- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs Z.
tag
Volt és jelenlegi TMP Ant DAC tulajoktól kérdezném, hogy tapasztalataitok szerint melyik bemenete a "legjobb"? Toslink, RCA coax, vagy az USB?
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok! Árulok egy Topping A30Pro-t, és egy vevőjelölt kérdezte, planárokkal hogy működik együtt. HE400 és Ananda volt neki régebben, most még hezitál, hogy merre induljon. Van tapasztalata valamelyikőtöknek A30Pro + planár témában? Én sajnos nem próbáltam.
-
Balázs Z.
tag
válasz fehér_ember #89834 üzenetére
Íme:
https://muzix.reservio.com/...és minél drágább egy eszköz, annál drágább a hallgatózás. Orbán Szabolcs mester a vevőközpontúság élő szobra.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Moholy-Nagy László: Látás mozgásban (részlet):
„A designnak sok jelentése van. A design az anyagok és folyamatok szervezése a legproduktívabb, leggazdaságosabb módon, egy meghatározott funkcióhoz szükséges elemek harmonikus egyensúlyával. A technológiai, társadalmi és gazdasági követelményeknek, a biológiai szükségleteknek és az anyagoknak, az alak, a szín, a térfogat és a tér pszichofizikai hatásainak az integrációja: összefüggésekben való gondolkodás.”
+ ez kiegészítésül: [link]
-
Balázs Z.
tag
Egyébként az is felettébb érdekes / gyanús, hogy nem lehet náluk kártyával fizetni, ha személyesen vásárol valaki...
-
Balázs Z.
tag
válasz Capt.Obvius #86399 üzenetére
Hajrá!
-
Balázs Z.
tag
válasz Sinesol #86390 üzenetére
Kizárólag azért rendeltem a Muzixtól, hogy ki tudjam próbálni a saját rendszeremben, a saját fejhallgatóimmal, és egyszerűen vissza tudjam cserélni, ha nem tetszik. Úgy látszik, itt sem érdemes egy
kelet-európai vállalkozótólilyen kereskedőtől sokat várni, és érdemesebb a kicsivel hosszabb, de biztos EU-s forrást választani. (audiophonics, magnahifi).[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
válasz leon11 #86384 üzenetére
Ott vettem múlt héten az A30Pro-t, megkérdeztem, hogy működik náluk az elállás. Az eladó (tulajdonos?) idősebb hölgy azt mondta, náluk nincs elállás, mert az "csak arra van kitalálva, hogyha valaki menyasszonyi ruhát vesz, akkor vissza lehessen küldeni"
Mondtam neki, hogy ez egy EU-s jogszabály, amit biztosan nem tudnak felülírni, de kötötte az ebet a karóhoz, hogy náluk nincsen, meg semmit nem lehet otthon kipróbálni (online rendelés volt, személyes átvétellel).
Idézet a BKIK honlapjáról:
A e-kereskedőknek a fogyasztók számára biztosítani kell az indokolás nélküli elállási jogot. Ez a jog megillet minden olyan természetes személyt aki üzleten kívül, például az interneten saját célra vásárolt. Lehet, hogy csak annyi a problémája az árucikkel, hogy nem tetszik, előfordulhat, hogy utólag sokallja az árát vagy épp rájön a fogyasztó arra, hogy egész egyszerűen nincsen szüksége a megvett termékre. Ilyen esetben tehát még az sem kell, hogy hibás legyen a termék, a fogyasztó lemondhatja a vásárlást. Erre 14 napja van. Az időszak nem a vásárlástól, hanem a termék átvételétől számít. Ha több termékből állt a rendelés, akkor az utolsó átvételétől számít a 14 nap.
Sőt! A vásárlónak meg sem kell várnia kiszállítást, még a termék átvétele előtt is meggondolhatja magát.
Az indokolás nélküli elállási jog kapcsán is előzetes tájékoztatási kötelezettség terheli a kereskedőt (ezt a honlapon kell megadni, egyszerűen, közérthető módon). Amennyiben ezt megsérti a vállalkozás, úgy az említett 14 napos határidő meghosszabbodik 12 hónappal.Szóval hazudnak, mint a vízfolyás, olyan egyszerűen nincs, hogy ezt a jogszabályt nem tartják be .
Az A30Pro egyébként szuper, nem állok el a vásárlástól... De legközelebb külföldről rendelek.
https://bkik.hu/hu/szolgaltatasok/tudastar/tizennegynapos-ellalas
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Uh, elnézést a helyesírási hibákért, amiktől az előző két hozzászólás hemzseg
-
Balázs Z.
tag
Illetve egész sok híve van a (gyakran vintage/régebbi) asztali erősítők használatának fejhallgató-erősítésre.
Pl. Head-fi [link] , Egy rakás Audiokarma topik, vagy hasonló videók: Using Vintage Receivers for Driving Headphones?Ezekről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Az edddigiek alapján akkor marad a Topping A30pro (itthoni beszerzés), vagy az AUDIO-GD NFB-11.38 2019.
Az uttóbi, mint DAC, hogy viszonyulhat a MomentDAC-hoz? -
Balázs Z.
tag
válasz bkercso #86211 üzenetére
Szerintem 2209 van benne, én nem nyúltam hozzá, mióta megvan. (Róla van szó).
-
Balázs Z.
tag
válasz Rexton #86208 üzenetére
Köszi, a tapasztalat is jól jön!
Még megjelenés előtt sokat nézegettem az A30Pro-t, meg olvastam a fórumát az ASR-en, elég ígéretesnek tűnt. Az sem rossz, hogy itthon is kapható. Az tetszik, hogy bugisabbnak írod, mint az SP200.
A CompositeAmp-ból is azt hiányolom, hogy az ütőhangszereknek nem jön át eléggé a "kick"-je, nem olyan élők a dobok. Ez nem tudom, miért lehet, bkercso tavaly azt mondta, mikor arról írtam, hogy az asztali NAD erősítőmön jobban szól az akkori AKG K712, mint a CA-ról, hogy "Nagyobb lehet a kimenőimpedancia az ellenállásosztó miatt, ami a fejeskimenet jelét előállítja végfokok esetében". Sajnos a NAD három hónapja szervízben van valami SMD para miatt, a másik erősítőm, egy amúgy nagyon fasza Marantz PM-75 fejhallgatókimenete pedig elbújhat a CompositeAmp mellett. -
Balázs Z.
tag
válasz HUNNIA1920 #86207 üzenetére
Írtam emailt TMP ügyben pár hónapja, kaptam rá választ, aztán aznap este valamiért megint , de akkor már csak annyit, hogy hívjam fel. Én meg ilyen "üzleti" ügyben jobban szeretek írásban kommunikálni, több idő van átgondolni a dolgokat, utánanézni ennek-annak. Lehet persze, hogy ez hülyeség...
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok!
Fejlesztési tanácsot, ötletet szeretnék kérni a fejhallgatós "rendszeremhez".
Ahogy most van áll a dolog:
PC / Chromecast Audio -> MomentDAC -> CompositeAmp.
A Chromecast optikai kábelen, a PC egy FiiO E10K-t USB/SPDIF átalakítóként használva csatlakozik a Momenthez.Fejhallgatók:
DT 770 80 Ohm (ha zártra van szükség)
DT 990 Edition 600 Ohm (elektronikus zenékhez, igazából mostanában gondolkozom az eladásán, az Amiron mellé feleslegesnek érzem, bár szeretem a V karakterét)
AKG K501 (akusztikus/kamarazenéhez)
Amiron Home (minden máshoz – ez a pédány már kromatika és ribizly kollégáknál is szolgált!)A MomentDAC igazából nekem tökéletes, az USB összekötésen a PC-vel lehetne javítani, de kicsit sajnálok minimum 30ezret egy jobb USB transzportra, rádásul kínai rendeléssel, vámmal, áfával, magyar postával hónapokig szenvedni... ez nem hiányzik.
Amin szeretnék fejleszteni, az az erősítő, mert a 600 ohmos 990-hez, és az Amironhoz is gyengének érzem. A topikot kábéfolyamatosan olvasom, így többé-kevésbé tisztában vagyok a lehetőségekkel, de a saját rendszeremen kívül mást nem hallottam, és most a vírusos időkben nem is tervezek hallgatózásokat, ezért jönne jól pár ötlet.Nyilván egybeépített DAC/AMPok is szóba jöhetnek.
A keret 100, nagyon max 200 ezer Ft, de utóbbi esetben csak jó minőségű, USB-s DACcal együtt.Amiken elgondolkodtam eddig:
Audio-GDR2R-11 2019 - ennél kicsit félek, hogy az Amiron amúgy is meleg hangját tovább melegíti
NFB 11.38 - nem tűnik rossznak
Audio-GD A 2 amp - erről nem nagyon olvastam véleményt, ez egy Class A amp/preamp
TMP ANT - drága, bonyolult a megrendelés
Pioneer U-05 - van egy eladó példány most, 160.000-ért, kicsit tartok tőle amiatt, hogy nem garanciális, a supportja (driverek) bizonytalan, és a fejeserősítő része lehet, hogy gyenge, ehhez képest drága is.TEAC dolgok - csak használtan jöhet szóba, nem tudom, melyiket érdemes figyelni, hogy felbukkan-e
A következőket is nézegettem, valamiért nem igazán szimpatikusak, de ez csak olyan szubjektív érzés:
Topping A30Pro - nagyon új, kevés tapasztalat, pár hibás példányról olvastam
Topping A90 - csak single ended módban használva nem feltétlen éri meg
S.M.S.L SH-9, S.M.S.L SP200 - olvastam jót is, rosszat is.Az NFB 11.38 a legszimpatikusabb, de tartok tőle, hogy a DAC része rosszabb, mint a MomentDAC.
Violectric, Lake People cuccok is szóba jöhetnek.
Mit hagyok ki, mit érdemes még számításba venni?
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok.
Valamennyire OFF a téma, de használ bármelyikőtök Qobuz-t Magyarországról? Bárhogy próbálom, nem sikerül, legutóbb ez alapján [link] próbáltam, de a PayPal már nem fogadja el a TextMe-vel létrehozott, Egyesült Államok-béli telefonszámot (Kiírja, hogy VoIP szám nem használható). Valami ötlet...?[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Én egyelőre a nemrég vásárolt MomentDac MKII-t a PC optikai kimenetéről, illetve egy FiiO E10K coax out-járól használtam (illetve CD lejátszó optikai kimenetéről és egy Chromecast Audioról).
A FiiO jobb, mint a PC optikai kimenete.
Bkercso javasolta az X-USB II-t, ezt egyelőre nem rendeltem meg, de tervben van.A FiiO usb-spdif minőségéhez képest ez szerintetek jelentős változást hozna? A kb. 28 ezres árat kicsit sokallom, ha csak minimális a különbség. Illetve ott van még a Topping D10/D10s, amiket eléggé dicsérnek mint hasonló árkategóriájú usb-spdif átalakító, azok is XMOS alapúak.
-
Balázs Z.
tag
válasz fericske #81367 üzenetére
Köszi. Visszaolvastam, és azt írod a Helot 2x-ről, hogy csak magas impedanciájú fejesekhez ajánlod, én meg nem csak a 600-as Beyerrel használnám, hanem 80-as DT770-nel is.
Van valaki, akinek van tapasztalata a Z40-nel és CompositeAmp-pal is?
Nekem most CA van, és a Dt770-nel tökéletes, K712-vel majdnem tökéletes, a 600-as Dt990-nel sem rossz, de utóbbit kipróbálnám egy "erősebb" cuccal is a CA mellett.[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Üdvözletem!
Szerintetek elég lehet a Myriad Z40 egy 600Ω-os Beyer DT990 alá?[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok, a Topping D10s-t, mint USB transzfert ismeri valaki, van vele tapasztalat? Hogy viszonyul egy SMSL X-USB II-höz? MomentDAC és számítógép közé kellene, a Topping analóg kimeneteit tudnám használni asztali erősítő felé is. Viszont valamivel drágább, és nem biztos, hogy van olyan jó.
-
Balázs Z.
tag
válasz bkercso #80816 üzenetére
Köszi a választ! Sajnos az elektronikához nem értek, így a "30..120ohmos soros adapter" nem sokat mond, rákeresve meg egész más dolgokat találok. Tudnál konkrétabbat mondani?
A kondik nem púposak, csekkoltam.
Egyébként nem ragaszkodom a kombóhoz, de az USB-re és a két RCA kimenetre szükség van, illetve külön DAC-ra nem tudok annyit kiadni, mint egy kombóra.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
válasz bkercso #80810 üzenetére
Egyébként csak a K712 tetszik jobban a NAD-ról hajtva, van egy DT770Pro 80ohm is, az egyértelműen jobb a CompositeAmppal. A K712 is "szebben" szól a Composite-tal, de a NADdal erőteljesebb, "élőbb". Nem értem.
A Teac amúgy 501, nem 503. Visszaolvastam elég sokat most a topikban, nem igazán ajánlott párosítás az 501 + K712, szóval valószínűleg kihagyom.
Van egyébként (használtan) 140 körül olyan DAC+amp, amire érdemes lecserélni a CompositeAmp/kisDAC-ot?
-
Balázs Z.
tag
válasz Dorien #80807 üzenetére
Az az érdekes, hogy az asztali NAD325BEE fejescsatlakozójáról hallgatva mintha jobb lenne a K712 alja, erősebbek/feszesebbek a mélyek, de összességében egy kicsit kásásabb a hangja. Viszont valamiért jobban szeparáltak a hangszerek, amit nem értek, hogy lehetséges. A USB-ről hajtva a kisDAC + Composite + K712 elég fasza, de úgy érzem, többet ki lehetne hozni belőle. Azt veszem észre, hogy jobban élvezem a CD + asztali erősítő kombóról hallgatni, ami azért elég furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
Szerintetek egy Teac UD-501 erősítője elég egy K712 meghajtásához? Most CompositeAmp+kisDAC párossal használom, az "elbírja".
-
Balázs Z.
tag
válasz #56474624 #73023 üzenetére
Igen, visszaolvasgattam a topicban a "vintage" szóra keresve, és bár még csak pár száz hozzászólásnál tartok, az kiderül, hogy nagy a küzdelem párna-ügyben
Egyébként rendelhető gyári párna hozzá, vagy már csak az újak kaphatók? A beyer oldalán csak EDT 990 van két színben, és a bőr... de ez inkább a másik topicba illik már[ Szerkesztve ]
-
Balázs Z.
tag
válasz Balázs Z. #73008 üzenetére
Sziasztok, köszönöm a sok választ!
Átgondoltam a dolgot, osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy azok a dolgok, amik jelenleg zavarnak a rendszerben, talán inkább a dt770pro-hoz, és annak zárt voltához köthetők.
Amit szeretnék: nyitottab, részletezőbb hang, szeparált(abb) hangszerekkel, nagyobb "színpaddal". A dt770 klasszikus zenénél nem igazán találja magát, bár fényévekkel jobb lett a fiio -> composite váltás után.Arra gondoltam, kipróbálok egy vintage dt990 600Ω-ot, aztán meglátjuk merre tovább.
-
Balázs Z.
tag
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok!
Másfél hónapja vettem egy CompositeAmp-ot, (kisDAC_carddal) fehér_ember kollégától. Egy fiio E10K-t váltott, szóval elég jelentős volt az ugrás.
Most úgy néz ki, egy ideig nem fogom tudni használni a hangfalas rendszert itthon, jó lenne a fejhallgatós zenehallgatásból kihozni, amit lehet. A fejes egy dt770pro (80ohm).
Elgondolkoztam egy MomentDAC MKII beszerzésén, de bizonytalan vagyok.Először is nem tudom, a dt770+CompositeAmp kombó alá érdemes-e egy ilyen árú DACot rakni, vagy nem lesz jelentős eltérés a kisDACcard-hoz képest...?
Másodszor a Momentnek ugye "csak" RCA és optikai bemenete van. Elég sokat olvastam vissza a topikban, és nem egyértelmű, hogy optikai bemenetről hajtva mennyit romlik a hang, viszont a gépemen csak az van. Ennek megoldására mit javasoltok? Esetleg a fiio digitális RCA kimenetét kössem a Momentre? Milyen megoldás van még?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest