Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonycs
csendes tag
válasz
Amartus #57455 üzenetére
Nézd meg: [link] , amit a kolléga linkelt...lényegében ugyanez. Ha meg viszed pasztázni KillHates-hez, akkor a különbségből berak neked egy HDD-t, és még mindig marad majd 60 ezred...
Legion 5-nél, ha 60Wh-s az akksi, akkor van benne 2.5"-os hely. Ha 80Wh-s az akksi, akkor csak egy m.2 bővítésre van hely...
De majd megmondják az "őslakosok" a tutit...
-
Tonycs
csendes tag
válasz
ADAM1337 #57449 üzenetére
HAli!
Én ilyet vettem a gyereknek karácsonyra, azóta boldog és egyre ritkábban látom
El kell vinni a KH butikba újrapasztázni (-11°C), meg kell neki egy jobb beállítás.
Hogy árban mennyire jó most, az új gépek függvényében azt nem tudom, nekem ütötte az asszony a hátam, hogy mindenképp meg kell venni karácsony előtt... Ha a gyerek megunja nekem jó lesz... -
Tonycs
csendes tag
válasz
gago1975 #56718 üzenetére
Hali Gago!
Nem bántva téged, eszembe nem jutna, annyit segítesz:
Amit belinkeltél Digiprime-os 17" Legion 5i az pixelhibás, december eleje ott van náluk, én is ilyet akartam, akkor derült ki, hogy már nincs hibátlan nekik (itthon nem is találtam több ilyen konfigot).
Csak régebben jobban látható módon kiírták, hogy pixelhibás, most el van dugva az info, hátha valaki benézi...
Ami 17", az mind GTX1650-nel van...de legalább a jobbik féle kijelzővel.T.
-
Tonycs
csendes tag
Szép napot!
Elvittem a gyerek karácsonyra kapott laptopját a csepeli KH Butikba némi kozmetikai kezelésre. Az eredmény egyből látványos volt, 10-11° mínusz, és ez csak a paszta csere. A beállítások optimalizálása meg hab a tortán. Ezúton is köszi KH!
Az alany: Lenovo Legion 5i (15.6", i7 10750H, GTX1660Ti, 16GB, 512SSD), ami gyári szám szerint 2020 októberi gyártás, úgyhogy az ablak gitt nem a raktárban száradt rá/ki... hanem sajnos az gyári extra...
Tony
-
Tonycs
csendes tag
válasz
zsolti75 #54939 üzenetére
Nem, azt írja HUNGARY, ahogy a termékkódja is, és hivatalosan magyar piacra gyártottnak jelzi a psref.lenovo (81SX00YYHV). Magyar billentyűzet rendesen.
Amikor rákattintok, hogy gari hosszabítás, feldob egy olyan ablakot, mint amiről te is beszélsz, válthatok magyarra, vagy amerikain csinálom.
Az amerikait választva, minden egyszerű és simán kattint/kijelöl mit hogyan mennyivel, és írja az árat.
A magyart választva, magyar nyelvű oldal jön be, de onnan továbbkattintva már angol az oldal, és pontokba szedve írja, hogy mit lehet tenni az ügyben, írni/telefonálni/intézni... ez az amit nem értek teljesen, erre mondtam, hogy elvesztem, mert nem ezt vártam.
De majd ránézek még frissebb fejjel, valszeg én néztem be valamit, már 3x is. -
Tonycs
csendes tag
válasz
zsolti75 #54917 üzenetére
Köszi Zsolti75!
A magyar oldalon elvesztem, többször is.
Az angol nyelvűn később vettem észre, hogy van egy View details "fülecske", és ott látszik a Ship to Location.
A gari hosszabbításnál a magyar nem világos nekem, de az amerikai oldalon simán ki lehet választani, hogy milyen és mennyi + garit szeretnék, és írja rá az árat is egyből ($).
Bár biztos van ennél egyszerűbb megoldás is, csak én vagyok most villamos... -
Tonycs
csendes tag
Üdv!
A Lenovo oldalán hol tudom megnézni, hogy magyarországi-e a gép (pl. Y540)?
A gari hosszabítás megvan, de a fentit nem találom... -
Tonycs
csendes tag
válasz
gago1975 #54847 üzenetére
Köszönöm a részletes segítséget, ismertetőt!
A Ryzen-es sem néz ki rossznak, de abból sincs 17".Az i5 10300H is olyan melegedős fajta, mint a i5 9300H volt?
Mert most elgondolkodtam a i5 10300H + GTX1650Ti kombón, az is 60Hz-es 300 nits 17" kijelzővel lenne.
LENOVO LEGION 5 - i5-10300H, 17.3FULL HD, 512 GB, 16GB, Geforce GTX 1650 Ti 4GB Lenovo Legion M300 RGB Gaming MouseMeg átnéztem az aprót is, de a 17" az eléggé betette a kaput.
Vagy vegyek eleve mellé a különbségből egy monitort? -
Tonycs
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat gondolkoztam a dolgon, a Legion 5i-17 és az Y540-17 között, hasonló i7 10750H/ 9750H, 17" 144Hz Full HD kijelző, 16Gb Ram, 512 gb SSD, GTX1660Ti kiépítésben. Olyan vagyok, aki szereti élőben is megnézni a "kiválasztottat", múlt héten sikerült is megnézni őket bár csak 15" méretben, az Y540-et csak pénteken, aztán úgy voltam vele, hogy megér kb. +10%-ot az, amennyivel jobban tetszik a Legion 5i.
Pénteken megrendeltem a Digiprime-tól, 2+1 év garival, és vártam. Jött automata válasz is.
Tegnap este jött az e-mail, hogy pont az utolsó az pixelhibás, de nekem ideadnák -10e engedménnyel (480e lett volna eleve a vége), ha nem, akkor viszont van egy nagyon jó Acer Nitro ajánlatuk, amit a Gago forumtárs már kivesézett, hogy miért is nem olyan nagyon jó...
Ahogy néztem tegnap, eltűnt az összes hasonló Legion 5i-17 és Y540-17 az oldalukról, pedig volt mindkettőből legalább különböző 6-8 konfig a fentebb említett főbb paraméterekkel...
Most már máshol sem látok ilyesmit, csak a Radiumnál, annak meg nem annyira jó a híre, ahogy itt olvastam.
Ha esetleg valakinek van valami alternatív javaslata, hasonló konfigra, azt megköszönöm. Kinézetre bejött volna ez a visszafogottabb design, de hát ez van. Az asszony erőlteti, hogy még idén vegyünk valamit (mint korábban írtam, a 13 éves fiú gyermeknek lenne, amolyan mindenes is gép). -
Tonycs
csendes tag
válasz
gago1975 #53978 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm! Ez most segített, kicsit helyre is tette a dolgokat. Olvastam, másnak is jól jött.
A 17"-n már gondolkodtam korábban is, mert ebben a 15"-17" kategóriában azért számít az a 2", hordozva sem lesz nagyon, így a méret meg a súly különbség nem számít. A kijelzőről írtakat megfogadom, én soha nem voltam nagy FPS fan( max. WoT), inkább RPG, RTS.Ha hozzáadod a leíráshoz az ASUS TUF, Legion 5 párost, akkor akár mehetne is egyből a topic összefoglalóba 400k(épp most) körül az élet címmel!
-
Tonycs
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
13 éves fiamnak kellene valami megbízható szerkezet.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában, karácsonyig bezárólag,
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350e (max. 400e)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Általános célok, MS programok, tanulás, programozás, játék,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Mostanában WoT, Minecraft, ARK, de nem hardcore, FullHD, medium/high beállítás,
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt, 15" esetleg 17", IPS, most PC-n 60Hz-en játszik, és nem panaszkodik (egyelőre).
(6)Kijelző képminősége, színhűsége milyen legyen (pontatlan max:60%, közepesen pontos max: 90%, nagyon pontos 95% vagy felette)
A fentebb említett célokra szerintem mindegy, de javítsatok ki...
(7) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán lenne hordozva, inkább otthon asztalon,
(8) Hűtése az árkategóriához méltóan (közepes, jó)
Ne legyen nagyon hangos,
(9) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10, de ha nincs, az sem baj,
(10) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
512 GB SSD vagy 256GB SSD és legyen mellette bővítőhely, HDD-nek, vagy SSD-nek, 8 GB RAM (legyen bővíthető 16GB-ra), nem kell ODD,
(11) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Lehetőleg strapabíró ház,
(12) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Akár új, akár használt normális (min.12-18 hó) gari idővel,
Grafikus kártya: valahol GTX1650 és GTX1660Ti között,Nézegettem már gépeket, de sajnos nem nagyon vagyok annyira otthon ebben a szegmensben, és minél többet olvasok a fórumból annál nehezebb az eligazodás. Intel vonalon lenne elképzelésem, de a Ryzen-t asztaliban sem ismerem, de nem zárkózom el, ha van belőle szerintetek jó sorozat/típus.
Sokat segítene a választásban, ha legalább márka/sorozat szinten lenne egy jó laptop irány.
Illetve, hogy mi az amit el kell kerülni, típushibák, problémás részek.Amiket nézegettem új vagy használt:
Dell G3
Dell G5
Lenovo Y540
Lenovo Legion 5
Acer Nitro 5
HP Pavilion Gaming
HP OmenAsust nem szeretnék, ahhoz nagyon de nagyon bestbuy-nak kéne lennie...
Köszönöm,
Tony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Acer Predator Helios 500 PH517-61
- MacBook Pro (13-inch, 2018, négy Thunderbolt 3/USB-C port), magyar billentyűzetes, dobozzal
- Lenovo IdeaPad Slim 3 15AMN8
- Dell Latitude 5590 / i5-8250 / 8GB RAM / 256GB SSD / HU vill. bill / Full HD IPS / új akksi
- ACER Aspire 3 Notebook RYZEN 7 VEGA 10 16GB DDR4 RAM 512GB NVMe 15,6 FULL HD WIN11 laptop
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest