Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #106097 üzenetére
Van helyszín, ahol nem szól fosul egy régizene apparátus, a direkt erre kitalált zenekiadók felvételein kívül?
-
btraven
őstag
Engem meg minden zavar. Hiby music player akad a Marantz DAC-cal hi-res-nél. Egy pillanatra megáll/kimarad a zene. Hihetetlen zavaró.
-
RetepNyaraB
veterán
Amúgy tegnap a müpában 20. sorból néztem Máté passiót, bélhúrokon.
Az első 20 percben eléggé át kellett kalibrálnom a szobaakusztikához (pláne fejeshez) szokott füleim. De végül megérte, pedig a müpa szerintem fosul szól régizenei apparátusra. -
mvkly
senior tag
válasz
bitrograde #106090 üzenetére
Tetszett, köszönöm
[link] -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Hát, az idegrendszerem nem. Amúgy jól szól.
-
-
decoati
aktív tag
válasz
wow
btw volt már olyan, hogy beírjuk az elsődleges "ismeretlen cucc nyígató" zenéinket, és hogy mit figyelünk adott felvételnél / miért pont azzal tesztelünk? Sztem érdekes lehetne (mivel senki nem mozog minden stílusban egyformán otthonosan, aztán pl. ne random elektronikuson / pláne klasszikuson teszteljünk már pl. alcsonyfrekis átvitelt). -
bitrograde
senior tag
Nincs péntek, de ez nem ok arra, hogy ne legyen zene. Kinek bírja ki a rendszere?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember #106088 üzenetére
Nekem torz szar mindkettő.
Nem gondolom hogy ízlés dolga. De ahogy gondolod. -
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #106087 üzenetére
Én meg lehet fordítva választanák. Bár annyi bajom volt vele hogy kicsit álmosítóan szól, igaz ilyen problémám fejeserősítőben lévő opa miatt is volt (ott pl. az lme49720-szal de inkább annál maradtam mint a kicsit izgága 2140-nél).
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok -e dac es fejhallgató erosito ügyben. A FORRÁSOM jelenleg egy Htpc, Asus Xonar Essence STX hangkártya es egy végfok. Erről szeretnék minőségben és az egyszerűbb kezelhetőség végett feljebb lépni. Nézegettem ezeket a Topping fejhallgató erősítőket, nem tudom ez hangra jobb lenne -e mint az STX, meg ha jól értem ezzel a hangerő szabályozás is egyszerűbb lenne mert RCA-val a végfokra kötve működne elő-fokként és a hangerőpotméter is használható lenne ami a Topping D30-on is van. A zenelejàtszás tidalról megy Jriverrel.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #106081 üzenetére
Köszi!
Hegy és táp kérdése a teljesítmény. Az elméleti max 100W körül van. Laptop töltőhöz 5525 csatlakozója van telefontöltőhöz pedid type c. Utóbbihoz ismeri a PD3.0 és QC szabványokat. Szóval a redmi telóm 120W-os töltője vígan kiszolgálja, mert tud 20V-6A-t.
Innen rendeltem : [link] -
nLali
őstag
Ha telefontöltőről müködő forrasztópákát használok, akkor kell valamilyen esd védelemről gondoskodni, vagy elég a csuklómat földelni?
-
mvkly
senior tag
Módosítottam 2 méteresre, de 2.0-ásból nem találtam jó minőségűt koboldéknál, marad a 3.0. Remélem ezzel nem lesz gubanc.
Már minden megvan, XLR holnap jön, erre az USB-n akadok fent... -
mvkly
senior tag
válasz
RetepNyaraB #106072 üzenetére
-
mvkly
senior tag
válasz
RetepNyaraB #106069 üzenetére
Az elrendezés miatt 1,5-2m a minimum, ezen nem tudok szűkíteni, így ez lett: [link]
Valamilyen árnyékolást írnak rá, de ennyi. Akkor ez most tré választás volt?Majd kipróbálom a gyári 1méteressel is, van-e különbség.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
mvkly #106068 üzenetére
Attól, mert a gyár a saját anyja temetésén is spórolna a virágcsokron, még nem feltétlenül jó a mezei cérna, pláne nem több méter hosszon. Legalább legyen valami értelmezhető szigetelése. De több méteren minőségi kábel az felejtős az ára miatt, ez is igaz. Ahhoz egyszerűen oyan elrendezés kell, ahová elég az egy méter. Inkább kevesebb.
-
mvkly
senior tag
válasz
dgyuri0123 #106067 üzenetére
Imént meg is rendeltem egy simát. Nem tudom mit gondoltam, a gyári is egy szimpla kábel...
-
mvkly
senior tag
válasz
dgyuri0123 #106065 üzenetére
Köszi szépen!
Másik topicban kérdeztem USB A->Type C kábelről, mert ahhoz is kereken 1 métert mértek ki, PC és DAC közé menne. Gondolom oda is elég egy mezei kábel. -
mvkly
senior tag
Ehhez a DAC-hoz lenne szükségem a mellékeltnél hosszabb tápkábelre. Ami adat a gyárin szerepel: 10-16A 250V.
Tudnak valaki tippet adni erre? Alzás lenne a legjobb, mert akkor még a héten tuti megjönne és lenne 4 napom bohóckodni. 2méter untig elég. Amit hirtelen ott találtam, az max.10A-es és mivel nem vagyok villanyász, a gyári helyett felejtős lenne? -
Feck
tag
Köszönöm a válaszokat, Srácok!
Már az is haladás, hogy nem laptop alaplapiról hajtaná. Persze, kicsit overkill ez a Topping, de úgy vettem ki a szavaiból, hogy hajlana a jövőben egy komolyabb fejesre is beruházni, s akkor jól jön a combosabb forrás.
Én pedig hamarosan jelentkezem egy vadonatúj setuppal, részletek néhány hét múlva!
-
s4tch
veterán
válasz
Ba cy lus #106058 üzenetére
Nyilván a konkrét helyzetre is írtam. Az M50x mellé szerintem pénzkidobás 100 rongyot költeni elektronikára.
Ha te ~150 ezerből 100-at költenél dac/ampra és 50 ezret fejesre, az is egy vélemény. Én inkább fordítva osztanám el a keretet, pláne, ha M50x lenne a kiindulási alap, és zárt fejest kellene a láncban illeszteni.
Ezzel együtt ahogy írtam, 100 alatt, pláne használtan, 70e körül jó vétel a DX3 Pro+
-
Polllen
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #106050 üzenetére
Egyetértek, az a Fiio K5 pro még jobb fejest is ki tud szolgálni amúgy.
-
s4tch
veterán
Teljesen jó 100 alatt a Topping (van is épp belőle használtan, az eladótól már vásároltam, részemről ajánlott), de ennyiből már a fejest is fejleszthetné a kolléga... Ha 150 ezrem lenne egy rendszerre, inkább fordított arányban költeném fejesre és elektronikára.
-
Gzula[HUN]
addikt
Persze lehetőség szerint minél jobb DAC/AMP van az M50X-hez, annál jobb, de szerintem egy olcsóbb megoldás is elég volna hozzá. Kivéve, ha hosszabb távon tervez az ismerős, és más fejhallgató is szóba fog jönni a későbbiekben. Szerintem.
-
Feck
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm ATH M50X fejeséhez szeretne DAC/AMP-ot (mindenképp egyben eszköz játszik nála).
TOPPING DX3PRO+ ? Én első blikkre ezt mondanám, de azóta biztosan van újabb, jobb. Tudnátok adni 1- 2 jó tippet?
Keret: 100e HUF és ha lehet, belföldről.
Köszönöm! -
s4tch
veterán
A pdf-eket nézd meg, a B végű (drágább) táp kevesebbet fogyaszt készenlétben és magasabb a hatékonysága. Én megvenném a kettő közül a drágábbat.
Audio célra még az iFi kapcsolóüzemű tápjait szokták ajánlani. Most adtam el egy 5V-osat, a célnak megfelelt, amíg használtam. Illetve vannak lineáris tápok, de azok árban húzósabbak.
-
duo
addikt
válasz
RetepNyaraB #106044 üzenetére
"Egy telefontöltő az égvilágon semmilyen audio célú felhasználás igényével készült."
perszehogy.
csak azért írtam hogy ilyen paraméterekkel bíró r"endesebb" cuccot keresek. nem egy töltőfejet.
a linken ha láttad ilyen iec aljazos tápok vannak, csak nekem tök egyformának tűnnek. tipusszám alapján az egyik GS15A végű a másik GS15B. -
-
duo
addikt
válasz
s4tch #106042 üzenetére
Köszönöm!
néztem az oldalukat:
[link]
ezeket találtam, mert ha jól értetttem, a gyártót, mikor ő tápot javasol (leginkább mobileszközre csatlakoztatáaskor, hogy ne merüljön a cucc)
standard telefontöltöt javasol. Ad is egy madzagot, usb-dc végűt és bármilyen töltőfejre rá tudod dugni. 5V /2,4 A.
A linket tekintve a fenti kettő közt mi a különbség egyátalán jó lenne-e nekem? -
duo
addikt
Sziasztok!
Munkaállomásomhoz vettem egy usb-s.studió interfészt.
UA VOLT 176 (igen tudom: a csicsa)a héten jon meg.
Usb-ről kapja a tápot de van egy 5 voltos dugaljzata is
Vegyek hozzá valami transzformátoros tápot? (A csomag nem tartalmaz adaptert) régebben sokat olvastam az ABASCO-ról de most nem kapható. van annak valami alternatívája most?Köszönöm!
-
woldy
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni tőletek.
Amire szükségem lenne: egy usb c - usb c összekötő kábel, hogy a dacomat forráshoz tudjam kötni.
Viszont fontos lenne, hogy a csatlakozó derékszögű legyen mindkét oldalt.
Van egy ilyen ugreen kábelem, de minőségileg rendesen hazavágja a hangot, meg anno nem is erre lett véve.
Hosszba meg minél rövidebb, annál jobb, max 50 centiig.Előre is köszönöm!
-
decoati
aktív tag
válasz
bitrograde #106022 üzenetére
Bachnak van olyan kétszólamú cucca, ahol a két szólam kottája ugyanaz, csak az egyik szólam az elejétől a végéig, a másik a végétől az elejéig megy. A kettő együtt kiad egy rendes kis kontrapunkt szerkezetű darabocskát.
-
btraven
őstag
Az mitől lehet hogy erősítőnél a távirányítás bekapcsolás után működik, majd fél perc múlva már nem? Elektronikai hibára tudok csak gondolni a fogadó résznél, fél perc múlva másképp állnak a feszültségek?
-
bkercso
nagyúr
válasz
bitrograde #106033 üzenetére
Tudom, jön majd, de már nem kézzel és nem hobbiból...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #106029 üzenetére
SPDIF-bemenete a MomentDAC-nak volt (van), ezt rendelésre készítem, addig meg prototípust tudok adni meghallgatásra - de abból se ment el össz. egy tucat. A DAC része kb. ugyan az, mint az MFD3-nek, diszkrét OPA is belemegy, de SPDIF után kell az ASRC (van is benne), ami egy jó XMOS-on meg már csak ront.
Koax/optika + XLR több mint a duplájára emelné az alkatrészszámot. Diszkrét OPÁ-kal bő triplájára. Ezt kézzel kösz-de-nem, főleg sokat belőle esélytelen.
Ami most van, az hang, nem készülék, tudom. Nem is kerül készülékárba a hangjához képest; csak a visszajelzésért készül. Alu előlapon viszont gondolkodom... -
Ba cy lus
addikt
válasz
RetepNyaraB #106028 üzenetére
Koax bemenet + xlr kimenet. Ezek azért sok embernek számítanak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #106028 üzenetére
Ha nem megy - erőltesd!
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #106026 üzenetére
Ha a Wiim Pro belső dacját használod, ebben semmi meglepő sincs. A bkercso dac látatlanban is jobb, mint az, ami a Wiimbe került. Tegyél a Wiim mögé egy kulturált dacot, úgy lenne fair az összevetés.
-
btraven
őstag
válasz
bitrograde #106021 üzenetére
Tranzisztoros és opampos az 2 külön dolog?
-
bitrograde
senior tag
-
decoati
aktív tag
válasz
stellaz #106016 üzenetére
Igen, pedig egy művésztanár egy egyszerű skálagyakorlat mögé olyan tartalmat be tud pakolni, hogy tátva marad a szád.
Még egy példa, hogyan támogatja a hangminőség a tartalom megértését: Bach I. Brandenburgi verseny. Egy alap cuccon hallgatva oké, elnyünnyögnek a gyerekek, rendben van. Egy közepesen ilyen fura disszonanciák kezdenek jelentkezni a kürt játékában. Egy normálisabb cuccon viszont azt hallani, hogy alapvetően kétféle előadásmódja hallható a darabnak: az egyik tempós, pontos, de valahogy jellegtelen kürtjátékkal, a másik viszont karakteres, határozott, gazdag, gyönyörű kürt hangzással, de valahogy tele van disszinanciával, és a kürtös jól hallhatóan küzd, mint malac a jégen.
Mi történik?
A mű keletkezésének időpontjában (172x) még csak ú.n. natúrkürtök léteztek, amin sem ventilek, sem cúgok, gyak. egy karikába tekert rézcső. A hangmagasságoknál csak a természetes felharmonikusokra lehetett hagyatkozni, így brutál nehéz rajta játszani. Megnézve egy különösen disszonáns részt (pl. Allegro tétel 1. kürt 32. ütem), láthatjuk, hogy a májsztró beírt egy pár #F-t (F kürtön hangzó H), ami az alaphanghoz (F) egy szűkített kvint (11. felhang), ami natúrkürtön soha a büdös életbe' nem lesz pontos.
Tehát: ha modern hangszeren játszák, akkor lesz tempós, pontos, de jellegtelen, ha natúrkürtön (korhű előadás), akkor ragyogó, de melós, és itt-ott disszonáns.
Mi vitt nyomra? A hangminőség.
(Hint: és innentől hangolási módok, jóltemperált és kirgyenlített hangolás, Wreckmeister hangolások, harmóniakarakterek a régizenében, stb.) -
bkercso
nagyúr
Úgy néz ki, megkényelmesült az XS egy a fejpántot érő középgyenge hajlító mozdulatra: már nem a búbon támaszkodik, hanem kétoldalt.
-
fattyu
veterán
válasz
Exodius #106007 üzenetére
szerintem.ha van 10 jó fejesed akkor két dolog sem elég.
szerintem: ha van egy fejesed és egy erősítőd ami imádja egymást nem nagyon kell tovább nézelődni.
szerintem: az MFA3 (amennyiben az amp része ugyanaz mint a kombóban levő ) egy nagyon erős ajánlat a jolly jokerre.
szerintem: amíg nem ülsz egyszer értetlen vigyorral a fejeden hogy lyé ez a fejes ezt is tuja addig nehéz megtalálni.Amugy részemről az MFA mellé a singxer sa-1et tudom még ajánlani. Majdnem mindent amit rádugtam iszonyúan kiszolgált. a TH900IIvel imádják egymást.
ugyanakkor ez a singxer ami amugy balanced módban irgalmatlan wattokat fel tud köhögni, úgy elvérzett egy egy argon mkIII-on hogy arra nincsenek szavak. Az MFA meg olyat csinált vele hogy keresgéltem az állam, pedig én is hallottam már ezt azt rendesen kiszolgálva. -
decoati
aktív tag
válasz
bitrograde #106005 üzenetére
Igen, az énekhang [link] . Sztem sokan azért nem tudnak mit kezdeni a klasszikus zenével, mert egyszerűen hihetetlen, "kidobja az agyuk", mert soha nem hallották élőben. Pedig ott egyetlen pillanat alatt átjön az az elképesztő összhang, zsenialitás, brutális mennyiségű meló, tapasztalat és tradíció, amiből összeáll egy ilyen darab.
Az olyan felvételeket kedvelem, amelyek ezt megsejtetik, és ennek az apró részletek sztem fontos összetevői: a karmester kopácsolása és pisszegése, a rezesek gépészkedése, a rosszul intonált belépő, az egyik tenor tájszólása, a kiscsaj, aki beletüsszent a kórusba, az "egy szál szőr" pianissimo-k pontatlansága... emberivé, hihetővé teszik az egészet, nekem ezek segítenek észben tartani, hogy egyszerű, földi halandók több évszázados tradíciókra támaszkodó több évtizedes, brutál kemény munkája adja azt az elképesztő élményt, amit jobb híján felvételről ugyan, de átélhetek. Ha jó a cucc.
(A lányom zeneművészetis, jómagam elég sok klasszikust hallok élőben. Egy komplett univerzum, imádom)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bitrograde #106008 üzenetére
Az durva cuccnak tűnik belülről: [kép]
-
Exodius
őstag
válasz
RetepNyaraB #106009 üzenetére
Milyen fejesekkel tesztelted?
És te bitrograde a Violectric V280-at?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Exodius #106007 üzenetére
Az MF3 szett nagyon jó hangú, nekem nem sikerült semmilyen zenével megfogni. Ha megbékélsz az abszolút fapados kiépítésével (semmi csilivili fícsör és csak usb in).
Mindettől függetlenül ha nem jön ki jól a kannával amit rákötsz, hiába remek cucc. Szinergiavadászatot nem lehet megspórolni sajnos. -
Exodius
őstag
Srácok!
Mennyire igaz az az állítás, hogy kb. minden hifi láncba két eltérő karakterű fejes erősítő kell, hogy lefedjen bármilyen fejest, amit esetleg tesztelnék?
Gondolkodok én tovább lepésen és olyan erősítőt keresek, ami értelemszerűen megveri a Presenter3-at, de kb. mindennel elboldogul, amit rákötök.
Vagyis: gondolom én, hogy elbír 10 fejesből 6-7-el, a másik 3-hoz meg mondjuk egy eltérő hangolású erősítő passzolna. Így 2-en kb. elbírnak mindennel. Van erre nektek szabályotok, rendszeretek?Jolly joker erősítő nálam valami olyasmi, hogy: lehet nem lesz tökéletes párja az adott fejesnek, mintha pont rászabták volna, de lehet van annyira jó is, hogy ne fogalmazzam meg magamnak azt a kérdést, hogy jó ez, de mi lehet az igazi párja, mert azért mégis megvan valamennyire a szinergia.
Létezik ilyen nálatok? MFA3 maybe jolly joker?
-
bitrograde
senior tag
válasz
Ba cy lus #106001 üzenetére
Igen, hegedű, zongora, csemballó, cimbalom, stb. És énekhang. Én nem vagyok részletfetisiszta, jobban érdekel, mi jön át az egészből, mint hogy megtörölték-e az izzadt tenyerüket a harmadik sor jobb szélén ülve tapsolók. A HDR-es képeket utálom, ahogy a korai 3D-s mozik hamis mélységélességét. Nem így nézünk, látunk. Nem így hallunk, hallgatunk zenét. Már aki, persze.
-
-NoVa-
veterán
válasz
decoati #105999 üzenetére
Hans Zimmer - Mission Impossible 2 Orchestra Suite Part 1 (Live) felvételen a tapsoló csapat még "látványos" különböző szintelen. Alap cuccokon megfoghatatlanul betölti az előadást, jobbakon elhelyeződik egy területre a csapat, majd feljebb tovább bomlik emberekre. A felvétel nem változott évek alatt, csak a közvetítő réteg precizebb.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
decoati #105999 üzenetére
Szerintem az első mindig az, hogy pl. a hegedű hegedű legyen. Ez (főleg fejhallgatóknál) ritkábban teljesül, mint hiszi az ember, részben amiatt, mert ilyen-olyan kiemeléses trükköket vetnek be, hogy jobbnak tűnjön a felbontás.
Elektronikus zenén nincs értelme hangzáshűségről beszélni. Ez nem azt jelenti, hogy igénytelen az eszközökre, de mi a referencia, ami alapján kijelenthetjük, hogy annak pont úgy kell szólnia? Még hagyományos hangszereknél sincs egyetlen ilyen, de azoknál legalább van támpont. Tehát ami klasszikus zenékkel nem hangzáshű, az jó eséllyel populáris, elektronikus zenékkel is csak vetít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia