- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsakadam
tag
Nekem ha megy az Epic store, akkor aktív a dedikált gpu... Már letiltottam az automatikus indulásról...
-
Gergello
addikt
Azt nem értem, hogyha a G731 egy optimus-os gép, akkor miért megy szinte mindig a GPU venti is ? Nyitva van 3 chrome tab, meg egy 500 soros excel file.
-
MaxxDamage
félisten
Én tudom mit írtál és kettőnk közt marad.
Marad a "gyári" spec. szerint a GPU , így a biztos és elég még jó darabig az MSI noti.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz echterion #49487 üzenetére
Az tényleg volt, mert törölték a másik regemet miután feljelentettek, és kaptam egy figyelmeztetést.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
válasz kdavid23 #49486 üzenetére
De kíváncsi itt mindenki, pedig amit írtam neki szólt. Lehet nem is kellett volna törölnöm, mert kérdezte, nem volt benne biztos. Simán utána nézhetne, aztán ha csak annyiról van szó hogy berakható, de nem kompatibilis még mindig lehet megoldható, de az olyan lenne mint amivel én is próbálkoztam.
Persze amellett a cpu mellett nem lenne túl kifizetődő.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
MaxxDamage
félisten
válasz motifator #49491 üzenetére
Köszi!
Akkor majd a következő géppel veszek akkori felső kat. GPU-t is.
Főként Clevo lesz amiben gondolkodom majd, mert ott cserélhető a CPU & GPU is.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
motifator
senior tag
válasz MaxxDamage #49482 üzenetére
GT75-ből létezik 2080 mxm, de a kártya layout más a 1080-hoz képest (fotó (#32746) Darth_Revan). Illetve a 2080 minimum 6 magos CPU-val van párosítva, szerintem a 4 magos mobil cpu szűk keresztmetszet lenne mellé. És akkor a heatsinkről még nem beszéltünk.
Funky + Jazz
-
addikt
válasz $atirka #49480 üzenetére
Nekem régen azt mondta 85 fok fölé ne menjen és még jók vagyunk. Persze hozzáteszem nehéz eset voltam, és az nem kifejezés. Viszont én még most is így vagyok vele így legyen. Amit lehet mindent megteszünk. Sok sikert hozzá, használd egészséggel.
Esetleg tegyél hozzá még valami jó hűsítő alátétet, az is számíthat valamit, legyen az akár csak pár fok minuszban.Esetleg egy kis UV a cpu-ra és lehet még javítani. Nyilván ez amolyan + - dolog. Én tennék rá egy picit hogy tökéletes legyen.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
válasz MaxxDamage #49482 üzenetére
Így van. Az előbb elolvastam valamit mert már késő van nekem, ezért töröltem picit. Sok sikert és szurkolok neked.
-
MaxxDamage
félisten
Én csak a tuti biztosra megyek/mennék.
Egyenlőre csak egy gondolat, jelenlegi is elegendő, de ha lenne 2080-as MXM ami bele "való" és jó áron, akkor miért ne?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #49479 üzenetére
Jó kérdés, és szurkolok neked.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Lehet egy h*lye kérdés (vagy csak gondolat a részemről)
MSI laposomba kapható RTX 2080 és érdemes lehet bele tenni a GTX 1080-t váltva?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zsakadam
tag
válasz baszenszejj #49475 üzenetére
Nem megy véletlenül a vuze böngészés közben?
-
KISDUCK
addikt
válasz baszenszejj #49475 üzenetére
Hát ez lehet jobban passzolt volna valamilyen hálózatos vagy windowsos (márha windowst használsz) vagy böngészős topikba, de első körben próbálkozz sebességmérő programokkal weboldalakkal több szervert nézve, hogy milyen sebességet produkálnak.
Második körben ha nem lettél előrébb akkor készíts egy live linux rendszert és arról bootolva ismételd meg a mérést, ez kizárja a szoftveres problémát.[ Szerkesztve ]
-
baszenszejj
csendes tag
Sziasztok! Van arra valakinek ötlete, higy mi okozhat egy olyan jelenséget a laptopomban hogy a letöltés a vuze programmal megy rendesen 10mbit-tel de bármilyen böngészővel max 0.5mbit-tel tudok letölten mondjuk egy akciós újságot vagy drivert. Scar 3 531GU
Előre is köszi a segítséget -
gyépés
aktív tag
Én a ramot elengedném, meg szerintem az ssd-t is. Ezeket később cserélheted többre/nagyobbra, gyári konfigban meg nagy a felára. Inkább a cpu/vga párosra koncentrálnék, sokkal időtállóbb gépet vehetnél.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
őstag
Szerintem ennél is drágább lesz az új kori ára .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Dhampir
félisten
Az új Lenovo Legion 5 és 7i laptopokban végre visszakerült felülre a webkamera.
Itt azt írják többek között, hogy Vapor Chamber-t kapott a Legion 7i és az Y740Si.
An integrated 2mm (on the Lenovo Legion 7i) and 1.6mm (on the Lenovo Legion Y740Si) Vapor Chamber Cooling System works to dissipate heat while a series of coated blades inside the enhanced Dual Liquid-Crystal Polymer Fan System turn to cycle air through Quad-Channels at top speeds. These technologies work in tandem with up to a 6-point thermal sensor array to quickly predict incoming thermal requirements to cool key components in advance for quieter and better performing gaming sessions.
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
válasz KillHates #49461 üzenetére
Már mind1, azon is van.
De egyébként a max hőfokok így is úgy is ugyanannyi, akármi van rajta és a ventin se vettem észre hogy kevésbé menne. (mivel dellhez méltóan vagy 2500-on vagy 4500-on pörög)
Szóval maga a hűtő a szűk keresztmetszett, vagyis nem mert hetvenegy-két foknál nem több sose, csak idegesítő hogy közben visít mint egy vágásimalac. Ha egy 3k körüli fordulattal hozná ezt akkor nem panaszkodnék.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
wanted5
őstag
válasz KillHates #49458 üzenetére
Annyit tettem mindkét felületre hogy szét tudjam annyira kenni, hogy tökröződjön, kb mint ahogy linuséknál láttam. Talán egy kicsit lehetett volna kevesebb, de remélem nem lesz baj. Úgy körbe is van maszkolva az egész kapton szalaggal, hogy csak megfogja.
Most nincs kedvem megint csak azért szétszedni, hogy normális cuccot kenjek fel.
Mert ugye mint egyszer régen már leteszteltem, hogy ennél a gépnél nem a hőátadással van a gond, hanem maga a hűtőfelület kicsi.
Most meg azzal volt a gond, hogy a GPU nem vette le az órajeleket, de sikerült azt is megoldani, azóta meg se mukkan böngészés és videónézés közben.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
nagyúr
válasz wanted5 #49457 üzenetére
Ha nincsen tocsogósra pasztázva akkor semennyire. Csak akkor szokott elcsordogálni, ha mondjuk leejti valaki az élére a notit, vagy a feje felett pörgeti a táskában. Egyik sem a jellemző felhasználása a notebooknak így bátorkodom feltételezni, hogy nem lesz gond. 😂🤣
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
wanted5
őstag
Mennyire féljek attól, hogy kifolyik a TGC aka vaspaszta szállítás közben?
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
lehet hülye kérdés, de az előző MSI laptopomon volt olyan app RivaTuner a neve, ami korlátozta az FPS-t. Ezt az appot fel lehet rakni Y540-gépre is? Amikkel játszom majd, illetve a panel frissítése (60Hz) se indokolja hogy 60FPS nél többet szuszkoljon ki magából a vas. Van értelme?
-
PitkyePadvan
tag
Sziasztok,
nem tudja valaki hogy Asus G14-et 4900HS procival, lehet-e valamelyik boltban kapni, angol billentyűzettel? Vagy van rá mód hogy kicseréljem garanciavesztés nélkül?Üdv: László
-
Djatis
senior tag
válasz Xerath404 #49452 üzenetére
Budapesti Szerviz1115 Budapest, Bartók Béla út 152hTelefon: +36/20 553-9871 (Nyitvatartási időben hívható)Szerviz: szerviz.bp@albacomp.huhelpdesk@albacomp.hu
2 hete voltam náluk le lehet itt is adni a gépet. De a gari idő alatt ingyenes futár szolgáltatás van.
A magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
-
gyépés
aktív tag
válasz kirisz #49444 üzenetére
Ha beteszed a kosárba, akkor az akciós árból vonja le még a 15%-ot, elvileg 318 ezer a vége, az még épp belefér neked.
Bár az i7-es változat kicsit túlcsordul, az ezért sokkal jobb, ha még az a plusz 20 ezer belefér. Ennek a pocinak kb.40-60 ezer a felára általában.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az általam feltett kérdést valaki S.O.S ben meg tudná válaszolni? Sajna holnap lenne a találkozó szóval nincs sok időm agyalni rajta.
-
lypen99
aktív tag
válasz lypen99 #49439 üzenetére
Na most még nem jutottam oda, hogy pasztázzam, de most terhelés alatt 60-70 fok között ugrál (legyen 75 a max), máskor is miért ezt AIDA-val (most Afterburnerrel mindegy).
Akkor most mi a fészkes lópikula van? Mert ezt máskor is csinálta, hogy többszöri alkalommal levágta magát (túlmelegedés) aztán, van hogy pattent elindul és pl, meccs közepén levágja.
Tudom ez nem szerelős topik, de itt akik jobban kenik/vágják a pasztázás UV meg mindenféle modding/tuning művészetet azoknak nincs tippje viszont erre?
Nekem fura, mint mondtam nem 0/24-be ment és streameltem is vele ez alatt a konfig alatt, akkor se csinálta (most kezdte pár hete).
-
aktív tag
Sziasztok
Nemrég írtam hogy a Ligetcomp tól vásárolt MSI gamer laptopom zsanérja beszart és mivel 1 év garanciával árulta ezért felajánlotta hogy vigyem fel neki a laptopot és ott ahol vásároltam (Shopmark) plázában találkozzunk ismét és átveszi, intézi a garanciát. A kérdésem hogy ilyen esetben mi a helyes eljárás ? Csak ugy átadom a laptopot neki ? Nem szeretnék bizalmatlan lenni mert nagyon korrektnek tűnik az eladó, az értékelései is kimagaslóak de nyugodtabb lennék ha valahogy le lehetne papírozni hogy ő ott átvette az én laptopomat ami 76 napja vásároltam tőle a célból hogy intézze a garanciát. -
kirisz
tag
300 ezer Ft (+10-20 ezer max) környékén milyen gamer laptopot tudtok ajánlani? Van valami ár/érték arányban ami best? Előre is köszi a segitséget.
-
lypen99
aktív tag
Üdv mindenkinek. (Tudom nem idevágó feltétlen, de mivel javarészt "gamelek"/játszok a gépemen ezért teszek egy próbát, ha úgy van törölhető!)
Alany: Lenovo G50-70.
Probléma: Monitoroztam a GPU-t (Radeon R5 230M) MSI Afterburnerrel.
Pl.: Valorant, R6S, mint terhelés. A GPU hirtelen felszökik 50 fokról 102-ig majd levág.
Ötleteim, pl újrapasztázás MX2-l (az van kéznél), mert a múltkorit lehet rosszul kentem el.
Megoldás lehet a problémámra vagy haldoklik a gépem?
-
Sly189
senior tag
Akinek esetleg több pénze lenne, ez sem rossz vétel -15% után [link]
Processzor: Intel® Core™ i5-9300H processzor
Képernyő átmérő (cm / inch): 39.6 cm / 15.6 col
Felbontás: 1920 x 1080 pixel
Memóriaméret: 8 GB
Merevlemez kapacitása: 512 GB
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
Videókártya memória: 6 GB -
SkyS1gn
félisten
Sziasztok, szerintetek egy MSI Gs65 stealth thin mennyiért adható el? 8750, 1060, 16GB, 500gb ssd
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
gyépés
aktív tag
válasz Sly189 #49425 üzenetére
Van még ez az új TUF, ami vasban jó, de a kijelzője elég tré, meg ugye TUF. Talán az új szériának jobb a minősége egyébként, mint az előzőnek. Szóval a lenovod kicsit minőségibb, ez meg kicsit erősebb talán, de jó vétel ennyiért a lenovo.
-
Sly189
senior tag
Acer hűtése ránézésre nekem nem tetszett - ott van az egész hátsó nyílás mint egy szellőző, és csak a fele van kihasználva "kifújásra", hiába a 3 év garancia.
+1 a +8GB RAM-nak az kell is szerintem is, Chrome megeszi@KISDUCK Én a MediaMarkt mellett lakok, gyakran teszek csak egy tisztelet kört, vannak nagyon jó árak, még ha nem is a weboldalon de élőbe. Fordítva is igaz szokott lenni, ha weben olcsóbb és az áruházban van polcon, átírják webes árra. Korrektek nagyon.
-
Sly189
senior tag
-
nagyúr
válasz kdavid23 #49416 üzenetére
Elég masszív cucc! A Clevo-nak is eszébe jutott, a 870-es proci hűtését lehet megtuningolni egy plusz ventivel, ha rajta van az extra borda:
Az igazi áttörést a hűtésben az alul-felűl nyitott rendszerek jelentik, mert ott nagyon jó hatásfokkal érvényesül a kémény-hatás. Ilyen a redőnyös Acer ami alátámasztja és iylen az új r2-es AW is ami meg cáfolja (persze az is alátámasztja, mert az R1-hez képest klasszisokkal jobb a hűtése, annak ellenére, hogy brutál túltolták a "vékonyítást")
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
KISDUCK
addikt
válasz gago1975 #49414 üzenetére
Sajnos csak ennyit találtam egy lenovos topikban, mint írtam a csatolt hivatalos pdf nem volt elérhető.
-
gago1975
őstag
válasz KISDUCK #49412 üzenetére
Azt kellene kideríteni pontosan, hogy milyen típusú kijelző van benne, mert igaz i7-9750+1660ti nél a 15.6 inch 16:9, 1920 x 1080 pixel 141 PPI, BOE 084D, IPS, 144 Hz-es kijelző ilyen. Forrás : Lenovo Legion Y540-15IRH Laptop Review: A good gaming laptop with a GeForce GTX 1660 Ti GPU
Ja most látom én balga, buta tökfej , hogy csak 60Hz amit Sly189 kérdezett.
Viszont lehet, hogy a sorban 3. adat nem fedi a valóságot.
illetve lehet 2 fajta 144hz es kijelzőt tesznek bele?
Mindenesetre a mérés és a leírás eltér egymástól.
Nagyon nem mindegy, hogy 91.5% sRGB (Argyll 3D) 59.3% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D) vagy 72/45.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
KISDUCK
addikt
-
Sly189
senior tag
Megtudná valaki mondani, hogy a Lenovo Y540 (81SY00NSHV) 1650 nvidia kártyával 60Hz-es panellal az sRGB és AdobeRGB-t hány %-ban fedi le? Ha jól sejtem ebben van a gyengébbik. Mennyire fakó esetleg aki ilyet használ?
[ Szerkesztve ]
-
kdavid23
aktív tag
válasz matyee #49408 üzenetére
Nézd már Matyee, tudtál róla, hogy gyártanak ilyet is? Kábel + splitter box:
AW AREA 51M , ASUS g703GX, stb
Eurocom 780w táppal nyomatható, így 2 tápból 1-el is el lehet a noti lehet, hogy új Clevo x170-hez is lesz ilyen elosztó...és felejtős lesz a 2 tápEurocom milyen kreatív lett
[ Szerkesztve ]
Dr. Dávid
-
MR007RM
addikt
válasz Gergello #49398 üzenetére
Egyébként már CPU sincs, meghal ha terhelést kap. A hardver érzi hogy ott van valami baj. 0 UV és már az is sok ha nem híreket akarok olvasni.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Gergello
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
- Érintőképernyős tablet PC -- HP ProBook x360 11 G1 EE
- ASUS Vivobook E210K, N4500, 4GB DDR4, 128GB (bővíthető), ÚJ állapotban, FULL BOX!!!
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Lenovo X240 12.5" i7-4600U / 8GB DDR3 / 120GB SSD / Magyar Világítós billentyűzet / Eredeti WIN10
- Lenovo LOQ 15IRH8 gamer laptop 2 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest