért figyelembe, ha szűkös a hely.[ Szerkesztve ]
-
szuladam
aktív tag
Üdv!
Szeretném a fapados TV hangzását feljavítani. A TV szoba nem teszi lehetővé a valódi 5.1 elhelyezését. Nagy hely nincs a TV mellett, hogy a 3.1 kényelmesen el lehessen helyezni, szóval akkor meg már egy soundbar is elegendő. De azok meg sokszor nem többek egy "a tv-nél hangosabb hangszórónál". Ettől azért valamivel "érezhetőbben" jobb filmezési élményt szeretnék.
Rátaláltam a JBL Bar 5.1-re, ami elég jó megoldásnak tűnik, hogy filmezéshez le lehet pakolni 2 extra hangfalat. (Ráadásul kicsik és vezeték nélküliek, és a szobában pont ez a két dolog az ami abszolút kötelező lenne ilyen esetben.)
A kérdésem az lenne, hogy van-e hasonló alternatíva a piacon? Jobb vagy olcsóbb megoldás? Vagy valakinek van ezzel a jbl-vel tapasztalata mennyire jó választás? Vagy ennyi/kevesebb pénzért már sokkal jobbakat is találni? Pl egy sima 5.1-nek "csúfolt" JBL Bar 5.1. Surround vagy bármi hasonló? -
Steven88
tag
Köszönöm a segitségeket.
Ha netán tudtok ajánlani 30-35e körülit ami jobban vagy még megéri azt még megköszönném. Tudom keret nem sok rá. -
BBéci
legenda
válasz hash99 #68770 üzenetére
Nem, az nem belépő kategóriás! Csak a 300-as és az 500-as sorozatúak nevezhetők annak. A több csatlakozó jól mutat, de aligha lesz többre szükség, mint amennyi a 818-on van. Nálam is csak két HDMI bemenet van használatban a 8-ból.
Aki nem hall különbséget a kettő között, annak ajánlom a fülészet felkeresését!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hash99 #68767 üzenetére
Dehogy jobb az 521! Az még belépő kategóriás, a 818 eggyel magasabb ligában játszik.
#68768Steven88
Semmi szín alatt ne vegyél távirányító nélküli készüléket![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Steven88
tag
Sziasztok
Nem nagyon értek hozzá csak nézegettem és 2 erősítőre eset a választásom. Keret nem sok
van rá, na meg már csak használtan kapok. Melyiket lenne érdemesebb megvenni Pioneer Vsx-521 K vagy Vsx 818 V? Árban pont ugyan annyi. Sehol nem tudom érdemlegesen összehasonlítani. -
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni , hogy ha a hangfalak , az erősítő be/ki-kapcsolásánál ,
pici pattanó hangot adnak, az normális vagy hibábás működés.
Próbáltam izolálni a hibát , de minden hangszóróból hallatszik.
Ha leveszem 0-ra a hangerőt kikapcsolás előtt akkor is hallatszik, ugyanolyan hangszínen.
(őszintén a korábbi erősítő/hangfal párosnál nem tűnt fel ez a jelenség)Köszönöm,
Roland -
BBéci
legenda
válasz Quqesz #68762 üzenetére
Kétlem, hogy olcsóbb lesz.
Annál olcsóbban árultak Arcam AVR750-et, ami hangminőségben tutira fényévekkel jobb annál a Yamahánál. Mondjuk érthető, hiszen újonnan majdnem 5000 euróba került.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #68760 üzenetére
Arra tippelek, hogy hasonló szinten vannak, tehát nem lenne visszalépés. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem ér 600000 forintot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
Egy CA azur 540r utá nagy visszalépés lenne hangban egy yamaha rx-a4a?
-
Quqesz
nagyúr
válasz tothjani81 #68755 üzenetére
Másik rca kábellal?(pl árnyékolás sérült) Ha azzal is búg, akkor lehet az erősítő rca kimenete lett hibás....ha van pre out kimented a subon kívül lehet megpróbánám egy másik aljzatban(pl front), hogy ott is búg-e...
[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
válasz tothjani81 #68757 üzenetére
Ja bocs. Az utolsó mondatod felett már átsiklottam. Addig “csak” annyi jött át, hogy mindenhogy is zúg. Ettől előjöttek a rossz emlékeim…
-
a347
aktív tag
válasz tothjani81 #68755 üzenetére
Ugyanez volt nálam is szintén Polk audio subbal. Totel próbálta javítani, a harmadik próbálkozás után visszakaptam a pénzt. Hulladék táp van benne.
-
tothjani81
senior tag
Üdv mindenkinek. Volt már téma keresgéltem is a fórumba, próbáltam kideríteni a probléma okát de nem sikerült.
Röviden a probléma zúg/búg /sistereg a subom.Erősítő Pioneer SC-LX71 sub Polk HTS-10
A subot DC Control kapcsolja mert auto módba minimál hangerőn lekapcsol. Próbáltam DC kábel nélkül is de úgy is búg. Más Subkábellel is de úgy is. Teljesen más aljzatból kapott áramot úgy is zúg. A többi kábelt ami szekrény mögött van rendszereztem amennyire csak lehetett. A többi öt hangfal nem búg. Ha csak bekapcsolom a subot dc és rca kábel nélkül úgy nem búg.Mi lehet a baj?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
ERPY
őstag
Sziasztok! Az utóbbi időben a Denon x2500 erősítőm elkezdett zúgni, mikor be van kapcsolva. Hol erősebben, hol szinte semennyire. Mi okozhatja ezt, esetleg milyen hibára utal? Nincs konkrét dolog, ami előidézi. Van hogy bekapcsolom és már zúg, van hogy fel óra is eltelik. A zúgás is változik, van hogy elkezdi, majd elhalkul. Ha kikapcsolom, csöndben van. Ettől függetlenül tökéletesen működik. Van valakinek ötlete?
-
sinci01
aktív tag
Sziasztok, egy kis beállítási segítséget szeretnék: ONKYO TX NR 686-nál hogy tudom beállítani, hogy zenehallgatáskor csak a 2 front szóljon és a SUB ne? (Pure módot nem akarok használni, abban a módban kikapcsolja a sub-ot). HA a konfigurációnál kikapcsolom, akkor mozinál sem lesz, akkor újra be kell kapcsolni. Valahogy azt lehet állítani, hogy bemeneti forrásonként más legyen a beállítás?
Köszönöm -
félisten
válasz achilleuss #68743 üzenetére
Közben elfogyott már látom. Ezt használtam a Ps4 mellé ,10 méterre 4K 60 Hz szuperül ment vele, saját tapasztalat 3490-3990 Ft körül szokott menni.
-
achilleuss
tag
Jó az ötlet, hogy boltban vegyem személyesen . Van is egy ilyen bolt/szám.tech.-i bolt/ a közelben, 3400 Ft, fekete/nem mintás / HDMI vezeték 10m-es, de azt nem tudom mit tud. Viszont, ha megveszem és nem tudja azt amit kell, ahogy mondod, a visszacserélés lenne a következő lépés.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz achilleuss #68746 üzenetére
Én nyilván nem vállalok garanciát semmire. Csak a videót megnézve levontam a következtetést. Én anno eljátszottam ezt a 144hz FHD-val DP kábellel. 3x-ra volt jó pont a delock. De visszavették, adták a másikat. Azóta is az van. De van több delock HDMI kábelem, amivel meg sosem volt baj. Ezért javasoltam a személyes vásárlást ha megteheted. Visszaviszed és adják helyette azonnal.
-
Dorian
félisten
Hogy ne teljesen noname legyen, hanem megbízható, Delock-ot javaslok. (5m-est vettem 5000-ért) De pl. a falba húzott tök noname 15m-es-em is tökéletesen működik, amit 8000-ért vettem, igaz annak már 3 éve. Biztos, hogy nem vennél AQ-t, teljesen felesleges pénzégetés.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rp526
aktív tag
Aki még nem látta volna Linus !!ésszerű és alapos!! HDMI teszt videóját, újra itt hagyom. Teljesen mind1 kb. milyen olcsó gyártótól veszel, márkán és márkán belül is lehetnek különbségek. (5ből egy kábel nem ment át am).
achilleuss: Szerintem menj be az első boltba, vedd meg a legolcsóbbat, használd 1-2 napig akítvan és ha hibát tapasztalsz.. visszaviszed. Hozod el a másikat. Ennyi. főleg ha csak 720p a cél. Volt már itt a fórumon olyan akinek az AQ Chocolate nem továbbította a kívánt jelet.. 30k körül. Vicc.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Azteeek #68740 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni semmire, de az egy jó középkategóriás erősítő, nem csak az M.A.300 mellé hanem akár feljebb is és árban korrekt ajánlat a mai piacon. Most a lehető legrosszabb döntés ilyen árakon és készlettel venni erősítőt boltból ,már ha egyáltalán kapsz, maximum a garancia miatt megértem, de ez a te döntésed.
AZ általad kérdezett DH790-et én nem vennem meg akkor sem, ha a belépő topikban is vagyunk. Szerintem az M.A.300 is hiába belépő ,de azért ennél jobb erősítőt kívánna, hogy kihozd belőle a maximumot.[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz achilleuss #68734 üzenetére
Nincs sok tapasztalatom low budget kategóriában a csicsás kígyóbőrösön kívül. Azzal tényleg elég sűrűn eldobálta a jelet és újracsatlakozott a projektor. Most egy Delock 82709 van behúzva nekem, az problémamentes 10 méteren 4k-val is. Korábban ez volt: link , aminél pár hónap után se kép se hang, ezt nem ajánlom, ha 6x annyit szeretnél költeni sem. Olcsóbb ezeknél ami bevált egy cimbinél: link . Vagy a Premiumcord-okat szokták még dícsérni másik topikban.
-
félisten
válasz Azteeek #68736 üzenetére
embe hírdet [link] egy Denon 3200 at az aprón, az jó kis erősítő, 180 ezerért simán hozza a 2700 at , csak nem tud 8 K-t és eARC-ot de minden mai elvárásnak ezeken kívűl megfelel, főleg ha ezekre amúgy sem lenne szükséged.. szinte megmaradna a zsebedben egy SUB ára.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz achilleuss #68735 üzenetére
ha olcsóbbat akarsz ami akár 4 K HDMI jelet is átvisz 10 méteren akkor ezt nyugodtan veheted. [link]
-
Azteeek
tag
válasz Gino20 #68733 üzenetére
Hát igen sajnos ma jól járni új erősítővel nem tudunk, de rászántam magam szóval valamit beszerzek ha nem is a yamahat mert a boltok visszajelzése alapján esélytelen rövid időn belül így marad valamelyik denon (csak melyik? ) mert szombaton jön a monitor 300 és nem bírnám csak nézegetni . Használt 4-5 éves erősítők is szinte az akkori beszerzési áron mennek és 180k alatt csak ideiglenes megoldás lenne.
-
Gino20
őstag
válasz Azteeek #68709 üzenetére
Ha várnál is, akkor sem járnál jól, mert eddig ennek (RX-V6A) valamiért nem szállt el az ára (1 éve is pontosan ennyibe került, mint akkor az X2700/S960H is) vagyis júli környékén biztosan nem kapod meg 250-ért hanem helyette simán várható Denon 300e Ft környéki ár, de ilyen árfolyamon még több is
-
BIGi75
senior tag
válasz achilleuss #68710 üzenetére
Nekem volt ilyen kábelem, akkor még 1080p-s projektorhoz. Kidobtam. Nem a 720p-vel és a képminőséggel várható a gond , hanem a stabil kapcsolattal. Mikor bekapcsolás után az EDID infok nem mennek át rendesen 10 méteren, és a megjelenítőd keresi a forrást vetítés közben is kb. 15 percenként 2-3 mp-re, na ott gondolkodik el az ember, hogy miért nem vettem egy rendes kábelt. Biztos jobb lenne, ha a csicsás kígyőbőr borítás helyett inkább vastagabb rézvezetéket használtak volna benne.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz gab1ka #68721 üzenetére
Szerinted minden szakmaiatlanságot, helytelen elnevezést birka módon el kell fogadni?
A polcsugárzó eelnevezéssel az a baj, hogy a hozzá nem értőt megtéveszti, azt hiteti el vele, hogy azokat a hangdobozokat polcra kell helyezni. Pedig nagyon nem!
Sajnos a boltok kénytelenek úszni az árral, nincs lehetőségük a felvilágosításra. Mi az AVO-n kénytelenek vagyuk gyakran leírni a gyűlölt hangfal szót, és néha a polcsugárzót is, mert a jónép azt írja be a Google-ba. Mindezek mellett, ahol lehetőség van rá, használjuk a lehető legpontosabb elnevezéseket! Azzal nem okozunk kárt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok most nem ARC kérdésem lenne
Szóval van a Denon X550BT ami rendelkezik 2+3 bemenettel plusz 1db ami a kimenet
HDMI 1 - DVD/Bluray
HDMI 2 - Media player
HDMI HDCP 2.2 4K
HDMI 3 - CLB/SAT
HDMI 4 - Bluray
HDMI 5 - Game
Ha Amlogic Boxot használok ami képes 4K lejátszásra de jórészt FHD-t nézek rajta akkor csatlakoztathatom a HDMI2-re?
Van különbség FHD HDMI-n (gondolom ami nem 4K az csak 1080p) FHD-t nézni illetve 4K HDMI-n FHD-t nézni?
Nem is értem, hogy miért a CBL/SAT kapott 4K-t és miért nem a médiaplayer -
gab1ka
senior tag
válasz Ger_man #68719 üzenetére
Nem szabad ezt túlpörögni, mindenki tudja miről van szó ha valaki HDMI 2.0 2.1 stb-ről beszél, az eladók is tudják a boltban, a fórumokon belül is így beszélnek róla az emberek, a webshopok is ilyen megnevezéssel árulják őket, a keresők is megtalálják őket, el kell fogadni hogy van pár nyelvtantanár, akiknek karatézniuk kell kicsit lefekvés előtt.
Hasonló a "polcsugárzó" kifejezés is mint a másik példa. Konkrét menüpont van a polcsugárzóknak a eaudionál. Konkrétan polcsugárzó a nevük, ez szerepel a számlán is. Lehet puffogni hogy márpedig az állványos hangsugárzó..Akkor is így szerepel mindenhol, kész vége ez van.
El kell engedni az ilyet, persze ha majd úgy tér be valaki egy számtech boltba, hogy venne egy "vinyót" , de nem szoljálják ki, mondván hogy ők nem árulnak olyat, csak merevlemezes meghajtót, akkor azért el lehet gondolkodni, de ettől szerintem még messze vagyunk.
-
Ger_man
senior tag
Ha egy kicsit lejjebb tekersz a Kabelvilag.hu-n ezt olvashatod:
"HDMI kábel verziók" ott szépen fel van sorolva milyen verziók vannak. Most az hogy mit értünk kábel alatt, csak magát a kábelt, vagy csak a csatlakozót, vagy a kettőt egyben szerintem lényegtelen.Ugyanezen az oldalon vásárolhatsz:
HDMI 1.4-es kábelt
HDMI 1.3-as kábelt is.Hogy ezek a kábelek 1.4-től számítva kaptak egy közérthetőbb megnevezést, az attól még az adott verziószámmal is beazonosítható.
Lásd az általad felsoroltak, illetve még ezek is ide tartoznak:
Premium High Speed HDMI Cable (HDMI 2.0)
Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet (HDMI 2.0)
Ultra High Speed HDMI Cable (HDMI 2.1)achilleuss fórumtárs igényeit a régebbi Standard 1.3-as is kielégítené, a High Speed 1.4-es pedig bőven, ergo nyugodtan megvásárolhatja nem lesz gond.
Én egy 4World HDMI v1.4 3D High Speed with Ethernet 10m-es kábelt nyüstöltem sokáig a régiebbi 1080p-s házimozimon, ezen keresztül kötöttem össze a PC-m, az erősítővel. 1080p@60, 1080p@120 de még egy ideig 4K@30-on is használtam.
-
BBéci
legenda
válasz Ger_man #68712 üzenetére
Olvass figyelmesebben! A Wikipedia cikkben szó sincs kábelekről, nem is lehet, mert csakis csatlakozókra vonatkozó szabványt alkottak meg. Egyetlen hiteles forrás létezik: hdmi.org! Ott a legutolsó kábelszámozás az 1.3, a következőket már Standard és High Speed with Ethernet jelölésekkel látták el, arra vonatkozó követelményrendszert írtak le.
Idézet az általad linkelt, Kábelvilág oldalról:
A HDMI 1.4-től számítva a kábelek típusait a következőképp jelzik:
Standard HDMI kábel – akár 1080i és 720p
Standard HDMI kábel Ethernet csatornával Standard Automotive HDMI kábel
High Speed HDMI kábel – 1080p 60 Hz, 4K 30 Hz, 3D és "deep color" (mély szín) színskála High Speed HDMI kábel Ethernet csatornávalHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quqesz
nagyúr
válasz achilleuss #68715 üzenetére
Az a kábel náluk a sajátból a legdrágább volt. Van olcsóbb is náluk
-
Csabi1984
addikt
válasz achilleuss #68715 üzenetére
Nincs viszonyítási alapom de szeretek a földön járni. Nem hinném, hogy egy "Kàcsa" kábel többet tud egy másik premium kábelhez viszonyítva már ha az árát vesszük alapul. Kíváncsi lennék bemutató során, hogy egy Kácsa egy azon készüléken egy azon de olcsóbb kábellel összehasonlítva mivel tud többet ?
-
achilleuss
tag
válasz Dorian #68714 üzenetére
Na és a samponok nem hozzák a tükörfényt és a kasmirragyogást? Csak kérdezem, mert nem mélyültem még el ennyire a témában.
gondolom az 1.4-et azért írták oda, mert van valami köze hozzá a kábelnak gondolom én reméljük
a kácsás HDMI kábelon azért nem gondolkodok, mert nehogy már többe kerüljön, mint a HD ready projektorom/20E/[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz achilleuss #68713 üzenetére
A samponok leírásában meg szerepel, hogy tükörfény és kasmirragyogás...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ger_man
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz achilleuss #68710 üzenetére
Érdekes! Ugyanis nem készült, nem létezik HDMI kábelekre vonatkozó 1.4 számozású szabvány. Akkor minek felel meg?
-
achilleuss
tag
válasz Ger_man #68708 üzenetére
"Gondolom 720p-t tolnál át a HDMI-n, igaz?"
úgy tervezem .
Akkor amit belinkeltem, az teljesen megfelelő a célra, merthogy 1.4 HDMI kábel. [link]
Quqesz: köszi, akkor ezek szerint ez a probléma megoldva, Ger_man szerint a 10m, 2300 Ft-os HDMI vezeték az én cuccomhoz elég. Az a kácsás HDMI komolyabb szerkezetekhez kell.[ Szerkesztve ]
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Esetleg valakinek van információja honnan lehet ha egyáltalán lehet jelenleg új hazimozi erősítőt beszerezni 250k kategóriában? Denon x1700h határozatlan ideig nincs, yamaha rx-v6a pedig talán legkorábban júliusban érhető el az extreme audional.. -
Ger_man
senior tag
válasz achilleuss #68706 üzenetére
Szia!
Ahogy látom itt egy 720p-s projektorról van szó, illetve egy 1080i/720p jelet továbbító DVD-ről. Gondolom 720p-t tolnál át a HDMI-n, igaz?
Én használtam 3500ft-os 10m hosszú 1.4-es HDMI kábelt, amivel igazából nem volt gondom 1080p@60hz-es jelnél. De egy ideig 4K@30-an is használtam, igaz nem sokat.
720p-s jelhez szerintem még a HDMI 1.3-mal se lenne gondod.
4K@60-nál kell szerintem a nagyon minőségi kábel, ahol nagyon ki van maxolva a sávszélesség (18Gbps).
-
Quqesz
nagyúr
válasz achilleuss #68706 üzenetére
A kácsa oldalán ezt írják és ez egy sokkal drágább kábel ( [link] ):
Megjegyzés: a szerelt KCS-HDMI kábelek 5 méterig engedik át a 4K felbontást, afölött Full HD képet képesek továbbítani.
Szóval számít.[ Szerkesztve ]
-
achilleuss
tag
Sziasztok! A Hitachi Illumina PJ-TX300 projektorom és a Denon DVD-3910 dvd lejátszómat tervezem majd összekötni 10m hosszú HDMI vezetékkel. Kérdésem az lenne, hogy kell e itt figyelni valamire/vezeték, csatlakozó minőség stb/, amiért ilyen hosszú a vezeték. Ezt tervezem megvenni: [link]
-
BBéci
legenda
válasz proci985 #68702 üzenetére
Kétszeres szűrés lenne, ami negatív hatással van a hangminőségre. Ráadásul az LFE csatorna jeléből elveszne egy jókora rész. Mindenki, mindenhol a szubláda váltójának maximumra állítását javasolja. Kivétel természetesen az, amikor szűretlen jelet kap.
-
sinci01
aktív tag
Onkyo TXNR686 erősítőhöz használható a Denon Audyssey bemérő mikrofonja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bestbuy játékok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban