- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz lowzor #90028 üzenetére
Ha nem akarsz rosszabb hangot kapni, akkor ne a Windows alatt állítsd a hangerőt, hanem az erősítőn. Szoftveresen mindig 100%-on legyen, ahhoz állítsd az erősítő hangerejét és ne fordítva.
Most is csak azt mondom, hogy nálam nem volt gond a DT990Pro-val, lehet azzal a Tempotec-el van valami gebasz.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
válasz lowzor #89999 üzenetére
Próbáld ki másik eszközzel is. Hacsak nem vagy hallássérült (nem bántásból írom) és nem hibás a fejhallgató, akkor nem szabad halknak lennie. Pl. egy youtube zene vagy egy régi MP3, Flac fájl lehet akár halk is, de ez mindenre nem vonatkozik.
Egy mai okostelefonnal már kell annyira hangosnak lennie, amivel el lehet érni egy normán hangerőt. Az, hogy nem lesz kellő dinamika, felbontás, stb. az egy másik dolog.
Mint már írtam is, nálam akármiről élvezhető volt anno, mivel az volt 1. komolyabb fejesem. Próba nélkül vettem az iBasso DX50-hez és viszonylag "sokáig" el is voltam vele. Kár a (egy idő után) fárasztó magasaiért, de azért a pénzért igen jó vétel.
-
Dorien
veterán
válasz lowzor #89982 üzenetére
Érdekes... A DT990 Pro 250 ohm pedig még a régi Fiio E10-ről is ordított high gain-en. (150mW @ 32 ohm az E10 max teljesítménye.)
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Sinesol
veterán
válasz lowzor #89999 üzenetére
Nincs nagyon nagy különbség a két fejes energiaszükséglete közt, a DT770 csak 20% kér kevesebb kraftot. A fő különbség, hogy a 600ohm-os Beyer inkább feszültségből kér magasabbat, mig a 250ohm-os inkább áramerősségből. Lehet, hogy az erősítő 250 ohm mellett nem teljesít túl jól áramerősség terén, de ez csak egy tipp.
120dB hangerőhöz szükséges értékek:
DT990 600ohm: 400mW 15.1V 26mA
DT770 250ohm: 320mW 8.7V 36mA[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz lowzor #89986 üzenetére
Nekem a Soundmagic A30 csak akkor ad teljes hangerőt, ha a Neutronplayerben engedelyezem a közvetlen usb kapcsolatot a külső audió hardvernek. Kb 2, de inkább háromszoros lesz a teljesítmény. Régebbi telefonomon pedig eu régióra állítva már használhatatlanul alacsony hangerőt adott (xiaomi), van ahol ez is bejátszhat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz lowzor #89992 üzenetére
Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy mert 96dB-es, akkor nehezen hajtható. Csak emiatt nem szabadna annak lennie. Viszont ha azzal párosítjuk, hogy mellette 250 vagy 600 Ohmos, akkor már más (lehet) a leányzó fekvése.
Tudom ezzel nem vagy kisegítve, de nekem amíg volt DT990Pro 250 Ohm-os fejesem, egy iBasso DX50 DAP 9V-os beépített erősítőjével sem volt halk. Bertalan Presenter 2 erősítője meg bőven elég volt hozzá vagy egy OTL csöves erősítő.
-
-
válasz lowzor #89982 üzenetére
Szia!
Nem látom, hogy a Tempotec Serenade iDSD-n van-e Gain kapcsoló, de szerintem nincs. Teljesítménye alapján 600 Ohm-on 75mW nem tűnik túl soknak.
Tudom buta gondolat, de én jártam már úgy, hogy vettem valamit és nem figyeltem, hogy a Windows vagy Android csatlakoztatás után szoftveresen levette a hangot 50%-ra, én meg nem értettem, hogy miért olyan halk. Gondolom nálad nem ez a gond, de ilyenkor érdemes mindent megnézni.
Szerk.: nem csak a névleges impedancia (Ohm) számít, hanem az érzékenység, ami mindkettőnél ugyanannyi, vagyis 96dB.
Más: tegnap megjött a Fiio K9 Pro. Kb. 10 óra van benne idáig, de így elsőre elég tetszetős a hangja. Gondolom kell neki 50-100 óra, mire beég. Viszont a Heddphone ezzel szól idáig a legdinamikusabban. Hasonló Bertalan CompositeAmp-jához, egy kicsit megtolja ez is a mélyeket, amit nem bánok. Hangra viszonylag semleges, enyhén meleg beütéssel, amit szeretek. Baromi percíz, minden pontosan a helyén van. Más iskola, mint a TMP Ant. Egyik ebben, másik abban jobb, ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
nbencee
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Asszociációs játék. :)
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Nők, nőügyek (18+)
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest