Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #9699 üzenetére
leírod privátba hogy hogyan ment füstbe a HA biznisz?
-
gabó
tag
Köszi, Az ACER nagyon gáz? Illetve a RÁDIUM-al mi a baj? azon kivül,h mindenki szídja? Nem tudom a garit érvényesíteni?
-
dugo_
veterán
A Telemaxnak köszönhetően a Lenovonak sincs értékelhető, működő garanciája itthon. Az Asus GL sorozat pedig egy átcímkézett X, újrahasznosított tejfölöspoharakból fröccsöntve.
Esetleg G551JW. Nem tudom fejből, hogy ez lehűti-e az i7-et, van ennek i5-ös változata is, ami elég lehet a 960M-hez.
-
válasz
egyedülülő #9691 üzenetére
Relatíve lehet nagy ugrás lesz,de ha már egy 4K-s környezetbe teszed,szinte ugyanott leszel a játékban.Jön a 4K erősen,már 15.6"-os gamer gépek is vannak,lesz-van-17.3"-ban is,ez a jövő.
Mit fog vajon kívánni hűtésben?Mármint a tartós használatban. -
egyedülülő
őstag
válasz
Darth_Revan #9687 üzenetére
Ez kicsit úgy hangzik, hogy próbálod meggyőzni magad valamiről. Szerintem pedig meglepően nagy ugrás lesz mind mobil, mind asztali fronton, legalábbis az eddigi infókat tekintve.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Ezt én is tudom, de a GTX 980-as új notik is baromi drágák, akkor már ne az 100K plusz költség miatt legyen irreális az árazás! Szóval a mostani felhozatalhoz képest túl későn jön ez a noti, viszont VR terén sokkal jobb lesz az új széria, és ez külföldön nyomós indok a kivárásra, ha netán ultrabrutál notit venne valaki.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Teljesen m1 mennyivel lesz gyorsabb a gtx 1080M mivel az ár 600K felett lesz és ez szinte borítékolható, ergo egy gtx980M-es gép jelenleg 350K körül megvehető sokkal lejjebb már nem lesz megjelenés után sem. Én nyáron max a mobilszegmens bejelntését várom mondjuk november december környékére, nem fognak vele sietni az biztos mivel nincs konkurencia és sok az eladatlan gtx980m chip. A 1070 1060 pedig garantáltan jövőév talán ilyenkorra fog megjelenni. Jelenleg egy 180-200K-s gtx960M-es gép még bőven tartani fogja az árát 1 évig.
-
válasz
+1
Ezen már én is agyaltam,ezért is töröltem a gépem hirdetését az apróról.
Az árakról is írtam a múltkor,hogyan is látom a közeljövőt a gamer laposoknál-erre is kíváncsi leszek,bejön-e a jóslatom.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Fücsök007 #9686 üzenetére
Azért az árkülönbözetet se felejtsük.
Egy 1080 kb 100.000 Ft-al lesz drágább, mint egy GTX 980. Laptop terén memória miatt nem kell aggódni, mivel 8 Gb-ot kapott a laptokokhoz gyártott GTX 980.
Az 1080M szerintem tuti nem lesz olyan gyors, mint egy 1080, hisz az előző generációnál is a 980M még a GTX 970 szintjét sem érte el.
1080M a GTX 980-hoz képest szerintem kb 15-20%-al lesz gyorsabb ami gyakorlatba annyit jelent, hogy 60 fps helyett 70 fps-el fog menni a játék (ami G-Sync mellett kb semmit sem jelent).
Árban az 1080M szerintem a GTX 980 árába lesz.Igaz csak találgatások, de szerintem GTX 980-ról 1080M-re váltani nem fogja megérni.
Az már viszont más kérdés, hogy mi van ha laptophoz is adnak is 1080-at, na ott már szép teljesítmény ugrást lehet elérni. Bár arany árban lesz mérve.
1080M-ből szerintem 500-600k között fognak kezdődni a gyengébben felszerelt laptopok, míg 1080-al szerelt példányok 900k körül.
Szerintem akinek G-Synces laptopja van és 980M-el vagy 980-al van szerelve, az még jó ideig nem kell, hogy cserén gondolkodjon, mivel G-Sync-el amíg 30 FPS fölött megy a játék, addig bőven élvezhető. (kivéve persze ha valaki FPS huszár)
Én részemről úgy érzem, hogy 2 évig a GTX 980 még elég lesz (G-syncel megtámogatva) és a 980M-s gépeket sem kell azonnal apró pénzért feldobálni a Hardverapróra...
Persze lesznek játékok, amig rossz portolás miatt meg fogják szorongatni (pl Quantum Break)...
-
Fücsök007
őstag
-
Fücsök007
őstag
válasz
Darth_Revan #9681 üzenetére
Ennek örülök, de nem várhattak volna a javítással az első mobil Pascal megjelenéséig?
Pár hónap múlva itt lesz az új generáció, és a GTX 980 nem igazán való már új gépekbe.
-
Darth_Revan
veterán
Lam lam lam, az Acer eszre vette, hogy picit elbaltaztak a Predator gamer laptopjukat?
Juniusban jon a javitott valtozat, a Predator 17X [link]
Ujitasok:
- javitott hutes
- beepitett kijelzo is kap GSync tamogatast
- GTX 980M 4gb helyett GTX 980 8gb -
->Raizen<-
veterán
válasz
Darth_Revan #9674 üzenetére
Hát igen, a quantom broke tragédia, nem is értem hogy is adhatták ki, 27 gigás patch után is ugyan olyan sz@r!
-
Darth_Revan
veterán
Hat 4k-hoz meg szerintem az sem lesz mindig eleg stabil 60 fpshez, a GTX980 es 980M (foleg 8gb VRAMos peldanyok) meg jo ideig eleg lesz meg G-Syncel megtamogatva
Felteve ha nem jonnek ki olyan bughalmazok, mint pl a Quantum Break, ami nevetsegesen rosszabbul teljesit Nvidia alatt, mint AMD alatt...
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Próbálom feltelepíteni a legfrissebb intel hd graphicsot a lenovo y50-70 re de ezt az üzenet dobja...
"Ez a számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek a szoftver telepítéséhez."
és utána próbálok keresgetni a hd 4600 ra ami azonos lenne akkor meg ez jelenik meg hogy nincs bevizsgálva..
Megint kifogtam egy olyan gépet ami csak a szabott aláírt driverrel megy fel? Ha igen lehet ez ellen tenni valamit? kikapcsolni valahol az ellenőrzést?
Most ez van fent...
PCI\VEN_8086&DEV_0416&SUBSYS_397817AA&REV_06
10.18.15.4279
de ezt úgy tudom win7 win 8 és win 8.1
-
cuebler
senior tag
válasz
->Raizen<- #9668 üzenetére
ja, acer-nél csak a hűtés a gáz. mondjuk a magamfajta ad-hoc gamer-nek arra a másfél-két órára bőven jó, forza6beta-ra, witcher3-ra meg a dying light-ra.
-
4850 oc
aktív tag
Sziasztok...
Véleményt esetleg tapasztalatot szeretnék kérni.....
Vele szemezgetek:[link]
Szerintetek?
Előrre is köszönöm!Üdv
-
x_o_n
veterán
válasz
->Raizen<- #9665 üzenetére
Na igen
jó is az
egyszerüen tele a raktár is aktiválatlan gift-ekkel,se kedv se idő,egyedül az sw-tor ami leköt,de az meg nem egy 15 percet játszom tipus aztán annyi
-
x_o_n
veterán
válasz
Darth_Revan #9661 üzenetére
Hála égnek az én játék igényeim vissza estek,igy böven elvagyok a 880m 8gb -el.
bőven elvagyok még pár évet majd 1280 ra váltok legközelebb -
válasz
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Ha 16nm-en jön és megkapja a ~100W TDP-t akkor nagyjából +80% teljesítménytöbblet lesz egy 980M és egy 1080M között. (szerintem)
-
Darth_Revan
veterán
Na most hogy jon a Pascal, indulhatnak a talalgatasok, hogy mennyivel lesz erosebb az 1080M a 980M-hez kepest
Vajon csak az M szeriat fogja felhozni az asztali 980 szintjere vagy meg arra is koroket fog verni?Az is erdekes, hogy felhasznaloknak meg csak most lett elerheto a 365.xx driver sorozat, de az Nvidianal hazon belul mar van 367.xx es 368.xx is
-
Muerte
Topikgazda
válasz
->Raizen<- #9645 üzenetére
Azok a vékony ventik úgy fognak visítani,mint malac a kés alatt.
-
x_o_n
veterán
válasz
->Raizen<- #9658 üzenetére
Vegyél egy erazer tatyót hozzá oszt jóvan
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Mikulásbá #9657 üzenetére
Ezt aláírom, nehezemre esne 15"-ra visszaváltani és előtte kuporogni, de ha mégis megtenném minőségi ips panelos lapos lenne az utód, a tn-es y50-70 nagyon necces volt, a jót meg hamar megszokja az ember (g751).
Hordozásra a gyári papír "táskát" használom, csak az a baj túl hivalkodó, még kicsavarják a kezemből véletlen.Talán le kéne ragasztani valamivel a két oldalát hogy ne tudja meg a világ bibí nekem ez van.
-
válasz
->Raizen<- #9656 üzenetére
Lehet,de a nagyobb kijelzőn jobb játszani.
-
válasz
->Raizen<- #9652 üzenetére
A 970-es verzió lesz 450 ezer körül.Jó ha őszre lesz valami belőle.
AZ is csak 15.6" lesz.Még akkor is a G751JY lesz a legokosabb ár-érték-teljesítményben. -
gabó
tag
válasz
Akkor megvárom a nyarat(mindjárt itt van), most néztem, a Veletechen volt kint ez az amit mondasz. Igéretes.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Most a ceg honlapján van akciósan 1100 euróért 15-ös clevo noti GTX 970M-el, HDD/SSD nélkül. Viszont ez forrasztott procis és GPU-s noti. Van drágábban asztali procis noti is MXM3 foglalattal.
-
->Raizen<-
veterán
Az már 17,3" és nem erről volt szó, nem ezt a kategóriát kérdezted, de ebben a nagyobb méretben a best buy a g751. Nekem gtx 860m-el volt tapasztalatom, és fhd-ben kisebb nagyobb kompromisszumokkal minden futott fhd-ben. 980m-el csak az élsimitással kell variálnom minden kapcsoló mehet max-ra. Ha a magyaroszági gari a fontos viszonylag jó szervízháttérrel az asus rendelkezik. 15,4" kategóriában nyáron jön ki a rog strix gtx 970-980m-el 4 kiló környékén.
-
gabó
tag
válasz
->Raizen<- #9649 üzenetére
Köszi, meg is néztem, de annyiért már ROG 751-van itt apron. Egyébként a 960M tényleg gyengusz? NIncs személyes tapasztalat, amennyiben a számokat nézen akkor elég nagy a difi a 970M- hez képest
-
gabó
tag
Sziasztok!
Mint hozzáértők, melyik 15"-ben(esetleg 14") van GTX 970M? Amit eddig láttam az mind GTX 960M volt. Néztem benchmarkokat, de azért az már a High felbontást nem viszi olyan szépen mint egy 970M. Inkább szimulátorkhoz szeretnék(pCars, Assetto, raceRoom stb) használni, kivezetve TV-re. És ha egy Witcher3 és társai nagy ritkán. Vagy ehhez ti mit ajánlanátok?
köszi! -
k-adi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #9645 üzenetére
Jól látom, hogy nincsen benne G-synch támogatású kijelző? És, hogy megsül a kéz az amúgy jó billentyűzeten?!
Ja most látom a végén, hogy írják a tesztalany hibás. Én nem értem mi értem van egy hibás modellt tesztelni ha így fals adatok jönnek ki
kinek jó ez?
-
->Raizen<-
veterán
Hosszabb terjedelmű lenovo y900 gamer noti teszt. [link]
600-700k lesz mire megjelenik és az ES példány cpu-ja throttlingol, azt hiszem hátradőlhetek a g751-el.
-
DuDieHUN
aktív tag
mi a gond vele? melegszik nagyon? nekem a merete miatt nagyon tetszik, mert igy tudom hurcolaszni es otthon monitorra rakotni
jelenleg dell e6430+egpu van tervbe gtx950-el
nem tudom melyik legyen
-
DuDieHUN
aktív tag
Clevo W230SS-rol van valakinek sajat tapasztalata?
-
Medocsabi
addikt
Abban tudtok segíteni h milyen m.2 ssd kell a gépbe?mert ahogy nézem sok méret van,és pontos infót nem találtam csak h m2.ssd -t tudok bele tenni....milyen típust kellene keresnem?
(Lenovo m5400) -
Medocsabi
addikt
válasz
Hurkaleves #9631 üzenetére
Lenovo m5400 85.000ftert végülis
.I 5 4200m 8 gb ram gt 740m 1 év gari...
-
Medocsabi
addikt
Ma meghajtottam kicsit a gèpecskèt,hát mit ne mondjak magasan felülmúlta az elvarasaimat...
sc2 ben online a legnagyobb map meg se kottyan neki,simán fullon ~40fps és semmi lag,cpu gpu msi afterburner szerint 70-80 fok.(A q9400-zal jatszhatatlanul szetlaggol) még talán a rome 2 total wart is rá merem ereszteni a gépre,aztán meglátjuk...
még egy m.2. Ssd az 500as vinyo mellé és teljes az öröm bòdottà!
-
coldDUST
csendes tag
Üdv!
Egyetem miatt utazásra leszek szorulva így hordozható gépre lesz szükségem!
Főként játékra kéne tehát gamer gépre gondoltam
Keret 280-300k
Fontos lenne, hogy 120Hz kijelző legyen! -
Hurkaleves
őstag
válasz
Medocsabi #9619 üzenetére
én pl. egy AMD A10-5750M-el nyomattam a starcraft2-t mediumon, 1366x768-ban. igaz nem multiztam csak a kampányt. szépen viszi, de csak DC memóriával.
a GTX850M egy igen jó kártya, csak kár, hogy DDR3-at tettek mellé. visszafogja de durván. viszont lehet húzni a VRAM-ot és ha feltekeri az ember mondjuk 40GB/s-ig erősen meglódul! -
Medocsabi
addikt
válasz
kreten67 #9617 üzenetére
Bakker.pedig magyarul is van teszt róla,és amit én találtam azalapjan a hutes elvileg simán megbirkozik ezzel a hardverrel.csábító volt pedig a 90.000ft amennyiért meg lehetne venni....szerinted akkor felejtos?az i5 meg a gt740 nem egy kazán,én pedig ahogy írtam csak starcraft 2 multit játszom!találtam még egy asus 550jk-t 4200H ill gtx 850m-mel,130k ért.az jobb választás lehet?ahogy néztem ugyanúgy közös hocsovon van a cpu gpu....anyaghasznalat talán jobb lehet?
-
k-adi
nagyúr
válasz
Medocsabi #9616 üzenetére
szia Medocsabi!
Az általad meghatározott összegért 130 forint / 13000 forint / 130 000 forint nincs jó gamer laptop jelenleg. (amit jó szívvel ajánlana itt bárki is, szart meg nyilván nem szeretnél venni)
Ugyan nem kell erőgép az általad támasztott igényeidhez (hordozható max 14" lapost.átlagos felhasználás,játék csak starcraft 2.multi) de nem tudom jártál-e már a másik, vásárlást segítő laptop topicban, ha esetleg még nem, inkább oda látogass be: << katt ide >>
-
kreten67
senior tag
válasz
Medocsabi #9616 üzenetére
Az nem mondanám hogy ettől nem lehetne rosszabb döntést hozni,de nem lenne könnyű hirtelen rosszabbat találni. Erről a gépről még az átlag tesztelők is negatívan nyilatkoznak,úgy gépház mint a hűtése tekintetében.
Tulajdonkép ha nem nyitogatod a fedlapját és nem játszol rajta csak és kizárólag netezésre használod akkor akár meg is veheted. -
Medocsabi
addikt
válasz
Medocsabi #9608 üzenetére
Hát úgy néz ki le kell mondjak a méretről...
amit találtam az jóval az általam meghúzott (max 130.00ftot) kereten felül van.Viszont találtam itt aprón egy vadonatúj,minden tekintetben tiptop állapotú lenovo m5400ast,15,6" méretben!
saját tapasztalata van valakinek a masinával? ahogy néztem a teszteket nekem az i5 4200m és a gt740m bőven elég lesz,a cpu egy ill. többszálas tesztekben is jóval erősebb mint a q9400,a gt740 meg erre a hd felbontásra elég. (legalábbis merem remélni
)
-
havast
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Valaki, akinek van TechInferno regje, letöltené nekem ezt, ha szépen megkérem?
-
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok!egy kérdéssel fordulok hozzátok!nem is igazán ehhez a topichoz tartozik,de folyamatosan követem a fórumot,így bízom a velemenyetekben!
szeretnék magamnak egy hordozható max 14" lapost.átlagos felhasználás,játék csak starcraft 2.multi. (desert strike,marine arena...) Ehhez persze nem kell erogep,ezt néztem ki :http://hardverapro.hu/apro/dell_vostro_5470_ezust_notebook_14core_i78gb256gb_ssdgt7/
Nagyon max ennyit szannek rá,de inkább kevesebbet
A hutese mennyire képes kordában tartani?illetve ha esetleg tudtok ajánlani mást,ne habozzatok
A mostani asztali gépem az adatlapomon van,ha annyit tud,nekem már jóill,sajnos a q9400 már szaggat egy nagy 4vs4 mapon sajnos....
-
Dhampir
félisten
válasz
Darth_Revan #9590 üzenetére
Sorozatban sikerült pixelhibás LG Philips paneleket kifogni, egy Samsung panel végre hibátlan volt.
-
válasz
->Raizen<- #9605 üzenetére
Szerintem az is közre játszhat, hogy a HBM a mechanikai igénybevételre érzékenyebb, mint a hagyományos kiépítés.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
hszilard666 #9602 üzenetére
Ez van aku, az interporser gyártása nem elég kiforrott hogy nagy tömegekben alkalmazzák mobil cuccoknál szerintem.
-
echterion
nagyúr
válasz
hszilard666 #9602 üzenetére
Na, mert a notik építésénél manapság pont az a céljuk, hogy ésszerű hűtéseket csináljanak...ja nem is.
-
hszilard666
veterán
válasz
->Raizen<- #9601 üzenetére
Pedig pont a notiba lenne ésszerű, a kedvezőbb hűtés és az alacsonyabb fogyasztás miatt. Mondjuk rohadt drága lenne de legalább lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Könyvajánló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple MacBook Air 13" 2017 magyar !! 1 Hó Jótállás
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest