- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
cynric
tag
-
cynric
tag
recommended beállításokkal balance mode mókolva
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz Adi01 #108071 üzenetére
Nekem COOLER MASTER NotePal U2 Plus v2 van, "moduláris" ventikkel. A napokban kipróbáltam kiszerelt ventikkel, nem változott semmit a mért hő. Beszerelt venti pontosan a gép ventije alá volt téve amúgy. Nem tettem vissza a ventiket. Így marad az, hogy megemeli a gépet, az meg szív amennyit akar korlátlanul. Amiket linkeltél, azokkal nincs tapasztalatom. Van még vidéken egy oldskool NotePal E1, majd ha arra járok tesztelem. Amikor ezeket vettem, ezek voltak az ajánlottak.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz Peti892 #108072 üzenetére
Ha jól emlékszem a G16 kijelzője 240Hz és 500 nit, 100% dci-p3, ez önmagában sokat dob az értéken szerintem. Rá kell keresni. Hangszóró jobb. Anyagminőségben, hűtésben szintén jobbnak kéne lennie mint a TUF. RGB kinek mi, én szeretem. Windows key ha kell akkor Hardverapróról fillérekért.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz Mydgard #107925 üzenetére
Én kb. 2 évente váltok, eddig valahogy így: MSI GX610, Lenovo G580, Asus N551, Asus GL552, Lenovo Y520, Dell G5, Lenovo Legion 5i, HP Omen 15, Asus G17 és úgy néz ki Legion Pro 5 lesz a következő. Minden váltáskor szinte 0-ról kellett kezdeni a tájékozódást, mert 2 évente az ajánlott márka modellje is lehet kerülendő és fordítva. Persze ezek között is volt olyan biznisz, aminek nem lehetett ellenállni, ezért is a márka váltás, nem bántam meg. Amúgy egyre nehezebb szerintem jól választani. Nincs tökéletes vagy ami közel van hozzá, az ár-értékben ratyi általában. Mivel nekem Dell és Asus esetében is el kellett mennem a csereigazolásig, ezért most már a szervizháttér, forgalmazó is fontosabb nekem mint valaha. Emiatt én kerülném a bizonytalant, vagyis a jelenlegi HP-t, mindezt úgy, hogy semmi bajom nem volt az Omennel, azon kívül, hogy maxQ 3070 volt benne.
[ Szerkesztve ]
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz radi8tor #107678 üzenetére
Update:
Kérdés: "Ezek szerint, ha a laptopnak takarításra/portalanításra van szüksége, garanciális időszakban azt is csak a szerviz végezheti?
A felhasználó kérheti a szervizt, hogy garanciális (vagyis díjmentes) ügyintézés keretében cserélje/bővítse az eredeti RAM-ot, SSD-t, felhasználó által biztosítottra?"
Válasz: "Igen, az igény szerinti takarítást, illetve a bővítést csak szakszerviz végezheti el. Ez azonban nem tartozik a garanciális ügyintézés körébe, így nem tudjuk térítésmentesen biztosítani ezeket a szolgáltatásokat. Hozott alkatrész esetében munkadíjért tudjuk azokat a gépbe építeni."Asszép.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Sziasztok! Írtam a 4ig szerviznek.
Kérdés: "ha egy laptop memóriája bővítve lett szakszerűen és a bontás során semmi sérülés nem éri a gépet, akkor érvényes marad a garancia?"
Válasz: "Az otthoni felhasználású Lenovo gépek esetében a gépház a garancia időtartama alatt nem megbontható, így a bővítés nem lehetséges. Bővebben a gép kézikönyvében a CRU (Customer Replacable Unit = felhasználó által cserélhető/bővíthető alkatrészek) alatt tájékozódhat. A hobbigépek esetében ez jellemzően a töltőre terjed csak ki."Megnéztem egy random Legion 5 Pro User Guide-ot és ott CRU alatt csak a táp és tápkábel szerepel.
Ennyi erővel egy garis gép ha megszívja magát porral, akkor is szervizbe kell küldeném, hogy ki legyen pucolva?
Nektek mi a tapasztalatotok (főleg Lenovo esetében)?
Előre is köszi a választ.7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Sziasztok! BÚÉK! Segítsetek kérlek! Gaming noti vásárlásban vagyok és elég siralmas a HA felhozatal (kivéve EZT, de már elfogyott sajnos) , úgyhogy ezt találtam boltból ár/értékben a legelfogadhatóbbnak: Legion 5 R5600h 3070 512SSD 16RAM FHD165hz300nits 560k HUF. Digiprime okés üzlet? Tudtok esetleg valami hasonlót más forrásból? Mi a mai "okosba" megoldás? Ti mit választanátok? 600k a keret kb. 3070 ~130W, MUX és FHD a feltétel, minden más szinte mindegy. (meg persze garancia legyen) Előre is köszönöm!
7lövetű konyhakés
-
-
cynric
tag
1660Ti mennyire szokott melegedni? 75-80 fok normális?
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz Pocok256 #53264 üzenetére
Majd legközelebb Humansoft-tal kezdem.
Már nem bánom egyáltalán ezt a mizériát... így elég jól jöttem ki anyagilag, mert eladtam az SSD-t, RAM-ot. Így már csak 65k-t kellett áldoznom egy bontatlan Legion 5i-ért itt HA-n, ami minden elvárásomat felülmúlta. i7 10750h, 16GB RAM, 1660Ti, 144Hz, 512GB SSD, 1TB HDD, RGB és így csendes termál módban nem megy fel 70 fokig se.7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Garanciáztatás: Dell G5 5587. Nem tudom mi volt eddig ajánlott szerviz vagy sem Dell esetén, nekem C Szerviz + FixDirect + Humansoft tapasztalatom van. Érdekes: egyedül FixDirect futárkodik ingyen. FixDirect szerviz folyamat követhető, C Szerviz telefonálgatós/emailezgetős, Humansoftnál végül nem kötött ki a gép. Az ugye addig tiszta sor, hogy a gyártótól kapnak alkatrészt amire nincs behatásuk, se arra mikor érkezik meg. Amire már lehetne, az a korrekt teszt beszerelés után, bár biztos erre is van policy kifogás.txt.
Röviden tömören C Szerviz: 100 fok -> heatsink, alaplapcsere után elvileg volt BIOS frissítés, gyakorlatilag nem. Nagyobbik baj, hogy kb. 20p játék után artifact, memóriahiba jelentkezett a 1050Ti-ban. Újabb alaplapcsere. Ezek után úgy kaptam vissza a notit, hogy a teteje nem volt párhuzamos az aljával, megint mehetett vissza LCD hátlap + zsanércserére. Ez után a kijelző szélein még több "backlightbleed" jelentkezett, mint előtte. 2 hónapot vett el az életemből. Meguntam, mentem FixDirecthez, futár vitte-hozta, kb. 1 hét alatt megvolt a kijelzőcsere és rosszabb lett a helyzet, még több backlightbleed-del gazdagodtam. Telefonáltam, a szervizvezető megkért, hogy várjak 10 napot, mert különben nem fizeti ki a gyártó őket vagy ha erőltetem akkor "nem jókedvűen" fogják szerelni a gépemet. OK. Érdeklődök Humansoftnál, ők azt mondták X napon belül ugyanazt az alkatrészt nem cserélhetik, várni kell, talán 1 hónapot mondott, de arra nem esküszöm meg. Nem tetszett.. Végül azt javasolták panaszoljak, hátha. Panasszal korábban is szemeztem, csak mindenki mást mondott. C szerviz: 3 fő alkatrész csere után majd ők felterjesztik. FixDirect 4x legyen cserélve ugyanaz a fő alkatrész. Humansoftra már nem emlékszem pontosan mert agyfaszt kaptam. Dell: 28 napon belül 3 szervizelés legyen meg. WHAT? Úgyhogy ment a panasz, Dell felhív, ticket nyit, emailben mehet a sztori, majd reagálnak rá, nyilván nem volt meg a 28 napon belüli 3 szervizelés, mert lehetetlenség, de hátha eltérnek ettől kivételesen. Aki intézte az ügyemet nagyon lelkes volt és megtett mindent, el is tértek a felettesek a policytől és jóváhagyták a panaszomat, felajánlották a készülékcserét vagy a pénzvisszafizetést, utóbbit választottam. Ja és a disztribútor CHS/C szerviz az Euronics basztatására volt hajlandó intézkedni, a gyártó kérését lefosták, köszi.. Úgyhogy Euronicsbe is 2x kellett visszavinnem a gépet. TLDR: Dell jófej volt , a szerviz partnerek kérdésesek, C Szerviz felejtős..7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz Peetey91 #53238 üzenetére
Nekem Legion 5i-m van és a zsanérja lehetne erősebb. Amúgy nekem nagyon tetszik az anyagminőség, gyönyörű a kijelzője (144Hz, 300+ nit verzió). Csendes módban használom így nem éri el a 70 fokot a proci, mégse bukok sok FPS-t. Billentyűzete is király.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz Bluesummers #53224 üzenetére
Lenovonál meg a számlán szereplő vásárlás dátumától 2 év. Mindegy mit ír a Lenovo oldala gyáriszámra rákeresés után. (TMX)
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
1-től 10-es skálán milyen most a Lenovo gépek szervizeltetése?
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz echterion #52394 üzenetére
Köszi ez bíztató hír.
Már csak azt kell kideríteni, hogy a nem eredeti SSD/HDD/RAM keresztbe tesz-e Albacomp-nál. Illetve ezeknek a beszereléséhez kellett-e és kért-e jóváhagyást a tulaj. Írtam albacompnak, notebook.hunak meg a reakciók alapján a tulajnak is fogok.[ Szerkesztve ]
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz gago1975 #52388 üzenetére
Az Y7000 1660Ti. Azt írta gyári dobozzal, 2 év garival, számlával adja. Gondolom hivatalosan nem refurbished, arra itthon 1 év gari járna max tudtommal. Érdekes.
Az MSI-ben N156HHE-GA1 van, ami elég baba.
"Notebook.hu vásárlás volt és szervíz garancia vonatkozik rá." Ez mennyire para?
Ha ez oké lenne, akkor szerintem elég jól néz ki papíron: i7 9750H, 1660Ti, 2x16GB RAM, 1TB PM981a SSD, 2TB HDD, steelseries /keyRGB meg ez a panel 325-ért. 15 hó garanciával jó lehetne.
Maga a gép ronda, de a spec jó lenne. Ha nem, akkor az Y540, ha lesz számla.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz gago1975 #52358 üzenetére
Köszi! Linkelem mindet, hardveraprósok:
Legion Y7000 ár/értékben jó, gari, számla, kicsit melegebb lehet, mint egy 9750h.
Legion 5i 1650Ti..
MSI GL63 akkor itt a gari necces, mert nem gyári dolgok vannak benne, + msi matrica, bontásengedély stb.
Legion Y540 van datasheetről kép, bontatlan.
HP Omen 15 ennek közbek kiderült, hogy sajnos AUO20ED panelje van.. :/Mindeközben a vevőm elállt, úgyhogy nincs rá nagy esély, hogy jövőhéten lenne a váltás.
Attól még érdekel ezekről a vélemény, köszi.[ Szerkesztve ]
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Ha a jövőhéten kéne notit választanom (remélem), ezek lennének a versenyzők:
Jó lenne kijönni 340-ből alkudozással. A ~ jelzett ár alkudható. Bővítés: 512GB SSD, 1TB HDD, 16GB RAM(dual) a cél. A Legion 5 az egyedüli 1650Ti, ami neccesen lenne elég számomra, maga a gép nagyon tetszene. A HP panel lehet el van írva, bízok benne, hogy valójában 144Hz-es, csak rosszat másolt be. Ezek a kijelzők már hozzák a közepest? Folyamatban a kiderítés.
Tudnátok véleményt alkotni ezekről? Segítségeteket előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Garancia érvényességhez minden gyártónál/szerviznél előfeltétel, hogy a gyári alkatrészek legyenek benne a szervizelés pillanatában? Vagy az eredetileg szerelt SSD, HDD, RAM bővítés után útjára ereszthető? Mik a tapasztalatok? Előre is köszi.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz gago1975 #52041 üzenetére
Persze, bocsi.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 360k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? FHD, WoW Shadowlands, R6 Siege, CoD Warzone. FHD kompetitív/közepes, 70 fps alá ne essen
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15-17, FHD, matt, IPS
(6)Kijelző képminősége, színhűsége milyen legyen (pontatlan max:60%, közepesen pontos max: 90%, nagyon pontos 95% vagy felette) közepesen, ha belefér
(7) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Havi párszor
(8) Hűtése az árkategóriához méltóan (közepes, jó) jó
(9) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi
(10) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Később bővitem, mindegy, optikai meghajtó nem kell
(11) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) 1660Ti
(12) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) 2 év közeli garival használt is lehet
Előre is köszi! (telóról nem tudom rendesen szerkeszteni...)7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Sziasztok! 1660Ti-jal felszerelt notit szeretnék. Mik az ajánlottak mostanában?
G531/G15 tetszik. Ezekről vélemény? Ennyiért van TUF, SCAR, Strix, MSI, Lenovo ahogy láttam. Keret max. 360k. RAM, HDD, SSD-t tudok bővíteni, nem kell, hogy "végleges" legyen a konfig. Előre is köszi![ Szerkesztve ]
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz blue_23 #43162 üzenetére
Sokat cipelem hétvégente meg néha spanhoz lanozni, úgyhogy asztali off.
Most ezt a G531-et nézegetem, amit ajánlottál, tetszetős. Asus szervíz milyen? Sose volt 120hz-ez kijelzőm, mennyire ég és föld 60-hoz képest?
Kicsi szökkenéseket szoktam tenni notiról notira 1-2 évente.
Időrendben: MSI GX610PX, Lenovo G580, Asus N551, Asus GL552VW, Lenovo Y520, Dell G5 5587.Ezek után minőségben lehet a G531, nem a legjobb, de legalább tud újat, többet úgy látom.
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
válasz KISDUCK #43160 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
KISDUCK: Kicsi billentyűk, kijelző ghosting+színek+fehér bevilágítás sötét háttérnél, hangszóró közepes, hangos hűtés, nehéz, világít a töltővég, lassú SSD-vel szerelt.
Tudom ezekkel lehet vitatkozni, többi se lesz mindenben jobb, anyagban főleg nem, de ja. Nekem csalódás. Nem akarok monitort meg billt rákötni. Nem mindig játszok fülessel sem. Egyéni hülyeségeim. :)7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Sziasztok! 250-290 körül keresek gamer notit. Ennyiért van HP Pavilion 15, Lenovo Y540, Acer Nitro 5, Asus TUF. Melyikről mik a tapasztalatok? Dell G5 5587-em van, de nem tetszik. Y520-am volt előtte. Ennyiért azt látom, hogy hardverbe ugyanúgy 1650, i5 9300h, 8GB és minimum 256-os SSD van. Kijelzőbe a Nitro 120hz-es, az a valóságban mekkora pozitívum? Tudnátok mondani pár szót ezekről melyik miért jobb stb.? Előre is köszi!
7lövetű konyhakés
-
cynric
tag
Lenovo Y520 (i5 7300hq, 1050ti)-ről mire érdemes váltani, ha a felhasználás nem változott (WoW, HotS, R6 Siege), viszont a garancia fogy. Kijelző minőségével van a legnagyobb bajom, teljesítménnyel nem, anyaghasználat is elég gyenge. Keret 300-350k. Asus FX505 ugyanolyan gagyi gondolom. G5-ön kívül van még valami ajánlható modell? Előre is köszi.
7lövetű konyhakés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Házimozi haladó szinten
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
- Dell Latitude E5470 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest