- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2965 üzenetére
őszintén nekem annyira az agyamra ment a dolog hogy le fogom cserélni a lapot P35-re.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2948 üzenetére
Ez viszont kicsit megnyugtató.
Ventit azért nem fogok rátenni, mert csendmániás vagyok, mellesleg a gép fent van az asztalon.
Megy alá majd Artic Cooling MX-2 paszta, meg a Zalman ZM-NB47J, talán valamivel jobb lesz.
Ha eddig nem égett le, ezzel ezután sem fog. -
horvathkrisz
addikt
szerintetek az normális hogy az északi híd hűtő olyan forró hogy 2mp-nél nem bírom tovább rajtatartani az ujjam?
a szenzorprogik, ill. bios szerint azonban csak 35-max.40 fokos.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2823 üzenetére
igen, de akár 4X-esre is tehetem, a gép elindul.
Nem ér semmit. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2812 üzenetére
Elég ha szólsz neki, átgyön a konektoron is és nem csak a bijoszodat de a palacsintát is kisüti neked.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2796 üzenetére
azzal inkább ne, bár meg lehet próbálni, hátha nem jön elő a "kazáneffektus".
a lényeg ha tuningolsz, állítsd biosban 90fokos riasztásra, orthos közben monitorozd everesttel vagy csak simán terheld be mindkét magot Tat-tal, ez a program mindennél jobban megizzasztja a magokat.amúgy annyira azért nem sz@r a gyári hűtű, mint ahogy gondolják.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2794 üzenetére
valószínű a memóriáid nem bírják, vagy kevés a nafta:
állítsd 2X-esre a ram-szorzót, mch-nak, memóriáknak és az fsb-nek pedig adj +0.2V-ot, procinak pedig mehet 1.475V.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2458 üzenetére
Az F13-as biossal nekem "előjöttek" a memóriaszorzási lehetőségek.
(eddig csak auto ill. 2X-es volt az E6750 proci miatt) -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2456 üzenetére
azt nem néztem, de továbbra sem írja cpu-z a memória sebességét.
Nálad mi a helyzet? -
horvathkrisz
addikt
a quadokat eddig is kezelte, ki is hangsúlyozták ezt a dobozán.
már az f13-as bios van a gépen, tuninggal még nem próbálkoztam, jelenleg is 3600MHz-et fut az E6750-es proci.
ja, az új bios írja bent (ahol az fsb-t, szorzót lehet állítani) az éppen beállított órajelet.
hatalmas újítás, de azért tetszik. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2446 üzenetére
esetemben minden gond nélkül viszi a ds3-as lapom ez E6750-et 3600MHz-en.
-
horvathkrisz
addikt
Csak gondoltam szólok (hátha valaki nem tudja még), hogy már van F13-as béta bios.
Most leszedem, kipróbálom.
-
horvathkrisz
addikt
én nem fogok emiatt lapot váltani, úgyis tudpm hogy 900-on megy a memó...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2355 üzenetére
Szia!
Mondom megnézem Neked a 350*8 memória 2.50-es szorzóval beállítva mi történik.
Nos, van egy kis olyan gubanc, hogy a bios nem engedi állítani a memória szorzót, pontosabban csak Auto vagy 2.00 szorzó közül választhatok.
Szerinted? Ez mi? -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2351 üzenetére
megértelek, de sajnos nem tudok segíteni.
holnap mindenesetre ha lesz időm megnézem neked hogy 8*350 2.50-es szorzóval mit alkot, már amennyiben winfos alól sikerül kiolvastatnom valamivel...
jó éjt!
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2349 üzenetére
előfordulhat hogy nálam is van valami gubanc, de nem nagyon érdekel. proci megy, ram megy. húzva stabil, kell ennél több?
"Esetleg vki másnak nincsen tapasztalata (D)S3 + E6750 esetén memo kezelés terén? Tehát memo 2x felszorzás felett????"Nem hiszem hogy a proci "beleszólna" a memóriakezelésbe, mert azt az északi híd végzi.
Bár előfordulhat hogy az a bizonyos 333-as fsb tényleg bekavar valahol, d engem nem nagyon zavar a dolog, mint mondtam legalább 900MHz-en mennek a Fingmaxok, amit álmomban sem hittem volna... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2347 üzenetére
de benéztem, tényleg 875MHz
onnan tudom hogy annyin ment mert annyit irt a bios. win alatt viszont mióta 6750-em van semmilyen progi nem irja ki a memória órajelét, de mivel 450-es fsb van beállítva innen következtettem ki hogy nem mehet kisebb órajelen mint eff. 900MHz. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2343 üzenetére
juteszembe, nekem működött mert az előző procim egy E4300-as volt a köv.: beállításokkal:
9*350= 3.2GHz ;ram szorzó 2.50= 775MHz
és mikor haverom áthozta a procit nem toltam cmos cleart, hanem a 4300 beállításaival indítottuk el először és mikor először beléptem a biosba 975-ön ment a memó... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2339 üzenetére
ha holnap lesz időm és rámszólsz, megnézem neked!
F12-es biosod van? -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2337 üzenetére
6750-es proci miatt nem lehet ilyen baj, mert nekem 8*450 a proci memó 2-vel szorozva=900 és nekem szar 5K-s Fingmaxom van...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Johnny Cage #2331 üzenetére
szerintem otthon türelmetlenebb vagy mint másnál.
-
horvathkrisz
addikt
Kösz Srácok, de ez sem írja.
Nem tudom mi lehet a baj, még nem találkoztam soha ilyen problémával. Lehet hogy az E6750 miatt van, itt nyilvánul meg a "nem támogatottság"... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2286 üzenetére
Haverom is mondta hogy ez a droop dolog nem véletlenül van, nem csinálok módosítást.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2284 üzenetére
hogy néz ki az a "vdrop mod"?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2282 üzenetére
Csak nekem alapfeszen nem Orthos-stabil 3.6-on...
Neked az? -
horvathkrisz
addikt
A CPU feszültséget nem veszi vissza, csak a szorzót?
Úgy emlékszem, mintha az E4300-as esetében visszavette volna a feszültséget is, pedig annál is manuálisan volt állítva, 1.4V-ra... -
horvathkrisz
addikt
Szóval, a tegnapi dologra visszatérve:
Minden gond nélkül megy az E6750 a rev 2.0-ás lapomban!
Az ég világon semmi gond nem volt vele, jelenleg 1.45V-on (Droppolva 1.35-1.4V) megy 8X450 , azaz 3,6GHz-et, 3 óra után is Orthos stabil.
Ha majd lesz kis időm megpróbálkozok a 470-nel is. (500-on már fagyizik, próbáltuk)Ami az érdekes a dologban, hogy ugye a legkisebb memóriaszorzó 2 a lapomban, és az 5ezer Ft-os Fingmax, 800MHz-es memóriák 900-on mennek...
, ellenben semmi nem írja ki (sem everest, sem CPU-Z) a mostani memória órajeleit, ez elég érdekes.
-
horvathkrisz
addikt
Ugyanaz, csak a DS3 azért drágáb pár ezressel, mert nem sima hanem szilárdelektrolit kondenzátorokkal van szerelve.
Ezt tulajdonképpen sehol nem nyilvánul meg, max tovább bírják pár évvel oldschool társaiknál, de addig amíg ezek a kondik tönkremennének 5X fogsz alaplapot cserélni... (10X szilárdelektrolitosnál). -
horvathkrisz
addikt
Kösz Srácok a válaszokat!
Mindjárt indulok a prociért, be fogom írni hogy mire jutottam.
A rev 3.3-nak ugyanaz a biosa mint a 2.0-nak (giga website szerint legalábbis megegyezik, ugyanúgy F12 mindkettőnél a legújabb verziószám), bár szerintem itt inkább valami hardveres módosítás lehet a különbség a két lap között, el nem tudom képzelni hogy miben különbözhetnek...
szerk.: tlac, nem értem pontosan hogy gondoltad a bios összehasonlításokat, letölteni aztán megnézni a pontos méretét? (sajna olyan szar a gigaszájt hogy nálam most nem akarja behozni...
-
horvathkrisz
addikt
-
horvathkrisz
addikt
Sziaszok!
Lenne egy fontos kérdésem:
Bele tudok rakni egy E6750-es procit a Rev 2.0-ás lapomba?
Vagy felejtsem el? -
horvathkrisz
addikt
képzeljétek múltkor hogy jártam:
beraktam haverom E6300asát a gépembe és egy deka tuningot nem engedett, semmit. (ha húztam winbootnál fagyi, alapon tökéletes)
haverom abit ip35jében pedig 1.4Von vitte a proci a 490MHzes FSB-t.
előfordulhat hogy az én lapom csak max 333MHz FSB-t tud?(most annyin megy ez E4300)
ja, másik: E6300 TAT-tal nézve max 55fokos volt, az E4300viszont 10-15mp alatt felmegy 90fokra, ahol már be is riaszt a bios. lehet hogy ezen a procin nem érintkezik rendesen a kupak a mag tetejével? -
horvathkrisz
addikt
az a durva, hogy TAT-tal 1 perc után eléri a proci a 90 fokot.
szerintetek ez normális?
esetleg új hűtő után kell néznem? -
horvathkrisz
addikt
az intelnek van FSB-je, az amdnek pedig external clockja, ugye?
-
horvathkrisz
addikt
Igen, van vele baj, méghozzá az a rohadt 10MB mínusz memória ami néha előjön és nem tudom az okát!
kipróbáltam azóta haverom 2*1GB szintén kingmax mars (csak 1066MHzes) memóriáival és azzal is ugyanez a jelenség van soxor, mint pl. most is, bár jelenleg az enyémek vannak benne. ha áramtalanítok, pl. táp kikapcs, utána megvan rendesen a 2 Giga.
Az már tuti, hogy nem a ram modulokkal, hanem az alaplappal van a baj.
most is: sajátgép, tulajdonságok, rendszermemória win szerint: 1.98GB ram.
mi a szar lehet szerintetek?
nektek itt pontosan 2.00GB-ot ír?
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
mikor lesz új bios?
vagy már nem terveznek? -
horvathkrisz
addikt
Üdv Emberek!
Mi újság mostanság a gigabályt háza táj(w)án?
Semmi? az nem túl sok.
esetleg valami érdemleges? semmi?
na asszem megyek is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest