Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pocok256

    veterán

    válasz Muerte #34262 üzenetére

    Na látod ezen mondatod után tényleg felesleges vitatkoznunk.
    "A másik amit írtál valami hatásfok blabla,az megint hülyeség,mert ha az AMD proci 65W-ot fogyaszt,akkor nem termelhet kevesebb hőt,mint a 45W-os Intel.Ez már látod viszont tényleg egy fizikai tény "

    Nem akarlak megsérteni de ez nagyon rossz :D Miért ne termelhetne ?! Looool. a watt az teljesítmény semmi köze nincs a hőtermeléshez.... A teljesítmény és hatásfok hányadosa esetlegesen már adhat egy hőtermelési együtthatót de ez nem ilyen egyszerű...

    Esetedben annyimentség van hogy cpu nál a watt nem tényleges teljesítményt jelent hanem TDP értéket.

    Viszont itt mind az amd mind az intel eltér drasztikusan egymástól....

    AMD TDP: Ennek a mérése igen egyszerűen zajlik. Az AMD egy speciális alkalmazást használ, ami irreális, de mégis valós tesztkörnyezetet szimulál az adott terméken, és biztosítja, hogy a hardver minden porcikája a maximumon működjön. Ez nagyon közel áll a TDP eredeti értelmezéséhez, hiszen mégsem matematikailag számolt elméleti fogyasztás keletkezik, hanem gyakorlati mérés, amit ha nem is valós, de egy gyakorlatban futó alkalmazás ad.

    Intel TDP: Ez a mérés már sokkal bonyolultabb. Az Intel lényegében nem ír saját alkalmazást, hanem a piacon fellelhető valós alkalmazásokból egy csomagot állítanak össze, amit lemérnek a termékeken, de a teszt során a kiugróan magas fogyasztási értékeket eldobják. Ezután az eredményeket átlagolják és meg is van a termék fogyasztása. Ez a TDP eredeti értelmezésétől messzebb áll, de ugyanakkor van benne logika, hiszen tényleg valós programok adják a mérések alapját. Ezek viszont nem biztosítják, hogy a processzor mindig a maximumon fog működni.

    A többi sületlenségre már tényleg nincs kedvem válaszolni mert övön aluli az egész vita nyugodtan legyen igazad nem fogok fizika órát tartani megint mert eszméletlen unalmas.

    tegyetek a kupakra még 5 kilo rezet mert hoyg akkor nagyobb lesz a felülete és csak utána vezessétek rá a hűtőre rm007 nek is menynire bejött :D

    [ Szerkesztve ]

    HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

Új hozzászólás Aktív témák