Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tonycs

csendes tag

Szép napot mindenkinek!

13 éves fiamnak kellene valami megbízható szerkezet.
    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    mostanában, karácsonyig bezárólag,
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    350e (max. 400e)
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Általános célok, MS programok, tanulás, programozás, játék,
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Mostanában WoT, Minecraft, ARK, de nem hardcore, FullHD, medium/high beállítás,
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    Matt, 15" esetleg 17", IPS, most PC-n 60Hz-en játszik, és nem panaszkodik (egyelőre).
    (6)Kijelző képminősége, színhűsége milyen legyen (pontatlan max:60%, közepesen pontos max: 90%, nagyon pontos 95% vagy felette)
    A fentebb említett célokra szerintem mindegy, de javítsatok ki...
    (7) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Ritkán lenne hordozva, inkább otthon asztalon,
    (8) Hűtése az árkategóriához méltóan (közepes, jó)
    Ne legyen nagyon hangos,
    (9) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Win10, de ha nincs, az sem baj,
    (10) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    512 GB SSD vagy 256GB SSD és legyen mellette bővítőhely, HDD-nek, vagy SSD-nek, 8 GB RAM (legyen bővíthető 16GB-ra), nem kell ODD,
    (11) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    Lehetőleg strapabíró ház,
    (12) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Akár új, akár használt normális (min.12-18 hó) gari idővel,
    Grafikus kártya: valahol GTX1650 és GTX1660Ti között,

Nézegettem már gépeket, de sajnos nem nagyon vagyok annyira otthon ebben a szegmensben, és minél többet olvasok a fórumból annál nehezebb az eligazodás. Intel vonalon lenne elképzelésem, de a Ryzen-t asztaliban sem ismerem, de nem zárkózom el, ha van belőle szerintetek jó sorozat/típus.
    Sokat segítene a választásban, ha legalább márka/sorozat szinten lenne egy jó laptop irány.
    Illetve, hogy mi az amit el kell kerülni, típushibák, problémás részek.

Amiket nézegettem új vagy használt:
    Dell G3
    Dell G5
    Lenovo Y540
    Lenovo Legion 5
    Acer Nitro 5
    HP Pavilion Gaming
    HP Omen

Asust nem szeretnék, ahhoz nagyon de nagyon bestbuy-nak kéne lennie...

Köszönöm,
    Tony

Új hozzászólás Aktív témák