Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
btraven #113497 üzenetére
Amúgy szépen járódik, 5 óra után még YouTube eléggé hallgathatatlan kategória volt, éjszaka 10 óra járatás után már a YouTube is elkezdett normálisan szólni.
"Ennyiért szóljon már úgy első bekapcsolásra hogy leessen az állam."
Szerintem ez akkor lehetne egyedül lehetséges, ha előre bejáratná a gyártó, de ez nem elvárható. Az biztos pont, hogy új kondenzátorok vannak benne 0 perc használattal és én annak idején egy komplett 1985-ös japán erősítőt újítottam fel és kettesével cseréltem a kondikat, ahogy érkeztek eBay-ről és minden kondenzátornak 2-3 hétig folyamatosan változott a hangja mire beállt a megfelelőre (ELNA SILMIC II arany kondik voltak, nem szarok, kivéve a tápnál a pufferkondik, mert azok nagyok és ott más márka kellett), szóval ezért gondolom tapasztalatból, hogy ott ahol több kondi van az 0 percesen nem tud úgy szólni, mint 50-100-150 óra után.
Amúgy már nem emlékszem melyik DAC volt, de jóval drágább mint 200 ezer Ft és ott 150 óráig "ocsmányul" szólt és visszaküldték 14 napon belül, így soha nem tudták meg milyen lett volna a hangja, ha kivárják a bejáratást, aki kivárta az meg boldogan használta utána.
Engem őszintén nem zavar, hogy valamit be kell járatni, sőt szerintem jó érzés is ahogy alakul jó irányba a hang és nem azonnal az ölembe hullik, mint egy használt terméknél.
Ahogy stellaz is írja az összes teszt szerint szép és selymes hangja lesz végül, ami most is már alakul, de minden tesztelő YouTube-on/írott tesztben azzal kezdi, hogy 50 óra bejáratás után kezdi el a tesztelést. -
btraven
őstag
válasz
lapalapa #113486 üzenetére
Az a baj hogy ha jól látom ez egy 200ezres cucc. Ennyiért szóljon már úgy első bekapcsolásra hogy leessen az állam. Nem hetekig bejáratni meg ezer módon próbálni megmagyarázni hogy mégis megéri a 200ezret. Mondjuk kellemetlen hogy végre megjön a nagyon várt új cucc aztán kiderül hogy nem is tetszik igazán. Na erre van a visszaküldés kitalálva.
-
lapalapa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #113492 üzenetére
Jó ötlet, nálam internet rádió...
Most már nincs kedved? -
osonte
őstag
válasz
lapalapa #113488 üzenetére
Most már ráérek, mert végre van mit hallgatni, de logikus amit írsz. Szeretem kicsit pihentetni az elektronikai termékeket éjszaka, főleg ha szinte egész nap megy, meg hosszú távra tervezek vele, de lehet nem változtat az élettartamán az éjjel-nappali működés...
#113490 stellaz : Azt csak az első 10 percben hallottam (pedig továbbra is igényli az FT3 a 2 réteg wc papírt, még azon is áthatolt túlzottan a magas akkor
), utána már nem volt valid, gyorsan változott. Igen amit abban a 10 percben hallottam pont az ellentéte amilyennek jellemzik, illetve amilyen most kb 5 óra után.
Én néztem olyan tesztelőt, aki elismerte hogy a K9 Pro (ESS) bár technikailag részletesebb és drágább, de ő szívesebben hallgatja a K9 AKM-et, mert nem akkora a veszteség részletekben, viszont sokkal zeneibbnek hallja (főleg akusztikus, pop, éneklős számoknál). -
stellaz
veterán
válasz
osonte #113472 üzenetére
nem te vagy az első aki egy olcsóbb fiio termékről a K9 AKM-re váltpott
legalábbis itt olvastam azért olyat, hogy k11 visszaküldés után lett a K9, de tulajdonképpen én is K11 r2r-ért mentem Ijoe-ba és K9 lett belőle (igaz, nem pont onnan).
Én nagyon kedvelem a hangját is, meg úgy általában egy jól megépített, sokoldalú cucc.
-
osonte
őstag
válasz
lapalapa #113486 üzenetére
Köszi.
Szerintem éjfélig hagyom, utána pihentetem, elég meleg a háza a DAC-nak. Hagyom őt is pihenni, nagyjából minden nap délelőtt 10 órától kb éjfélig menni fog, ha nem tudok aludni/sorozatot nézek akkor akár hajnali 3-ig. Illetve szeretem hallgatni járatás közben, vagy legalábbis óránként belehallgatni, nehogymár alszok egy nagyot és lemaradok valamiről.
-
osonte
őstag
válasz
btraven #113483 üzenetére
8-10 órát megy naponta, de nem szándékozom visszküldeni.
#113484 PuMbA : DAC függő, valamelyik 150 óra után tér magához. Sok külföldi fórum van róla, van róla vita is, van aki placebónak tartja, de van olyan fórum, ahol az egyik DAC-nál mindenkinek 150 óra után jött meg az igazi hangja, aki nem várta ki, az visszaküldte. Én meg a saját fülemnek hiszek legjobban (ahogy más is a sajátjának, ezért megértek mindenkit, aki nem hall ilyet azt is).
Régen amikor a telefonokon még volt jack kimenet, ott is számtalanszor pár nap volt mire az érces magasok simábbak lettek, én ezt sokszor hallottam (alaplapi hangkártyáknál is), de hozzá kell tenni, hogy extra érzékeny a fülem a magas tartományra, mert régen autóhifiben nagyon nagy hangerővel megküldtem magassugárzóval és 2-3 évig nem is tudtam semennyi zenét hallgatni.
-
osonte
őstag
Ja és a 120 ezres fejhallgató meg tervben sem volt.
Amúgy megjött a DAC: [kép] . Bekapcsolás utáni percekben annyira nyers volt, elvileg kell neki az 50 óra járatás, már 1 óra után eltűnt az érces magas, de szerintem még sokat kell finomodnia. Amúgy jó lesz ez, tetszik a hangja, de majd járatás után jobban merek írni róla. Az biztos, hogy az FT3-at hozzá illesztették eléggé, de ezt mindenki írta is fórumokon. Meglepően nehéz és nagy még a 16"-os Legion 5 mellett is, van benne anyag. -
Sonja
nagyúr
Mai napon érkezett hozzám egy SMSL M300 SE DAC (+ YYTCG OCC+ Silver Plating USB-C kábel)! 111USD volt a Hifi Express-től, ennyit simán megért!
EU-France depóból volt rendelve, ami végül kínából érkezett meg 1 hét alatt, de nem volt semmi gond.
Köszi Bodz!
-
Zoliee
senior tag
-
osonte
őstag
Semmi gond.
Ott még igazi értékesítő van, több emailt váltottam vele és minden visszaküldés hosszabban indokoltam, az értékesítő mindig kedves levelet írt, megértette, megköszönte hogy megírtam a tapasztalataim és jó zenehallgatást kívánt. Amúgy leegyszerűsítve egy termékcsere volt és egy ráfizetés, nem az elállást emelném ki. A 32 ohm-os fejhallgatót kicseréltem a 350ohm-osra, ami ugyanannyiba került és egy órát volt kivéve a dobozából, már első nap visszaküldtem. A KA15 DAC-ot meg azért küldtem vissza, mert kevés volt a teljesítménye az új fejhallgatóhoz, de megígértem, ha FiiO DAC-ot veszek náluk fogom és be is tartottam, vagyis visszaküldtem az 50 ezres terméket és 230 ezrest vettem most helyette, szóval maximálisan jó a viszony.
Hozzáteszem már rég tapasztaltam ennyire rugalmas és kedves hozzáállást, mint a FiiO.hu-nál!
Nem fogok már cserélni, mert ahogy írtam a történet ott kezdődött, hogy 25 ezerért akartad dongle DAC-ot venni, ennyi pénzem (és most ez sem az én pénzem nagy részben) mégegyszer nem lesz ilyenre, szóval bármilyen lesz a K9, ezt kell szeretni (mondjuk nincs bennem félelem a hangját illetően, olyasmi mint a K7 AKM+THX, csak egy kategóriával feljebb, azt amúgy meg összességében szerettem, egy kis életet hiányoltam belőle, de ebben meg pont azt emelik ki, hogy az megvan). -
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113468 üzenetére
Ők még szállítanak neked egyáltalán?
Bocs, bocs.
Reméljük tényleg bejön, aztán lezárul a történet, csak a boldog zenehallgatás marad.
Ha esetleg mégsem... Akkor már megvárhatnád, hogy feltűnjön itthon is a DX5 II. Esetleg DL400 (Dispatches from Amazon!!). Ez is gyakorlatilag a DO400, D60, D40 Pro egy újabb változata.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
btraven #113464 üzenetére
...a Loxjie P20 (szovjet csövekkel) karakterét sokkal jobban szeretem.
Amíg lehetett kapni, az ára alig 100€ volt. Elnézve, hogy milyen árkategóriákkal dobálóztok, elképzelhető, hogy nem elég drága a hangja? Mivel Ti fejhallgatóztok, így elhiszem, hogy jobban kijönnek az egyes készülékek (alkatrészek, kapcsolások, stb...) sajátosságaiból adódó hang béli eltérések. Ami az egyiknek "imádós", a másikat kiveri tőle a víz.
Amúgy a Loxije is sumák ferdeszemű banda. Nem derült ki számomra egyértelműen az adatlapjából, hogy kínai klón, vagy NOS/bontott szovjet 6N3P csövekkel szerelte, csak annyi, hogy 6N3P-vel (ez a sima verzió, aminek kb. 2.000 óra a várható üzemideje szemben a 6N3P-EV-vel aminek 5.000+ óra, a kettő ára közötti differencia pár $...) Ha tippelnem kellene, szerintem a pár $-os klónokkal, pedig még az erősített csövek is ~15€ körül kaphatóak
Szovjet bontott 6N3P-EV (6Н3П-ЕВ) pár van az előfokomban. Kellemes bársonyos meleg karaktere van.
#113468 osonteLezártam a kérdést...
Meddig? -
osonte
őstag
Igazából most ott tartok, hogy valós tesztet a saját fejhallgatómmal és a FiiO K9 AKM-el találtam és olyan jellemzéseket, amikre pont vágyok, odaüt rendesen a mély, nem emel ki a magas tartomány és zenei marad a hangzás, többre nincs is szükségem (jó ezt kicsit leegyszerűsítettem). Nagyon tetszenek az egyéb lehetőségek is (SMSL DO400 vagy az említett E70+L70 páros) és lehet valamelyik jobban szólna, de a K9 AKM-el úgy érzem nem tudok nagyon mellélőni, talán az legstabilabb választás, meghallgatás nélkül. Így maradnék házon belül, amúgy az FT3-hoz kifejezetten ajánják is a K9-et. Nekem most ez tűnik a legjobban kockázatmentes döntésnek, a K7 is tetszett régebben, de állítólag ahhoz képest más kategória a K9, szóval még jakár ó is lehet.
#113466 nobela : Igen, pont az ilyen kalandokra nem vágyok, már csak zenét szeretnék hallgatni...
-
nobela
senior tag
válasz
osonte #113454 üzenetére
Én több helyről is rendeltem már Európából, a magyar áfát már a kosárban rárakják.
Legutóbb az Aune store-ból, korrekt volt a matek és pár nap alatt itt is volt a cucc.
szerk: viszont az UPS-től menekülj, legutóbb a 860 eurós csomagomat odaadták egy vadidegennek egy teljesen másik helyen mint ahová kértem... 😱 Elég kalandos volt megszereznem, öregedtem közben néhány évet.
-
btraven
őstag
Nagyon fontos egy féltéglát berakni az erősítőbe mert így úgy tűnik hogy van benne anyag. Komoly erősítő és a szállítási díj is jó sokba kerül. [link]
-
btraven
őstag
válasz
osonte #113463 üzenetére
"hogy halljam, hogy drágább hangja van, mint a K7-nek, a milyenségét/hangkarakterét megszokom."
Érdekes mennyire másképp hallgatunk zenét. Én pont fordítva vagyok. Az MCTH-nak drágább hangja van, de a Loxjie P20 (szovjet csövekkel) karakterét sokkal jobban szeretem.
Most a flathead earbud vonalon is így jártam, vettem egy kicsit drágábbat és hallom is miért számít jobbnak. De a $3 Vido karaktere simán megveri. -
osonte
őstag
Az a baj K7 már volt és jónak tartom, de attól egy magasabb kategóriát szeretnék. Például hallgattam korábban Topping E5-t és sokkal jobban tele volt élettel. Valami olyat szeretnék, aminél kinézek az ablakon, hogy mi a francot csinálnak és rájövök, hogy ez a fejhallgató csak annyira valóságos a hang, hogy becsap. Jártam már így.
Ami játszik az SMSL DO400 (232 ezer Ft lenne), a két fajta K9 (210-230 ezer), de itt talán leírás alapján az AKM tetszik jobban az állítólag zeneibb, míg az ESS meg részletesebb és akkor most írtad a E70+D70 párost. Amit Te írtál párost az erőben nyerő lenne, de a DO400-nál meg újabb a Sabre chip és Pro verzió, meg eléggé jól néz ki (ami nem lényeg, csak írom). Szóval ezekre szűkítettem le, persze mindegyik biztosan másképp szól és nem ugyanaz tetszik mindenkinek, de gondolom ezek között lehet egy elméleti sorrendet felállítani, hogy melyik elvileg a legjobb. Szerintem amúgy bármelyik tetszene, mert az a lényeg, hogy halljam, hogy drágább hangja van, mint a K7-nek, a milyenségét/hangkarakterét megszokom. Mint pl az E5-nél, de Soekris-t is hallottam, az mondjuk fél millió volt, de az is tetszett. -
Bodz
nagyúr
Vagy vegyél megint egy K7-et, azt legalább már ismered. És még rengeteg pénzt is spórolsz.
-
-
Dorien
veterán
válasz
Zoliee #113458 üzenetére
Meg kb. minden lánc más és más hangot hoz ki különböző fejhallgatókból. A neten olvasott vélemények kiindulásnak jók, de egyáltalán nem biztos, hogy a kapott hang neked is tetszeni fog. Aki régóta fejesezik, az tisztában van ezzel. A felfedezést, kísérletezést, tapasztalást nem lehet megúszni... Pont ez benne a szép.
-
Dorien
veterán
válasz
:AMF: #113453 üzenetére
Be.
Ez a kombó úgy szól, ahogy én még Sennheisert nem hallottam szólni... Pedig rengeteg DAC és erősítő volt már előttük. HD559, Drop 58X, 580 Precision, 580 Jubilee, 600, 650, 6XX, 660S2 - ezek jártak eddig nálam.
Megjött az új műbőr párna a Sony MDR-CD770 fejeshez és szerencsére tényleg fele olyan vastag, mint az előző. Egyből helyükre kerültek a magas hangok, az erős V karakterből lett egy sokkal hallgathatóbb, enyhe V karakter. A hatalmas tér szerencsére megmaradt, úgy tűnik ebben inkább a fülpárna belső kerülete számít, nem a vastagsága. Ennek inkább az asztali erősítők (Topping A30 Pro, chAMP) a barátai. A Final Sonorous VI szólt hasonlóan a Denon/Fostex Lawton báránybőr párnával. Nagyon-nagyon dögös hang.
-
Zoliee
senior tag
válasz
osonte #113457 üzenetére
Spekulálsz ezerrel, csapongsz össze meg vissza. Kb ennyi...
Van nekem itthon 4db erősítőm, 2db dac és 4db (talán mondhatni komolyabb?) fejhallgatóm.
Na most mindegyik "másképp" szól, még akkor is ha fh, vagy ic kábelt cserélek.
Ki mondja meg nekem melyik a "jobb"? Melyik "veri" meg a másikat? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
osonte #113454 üzenetére
Én egyszer rendeltem német amazonról, ott nem volt semmi extra. Fizettem, 2 hétre rá meg jött az ifi zen dac v2. Ennyi.
Flanszia (sic!) amazonnál volt annyi plusz költség, hogy fizetéskor alapban annyival fizettem többet, mint amennyivel nagyobb a magyar áfa, mint az ottani. Sose fogom elfelejteni, egy vasárnap du. rendeltem onnan az X2HR-t, köv. kedd (bő másfél nap után) délben átvettem. Ez volt kb. 5 és fél éve. Azóta mennyit "fejlődtünk" OMG! Átvételkor ott se volt semmi költség.
-
osonte
őstag
Sziasztok! OFF lesz a kérdésem, de most hirtelen kicsit bef@stam. Rendeltem Amazon.de-ről Topping DX5 II-t, de most nézem, hogy semmi ÁFA/adót nem számolt fel: [kép] . Az eladó a "SHENZHENAUDIO DE STORE", német adószámmal, akkor ez azt jelenti, hogy be fogják VÁM-olni és ÁFÁ-t kell rá fizetnem pluszba? Máshol kb ÁFÁ-s áron van ennyiért.
Előre is köszönöm!
(Hátha valaki pont innen rendelt korábban...)
-
:AMF:
senior tag
válasz
Dorien #113452 üzenetére
Nekem már nincs meg a 100m. (Amikor megvolt, akkor a 10R-re csorgattam a nyálam.
) A nagyobb impedanciás fejesek miatt eladtam. De most, hogy azok is pihenőre vonultak és csak a Gradokat hallgatom, szerintem végül valami hordozhatónál fogok kikötni.
Nekem meg most Sennheiser HD580-nal az iBasso DX170.
Pedig nem olyan rég még hirdetted a HD580-at. Ennyire betalált? -
Dorien
veterán
válasz
:AMF: #113451 üzenetére
Denon D5200-zal elég is sok mindenre a Korg DS-DAC-100m.
Nekem meg most Sennheiser HD580-nal az iBasso DX170. Balanced kábellel meg csak digitális futóműként próbáltam még javítani a hangzását, de csak elrontja mind. Végtelenül kifinomult, kiegyenlített, mégis nagyon izgalmas, dögös és sosem harsány, szúrós vagy unalmas. Ez így tökéletes. (nekem) -
:AMF:
senior tag
-
btraven
őstag
válasz
szaki58 #113449 üzenetére
Már pedig a kipróbálás lehetősége nélkül a visszaküldés jár és kész. Én a másik véglet vagyok, semmit nem küldtem vissza. Pedig amikor bekajáltam azt a hazugságot hogy a mérési eredmények számítanak, és megvettem az Atom-t, jó nagy pofára esés volt, mennyivel rosszabb volt mint a P20. Vissza kellett volna küldeni Angliába.
Persze ha úgy nézzük hogy kaptál egy hibátlan terméket akkor OK.
De ez a hobbi nem erről szól. Akkor mindenki boldogan használná a legelső fejesét meg erősítőjét, ha szól és nem zörög.
Mert valljuk be mindig nézem ezeket a review-kat hogy mennyi a magas, a közép meg a mély. És képzeld el nekem mind 17 fej/fülhallgatómban van magas, közép és mély. Hibátlan mind. -
fehér_ember
addikt
válasz
Zoliee #113439 üzenetére
Én pl. telefont küldtem vissza, de mivel kiderült hogy ami problémám volt vele, az az összesnél fennállt illetve hogy a gyártónak meg sem fordult a fejében hogy így szérián belül javítsa így később mégiscsak maradtam annál a típusnál. Szóval végül ~1,5 hónap múlva újra megrendeltem (amúgy más színben) és akkor viszont már én is bontottat/visszaküldöttet kaptam. Más esetben nem fogadtam volna el. De így teljesen jogosnak/igazságosnak véltem (1:1) és nem is tettem szóvá.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Zoliee #113439 üzenetére
"a jelenlegi szabályozás megengedi (akkor miért is ne használnád ki)"
Mert nem etikus, és hogy mi nem etikus, az egyénfüggő is. Van, akinél ez etikus, nálam nem. Most nyaltam be néhány fülhallgatóval, Meghírdettem olcsóbban , és kész.
Abban igazad van, hogy miért ne, ha lehet, és valakinél ez nem okoz lelki válságot. Ezért mondom én azt, hogy a szabály a rossz, és mint olyant, vissza kellene vonni. (hú vaze, nem is kéket, hanem zöldet akartam, mert az jobban megy a körmöm színéhez...) -
Zoliee
senior tag
válasz
szaki58 #113436 üzenetére
Nehéz igazságot tenni ebben a kérdésben, és talán nem is kell. De (attól függetlenül, hogy osztom nézeted) én is küldtem vissza, több alkalommal is termékeket.
Egyrészt a jelenlegi szabályozás megengedi (akkor miért is ne használnád ki), másrészről meg tényleg nem tudod kipróbálni vásárlás előtt azt a terméket. A marketing meg mindent is próbál elhitetni a leendő vásárlóval. Aztán meg jön a pofáraesés.
A kereskedőnek meg nem kötelező biztosítania a vásárlás előtti próbát, a bemutatóterem fenntartását alkalmazottakkal, stb. -
osonte
őstag
válasz
szaki58 #113436 üzenetére
Amiről írsz általánosságban, azzal egyetértek (nincs vita), én sem tartom helyesnek visszaélni ezzel a lehetőséggel. Valaki (orvosi fizetéssel) azért rendel hétvégére nagy tévét, hogy meccset nézzen, majd visszaküldi (és ezt többször mindig más helyről).
Viszont most volt 4-5 visszaküldésem, mert egyszerre több mindent vásároltam, mindnek nem akarom leírni a történetét (router, amihez nem hajlandók kitölteni a garanciajegyet, így egy év garanciaidőt veszítettem volna/állandóan akadozó hangú BT hangszóró/fejhallgató aminek nem volt jó hangja, de ugyanott ugyanannyiért vettem egy másikat, szóval az inkább csere volt... nem írom tovább, de más is így tett volna. -
szaki58
aktív tag
válasz
osonte #113433 üzenetére
Kérlek, ezt ne vedd magadra. Csak általánosságban írom, hogy a notórius vissza küldözgetők néha megérdemlik, hogy benyaljanak egy-egy bontottat (és ne küldhessék vissza!!) Én személy szerint ezt a lehetőséget (indokolatlan visszaküldés) beszüntetném.
Hitvita! Elkészülni, vigyázz, rajt! (én mindent elmondtam róla, amit akartam)
-
-
Zoliee
senior tag
válasz
osonte #113431 üzenetére
Csak poénkodni próbált Dorien.
Nekem átjött, de Te komolyan vetted.
Miért is?Szerk: azért megmagyarázom, hátha anélkül félreérted.
Írtad: "... ez másnak csak a fizetése töredéke (úgy lehet nekem is viccesebb lenne mit kapok.."
Itt senki sem vicceskedik más anyagi helyzetével. Pláne úgy, hogy fogalmunk sincs kinél mi a helyzet. Ja meg intelligencia.
Kizárólag az elmúlt időszak visszaküldési hullámát lovagolta meg Dorien... -
osonte
őstag
Azért veszem Amazon-ról, mert külön van a használt kategória, kifizettem az újat most is és mindig újat kaptam, szóval 99.99%, hogy az lesz, de amúgy 3 perc kattintgatás ha mégsem és már jön is ki a nyomtatóból amit a csomagra kell ragasztanom, 5 perc gyalog a Posta és fizetnem sem kell a visszaküldésért. Szóval nem nagy dolog. Mondjuk nem tudom miért lenne "fair" bontottat kapnom új árban, végülis csak másfél havi jövedelmem amit kiadok rá, bár ez másnak csak a fizetése töredéke (úgy lehet nekem is viccesebb lenne mit kapok).
-
osonte
őstag
válasz
btraven #113422 üzenetére
Sajnos nagyon itt tart a világ! Én 15 év kereskedelem után láttam ahogy romlott el minden, amikor kibontod a drága hűtőt és nem tudod becsukni az ajtaját, mert annyira nem sikerült a gyártás (nem volt sérült a csomagolás, nem leejtették). A kedvencem, amikor a 20-30 milliós új BMW vagy Mercedes-nél (nem emlékszem melyik volt), azt mondja a tesztelő a tévében (a legtermészetesebb hangnemben), hogy "viszonylag jók a hézagok", hogy micsoda?
Annak idején, amikor kb 2 millió Ft volt az új Daewoo Lanos, akkor hibátlanok voltak a hézagok...
Visszatérve a DAC-ra, ha jó lesz a hangja, akkor rugalmas leszek a szoftvert illetően (mindenki szerint dolgoznak a javításon, jönnek is ki új firmware-k), nyilván nem öröm, de mostanába pezsgőt kell bontani, ha valami azonnal hibátlan. Persze ha nézzük az árat/tudást, akkor érdemes azt is beleszámolni mit kap az ember.
Rendeltem 110 ezres routert (eredeti ára) és vannak gondok az első példányokkal, pár hónap mire rendbe kalapálják szoftveresen (természetesen nem használhatatlan), pedig OpenWRT van rajta. Sajnos fogyasztói társadalom van, ahol az első vevők a tesztelők. Senki nem örül neki, hogy ezek vannak, de mérlegelni kell kinek mi fér bele és ha már túl nagy a kompromisszum, akkor vissza lehet küldeni a terméket. -
nobela
senior tag
Aha, nem írnád ezt ha tudnád mit össze sz*ptam az Aune S17 Pro firmware frissítésével...
Jobbra balra küldözgetett mindenki (csak szakszervíz tudja flashelni), míg végül a kínaiak (!!!) rászóltak a cseh viszonteladóra, és végül oda kellett visszaküldeni. Az Alza erős ráhatásra aztán végül hajlandó volt garanciális ügyintézés keretében megoldani, mert nincs rá más ügymenetük.
Aztán még állt a cseheknél is vagy egy hónapot...
-
bitrograde
senior tag
-
Bodz
nagyúr
válasz
bitrograde #113419 üzenetére
Örülni nyilván nem kell, de túlreagálni sem.
Játékok egy nagy része pár patch után lesz rendben, videókártya drivereket folyamatosan fejlesztik, javítgatják, szoftvereket szintén, bios frissítések, Windows frissítések is érkeznek rendszeresen, stb, stb, stb, stb. Ebbe a körbe beleillik a DAC firmware is.
-
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113417 üzenetére
Loxjie D60, de oké, tényleg lehetne DO400-nak is hívni.
Sajnos még nem, de most már hamarosan el kéne neki rajtolni Kínából, aztán pár nap. Szerintem jövő héten itt lesz.
Frissen megjelent cuccnál ez azért előfordul, nem csak a Topping ilyen. Én biztos nem küldeném csak ezért vissza. Tuti dolgoznak keményen, hogy kikupálják.
-
osonte
őstag
Igen így visszaolvasva hülyeséget írtam.
Megérkezett az SMSL DO400? Amennyiben igen, akkor bevált?
Valaki már megkapta az első példányokat a Topping DX5 II -ből és a hangjára nem panaszkodnak, de megy a hiszti a szoftverére, így páran visszaküldik és majd újrarendelik, ha javítják a szoftveres bajokat (főleg az eq-val van gond, amit szerencsére nem használok). Állítólag olyan komplex a hardver, mint a drágábbaknál, de elsőre viszont nem sikerült tökéletesre a firmware, viszont látom hogy pár naponta jön frissítés, szóval foglalkoznak vele, akkor meg biztos rendbe teszik, szóval nem aggódom ez miatt. Annyi, hogy ne visszaküldött példányt kapjak! -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bitrograde #113410 üzenetére
és Bodz:
Köszönöm szépen!
-
bitrograde
senior tag
Hiába, a kor.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #113409 üzenetére
5 pin DIN
-
bitrograde
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #113409 üzenetére
DIN-nek hívják, régebbi szabvány, de kapni még hozzá csatlakozót itt-ott.
-
Gzula[HUN]
addikt
Félig off, de itt tuti tudtok segíteni. Nagyobbik fiam a nejemtől "megörökölte" a szintetizátorját, és most azzal bohóckodik. Kérdés a következő: A fejhallgató csatlakozója pontosan milyen? A "sima" XLR-nél kisebb.
-
osonte
őstag
Reggel még csak várták.
Az a baj, hogy Amazonon kifizettem már és ott 27% Áfával volt ennyi, itt meg csak 20% Áfa van benne, szóval kb 8-10 ezerrel több lenne. A szállitás az jó lenne nagyon, Amazonon augusztus 11-re ígérik (viszont általában hamarabb érkezik, mint amit írnak). Illetve a visszaküldés miatt félek, hogy hogyan és mennyiért megy ott, Amazonnál csak bemegyek a Postára és 0 Ft-ért visszaküldöm a kinyomtatott címke alapján. Nálam ami lehet elromlik az új FiiO K7 2-3 hetet bírt (kínából volt rendelve).
Illetve most látom csak ezüst van, a fekete amit én akarok az 15-25 nap a beérkezése.
Amúgy routert is rendeltem úgy, hogy minimum egy hónap, mert előrendelés jó áron. Pedig az egy napot is nehezen várom ki, de én csináltam magamnak...
-
Bodz
nagyúr
-
-
Dorien
veterán
válasz
osonte #113404 üzenetére
Ja, beszámítással vinném, de igazából nincs szükségem rá.
Kegyetlenül betalált az iBasso DX170 + HD580 Precision, hatalmas élmény vele minden zeném újrahallgatása.Azóta az asztali láncot ebben a melegben be sem kapcsolom. RTL Híradóhoz, YouTube-hoz meg elég a monitor/VGA HDMI hangja is.
-
btraven
őstag
Azt, hogy a hallószerv, Cort-szerv miként működik, a magyar Nobel-díjas tudós, Békésy György fedezte fel egy élet munkájával. A hanghullám rezgésbe hozza a csiga felső folyadékterét (scala vestibuli), melyben végigszalad a hanghullám, a csúcsban megfordul, visszaszalad az alsó téren (scala tympani) a kerekablakig. Rezgésbe jön az alaphártya (basal membran). Az abban lévő különböző hosszúságú húrok miatt ott lesz a legnagyobb kitérés, ahol a hangmagasságnak megfelelő hosszúságú húr helyezkedik el. Magas hangoknál a csiga alapján, mély hangoknál a csiga csúcsnál a legnagyobb a kilengés. [link]
Youtube videón meg mást mond? [link] Magas hang el se jut a csiga végébe?
-
klacaca
tag
válasz
bitrograde #113399 üzenetére
Igen jól néz ki és jónak is tűnik, az ördögbe.... csak hát relatíve termetes, 27x27 cm-ével nem fér el az íróasztalomon
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar