Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speedy007
őstag
Miért csinálja az a Legion 7 hogy akár hányszor frissíteni akarom az NVIDIA drivert össze omlik a gép de ha be kapcsolom azt hogy tudja használni az AMD-s VGA-tis tud frissülni az NVIDIA-s illesztő program össze omlás nélkül..Az első perctől kezdve ezt csinálja nekem mióta kézhez kaptam.. Ott igaz elsőre nem jöttem rá a dolog lényegére de most próbáltam ki ezt az opciót is... Ilyen a Legion 5-n nem volt nem tapasztaltam
-
Sziasztok!
Dell G5 5587 5587FI5UA1 3,5 éves gépem cseréjén gondolkozom.
Elégedett vagyok vele, mondjuk csak a WOT-val játszok, meg a szokásos náhány irodai progi.
Szeretnék valami hasonló méretűt, amin biztonsággal elfut a tankos játék még úgy 3 évig (vállalható grafikával). Igaz egyre kevesebbet játszom és eddig se vittem túlzásba heti 3-5 óra. Akku még mindig remekül bírja. Jó lenne ha ettől picit csendesebb lenne (vásárláskor és azóta évente kapott NTH1 pasztát), könnyebb és az akku kibírna biztonsággal 4-5 (akár többet is) órát irodai programok esetén.
Ha tudtok ajánlani valamit azt köszönöm. -
Dhampir
félisten
-
2018
senior tag
válasz
motifator #77283 üzenetére
3 ledes hibaval tomegevel hullottak az xbox 360 konzolok azok pl javithatatlanok voltak ott hagytak el az olmot. Hiba volt. Uj alaplapot kaptak azok is hullottak. Az kellett tervezni a lapot hutest utana. Jasper alaplapos gepek mar tartosabbak voltak. Nem azt mondom hogy reball utan nem kel eletre egy lapos, de benne van a sansz hogy halott marad.
-
Speedy007
őstag
válasz
DamianB #77279 üzenetére
Köszönöm, végül is a családom miatt csináltam elsősorban két legion van most nálunk de ha az egyik foglalt lesz mert a gyerek tanul rajta akkor az asszony vagy ha a gyerek ülne rá ne kapjon agy görcsöt miatta mert nem tudnak vagon gépelni matricáztatni nem akartam meg zsúfoltatni se. Külső perifériákkal is lehetne használni de én még nem tudtam olyan pozícióba helyezkedni hogy ne álljon görcsbe a nyakam.. Így a laptopot egyenlőre külső eszközök nélkül használom
-
2018
senior tag
-
Speedy007
őstag
Ja persze utána meg ugyanúgy vihetem vissza mert ugyanaz a téma lesz mint az Y szériánál hogy az operációs rendszer kinyírja az új lapot egyből de erről érdekes módon a gyártói garanciát végző helyen meg nem tudnak róla..
Csak hogy nem bányászok nem is értek hozzá enni, inni nem szoktam fölötte folyadék nincs közelben mikor használtom meg mikor hurcolom magammal legalább fél órát várok mire át melegszik és mielőtt hidegben hurcolom magammal indulás előtt fél órával de egy órával ki kapcsolom a gépet hogy ki hűljön..
-
2018
senior tag
válasz
Speedy007 #77274 üzenetére
Egy nagyobb hiba miatt ami bekovetkezhet , alaplaphiba , zarlat stb es dobhatod a kukara az egesz gepet vagy veszel bele tobb 100 000 ft-ert bele onkoltsegen uj alaplapot. Tokre megeri…
Ja nem. Mig gariba kicserelik ingyeb az egesz mobo-t. Itt volt banyaponi le is doglott , a sracnak elegett a mobo-n egy resz es akkor jol jott a gari. Az is lenovo volt.
-
Speedy007
őstag
-
k-adi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #77268 üzenetére
persze, ez mindenkinek egyéni preferencia
meg ha fedlapot lehajtva használod és külső monitorra kötöd, usb-s bill-en akkor végképp mindegy -
k-adi
nagyúr
igen, de pl az aprón lévő gépeken a bill. nem feltétlen magyar-kiosztású!
A fairség jegyében erre mindig hívjátok fel a figyelmet (van akinek fontos szempont)
-
törölt tag
Sziasztok .
Laptop vásárlás előtt álok . Sokat utazom és oda nem tudom magammal cipelni az asztalit hogy játszani is tudjak .
Kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? kb. 450 000 Ft -500 000 FT
(3) Felhasználás? irodai programok, játékok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Amin igazából játszani szeretnék legalább full hd és normál beállítások mellet az a warzone pubg . ( mást nem nagyon szoktam ) néha CS.GO
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min. FullHD, IPS (minél nagyobb sRGB lefedetséggel)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat fog utazni de aksiról játszani nem fogok vele csak maximum internetezni .
(7) Operációs rendszer? semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? cserélhető M.2-es SSD és cserélhető RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? jó hűtés és csendes működés ( ha lehet )
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Legfőképpen igen de ha esetleg bő garanciával használt is szóba jöhet .
Köszi . -
formula01
senior tag
Sziasztok!
Valaki esetleg használ/használt innen Inspiron 7567-et GTX 1050 ti-vel? Nem tudjátok, a HDMI port a laptopon 1.4 vagy 2.0? Nem találok hivatalos infót, a fórumbejegyzések amiket találtam meg ellentmondásosak.
-
mihione
őstag
-
RM007
addikt
válasz
Speedy007 #77254 üzenetére
Érdekes ez a venti fordulatszámérték. Nálam most legutóbb az új gépem kapcsán meg előtte mikor ventilátort cseréltem a régimben, szóval mindig totál más volt. Hosszú ideig max 4400 majd 4600rpm aztán jött egy vásárolt (később rájöttem picit hibás) ami max 3200 rpm, most jelenleg 5400 rpm -ig felmegy(új venti) akár ugyanannál a gépnél ugyanazzal a biosszal. Több oka (persze bizonyos értelemben lehet bios is) lehet mikor mennyit bír magából kicsikarni. Bár valójában nem értem. Van nálam egy dedikált gomb ennek tesztelésére, és venti szabályzó menü ahol be tudom állítani hogy mikor menjen teljes fordulattal és akkor megy is.
-
Speedy007
őstag
válasz
ádika86 #77257 üzenetére
Két gép után én azt mondom hogy nem éri meg. Valamiért stabilabbnak érzem a win 10-el a gépet.. Cyber Punk 2077 is tud érdekeset produkálni nekem windows 11 alatt ki maxolom a játékot 40 fps-m van maximum be megyek a menüben oszt 1 lesz hirtelen és addig így marad míg nem kezdek el játszani. Windows 10-nél ilyen nincsen
-
Speedy007
őstag
válasz
Sumptuous #77255 üzenetére
Passzolom hogy van e átjárás bár amiket eddig láttam Lenovo-tól elég sok hasonlít képek alapján.Bár ha gyártón belül lenne át járás a sapkák téren akkor nem lennének olyanok mint Malák vagy akinél az enyém fordult meg hanem egyszerűen házilag is lehetne kivitelezni ha jó kéz ügyességed van.. Az is igaz hogy az Allin is láttam pár hasonló sapkákat..
Nem így kértem így oldották meg azt mondták hogy a gyári karaktereket festik fel nekem meg lövésem sincsen hogy néz a gyári lehet hogy fogtak egy radom Lenovot és azt copyzták le..Bár így is ezt a kretén színt nem tudták le másolni így kapott feketés árnyalatú ipari festéket ami az életben nem fog le kopni és ki fényesedni.. De legalább azt a kretén színt feldobja..
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Speedy007 #77252 üzenetére
Gondolom, csak tipp volt.
Nem lesz rossz, de azért az eredeti nekem jobban tetszik.
Direkt kérted szimmetrikusan a betűk alá a speciális karaktereket, vagy így oldható meg?
A kérdőjeles gomb szerintem elég furán néz így ki. Nem túl zsúfolt? Persze izlések és pofonok.Nem lehet pont olyat kérni, mint pl. az enyém?
Nem tudja valaki; Legionok között mennyire van átjárás a billentyűzetek között? Gondoltam rá, hogy rendelek egy szlovák pro-t, és átrakom rá a mostani keycap-eket.. gondolom gari oda..de ennyit megérne. Megoldható vajon?
-
Speedy007
őstag
válasz
DamianB #77253 üzenetére
Ja igen az elfelejtettem mondani hogy Windows 11 alatt a stresszteszt alatt bekapcsolt a turbo míg a Windows 10 alatt nem és kerekítve 4100-nál letilt játékok alatt amit láttam 4200-4300 volt a legmagasabb érték 5800H esetén
De ugyanezt tapasztaltam Legion 5-nél is 5600H-val de ott 4000-nél tilt és a gyári csúcs érték alatt 1-200-nál elkaristol bármit is teszek -
-
Speedy007
őstag
válasz
DamianB #77249 üzenetére
Én is Windows 11-t használtam még akkor is mikor a mesterhez vittem a Legion 7-t.. Mikor ott streszteszteltük a gépet hogy ellenőrizze milyen lett a kúra ott a görbék úgy nézett ki mint a richter skála az órajel bármilyen módban is állította illetve az energia sémába hiába állítgatott ugyanaz maradt az eredmény.. Javaslatára vissza álltam a windows 10-re a forza 5 hirtelen normálisabban kezdett működni mint 11 alatt illetve a streszteszt alatt is a görbék sík egyenesek lettek
-
válasz
Speedy007 #77248 üzenetére
Pedig win11 re terveztem váltani .
Én arra gondoltam hogy -70 el terveztem alulfeszelni és 4,1 terveztem állítani a magokat . Ezenfelül KH val vasalunk ha lehet kíváncsi vagyok ezek után milyen lesz és persze mindent megtudunk e csinálni. Clevon faszan meglehetett csinálni meg még ezen a gépen Matyee is sokat dolgozott.
-
Speedy007
őstag
-
Speedy007
őstag
válasz
nggabi #77240 üzenetére
Nem is értem hogy miért kell igazán tiltani mikor i5 9300H-val nyomultam ott értettem hogy kellet mert üres járatban is tolta a turbo így a hőt is de a sima Legion 5 5600H-val és RTX 3060-al valamint Legion 7 5800H-val és rtx 3070-el sem vészes a hangja meg a hőmérséklete sem pláne mióta a mesternél megfordult az utóbbit olyan jól sikerült össze hoznia hogy erő forrás igényes játékok alatt sem megy 70C° fölé semmi sem ki tekerve
-
Speedy007
őstag
válasz
motifator #77241 üzenetére
Mióta sikerült megszokni és be lakni az első QHD-s masinámat azóta be tudtam úgy lőni a grafikát benne hogy 60 Fps körül van bárhol is vagyok.. Bár míg vissza nem kapom addig azon agyalok hogy miért nem működik a PIN kód a gépen amit eddig használtam mert nem engedte be a gépbe a tagot akinél egy hetet eltöltöltött honosításon.. Hogy le tesztelje a billentyűzetet
Sima Legion 5 esetén R5 5600H és RTX 3060-al már magas beállítás fölé képtelenség feljebb tekerni anélkül hogy rinyálna a kevés VRAM miatt 5.2GB körül
-
motifator
senior tag
válasz
Speedy007 #77239 üzenetére
A Forza 5-nek kell a freki, vagy a sok mag, vagy mindkettő, mert ha bemész az autóval a susnyásba tempóval rendesen megszippantja a CPU-t. A 9900KF nekem ultra vagy extreme beállítással is állja a sarat, nagyon fluid, de régebbi proci esetén ha high felett van a grafika, akkor a gyengus procit megeszi.
-
nggabi
félisten
-
-
válasz
Bedepi #77221 üzenetére
Nekem ép az ellenkezője . Anno KH meg is jegyezte hogy kevesebb a por a gépbe bár ennek más oka is lehet persze.
Mostanában sajnos én se játszok de rengeteg intézni valóm van/volt utána jött a baleset . De mostanában akarok vissza térni gamelni . Holnapra szerintem itt a gp66 65 ös tv a falon.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #77225 üzenetére
Ne magadból indulj ki Lajos?
Amíg a Win10 támogatott (olyan 2015 talán) addig marad.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #77219 üzenetére
A lényeg hogy a proci, alaplap, vga hármas nyitott legyen a módosításra és akkor biztos lesz megoldás mindenre. Úgyis csak pár beállítást piszkálunk mindig, már aki szereti ezt, mindegy még mi van mellette, milyen beállításokat tartalmaz, ha azt sem tudjuk mi az. Nekem az a fontos hogy legyen egyszerű, jó átlátható világos.
-
Bedepi
tag
válasz
Speedy007 #77223 üzenetére
Persze. Csak nem mindegy, hogy 1 hónap alatt lesz teli porral, vagy 3 hónap után. Akinek bejött, használja. Én már nem használom, mert akár melyik gépem alatt volt, mindnél ez volt a probléma. Meg van emelve a segge, és ennyi elég neki. Fullon meg sosem ment még a venti. Gyári beállításokon használom, mert amúgy olyan hangja van, mint egy porszívónak. Meg igazából nem is kell, mert a hőfokok enélkül is jók.
-
echterion
nagyúr
Őszintén? Nem emlkszem már rá, rég használtam a progit, utoljára még valamikor a Predator-os korszakomban. De tuti ez is van benne, max. más néven, arra ugyanis tisztán emlékszem, hogy a TS sokkal több beállítási lehetőséget biztosít, mint az xtu, cserébe az xtu sokkal barátságosabb a user-rel.
-
RM007
addikt
válasz
DamianB #77214 üzenetére
Tudom és szidnak is érte nem kicsit.
Mit csináljak megy rajta még minden. Lehet szapulni a programgyártókat, játékfejlesztőket hogy írjanak már valami olyat amit ez a hülye már nem tud használni és talán vált. Itt terrorizálja a új gép előtti vásárlókat az ócskavasával egy igazi troll.
Nekem a különleges kell, az egyedi és ebbe természetesen aránytalanul sokat költök. Szóval nem csak a teljesítmény számít.
-
RM007
addikt
válasz
Daffchy #77203 üzenetére
Órajelet is vehetsz le. Én most ezt tettem, mert ez így a legegyszerűbb. Emellett lehet UV is mellé, aztán stressz teszt. Simán be lehet állítani amilyenre szeretnéd.
A core voltage offset a fontos. Kérdés mennyit lehet abból úgy leszedni hogy még stabil maradjon a gép, vagyis lefeszelni egy adott órajel mellett.Amit lesz időm megyek a mesterhez vasaltatni, mint régen. Remélem olvassa, visszasírom azt az időszakot.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #77195 üzenetére
Érdekes amit mondasz.
Én a TS-ből semmit nem értek, viszont az XTU egész más, sőt azon kívül ami onnan nekem kel még vannak dolgok amiről fogalmam sincs hogy mi, piszkáljam-e vagy sem....persze nem! Például...
Ilyen van a TS-ben?
#77186 Daffchy:
Semmi tégla. Meg kell próbálni és legfeljebb az ember azt mondja megpróbáltam, nem sikerült, mármint az utána járást, mert ha onnan kapsz valamit attól a fószertől ami ráadásul "illegális"...nem amatőr, tudja, megkérdezi milyen gépnek kell.
Amúgy meg egy bios visszaírást mindig lehet csinálni, mármint ha te csinálnál valamit, de ebben az esetben ez teljesen kizárt. Ettől nem döglik meg a gép.Esetleg ha állítasz az XTU-n a képernyőmentést beteheted ide nekünk, hogy lássuk és elmondod mi a gond, mit szeretnél.
Nyilván ugyanez a TS esetében, nyugodtan és lesz aki segít. -
ádika86
aktív tag
Sziasztok! Gazdagabb lettem egy Legion 5-össel (5800H, 3070). Elég hangos még idle-ben is mennek a ventik. Ez normális?
Továbbá tudtok ajánlani valami jó tokot meg egy állványt hozzá, mert ha szimplán hagyom az asztalon szerintem megsül néhány nap alatt
-
Smithy87
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #77191 üzenetére
Nekem r5 5600h 3050ti vel van legion 5 szerinte. Idepadban sen lehet roszabb. Igaz csak 60w a gup de én is silentben használom cpu 25w 3050ti 60w de 1080p re elég az.
-
echterion
nagyúr
-
válasz
Mr.Csizmás #77199 üzenetére
Mindkettő jó de az én Asusom is 350 volt és ugyan ezek voltak benne .
nggabi : vagy egy jó Dash 15
-
motifator
senior tag
válasz
Daffchy #77186 üzenetére
Ha nagyon le akarod vinni a teljesítmény limitet, akkor ne a turbó (PL2) limitet állítsd, hanem a PL1 teljesítményt. A turbó frekit akkor használja a gép ha van elég tartalék hőmérséklet szempontjából, de ha nálad már idle 60-70 fok, akkor a PL2 nem sok vizet zavar. Viszont ha leveszed nagyon a PL1-et, alig fog ketyegni a proci, bőngészésre még ok, de komolyabb munkánál elalszol mellette. Tényleg meg kell nézetni a gépet, mert ezek azért normál működéshez nem túl optimális megoldások.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest