Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bitrograde #112775 üzenetére
Egészen jól néz ki, gratula
-
Balázs Z.
tag
válasz
stellaz #112785 üzenetére
Első hangfalam vásárlásakor, 25 éve történt, hogy bemutattam akkori barátnőmnek, hogy milyen fantasztikusan szól a NAD 3020i és a házilag font CAT6-ból készült kábellel rákötött TDL RTL1 (homokzsákkal súlyozott hokedlire rakva, félbevágott parafadugóval alátámasztva). Végighallgattunk mindent, minden fantasztikusan szólt, aztán észrevettem, hogy fordítva volt bekötve a jobb oldali hangfal.
-
stellaz
veterán
-
btraven
őstag
Mást se hallok csak azt hogy kábelek között nincs/nem lehet különbség. Nekem van 2 Hama USB kábelem. Az egyik fekete, a másik szürke színű. Látom hogy van különbség. Erre jöttök a vakteszttel hogy azzal nincs. Vakteszten nincs, hiszen ha becsukom a szemem akkor nem látom a különbséget. De a valóságban attól mégis van különbség. Ez az egész vakteszt egy marhaság.
-
bitrograde
senior tag
válasz
zoltanz #112778 üzenetére
A kérdés: mire kellene használnunk ezeket?
Rendszert tesztelni nem igazán valók, mert bemutató célokra lett elkészítve a többségük, hogy kidomborítsa egy adott rendszer jóságát. Zeneileg pedig egy rosszul értelmezett közízlést akarnának kiszolgálni, egy olyan vegyes salátával, amibe mindenkinek tettek egy falatot, ám aminek az íze meg együttesen borzalmas.
Ha ilyesmit hallgatok, akkor azok általában hifi-gyártók lemezcégei által megjelentetett zenei kiadványok, azokat is a zene miatt. Hogy példát is mondjak, nagyon kedvelem Antonio Forcione Tears of Joy és Touch Wood című lemezeit, melyeket a Naim Audio jelentetett meg. Dobosnak készülő gitárosként elég fontos, hogy hallani lehessen, hogyan használja a hangszer testét helyenként, és a felvételen ez szépen meg is jelenik, de nem öncélként, hanem az előadás szerves részeként. -
-NoVa-
veterán
válasz
zoltanz #112778 üzenetére
A Bose demók általában nagyon sterilek, így jobban szólnak szarabb izéken is. De elég elolvasni a kommenteket a videó alatt, igen szórakoztató, amikor a sounds great on my kezdetű hozzászólásoknál leveseskonzervtől Makita felsőmarón át Honda pótkerékig mindent bedobnak
-
zoltanz
nagyúr
Vannak kifejezetten audio hardver, szoftver testelésre kiadott Cd, vinyl lemezek, illetve weboldalakon elérhető demo részletek.
Használtok hasonlót?
Pl
Bose Demonstration CD - Introduction
[link] -
btraven
őstag
válasz
bitrograde #112775 üzenetére
Itt a bizonyíték hogy még az USB kábelek se egyformák. [link]
-
bitrograde
senior tag
Kezdődhet a szeánsz.
-
-NoVa-
veterán
válasz
krisz242 #112769 üzenetére
Anno a fejhallgatós topicban írtam róla talán. Háztáji maradék csomagoló, csillapítóanyagokból lehet vadászni jó vastagságú, könnyű légáteresztő szivacsot, amit formára vágva be lehet tenni hátul a fedlap alá. A gyári sűrű fémrácsról könnyen le lehet szedni a selyem porvédőt, egy lazább 3D nyomtatott rács, vagy csirkerácsból vágott ritkás fémrács teljesen jó. Méhsejt, spirál, akármilyen mintával el lehet játszani, a lényeg, hogy védje a drivert, meg a helyén tartsa a porvédőt. Akad nem csillagászati áron célmegoldás is, de egy ollóval háztáji dolgokból is csodát lehet tenni. Elöl csak a gyári pad selyemrétege alá tettem egy leheletvékony papír diffúzort, az olcsóplanaros túlzó magastartományt nagyon szépen kikorrigálta. Emellett hátul az utolsó előtti mágnesek közötti rést lefedtem szigszalaggal, ami meg a megváltozott légáramlás / visszhangkörnyezet miatt nagyjából kitölti a 400SE-k 1-2KHz közti szakadékát.
Van, aki továbbment, kivette a drivert, és az egész felfüggesztését is csillapította, bélelte a műanyag ház falát, stb. Mindent szabad, és érdemes is, amitől jobb lesz.Ha nagyon kell, elő tudom ásni az stl-t, meg az OpenSCAD tervemet a 3D nyomtatott rácshoz. Úgy emlékszem van róla mentésem valamelyik NAS-on. Egyszerű ciklikus minta, vékony peremmel, majd picit megvastagodó ráccsal:
-
krisz242
tag
válasz
-NoVa- #112767 üzenetére
Ha nem túl nagy kérés, egyszer a fórumtársak okulására légyszi bodb be ide nagyvonalakban, hogy milyen anyagot tettél hová a HE400SE-ben. Szerintem rajtam kívül más is szívesen kipróbálná, mit lehet kihozni belőle.
Természetesen hatalmas köszönet jár a helyettünk kitaposott út, és kísérletezés miatt! -
exciplite
tag
Sziasztok!
Ha valakinek van csatolókondi tapasztalata dac-ban kérem legyen kedves megosztani az most nagyon jól jönne. -
-
zoltanz
nagyúr
Volt alkmam behatóbban szem, fülügyre venni Hifiman 400Se fejest, ( stellaz forumtársnak kőszönet) szimetrikus kábellel, -NoVa- által modifikált hátlap lemez és belső alátámasztással. jól szólt az árához képest, mind delta-sigma Dac-on mind hordozhato ellenállás-létrás Dac-on. Cayin Ru7 -en. Denon 5200-ashoz viszonyítva
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112763 üzenetére
Jó ez a kép. Így, hogy leírtad már jobban értem.
Közben rájöttem, hogy miért váltott ki belőlem negatív érzéseket a sematikus ábrázolás és a nyák közötti különbség.
Anno egy bizonyos ipari létesítményben kaptunk hasonló rajzot. A rajzon egymás mellett elhelyezkedő berendezések a valóságban még csak nem is mindig azon az emeleten voltak. De olyan is volt, hogy az emelet stimmelt, a szomszéd teremben volt amit kerestem, de az csak a másik lépcsőházból volt megközelíthető. Hogy csak a szebbeket említsem -
bkercso
nagyúr
válasz
nLali #112762 üzenetére
3 év alatt se értettem meg, hogy miért van áramköröknél ekkora különbség a nyák és a sematikus ábrázolás között.
Szerintem általában nincs nagy, csak tekintettel kell lenni arra, hogy fér el, milyen a lábkiosztás, szerelhetőség, nagyimpedanciás vezeték rövid legyen és ne legyen körülötte nagyon eltérő potenciál, hurkok ne lapoljanak át, gnd-hálózaton eső hibafeszültségek ne szennyezzék a jelet stb.
Ím pl. egy kétoldalas, amelyben a félvezetők kettesével vannak tokozva, amihez szintén alkalmazkodni kellett (lerajzolni meg logikusan szoktuk): -
nLali
őstag
válasz
bkercso #112761 üzenetére
MFA tulajdonosként érdektelen volt, hogy a Lehmann hogy szól.
Amíg nincs újra MFA a birtokomban, addig érdekes. Jön a nyár, nem kell a sulikkal foglalkozni. Kedvem támadt szöszmötölni ilyesmivel. Mindent nem lehet egyszerre
3 év alatt se értettem meg, hogy miért van áramköröknél ekkora különbség a nyák és a sematikus ábrázolás között.
-
-
Newbie9
kezdő
Beri, Bodz, egy ilyenről hallottatok hogy TheHifiCat? Vagy bárki más?
Itt is azt állítják hogy tax paid...
Olyannak tűnik mint a Linsoul, Hifigo, shenzhenaudio stb
Pl. Amiket én néztem olcsóbb volt mindegyiknél(és itt volt JA11 is)
Nagyon érdekes hogy a warranty és refund policy oldalon Linsoul-t ír: -
nLali
őstag
válasz
bkercso #112753 üzenetére
Pár órát környedtem a monitor felett....Nem nagyon értettem, hogy miért nem találom a nyákon a vezetékeléseket...Elég soká esett le, hogy kimenetet drótozunk bemenetre és a vonal amit keresek majd akkor lesz benne, ha beleteszem. Most azon törpölök, hogy amit ikszeltél a rajzon a R22 és R24 közötti szakaszt, azt én nem találom, hogy hol van összekötve
-
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Na megjött a kínai kábelem a Sennheiser HD800-hoz.
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat vele kapcsolatban. A kábel nagyon puha és finom tapintású nem olyan merev mint a gyári. Minden része jó minőségűnek tűnik. a csatlakozók tökéletesen passzolnak.
A hangja nekem jobbnak tűnik a gyárinál. Több apró részlet előjött a magas hangok finomabbnak tűnnek a mélyek meg mintha jobban előjönnének. Sztem. megért 28ezer Ft-ot. Nem tudom milyen lehet a kácsa ehhez képest 3x ennyiért de amikor a múltkor a boltban jártam és megnéztem akkor én nem nagyon láttam különbséget köztük. Persze meg kéne hallgatni egymás után akkor derülne ki. Nekem eddig jó vételnek tűnik. -
nLali
őstag
válasz
bkercso #112750 üzenetére
De ezek egyszerűek.
- A halászlét könnyű elkészíteni, de ha még sose főztél, akkor ilyesztő.
Az erősítést úgy állítsd be, hogy alul a 680ohm (is) legyen bekötve,
Nálam a kis kapcsolók 1 ON, 2 OFF állásban vannak.Panel alján, a legrövidebb úton kell vinni a kábeleket, vagy figyelni kell valamire?
Kérlek tekintsd meg a Móriczka rajzomat, hogy jól értem-e a végfok visszacsatolását :
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112748 üzenetére
Jó, belevágok. Ahogy egy művelt fórumtársam mondaná: a bonya feladatokat szét kell osztani sok pici feladatra és máris nem lesz annyira bonya.
Más opa esetén is 220nf kell a opa táplábai közé? Jelenleg 100nf van asszem.
Van összefüggés a módosítások között? Esetleg átköthető az R22 a leírt módon, amíg a többi mod nincs kész? (Még alkatrészt kell vásárolni) -
nLali
őstag
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni?
Van egy Lehmann klón erősítőm, amin szeretném megcsinálni azokat a módosításokat, amiket bkercso javasolt. [link]
Nem írok neki privátban, mert másnak is segítség lehet egy fórumos leírás.
A forrasztással nincs semmi bajom, de jobb lenne, ha valaki végigvezetne lépésről lépésre, hogy melyik alkatrésszel mit csináljak. Addig megy önállóan, hogy a becsatoló kondi legyen NP0. -
Bodz
nagyúr
Nem tudok a Linsoul szállítási módjairól semmit, de ha a Hifigoról veszed, akkor biztosan nem jön rá semmi extra. Mondjuk itt már rájön szállítás is, akkor meg már mindegy, ha az Aliról veszed. Hátha még éppen lehet kuponozni is.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Newbie9 #112743 üzenetére
Van egy ilyenem is. Szintén nagyon jó. De ha kell a balanced, akkor nyilván kiesik.
Black Pearlt már én is néztem. Sőt, valamikor meg is fogom venni.
Alternatívák? Hát ha kell a PEQ, akkor nem sok. Gondolom a KA15 az már drága (amúgy remek cucc). A nagy Keysion, de ennél meg olcsóbb a Black Pearl. -
Newbie9
kezdő
Köszi, és a képeket is.
Hajlok rá hogy 4.4-es balanced outputos DAC-ot szerezzek be 'egyszerű' dongle helyett.
Mit szólsz, mit szóltok a TRN Bleack Pearl hoz? (Chatgpt-vel kerestettem és ezt találta)
A head-fi-n is van már róla visszajelzés. 13E forint a linsoul.com-on
Tetszik hogy van benne Walk Play is.
Alternatívák?Köszi!
-
lowzor
veterán
A support is megerősítette, hogy nem lesz rajta semmi extra költség, meglátjuk.
De azért is szar, hogy Kínából adták fel, mert így jóval több idő lesz, mire ideér.
Már csak azért imádkozok, hogy épségben ideérjen, és hibátlanul működjön, mert különben nem tudom hogy intézem el velük a dolgot. Ezt mondjuk vállaltam, mikor 66k-ért rendeltem meg az itthoni 100k-s ára helyett. -
BBpeter
tag
válasz
Arphox #112729 üzenetére
Nekem ugyanez a dac van, csak egy DT990 pro-val. Ez a jelenség nálam is meg van, de leginkább csak akkor, ha a bass boost be van kapcsolva. Nekem az arany középút úgy lett meg, hogy feltekertem virtuálisan a hangot maxra, a dac-ot pedig 3,5-4-re. Úgy kellően hangos, és nincs minőségromlás.
-
Dorien
veterán
válasz
Arphox #112729 üzenetére
"Igazából már sok éve van egy állandó fülzúgásom, és a hallásom is romlott, így annak örülnék a legjobban, ha ennek megoldásához külső segítséget kapnék, szóval a 2. kérdés, hogy ehhez van-e ötletetek, esetleg valaki tudna-e segíteni nekem ebben személyesen? (Budapesten lakok)"
Ami nekem bevált, az a zárt fejhallgatók mellőzése. Nyitott fejhallgatónál sokkal kisebb terhelés éri a dobhártyát, nekem az a tapasztalatom. A másik fontos, hogy ne menjen víz a fülbe, fültisztítás is inkább csak kisujjal. Az orr-fül nyálkahártya gyulladásmentessége is fontos, a szervezet vizet köt meg, hogy enyhítse a gyulladást és ez is okozhatja a fülzúgást. Van még sok okosság amire rájöttem, de ez itt OFF. Indexen van egy "fülzúgás" topik, oda írtam sokat. Van letölthető könyv PDF-ben a témáról, stb. -
stellaz
veterán
válasz
Gzula[HUN] #112738 üzenetére
Erről beszélek. Csak szerintem minden tartományban hallani a durva minőség romlást a fix Line outhoz képest.
-
stellaz
veterán
válasz
Gzula[HUN] #112735 üzenetére
Én tapasztalatból mondom, de ki kell próbálni. Line out jó volt, de előerősítőnek én senkinek nem ajánlanám.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Arphox #112729 üzenetére
Látatlanul nehéz pármit is mondani, de nem zárnám ki, hogy a Beyer driverjével van probléma, mert nem lenne egyedi eset.
Külön-külön lenne érdemes a DAC-ot meg a fejest is tesztelni, mégha első körben ezt körülményes is megoldanod. -
Arphox
tag
Sziasztok!
Van egy 2018-as FiiO E10K Olympus 2 USB DAC-om, és egy 2019 végi Beyerdynamic DT 770 PRO 80 OHM fejhallgatóm.Az problémám az, hogy észrevettem, hogy ahogy tekerem fel a hangerőt, egyre inkább érzem, hogy mintha egyre jobban torzítana a hang.
1. kérdés. Ti hogyan állnátok neki a hiba kiderítésének, azaz hogy a DAC a ludas, vagy a fejhallgató (vagy más?) ? Sajnos sem fejhallgató, sem DAC-ból nincs másik, hogy ki tudjam próbálni cserélgetve, a az alaplapi jack meg nem tud akkora hangerőt kicsiszolni, amivel jól hallható a torzítás, hogy el tudjam dönteni. Egyáltalán miért lehet a torzítás?
Igazából már sok éve van egy állandó fülzúgásom, és a hallásom is romlott, így annak örülnék a legjobban, ha ennek megoldásához külső segítséget kapnék, szóval a 2. kérdés, hogy ehhez van-e ötletetek, esetleg valaki tudna-e segíteni nekem ebben személyesen? (Budapesten lakok)
Előre is hálásan köszönök minden segítséget!
Megjegyzés: a hangfal is a DAC-ra van kötve, és azon mintha nem hallanám a torzítást; bár tök más a hangképe, szóval lehet csak az zavar össze; ez a fejhallgatóra tereli a gyanút. Mi a professzionális módja egy fejhallgató "tesztelésének", hogy tökéletesen működik-e még?
-
bkercso
nagyúr
Mérésre tudtok ajánlani valami jó USB hangkártyát? Új laptopomon már nem olyan egyszerű az alalapival (kombinált be-/kimenete van...).
Jó lenne 100€ körül megúszni, a léneg, hogy kb. -140dB-ig azért "lemérjen", tovább nem kell. 120dB se baj, csak szeintem annál van jobb is. -
lowzor
veterán
Megrendeltem a DL200-at Hifi Express-ről, 66k-ra jött ki, annyiért jó deal volt?
Francia raktárból rendeltem, onnan kb mennyi idő, mire kiszállítják? -
PuMbA
titán
Mikor lesz itt a topikban másnak is SMSL DO200 Pro-ja
-
Xelo
addikt
jaja elég gyatra.
volt olyan sabre-alapú dacom ahol segített amikor magasabb értékre állítottam de dl200-nál sajnos pont nem, végül az audiophonics digirescue közbeiktatása oldotta meg a dolgot. vicces hogy azzal meg simán minimumra lehetett állítani a dpll-t és minden stabil volt.. egyébként "csak" a sabre alapú dacokkal volt gond a c2-vel, cirrus (pl dl100) meg akm (fiio k9 akm) dacokkal sose tapasztaltam szakadozást.
-
Xelo
addikt
hirtelen már nem emlékszem biztosra annyit csereberéltem a cuccaimat előző évben de elég sokat emaileztem az SMSL supporttal, előtúrom majd az emaileket. egyébként az angol supportjuk korrekt, nekem készítettek több privát firmwaret amikor jeleztem feléjük a nyűgjeimet a különböző eszközeikkel. szerintem a DL200 az LG C2-m optikai kimenetét nem szerette, akárhova állítgattam a PLL-t szakadozott a hang illetve a sabre alapú dacok hangjával valahogy sose voltam kibékülve. sokat fejlődtek az utóbbi években de még mindíg túl digitális ízű ha lehet ilyet mondani de ez full szubjektív vélemény.
-
Bodz
nagyúr
Mesélj a nyűgökről! Azok mindig a legérdekesebb dolgok.
DL200-am van nekem is. A süllyesztett fejes aljzatokon meg a picit túl kicsi potin kívül nem találok rajta fogást. A kijelző pont nem izgat, lényeg hogy ne világítson túl fényesen semmi.
Hordozható bigyókban én is szeretem a Cirrust. Valahogy mindig a CS43198/CS43131 alapú cuccok tetszenek a legjobban. Még akkor is, ha nyilván nem csak a dac chiptől függ a végeredmény. -
Xelo
addikt
és akkor jövök már én is.
volt dl200-am, dl400-am és raw mda-1-em is és mégis az smsl dl100-nál kötöttem ki pedig ez a legolcsóbb. mindegyik másik smsl-nek volt valami nyűgje, ezzel 0 probléma mint dac/preamp szerintem 10/10. mint fejes erősítő nekem vékonyka ezért érdemes lehet rá csatlakoztatni egy dedikált erőlködőt. az én füleimnek nagyon tetszenek ezek a quad cirrus chipes dacok, ibasso dc07 proban is quad cirrus van és azt is imádom.
-
Bodz
nagyúr
Egyébként az emlegetett DL200 mellett a D40 Pro sem tűnik rossz ajánlatnak, bár én ezt pont nem hallottam. Jókat írnak róla, mérve kiváló
, a világ összes ereje is megvan a Beyer DT 770 Pro X-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia